DK161158B - Fremgangsmaade ved intermitterende transport af vaesker - Google Patents

Fremgangsmaade ved intermitterende transport af vaesker Download PDF

Info

Publication number
DK161158B
DK161158B DK537781A DK537781A DK161158B DK 161158 B DK161158 B DK 161158B DK 537781 A DK537781 A DK 537781A DK 537781 A DK537781 A DK 537781A DK 161158 B DK161158 B DK 161158B
Authority
DK
Denmark
Prior art keywords
liquid
inlet
tank
riser
conduit
Prior art date
Application number
DK537781A
Other languages
English (en)
Other versions
DK161158C (da
DK537781A (da
Inventor
Stuart Hopton Small
Original Assignee
Small Stuart H
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Small Stuart H filed Critical Small Stuart H
Publication of DK537781A publication Critical patent/DK537781A/da
Publication of DK161158B publication Critical patent/DK161158B/da
Application granted granted Critical
Publication of DK161158C publication Critical patent/DK161158C/da

Links

Classifications

    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E03WATER SUPPLY; SEWERAGE
    • E03FSEWERS; CESSPOOLS
    • E03F1/00Methods, systems, or installations for draining-off sewage or storm water
    • E03F1/006Pneumatic sewage disposal systems; accessories specially adapted therefore

Landscapes

  • Health & Medical Sciences (AREA)
  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Hydrology & Water Resources (AREA)
  • Public Health (AREA)
  • Water Supply & Treatment (AREA)
  • Sewage (AREA)
  • Jet Pumps And Other Pumps (AREA)
  • Pipeline Systems (AREA)
  • Sanitary Device For Flush Toilet (AREA)
  • Insulated Conductors (AREA)
  • Continuous Casting (AREA)
  • Media Introduction/Drainage Providing Device (AREA)

Description

DK 161158 B
Opfindelsen angår en fremgangsmåde ved intermitterende transport af væsker, f.eks. i et vakuumkloakanlæg, af den i krav l's indledning angivne art.
Et konventionelt vakuumkloakanlæg omfatter et spildevands-5 indløb og en vakuumpumpe forbundet ved hjælp af en ledning, der indbefatter en ventil, som tilvejebringer en lukning i ledningen. Trykforskellen over ventilen er ofte omkring 0,5 atm. Åbning af ventilen bevirker tømning af indløbet, og en prop af affald underkastes 10 betydelig acceleration under indflydelse af trykforskel len. Ved tømning virker denne prop som et projektil og kan gøre anlægget meget støjende.
En yderligere ulempe ved et sådant anlæg er behovet for at lade spildevand gå gennem en mekanisk ventil.
15 Endvidere, eftersom ventilen sædvanligvis betjenes på en tidsforsinkelsesbasis, kan unødvendig luft trækkes ind i anlægget, efter at affaldsproppen er blevet fjernet fra indløbet, og før ventilen lukker.
Udskylning, rensning og fyldning af konventionelle vand-20 klosetter, også når de skylles under anvendelse af vakuum, involverer brugen af en betydelig mængde vand. Udformningen af konventionelle vandklosetter er således, at de i almindelighed er konstrueret af porcelæn og er formgivet sådan, at de kan give den fordelagtigste strøm-25 ning af skyllevand. De kræver også en vandlås, almindelig vis i form af en "S-bøjning". Disse udformningstræk tilsammen frembringer et antal af indvendige og udvendige overflader, som er vanskelige at nå for gennemgribende rensning.
30 Der kan forekomme tilfælde, hvor det er ønskeligt at tilslutte et vakuumskylningskloset eller et vakuumkloakanlæg, f.eks. at den type, der er beskrevet i WO-A-81/00102
DK 161158 B
2 (svarende til dansk patentansøgning nr. 931/81) for et konventionelt kloakanlæg, der drives under omgivelsestryk, eller vice versa. For eksempel kan det være ønskeligt at forøge antallet af huse i et område, hvor grund-5 forhold og topografi for de umodnede grunde begunstiger indførslen af et eller flere vakuumskylleanlæg, men hvor et konventionelt anlæg tidligere er blevet brugt i området. Dette kan involvere modstridende problemer ved overførsel af væske, f.eks. kloakvand, fra et vakuum-10 område til et område med omgivelsestryk og vice versa.
Endvidere, hvor spildevand eller anden væske transporteres via et rør under omgivelsestryk og røret skal gå gennem ugunstigt terræn, kan det være ønskeligt at bruge et vakuumanlæg til at transportere væsken fra en rør-15 sektion til en anden gennem terrænet.
Fra US-A-4147474 er det kendt at transportere en væske, især et flydende metal såsom magnesium, fra en væskekilde til en samlebeholder, hvor væsken passerer ind i et væskeindløb, der altid er neddykket i væskekilden, 20 op igennem et stigrør og ind i en i samlebeholderen neddykket puffer-beholder, der har et gasindløb, der lukkes, medens en sugepumpe tilsuger væske fra væskekilden. Gasindløbet åbnes til udskylning af puffer-beholderen med eksempelvis argon under stilstand af pumpen.
25 Fra SE-A-409480 kendes et lignende anlæg til udsugning af vandklosetter.
I de kendte udsugningsanlæg sker der en total nedbrydning af det etablerede vakuum ved hver udskylning, hvilket kræver en ekstra pumpeeffekt til genopretning af 30 undertrykket.
Opfindelsen har til formål at afhjælpe denne ulempe, hvilket ifølge opfindelsen opnås ved at regulere væske-
DK 161158 B
3 søjlens højde som angivet i krav l's kendetegnende del, hvor trin (i) kan betegnes som en stabil tilstand, idet stigroret skal være højt nok til at kunne rumme en vandsøjle på ca. 1 meter, men ikke så højt, at væsketransport 5 ifølge trin (ii) ikke kan finde sted.
Ved den i krav 2 angivne intermitterende lukning af luftindløbet afskaffes et af luftens indstrømning forårsaget tab af undertryk.
Luftindgangen kan blokeres manuelt eller fortrinsvis 10 mekanisk ved hjælp af en ventil. En passende ventil omfatter et fjederbelastet lukkeelement, således at luftindløbet er åbent, undtagen når elementet bringes til at lukke indløbet mod fjederpåvirkningen. Lukning af luftindløbet kan ske med en tidsforsinkelse. En auto-15 matisk sekvens kan være egnet for brug ved urinaler.
Væskeindløbet kan være neddykket i en væskemasse i en beholder eller et rør, i hvilket der kan være en stående eller en uafbrudt strømmende væske. Af denne grund bør en stående væskemasse efterfyldes, når et tilstrække-20 ligt volumen af væske er blevet transporteret derfra.
Efterfyldningsmidlet kan udformes til at levere væske til at erstatte det transporterede, blot når det behøves.
For eksempel kan der tilvejebringes en efterfyldnings-tank, eller serier af tanke, udformet til at levere 25 et forudbestemt kvantum af væske til indgangen, når eller en kort tid efter, at luftindløbet er blokeret.
Et sådant arrangement er især egnet, når et vandkloset danner væskeindgangen til apparatet ifølge opfindelsen.
En efterfyldningstank for et boligkloset kan monteres 30 på samme måde som en konventionel vandklosetcisterne.
Hvis luftindløbet lukkes over en relativt kort tidsperiode, kan kun en del af den væske, der forud herfor har
DK 161158 B
4 stået i stigrøret, transporteres. Hvis luftindløbet lukkes over en relativt lang tidf afhængigt af væskepåfyldningsmidlet, kan væsketætlukningen mellem indgangen og pumpen ophøre helt. Den resulterende trykstigning 5 i ledningen kan bruges i sig selv til at bevirke efter-fyldning. På lignende måde kan genåbning af luftindløbet bruges til at bevirke efterfyldning. Opfindelsens princip ligger i anvendelsen af trykvariationer.
Samletanken kan omfatte et udløb, gennem hvilket der 10 kan fjernes væske, om ønsket eller nødvendigt, og som er forbundet til pumpen. Det er da passende at indføre et luftindløb til samlebeholderen. Luftindløbet kan tilvejebringe det dobbelte formål at udlufte og at bevirke mekanisk afslidning af eventuelle faste stoffer i 15 tanken og at virke som transportårsag ved blokering.
Væskesøjlen kan tilvejebringe den foreslåede indløbsventil i form af ventilen 3 i WO-A-81/00102. Til størst mulig sønderdeling og cirkulation kan luftindløbspunktet i væsken omringes af et skørt.
20 En efterfyldningstank, der udmunder direkte i væsketrans-portindløbet, kan forbindes til en væskeforsyningstank, f.eks. via en hydraulisk stamme, som er i forbindelse med pumpen. I den stabile tilstand, hvis den hydrauliske stammes grene er tilstrækkelig lange, står separate 25 væskesøjler i hver af stammens grene. Ved styring af grenenes relative højder og/eller tværsnit kan lukning og genåbning af luftindløbet bevirke, at væske passerer ind i stammen i forbindelse med efterfyldningstanken.
Denne virkning kan bruges til at erstatte væske ved 30 transportindløbet, simpelt hen ved at tillade væskeni veauet i efterfyldningstanken at passere gennem et overfyldningsudløb, der er forbundet til væskeindløbet.
Som eksempel kan en skylletank være til stede i stammen,
DK 161158 B
5 og denne tank kan være forbundet til pumpen. Væskeindløbet til skylletanken kan være en forbindelse med forholdvis stor lysning til forsyningstanken, og væskeudløbet fra skylletanken en forbindelse med forholdsvis 5 lille lysning til efterfyldningstanken. Den første forbindelse kan have en større højde end den væskesøjle, som kan holdes deri i den stabile tilstand, men mindre end "søjlens" højde, når luftindløbet er lukket.
Det ovenfor beskrevne arrangement med skylle/efterfyld-10 ningstank kræver, at grenens højde over efterfyldnings tanken bør være sådan, at den kan holde en væskesøjle i den stabile tilstand. Hvis det ønskes, at skylletanken, som normalt vil være i stammens top, skal ligge lidt over efterfyldningstanken, så kan dette opnås ved at 15 føre luftindløbet ind i skylletanken og derpå ind i en samlebeholder af den beskrevne type. Trykforskellen mellem skylle- og efterfyldningstankene er da mindre end forskellen mellem samlebeholderen og indløbet (som bestemmer søjlens højde i stigroret) med en faktor bestemt 20 af dybden af luftindløbet under væsken i samlebeholderen.
Højden af arrangementet med en skylletank/efterfyldnings-tank kan være således, at et vandkloset kan skylles tilstrækkeligt godt med udladning af vand deri ved hjælp af tyngdekraften. Rensning af et vandkloset kan opnås 25 ved styring af luftindløbet således, at væskeniveauet deri bringes til at svinge.
Individuelle forsyningstanke kan forsynes med f.eks. vand fra en hovedledning. Forsyningen til hver tank styres passende ved f.eks. en konventionel svømmerhane.
30 Det kan også være ønskeligt at erstatte væsken i en hydraulisk gren, som leder til en efterfyldningstank, f.eks. til en skylletank af den beskrevne type, og dette kan styres som ønsket.
DK 161158 B
6
Flere væskeindløb kan forbindes, hver via et tilknyttet stigrør, til en enkelt samlebeholder og en enkelt vakuumpumpe. Under trin (ii) ifølge opfindelsen opsamles der i samlebeholderen væske fra alle stigrorene, der er 5 forbundet til pumpen. Dette kan være tilfredsstillende, hvor f.eks. væskeindløbene er et antal urinaler, men vil være mindre tilfredsstillende, hvor f.eks. hvert væskeindløb er et separat vandkloset.
Endvidere kan den ved fremgangsmåden ifølge opfindelsen 10 transporterende væske medføre faste stoffer, f.eks.
når indløbet er et vandkloset. Det kan være ønskeligt at sikre, at eventuelle faste stoffer findeles, før de føres over lange afstande gennem rør, for at ikke alle rørene skal have en tilstrækkelig lysning til at 15 lade faste stoffer gå igennem.
Hvor det ønskes at styre transporten af væske til en fælles samlebeholder fra et antal indgange, og/eller hvor det ønskes at findele faste stoffer, før væsken transporteres til en samlebeholder, kan hvert stigrør 20 formes som en mellemtank, eller hvert stigrør kan for bindes til en mellemtank. I sidstnævnte tilfælde kan mellemtanken forbindes til samlebeholderen via et sekun- --dært stigrør, i hvilket en væskesøjle kan opretholdes i den stabile tilstand. Sønderdeling af faste stoffer 25 i en mellemtank kan tilvejebringes ved hjælp af et luftindløb. Trykforskel mellem luftindløb til mellemtank og samlebeholder kan opnås ved at tilvejebringe en indsnævret ledning førende til mellemtanken fra et punkt, hvor atmosfæren reguleres ved hjælp af en pumpe.
30 En indsnævret ledning kan også bruges til at tilvejebringe nødvendig trykforskel til at opretholde væskesøjler, når transportledningen omfatter to stigrør. Højden af væskesøjlen i et stigrør mellem et væskeindløb og dets 7
DK 161158 B
mellemtank bestemmes da, i den stabile tilstand, af den trykreduktion, der bevirkes af pumpen, idet der tages hensyn til trykstigningen som følge af luftindløbet og trykfaldet som følge af indsnævringen af luft-5 ledningen. Tilstrækkelig trykforskel kan opnås ved at spærre luftindløbet for at bevirke, at væske i det første stigrør flyttes til mellemtanken.
Ved udøvelse af opfindelsen med et antal væskeindløbs/ stigrørs/mellemtanksenheder kan det være ønskeligt at 10 bruge en konstanttryks-vakuumventil således at behandlingsvakuum er uforandret ved blokering af luftudsivningen i en eller anden mellemtank. Om ønsket kan overtrykket fra pumpen bruges til at udlufte spildevand, der udlades fra anlægget, f.eks. i et sandfilter.
15 Som et alternativ til den ovenfor beskrevne type samle- beholder kan væsketransportledningen have et udløb, der er neddykket i væske i en samlebeholder. Under trin (i) ifølge opfindelsen vil en væskesøjle da stå i ledningen over væskeniveauet ved udløbet. Transport af 20 væske mellem indløbet og udløbet kan styres, om ønsket, ved at variere rørtværsnittene i ledningen, og/eller ved at tilvejebringe yderligere luftindløb, f.eks. mellem pumpen og udløbet og/eller ved at tilvejebringe et antal vakuumpumper.
25 Opfindelsen vil nu blive beskrevet med relation til overførsel af væske fra en stående eller uafbrudt flydende væskemasse, afhængigt af væskemassens niveau.
Dette kan opnås ved at anbringe indløbet til transportledningen i væskemassen og luftindløbet i forbindelse 30 med en åbning et lille stykke over ledningsindløbets niveau. Når væskemassens niveau er under åbningen, er luftindløbet åbent, og der finder ingen transport sted.
Når væskemassens niveau stiger over åbningen, trækkes 8
DK 161158B
væske eller en blanding af væske og luft ind i åbningen, luftindløbet spærres effektivt, trykket i ledningen reduceres, og væsketransport gennem ledningsindløbet kan finde sted. På denne måde kan opfindelsen f.eks.
5 bruges til at overføre væske fra et atmosfærisk anlæg til et vakuumanlæg, f.eks. spildevand fra et konventionelt kloaksystem til et vakuumkloaksystem. Til dette formål kan der opsættes et primært strømningsrør, et stigrør, der strækker sig ind i primærrøret, og et niveau-10 kontrolrør, parallelt med stigroret, og hvor både niveaukontrol- og stigroret er forbundet til en vakuumpumpe.
Stig- og kontrolrør kan begge lede til den samme samle-beholder. En første konstanttryksventil kan være tilvejebragt i kontrolrørledningen, som bevirker, at reduceret 15 vakuum anvendes, når indløbet til kontrolrøret er udækket.
En anden konstanttryksventil kan tilvejebringes for at kunne anvende et højere vakuumtryk mellem pumpen og indløbet til stigroret, når indløbet til kontrolrøret er dækket. Muligheden for, at store mængder af 20 luft trækkes op gennem stigroret, kan gøres minimal ved at tilvejebringe en reces i den nederste væg i primærrøret, ind i hvilken stigroret strækker sig.
Fremgangsmåden ifølge opfindelsen kan, selv om den er brugbar til transport af alle typer af væsker, undgå 25 de ulemper, der er beskrevet ovenfor, når indløbet er et spildevandsindløb, som for eksempel et boligvand-kloset. Trykforskellen, som kræves for at holde en væskesøjle i stigroret, behøver ikke at være så stor som det vakuum, der sædvanligvis bruges i et vakuumskyllet 30 kloaksystem. For eksempel kan trykforskellen være omkring 0,1 atm. Fremgangsmåden ifølge opfindelsen kan alligevel tilvejebringe en i det væsentlige komplet og i det væsentlige støjfri fjernelse af spildevand i indløbet, når vakuumet over søjlen forøges.
9
DK 161158B
Transport kan forbindes med indførsel af materialer som f.eks. desinfektionsmidler, deodoriserende midler og farvestoffer, og opfindelsen tilvejebringer et passende doseringssystem for sådanne materialer. Fremgangsmå-5 den kan anvendes til udsugningsanlæg for ventilation og giver mulighed for central overvågning af uønsket gasudvikling.
Ved sammenligning med konventionelle vakuumtransportanlæg, hvor åbning af en ventil bevirker transport af 10 en materialeprop og dermed følgende reduktion i transportkraften, tilvejebringer opfindelsen en forøget transportkraft, når den anvendes. Dette er til trods for den reduktion af støj, der er forbundet med ballistiske systemer.
15 Fremgangsmåden ifølge opfindelsen kan bruges ved betyde ligt enklere klosetter end det konventionelle boligkloset.
For det første tilvejebringer anlægget en lugtlås, og der er intet behov for nogen konventionel "S-bøjning".
For det andet behøver klosettet ikke at være konstrueret 20 med et profil, der er udformet til transport af skyllevand. Det kan f.eks. være tragtformet, passende med lodrette eller næsten lodrette sidevægge over tragten. Klosettet kan være udformet med det mindst mulige overfladeområde, som kan blive snavset til, og profilet 25 kan være således, at en lille vanddybde opretholdes for brug over dette område. Et tragtformet profil kan nemt ændres, så at det bevirker en hvirvelstrøm ved skylning, om ønsket.
Fremgangsmåden ifølge opfindelsen kan have et bredt 30 anvendelsesområde og dog kun kræve et minimum af bevægelige dele. En vakuumpumpe kan være den eneste bevægelige del, og den kan være fysisk adskilt fra væskeindløbet eller hvert væskeindløb. Specielt behøver en
DK 161158 B
10 efterfyldningstank ingen bevægelige dele. Anlægget bevirker ikke blot transport af vand, men fjerner også luft, uden at kræve nogen separat ventilator, sådan som tilfældet er for konventionelle toiletter. Væske og spilde-5 vand behøver ikke at ledes gennem mekaniske ventiler.
Medens specifikke anvendelser er blevet beskrevet for transport af spildevand, så kan fremgangsmåden ifølge opfindelsen også anvendes til transport af for eksempel drikkevand.
10 Det punkt, hvor luft tillades at komme ind i ledningen, kan være permanent (f.eks. i stigroret), tilfældigt eller aldrig i kontakt med væske, hvadenten denne er eller ikke er under transport. Det aktuelle indløb til ledningen skal eventuelt formes således, at det tillader 15 passage af luft i den ene retning, men ikke af væske i den anden retning. Det bør ikke tillade passage af luft i en grad, som forhindrer opretholdelse af en væskesøjle i stigroret.
Opfindelsen vil nu blive forklaret nærmere under henvis-20 ning til tegningen, på hvilken: fig. 1 til 7 skematisk viser forskellige udførelsesformer for apparatet til udøvelse af fremgangsmåden ifølge opfindelsen.
Pig. 1 viser et apparat omfattende en væskeindgang 1 25 (som kan være en klosetskål) forbundet via et stigror 2 til en spildevandstank 3. Reduceret tryk kan holdes i tanken 3
DK 161158 B
11 i kraft af dens forbindelse, via en ledning 4, til en vakuumpumpe (ikke vist). Tanken 3 har også en væskeudgang 5. En luftlækage har en indgang 6, og en sikkerhedstank 7 er forbundet til apparatet ved hjælp af en ledning 5 8. Under brug, i den stabile tilstand, står en væskesøjle i stigroret 2 indtil en højde h over væskeniveauet (vist med en stiplet linie) i indgangen 1. Væske i indgangen og stigroret danner en spærring mellem indgangen og vakuumpumpen. Fjernelse af væske i søjlen kan bevirkes ved 10 blokering af luftindgangen 6. En tank (ikke vist) tilvejebringer væske til efterfyldning af det, der er fjernet, uden at bryde afspærringen.
Fig. 2 viser et apparat omfattende et flertal af væskeindgange 10, 11, forbundet via tilknyttede stigror 12, 13 15 til en spildevandstank 14. Reduceret tryk kan opnås i tanken 14 i kraft af dens forbindelse, via en ledning 15, til en vakuumpumpe (ikke vist). Tanken 14 har også en væskeudgang 16. Et luftrør med en indgang 17 strækker sig ind i tanken 14, og dets udgang 18 er dannet som et udlufte-20 element.
Fig. 2 viser også midler, hvormed væske fjernet fra indgangen 10 kan efterfyldes. En efterfyldningstank 20 er forbundet til en væskeforsyningstank 21 via en hydraulisk stamme omfattende en gren 22 med en forholdsvis stor boring, 25 en gren 23 med en forholdsvis lille boring, og mellem grenene en skylletank 24. Skylletanken 24 er forbundet via en luftledning 25 til spildevandstanken 14. Efterfyldnings-tanken 20 har en overløbsudgang 26.
Under brug af apparatet, der er vist i fig. 2, ligger 30 væske i indgangene 10, 11 og i tankene 20, 21 og 24 i det mindste, mens væskesøjler, hvis højde er den samme som højden af væskesøjlerne i stigrørene 12, 13, står i grenene 22, 23. Ved lukning af luftindgangen 17, overføres væske via stigrørene 12, 13 til spildevandstanken 14 og via gre-35 nen 22 til skylletanken 24. Samtidig hæves væskeniveauet
DK 161158B
12 i grenen 23. Når væsken i noget stigrør er blevet helt eller delvis overført til spildevandstanken 14, tillades luft at komme ind i anlægget og øge trykket over væsken i de to tanke 14 og 24. Væske overført til skylletanken 5 24 via grenen 22 overføres således via grenen 23 til ef- terfyldningstanken 20 og udlades til indgangen 10 via overløbsudgangen 26. Genåbning af luftindgangen 17 tillader genopretning af den "stabile tilstand", som var tilstede, før luftindgangen blev lukket.
10 Fig. 3 viser et apparat med samme komponenter som det i fig. 2 med undtagelse af, at der ikke er vist nogen sekundær indgangs/stigrørssamling. Den vigtigste forskel ligger i forbindelsen af ledningen 15 til skylletanken 24. Det viste apparat arbejder på samme måde som det, der er vist 15 i fig. 2, med undtagelse af, at i den "stabile tilstand" står der en lavere søjle af væske i grenen 23.
Fig. 4 viser et apparat omfattende en væskeindgang 30 forblindet via et stigrør 31 til en mellemtank 32. Mellemtanken 32 er forbundet via et sekundært stigrør 33 til en 20 spildevandstank 34. Spildevandstanken 34 har en væskeudgang 35, en ledning 36 forbundet til en vakuumpumpe (ikke vist) og et udlufteelement 37. Mellemtanken 32 og spildevandstanken 34 har en forbindelsesluftledning 38 med en indsnævring ved 39. Mellemtanken 32 er forbundet til en 25 luftindgang 40, som slutter med et udlufteelement 41.
Under brug, med en vakuumpumpe i drift og væske i indgangen 30, står der væske i stigrorene 31» 35 til forskellige højder på grund af de forskellige grader af vakuum, der er trukket i mellemtanken 32 og spildevandstanken 34.
30 Forskellen er virkningen af indsnævringen 39. Lukningen af indgangen 40 bevirker fjernelse af væske fra søjlen i stigrøret 31 til mellemtanken 32, og efterfyldningsvæske passerer ind i indgangen 30 fra en kilde (ikke vist). Denne operation påvirker ikke noget yderligere spildevands-ind-35 gang/stigrør/mellemtank-anlæg, som kan forbindes, på en
DK 161158 B
13 lignende måde, til spildevandstanken 34. Følgelig kan hver enhed drives uafhængigt.
Det viste stigrør 31 kan erstattes af en ledning direkte ind i mellemtanken 32 på et hvilket som helst niveau. Mel-5 lemtanken kan fungere med nedbrydning af faste stoffer ved gnidning under udluftning. Røret 33 kan således have et mindre tværsnit end røret 31.
Fig. 5 viser et primært strømningsrør 50, et stigrør 51 forbundet til et vakuumkloakanlæg (ikke vist) i dets øver-10 ste ende, og en luftlækage 52, Stigroret strækker sig i sin nederste ende ind i en reces 53 i strømningsrøret 50. Under brug, som et middel til forbindelse mellem et vakuumkloakanlæg og et konventionelt kloakanlæg, er der en uafbrudt strømning af spildevand gennem det primære strømnings-15 rør 50, medens en søjle af spildevand står i stigrøret 51 og udlades derigennem på egnet måde. Det spildevand, der står i stigrøret, udluftes i kraft af tilvejebringelsen af luftindgangen 52.
Fig. 6 og 7 igen viser et primært strømningsrør 50 og stig-20 rør 51 og (i fig. 7) en reces 53· Fig. 6 og 7 viser også, at den øverste ende af stigrøret 51 ender i en spildevands-tank 54, til hvilken en vakuumpumpe (ikke vist) er forbun det. Transport ind i spildevandstanken 54 sker, under brug når åbningen til styrerøret 55, (som er højere end ind-25 gangen til stigrøret 51) dækkes af væske i strømningsrøret 50, men ikke, når styrerøret 55 kun tillader passage af luft.
Fig. 7 viser konstanttryksventiler 56 og 57. Disse ventiler får reduceret og normalt vakuumtryk til at spille ind hen-30 holdsvis, når åbningen til styrerøret 55 er udækket og dækket.

Claims (4)

1. Fremgangsmåde ved intermitterende transport af væske gennem en ledning, der i rækkefølge omfatter et væskeindløb (1), der i det væsentlige altid er neddykket 5. væsken, et stigrør (2) og en samlebeholder (3), i hvilken ledning der er et luftindløb (6), gennem hvilket der kan strømme luft ind i ledningen, og hvor der er en pumpe indrettet til formindskelse af trykket i ledningen, kendetegnet ved, at pumpen drives 10 således, at (i) luftindløbet (6) sættes åbent til atmosfæren således, at der i stigrøret (2) opretholdes en væskesøjle med en højere væskestand end i væskeindløbet (1), idet væskesøjlens højde (h) bestemmes af det formindskede tryk 15 som følge af pumpens drift imod det af luftens indstrømning forårsagede tryktab, og (ii-) væsken intermitterende bringes til at passere op igennem stigrøret (2) og ind i samlebeholderen (3).
2. Fremgangsmåde ifølge krav 1, kendetegnet 20 ved, at væsken bringes til at passere ind i samlebeholderen (3) ved en intermitterende lukning af luftindløbet (6).
3. Fremgangsmåde ifølge krav 2, kendetegnet ved, at væske, der passerer op igennem stigrøret (2), 25 under transporten erstattes ved væskeindløbet (1) som følge af trykændringer i ledningen efter lukning af luftindløbet (6).
4. Fremgangsmåde ifølge krav 3, kendetegnet ved, at indløbet (1) er udformet som et vandkloset, 30 der udskylles af erstatningsvandet.
DK537781A 1980-12-06 1981-12-04 Fremgangsmaade ved intermitterende transport af vaesker DK161158C (da)

Applications Claiming Priority (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
GB8039194 1980-12-06
GB8039194 1980-12-06
GB8128297 1981-09-18
GB8128297 1981-09-18

Publications (3)

Publication Number Publication Date
DK537781A DK537781A (da) 1982-06-07
DK161158B true DK161158B (da) 1991-06-03
DK161158C DK161158C (da) 1991-11-25

Family

ID=26277754

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
DK537781A DK161158C (da) 1980-12-06 1981-12-04 Fremgangsmaade ved intermitterende transport af vaesker

Country Status (9)

Country Link
EP (1) EP0053932B1 (da)
AU (1) AU556679B2 (da)
CA (1) CA1177359A (da)
DE (1) DE3174997D1 (da)
DK (1) DK161158C (da)
ES (1) ES507753A0 (da)
FI (1) FI77911C (da)
IN (1) IN156184B (da)
NO (1) NO157226C (da)

Families Citing this family (5)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE3546392A1 (de) * 1985-12-31 1987-09-24 Schluff Reinhold Absperrorgan
DE3602971A1 (de) * 1985-12-31 1987-11-05 Schluff Reinhold Absperrorgan
DE3629484C2 (de) * 1986-08-29 1995-07-27 Waertsilae Oy Ab Verfahren zum Abführen von Abwasser und Steuervorrichtung zur Durchführung des Verfahrens
JPH03101875A (ja) * 1989-09-13 1991-04-26 Kanto Auto Works Ltd 樹脂成形体の静電塗装方法
CN102758482A (zh) * 2011-04-26 2012-10-31 曾德邻 具有受便通道自断与余便清消自助结构的封闭贮便体

Family Cites Families (6)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FR847250A (fr) * 1937-12-15 1939-10-05 Système d'assainissement urbain
US3049489A (en) * 1954-10-07 1962-08-14 Yeomans Brothers Co Method and apparatus for handling waste material
SE389882B (sv) * 1975-04-23 1976-11-22 Ifoe Ab Anordning vid vakuumklosett med uppsamlingsbehallare
SE421769B (sv) * 1978-01-23 1982-02-01 Evak Sanitaer Ab Vakuumtoalettanordning for mobila enheter
BR8008729A (pt) * 1979-07-02 1981-04-28 S Small Aparelho para descarte de rejeito
DE3001150A1 (de) * 1980-01-15 1981-07-16 Electrolux Gmbh, 2000 Hamburg Entwaesserungsanlage mit beluefteter druckleitung

Also Published As

Publication number Publication date
FI77911B (fi) 1989-01-31
EP0053932B1 (en) 1986-07-23
EP0053932A1 (en) 1982-06-16
IN156184B (da) 1985-06-01
NO814150L (no) 1981-06-07
NO157226B (no) 1987-11-02
AU7824481A (en) 1982-06-17
DE3174997D1 (en) 1986-08-28
ES8304630A1 (es) 1983-03-01
DK161158C (da) 1991-11-25
ES507753A0 (es) 1983-03-01
NO157226C (no) 1988-02-10
DK537781A (da) 1982-06-07
FI77911C (fi) 1989-05-10
FI813882L (fi) 1982-06-07
CA1177359A (en) 1984-11-06
AU556679B2 (en) 1986-11-13

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US3444566A (en) Device for introducing substances into a toilet bowl trap
US4297751A (en) Sewer system
US4246925A (en) Waste water vacuum conveyance method and apparatus
US4064572A (en) Level actuated apparatus for delivering chemicals
DK161158B (da) Fremgangsmaade ved intermitterende transport af vaesker
JPH07509292A (ja) 水洗システム
US497465A (en) Overflow
US4377874A (en) Bypass valve for a toilet system
US575111A (en) Closet-operating tank and valve
GB2027470A (en) Drainage flow control unit
US1328445A (en) Apparatus for flushing urinals
US644488A (en) Water-closet or urinal.
IE52639B1 (en) Method for intermittently transporting liquids
GB2093083A (en) Liquid transport apparatus
US477841A (en) Siphon for water-closet tanks
US5274855A (en) Siphon flushing mechanism and method
US243970A (en) powers
US3386459A (en) Flushing apparatus
US303846A (en) William j
US1201752A (en) Device for flushing toilet-fixtures.
US20050121078A1 (en) Automatic dosing pressure chamber distribution of effluent
US417100A (en) shone
US260232A (en) peters
US306092A (en) Water-closet
JPH0321452B2 (da)

Legal Events

Date Code Title Description
PBP Patent lapsed