DK157416B - Pansertaarn - Google Patents

Pansertaarn Download PDF

Info

Publication number
DK157416B
DK157416B DK501783A DK501783A DK157416B DK 157416 B DK157416 B DK 157416B DK 501783 A DK501783 A DK 501783A DK 501783 A DK501783 A DK 501783A DK 157416 B DK157416 B DK 157416B
Authority
DK
Denmark
Prior art keywords
bearing
weapon
armored
tower according
longitudinal
Prior art date
Application number
DK501783A
Other languages
English (en)
Other versions
DK157416C (da
DK501783A (da
DK501783D0 (da
Inventor
Uwe Duveneck
Original Assignee
Krupp Gmbh
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Krupp Gmbh filed Critical Krupp Gmbh
Publication of DK501783D0 publication Critical patent/DK501783D0/da
Publication of DK501783A publication Critical patent/DK501783A/da
Publication of DK157416B publication Critical patent/DK157416B/da
Application granted granted Critical
Publication of DK157416C publication Critical patent/DK157416C/da

Links

Classifications

    • FMECHANICAL ENGINEERING; LIGHTING; HEATING; WEAPONS; BLASTING
    • F41WEAPONS
    • F41GWEAPON SIGHTS; AIMING
    • F41G5/00Elevating or traversing control systems for guns
    • F41G5/14Elevating or traversing control systems for guns for vehicle-borne guns
    • F41G5/24Elevating or traversing control systems for guns for vehicle-borne guns for guns on tanks
    • FMECHANICAL ENGINEERING; LIGHTING; HEATING; WEAPONS; BLASTING
    • F41WEAPONS
    • F41GWEAPON SIGHTS; AIMING
    • F41G3/00Aiming or laying means

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • General Engineering & Computer Science (AREA)
  • Aiming, Guidance, Guns With A Light Source, Armor, Camouflage, And Targets (AREA)
  • Pivots And Pivotal Connections (AREA)

Description

i
DK 157416 B
Opfindelsen angår et pansertårn af den i krav l's indledning angivne art.
Ved et kendt pansertårn af denne art er stangmekanismen udformet som en leddelt dobbeltarm, d.v.s. som to over et led forbundne 5 arme. Den ene frie ende af den leddelte dobbeltarm er i afstand fra våbnets lejring i tårnet, den såkaldte skjoldlejring, hængslet på våbenskjoldet. Den anden frie ende af den leddelte dobbeltarm er stift forbundet med våbenhjælpeorganet, i det foreliggende tilfælde med en våbenstillingsmelder. Ved drejning af våbnet i lodret retning 10 drejes våbenhjælpeorganet over den leddelte dobbeltarm med den samme drejningsvinkel i dets med tårnet fast forbundne lejring.
En sådan leddelt dobbeltarm fører imidlertid ved slør i lejerne for våbnet og våbenhjælpeorganet til fejl i vinkel overførslen. Sådanne fejl forekommer også ved stærke temperaturændringer, som 15 f.eks. optræder ved stærk solbestråling af den af metal bestående tårnkappe. Da både våbnet og våbenhjælpeorganet er lejrede på selve tårnet, ændres deres indbyrdes stilling som følge af de metalliske tårndeles udvidelse. Sædvanligvis forlænges den leddelte dobbeltarm ikke på samme måde, således at våbenhjælpeorganet allerede ved 20 våbnets grundstilling drejes med en til længdeforskel!en svarende fejlvinkel. Endvidere medfører forskellige svingningsforhold mellem tårnet og den leddelte dobbeltarm dynamiske overførselsfejl. Endvidere skal den leddelte dobbeltarm efter indbygningen indstilles efter lejringsafstanden mellem våbnet og våbenhjælpeorganet, hvilket 25 er ensbetydende med en besværlig justering. Påhængslingen af den leddelte dobbeltarm på våbenskjoldet nødvendiggør fræsearbejder og udsparing om påhængsi ingsstedet til opnåelse af en uhindret indbyrdes bevægelse mellem våbnet og den leddelte dobbeltarm. Dette medfører for det meste en svækkelse af våbenskjoldets pansring.
30 Ved et andet kendt pansertårn er våbenstillingsmelderen for at eliminere vinkel overførselsfejl flanget umiddelbart på våbenskjoldets drejetap. Dermed undgås ganske vist de med stangmekanismen forbundne overførselsfejl, men slør i lejringerne forårsager stadig vinkelindstillingsfejl, der bliver ganske betydelige, jo mere pan-35 sertårnet anvendes. En særlig ulempe er, at våbenstillingsmelderen her er meget vanskelig tilgængelig, således at selve våbnet skal demonteres ved vedligeholdelsesarbejder eller lignende. I tilfælde af en medkobling af et visir ville en sådan løsning ikke være anvendelig, idet de konstruktive muligheder i udformningen af tårnet
DK 157416 B
2 begrænses væsentligt på grund af den rumlige anbringelse af visiret.
Formålet med opfindelsen er at tilvejebringe et pansertårn af den indledningsvis nævnte art, ved hvilket der sikres en fejlfri direkte overførsel af våbnets vinkelstilling til et i tårnet uden for 5 våbnets lejring anbragt vlbenhjælpeorgan, og ved hvilket denne fejlfri direkte overførsel af våbnets vinkelstilling opretholdes selv ved slør i våbnets og/eller våben hjælpeorganets lejer og ved temperatursvingninger.
Denne opgave løses ifølge opfindelsen ved hjælp af de i 10 krav 1's kendetegnende del angivne ejendommeligheder.
Den ifølge opfindelsen udformede stangmekanisme har den fordel, at sådanne translatoriske bevægelser af våbnet i vandret eller lodret retning, som skyldes lejeslør, kun medfører en forskydning af paralleilogrammekanismen og/eller giidestangen i glidelejets føringsbøs-15 ning, men ingen drejebevægelse af føringsbøsningen i svinglejringen.
Kun en lodret drejebevægelse af våbnet og det dermed forbundne våbenskjold medfører en drejning af føringsbøsningen og dermed til en vinkeltro drejning af våbenhjælpeorganet.
Heller ikke temperaturændringer medfører overførselsfejl.
20 Parallellogrammekanismens i det indre af tårnet forløbende længdestænger udsættes langt fra for sådanne temperatursvingninger, som selve den metalliske tårnkappe. På grund af den identiske udformning af længdestængerne medfører eventuelle temperaturændringer ens længdeændringer af de to længdestænger, der således kun bevirker 25 en forskydning af giidestangen i føringsbøsningen. Da de to længdestænger er identisk udformede, vil også deres svingninger være ens.
Ens svingninger af begge længdestængerne bevirker blot en oscille-ring af giidestangen i føringsbøsningen og har ingen indflydelse på våbenhjælpeorganet, således at også dynamiske overførselsfejl er 30 elimineret. Paralleilogrammekanismen kan desuden justeres uden for tårnet, således at tidskrævende justeringsarbejder i selve tårnet bortfalder.
En fordelagtig udførelsesform for opfindelsen fås ved hjælp af den i krav 2 angivne foranstaltning. Herved opnås, at der til 35 våbenhjælpeorganet og glidelejringen kun kræves en eneste med tårnet fast forbundet svinglejring.
Ved hjælp af den i krav 3 angivne fastgørelse af den længst fra glidelejringen værende tværstang til bagsiden af våbenskjoldet op-
DK 157416 B
3 nås, at stangmekanismen alt efter de mulige rumlige indbygningsforhold kan anbringes på det fordelagtigste sted. En bearbejdning af våbenskjoldet, der vil medføre en svækkelse af pansringen, undgås fuldstændigt.
5 Ved hjælp af den i krav 4 angivne foranstaltning opnås, at den længst fra glidelejet værende tværstang kan spares, men I dette tilfælde mi det accepteres, at parallellogrammekanismen ikke længere kan justeres uden for tårnet.
Også ved hjælp af det i krav 5 angivne opnås en fordel-10 agtig udførelsesform. Ved hjælp af tværstangen, der mellem længdestængerne understøtter disse i forhold til hinanden, kan svingninger af lavere orden i parallellogrammekanismen kompenseres.
I det følgende forklares opfindelsen nærmere under henvisning til et på tegningen i skematisk form anskueliggjort udførelsesek-15 sempel. På tegningen viser: fig. 1 en del af et længdesnit gennem et pansertirn, fig. 2 et perspektivisk billede af våbnet, stangmekanis men og våbenhjælpeorganet i pansertårnet, og fig. 3 et perspektivisk billede af en anden udførelses-20 form for en til stangmekanismen ifølge fig. 2 hø rende tværstang.
Fig. 1 viser skematisk den forreste omridskant 10 af et pansertårn, som bærer et lodret drejeligt våben 11, der her udgøres af en panserkanon. En hertil nødvendig udskæring 12 i tårnet dækkes 25 af et våbenskjold 13. Våbenskjoldet 13 omgiver det egentlige våbenløb 14 og er fast forbundet med dette. Våbenskjoldet 13 er ved begge sider forsynet med vinkelret på løbet 14's akse 15 lejetappe 16, der fastholdes i lejeskåle 17 i en med tårnet fast forbundet lejring 18.
Et ligeledes i lodret retning drejeligt våbenhjælpeorgan er 30 drejeligt lejret på et passende sted i tårnet. Dette våbenhjælpeorgan er her en våbenstillingsmelder 19, der føres tvangsmæssigt af våbnet 11 og med en elektrisk størrelse angiver våbnet 11‘s drejningsstilling. Våbenstillingsmelderen 19 er over en stangmekanisme 20 koblet med våbnet 11 på en sådan måde, at en 35 drejning i lodret retning af våbnet 11 med en drejningsvinkel α bevirker en lodret drejning over den samme drejningsvinkel α af våbenstillingsmelderen 19.
Stangmekanismen 20 omfatter en parallellogrammekanisme 21 og en glidelejring 22. Parallellogrammekanismen 21 består af to læng-
DK 157416 B
4 destænger 23 og 24 og to tværstænger 25 og 26, der er forbundne med hinanden over led 27 med fortrinsvis tre frihedsgrader. I det mindste de to længdestænger 23 og 24 er identisk udformede d.v.s. fremstillet af samme materiale med samme materialetykkelse og samme 5 længde. Glidelejringen 22 har en føringsbøsning 28 og en deri forskydelig giidestang 29. Giidestangen 29 er stift forbundet med den ene tværstang 25. Glidelejringen 22ls føringsbøsning 28 fastholdes i en med tårnet fast forbundet svinglejring 30. Sving lej ringen 30's akse 31 forløber vinkelret på giidestangen 29's forskydningsretning. Førings-10 bøsningen 28 har to vinkelret udragende lejetappe 32 og 33, der sammen med lejeskålene 34 danner svinglejringen 30. Lejetappen 33 er forlænget ud forbi lejeskålene 34 og bærer ved sin ende våbenstillingsmelderen 19, der er fast forbundet med lejetappen 33 og dermed udfører samme drejebevægelse som føringsbøsningen 28. Den anden 15 længst fra glidelejet værende tværstang 26 er stift forbundet med bagsiden 35 af våbenskjoldet 13. Paraliellogrammekanismen 21's længst fra glidelejet værende tværstang 26 og svinglejringen 30's lejetap 34 danner således stangmekanismen 20's indgrebspunkter med våbnet 11 og med våbenstillingsmelderen 19. Den længst fra glidelejet værende 20 tværstang 26 kan fastgøres til bagsiden 35 af våbenskjoldet 13 på et vilkårligt sted, således at der ved indbygningen af våbenstillingsmelderen 19 og stangmekanismen 20 kan tages hensyn til pladsforholdene.
Til eliminering af svingninger af lavere orden ved forholdsvis lange længdestænger 23 og 24 har paraliellogrammekanismen en 25 tværstang 36, der tilnærmelsesvis ved midten af længdestængerne 23,24 er anbragt mellem disse og over ledforbindelser understøttes mod længdestængerne.
Dersom våbnet 11 drejes over vinklen ot (fig. 1) i lodret retning, d.v.s. i fig. 1's tegningsplan, overføres denne drejebevæ-30 gelse over paraliellogrammekanismen 21, der forskydes tilsvarende til glidelejringen 22's føringsbøsning 28. Denne drejes den samme vinkel a (fig. 1) i sin svinglejring 30. På grund af den over lejetappen 33 tilvejebragte stive forbindelse af våben stillingsmelderen 19 med føringsbøsningen 28 opnås en tilsvarende lodret drejning af vibenstillings-35 melderen 19 over vinklen ot. Ved våbenstillingsmelderen 19's elektriske udgang kan der udtages en tilsvarende elektrisk størrelse.
Lodrette og vandrette bevægelser af våbnet 11 i dets svinglejring 18 (lejeslør) bevirker en forskydning af parallellogrammekanis-
DK 157416 B
5 men 21 og en forskydning af giidestangen 29 i føringsbøsningen 28 men ingen drejning af føringsbøsningen 28 i dennes svinglejring 30. Længdeændringer af de to længdestænger 23,24 som følge af temperaturpåvirkninger er på grund af længdestængerne 23's og 24's iden-5 tiske udformning lige store og bevirker ligeledes kun en forskydning af giidestangen 29 i føringsbøsningen 28 uden at forårsage nogen som helst drejebevægelse af føringsbøsningen 28.
Opfindelsen er ikke begrænset til det foran beskrevne udførelseseksempel. Således kan der som våbenhjælpeorgan I stedet for 10 våbenstillingsmelderen 19 også anvendes et af våbnet 11 tvangsmæssigt ført visir, uden at anbringelsesmåde og virkningsmåde herved ændres.
Det er også muligt at udelade den længst fra glidelejet værende tværstang 26 og overføre dennes funktion til våbenskjoldet 15 13. I dette tilfælde skal længdestængerne 23 og 24 hængsles på bag siden 35 af våbenskjoldet 13 med en indbyrdes afstand svarende til længden af tværstangen 25.
Det er endvidere også muligt at vende stangmekanismen 20 på en sådan måde, at stangmekanismens indgrebspunkter på våbnet 11 20 og våbenstillingsmelderen 19 ombyttes, således at tværstangen 26 forbindes med våbenstillingsmeideren 19 og lejetappen 33 med våbnet 11, nemlig med en af skjoldets lejetappe 16.
På samme måde kan føringsbøsningen 28 og giidestangen 29 ombyttes i deres placering i forhold til tværstangen 25 og svinglej-25 ringen 30. I dette tilfælde er føringsbøsningen 28 stift forbundet med tværstangen 25, medens giidestangen 29 over lejetappene 32,33 fastholdes i svinglejringen 30. Derved opnås ganske vist en fordelagtigere forbindelse mellem tværstangen 25 og glidelejringen 22, men til gengæld fås en forøgelse af de bevægede masser, hvilket kan medføre 30 fare for vibrationer.
En særlig fordelagtig udformning af tværstængerne 25,26 som såkaldte krydsfjederelementer 37 er vist i fig. 3. Disse kryds-fjederelementer 37 er egnede til at udligne en tolerancebetinget forskydning af stangmekanismen 20's indgrebspunkt med våbnet 11 eller 35 den med tårnet fast forbundne svinglejrings akse, således at en eventuel efterjustering efter stangmekanismen 20's indbygning i pansertårnet er overflødig. Stangmekanismen 20 orienteret her hensigtsmæssigt på en sådan måde, at det plan, som indeholder længdestængerne 23,24 og et i glidelejringen 22's forskydningsretning orienteret
DK 157416B
6 plan samt et i rørets længdeakse 15 orienteret plan er i det mindste tilnærmelsesvis parallelle.
Led parallel logrammet 21's ledforbindelser mellem længdestængerne 23,24 og tværstængerne 25,26 er ved anvendelsen af disse 5 krydsfjederelementer 37 som tværstænger 25,26 udformede som led 27 med en frihedsgrad som en svinglejring 30. Hvert krydsfjederelement 37 har to prismatiske montagelegemer 38,39, der ved flugtende flade-diagonaler 40,41, som er antydet med stiplede linier i fig. 3, ligger an med en længdekant 42,43 mod hinanden. De to montagelegemer 38, 10 39 er fast forbundne med hinanden ved hjælp af over kors anbragte fjederbånd 44 og 45,46. Længdestængerne 23,24 er ved deres ender hængslet på den ene montageblok 38 med på tværs af længdekanten 42 orienteret svingakse 47,48, medens i tilfælde af tværstangen 26 våbnet 11 og i tilfælde af tværstangen 25 glidelejringen 22's giidestang 29 15 er stift fastgjort til den anden montageblok 39.
20 25 1 35

Claims (9)

1. Pansertårn med et deri fastgjort lodret drejeligt våben, f.eks. en panserkanon, et i afstand fra våbnet drejeligt lejret 5 våbenhjælpeorgan, f.eks. et visir eller en våbenstil1 ingsmelder, som føres tvangsmæssigt af våbnet, samt med en med indgrebspunkter på våbnet og på våbenhjælpeorganet indgribende stangmekanisme, kendetegnet ved, at stangmekanismen (20) består af en parallel! ogr ammekan isme (21) med to længdestænger (23,24) og to tver-10 stænger (25,26) og af to i forhold til hinanden forskydelige lejringsdele (28,29), at i det mindste længdestængerne (23,24) er identisk udformede, at gi idelejringen (22) med den ene af de to lejringsdele (28) over mindst én lejetap (32,33) fastholdes i en med tårnet fast forbunden svinglejring (30) med på tværs af den anden 15 lejringsdels (29) forskydningsretning orienteret drejningsakse (31) og med den anden lejringsdel (29) er stift forbundet med den ene tværstang (25), og at stangmekanismens (20) indgrebspunkter, med hvilke våbnet (11) henholdsvis våbenhjælpeorganet (19) er stift forbundne, udgøres dels af den med den ene lejringsdel (28) for-20 bundne lejetap (33) og dels af den længst fra gi idelejringen værende anden tværstang (26).
2. Pansertårn ifølge krav 1, kendetegnet ved, at den længst fra gi idelejringen (22) værende tværstang (26) er stift forbundet med våbnet (11), og at lejetappen (33) udgøres af leje- 25 tappen til våbenhjælpeorganets svinglejring.
3. Pansertårn ifølge krav 2, kemdetegnet ved, at den længst fra gi idelejringen (22) værende tværstang (26) er fastgjort til bagsiden (35) af våbenskjoldet (.18).
4. Pansertårn ifølge krav 2, k e n d e t e g n e t ved, at den 30 længst fra gi idelejringen (22) værende tværstang (26) •udgøres af selve våbenskjoldet (13).
5. Pansertårn ifølge et hvil leet som helst af kravene 1-4, kendetegnet ved en tværstang (26), som understøtter længdestængerne (23,24) på hinanden,, og er hængslet på de to læng- 35 destænger (23,24) fortrinsvis ved m'iaSiten af disse.
6. Pansertårn ifølge et hvilket mmibelst af kravene l-5,k e n-detegnet ved, at gi idelejrmngen .(22) har .en føringsbøsning (28) og en deri forskydelig gi idestang {23}, og at ifiøHngsbøsningen (28) er den i svinglejringen (30) fastholdte lejringsdel, og DK 157416 B giidestangen (29) er den med tværstangen (25) forbundne lejringsdel.
7. Pansertirn ifølge et hvilket som helst af kravene 1-6, kendetegnet ved, at stangmekanismen (20) er anbragt og orienteret på en sådan måde, at planet, der indeholder længdestæn- 5 gerne (23,24) og glidelejringens (22) forskydningsretning samt længdeaksen (15) af våbnets (11) rør, er i det mindste tilnærmelsesvis parallelle.
7 DK 157416 B Patentkrav.
8. Pansertårn ifølge et hvilket som helst af kravene 1-7, kendetegnet ved, at tværstængerne (25,26) er udformede 10 som krydsfjederelementer (37), og parallellogrammekanismens ledforbindelser (21) er udformede som led (27) med en frihedsgrad.
9. Pansertårn ifølge krav 8, kendetegnet ved, at hvert krydsfjederelement (37) har to fortrinsvis prismatiske montagelegemer (38,39), der ved flugtende fladediagonaler (40,41) tigger 15 an mod hinanden med en længdekant (42,43), og ved hjælp af over ker s fastgjorte fjederbånd (44-46) er fast forbundne med hinanden, og at længdestængerne (23,24) er hængslede på det ene montagelegeme (38) med på tværs af længdekanten (42) orienteret drejningsakse (47,48) og våbnet (11) henholdsvis glidelejringens (22) ene lej- 20 ringsdel (29) er fast forbundet med det andet montagelegeme (39). 25 1 35
DK501783A 1982-11-11 1983-11-02 Pansertaarn DK157416C (da)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE3241665 1982-11-11
DE19823241665 DE3241665A1 (de) 1982-11-11 1982-11-11 Panzerturm

Publications (4)

Publication Number Publication Date
DK501783D0 DK501783D0 (da) 1983-11-02
DK501783A DK501783A (da) 1984-05-12
DK157416B true DK157416B (da) 1990-01-02
DK157416C DK157416C (da) 1990-06-05

Family

ID=6177826

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
DK501783A DK157416C (da) 1982-11-11 1983-11-02 Pansertaarn

Country Status (10)

Country Link
AU (1) AU553857B2 (da)
BE (1) BE898178A (da)
CA (1) CA1220962A (da)
DE (1) DE3241665A1 (da)
DK (1) DK157416C (da)
GR (1) GR79500B (da)
IT (1) IT1169933B (da)
NL (1) NL8303703A (da)
NO (1) NO156958C (da)
TR (1) TR22025A (da)

Families Citing this family (5)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE3928614A1 (de) * 1989-08-30 1992-10-08 Wegmann & Co Kampffahrzeug, insbesondere kampfpanzer
FR2824896B1 (fr) 2001-05-17 2003-08-15 Giat Ind Sa Systeme de pointage d'une arme
FR2827667B1 (fr) * 2001-07-17 2003-10-03 Giat Ind Sa Systeme de pointage en gisement d'une arme
FR2827668B1 (fr) * 2001-07-17 2003-10-03 Giat Ind Sa Systeme de pointage en site et en gisement d'une arme
DE10337642B4 (de) * 2003-08-16 2007-08-02 Kraus-Maffei Wegmann Gmbh & Co. Kg Modulare Waffenstation, insbesondere zur Anordnung auf einem Kampffahrzeug

Family Cites Families (1)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE1817554C3 (de) * 1968-12-31 1978-04-13 Wegmann & Co, 3500 Kassel Mechanische Verbindung zwischen Zieloptik und Waffe

Also Published As

Publication number Publication date
DK157416C (da) 1990-06-05
BE898178A (fr) 1984-03-01
NO833985L (no) 1984-05-14
NL8303703A (nl) 1984-06-01
CA1220962A (en) 1987-04-28
AU2103983A (en) 1984-05-17
IT1169933B (it) 1987-06-03
DE3241665C2 (da) 1990-09-06
NO156958B (no) 1987-09-14
AU553857B2 (en) 1986-07-31
TR22025A (tr) 1986-01-16
DE3241665A1 (de) 1984-05-17
GR79500B (da) 1984-10-30
DK501783A (da) 1984-05-12
NO156958C (no) 1987-12-23
IT8323628A0 (it) 1983-11-08
DK501783D0 (da) 1983-11-02

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US2955512A (en) Telescope rifle sight with pivoted reticle and erector lens tube
US3749494A (en) Gun sighting and ranging mechanism
JP5592951B2 (ja) 光学要素のための保持装置
DK157416B (da) Pansertaarn
US7242537B2 (en) Holding and positioning apparatus for an optical element
US4790639A (en) Rotary mirror for optical systems
US8456771B2 (en) Holding arrangement for an optical element
US4409738A (en) Arrangement for adjustably mounting an optical direction indicator
TW201841404A (zh) 用於將結構化層沉積在基板上之裝置以及該裝置之調整方法
US2335286A (en) Aircraft gunnery device
US1835576A (en) Telescopic rifle sight mounting
US2488239A (en) Panoramic telescope
US4264121A (en) Binocular telescope
CN211698224U (zh) 一种多功能在线便携式测谱仪
CN110703406B (zh) 利用结构变形量补偿光学系统失调量的光学遥感器
CN110703400B (zh) 一种用于空间光学遥感器的调焦机构
US3256608A (en) Sights for trench mortars and similar fire arms
US4928139A (en) Assembly containing a linear focusing means and method of making same
SE8505148L (sv) Stativ for tyngre handvapen
US2264662A (en) Sighting device for antiaircraft guns
US3233516A (en) Gun mounts
US4371105A (en) Cam controlled multi-axis automatic welding machine
PT1425536E (pt) Dispositivo de suspensão por cardan para um dispositivo de contrabalanço para uma câmara fotográfica
RU93010544A (ru) Прицел
US3946821A (en) Balance

Legal Events

Date Code Title Description
PBP Patent lapsed