DK151798B - Analogifremgangsmaade til fremstilling af aluminiumsalte af n2-acetyl-l-glutamin - Google Patents
Analogifremgangsmaade til fremstilling af aluminiumsalte af n2-acetyl-l-glutamin Download PDFInfo
- Publication number
- DK151798B DK151798B DK268171AA DK268171A DK151798B DK 151798 B DK151798 B DK 151798B DK 268171A A DK268171A A DK 268171AA DK 268171 A DK268171 A DK 268171A DK 151798 B DK151798 B DK 151798B
- Authority
- DK
- Denmark
- Prior art keywords
- ulcer
- acetyl
- glutamine
- aluminum
- salts
- Prior art date
Links
Classifications
-
- A—HUMAN NECESSITIES
- A61—MEDICAL OR VETERINARY SCIENCE; HYGIENE
- A61K—PREPARATIONS FOR MEDICAL, DENTAL OR TOILETRY PURPOSES
- A61K31/00—Medicinal preparations containing organic active ingredients
- A61K31/185—Acids; Anhydrides, halides or salts thereof, e.g. sulfur acids, imidic, hydrazonic or hydroximic acids
- A61K31/19—Carboxylic acids, e.g. valproic acid
- A61K31/195—Carboxylic acids, e.g. valproic acid having an amino group
-
- A—HUMAN NECESSITIES
- A61—MEDICAL OR VETERINARY SCIENCE; HYGIENE
- A61K—PREPARATIONS FOR MEDICAL, DENTAL OR TOILETRY PURPOSES
- A61K33/00—Medicinal preparations containing inorganic active ingredients
- A61K33/06—Aluminium, calcium or magnesium; Compounds thereof, e.g. clay
-
- C—CHEMISTRY; METALLURGY
- C07—ORGANIC CHEMISTRY
- C07C—ACYCLIC OR CARBOCYCLIC COMPOUNDS
- C07C233/00—Carboxylic acid amides
- C07C233/01—Carboxylic acid amides having carbon atoms of carboxamide groups bound to hydrogen atoms or to acyclic carbon atoms
- C07C233/30—Carboxylic acid amides having carbon atoms of carboxamide groups bound to hydrogen atoms or to acyclic carbon atoms having the nitrogen atom of at least one of the carboxamide groups bound to a carbon atom of a hydrocarbon radical substituted by doubly-bound oxygen atoms
Landscapes
- Health & Medical Sciences (AREA)
- Chemical & Material Sciences (AREA)
- Organic Chemistry (AREA)
- Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
- Pharmacology & Pharmacy (AREA)
- Epidemiology (AREA)
- Medicinal Chemistry (AREA)
- Animal Behavior & Ethology (AREA)
- General Health & Medical Sciences (AREA)
- Public Health (AREA)
- Veterinary Medicine (AREA)
- Inorganic Chemistry (AREA)
- Organic Low-Molecular-Weight Compounds And Preparation Thereof (AREA)
- Acyclic And Carbocyclic Compounds In Medicinal Compositions (AREA)
- Pharmaceuticals Containing Other Organic And Inorganic Compounds (AREA)
Description
DK 151798B
Opfindelsen angår en analogifremgangsmåde til fremstilling af hid-til ukendte aluminiumsalte af N -acetyl-L-glutamin med den i kravets indledning angivne formel, hvilke forbindelser udviser udmærkede terapeutiske virkninger ved behandling af mavesår.
N-acetyl-L-glutarnin-aluminiumsaltene er en slags organiske syresalte, men N-acetylglutamin udviser så slående forskellige egenskaber fra de almindelige organiske syrer, at det er vanskeligt at fremstille aluminiumsaltene ved de sædvanlige metoder til fremstilling af salte af organiske syrer.
N-acetyl-L-glutamin er et fast stof med et højt smeltepunkt, og der er få opløsningsmidler, hvori syren er rigtig opløselig. Som det vil ses ud fra N-acetyl-L-glutaminets struktur 2 DK 151798 B :
H2NC0CH2CH2(j:HC00H
NHCOCEU
D
er det ustabilt overfor varme, stærk syre og stærk alkali. Desuden er aluminiumsaltene af N-aoetyl-L-glutamin letopløseligt i vand.
Derfor kan de sædvanlige metoder, som anvendes ved .syntesen af et aluminiumsalt af en organisk syre, såsom (l) opvarmning af en organisk syre med aluminium eller aluminiumoxid, (2) dobbeltdekomponering af et alkalimetalsalt af en organisk syre og et aluminiumsalt i en vandig opløsning til udfældning af aluminiumsaltet af den organiske syre og (3) omsætningen af en organisk syre og et aluminiumalkoxid i et inert.opløsningsmiddel, såsom alkohol, ikke anvendes til fremstilling af aluminiumsaltene af F-acetyl-L-glutamin. Endvidere er fremstillingen af aluminiumsalte ved opvarmning af en organisk syre med aluminiumhydroxid ikke praktisk, eftersom det er vanskeligt at fremstille et aluminiumsalt af høj kvalitet egnet til medicinske og farmaceutiske formål. Dette skyldes, at det er vanskeligt at fremstille aluminiumoxid- og aluminiumhydroxidprøver, som ikke indeholder andre uorganiske salte, i industriel målestok.
o
Ifølge opfindelsen fremstilles aluminiumsalte af N -acetyl-L-glutamin ved en analogifremgangsmåde, der er ejendommelig ved det i kravets kendetegnende del anførte.
Yed fremgangsmåden ifølge opfindélsen kan aluminiumsalte af N-acetyl-L-glutamin opnås med den ønskede renhedsgrad ved at lade N-acetyl-L-glutamin reagere med et aluminiumalkoxid i nærvær af en stor mængde vand. Det faktisk anvendte rumfang vand vil afhænge af den mængde E-acetyl-L-glutamin, som anvendes i reaktionen. Aluminiumsaltet opnås ved krystallisation fra den vandige opløsning.
Inkluderet blandt aluminiumsaltene af N-acetyl-L-glutamin er de salte, som dannes ved varierede stadier under reaktionen, og som har varierende molforhold mellem F-acetyl-L-glutamin og aluminium. Dette er også tilfældet med aluminiumsalte af almindelige organiske syrer. Mr den foreliggende fremgangsmåde anvendes, kan der fremstilles salte med et molforhold mellem N-acetyl-L-glutamin og aluminium fra 1:1 til 3:1 blot ved at ændre molforholdet mellem N-acetyl-L-glutamin og aluminiumalkoxid. Det resulterende stof kan gengives
3 DK 151798B
/nh2oooh2oh2ohcoo \ A1 (0H) y NHCOOH^y 3 hvori n er et tal fra 3 til 9*
Det foretrukne opløsningsmiddel for reaktionen er vand eller en blanding af vand og et med vand blandbart organisk opløsningsmiddel. Organiske opløsningsmidler, såsom acetone eller lavere alkanoler, f.eks. methanol, ethanol og propanol, kan anvendes. Saltet fremstilles ved omsætning af et aluminiumalkoxid, enten som et fast stof eller som en alkoholisk opløsning, med en vandig opløsning af N-acetyl-L-glutamin. Reaktionen udføres under omrøring.
Ethvert egnet aluminiumalkoxid kan anvendes i reaktionen, f.eks. lavere alkoxider, såsom aluminiummethoxid, aluminiumethoxid, alumi-nium-tert-butoxid og aluminiumisopropoxid, og tilsvarende alkoxider indeholdende op til omkring 6 carbonatomer i alkylgruppen.
Molforholdet mellem reaktanterne, d.v.s. mellem N-acetyl-L-glutamin og aluminiumalkoxid kan varieres med den ønskede sammensætning af produktet, og der anvendes almindeligvis forhold fra omkring 1:1 til omkring 3:1. Men mængden af aluminiumalkoxidreaktanten afhænger til en vis grad af dens renhed, og det er ønskeligt at anvende et svagt overskud i forhold til den beregnede mængde. Overskud på 2 - 6 $> foretrækkes sædvanligvis. Når urenheder, såsom polymere af aluminiumhydroxid, er tilstede i alkoxidet, foretrækkes det at skille dem fra ved destillation, før aluminiumalkoxidet sættes til N-acetyl-L-glutamin- opløsningen, eller ved filtrering efter at reaktionen er fuldført.
Når det opløsningsmiddel, som anvendes ved reaktionen, er vand eller en opløsning, som hovedsagelig består af vand, finder reaktionen mellem aluminiumalkoxidet og N-acetyl-L-glutamin sted hurtigt, og der opnås en opløsning af N-acetyl-L-glutamin-aluminiumsaltet. Reaktionen kan udføres ved en temperatur fra stuetemperatur til omkring 80° C.
Det krystalagtige N-acetyl-L-glutamin-aluminiumsalt kan opnås ved at koncentrere reaktionsblandingen og tørre den resulterende opløs- ni ncf af rp! +: e> + Ή 1 om +mr· τηαοοο ollon ·μγ«λ 4- ·>·. λ λ ~ .c—-.
4
DK 151798B
opløsningen ved tilsætning af et opløsningsmiddel, såsom alkohol eller acetone, hvori saltet er uopløseligt, til den koncentrerede opløsning.
Aluminiumsaltene af N-acetyl-L-glutamin er nyttige til medicinske formål, hvilket fremgår af de udmærkede resultater, som er opnået ved prøvning for virkning mod mavesår udført på forsøgsdyr for at prøve virkningen af saltet på eksperimentelt inducerede mavesår fremkaldt på forskellig måde, f.eks. reserpin-ulcus, stress-induceret ulcus, cortisone-ulcus, histamin-ulcus, ulcus hos Shay-rot-. ten, eddikesyre-ulcus og cortisone-klemme-ulcus. Desuden viser aluminiumsaltene lav toxicitet ved sikkerhedsprøvningen.
Fra GB patentskrift nr. 1 168 302 kendes aluminium-N-acetylglyci-nat med formlen (CH3C0NHCH2C00)5 Al^(OH)4 som er angivet at have anti-ulcus-virkning; og fra FR patentskrift nr. 5853 M kendes N-acylglutamin- og N-acylisoasparagin·«' derivater med de almene formler 0 0
II II
C- C-OH
CH-NH-C-R0 CH-NH-C-R9 II ^ II ^ o o (CH2)n iCH2)n C-OH C-R, II II ' o o hvori R2 betyder alkyl eller aryl, n er 1 eller 2, og R^ og R^ betyder mono- eller disubstitueret amino, hvilke forbindelser er angivet at have depressor-virkning og stimulerende virkning på centralnervesystemet og at være særlig effektive som antise-kretoriske midler i mave-tarm-kanalen og ligeledes at udvise en 5
DK 151798B
beskyttende eller helbredende virkning på slimhinderne ved eksperimentelle ulcera på forsøgsdyr.
Det har vist sig, at de ifølge opfindelsen fremstillede aluminium-2 salte af N -acetylglutamin har en bedre anti-ulcus-virkning end såvel det kendte aluminiumsalt af N-acetylglycin som de kendte N-acylglutamin- og N-acylisoasparagin-derivater, således som det fremgår af de efterfølgende sammenligningsforsøg.
Det fra GB patentskrift nr. 1 163 302 kendte aluminium-N-acetyl-glycinat (i det følgende betegnet som "AGly") og det ifølge op- p findelsen fremstillede aluminiumsalt af N -acetylglutamin (n=5) (i det følgende betegnet som GAL) blev undersøgt for deres virkninger på stress-ulcus, reserpin-ulcus og pylorus-ligeret ulcus ifølge de respektive metoder i de efterfølgende eksempler 4-6. Resultaterne er anført i den nedenstående tabel I.
TABEL I
Ulcusart Prøve- Dosis Inhiberingsgrad forbindelse (g/kg) (%)
Stress- GAL 0,2 37 ulcus 0,5 87 1,0 99 AGly 0,2 0 0,5 51 1,0 81
Pyrolus- GAL 1,0 94 ligeret ulcus . AGly 1,0 90
Reserpin- GAL 2,0 91 ulcus AGly 2,0 61
Det ses af tabel I, at den ifølge opfindelsen fremstillede forbindelse GAL er mere effektiv over for stress-ulcus og reserpin-ulcus
, DK 151798 B
6 end den kendte forbindelse AGly, og at deres virkninger over for pylorus-ligeret ulcus er næsten de samme.
Det fra FR patentskrift nr. 5853 M kendte methylamid af N-acetyl-L-glutamin med formlen
CH5NHC0CH2CH2(j;HC00H
nhcoch3 (i det følgende betegnet som AGM) og det ifølge opfindelsen frem- p stillede aluminiumsalt af N -acetylglutamin (n=5) (GAL) blev undersøgt for deres virkninger på stress-ulcus, reserpin-ulcus, pylorus-ligeret ulcus, histamin-ulcus, cortison-ulcus og eddike-syre-ulcus som følger: i) Stress-ulcus ifølge metoden fra eksempel 4.
ii) Reserpin-ulcus ifølge metoden fra eksempel 5.
iii) Pylorus-ligeret ulcus ifølge metoden fra eksempel 6.
iv) Histamin-ulcus 10 hanrotter (Wistar-stamme), som alle vejede 250 ± 10g, blev sultet i to dage. Derefter blev hver af rotterne indgivet 300mg/kg histamin-dihydrochlorid intraperitonealt, og umiddelbart efter blev de yderligere indgivet prøveforbindelsen. Efter 4 timers forløb blev rotternes maver skåret op til iagttagelse af de deri dannede ulcera.
v) Cortison-ulcus 10 hanrotter (Wistar-stamme), som alle vejede 150 ± 10 g blev sultet i 24 timer. Derpå blev hver af rotterne indgivet 20 mg/kg cortisonacetat pr. dag subcutant sammen med prøveforbindelsen i 4 dage. På den femte dag blev deres maver skåret op til iagttagelse af de deri dannede ulcera.
7
DK 151798B
vi) Eddikesvre-ulcus 10 hanrotter (Wistar-stamme), som alle vejede 230 ± 10 g, blev sultet i 16 timer. Derefter blev 0,05 ml 30% eddikesyre injiceret i' den ydre serøse mavehinde på hver rotte. Derpå blev prøveforbindelsen indgivet hver rotte i 15 dage. På den 16. dag efter indgivningens start blev deres maver skåret op til iagtagelse af de deri dannede ulcera.
Respitaterne er anført i den nedenstående tabel II.
TABEL II
Ulcusart Prøve- Dosis Inhiberingsgrad forbindelse (g/kg) (%) i)
Stress- AGM 2,0 53 ulcus GAL 2,0 97 ii) _
Reserpin- AGM '· 2,0 65 ulcus GAL 2,0 91 iii)
Pyrolus- AGM 2,0 Ingen virkning ligeret GAL 2,0 84 ulcus iv)
Histamin- AGM 2,0 45 ulcus GAL 2,0 78 v)
Cortison- AGM 2,0 Ingen virkning, ulcus GAL 2,0 64 vi)
Eddikesyre-. AGM 2,0 8 ulcus GAL 2,0 61
8 DK 151798B
Det ses af tabel II, at den ifølge opfindelsen fremstillede forbindelse GAL er mere effektiv over for de forskellige ulcera end den kendte forbindelse AGM.
Aluminiumsaltene af N-acetyl-L-glutamin kan anvendes til behandling af mavesår, eller de kan anvendes til at forhindre mavesår. Saltene kan indgives oralt, subcutant, intraperitonealt eller intravenøst. Gode resultater er opnået, når saltene indgives i doser fra 0,5 g til 2 g/kg/dag, men eftersom saltene har lav toxicitet, kan større doser indgives i alvorlige tilfælde. Enhver farmaceutisk acceptabel bærer, såsom mannitol, lactose og lignende, kan anvendes til at indføre saltene.
Fremgangsmåden ifølge opfindelsen skal belyses nærmere ved de følgende eksempler.
EKSEMPEL_1
En blanding af 47,0 g N-acetyl-L-glutamin og 600 ml vand opvarmes til 60° C, og 52,6 g aluminiumisopropoxid sættes til den varme blanding under omrøring. Omrøringen fortsættes i 30 minutter. Reaktionsblandingen filtreres, og filtratet koncentreres og tørres til en masse under formindsket tryk. Efter tørring opnås det krys-talagtige aluminiumsalt af N-acetyl-L-glutamin (53,8 g).
Analytiske værdier er anført i den følgende tabel.
Fundet Værdi beregnet som ™rdi /μη2οοπη2οη2οηοοο \ A1_(0H) I mhcochJ 5 4
Aluminium 7,35 $ 7,46 $
Total nitrogen 12,7 12,9
Amid-nitrogen 6,4 6,5 9
DK 151798B
EKSEMPEL_2
En blanding af 37,6 g N-acetyl-L-glutamin og 1000 ml vand opvarmes til 40° C, og 900 ml af en isopropanolopløsning indeholdende 40,8 g aluminiumisopropoxid sættes til ‘den varme blanding under omrøring. Omrøringen fortsættes i 10 minutter. Reaktionsblandingen filtreres, og filtratet koncentreres under formindsket tryk. Isopropanol sættes til den vandige opløsning, og saltet udfældes fra opløsningen. Bundfaldet opsamles ved filtrering og efter tørring opnås 48,5 g af det krystalagtige aluminiumsalt af R-acetyl-B-glutamin.
Analytiske værdier er anført i den følgende tabel.
Fundet Værdi beregnet som ™rdl fm2coch2ch2?hooo \ A1 (0H) y hhcochJ 0
Aluminium 10,5 $ 10,9 1°
Total nitrogen 11,4 11,28
Amid-nitrogen 5,7 5,64 EKSEMPE1_3 N-acetyl-L-glutamin-aluminiumsaltene fremstillet i henholdsvis eksempel 1 og 2 undersøges for toxicitet under anvendelse af mus a.f dd-stamme, rotter af Wistar-stamme og kaniner. Undersøgelsesresultaterne på forbindelsen fremstillet i eksempel 1 er anført i den følgende tabel, og forbindelsen fremstillet i eksempel 2 viser sig at have næsten samme toxicitet som den førstnævnte forbindelse. Forbindelserne indgives oralt, subcutant, intraperitonealt og intravenøst. Toxiciteten er angivet som 50 % dødelig dosis (g) pr. vægt (kg) af dyret (LD^q) beregnet ved Van der Waerdens metode.
DK 151798 B < 10 _TABEL_
Dyr Indgivningsmåde Køn LD^Q,g/kg ^us M 14,3
Oralt 5 i3,1
M
Subcutant p, ·=>10,2 M 5 0
Intraperitonealt p
Intravenøst p 0,46
Rotte n M =~14,5
Oralt p =--14,5
Subcutant p >10*5
Intraperitonealt ^ ^’5
Intravenøst ^ 0*40
Kanin Oralt $ 7,5
Som vist i tabellen varierer toxiciteten lidt afhængigt af indgivelsesmåden og det anvendte dyr, men i alle tilfælde vises der lave toxiciteter. Når indgivelsen af saltet fortsatte i længere tidsrum, blev der ikke iagttaget unormaliteter ved de hæmatologiske og patho-logiske undersøgelser. Den efterfølgende undersøgelse afslørede ingen tendens til at frembringe deformiteter hos forsøgsdyret.
11
DK 151798B
EKSEMPE1_4
Det i eksempel 1 opnåede N-acetyl-L-glutamin-aluminiumsalt undersøges for dets virkning på stress-induceret mavesår hos rotter. 10 hanrotter.på hver 250 i 10 g, som har fastet natten over, spærres inde i stressbure og nedsænkes i vand ved en temperatur på 22' ± 1° 0 fra halsen og ned 7 timer. Der induceres mavesår hos 100 i<> af rotterne. De således inducerede mavesår behandles med aluminiumsaltet af N-acetyl-L-glutamin.
Forbindelsen indgives til rotterne oralt lige før de underkastes stress. Efter at rotterne er blevet behandlet med aluminiumsaltet, skæres deres maver op langs den større kurve, og læsionsområder udmåles. Inhiberingen ($) beregnes ved sammenligning af de således målte værdier.
Undersøgelsen udføres med grupper, der hver indeholder 10 rotter. Dannelsen af mavesår inhiberes fuldstændigt ved indgivning af 0,5 -2 g af forbindelsen pr. kg af hver rotte.
Når det ovenstående forsøg gentages under anvendelse af forbindelsen fremstillet i eksempel 2, opnås lignende resultater.
EKSEMPE1_5
De i eksempel 1 og 2 fremstillede aluminiumsalte af N-acetyl-l-gluta-min undersøges for deres virkning på reserpin-mavesår og histaminmavesår hos rotter.
I tilfælde af reserpin-mavesår injiceres hanrotter, som vejer 150 ±
10 g og har fastet i 48 timer, med 8 mg/kg reserpin intraperitonealt og efterlades i 18 timer. Som resultat af denne behandling dannes mavesår. I tilfælde af histamin-mavesår injiceres i stedet for reserpin 300 mg/kg histamin intraperitonealt, og rotterne efterlades i 4 timer. Som resultat af denne behandling dannes mavesår. Virkningen af hver forbindelse angives ved inhiberingsprocenten af sårdannelse, som beregnes ved sammenligning af (A) sårområdet på den rotte, som er givet forbindelsen oralt, før det sårfremkaldende middel blev indgivet, oe (B) sårområdet nå kontrolrotten, som -ikke M
DK 151798 B .
12 forbindelsen. Resultaterne er angivet i den følgende tabel.
TABEL
Eksperimentelt Dosis Inhibering af sårdannelse ($) mavesår g/kg j#
Reserpin-sår 1} 2j0 88 85 2) 1,0 75 72 3) 0,5 38 26
Histamin-sår l) 2 0 75 74 2) ljo 50 51 3) 0,5 27 22 ug I : Forbindelsen fremstillet i eksempel 1.
UcUg II : Forbindelsen fremstillet i eksempel 2.
EKSEMPEL_6
Den i eksempel 1 fremstillede forbindelse undersøges for dens virkning på pylorus-ligeret mavesår.
Hanrotter, som vejer 200 - 250 g og har fastet i 48 timer, anaesthe-tiseres, hvorefter pylorus på hver rotte ombindes. Rotterne efterlades derpå uden vand eller føde i 18 timer, hvorefter deres maver skæres op langs den store kurve for at iagttage de deri dannede sår. De således inducerede sår anvendes til at bestemme virkningen af aluminiumsaltet.
Det findes, at i den gruppe, som oralt blev indgivet 0,5 - 1*0 g/kg af forbindelsen, inhiberes sårdannelsen fuldstændigt.
EKSEMPEL_7
Det i eksempel 1 fremstillede aluminiumsalt af N-acetyl-L-glutamin undersøges for dets helbredende virkning på eddikesyre-mavesår hos rotter.
10 hanrotter pr. gruppe, som vejer 230 - 10 g og har fastet natten ±0
DK 151798B
over, injiceres med 0,05 ml 50 % vandig eddikesyreopløsning i den serøse membran, og den opskårede del sys. Fra dagen efter operationen gives føde, og konstante mængder af prøven indgives rotterne oralt en gang om dagen. Efter at rotterne har fået dosis kontinuert i 15 dage, skæres deres maver op langs den større kurve, og læsionsområderne måles. Virkningen af hver prøve angives ved procenten af helbredende virkning, som beregnes ved sammenligning af (A) læsionsområder på rotten, som er givet forbindelsen oralt, og (B) læsionsområderne på kontrolrotten, som ikke er givet forbindelsen. Det viser sig, at i grupperne, som oralt blev indgivet 2,0 g af aluminiumsaltet af N-acetyl-L-glutamin pr. kg af hver rotte, er den helbre- · dende virkning slående.
Resultaterne er anført i den følgende tabel.
TABEL
Forbindelse Dosis g/kg Helbredende virkning ($) I* 2,0 48 II** 2,0 7
Kontrol 0 1' : Forbindelsen fremstillet i eksempel 1.
II : H-acetyl-L-glutamin .-^ udgangsmaterialet i eksempel 1.
Claims (2)
- DK 151798B Patentkrav
- : 2 Analogifremgangsmåde til fremstilling af aluminiumsalte af N -acetyl-L-glutamin med formlen (H«NC0CH9CHpCHC0p\ NHCOCH31 n 5 y n p hvori n er 3 9) kendetegnet ved, at N -acetyl-L-glutamin omsættes med et aluminiumalkoxid i et vandigt medium.
Applications Claiming Priority (2)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
JP4803170 | 1970-06-05 | ||
JP4803170 | 1970-06-05 |
Publications (2)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
DK151798B true DK151798B (da) | 1988-01-04 |
DK151798C DK151798C (da) | 1988-06-06 |
Family
ID=12791928
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
DK268171A DK151798C (da) | 1970-06-05 | 1971-06-02 | Analogifremgangsmaade til fremstilling af aluminiumsalte af n2-acetyl-l-glutamin |
Country Status (9)
Country | Link |
---|---|
US (1) | US3787466A (da) |
BE (1) | BE768003A (da) |
CH (1) | CH562779A5 (da) |
DK (1) | DK151798C (da) |
ES (1) | ES391855A1 (da) |
FR (1) | FR2100722B1 (da) |
NL (1) | NL154724B (da) |
NO (1) | NO131985C (da) |
SE (1) | SE384366B (da) |
Families Citing this family (7)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
GB1433314A (en) * | 1973-08-09 | 1976-04-28 | Rhone Poulenc Sa | Aluminium and/or magnesium salts |
US4229446A (en) * | 1979-03-13 | 1980-10-21 | Kyowa Hakko Kogyo Co., Ltd. | Aluminum acetylsalicylate glutaminate |
US5286480A (en) * | 1992-06-29 | 1994-02-15 | The Procter & Gamble Company | Use of N-acetylated amino acid complexes in oral care compositions |
CN1047162C (zh) * | 1993-04-17 | 1999-12-08 | 夏小琳 | 乙酰谷氨酰胺锌化合物及其制备和应用 |
US20030134851A1 (en) * | 2001-10-09 | 2003-07-17 | Baxter Jeffrey H. | Methods and compositions for providing glutamine |
US20030099722A1 (en) * | 2001-10-09 | 2003-05-29 | Baxter Jeffrey H. | Methods and compositions for providing glutamine |
NZ539139A (en) * | 2002-10-08 | 2007-11-30 | Abbott Lab | Methods and compositions for providing glutamine |
Citations (3)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
US2480743A (en) * | 1946-05-03 | 1949-08-30 | Krantz | Basic aluminum salt of an aliphatic amino acid and method of preparing the same |
FR5853M (da) * | 1964-07-31 | 1968-03-11 | ||
GB1168302A (en) * | 1967-05-12 | 1969-10-22 | Roland-Yves Mauvernay | Aluminium N-Acetylglycinate and Pharmaceutical Compositions containing the same |
-
1971
- 1971-05-28 NO NO2029/71A patent/NO131985C/no unknown
- 1971-06-01 NL NL717107518A patent/NL154724B/xx not_active IP Right Cessation
- 1971-06-02 FR FR7119906A patent/FR2100722B1/fr not_active Expired
- 1971-06-02 US US00149336A patent/US3787466A/en not_active Expired - Lifetime
- 1971-06-02 ES ES391855A patent/ES391855A1/es not_active Expired
- 1971-06-02 DK DK268171A patent/DK151798C/da active
- 1971-06-02 CH CH799471A patent/CH562779A5/xx not_active IP Right Cessation
- 1971-06-02 BE BE768003A patent/BE768003A/xx not_active IP Right Cessation
- 1971-06-03 SE SE7107177A patent/SE384366B/xx unknown
Patent Citations (3)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
US2480743A (en) * | 1946-05-03 | 1949-08-30 | Krantz | Basic aluminum salt of an aliphatic amino acid and method of preparing the same |
FR5853M (da) * | 1964-07-31 | 1968-03-11 | ||
GB1168302A (en) * | 1967-05-12 | 1969-10-22 | Roland-Yves Mauvernay | Aluminium N-Acetylglycinate and Pharmaceutical Compositions containing the same |
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
NO131985B (da) | 1975-05-26 |
NL154724B (nl) | 1977-10-17 |
SE384366B (sv) | 1976-05-03 |
NO131985C (da) | 1975-09-03 |
DE2127176A1 (de) | 1971-12-09 |
US3787466A (en) | 1974-01-22 |
NL7107518A (da) | 1971-12-07 |
ES391855A1 (es) | 1974-06-01 |
FR2100722A1 (da) | 1972-03-24 |
CH562779A5 (da) | 1975-06-13 |
DE2127176B2 (de) | 1976-04-08 |
FR2100722B1 (da) | 1974-08-23 |
BE768003A (fr) | 1971-11-03 |
DK151798C (da) | 1988-06-06 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
US7732601B2 (en) | Crystalline polymorphs of methanesulfonic acid addition salts of Imatinib | |
US5137918A (en) | N-(2'-aminophenyl)-benzamide derivatives process for the preparation thereof and pharmaceutical compositions containing them | |
JPS63192758A (ja) | 1‐(4‐ヒドロキシ‐3,5‐ジ‐tert.‐ブチルベンゾイル)ホモピペラジンおよびその誘導体 | |
IL40475A (en) | History of N - Tetrazolyl of Chromone, Xanthone and Anthraquinone Carvacca - Preparations, Preparations and Pharmaceutical Preparations Containing Them | |
DK151798B (da) | Analogifremgangsmaade til fremstilling af aluminiumsalte af n2-acetyl-l-glutamin | |
DE69618694T2 (de) | N-Acetylpiperazinderivat, antibakteriell und anti-ulcer Medikament | |
CA1171421A (en) | Lysine salts having analgesic activity | |
SU1356959A3 (ru) | Способ получени кристаллического (4,5,6R,8R)метилового эфира 9-оксо-11 @ ,15 @ -Дигидрокси-16-фенокси-17,18,19,20-тетранорпроста-4,5,13/Е/-триеновой кислоты | |
US4515806A (en) | Furan derivatives and addition salts thereof pharmaceutical compositions and the therapeutical applications thereof | |
EP0736526B1 (en) | Pyrazolidine derivative, radical scavenger, brain-infarction depressant, and brain-edema depressant | |
TW445261B (en) | A substituted thiophenylalkenylcarboxylic acid guanidide compound having the cellular Na<SP>+</SP>/H<SP>+</SP> exchanger inhibitory activity, the preparation processes and the pharmaceutical compositions thereof | |
SU791241A3 (ru) | Способ получени производных 4,5,6,7-тетрагидроимидазо 4,5-с пиридина | |
DE2725245A1 (de) | Methylaminderivate, verfahren zu deren herstellung und diese enthaltende pharmazeutische oder veterinaermedizinische zusammensetzungen | |
DE3211501A1 (de) | 1 (2h)-isochinolone und ihre salze mit saeuren sowie diese verbindungen enthaltende arzneimittel | |
JPS6026381B2 (ja) | 4−ヒドロキシベンゾフエノン類の塩基性エ−テルおよびその製法 | |
SU503869A1 (ru) | Способ получени производных3,5-бис(карбоксифенил)-1,2,4-триазола | |
EP0025965A2 (en) | Organogermanium compounds, a method for producing them and pharmaceutical compositions comprising them | |
JPS5910563A (ja) | α−(N−ピロリル)−フエニル酢酸誘導体およびその製造方法 | |
SU936808A3 (ru) | Способ получени производных декагидрохинолинола или их солей | |
US2789997A (en) | Glycine ester salts of cyclohexylsulfamic acid | |
US3502724A (en) | P-chloro-n-(chloropropyl)-alpha-methyl-phenethylamines and the salts thereof | |
SU1486063A3 (ru) | Способ получения цвиттерионных соединений | |
US4263281A (en) | Oxaalkanoate anti-ulcer composition | |
JPS63126860A (ja) | グアニジノメチル安息香酸誘導体 | |
DE2450680C3 (de) | Verwendung von acylierten Anilinobuttersäuren bei der Ulcusbekämpfung |