DK150866B - Fremgangsmaade og apparatur til signalering af noedopkald og indledning af noedhjaelpsforanstaltninger - Google Patents

Fremgangsmaade og apparatur til signalering af noedopkald og indledning af noedhjaelpsforanstaltninger Download PDF

Info

Publication number
DK150866B
DK150866B DK275580AA DK275580A DK150866B DK 150866 B DK150866 B DK 150866B DK 275580A A DK275580A A DK 275580AA DK 275580 A DK275580 A DK 275580A DK 150866 B DK150866 B DK 150866B
Authority
DK
Denmark
Prior art keywords
signaling
emergency
door
signaling station
call
Prior art date
Application number
DK275580AA
Other languages
English (en)
Other versions
DK275580A (da
DK150866C (da
Inventor
Derk Stenhuis
Wouter Johannes Nieuwenhuizen
Original Assignee
Siemens Ag
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Siemens Ag filed Critical Siemens Ag
Publication of DK275580A publication Critical patent/DK275580A/da
Publication of DK150866B publication Critical patent/DK150866B/da
Application granted granted Critical
Publication of DK150866C publication Critical patent/DK150866C/da

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04MTELEPHONIC COMMUNICATION
    • H04M11/00Telephonic communication systems specially adapted for combination with other electrical systems
    • H04M11/04Telephonic communication systems specially adapted for combination with other electrical systems with alarm systems, e.g. fire, police or burglar alarm systems
    • GPHYSICS
    • G08SIGNALLING
    • G08BSIGNALLING OR CALLING SYSTEMS; ORDER TELEGRAPHS; ALARM SYSTEMS
    • G08B25/00Alarm systems in which the location of the alarm condition is signalled to a central station, e.g. fire or police telegraphic systems
    • G08B25/01Alarm systems in which the location of the alarm condition is signalled to a central station, e.g. fire or police telegraphic systems characterised by the transmission medium
    • G08B25/014Alarm signalling to a central station with two-way communication, e.g. with signalling back

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Signal Processing (AREA)
  • Business, Economics & Management (AREA)
  • Emergency Management (AREA)
  • Physics & Mathematics (AREA)
  • General Physics & Mathematics (AREA)
  • Alarm Systems (AREA)
  • Monitoring And Testing Of Transmission In General (AREA)
  • Radio Relay Systems (AREA)
  • Hardware Redundancy (AREA)

Description

150866 i
Opfindelsen angår en fremgangsmåde til signalering af nødopkald og indledning af nødhjælpsforanstaltninger ved sikret, kodet dataoverføring mellem én eller flere modtageberettigede alarmcentraler og mindst én signale-5 ringsstation over et kommunikationsnet, hvor den i en beskyttet bolig installerede signaleringsstation har en den tilknyttet nødopkaldsignaleringsindretning og en nødhjælpskommunikationsenhed og ved en nødopkaldsignalering automatisk etablerer en forbindelse til alarmcentralen 10 og herved ved en forudgående gensidig identifikation sikrer, at nødopkaldet og andre informationer kun overføres til den modtageberettigede alarmcentral, og hvor der efter ankomst af en nødopkaldsignalering på en berettiget alarmcentral etableres en halv dupleks samtale-15 forbindelse mellem alarmcentralen og signaleringsstationen, hvor samtaleretningen styres fra alarmcentralen.
Ældre enlige og/eller handicappede personer, som lever i en beskyttet bolig, er ofte bange for, at ingen bemærker dem, når de behøver hjælp og ikke længere er i stand til 20 at betjene deres telefon. Til det formål er der skabt nødhjælps-kommunikationssystemer. Blot ved betjening af en knap kan der automatisk etableres en forbindelse til en passende centralstation og anfordres hjælp.
Sådanne nødhjælps-kommunikationssystemer er alminde-25 ligt kendte. Til dataoverføringen benytter de hyppigt det offentlige telefonnet. Det skal herved til beskyttelse af privatlivet sikres, at et nødopkald kun når frem til en berettiget centralstation, og at en forbindelse kun oprettes mellem den berettigede central og den til-30 svarende abonnentstation.
I hollandsk offentliggørelsesskrift nr. 77 09 333 beskrives et kommunikationssystem, i hvilket der i nødsituationer kan etableres en forbindelse med en central.
Ved et nødopkald etableres der en forbindelse fra en 35 signaleringsstation til en tilknyttet central, og der tilkobles en taleforbindelse over en højttaler på signaleringsstationen .
Fra USA-patentskrift nr. 4 064 368 kendes der lige- 2 150866 ledes et nødhjælpskommunikationssystem, som over det offentlige telefonnet etablerer en forbindelse til en central, hvorfra der kan hentes hjælp. Fransk offentliggørelsesskrift nr. 23 19 258 beskriver et fjernover-5 vågningssystem ved hjælp af et offentligt telefonnet for syge eller handicappede personer.
Med disse og andre kendte systemer kan der tilkaldes hjælp, og en person, som er egnet til at yde hjælp, kan sendes til den nødstedte persons bolig. Hvis denne 10 person imidlertid af en eller anden grund ikke er i stand til selv at åbne døren, kan hjælpepersonen ikke uden videre komme ind i den lukkede bolig.
Opfindelsen har til opgave at angive en fremgangsmåde og et apparatur, hvormed det er muligt at skaffe 15 adgang til en beskyttet bolig, i hvilken der befinder sig en person, som er kommet i nød. Adgangen til den beskyttede bolig skal kontrolleres og muliggøres fra den central, på hvilken nødopkaldet blev registreret.
Denne opgave løses med en fremgangsmåde af den ind-20 ledningsvis omhandlede art ifølge opfindelsen ved hjælp af følgende fremgangsmådetrin: å) fra alarmcentralen indledes der en kontrolleret døråbningsprocedure, hvorved der til signaleringsstationen overføres et kodet signal til aktivering af et døråb-25 ningskredsløb, og efter afslutning af samtaletrafikken ophæves forbindelsen; b) efter betjening af en dørklokkeknap ved den beskyttede bolig bliver der fra det aktiverede døråbningskredsløb påny etableret en forbindelse fra signaleringsstationen 30 til alarmcentralen, hvor dette indikeres; c) fra alarmcentralen kontrolleres ved hjælp af en på den beskyttede boligs dør anbragt døroverføringsindretning adgangsberettigelsen for en person, som kommer til hjælp; e) efter konstatering af berettigelsen foranlediges fra 35 alarmcentralen åbning af døren ved hjælp af et yderligere kodet signal, og derefter frakobles døråbningskredsløbet, og efter afslutning af en eventuel yderligere samtaletrafik ophæves forbindelsen; e) med et tilbagestillingssignal etableres fra signale- 150866 3 ringsstationen en sidste forbindelse til alarmcentralen, og der overføres kodede afslutningsdata, og nødhjælps-kommunikationsproceduren afsluttes.
Med denne fremgangsmåde er det på fordelagtig måde 5 sikret, at hjælpeydelsen kun sker på initiativ af den person, der befinder sig i den beskyttede bolig og har tilkaldt hjælp, og at kun den berettigede person får adgang til boligen, efter at berettigelsen er blevet kontrolleret fra centralen. Hermed er beskyttelsen af det 10 personlige livsområde sikret.
På fordelagtig måde kan der efter en nødopkaldsignalering på signaleringsstationen udsendes en foralarm som kvitteringssignal. Hensigtsmæssigt vil man udsende et akustisk kvitteringssignal over en højttaler, som er 15 tilknyttet kommunikationsenheden. Ligeså kan der, efter at alarmcentralen har talt med den person, der søger hjælp, udsendes et yderligere signal til beroligelse af den pågældende person fra signaleringsstationen, indtil den anfordrede eller i udsigt stillede hjælpeperson, 20 f.eks. en natlæge, indtræffer. Hjælpepersonen kan da frakoble beroligelsessignalet og stille kommunikationssystemet tilbage til hviletilstanden og dermed afslutte kommunikationsproceduren. Endvidere kan der være truffet foranstaltninger til, at den person, som har ind-25 ledt et nødopkald, til enhver tid kan afbryde forbindelsesopbygningen til centralen eller døråbningsproceduren og tilbagestille kommunikationssystemet.
Det kan imidlertid være ønskeligt eller nødvendigt, at en enlig persons beskyttede hhv. lukkede bolig med 30 visse tidsmellemrum opkaldes fra en berettiget alarmcentral, og at signaleringsstationen sættes i drift uden eget initiativ fra personen i boligen, således at der fra alarmcentralen etableres en taleforbindelse med denne bolig, selv hvis den pågældende person ikke er i stand 35 til selv at etablere en sådan forbindelse. Til det formål findes der ved en videreudvikling af opfindelsen i den lukkede boligs signaleringsstation en omkoblingsenhed med en omskifter. Dermed kan der fra en aktiv drifts- 4 150866 art, hvor den person, der tilkalder hjælp, selv udløser et nødopkald, kobles om til en passiv driftsart. Det har den fordel, at der fra en berettiget alarmcentral uden yderligere medvirken af personen i den pågældende bolig 5 etableres en forbindelse med signaleringsstationen, og en taleforbindelse kan tilkobles. Hensigtsmæssigt kan der findes yderligere signaleringsindgange på signale-r ingsstationen. Til disse, kan der tilsluttes signalgivere, f.eks. for ildebrand, indbrud, overfald, defekt i et 10 elektrisk apparat eller helbredsovervågelse af den pågældende person. Disse signalgivere kan fra centralen af-spørges med hensyn til deres signaltilstand, og denne kan indikeres. Naturligvis er det også muligt at tilkoble faresignalgivere således til signaleringsstationen og 15 at programmere kommunikationsprocessoren således, at der ved en aktiv driftstilstand på signaleringsstationen ved reaktion af en faresignalgiver automatisk sker en forbindelsesetablering til den tilsvarende alarmcentral, hvor tilsvarende alarmtilstande indikeres.
20 Et hensigtsmæssigt apparatur, som løser den foran nævnte opgave ved udøvelsen af fremgangsmåden ifølge krav 1, er angivet i krav 6.
Hensigtsmæssige apparaturer, som yderligere løser opgaven ved udøvelse af fremgangsmåden ifølge krav 5, 25 er angivet i kravene 13 og 14.
Yderligere udførelsesmuligheder for opfindelsen er angivet i underkravene.
Opfindelsen er i det følgende forklaret nærmere eksempelvis under henvisning til tegningen, hvor 30 fig. 1 viser et blokdiagram over den principielle opbygning af et nødhjælpskommunikationssystem, fig. 2 et blokdiagram over den i en beskyttet eller lukket bolig forhåndenværende signaleringsstation, fig. 3 et blokdiagram over et ændret udførelses-35 eksempel med yderligere detaljer, og fig. 4 det tidsmæssige forløb til forklaring af de enkelte fremgangsmådetrin.
150866 5
Den i fig. 1 viste principielle opbygning af nødhjælps-kommunikationssystemet omfatter en alarmcentral AZ og signaleringsstationer MS, hvoraf der er vist to MSI og MS2. Disse er hver især installeret som 5 ekstraapparater til det private telefonapparat FAP. Forbindelsen mellem systemets to terminaler er det offentlige telefonvælgenet FWN. De til signaleringsstationen MS hørende elementer, der forklares nærmere i det følgende, er en nødopkaldsignaleringskobleindret-10 ning 10, f.eks. en infrarødmodtager, yderligere signalindgange M1...M7 for faresignalgivere, en dørklokkeknap 6, en døroverføringsindretning 17 til adgangskontrol, f.eks. en dørhøjttaler til en taleforbin- delse, og en døråbner 8.
1 5 1 Den i fig. 2 viste signaleringsstation MS har et telefonapparat FAP, en telefonledning 2 og en ledningstilslutning 3, en kommunikationsprocessor 1 og en kommunikationsenhed 14. Denne er over flere koblingselementer, der skal forklares i det følgende, til-20 knyttet en højttalerenhed 9 med en infrarødmodtager 10. Kommunikationsprocessoren 1 er programmeret således, at signaleringsstationen MS aktiveres ved en nødopkaldsignalering NRM, og med det første af flere oplagrede kaldenumre etableres der en forbindelse til 25 den modtageberettigede alarmcentral AZ. Denne forbindelsesopbygning sker over en ledningstilkobling 3, som adskiller telefonapparatet FAP fra telefonledningen 2, over telefonledningen 2 og det offentlige telefonvælgenet FWN til alarmcentralen AZ. Når forbindel-20 sen er opbygget, finder der en dobbeltrettet datastrøm sted mellem signaleringsstationen MS og alarmcentralen AZ. Informationerne overføres digitalt i talebåndet ved frekvenstastning (frequency shift keying). Ved gensidig identifikation af signaleringsstationen og alarmcentra-25 len sikres det, at informationerne kun overføres mellem en modtageberettiget alarmcentral og den tilsvarende signaleringsstation. Hertil er der på signaleringsstationen MS tilknyttet kommunikationsprocessoren 1 en 6 150866 afkodningsindretning 15. Denne er igen forbundet med en dørstyringsindretning 7 og med en indgive- og afgiveenhed 4. Denne indgive-/afgiveenhed 4 er forbundet med kommunikationsprocessoren 1 og med en kob-5 lingsenhed 5. Denne har flere indgange M1-M7, f.eks. til syv signalgivere. Endvidere er koblingsenheden 5 forbundet med dørstyringsindretningen 7.
Det antages, at et nødopkald udløses over en lille mobil sender. Hertil findes der eksempelvis en infrarød-10 sender, der kan bæres på håndleddet som et armbåndsur, og som har en trykknaptast og infrarød-lysdioder. Signaleringsstationen MS har en eller flere højttalerenheder 9, som er tilknyttet kommunikationsenheden 14 og hver har en infrarødmodtager 10. Højttalerenheden 15 9 er over koblingsenheden 5, indgive-/afgiveenheden 4 og kommunikationsprocessoren 1 tilknyttet nødopkaldkommunikationsenheden 14. Infrarødmodtageren 10 udnytter det på kodet form udsendte infrarødsignal. Dette nødopkaldsignal NEM bliver af signaleringsstationen 20 MS overført til alarmcentralen AZ.
Hvis forbindelsen til alarmcentralen AZ er etableret, og en nødopkaldsignalering NEM er blevet overført til og indikeret på alarmcentralen AZ, sender betjeningspersonalet på alarmcentralen AZ et kodet signal 25 til signaleringsstationen MS, hvilket signal frikobler nødhjælpskommunikationsenheden 14 til en interkommunikations- taletrafik. Taletrafikken sker over den højttalerenhed 9, over hvilken nødopkaldsignaleringen NRM fandt sted ved hjælp af infrarødmodtageren 10, hvilket 30 vil sige, at kun denne højttalerenhed 9 tilkobles. Taletrafikken styres fra alarmcentralen AZ. Hvis betjeningspersonen på alarmcentralen AZ erkender eller erfarer, at den person, der søger hjælp, behøver en hjælpeperson, f.eks. en vagtlæge, der med henblik på at 35 yde hjælp skal kunne komme ind i boligen, bliver der fra alarmcentralen AZ under taletrafikken med et yderligere kodet signal, et dørklokkefrigivesignal TKF, indledet en døråbningsprocedure. Det betyder, at signalet 7 150866 afkodes af afkodningsindretningen 15 og tilføres et døråbningskredsløb TSK Dette er forbundet med afkodningsindretningen 15 og med indgive-/afgiveenheden 4, der igen er forbundet med kommunikationsprocessoren 5 1. Med dette signal TKF aktiveres døråbningskredsløbet TSK. En ringeknap 6 på boligdøren kobles således med dørstyringsindretningen 7, at en betjening af ringeknappen 6 bevirker udløsning af døråbningsproceduren. Efter afslutning af taleforbindelsen bliver for-10 bindeisen ophævet fra alarmcentralen AZ til signaleringsstationen MS.
Ifølge opfindelsen er det nu muligt i en sådan situation at åbne tilgangsdøren til boligen fra alarmcentralen, hvis det i alarmcentralen er blevet konsta-15 teret, at den person, der skal yde hjælp, virkeligt befinder sig foran tilgangsdøren til den pågældende bolig. Alarmcentralen skal nu være i stand til at konstatere, om den person, der skal yde hjælp, er ankommet til den pågældende boligs dør.
20 Hvis hjælpepersonen er ankommet ved den pågældende boligdør og betjener ringeknappen 6, bliver der fra signaleringsstationen MS automatisk påny etableret en forbindelse til alarmcentralen AZ. Der indikeres det, at der er blevet ringet ved den pågældende bolig. Med 25 henblik på at sikre, at der kun gives en berettiget person adgang til boligen, bliver adgangsberettigelsen kontrolleret af alarmcentralen. Med forbindelsesetableringen fra signaleringsstationen til alarmcentralen bliver der over dørstyringsindretningen 7 og et omkoblings-30 relæ 7r etableret en yderligere taleforbindelse mellem en dørhøjttaler 17 ved boligdøren og kommunikationsenheden 14. Derved er en taleforbindelse mellem den person, der står foran boligdøren, og alarmcentralen mu-35 lig. Hvis det ud fra denne samtale på alarmcentralen er blevet konstateret, at hjælpepersonen virkelig står foran døren, bliver der fra alarmcentralen AZ sendt et yderligere kodet døråbningssignal TO til den pågælden- rl o hnl i« ΠοΉ-λ a-irmal i xrcrr nxror Vnimniirii leafi nnsnrnnps- 150866 8 soren 1, afkodningsindretningen 15 og dørstyrings-indretningen 7 tilført en døråbner 8, hvorved døren åbnes, og hjælpepersonen kan betræde boligen.
På signaleringsstationen findes der yderligere for-5 anstaltninger, ved hjælp af hvilke der kan frembringes fortrinsvis akustiske signaler. Efter udløsning af en nødopkaldsignalering NRM bliver der over den til kommunikationsenheden 14· knyttede højttaler 9 udsendt en foralarm VA som kvitteringssignal, f.eks. en 10 kontinuerlig tone. Til beroligelse af den person, der søger hjælp, bliver der efter samtaleforbindelsen med centralen og indtil en hjælpepersons ankomst udsendt et yderligere fortrinsvis akustisk signal som beroligelsessignal BS. Til adskillelse fra foralarmen bliver be-15 roligelsessignalet BS udstrålet som et rytmisk afbrudt tonesignal. Efter hjælpepersonens ankomst bliver beroligelsessignalet BS frakoblet ved hjælp af et tilbagestillingssignal RS, der f.eks. indgives i nødopkaldkommunikationsenheden 14 med en taster på højttaler-20 enheden 9, og nødhjælpskommunikationsproceduren afsluttes .
Der kan imidlertid forekomme situationer, i hvilke det er ønskeligt eller nødvendigt, at en enlig eller handicappet person i en bolig forbigående med visse tids-25 mellemrum, f.eks. flere gange i døgnet, opkaldes fra en berettiget alarmcentral AZ med henblik på konstatering af den pågældende persons sundhedstilstand. Ifølge opfindelsen har derfor signaleringsstationen MS en omkoblingsenhed 11 med en tilhørende omskifter 12. Nor-30 malt er signaleringsstationen koblet på en aktiv driftsart, der betegnes "privacy". Med omskifteren 12 kan der fra denne aktive driftsart skiftes om til en passiv driftsart, der betegnes "intensive care". Hensigtsmæssigt findes der en nøglebetjent omskifter 12, som be-35 tjenes af en autoriseret person, f.eks. en plejeperson eller en socialperson. Ved denne driftsart er det muligt at etablere en forbindelse til signaleringsstationen MS fra centralen AZ og at opbygge en samtaleforbin- 9 150866 delse. Dertil har signaleringsstationen MS en kaldetonedetektor 13, som er tilsluttet telefonledningen 2 parallelt og forbundet med ledningstilkoblingen 3, kommunikationsprocessoren 1 og omkoblingsenheden 11.
5 Omkoblingsenheden 11 er forbundet med kommunikationsenheden 14 og med afkodningsindretningen 15. Hvis signaleringsstationen MS opkaldes fra alarmcentralen AZ, bliver der på signaleringsstationen ved hjælp af det af telefonapparatet FAP modtagne kaldesignal 10 (ringesignal) over opkaldtonedetektoren 13 efter modtagelse af et forudbestemt antal kaldesignaler, f.eks. syv kaldesignaler, frembragt et udgangssignal, f.eks. med det ottende kaldesignal, hvilket udgangssignal bevirker, at kommunikationsprocessoren 1 over lednings-15 tilkoblingen 3 forbindes med telefonledningen 2. Dermed tilkobles nødhjælpskommunikationsenheden 14, og en samtaleforbindelse mellem alarmcentralen og signaleringsstationen muliggøres. Ved driftsarten "intensive care" er der ingen døråbningsprocedure, men den kan mu-20 liggøres, hvis kommunikationsprocessoren 1 programmeres på tilsvarende måde.
De med koblingsenheden 5 koblelige signalgivere (M1...M7) kan signalere farer som f.eks. brand, indbrud, livstegn osv. Kommunikationsprocessoren 1 kan være pro-25 grammeret således, at der ved reaktion af en af faresignalgiverne M1-M7 ufortøvet, dvs. uden den forannævnte foralarm VA, opbygges en automatisk forbindelse fra signaleringsstationen MS til centralen AZ, hvor den tilsvarende melding indikeres med henblik på foranled-30 ning af yderligere foranstaltninger.
I fig. 3 er signaleringsstationen MS opbygget på lignende måde som i fig. 2. Ledningstilkoblingen 3 er forbundet med en gaffelkobling GAS. Under samtaletrafikken bliver der fra alarmcentralen skiftet om mel-35 lem tale og lytte. Med denne omkobling bliver der hver gang på signaleringsstationen frembragt et kort hørbart signal, således at personen i boligen ved, hvornår omkoblingen har fundet sted. Til omkoblingen har signale- 10 150866 ringsstationen MS en detektor DSH for omkoblingssignalet, f.eks. et ΙδΟΟΗζ-signal, som aktiverer omskifteren for tale/lytte USH1-USH4. Set fra signaleringsstationen forløber talevejen fra højttalerenheden 9’s 5 højttaler over en kobler S2, der styres af nødhjælpskommunikationslogikken 14, omskifteren USH2, en audioforstærker AV med automatisk lydstyrkeregulering AVC, et Notch-filter NOF (1800Hz), omskifteren USHl og en sumforstærker SUV til gaffelkoblingen GAS.
10 Derfra fører overføringen over ledningstilkoblingen 3 og det offentlige telefonvælgenet FWZ til alarmcentralen AZ. Lyttevejen forløber fra gaffelkoblingen GAS over USH2, audioforstærkeren AV Notch-filtret NOF, USHl og kobleren S2 til højttaleren 9. Hvis 15 der under samtaletrafikken yderligere overføres data fra signaleringsstationen til alarmcentralen, bliver disse over en digital/analog-konverter DAC og omskifteren USH4 tilført den anden indgang på sumforstærkeren SUV. Omvendt bliver data fra alarmcentralen overført 20 over gaffelkoblingen GAS enten over båndfiltret BAF eller under omgåelse af båndfiltret BAF ved tilkobling af kobleren USH3 til kommunikationsprocessoren 1. Af denne bliver de da viderebearbejdet.
Kommunikationsprocessoren 1 kan omfatte en eller 25 flere mikroprocessorer, i hvilke drifts- og styreprogrammet er indlagret. Endvidere kan afkodningsindretningen 15 i fig. 2 være integreret i kommunikationsprocessoren. De fra kommunikationsprocessoren udgående ordrer bliver afkodet af en ordredekoder BED og til-30 ført de tilsvarende logiske koblinger.
De kaldenumre, der skal opvælges, og signaleringsstationens identifikationsdata er lagret i to identifikationslagre IDSPI og IDSP2. Det første lager er forbundet direkte med kommunikationsprocessoren 1, og 35 det andet lager er tilknyttet kommunikationsprocessoren 1 over en udlæsningsenhed 4. Fra kommunikationsprocessoren 1 bliver de pågældende styre- og ordresignaler overført til de tilsvarende kommunikations- og 150866 11 koblingsenheder. Til frembringelse af foralarmen, beroligelsessignalet og audiosignalet ved tale/lytte-omkob-ling findes der en tonegenerator TONGEN, som tilsluttes højttaleren 9 af en nødhjælpslogik 14.
5 En nødopkaldsignalering NRM når over en infrarød modtager 10 frem til nødhjælpslogikken 14 og derfra som nødopkaldalarm NRA over ind-/udlæsningsenheden 4 til kommunikationsprocessoren 1 og derfra til alarmcentralen. Hvis der fra alarmcentralen AZ er indledt 10 en døråbningsprocedure TKF, bliver denne ordre over kommunikationsprocessoren 1 afgivet til døråbningslogikken 7. Det deri indeholdte logiske kredsløb til frigivelse af dørklokken TKF tilkobler med S3 et dørklokkekredsløb TKSK. Heri indgår ringeknappen. Ind-15 gangen El for dørklokkekredsløbet findes på koblingsenheden 5. Herfra er dørklokkekredsløbet over kobleren S3 ført til koblingsenheden 5. Ligeså styres fra det logiske kredsløb til frigivelse af dørklokken (TKF) tilkoblingen af kobleren 7r for dørhøjttaleren 17. Af 20 den logiske døråbningskobling 7 aktiveres døråbneren 8 efter modtagelse af en tilsvarende styreordre fra kommunikationsprocessoren 1.
Hvis signaleringsstationen ved hjælp af omskifteren 12 og omkoblingslogikken 11 er omkoblet fra den aktive 25 driftsart til den passive driftsart, er tilsvarende linietilkoblingen 3 blevet forbundet med kaldetonedetektoren 13 fra kommunikationsprocessoren 1 over styresignaler (til 3). Kaldetonedetektoren har en tæller, som efter den syvende kaldetone indkobler kobleren Si.
30 Dermed kan den ottende kaldetones signal nå frem til kommunikationsprocessoren 1 og foranledige tilkobling af nødhjælpskommunikationen hhv. taleforbindelsen.
Koblingsenheden 5, der her er betegnet som mel-derinterface, har en yderligere indgang E2. Denne tje-35 ner til at afgive en fraværsmelding AWM (i fig. 3 angivet med en kobler) til signaleringsstationen MS. Eksempelvis kan der i boligdørens lås være indbygget en lenKI or . Hor 1 åcrii nrr a-F HMron aFrr ϊ uor fravaramolHin- 150866 12 gen AWM til signaleringsstationen. Dermed bevirkes det, at de signalgivere, som overvåger den pågældende person med hensyn til livstegn, under fraværet, hvis en af dem reagerer, ikke signalerer nogen alarm til centra-5 len. En forbindelsesopbygning fra signaleringsstationen til alarmcentralen forhindres således. Sådanne signalgivere til overvågning af livstegn kan være signalgivere, som reagerer, hvis der i et bestemt tidsrum ikke sker nogen toiletudskylning, eller hvis ingen elektrisk af-10 bryder betjenes.
Fig. 4 viser det tidsmæssige forløb af de enkelte fremgangsmådetrin. Det tidsmæssige forløb er betegnet med a for signaleringsstationen, med b for alarmcentralen og med c for hjælpetjenesten. Til tidspunk-15 tet TI udløses en nødopkaldsignalering NRM (pil) som forklaret i det foranstående, og en foralarm VA afgives en bestemt tid, f.eks. 20 sekunder, som kvit-teringssignal over højttalerenheden 9. Til tidspunktet T2 opbygges forbindelsen fra signaleringssta-20 tionen MS til alarmcentralen AZ, og i stedet for foralarmen VA sendes der et beroligelsessignal BS, den gensidige identifikation foretages, og nødopkaldet overføres til alarmcentralen, hvor det registreres (betegnet med R i fig. 4b). Der overføres også en sig-25 naloversigt til alarmcentralen, dvs. tilstandene af samtlige til signaleringsstationens koblingsenhed 5 tilsluttede signalgivere, og denne oversigt registreres, indikeres og protokolleres på alarmcentralen. Til tidspunktet T3 frigives nødhjælpskommunikationen henholds-30 vis samtaleforbindelsen (dobbeltpil), der eksempelvis varer til tidspunktet T4, og beroligelsessignalet BS frakobles. Under dette tidsrum kan der fra centralen AZ foretages en dørklokkefrigivelse TKF (pil). Efter afslutning af taleforbindelsen til tidspunktet T4 sker 35 der påny en dataafgivelse såsom en signaloversigt, en bekræftelse af dørklokkefrigivelsen, til alarmcentralen, hvor den registreres (R), og på signaleringsstationen udsendes beroligelsessignalet BS. Til tidspunktet T5 150866 13 ophæves forbindelsen mellem alarmcentralen og signaleringsstationen. Efter tidspunktet T5 vil hjælpepersonen begive sig til den nødstedte persons bolig, hvilket er antydet ved en skravering i fig. 4c. Til tidspunktet 5 T6 vil hjælpepersonen, som er nået frem til boligdøren, betjene dørklokken (TKB; pil). Det bevirker en ny forbindelsesopbygning fra signaleringsstationen til centralen med den kendte dataudveksling og dørklokkeaktiveringssignalet, der registreres (R) på alarmcentralen.
10 Efter at berettigelsen er konstateret under taletrafik-ken (dobbeltpil) i tiden fra T7 til T8, og døråbningssignalet TO (pil) er afgivet fra alarmcentralen til signaleringsstationen, afsluttes taleforbindelsen påny til tidspunktet T8, beroligelsessignalet BS til-15 kobles i signaleringsstationen, og der afgives et signal, som bekræfter åbningen af døren, til alarmcentralen, hvor det registreres (R). Til tidspunktet T8 ophæves forbindelsen fra alarmcentralen til signaleringsstationen. Over tilbagestillingstasten RS (pil) frakobles 20 beroligelsessignalet BS, og over en yderligere forbindelsesetablering til centralen overføres og registreres tilbagestillingen og signaloversigten. Derefter sker der en endelig afbrydelse af forbindelsen og tilbagestilling af kommunikationssystemet.

Claims (16)

150866
1. Fremgangsmåde til signalering af nødopkald og indledning af nødhjælpsforanstaltninger ved sikret, kodet dataoverføring mellem én eller flere modtageberetti-5 gede alarmcentraler (AZ) og mindst én signaleringsstation (MS) over et kommunikationsnet, hvor den i en beskyttet bolig installerede signaleringsstation har en den tilknyttet nødopkaldsignaleringsindretning (10) og en nødhjælpskommunikationsenhed (14) og ved en nødopkald-10 signalering (NRM) automatisk etablerer en forbindelse til alarmcentralen (AZ) og herved ved en forudgående gensidig identifikation sikrer, at nødopkaldet og andre informationer kun overføres til den modtageberettigede alarmcentral, og hvor der efter ankomst af en nødopkaldsigna-15 lering (NRM) på en berettiget alarmcentral (AZ) etableres en halv dupleks samtaleforbindelse mellem alarmcentralen (AZ) og signaleringsstationen (MS), hvor samtaleretningen styres fra alarmcentralen (AZ), kendetegnet ved følgende fremgangsmådetrin: 20 a) fra alarmcentralen (AZ) indledes der en kontrolleret døråbningsprocedure, hvorved der til signaleringsstationen (MS) overføres et kodet signal (TKF) til aktivering af et døråbningskredsløb (TSK), og efter afslutning af samtaletrafikken ophæves forbindelsen? 25 b) efter betjening (TKB) af en dørklokkeknap (6) ved den beskyttede bolig bliver der fra det aktiverede døråbningskredsløb (TSK) påny etableret en forbindelse fra signaleringsstationen (MS) til alarmcentralen (AZ), hvor dette indikeres; 30 c) fra alarmcentralen (AZ) kontrolleres ved hjælp af en på den beskyttede boligs dør anbragt døroverføringsindretning (17) adgangsberettigelsen for en person, som kommer til hjælp; d) efter konstatering af berettigelsen foranlediges 35 fra alarmcentralen (AZ) åbning af døren (8) ved hjælp af et yderligere kodet signal (TO), og derefter frakobles døråbningskredsløbet (TSK), og efter afslutning af en eventuel yderligere samtaletrafik ophæves forbindelsen; 150866 e) med et tilbagestillingssignal (RS) etableres fra signaleringsstationen (MS) en sidste forbindelse til alarmcentralen (AZ), og der overføres kodede afslutningsdata, og nødhjælpskommunikationsproceduren afsluttes.
2. Fremgangsmåde ifølge krav 1, kendeteg net ved, at signaleringsstationen (MS) efter en nødopkaldsignalering (NRM) udsender et fortrinsvis akustisk kvitteringssignal (VA), indtil samtaleforbindelsen er etableret.
3. Fremgangsmåde ifølge krav 2 kendeteg net ved, at signaleringsstationen (MS) efter samtaleforbindelsens afslutning og indtil en hjælpepersons ankomst udsender et fortrinsvis akustisk beroligelsessignal (BS), som adskiller sig fra kvitteringssignalet 15 (VA), indtil signaleringsstationen (MS) tilbagestilles til hviletilstanden (RS).
4. Fremgangsmåde ifølge krav 1, kendetegnet ved, at den allerede indledte nødhjælpskommunikationsprocedure eller døråbningsproceduren til enhver tid 20 kan afbrydes fra signaleringsstationen (MS), hvorved signaleringsstationen (MS) tilbagestilles til hviletilstanden (RS) .
5. Fremgangsmåde ifølge krav 1, kendetegnet ved, at der efter signaleringsstationens (MS) 25 omkobling fra en aktiv til en passiv driftsart (12) fra alarmcentralen (AZ) sker etablering af en forbindelse til signaleringsstationen (MS) og tilkobling af nødhjælpskommunikationsenheden (14), og at endvidere alarmcentralen (AZ) får indikeret den øjeblikkelige tilstand 30 af yderligere faresignalgivere (M1...M7), som er tilsluttet signaleringsstationen.
6. Apparatur til signalering af nødopkald og indledning af nødhjælpsforanstaltninger ved sikret, kodet dataoverføring mellem én eller flere modtageberettigede 35 alarmcentraler (AZ) og mindst én signaleringsstation (MS) over et kommunikationsnet, hvor den i en beskyttet bolig installerede signaleringsstation har en den tilknyttet nødopkaldsignaleringsindretning (10) og en nødhjælps- 150866 kommunikationsenhed (14), under udøvelse af fremgangsmåden ifølge krav 1, kendetegnet ved, at signaleringsstationen (MS) foruden nødhjælpskommunikationsenheden (14), til hvilken der er knyttet en højttaler-5 enhed (9) med en nødopkaldsignalerings-kobleindretning (10) til samtalekommunikationen, har en ledningstilkob-ling (3), som er tilsluttet en telefonledning (2) i serie med det private telefonapparat (FAP), mindst én kommunikationsprocessor (1), der er tilsluttet ledningstil-10 koblingen (3) og kommunikationsenheden (14) , en afkodningsindretning (15), der er tilsluttet kommunikationsprocessoren (1), og en ind-/udlæsningsenhed (4), som er tilsluttet afkodningsindretningen (15) og kommunikationsprocessoren (1), og at signaleringsstationen (MS) 15 har et døråbningskredsløb (TSK), som udgøres af en med afkodningsindretningen (15) og ind-/udlæsningsenheden (4) forbundet dørstyringsindretning (7) med en omkoblingsindretning (7r), en dørklokkeknap (6), en døråbner (8) og en døroverføringsindretning (17) .
7. Apparatur ifølge krav 6, kendetegnet ved, at døroverføringsindretningen (17) udgøres af en ved siden af døren anbragt samtaleindretning, som er koblelig med signaleringsstationens kommunikationsenhed (14) .
8. Apparatur ifølge krav 6, kendetegnet ved, at døroverføringsindretningen (17) udgøres af en radiosender og en i signaleringsstationen (MS) forhåndenværende radiomodtager.
9. Apparatur ifølge krav 6, kendetegnet 30 ved, at døroverføringsindretningen (17) udgøres af en fortrinsvis kodet låseindretning.
10. Apparatur ifølge krav 6, kendetegnet ved, at signaleringsstationen til nødopkaldsignalering har en indbygget kobler, en over en elektrisk ledning 35 tilkoblelig taster eller en infrarødmodtager, der kan aktiveres fra en mobil infrarødsender. 150866
11. Apparatur ifølge krav 10, kendetegnet ved, at infrarødsenderen er optaget i et hus, der kan bæres på håndleddet, og på hvilket der findes mindst en lysdiode og en taster.
12. Apparatur ifølge krav 6 eller 10, kende tegnet ved, at signaleringsstationen (MS) har tilslutningsindretninger for yderligere højttalerenheder, hvorhos der i hver højttalerenhed findes en samtaleindretning og en infrarødmodtager.
13. Apparatur ifølge krav 6, kendetegnet ved, at signaleringsstationen (MS) har en med telefonledningen (2) forbundet kaldetonedetektor (13) og en fra en aktiv til en passiv driftsart omkoblelig omkoblingsenhed (11) med en omskifter (12), hvorhos kaldetonede- 15 tektoren (13) er forbundet med kommunikationsprocessoren (1) og med omkoblingsenheden (11), og omkoblingsenheden (11) er forbundet med kommunikationsenheden (14) og med afkodningsenheden (15).
14. Apparatur ifølge krav 6, kendetegnet 20 ved, at signaleringsstationen (MS) har mindst én yderligere faresignaleringsindgang (M1...M7), som over en koblingsenhed (5) er tilsluttet ind-/udlæsningsenheden (4).
15. Apparatur ifølge et eller flere af kravene 6-14, kendetegnet ved, at der i centralen 25 findes en indikeringsindretning til numerisk indikering af den kaldende signaleringsstation og yderligere data, et trykkeapparat til protokollering og tilsvarende taster til styring af samtaletrafikken og døråbningsproceduren .
16. Apparatur ifølge et eller flere af kravene 6-15, kendetegnet ved, at alarmcentralen har interface-udstyr til tilslutning til et databearbejdningsanlæg og til tilslutning af et lydoptegnelsesapparat .
DK275580A 1979-06-27 1980-06-26 Fremgangsmaade og apparatur til signalering af noedopkald og indledning af noedhjaelpsforanstaltninger DK150866C (da)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NLAANVRAGE7905018,A NL178633C (nl) 1979-06-27 1979-06-27 Communicatiestelsel voor het vanuit een hoofdpost en via een transmissiekanaal bewaken van een aantal subposten.
NL7905018 1979-06-27

Publications (3)

Publication Number Publication Date
DK275580A DK275580A (da) 1980-12-28
DK150866B true DK150866B (da) 1987-07-06
DK150866C DK150866C (da) 1988-01-11

Family

ID=19833434

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
DK275580A DK150866C (da) 1979-06-27 1980-06-26 Fremgangsmaade og apparatur til signalering af noedopkald og indledning af noedhjaelpsforanstaltninger

Country Status (6)

Country Link
US (1) US4338493A (da)
EP (1) EP0021425B1 (da)
AT (1) ATE2374T1 (da)
DE (1) DE3061771D1 (da)
DK (1) DK150866C (da)
NL (1) NL178633C (da)

Families Citing this family (69)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
EP0033758B1 (de) * 1980-02-04 1984-12-12 ANT Nachrichtentechnik GmbH Notrufsystem
DE3129080C2 (de) * 1981-07-23 1984-02-16 ANT Nachrichtentechnik GmbH, 7150 Backnang Verfahren zur Übermittlung von Notrufen von hilfebedürftigen Personen
DE3137147C1 (de) * 1981-09-18 1983-05-19 AEG-Telefunken Nachrichtentechnik GmbH, 7150 Backnang Verfahren zur UEbermittlung von Notrufen von hilfebeduerftigen Personen
US4450320A (en) * 1981-10-26 1984-05-22 Licentia Patent-Verwaltungs Gmbh Dialing device with calling number and identification memory and method for using same
US4763349A (en) * 1981-12-31 1988-08-09 Howard Siegel Monitoring apparatus using telephone link
CA1191642A (en) * 1982-03-11 1985-08-06 Victor Shkawrytko Personal alarm apparatus
GB2137001B (en) * 1983-03-24 1986-08-06 Possum Controls Ltd Environmental control system
US4716582A (en) * 1983-04-27 1987-12-29 Phonetics, Inc. Digital and synthesized speech alarm system
DE3324516A1 (de) * 1983-06-14 1985-01-17 ANT Nachrichtentechnik GmbH, 7150 Backnang Notrufsystem
DE3321416C2 (de) * 1983-06-14 1985-07-04 ANT Nachrichtentechnik GmbH, 7150 Backnang System zur Übermittlung von Notrufen
DE3321417C2 (de) * 1983-06-14 1985-07-04 ANT Nachrichtentechnik GmbH, 7150 Backnang System zur Übermittlung von Notrufen
DE3324515A1 (de) * 1983-06-14 1985-01-17 ANT Nachrichtentechnik GmbH, 7150 Backnang Notrufsystem
WO1985001169A1 (en) * 1983-08-23 1985-03-14 Anders Edvard Trell Method for transmission of alarm signals
FR2556157A1 (fr) * 1983-12-01 1985-06-07 Gregoire Alain Appareil electrique ayant l'aspect d'un interphone pour le public, utilisant le reseau telephonique pour mettre en liaison uniquement un ou plusieurs correspondants predetermines ou pour commander l'ouverture d'une porte
US4652862A (en) * 1984-03-06 1987-03-24 Constructions Electroniques de la Ferte Sous Jouarre Surveillance and control system for emergency exists installed in a building
USRE32856E (en) * 1984-04-10 1989-02-07 Peter Miller Alarm system
US4577182A (en) * 1984-04-10 1986-03-18 Peter Miller Alarm system
US4622544A (en) * 1985-05-13 1986-11-11 Lifeline Systems, Inc. Low battery indicator
CA1256613A (en) * 1985-05-16 1989-06-27 Robert M. Armington Personal alarm system providing handsfree operation
US4788711A (en) * 1985-11-25 1988-11-29 Cellular Communications Corporation Apparatus and method for a cellular freeway emergency telephone service
EP0288169A3 (en) * 1987-04-07 1990-04-25 Possum Controls Limited Control system
US4764953A (en) * 1987-05-22 1988-08-16 Chern Lih Ju Method and apparatus for remote doorbell answering
GB8714003D0 (en) * 1987-06-16 1987-07-22 Trunstall Telecom Ltd Emergency call system
US4993059A (en) * 1989-02-08 1991-02-12 Cableguard, Inc. Alarm system utilizing wireless communication path
US4908602A (en) * 1989-03-31 1990-03-13 Lifeline Systems, Inc. Apparatus and method of testing a portable held button for emergency response system
CA2000961C (en) * 1989-10-18 1995-05-23 Anders Edvard Trell Entrance communication system
FR2656180A1 (fr) * 1989-12-14 1991-06-21 Communal Action Sociale Centre Procede et dispositif pour un habitat interactif.
US5666428A (en) * 1991-01-09 1997-09-09 Elan Home Systems, L.L.C. Audio distribution system
US5162776A (en) * 1991-07-09 1992-11-10 Lifeline Systems, Inc. Emergency service apparatus and method
AU4661093A (en) * 1992-07-08 1994-01-31 Joseph Rozgonyi Cellular telephone access control and identification system
GB2290194B (en) * 1994-06-04 1998-10-14 Tunstall Telecom Ltd Communication system
EP0703694B1 (de) * 1994-09-23 2002-11-20 Siemens Aktiengesellschaft Verfahren zur Betätigung des Öffnungsmechanismus für eine Zugangstür von der Türsprechstelle aus
DE19511622A1 (de) * 1995-03-30 1996-10-02 Michael Wolf Türrufbeantworter
US6483897B1 (en) 1997-12-29 2002-11-19 David Millrod Method and apparatus for answering a telephone with speech
US7428301B1 (en) * 2000-10-09 2008-09-23 Clawson Jeffrey J Method and system for the exit protocol of an emergency medical dispatch system
NL1016860C2 (nl) * 2000-12-13 2002-06-14 Maggiel Nieuwveld Werkwijze en inrichting voor het openen van deuren en dergelijke.
US8417533B2 (en) 2001-09-25 2013-04-09 Jeffrey J. Clawson Method and system for the fire response dispatch protocol of an emergency dispatch system
US7436937B2 (en) * 2001-09-26 2008-10-14 Clawson Jeffrey J Method and system for the police response dispatch protocol of an emergency dispatch system
GB0200680D0 (en) * 2002-01-14 2002-02-27 Mila Hardware Ltd Locking mechanism
US8494868B2 (en) * 2002-05-07 2013-07-23 Priority Dispatch Corporation Method and system for a seamless interface between an emergency medical dispatch system and a nurse triage system
US7120488B2 (en) * 2002-05-07 2006-10-10 Medtronic Physio-Control Manufacturing Corp. Therapy-delivering portable medical device capable of triggering and communicating with an alarm system
US20040086093A1 (en) * 2002-10-29 2004-05-06 Schranz Paul Steven VoIP security monitoring & alarm system
US7289029B2 (en) * 2002-12-31 2007-10-30 Medtronic Physio-Control Corp. Communication between emergency medical device and safety agency
FR2852720B1 (fr) * 2003-03-17 2005-05-20 Procede de fonctionnement d'un systeme de securite pour la protection des personnes et des biens
FR2852721B1 (fr) * 2003-03-17 2005-05-20 Atral Procede de fonctionnement d'un systeme de securite pour la protection des personnes et des biens
GB2421619B (en) * 2004-12-09 2009-12-23 Dean John William Corrigan A communications system
SE528992C2 (sv) * 2005-08-26 2007-04-03 Athena Nordic Ab Trygghetssystem och trygghetsterminal
WO2008048933A2 (en) * 2006-10-16 2008-04-24 Assa Abloy Hospitality, Inc. Centralized wireless network for multi-room large properties
US8066638B2 (en) 2007-06-13 2011-11-29 Clawson Jeffrey J Diagnostic and intervention tools for emergency medical dispatch
US7645234B2 (en) 2007-06-13 2010-01-12 Clawson Jeffrey J Diagnostic and intervention tools for emergency medical dispatch
US8971501B2 (en) * 2009-04-13 2015-03-03 Priority Dispatch Corporation Methods and systems to identify code hierarchy bias in medical priority dispatch systems
US8355483B2 (en) * 2009-09-11 2013-01-15 Clawson Jeffrey J Stroke diagnostic and intervention tool for emergency dispatch
US8335298B2 (en) * 2009-09-14 2012-12-18 Clawson Jeffrey J Pandemic diagnostic and intervention tool for emergency dispatch
US8294570B2 (en) * 2010-02-24 2012-10-23 Clawson Jeffrey J Burn diagnostic and intervention tool for emergency dispatch
US8582866B2 (en) 2011-02-10 2013-11-12 Edge 3 Technologies, Inc. Method and apparatus for disparity computation in stereo images
BR112013015362B1 (pt) 2011-01-19 2023-01-10 Jeffrey J. Clawson Método, sistema e mídia de armazenamento não transitório legível por computador para auxiliar um despachante ao se comunicar com um chamador por telefone com relação a uma emergência médica de um paciente
US8670526B2 (en) 2011-02-11 2014-03-11 Jeffrey J. Clawson Hate crime diagnostic and intervention tool for emergency dispatch
US8396191B2 (en) 2011-02-11 2013-03-12 Jeffrey J. Clawson Anti-social protocol for emergency dispatch
EP2878142B1 (en) 2012-07-27 2021-05-19 Assa Abloy Ab Setback controls based on out-of-room presence information
WO2014016695A2 (en) 2012-07-27 2014-01-30 Assa Abloy Ab Presence-based credential updating
US8712020B2 (en) 2012-09-06 2014-04-29 Jeffrey J. Clawson Pandemic protocol for emergency dispatch
US8873719B2 (en) 2013-01-31 2014-10-28 Jeffrey J. Clawson Active assailant protocol for emergency dispatch
BR112015017411B1 (pt) 2013-01-31 2022-09-27 Jeffrey J. Clawson Método e sistema para guiar um expedidor, quando se comunicando com uma pessoa que precisa de auxílio através de um dispositivo de comunicação, a respeito de uma ocorrência de emergência, e mídia de armazenamento não transitório legível por computador
US9516166B1 (en) 2015-05-28 2016-12-06 Jeffrey J. Clawson Chemical suicide protocol for emergency response
US10657614B2 (en) 2015-12-23 2020-05-19 Jeffrey J. Clawson Locator diagnostic system for emergency dispatch
US9877171B2 (en) 2016-04-08 2018-01-23 Jeffrey J. Clawson Picture/video messaging protocol for emergency response
CA3097810A1 (en) 2018-04-19 2019-10-24 Jeffrey Clawson Expedited dispatch protocol system and method
US11937160B2 (en) 2021-04-23 2024-03-19 Priority Dispatch Corporation System and method for emergency dispatch
US11910471B2 (en) 2021-04-23 2024-02-20 Priority Dispatch Corp. System and method for emergency dispatch

Family Cites Families (6)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3842208A (en) * 1970-01-26 1974-10-15 Paraskevakos Elect & Comm Sensor monitoring device
FR2319258A1 (fr) * 1973-04-02 1977-02-18 Verriest Albert Systeme de surveillance a distance
US4064368A (en) * 1976-06-07 1977-12-20 Lifeline Systems, Inc. Closed-loop emergency alarm and response system
US4086434A (en) * 1976-09-07 1978-04-25 Leo P. Christiansen Remote condition reporting system
NL182189C (nl) * 1977-08-24 1988-01-18 Siemens Nederland Stelsel voor het vanuit een hoofdpost via een smalbandig transmissiekanaal bewaken van subposten.
US4241237A (en) * 1979-01-26 1980-12-23 Metretek Incorporated Apparatus and method for remote sensor monitoring, metering and control

Also Published As

Publication number Publication date
EP0021425A1 (de) 1981-01-07
EP0021425B1 (de) 1983-01-26
NL178633B (nl) 1985-11-18
ATE2374T1 (de) 1983-02-15
DE3061771D1 (en) 1983-03-03
US4338493A (en) 1982-07-06
NL178633C (nl) 1986-04-16
DK275580A (da) 1980-12-28
NL7905018A (nl) 1980-12-30
DK150866C (da) 1988-01-11

Similar Documents

Publication Publication Date Title
DK150866B (da) Fremgangsmaade og apparatur til signalering af noedopkald og indledning af noedhjaelpsforanstaltninger
AU687044B2 (en) Alarm system
US5929761A (en) Personal alarm system
US4652859A (en) Alarm reporting system
US5103474A (en) Drive-by personnel monitoring system with radio link
US4303801A (en) Apparatus for monitoring and signalling system
GB2166321A (en) Emergency call unit
CA2111226A1 (en) Alarm installation
US4881252A (en) Sheltered housing scheme communications system
WO1992014333A1 (en) An emergency call unit
DK147748B (da) Alarmanlaeg der omfatter et antal abonnentapparater og en alarmcentral til betjening af disse
WO1992014225A1 (en) Remote setting of alarm systems
JP4010295B2 (ja) 自動通報装置
JP3993309B2 (ja) 自動火災報知設備付インターホンシステム
JPH06253042A (ja) ワイヤレスセキュリティ自動通報システム
KR920007148B1 (ko) 센서 방범전화기 시스템
EP0182780B1 (en) Entrance telephone installation and method, for transmission of alarm signals
US4295208A (en) Signalling system including apparatus for generating and testing data and command words within first and second message intervals
WO1986002798A1 (en) Call unit for use in an emergency call system
WO2008131493A1 (en) Alert method, apparatus and system
RU99639U1 (ru) Автономная система gsm-сигнализации
JPH07231364A (ja) 電話装置および監視制御システム
JPS6336495A (ja) 住宅情報システム
RU2385497C1 (ru) Аварийный тревожный сигнализатор для транспортных средств и объектов недвижимости
AU2002300449B2 (en) A system for receiving and transmitting data

Legal Events

Date Code Title Description
PBP Patent lapsed