DK150213B - Mekanisme til anbringelse mellem to dele, hvis indbyrdes afstand skal kunne varieres - Google Patents
Mekanisme til anbringelse mellem to dele, hvis indbyrdes afstand skal kunne varieres Download PDFInfo
- Publication number
- DK150213B DK150213B DK478483A DK478483A DK150213B DK 150213 B DK150213 B DK 150213B DK 478483 A DK478483 A DK 478483A DK 478483 A DK478483 A DK 478483A DK 150213 B DK150213 B DK 150213B
- Authority
- DK
- Denmark
- Prior art keywords
- rod
- bearing
- lifting
- movement
- axis
- Prior art date
Links
Classifications
-
- A—HUMAN NECESSITIES
- A47—FURNITURE; DOMESTIC ARTICLES OR APPLIANCES; COFFEE MILLS; SPICE MILLS; SUCTION CLEANERS IN GENERAL
- A47C—CHAIRS; SOFAS; BEDS
- A47C19/00—Bedsteads
- A47C19/04—Extensible bedsteads, e.g. with adjustment of length, width, height
- A47C19/045—Extensible bedsteads, e.g. with adjustment of length, width, height with entire frame height or inclination adjustments
-
- B—PERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
- B66—HOISTING; LIFTING; HAULING
- B66F—HOISTING, LIFTING, HAULING OR PUSHING, NOT OTHERWISE PROVIDED FOR, e.g. DEVICES WHICH APPLY A LIFTING OR PUSHING FORCE DIRECTLY TO THE SURFACE OF A LOAD
- B66F7/00—Lifting frames, e.g. for lifting vehicles; Platform lifts
- B66F7/06—Lifting frames, e.g. for lifting vehicles; Platform lifts with platforms supported by levers for vertical movement
- B66F7/0633—Mechanical arrangements not covered by the following subgroups
Landscapes
- Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
- Engineering & Computer Science (AREA)
- Geology (AREA)
- Mechanical Engineering (AREA)
- Structural Engineering (AREA)
- Invalid Beds And Related Equipment (AREA)
- Transmission Devices (AREA)
Description
150213
Opfindelsen angår en mekanisme til anbringelse mellem to dele, hvis indbyrdes afstand skal kunne varieres, fortrinsvis mod en belastning, f.eks. en sengebund og en sengeramme, hvilken mekanisme har en ved sin 5 ene ende drejeligt lejret og med den ene del forbundet stang, der ved sin anden ende, som påvirker f.eks. er i anlæg med den anden del, eller mellem sine ender er koblet med et dr'ivorgan, f.eks. en svingeligt lejret aktuatcr·. ..
10 Med " aktuator " menes der her et drivorgan, der ved aktive ring ændrer afstanden mellem sit ophængningspunkt og angrebspunkt på stangen, f.eks. en motor med en indtrækkelig eller udskydelig spindel eller evt. i visse tilfælde,hvor en tilsvarende trykkilde er til disposition,et pneumatisk eller hydraulisk stempelaggregat.
15 Den ene stangende kan eksempelvis være forbundet med og påvirke undersiden af en lasteflade, f.eks. en vareplatform eller en sengebund, eller oversiden af en trykplade, f.eks. på en vareplatforms chassis eller på en sengeramme. Ved påvirkning af stangen med drivorga-20 net vil stangen dreje sig i sin lejring og med sin modsat lejringen beliggende ende presse den flade, mod hvilken den ligger an, bort fra lejringen, f.eks. opefter.
Hvis den nævnte stang, der i de netop nævnte til-25 fælde fungerer som løftestang i en sådan mekanisme, ved sin ene ende lejres som et hængsel og i afstand derfra eller ved sin anden ende kobles med et i stangens længderetning virkende og beliggende drivorgan, kan der kun opnås et ret ringe forhold mellem mekanismens største 30 løftehøjde og mindste egenhøjde, fordi den lodrette komposant af drivorganets kraftpåvirkning og dermed løftekraften bliver meget ringe eller helt forsvinder, hvis løftestangen sænkes ned mod eller til vandret stilling i plan med drivorganet. En sådan mekanisme 33 incl. drivorgan vil også have en forholdsvis stor totallængde .
Ved opfindelsen tilsigtes tilvejebragt en meka- 2 150213 nisme, navnlig en løftemekanisme, som har en ekstremt ringe égenhøjde i udgangsstillingen, og som tillige har små dimensioner i længde- og bredderetningen, samtidigt med, at den muliggør et kraftigt løft, også fra en 5 vandret udgangsstilling.
Med henblik herpå er en mekanisme af den indledningsvis omhandlede art ejendommelig ved, at drivorganet påvirker stangen hovedsageligt på tværs af dennes længderetning, og at aksen for stangens lejring forlø-10 ber skråt i forhold til et plan, som indeholder forbindelseslinien mellem drivorganets ophængningspunkt og dets angrebspunkt på stangen.
Som følge af den skråtstillede lejring af stangens ene ende vil drivorganet, når det påvirker stan-15 gen, altid få denne til at dreje i sit leje, idet den modstående stangende beskriver en cirkelbue med centrum i lejeaksen. Dette gælder også, selvom stangen i udgangsstillingen ligger i plan med drivorganet, hvorved den meget lave egenhøjde muliggøres.
20 Løfteevnen udtrykt ved forholdet mellem løftebe vægelsen og drivorganets vandring, navnlig drivorganets forlængelse, afhænger bl.a. af lejeaksens vinkelstilling.
I en udførelsesform for mekanismen ifølge opfin-25 delsen, hvor lejringens akse følger retningen for en rumdiagonal i en ligesidet terning med stangen som kantlængde , og hvor drivorganet er beliggende langs en herpå vinkelret sidekant i samme plan som stangen i udgangsstillingen, vil den maksimale løftebevægelse, hvor-30 under stangen bevæges fra en vandret til en lodret stilling, ved passende montering af drivorganet kunne indebære en forlængelse af dette til\/3 gange løftebevægelsen, altså en forlængelse med ca. 73%, sådan som det skal forklares nærmere i det efterfølgende.
35 En mekanisme ifølge opfindelsen har mangfoldige anvendelsesmuligheder. Den kan i kraft af sin ringe egenhøjde som nævnt monteres mellem en sengeramme og en sengebund og tjene som sengeløft, specielt i en syge- 3 150213 seng, men den kan eksempelvis også anvendes til at løfte varer og andet transportgods, f.eks. på en godsplatform, fra terrænhøjde op til læssehøjde ved ladet på en transportvogn såsom en last- eller varebil eller en 5 godstogvogn. Også ved indbyrdes forskydning mellem to dele i andre planer end lodret, f.eks. i et vandret plan, kan en mekanisme ifølge opfindelsen anvendes helt analogt, f.eks. til påvirkning af maskindele til sideværts forskydning mod en fjederkraft.
10 Opfindelsen er i det følgende forklaret nærmere eksempelvis på grundlag af en principskitse i fig. 1 og en skematisk fremstilling af en løftemekanisme i fig. 2.
Pig. 3 viser en grafisk fremstilling af løftebevægelsen som funktion af drivorganets forlængelse for den i fig.
15 1 viste mekanisme.
I fig. 1 er påvirknings- eller løftestangen 1 vist skematisk i den nedsænkede udgangsstilling med optrukne linier. Stangen 1 er ved sin ene ende med en ombukket endedel lejret drejeligt i et skråtstillet leje 20 2 i form af et kort rørstykke, og ved sin modsatte en de er stangen 1 over et kardanled 5 forbundet med et drivorgan 3 i form af en 'spindelmotor, der er vist med optrukne linier i den ligeledes vandrette udgangsstilling. Ved sin modsat koblingspunktet med stan-25 gen 1 beliggende ende er spindeImoCoren ophængt svingeligt i et andet kardanled 4.
Spindelmotoren har den forannævnte egenskab, at den ved aktivering fra den med optrukne linier viste udgangsstilling forøger sin længde, sådan som det er 30 vist med punkterede linier på tegningen, f.eks. ved at en spindel 8 skydes ud af motorhuset ad mekanisk, hydraulisk eller pneumatisk vej.
I den som eksempel viste udførelsesform udgør stangen 1 i udgangsstillingen en sidekant i en tænkt 35 ligesidet terning, og drivorganet 3 udgør eller ligger langs med en vinkelret herpå i samme vandrette plan forløbende anden sidekant. Akseretningen for lejet 2 følger retningen for en rumdiagonal i terningen som antydet 150213 4 med en dobbeltstiplet linie Z, dvs. lejet 2 kunne funktionsmæssigt helt analogt ligge på diagonalens forlængelse uden for terningen.
Når drivorganet 3 aktiveres fra den med optrukne 5 linier viste stilling, påvirker det stangen 1 til drejning i lejet 2, og den modsat lejet 2 beliggende frie stangende vil beskrive en cirkelbue med lejet 1 som centrum· På grund af det skråtstillede leje 2 vil bevægelsesbanens projektion på et plan indeholdende 10 den lodrette sideflade af terningen, hvis nederste begrænsning udgøres af stangen 1, eller på et herpå vinkelret plan være en ellipse som antydet på skitsen. Til den egentlige løftebevægelse udnyttes den del af ellipsen, der er tegnet med en optrukket linie, og som svarer 15 til en cirkelbue på 120° i det viste eksempel.
Det er bemærkelsesværdigt ved mekanismen ifølge opfindelsen, at stangen 1 og motoren 3 i den vandrette udgangsstilling ligger praktisk taget helt i samme plan, hvilket giver mekanismen en meget lav egen-20 højde i udgangsstillingen. Alligevel, på trods af denne indbyrdes placering af løftestang og drivorgan, er sidstnævnte som følge af det skråtstillede leje 2 i stand til at bevæge stangen 1 ud af udgangsstillingen og ad den føromtalte bane til den punkteret viste endestil-25 ling. At.dette er muligt hænger sammen med, at den første del af bevægelsen fra udgangsstillingen har en betydelig vandret komposant i forhold til den lodrette komposant, der til gengæld senere bliver overvejende, sådan som det også fremgår af skitsen.
30 Hvis længden af stangen 1 i fig. 1 og dermed den tænkte ternings kantlængde betegnes med a, vil løftehøjden også være a, og motoren 3 vil i slutstillin-gen være forlænget til a VT. nemlig Va2 + (a2 + a2), altså en forlængelse på ca. 73%.
35 I en praktisk løftemekanisme, som er vist i fig.
2, og i hvilken det rørformede leje 2 i fig. 1 er erstattet af en tilsvarende forløbende lejetap, som er fastgjort på en mekanismen bærende og blot med stiplede 5 150213 linier antydet ramme 7, og som samvirker med en udboring i stangen 1, er den frie ende af løftestangen 1 i anlæg mod undersiden af en ligeledes med stiplede linier antydet løfteflade 6, der eksempelvis kan tjene 5 til optagelse af varer eller gods, som skal løftes op i en vis højde, f.eks. med henblik på overføring til ladet på en lastvogn, eller som helt analogt kan være en trykplade på undersiden af en sengeramme, der skal kunne løftes.
10 Stangen 1 ligger an mod løftefladen 6 med et glideleje, som under stangens bevægelse fra den med optrukne til den med punkterede linier i fig. 2 viste stilling bevæger sig hen under denne løfteflade og derved presser denne opefter. Stangenden hhv. glidelejet 15 følger herved en bane på løftefladens underside, som er en del af en ellipse.
Stangenden kan på ikke nærmere vist måde være udformet som en metalkugle, der glider mod en metalplade på løftefladens underside i direkte anlæg mod denne me-20 talplade eller med en mellemliggende tryksko eller- fod af plast, som med en kalotformet del, der omslutter lidt over halvdelen af kuglen, er monteret drejeligt på denne, og som har en plan flade til anlæg mod nævnte metalplade. I fig. 2 ses det også, at motoren 3 er koblet 25 med løftestangen 1 et stykke fra dennes frie ende, der eksempelvis på den netop omtalte måde ligger an mod løftefladen 6's underside.
Der er ikke vist nogen føring for den med stiplede linier viste løfteflade 6 i sideretningen, fordi 30 en sådan føring ikke er nogen del af opfindelsen, men fladen 6 kan eksempelvis føres ved hjælp af en vilkårlig sammenklappelig mekanisme, f.eks. af saksetypen.
Den i fig. 1 viste indbyrdes placering af lejet 2, stangen 1, drivorganet 3 og kardanleddene 4 og 35 5 er altså som også nævnt kun et eksempel, der resul terer i en rimeligt kompakt og ydedygtig løftemekanisme, men andre placeringer af en eller flere af de nævnte
Claims (3)
150213 dele, f.eks. som vist i fig. 2, samt andre vinkler for lejet 2's akse er mulige, uden at der ændres ved den principielle opfindelse. Blot gælder det for lejet 2's skråstilling, at lejeaksen under alle driftsfaser skal 5 være skrå i forhold til eller skære et vilkårligt plan, som indeholder forbindelseslinien mellem drivorganet 3's ophængningspunkt 4 og drivorganets angrebspunkt 5 på løftestangen 1, således at kraftpåvirkningen fra drivorganet 4 aldrig bliver parallel med lejeakse-10 retningen. Lejringen 2's akse forløber hensigtsmæssigt ind i et rum, der er terningformet med stangen 1 i den vandrette udgangsstilling som kant på en side, der i sit plan indeholder drivorganet 3's ophængningspunkt 4, f.eks. en terning som vist i fig. 1 eller en af de 15 tre andre mulige terninger med stangen 1 som sidekant og med en sideflade i et plan, som indeholder ophængningspunktet 4. Det er også en mulighed, at drivorganet 3's bevægelige del, spindlen 8, ikke er helt trukket ind i 20 motorhuset i den i fig. 1 viste udgangsstilling. Ved fortsat indtrækning af spindlen 8 vil stangenden da fortsætte et lille stykke nedefter langs ellipsebanen som antydet. Denne fortsatte bevægelse, der eksempelvis kan svare til bevægelse over en cirkelbue på 60^, kan 25 i visse tilfælde udnyttes, f.eks. hvis løftemekanismen tjener som sengeløft og under sin hovedbevægelse hæver og sænker sengebunden i forhold til en sengeramme. Den fortsatte bevægelse af stangenden vil da kunne udnyttes til separat hævning og sænkning af hovedgærdet efter 30 brugerens ønske ved hjælp af et passende stangsystem. Af fig. 3, der gælder en mekanisme som vist i fig. 1, fremgår det, at løfte- eller forskydningsbevægelsen er en næsten lineær funktion af motorens forlængelse.
35 PATENTKRAV
1. Mekanisme til anbringelse mellem to dele, hvis indbyrdes afstand skal kunne varieres, fortrinsvis mod en belastning, f.eks. en sengebund og en sengeramme,
Priority Applications (6)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
DK478483A DK150213C (da) | 1983-10-17 | 1983-10-17 | Mekanisme til anbringelse mellem to dele, hvis indbyrdes afstand skal kunne varieres |
EP84903806A EP0160027B1 (en) | 1983-10-17 | 1984-10-16 | Mechanism to be mounted between two parts, whose mutual distance must be variable |
DE8484903806T DE3475378D1 (en) | 1983-10-17 | 1984-10-16 | Mechanism to be mounted between two parts, whose mutual distance must be variable |
PCT/DK1984/000100 WO1985001645A1 (en) | 1983-10-17 | 1984-10-16 | Mechanism to be mounted between two parts, whose mutual distance must be variable |
US06/749,625 US4627600A (en) | 1983-10-17 | 1984-10-16 | Mechanism to be mounted between two parts, whose mutual distance must be variable |
CA000465824A CA1221679A (en) | 1983-10-17 | 1984-10-18 | Mechanism to be mounted between two parts, whose mutual distance must be variable |
Applications Claiming Priority (2)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
DK478483 | 1983-10-17 | ||
DK478483A DK150213C (da) | 1983-10-17 | 1983-10-17 | Mekanisme til anbringelse mellem to dele, hvis indbyrdes afstand skal kunne varieres |
Publications (4)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
DK478483D0 DK478483D0 (da) | 1983-10-17 |
DK478483A DK478483A (da) | 1985-04-18 |
DK150213B true DK150213B (da) | 1987-01-12 |
DK150213C DK150213C (da) | 1988-02-22 |
Family
ID=8136634
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
DK478483A DK150213C (da) | 1983-10-17 | 1983-10-17 | Mekanisme til anbringelse mellem to dele, hvis indbyrdes afstand skal kunne varieres |
Country Status (6)
Country | Link |
---|---|
US (1) | US4627600A (da) |
EP (1) | EP0160027B1 (da) |
CA (1) | CA1221679A (da) |
DE (1) | DE3475378D1 (da) |
DK (1) | DK150213C (da) |
WO (1) | WO1985001645A1 (da) |
Families Citing this family (3)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
FR2587784B1 (fr) * | 1985-09-20 | 1990-02-23 | Chatenay Catherine | Structure extensible et retractable a plan orientable |
FR2643055B1 (fr) * | 1989-02-15 | 1991-06-28 | Gotlibowicz | Elevateur autoguide |
DE4304210C1 (de) * | 1993-02-12 | 1994-03-24 | Grunewald Hans Joachim | Überfahrbrücke für Rampen |
Family Cites Families (2)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
AU3132671A (en) * | 1970-07-17 | 1973-01-18 | Lovelock J M | Variable support systems between bodies |
CH642929A5 (de) * | 1980-03-07 | 1984-05-15 | Lais Ag | Vorrichtung zur parallelverschiebung zweier in einander beabstandeten, parallelen ebenen liegender tragelemente an foerdereinrichtungen. |
-
1983
- 1983-10-17 DK DK478483A patent/DK150213C/da not_active IP Right Cessation
-
1984
- 1984-10-16 WO PCT/DK1984/000100 patent/WO1985001645A1/en active IP Right Grant
- 1984-10-16 US US06/749,625 patent/US4627600A/en not_active Expired - Fee Related
- 1984-10-16 EP EP84903806A patent/EP0160027B1/en not_active Expired
- 1984-10-16 DE DE8484903806T patent/DE3475378D1/de not_active Expired
- 1984-10-18 CA CA000465824A patent/CA1221679A/en not_active Expired
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
DE3475378D1 (en) | 1989-01-05 |
DK478483A (da) | 1985-04-18 |
EP0160027A1 (en) | 1985-11-06 |
CA1221679A (en) | 1987-05-12 |
WO1985001645A1 (en) | 1985-04-25 |
US4627600A (en) | 1986-12-09 |
EP0160027B1 (en) | 1988-11-30 |
DK150213C (da) | 1988-02-22 |
DK478483D0 (da) | 1983-10-17 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
US6843757B2 (en) | Adjusting device for a tread board of a treadmill | |
CN106956915B (zh) | 翻转机 | |
US6119843A (en) | Retractable stop assembly | |
DK150213B (da) | Mekanisme til anbringelse mellem to dele, hvis indbyrdes afstand skal kunne varieres | |
CN107207226A (zh) | 稳定器装置 | |
CN107686079B (zh) | 一种渡板的翻转机构 | |
FI59970B (fi) | Anordning vid lastkranar | |
CN108083031A (zh) | 一种用于电力施工的电线放线装置 | |
US7174982B2 (en) | Displaceable support stand | |
US3231044A (en) | Articulated tower construction | |
WO2023175944A1 (ja) | 車両のシャフトロック装置、及び当該装置を備えた車両 | |
CN206720647U (zh) | 一种升降台 | |
CN216737408U (zh) | 一种支腿可折叠的移动式升降机 | |
JP7328955B2 (ja) | 高所作業車 | |
JP3561005B2 (ja) | Xリンク式昇降装置 | |
US2833562A (en) | Coupling device for the lifting and transporting of loads | |
GB2192533A (en) | Improvements to bed immobilisers | |
CN103626049A (zh) | 工程机械吊臂支架及工程机械 | |
JP6947423B2 (ja) | ジャッキ | |
JPS5815336B2 (ja) | アウトリツガ−ソウチ | |
KR102055243B1 (ko) | 소형 스태커 | |
KR100342370B1 (ko) | 스윙 아암의 신축조작력 경감장치 | |
CN219908254U (zh) | 衣物处理设备 | |
JP4177636B2 (ja) | 荷受台昇降装置 | |
US20060046904A1 (en) | Treadmill |
Legal Events
Date | Code | Title | Description |
---|---|---|---|
PBP | Patent lapsed |