DK149329B - Fremgangsmaade til fremstilling af i det vaesentlige vanduoploeselige, kaedeformige ammoniumpolyphosphater - Google Patents

Fremgangsmaade til fremstilling af i det vaesentlige vanduoploeselige, kaedeformige ammoniumpolyphosphater Download PDF

Info

Publication number
DK149329B
DK149329B DK317974AA DK317974A DK149329B DK 149329 B DK149329 B DK 149329B DK 317974A A DK317974A A DK 317974AA DK 317974 A DK317974 A DK 317974A DK 149329 B DK149329 B DK 149329B
Authority
DK
Denmark
Prior art keywords
reaction
product
chain
preparation
water
Prior art date
Application number
DK317974AA
Other languages
English (en)
Other versions
DK149329C (da
DK317974A (da
Inventor
Hermann Schroedter
Hans-Werner Stephan
Gero Heymer
Original Assignee
Hoechst Ag
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Priority claimed from DE19732330174 external-priority patent/DE2330174C3/de
Application filed by Hoechst Ag filed Critical Hoechst Ag
Publication of DK317974A publication Critical patent/DK317974A/da
Publication of DK149329B publication Critical patent/DK149329B/da
Application granted granted Critical
Publication of DK149329C publication Critical patent/DK149329C/da

Links

Classifications

    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C05FERTILISERS; MANUFACTURE THEREOF
    • C05BPHOSPHATIC FERTILISERS
    • C05B13/00Fertilisers produced by pyrogenic processes from phosphatic materials
    • C05B13/06Alkali and alkaline earth meta- or polyphosphate fertilisers

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Organic Chemistry (AREA)
  • Organic Low-Molecular-Weight Compounds And Preparation Thereof (AREA)

Description

149329
Den foreliggende opfindelse angår en fremgangsmåde til fremstilling af i det væsentlige vanduopløselige, kædeformige aramonium-polyphosphater med den almene formel (Ni^PO^)^ hvori n er et helt tal fra 10 til 1000, ved opvarmning af omtrent ækvimolære mængder af ammoniumorthophosphat og phosphorpentoxid til temperaturer mellen 170 og 350°C i nærværelse af gasformig ammoniak og under samtidig bevægelse af reaktionsmassen.
Ammoniumpolyphosphater, der tidligere er blevet kaldt ammonium-metaphosphater, har været kendt i lang tid. De første forsøg på at fremstille kondenserede ammoniumphosphater ved termisk fraspaltning af vand fra orthophosphater analogt med de tilsvarende alkalimetal- og jordalkali·· metalsalte førte til dannelse af tværbundne, såkaldte ultraphosphater „ - 149329 med uønskede egenskaber, da dekomponeringstrykket ved den temperatur, der er nødvendig for vandfraspaltningen, stiger så stærkt, at store mængder ammoniak undviger fra produkterne.
I de sidste årtier er kemien af den laboratoriemæssige fremstilling af ammoniumpolyphosphater, der i det følgende har den forkortede betegnelse APP, blevet yderligere undersøgt, og der er blevet tilvejebragt metoder til undgåelse af disse vanskeligheder. Grundlaget for alle disse metoder er omsætningen af phosphatholdige stoffer med et kondensationsmiddel og et ammoniakeringsmiddel i ammoniakatmosfære ved forhøjet temperatur.
Således er der i tysk patentskrift nr. 742.256 beskrevet en fremgangsmåde, ved hvilken ammoniumorthophosphat behandles med phosphorpentoxid og ammoniak i en autoklav under tryk ved temperaturer over 200°C. Til sænkning af den vandopløselige andel skal produktet findeles og underkastes en yderligere varmebehandling.
Ifølge tysk fremlæggelsesskrift nr. 1.216.836 samt tysk offentliggørelsesskrift nr. 1.442.995 gennemføres fjernelsen af konstitutionsvandet fra orthophosphaterne ved reaktion med urinstof og/eller lignende stoffer, f.eks. melamin, thiourinstof og dicyandiamid. Ved den tekniske gennemførelse har denne metode imidlertid den betydelige ulempe, at der fra reaktionsblandingen, der er blød ved reaktionstemperaturen, skal fjernes store mængder af de ved omsætningen opstående gasser (COg og NH-^). Ved sammenknytningen af SO^-grupper til en P-O-P--binding i kæden kræves pr. binding 1 molekyle urinstof, hvoraf der derved opstår 1 mol COg og 2 mol NH·^. Afhængig af det phosphatholdige stofs type bindes der indtil 1 mol NH^ som kation i APP, dvs. der afgives 2 til 3 mol gas ved kondensationen af 1 mol orthophosphat til lange kæder. Dette svarer ved den gennemsnitlige reaktionstemperatur på 250 C til en gasmængde på næsten 1 nr/kg APP. Ved undvigelsen af disse store gasmængder blærer den bløde reaktionsmasse stærkt op og bevirker på denne måde store, apparative vanskeligheder, forårsager ringe volumen-tids-udbytter og fordyrer metoden betydeligt. De store mængder af undvigende NH^ og C Og reagerer desuden med hinanden i de koldere dele af apparatet til faste forbindelser, der forårsager skorpedannelser og tilstopninger.
3 149329
Til formindskelse af de apparative vanskeligheder arbejdes der overvejende i flere trin. Således fremstilles der ved en udførelsesform ifølge tysk fremlæggelsesskrift nr. 1.567.692 en smelte af ortho-phosphorsyre og urinstof. Denne sprøjtes på et varmt, cirkulerende lag af returmateriale, der tjener som varmebærer, og i et tredje trin føres laget ind i et indirekte opvarmet brændekammer til fuldendelse af den termiske kondensation.
I en anden udførelsesform ifølge det ovenfor nævnte skrift tilsættes der ved 100°C efter fremstilling af en smelte ud fra stofferne, der deltager i omsætningen, den samme mængde returmateriale, hvorefter der opvarmes til 135°C, indtil C0_- og NH,-udvik- * *3 lingen er tilendebragt. Først derefter hæves temperaturen til 275 C for at tilendebringe reaktionen.
Endvidere kendes der fra tysk fremlæggelsesskrift nr. 1.767.205 en fremgangsmåde, ifølge hvilken ammoniumpolyphosphater fremstilles ud fra ammoniumorthophosphater, phosphorpentoxid og eventuelt urinstof i nærværelse af ammoniak i en tunnelovn eller en roterovn. Det er en ulempe ved denne fremgangsmåde, at råstofferne skal blandes grundigt i forvejen, og at der som det fremgår af figurerne, skal opretholdes bestemte temperaturprofiler i reaktionsapparaterne.
Det har nu overraskende vist sig, at disse ulemper kan undgås, når man til fremstilling af i det væsentlige vanduopløselige, kæde-formige ammoniumpolyphosphater med den almene formel (NH^PO^)n hvori n er et helt tal fra ca. 10 til ca. 1000, ved opvarmning af omtrent ækvimolære mængder af ammoniumorthophosphat og phosphorpentoxid til temperaturer mellem 170 og 350°C i nærværelse af gasformig ammoniak og under samtidig bevægelse af reaktionsmassen gennemfører opvarmningen under stadig og samtidig blanding, æltning og findeling af reaktionsmassen, hvorved blandingen, æltningen og findelingen i opvarmningens første fase, hvor reaktionsblandingen er dejagtig, gennemføres med relativt lavt omdrejningstal og efter at der er dannet et findelt produkt, gennemføres opvarmningens anden fase med så høje omdrejningstal, at der af reaktionsproduktet dannes et slags hvirvellag.
Ved indstilling af en bestemt reaktionsremperatur kan slutproduktets vanduopløselighed reguleres, idet vanduopløseligheden stiger med stigende reaktionstemperatur.
4 149329 Således opnås der slutprodukter med en opløselighed på 22% ved 200°C, med en opløselighed på 1 Jt% ved 210°C, med en opløselighed på 9% ved 250°C, med en opløselighed på 6% ved 250°C og med en opløselighed på 2 til J>% ved 270°C, idet mellemliggende værdier ligger på den kurve, der fås ved grafisk afbildning af de nævnte værdier.
Den første fordel ved den foreliggende opfindelse i forhold til kendte arbejdsmåder er, at råstofferne ammoniumorthophosphat og phos-phorpentoxid kan omsættes i apparatet til APP uden forudgående blanding. Det er heller ikke nødvendigt i forvejen at findele de anvendte ammoniumphosphafcer, der som bekendt ved længere tids oplagring danner klumper, der er vanskelige at findele.
Den anden fordel er, at reaktionen gennemføres i en enkelt reaktor, idet temperaturen i apparatets varmekappe er konstant under hele reaktionstiden for et produkt med bestemte egenskaber. Arbejdet i flere trin i reaktionsapparater med forskellig temperatur eller den tilsvarende passage af temperaturprofiler i tunnel- og roterovne bortfalder.
Den tredje fordel er, at ammoniakken ved hjælp af en simpel gasfordeler, f.eks. et rør med huller, udblæses ensartet på reaktionsmassens overflade, hvor den reagerer med de andre komponenter ifølge følgende bruttoreaktionsligning.
. (NH4)2HP04 + 1/2 P4010 + NH3 = \ (NH4P03)n
Denne reaktion forløber yderst hurtigt, da der ved hjælp af ælteprocessen løbende produceres nye overflader, ved hvilke NH^ kan reagere. Herved opnås væsentlig kortere opholdstider, end det er tilfældet ved kendte metoder, f.eks. ifølge tysk patentskrift nr. 742.256, hvor de stadig forholdsvis vandopløselige produkter fra det første reaktionstrin findeles og underkastes en yderligere varmebehandling.
Opfindelsens fjerde fordel er, at der praktisk talt kun skal fjernes overskydende NH^ fra reaktoren. Det er ikke nødvendigt at fjerne store mængder af andre gasser, f.eks. CO^, hvorved det ikke er nødvendigt at anvende apparater til opretholdelse af et bestemt mindste- 5 149329 partialtryk, således som det f.eks. er nødvendigt ifølge tysk offentliggør elsesskrift nr. 1.567*698 eller ved fremgangsmåden ifølge tysk fremlæggelsesskrift nr. 1.767*205, hvor de overskydende og opstående gasser skal frasuges ved reaktionsapparaternes ender.
Ved den her omhandlede arbejdsmåde bortfalder desuden de ellers nødvendige apparater til oparbejdning af de store mængder gasformig ammoniak og carbondioxid eller til fjernelse af de deraf opstående s e kundær pr o dukt er.
Opfindelsens femte fordel er, at produktets opløselighed kan fastlægges ved valg af sluttemperatur.
Ved den her omhandlede arbejdsmåde er det altså muligt at bestemme det færdige produkts vandopløselige andel i forvejen. Da denne ønskes forskelligt høj afhængigt af anvendelsesformålet, kan der således ved en enkel foranstaltning fremstilles produkter med forskellige egenskaber til forskellige anvendelsesformål i det samme apparat.
En yderligere fordel ved den her omhandlede arbejdsmåde er, at der herved fremkommer et så findelt produkt, at det til de fleste anvendelsesformål, såsom anvendelsen som brandbeskyttelsesmidler i polyurethanskumstoffer eller i intumescensfarver, ikke er nødvendigt at foretage en påfølgende findeling ved formaling. Tværtimod kan de fine korn skilles fra den ringe mængde grove korn ved en simpel sigtning, hvorefter de grove korn igen kan føres til reaktoren. Et apparat til gennemførelse af den her omhandlede fremgangsmåde er afbildet skematisk i fig. 1.
Fra lagerbeholdere 1 og 1' føres råstofferne ammoniumphosphat og phosphorpentoxid via vejeapparater 2 og 2' gennem en tilføringsled-ning 5 ind i en reaktor 4. Denne består hensigtsmæssigt af et lukket trug, der er forsynet med en varmekappe 5, på hvilken der er anbragt til- og fraføringsstudse 6 og 6’, og som gennemstrømmes af et opvarmningsmedium.
Under hele reaktionstiden tilføres der via et gastilledningsrør 7 ammoniak, der ved hjælp af et gasfordelingsrør 8, der består af et rør, der er forsynet med mange mindre åbninger, udblæses ensartet på reaktionsmassens overflade. Overskydende ammoniak undviger via en afgangsgasledning 9 fra reaktoren 4 og absorberes i et ikke afbildet apparat.
6 149329
Ved hjælp af anordningen 10, der roterer om en vandret akse, blandes, æltes og findeles reaktionsmassen. Efter reaktionens tilendebringelse fjernes produktet gennem udførings s tuds en 14, og efter at have passeret et køleapparat 11 adskilles det i et sigteapparat 12 i finkornet materiale og grovkornet materiale. Det finkornede materiale fjernes i et aftapningsapparat 13, og det grovkornede materiale føres igen tilbage til reaktoren 4. Naturligvis kan der også alternativt foretages en formaling af det samlede produkt eller af det grovkornede materiale, der fremkommer efter sigtningen.
Det har vist sig at være fordelagtigt at udføre blandings-, æltnings- og findelingsanordningerne, der i regelen er to dobbelt-Z--skovle, der roterarmed variabelt.omdrejningstal om parallelle, vandrette akser; således, at reaktionsmassens vandrette bevægelsesretning går fra . væggene med lejer og mod midten af reaktionszonen. Herved formindskes belastningen af lejer og pakdåser stærkt. Anordninger med skråtliggende eller lodrette akser er også mulige men mindre fordelagtige.
I en anden udførelsesform har det vist sig at være fordelagtigt at anbringe en snekke 15, hvis transportretning under reaktionen peger ind i truget, mellem de to anordninger 10, som det er vist på figurerne 2 og 3. Herved forøges produktpartiklernes rivning væsentligt, hvilket medfører en hurtigere findeling. Ved at vende omdrejningsretningen bliver snekken 15 til et udføringsapparat.
Ved at variere blandings-, æltnings- og findelingsanordningernes - omdrej’ningstal kan der til opnåelse af en effektiv blanding, æltning og findeling i de faser af omsætningen, hvor reaktionsblandingen er hård og klumpet eller dejagtig, og i hvilke der således skal overvindes høje mekaniske kræfter, arbejdes med lave omdrejningstal, mens der efter udført findeling kan fremstilles en slags fluidiseret lag af reaktionsblandingen ved forøgelse af omdrejningstallet, hvorved der opnås en forhøjet stof- og varmeudveksling og dermed en forkortelse af reaktionstiden. Omdrejningstallet reguleres i afhængighed af effektforbruget.
De efterfølgende eksempler skal forklare den her omhandlede fremgangsmåde nærmere.
7 149329
Eksempel 1.
En grundig blanding af 2640 g findelt (løfy^HPOjj og 2840 g findelt Ρ^°ιο fyldes i en 7 liters reaktor, der er opvarmet til 265°C og forsynet med roterende blandings-, æltnings- og findelingsanordninger, hvorefter der til reaktoren ledes 400 liter ammoniak i 1 time og derpå 100 liter ammoniak pr. time. Efter 2 timers forløb fås et krystallinsk produkt, der har et NH^rP-molforhold på 0,986 og en vandopløselig andel (l$'s opslæmning i vand ved 25°C) på 3,6$. pH-værdien i denne opslæmning andrager 5,2. Mængden af nitrogen, der er bundet i form af NH^, andrager 99,7$·
Eksempel 2.
2640 g (ΝΗ^^ΗΡΟ^ * f°rm af nævestore klumper og 2840 g groft P4O10 fyldes efter hinanden i en 7 liters reaktor, der er opvarmet til 265°C og forsynet med roterende blandings-, æltnings- og findelingsanordninger. Til reaktoren ledes der i løbet af 1 time 400 liter ammoniak og derefter 200 liter ammoniak pr. time. Efter 2 timers forløb fås et krystallinsk produkt, der har et NHyP-molforhold på 0,99 og en vandopløselig andel (l$'s opslæmning i vand ved 25°C) på 1,9$· pH-værdien i denne opslæmning andrager 5,3· Mængden af nitrogen, der er bundet i form af NH^, andrager 99,4·$.
Eksempel 3· 23OI g NH^HgPO^ i form af nævestore klumper og 2840 g groft P4°10 fyldes 'efter hinanden i en 7 liters reaktor, der er opvarmet til 265°C og forsynet med roterende blandings-, æltnings- og findelingsanordninger. Til reaktoren ledes der i løbet af 1 time 800 liter WH^ og derefter 200 liter NH^/time. Efter 2 timers forløb fås et krystallinsk produkt, der har et NH^:P-molforhold på 0,99 og en vandopløselig andel (l$'s opslæmning i vand ved 25°C) på 2,1$. pH-værdien i denne opslæmning andrager 5,3· Mængden af nitrogen, der er bundet i form af NH^, andrager 99,6$.
8 149329
Eksempel 4.
Diammoniumphosphat og phosphorpentoxid omsættes analogt med eksempel 2, og reaktionsproduktet fjernes i hvert enkelt tilfælde efter 2 timers forløb fra reaktionszonen. I den følgende tabel I er reaktionsprodukternes opløseligheder anført i afhængighed af reaktionstemperaturen:
Tabel I
Reaktionstemperatur (°C) Opløselighed {fo) 200 20 210 13 230 9 250 6 270 2 til 3
Eksempel 5.
26,4 kg (NH^pHPO^ i form af nævestore klumper og 28,4 kg P4O10 fyldes efter hinanden i en 70 liters reaktor, der er opvarmet til 270°C og forsynet med 2 roterende blandings-, æltnings- og findelingsanordninger. Mellem de to anordninger roterer en snekke.
Til reaktoren ledes der i de første 2 timer 3*5 nr NH^/time. I den følgende tabel a? de fremstillede slutprodukters egenskaber anført i afhængighed af opholdstiden:
Tabel.
NH3:P- Np bundet Opløse-
Opholds- molforhold som NEfe i lighed P"7 % korn tid (timer) i slutprodukt vægtprocent % værdj- <63 um 1 1,02 98 . 1,3^ 5,1 9^,2 2 1,01 99,5 1,12 5,5 9^,5 3 1,01 100 0,67 5,5 98 9 149329
Den samme omsætning gennemføres i et lignende apparat uden snekken, der roterer mellem anordningerne. For at opnå den samme andel af finkornet materiale skal opholdstiden forlænges 1 til 2 timer.
Eksempel 6.
26 kg (NH^^HPO^ i form af nævestore klumper og 28,4 kg P4°10 fyldes efter hinanden i en 70 liters reaktor, der er opvarmet til 260°C og forsynet med roterende blandings-, æltnings- og findelings- 3 anordninger. Til reaktoren ledes der i løbet af 1 time 4 m NH_ og
3 J
derefter 0,5 m NH^/time. De roterende blandings-, æltnings- og findelingsanordningers omdrejningstal reguleres i afhængighed af effektforbruget i 2 trin. Under arbejdet med de dejagtige produktfaser, der indeholder hårde klumper, løber anordningerne med lave omdrejningstal (15 eller 21 omdr./min.). Efter vidtgående findeling af produktet og faldende effektforbrug omkobles anordningerne automatisk til høje omdrejningstal (49/64 omdr./min.). Produktet, der fjernes efter 2 timers forløb, har et NH^:P-molforhold på 0,985.
Dets vandopløselige andel andrager 1,5%. pH-værdien i denne opslæmning andrager 5,40. Mængden af nitrogen, der bundet i form af NH^, andrager 99,3%.
Et produkt, der iøvrigt er fremstillet under de samme reaktionsbetingelser, men med langsomt løbende blandings-, æltnings-og findelingsanordninger under hele reaktionstiden, og i det samme apparatur, har efter 2 timers forløb en vandopløselighed på 3,8%. NH^P-molforholdet andrager 0,98, pH-værdien i opslæmningen andrager 5,20, og mængden af nitrogen, der er bundet i form af NH^, andrager 99,1%.
DK317974A 1973-06-14 1974-06-13 Fremgangsmaade til fremstilling af i det vaesentlige vanduoploeselige, kaedeformige ammoniumpolyphosphater DK149329C (da)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE19732330174 DE2330174C3 (de) 1973-06-14 Verfahren und Vorrichtung zur Herstellung von im wesentlichen wasserunlöslichen, kettenförmigen Ammoniumpolyphosphaten
DE2330174 1973-06-14

Publications (3)

Publication Number Publication Date
DK317974A DK317974A (da) 1975-02-17
DK149329B true DK149329B (da) 1986-05-05
DK149329C DK149329C (da) 1986-10-06

Family

ID=5883900

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
DK317974A DK149329C (da) 1973-06-14 1974-06-13 Fremgangsmaade til fremstilling af i det vaesentlige vanduoploeselige, kaedeformige ammoniumpolyphosphater

Country Status (13)

Country Link
US (1) US3978195A (da)
JP (1) JPS5311280B2 (da)
AT (1) AT352683B (da)
BE (1) BE816345A (da)
CA (1) CA1035543A (da)
CH (1) CH610578A5 (da)
DK (1) DK149329C (da)
ES (1) ES426418A1 (da)
FR (1) FR2241490B1 (da)
GB (1) GB1446260A (da)
IT (1) IT1023039B (da)
NL (1) NL159353B (da)
SE (1) SE408787B (da)

Families Citing this family (19)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE2850244A1 (de) * 1978-11-20 1980-05-29 Hoechst Ag Additiv fuer die metallbearbeitung
DE3035805A1 (de) * 1980-09-23 1982-05-06 Hoechst Ag, 6000 Frankfurt Verfahren zur herstellung von granulaten kondensierter phosphate
DE3035820A1 (de) * 1980-09-23 1982-05-06 Hoechst Ag, 6000 Frankfurt Verfahren zur herstellung von granulierten alkalidi- oder -triphosphaten
JPS5894745A (ja) * 1981-11-30 1983-06-06 Agency Of Ind Science & Technol 多重極レンズ
DE3208202A1 (de) * 1982-03-06 1983-09-08 Hoechst Ag, 6230 Frankfurt Kettenfoermige, im wesentlichen wasserunloesliche ammoniumpolyphosphate und verfahren zu ihrer herstellung
US4687651A (en) * 1985-10-15 1987-08-18 Thermal Science, Inc. Method for producing ammonium polyphosphate
US4832928A (en) * 1985-10-15 1989-05-23 Thermal Science, Inc. Method for producing ammonium polyphosphate
DE3925675A1 (de) * 1989-08-03 1991-02-07 Hoechst Ag Verfahren zur herstellung von ammoniumpolyphosphat, welches eine niedrigviskose waessrige suspension ergibt
DE4006862A1 (de) * 1990-03-05 1991-09-12 Hoechst Ag Anlage zur herstellung von ammoniumpolyphosphat
DE4024241A1 (de) * 1990-07-31 1992-02-06 Hoechst Ag Verfahren zur entfernung von ammoniak aus gasen
DE4024240A1 (de) * 1990-07-31 1992-02-06 Hoechst Ag Verfahren und anlage zur herstellung von ammoniumpolyphosphat
DE4032133A1 (de) * 1990-10-10 1992-04-16 Hoechst Ag Verfahren und anlage zur herstellung von ammoniumpolyphosphat
KR100190204B1 (ko) * 1991-01-10 1999-06-01 고토 기치 2형 폴리인산암모늄 미립자의 제조방법
DE4133811A1 (de) * 1991-10-12 1993-04-15 Hoechst Ag Verfahren zur herstellung von ammoniumpolyphosphat
ES2038926B1 (es) * 1992-01-30 1994-04-01 Cros Pinturas Sa Procedimiento para la fabricacion de polifosfato amonico solido de forma cristalina ii.
DE19959288C2 (de) 1999-12-09 2002-01-24 Clariant Gmbh Sicherheitstechnisch verbesserte Pigmentzubereitungen
EP3365277A1 (de) 2015-10-20 2018-08-29 Clariant Plastic & Coatings Ltd Mischungen aus ammoniumpolyphosphat und mindestens einer löslichen ionischen verbindung die sulfat enthält und/oder in der lage ist sulfat-ionen freizusetzen
CN109607504B (zh) * 2019-01-15 2021-11-02 昆明理工大学 一种ⅱ型聚磷酸铵的制备方法
TW202239700A (zh) 2021-02-15 2022-10-16 瑞士商克萊瑞特國際股份有限公司 包含聚磷酸銨之組成物

Family Cites Families (2)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE1767205C2 (de) * 1968-04-11 1978-06-01 Hoechst AG, 6000 Frankfurt; Benckiser-Knapsack GmbH, 6802 Ladenburg Verfahren zur Herstellung von Ammoniumpolyphosphaten
US3503706A (en) * 1968-08-05 1970-03-31 Grace W R & Co Process for manufacturing ammonium polyphosphate

Also Published As

Publication number Publication date
BE816345A (fr) 1974-12-16
FR2241490A1 (da) 1975-03-21
GB1446260A (en) 1976-08-18
CH610578A5 (da) 1979-04-30
AT352683B (de) 1979-10-10
ES426418A1 (es) 1976-07-01
SE408787B (sv) 1979-07-09
JPS5311280B2 (da) 1978-04-20
US3978195A (en) 1976-08-31
NL159353B (nl) 1979-02-15
SE7404898L (da) 1974-12-15
NL7405909A (da) 1974-12-17
JPS5035099A (da) 1975-04-03
CA1035543A (en) 1978-08-01
DK149329C (da) 1986-10-06
DE2330174B2 (de) 1977-05-12
DE2330174A1 (de) 1975-01-02
DK317974A (da) 1975-02-17
FR2241490B1 (da) 1980-11-14
IT1023039B (it) 1978-05-10
ATA487174A (de) 1979-03-15

Similar Documents

Publication Publication Date Title
DK149329B (da) Fremgangsmaade til fremstilling af i det vaesentlige vanduoploeselige, kaedeformige ammoniumpolyphosphater
US3397035A (en) Ammonium polyphosphates
JPS606885B2 (ja) 長鎖状ポリリン酸アンモニウムの製法
US3653821A (en) Process for the manufacture of ammonium polyphosphates
US3495937A (en) Ammonium polyphosphate process
US3503706A (en) Process for manufacturing ammonium polyphosphate
NO155915B (no) Apparat til separering av et medium i bestanddeler med forskjellige partikkelmasser.
US3037855A (en) Process for pebbling by spraying a mixture of ammonium nitrate and ammonium phosphates
US3974262A (en) Two stage process for producing ammonium phosphates
US2885279A (en) Plant food manufacture
WO2001042172A1 (en) Process for the preparation of urea superphosphate fertilizers
US3249421A (en) Process for manufacturing complex granulated fertilizers
US3976752A (en) Manufacture of water-insoluble ammonium polyphosphate
US3342579A (en) Slowly soluble ammonium polyphosphate and method for its manufacture
US3537814A (en) Ammonium polyphosphate produced at atmospheric pressure
US3172751A (en) Process for producing nitrogen-phos-
US3974263A (en) Process for producing ammonium phosphate in two stages
US3347627A (en) Process for manufacturing sodium trimetaphosphate
US3415638A (en) Process for preparing ammonium phosphate
US1614698A (en) Process of preparing urea
US3436205A (en) Process for producing granular nitric phosphate fertilizer with high phosphate availability
US3607214A (en) Fluid bed processing
US2036701A (en) Production of mixed fertilizer
US2879153A (en) Production of fertilizer
US3449107A (en) Process for preparing melts comprising ammonium nitrate and phosphate

Legal Events

Date Code Title Description
PBP Patent lapsed