DK147610B - Fremgangsmaade til seriel datatransmission og videoteksttypedatatransmissionssystem til udoevelse af fremgangsmaaden - Google Patents

Fremgangsmaade til seriel datatransmission og videoteksttypedatatransmissionssystem til udoevelse af fremgangsmaaden Download PDF

Info

Publication number
DK147610B
DK147610B DK295381A DK295381A DK147610B DK 147610 B DK147610 B DK 147610B DK 295381 A DK295381 A DK 295381A DK 295381 A DK295381 A DK 295381A DK 147610 B DK147610 B DK 147610B
Authority
DK
Denmark
Prior art keywords
character
display
attribute
code
terminals
Prior art date
Application number
DK295381A
Other languages
English (en)
Other versions
DK147610C (da
DK295381A (da
Inventor
Robert Alan Lyttleton Foster
Geoffrey Henry Llewelly Childs
Original Assignee
Post Office
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Post Office filed Critical Post Office
Publication of DK295381A publication Critical patent/DK295381A/da
Publication of DK147610B publication Critical patent/DK147610B/da
Application granted granted Critical
Publication of DK147610C publication Critical patent/DK147610C/da

Links

Classifications

    • GPHYSICS
    • G09EDUCATION; CRYPTOGRAPHY; DISPLAY; ADVERTISING; SEALS
    • G09GARRANGEMENTS OR CIRCUITS FOR CONTROL OF INDICATING DEVICES USING STATIC MEANS TO PRESENT VARIABLE INFORMATION
    • G09G1/00Control arrangements or circuits, of interest only in connection with cathode-ray tube indicators; General aspects or details, e.g. selection emphasis on particular characters, dashed line or dotted line generation; Preprocessing of data

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Radar, Positioning & Navigation (AREA)
  • Remote Sensing (AREA)
  • Physics & Mathematics (AREA)
  • Computer Hardware Design (AREA)
  • General Physics & Mathematics (AREA)
  • Theoretical Computer Science (AREA)
  • Controls And Circuits For Display Device (AREA)
  • Digital Computer Display Output (AREA)
  • Communication Control (AREA)
  • Computer And Data Communications (AREA)

Description

147610 i
Opfindelsen angår en fremgangsmåde til seriel transmission i et videoteksttypedatatransmissionssystem af kodet information, som repræsenterer tegn og tegnattributter mellem et centralt informationslager og flere fjernt placerede datavisende terminaler, hvoraf nogle har tegnorienterede attributvisningssystemer med delt hukommelse, og andre har strengorienterede attributvisningssystemer .
Opfindelsen har især interesse inden for systemer af den art, der kendes som videotekstsystemer. I et engelsk skærmdatasystem (U.K. wiev data system) kan en skærmterminal forbindes med en computer, hvori der oplagres information via telefon linier. Skærmterminalen eller datavisningsapparatet, dvs. et katodestrålerør, har en hukommelse, hvori der oplagres kodet information, der repræsenterer tegn, som skal vises på skærm-' terminalen, samt instruktioner. Informationen oplagres i en ROM (read only memory) i en kode, der er baseret på ISO-7 koden, som er en internationalt godkendt kode. Denne kode består af 128 tegn, som sædvanligvis omfatter 94 eller 96 tegn, som kan vises, samt 32 styretegn. De tegn, der kan vises, omfatter alfanumeriske tegn og grafiske tegn.
Skærmterminalen indeholder også en side-formatgiver, hvori der kan oplagres kodet information, som repræsenterer en side, der skal vises på skærmen. Den kodede information oplagres i sideformatgiveren ud fra kodede instruktioner, som sendes gennem den telefonlinie, der forbinder computeren med ROM'en.
En informationsside bygges op i form af 24 linier hver med 40 tegn, hvilket giver et maksimum på 960 tegn pr. side. På skærmen er hvert tegn bygget op i form af en matrix af prikker, hvor matricen er 6 eller 7 prikker bred og 10 prikker høj.
Et tegn opbygges ved at belyse visse specielle prikker i matricen, således at der dannes det krævede tegn. Belysningen af prikkerne styres af en tegngenerator på kendt måde.
Koden er en 7 bit kode, som anvendes til at skabe de 128 separate koder. Disse betragtes som 8 søjler, der hver har 16 2 147610 koder. Koderne for søjlerne 0 og 1 repræsenterer styrefunktioner ogkendes som CO-sættet. Koderne for søjlerne 2 til 7 repræsenterer tegn, der lian- vises, såsem '.alfanumeriske eller grafiske tegn. CO-sættet omfatter styretegn, som kan anvendes til at udstrække området for 7 bit koderne for at tilvejebringe yderligere styre- og tegnsæt. Et sådant styresæt kendes som Cl-sættet, som indeholder display styrekoder. Disse koder anvendes til at styre attributterne, hvor "attribut" her anvendes i betydningen: særlige egenskaber ved den måde, tegnene vises på, f.eks. farve, højde og belysning, evt. glimtvis belysning, dvs. attributstyretegnet svarer til et "skiftetegn".
Cl sættet frembringes af, hvad der er kendt som ESC (Fe) (eller skifte-) sekvensen, således som den er defineret i IS0646 og 2022, og opnås ved at sende den kode, der repræsenterer ESC i CO-sættet efterfulgt af den pågældende kode fra søjle 4 eller søjle 5 for den ønskede attribut.
Det engelske skærmdatasystem. anvender, hvad der er kendt som et strengorienteret attributvisningssystem. I dette system afhænger attributterne, dvs. de særlige egenskaber ved hvert tegn, af de foregående attributindstillinger, og der er begrænsninger på, hvorledes disse indstillinger kan foretages. Specielt kræver hver attributindstilling, som svarer til en styrekarakter fra Cl-sættet, én plads på skærmen. Der kræves altså mindst ét mellemrum mellem tegnrektangler med forskellige farver i den samme række. Når- en attribut er blevet indstillet, gælder den for alle følgende regn på den række, medmindre aen ændres af et følgende attributstyretegn. Fordelene ved systemet er, at liniegtransmissions- og hukommelseslageret i den centrale computer og i skærmterminalerne holdes på et absolut minimum, hvilket resulterer i relativt simple computersystemer baseret på faste pladehukommelsesafsnit.
Et alternativt system er kendt som et tegnorienteret attributvisningssystem og anvendes i mange europæiske lande uden for Storbritannien. I dette system indstilles tegnattributterne inden for hver enkelt tegnposition uafhængigt af skærmposi- 147610 3 tionen, foregående tegn osv. Dette betyder, at der inden for skærmterminalhukommelsen tilknyttes ekstra bits til hvert tegn for at definere attributten, dvs. den særlige egenskab, og terminalerne er dyrere end ved det strengorienterede attributsystem. Til gengæld kan tegn med forskellige farver vises uden mellemrum mellem dem.
Til trods for fordelene ved det strengorienterede system synes de generelle krav at pege imod et tegnorienteret attributvisningssystem. Det vil sige, der er et krav om, at attributterne for tegnene skal kunne ændres, uden at der nødvendigvis skal være et mellemrum imellem tegnene. Dette kan opnås ved en modifikation af displayhukommelsen i en konventionel skærmdataterminal .
Det er opfindelsens formål at anvise en transmissionsteknik, som kan arbejde med de eksisterende U.K. skærmdatatransmissionskoder, og som er fuldstændig kompatibel med en konventionel skærmdataterminal og med modificerede terminaler, som kan vise tegnorienterede attributter.
Dette opnås ved transmission af en løberreturkode (cursor backspace code), som i det væsentlige ligger ved siden af en afsendt visningsstyrekode, som repræsenterer en visningstegnattribut, medmindre det umiddelbart foregående visningstegn skal efterfølges af et visningsmellemrum og derved tillader modtagelse af de kodede informationssignaler af terminalerne, som har tegnorienterede attributvisningssystemer med delt hukommelse, uden at kræve et visningsmellemrum mellem skift i viste tegnattributter, medens det tillader en kompatibel modtagelse af signalerne for de terminaler, der har strengorienterede attributvisningssystemer. Ved at anvende en løber-returkode skaber man således plads til de ekstra informationer, man ønsker at knytte til et bestemt tegn.
Løberreturkoden kan enten følge efter styrekoden eller gå forud for styrekoden. Flere styrekoder kan knyttes til samme 4 147610 tegnposition ved at sende en løberreturkode sammen med hver styrekode.
Ved at sende løberreturkoden eller APB (aktiv position bagud)-koden på denne måde er det muligt på de modificerede skærmterminaler at vise to tegn med forskellige attributter (f.eks. farve) uden mellemrum. Et vilkårlig antal tegnattributter kan tilknyttes et tegn, idet hver attributstyrekode har en tilhørende APB kode. Transmissionen kan foregå via telefonledninger efter den gældende definerede britiske skærmdatatransmissions-kode, og der kræves ingen ændringer i forhold til britisk standard.
Det er en fordel ved transmissionsteknikken, at den er kompatibel med eksisterende skærmterminaler, som ikke er indrettet til at modtage både tegnene og deres attributter. Disse terminaler reagerer på APB koden ved at skrive oven på attributkoden, således at den ignoreres, og det følgende tegn vises med en korrekt placering.
Systemet kan udvides, således at der er muligt at indføre nye faciliteter såsom off-screen attributter, sorte kendemærker, invertering, transparent baggrund og tegn med dobbelt bredde og dobbelt højde.
Opfindelsen angår endvidere et apparat til udøvelse af fremgangsmåden som nærmere angivet i krav 4.
Opfindelsen vil i det følgende blive beskrevet nærmere i form af et eksempel under henvisning til tegningerne. På tegningen viser fig. 1 et blokdiagram af det britiske skærmdatasystem, fig. 2 et blokdiagram af en skærmterminal til systemet i fig. 1, 5
1476 tO
fig. 3 et blokdiagram af en anden udførelsesform af en skærmterminal og fig. 4 et diagram over de britiske skærmdatatransmissionskoder .
Det britiske skærmdatatransmissionssystem omfatter en computer med et hoved-pladelager 10, hvori der er oplagret data til transmission til systemets terminaler. Pladelageret 10 er forbundet med en processor 11 til telefonlinier 12, som forbinder computeren med terminalerne 14. Virkemåden af dette system vil være velkendt af fagfolk.
Hver terminal 14 omfatter et displayapparatur som vist skematisk i fig. 2. Displayapparaturet omfatter et modem 20, som modtager kodet information fra telefonlinien 12 og omsætter den til en form, som kan modtages af kredsløbet i displayapparaturet. Udgangen fra modemet 20 tilføres en processor 21, hvortil der kan være forbundet et brugertastatur 22. Processoren 21 er forbundet til en RAM (random access memory) 24, hvortil der er adgang fra en videoprocessor 25. Videoprocessoren 25 har udgange R (rød), G (grøn), B (blå) og S (synk), som er forbundet til et katodestrålerør på konventionel måde. Betjeningen af det i fig. 2 viste displayapparatur vil være velkendt for fagfolk og vil ikke blive beskrevet i detaljer her. Kort fortalt opbygges en side med information i hukommelsen 24, hvor der kan oplagres 960 bytes styret af videoprocessoren 25 på grundlag af den kodede information, som sendes gennem telefonlinien 12. Denne side med information vises på katode-strålerøret CRT, der hører til displayapparaturet. Skærmdatatransmissionskoden bevares i en ROM (read only memory) i processoren 25. I det displayapparatur, der er vist i fig. 2, optager en styrekode, som repræsenterer en tegnattribut, 1 byte i hukommelsen 24, og dette medfører et tilsvarende mellemrum på skærmen. 1 fig. 3 er vist en anden udførelsesform af displayapparaturet. Dette displayapparatur har et modem 20 og en processor 21 6 147610 svarende til fig. 2. I displayapparaturet i fig. 3 har hukommelsen 24 sektioner 24A og 24B. Sektionen 24A kan oplagre 960 bytes, der kun repræsenterer tegn. Tegnattributterne oplagres i sektionen 24B. Processoren 21 er forbundet til begge sektioner således at de rette koder tilføres til den rette position. Videoprocessoren 25 kan på tilsvarende måde få adgang både til sektionerne 24A og 24B i hukommelsen. Videoprocessoren 25 kan have form af en Philips AROM, som kan fås i handelen.
Ved at omforme hukommelsen 24 som vist i fig. 4 er det klart for fagfolk, at displayapparaturet kan vise tegn med forskellige attributter, uden at der kræves mellemrum mellem tegnene.
Dette kan forklares ved, at tegnattributkoderne ikke optager nogen af tegnpositionerne i hukommelsen 24A.
Koderne til det britiske skærmdatasystem ses i fig. 4. Koderne er 7 bit koder repræsenteret ved bit1ene bl til b7. Koderne i søjlerne 2 til 7 svarer til karakterer, der kan vises, og koderne i søjlerne 1 og 2 er styrekoder.
Styrekoderne oplagres ikke og vises ikke og anvendes sædvanligvis til at styre lagringen af koderne i søjlerne 2 til 7.
Søjlerne 2a,3a,6a og 7a repræsenterer en serie af grafiske symboler. Disse kan vises på skærmen, når den grafiske tilstand fremkaldes som følge af, at der er modtaget en grafisk styrekarakter.
Søjlerne 4b og 5b indeholder displaystyrekoder omfattende alfanumeriske og grafiske styrekoder. Disse koder oplagres i en hukommelse og virker under displaytiden ved at skifte displaytilstanden, dvs. tegnattributterne. De udsendes ved hjælp af en såkaldt "escape"-sekvens eller "skiftesekvens".
Denne består af ESC (søjle 1, række 11 i fig. 4) efterfulgt af en passende kode fra søjle 4b eller 5b, som svarer til den ønskede attribut.. Ved de i øjeblikket anvendte skærmterminaler afsendes en attributstyrekode, når-attributten af et tegn ændres, og dette kræver et mellemrum på skærmen, eftersom det som beskrevet kræver en tegnplads i hukommelsen 24, fig. 2.
147610 7 Søjlerne 0 og 1 indeholder et antal "cursor"- eller løberstyrekoder. Disse koder styrer placeringen og visningen af løberen. Løberen er den tegnposition, hvori det næst modtagende tegn vil blive vist.
Ved transmissionsteknikken ifølge opfindelsen er systemet indrettet således, at hver attributstyrekode ESC (Pe) kan følges af koden for løberretur eller for APB (active position backward) (søjle 1, kode 8), når det er nødvendigt at vise karakterer med forskellige attributter uden mellemrum mellem tegnene.
Ved terminalen bevirker dette, at løberen flyttes til dens oprindelige stilling, således at tegn med forskellige attributter kan vises uden mellemrum imellem dem. Teknikken har den fordel, at den kan anvendes med de eksisterende britiske skærmdatatransmissionskoder, som er vist i fig. 4, uden at der skal foretages nogen modifikationer.
De modificerede displayterminaler i fig. 3 til systemet vil fortolke ESC (Pe) APB kodesekvensen som specifikationen af en attributsndring, som indtræder i den aktive position. Eftersom den aktive position skiftes til dens foregående position, kan et vilkårligt antal af disse kodesekvenser sendes for at ændre attributterne ved en tegnplacering, således at der garanteres en fuldstændig fleksibilitet af rammebeskrivelsen. Efter denne placering forbliver attributterne indstillet, indtil de tilsidesættes eller indtil afslutningen af linien ligesom i det eksisterende britiske skærmdatasystem.
Chipsæt til at fremstille terminaler, der arbejder efter dette princip, kan allerede fås (f.eks. Philips AROM-chip med parallelt attributdisplaysystem). Med de eksisterende terminaler, dvs. nogle terminaler, som ikke er indrettet til parallelle attributter, ville APB overskrive disse attributter, dvs. ignorere dem, hvilket sikrer kompatibilitet opad. Transmissionsteknikken er således kompatibel med begge former for terminaler.
8 147610
Eftersom en ekstra karakter (APB) er nødvendig ved hver styresekvens, kunne man forvente, at transmissionseffektiviteten ved denne fremgangsmåde var lavere end ved de konventionelle tegnorienterede attributsystemer. Det har imidlertid altid været U.K.'s synspunkt, at attributskift normalt sker i mellemrummene mellem ordene. I dette nye system vil attributskift mellem ord kunne sendes som to tegn ESC (Fe) sekvenser uden APB nøjagtigt som i det eksisterende skærmdatasystem. Som i det eksisterende system ville disse to tegnsekvenser blive vist på skærmen som et mellemrumstegn. lalle sådanne tilfalde ville det udvidede system have en klar fordel i forhold til de konventionelle systemer med tegnorienterede attributter, som skal sende et ekstra tegn (2/0 = mellemrum).
I generelle træk er systemet ifølge opfindelsen mere effektivt til at vise tekstområder i en ramme, mens et konventionelt tegnorienteret attributsystem er mere effektivt til atvise mosaikbilleder. Systemet har også fordelen af et effektivt lager, således som det tidligere er refereret til.
To ændringer ville være ønskelige at foretage ved skærmdatasystemets centrale computere.
Ua) 1K piadeafsnittene skulle være forbundet. Der er ikke nogen absolut grænse for antallet af tegn, som kan oplagres og afsendes til en terminal. For at tilvejebringe et tilstrækkeligt computerlager til at beskrive en ramme vil det være nødvendigt at forbinde 1K pladesegmenter.
(b) Det er for styreprogrammet (editor) ønskeligt at inkorporere f øl gende f remgangsmåde: (1) at notere (i rækkefølge) anvendelsen af de styresekvenser, der gør brug af 3 tegn ESC, Fe, APB, (2) i samme rækkefølge efter mellemrumstegn at erstatte (2/0) med styresekvenserne for de samme 2 tegn ESC, Fe, 147-610 9 (3) at erstatte kodesekvensen ESC, Fe, APB, 2/0 med sekvensen ESC, Fe.
Punkterne (1) - (3) ville sikre den bedst mulige visning på gammeldags terminaler.
Det kan også være ønskeligt at indføre en ny driftsmåde i styreprogrammet. På denne måde vil brugeren kun skulle trykke på displaystyretastaturet, og styreprogrammet vil indføre APB automatisk, medmindre styrekoderne efterfølges af et mellemrumstegn (2/0). I så fald vil styreprogrammet undertrykke mellemrumstegnet i stedet for at tilføje et APB tegn. Fra brugerens synspunkt vil denne nye styreform tilvejebringe en mere logisk tastaturbetjening end det alternative eksisterende system for at indføre tegnorienterede attributdefinerede attributter.
Som beskrevet ovenfor sker transmissionen således, at APB koden følger efter styrekoden. Et vilkårligt antal tegnattributter kan sendes på et tegn, idet hver attributstyrekode efterfølges af en APB kode.
Under visse omstændigheder kan dette føre til problemer med den sidste, nyeste konstruktion af sksrmdataterminalern. Problemerne opstår, når det er nødvendigt at skifte fra et alfanumerisk tegn til et grafisk tegn uden et mellemrum imellem disse to. På en almindelig skærmdataterminal kræves der mellemrum.
I systemet ifølge opfindelsen vil ændringerne opnås ved at sende den styrekode, der angiver skift fra alfanumeriske tegn til grafiske tegn, efterfulgt af løberreturkoden og efterfulgt af koden for det første grafiske tegn. Denne kodesekvens kan udlægges korrekt af eksisterende skærmdataterminaler, men i de nyeste terminaler vil styrekoden overskrives af koden for det første grafiske tegn, og display'et skifter ikke til den grafiske tilstand.
147610 ίο
Der er således et krav om, at kodeteknikken kan tilvejebringe et skift mellem alfanumeriske tegn og grafiske tegn uden et mellemrum mellem tegnene, samt at teknikken skal være kompatibel med eksisterende terminaler.
Det har vist sig, at dette krav kan imødekommes ved, at systemet indrettes således, at et attributskift repræsenteres af løber-returkoden efterfulgt af displaystyrekoden. I et sådant system vil denne sekvens af koder sendes efter koden for et specielt tegn, som kunne være det sidste tegn for den> gamle attribut eller det første tegn i den nye attribut.
For. f.eks. at skifte fra alfanumeriske tegn til grafiske tegn kunne sekvensen være således: en første grafiske tegnkode efterfulgt af løberreturkoden efterfulgt af styrekoden for skift fra alfanumerisk tegn til grafisk tegn. I dette tilfælde overskrives det første grafiske tegn af styrekoden i en eksisterende skærmdataterminal. Dette betyder, at definitionen af det grafiske display ikke vil blive så høj, men resten af displayet vil stadig være korrekt. Det grafiske display er stadig lige så godt, som det kan opnås i en konventionel skærmdataterminal .
I tilfælde af terminaler af nyeste konstruktion reagerer de på en grafisk styrekode (5/0 til 5/7 i fig.4) som beskrevet i det følgende. Efter modtagelse af en af de grafiske styrekoder (5/0 til 5/7 i fig. 4) vises alle følgende tegn og ethvert tegn, som er modtaget tidligere på den samme løberplacering, grafisk med den pågældende farve, indtil modtagelse af en ny displaystyrekode eller indtil linien er afsluttet.
En lignende sekvens kan anvendes ved skift fra grafiske tegn til alfanumeriske tegn. I dette tilfælde er den mest sandsynlige kodesekvens følgende: en kode for det sidste grafiske tegn efterfulgt af en løberreturkode efterfulgt af en styrekode for skift fra grafisk til alfanumerisk tegn. I dette tilfælde overskrives det sidste grafiske tegn med displaystyrekoden

Claims (4)

147510 i en eksisterende terminal, men dette foretrækkes i forhold til at overskrive det første alfanumeriske tegn. Terminaler af nyeste konstruktion er indrettet således, at de reagerer på de alfanumeriske styrekoder (4/0 til 4/7 i fig. 4) på følgende måde. Efter modtagelse af en af koderne (4/0 til 4/7) vises alle følgende tegn alfanumerisk med den ønskede farve, indtil modtagelse af en ny displaystyrekode eller indtil linien er afsluttet. Det ses således, at tegnattributskift uden krav om mellemrum mellem tegnene kan opnås ved anvendelse af kodesekvensen: Løberreturkode efterfulgt af displaystyrekode. Den specielle sekvens, som anvendes, styrekode efterfulgt af APB eller omvendt, kan bestemmes af informationsgiveren, når informationen indlæses i computeren. Hvilken rækkefølge der vælges, afhænger af, hvorvidt det er vigtigst at sikre, at et specielt tegn er korrekt, eller at attributten er korrekt. Den foreliggende teknik giver informationsgiveren mulighed for at foretage dette valg. Patentkrav . 1.Fremgangsmåde til seriel transmission i et videoteksttype-datatransmissionssystem af kodet information, som repræsenterer tegn og tegnattributter mellem et centralt informationslager (10) og flere fjernt placerede datavisende terminaler (14), hvoraf nogle har tegnorienterede attributvisningssystemer med delt hukommelse, og andre har strengorienterede attributvisningssystemer, kendetegnet ved, at fremgangsmåden omfatter transmission af en løberreturkode, som i det væsentlige ligger ved siden af en afsendt visningsstyrekode, som repræsenterer en visningstegnattribut, medmindre det umiddelbart foregående visningstegn skal efterfølges af et visningsmellemrum, 147610 og derved tillader modtagelse af de kodede informationssignaler af terminalerne, som har tegnorienterede attributvisningssystemer med delt hukommelse^uden at kræve et visningsmellemrum mellem skift i viste tegnattributter, medens det tillader en kompatibel modtagelse af signalerne for de terminaler, der har strengorienterede attributvisningssystemer.
2. Fremgangsmåde ifølge krav 1, kendetegnet ved, at løberreturkoden kan følge efter styrekoden eller gå forud for styrekoden.
3. Fremgangsmåde ifølge krav 1 eller 2, kendetegnet ved, at flere styrekoder kan tilknyttes samme tegnposition, idet en løberreturkode sendes sammen med hver styrekode.
4. Videoteksttypedatatransmissionssystem til udøvelse af fremgangsmåden ifølge krav 1, med centrale informationsbehandlings- og lagerorganer (11,10) til oplagring og gendannelse af kodede digitale informationssignaler, der repræsenterer visningstegn og tegnattributter, flere fjernt placerede datavisningsterminaler (14), hvoraf nogle har tegnorienterede attributvisningssystemer med delt hukommelse (24a,b), og andre har strengorienterede attributvisnings-systemer, og digitale datakommunikationsorganer (12), der forbinder de centrale informationsbehandlings- (11) og lager-(10) organer, anbragt et centralt sted, med de fjernt placerede datavisningsterminaler (14) til selektiv seriel transmission af de kodede informationssignaler til fjernterminalerne (14), kendetegnet ved, at de centrale databehandlingsorganer (11) bevirker transmission af en løberretur-kode (cursor backspace code) i det væsentlige ved siden af en transmitteret visningskontrolkode, der repræsenterer en visningstegnattribut, medmindre den umiddelbart foregående visningskarakter skal efterfølges af et visningsmel lemrum, og derved tillader modtagelsen af de kodede informationssignaler for terminalerne (14) med tegnorienterede attributvisningssystemer med opdelt hukommelse uden at kræve et visningsmellemrum
DK295381A 1980-07-03 1981-07-03 Fremgangsmaade til seriel datatransmission og videoteksttypedatatransmissionssystem til udoevelse af fremgangsmaaden DK147610C (da)

Applications Claiming Priority (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
GB8021817 1980-07-03
GB8021817 1980-07-03
GB8034195 1980-10-23
GB8034195 1980-10-23

Publications (3)

Publication Number Publication Date
DK295381A DK295381A (da) 1982-01-04
DK147610B true DK147610B (da) 1984-10-15
DK147610C DK147610C (da) 1985-05-20

Family

ID=26276080

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
DK295381A DK147610C (da) 1980-07-03 1981-07-03 Fremgangsmaade til seriel datatransmission og videoteksttypedatatransmissionssystem til udoevelse af fremgangsmaaden

Country Status (13)

Country Link
US (1) US4405830A (da)
EP (1) EP0043697B1 (da)
AU (1) AU539509B2 (da)
CA (1) CA1168773A (da)
DE (1) DE3162654D1 (da)
DK (1) DK147610C (da)
ES (1) ES504131A0 (da)
FI (1) FI73557C (da)
GR (1) GR74364B (da)
HK (1) HK66688A (da)
IE (1) IE52069B1 (da)
NO (1) NO154710C (da)
PT (1) PT73315B (da)

Families Citing this family (8)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4520356A (en) * 1980-06-16 1985-05-28 Honeywell Information Systems Inc. Display video generation system for modifying the display of character information as a function of video attributes
GB2146208B (en) * 1983-09-01 1987-10-14 Philips Electronic Associated Character display arrangement with stack-coded-to-explicit attribute conversion
JPS6127262A (ja) * 1984-07-18 1986-02-06 Canon Inc 印字装置
JPS61131990A (ja) * 1984-11-30 1986-06-19 Sony Corp ビデオテツクス画像作成装置
US4733351A (en) * 1984-12-31 1988-03-22 Wang Laboratories, Inc. Terminal protocols
JPS61254980A (ja) * 1985-05-07 1986-11-12 株式会社ピーエフユー 文字フオント転送制御方式
US5107251A (en) * 1989-08-25 1992-04-21 Sun Microsystems, Inc. Method and apparatus for detecting cursors
FR2771540B1 (fr) * 1997-11-24 1999-12-17 Thomson Multimedia Sa Procede de codage de caracteres et d'attributs d'affichage associes dans un systeme video et dispositif mettant en oeuvre ce procede

Family Cites Families (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
GB1581440A (en) * 1976-06-21 1980-12-17 Texas Instruments Ltd Apparatus for displaying graphics symbols
DE2719827A1 (de) * 1977-05-04 1978-11-09 Licentia Gmbh System zur auswahl und wiedergabe von bildschirmtext
DE2814837C2 (de) * 1978-04-06 1980-01-10 Standard Elektrik Lorenz Ag, 7000 Stuttgart Datenmodem, insbesondere für Bildschirmtextbetrieb

Also Published As

Publication number Publication date
AU7248781A (en) 1982-01-07
AU539509B2 (en) 1984-10-04
HK66688A (en) 1988-09-02
GR74364B (da) 1984-06-28
US4405830A (en) 1983-09-20
EP0043697A2 (en) 1982-01-13
CA1168773A (en) 1984-06-05
PT73315B (en) 1982-09-01
EP0043697A3 (en) 1982-01-20
DK147610C (da) 1985-05-20
FI73557B (fi) 1987-06-30
PT73315A (en) 1981-08-01
DE3162654D1 (en) 1984-04-19
ES8304330A1 (es) 1983-03-16
NO154710C (no) 1986-12-03
NO154710B (no) 1986-08-25
IE52069B1 (en) 1987-06-10
NO812263L (no) 1982-01-04
FI73557C (fi) 1987-10-09
ES504131A0 (es) 1983-03-16
IE811478L (en) 1982-01-03
DK295381A (da) 1982-01-04
EP0043697B1 (en) 1984-03-14
FI812071L (fi) 1982-01-04

Similar Documents

Publication Publication Date Title
EP0158902B1 (en) Monochromatic representation of color images
CA1103330A (en) Keyboard apparatus
KR920010811B1 (ko) 텔레비젼 수상기에서의 데이타 편집.기억 방법및 그 장치
US4703318A (en) Character-based monochromatic representation of color images
JPS58500779A (ja) 動的定義可能な文字集合の端末発生
US4377852A (en) Terminal emulator
US20020158779A1 (en) Chinese language pinyin input method and device by numeric key pad
US4203102A (en) Character display system
JPH0816149A (ja) ラスタ出力装置によるテキスト再生方法
US4727511A (en) Multitype characters processing method and terminal device
DK147610B (da) Fremgangsmaade til seriel datatransmission og videoteksttypedatatransmissionssystem til udoevelse af fremgangsmaaden
CA1283483C (en) Method and apparatus for compacting and de-compacting text characters
US5457776A (en) Compact memory for mixed text in graphics
US20140049554A1 (en) Method of manipulating character string in embeded system
EP0196191B1 (en) Method and apparatus for transforming prestel codes to naplps codes
KR0180739B1 (ko) 표의 문자 텔레텍스트 전송 시스템
KR100418066B1 (ko) 이동통신 단말기의 문자입력방법
KR100371038B1 (ko) 텔레텍스트페이지들을전송하는방법,텔레텍스트페이지들을전송하는전송국,텔레텍스트수신기및텔레텍스트신호
JPH10200861A (ja) ディジタル符号化画像の部分を置換する方法及び装置
JPH0260287A (ja) 文字発生器
KR20040033718A (ko) 컬러 단문 메시지 전송 방법
KR100369990B1 (ko) 디브이씨알(dvcr)의정지화면재생장치와알엘씨(rlc)코딩포맷및코딩방법
JPH0763186B2 (ja) ビデオテツクス信号変換回路
JPS60157660A (ja) 文字処理装置
KR20050059530A (ko) 한글 표시 처리 방법 및 장치

Legal Events

Date Code Title Description
PBP Patent lapsed