DK147534B - System til informationsoverfoering over radio - Google Patents

System til informationsoverfoering over radio Download PDF

Info

Publication number
DK147534B
DK147534B DK585477AA DK585477A DK147534B DK 147534 B DK147534 B DK 147534B DK 585477A A DK585477A A DK 585477AA DK 585477 A DK585477 A DK 585477A DK 147534 B DK147534 B DK 147534B
Authority
DK
Denmark
Prior art keywords
radio
area
channel
information
concentrators
Prior art date
Application number
DK585477AA
Other languages
English (en)
Other versions
DK585477A (da
DK147534C (da
Inventor
Josef Brusch
Original Assignee
Siemens Ag
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Siemens Ag filed Critical Siemens Ag
Publication of DK585477A publication Critical patent/DK585477A/da
Publication of DK147534B publication Critical patent/DK147534B/da
Application granted granted Critical
Publication of DK147534C publication Critical patent/DK147534C/da

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04WWIRELESS COMMUNICATION NETWORKS
    • H04W48/00Access restriction; Network selection; Access point selection
    • H04W48/08Access restriction or access information delivery, e.g. discovery data delivery
    • H04W48/12Access restriction or access information delivery, e.g. discovery data delivery using downlink control channel
    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04WWIRELESS COMMUNICATION NETWORKS
    • H04W36/00Hand-off or reselection arrangements
    • H04W36/24Reselection being triggered by specific parameters
    • H04W36/30Reselection being triggered by specific parameters by measured or perceived connection quality data
    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04WWIRELESS COMMUNICATION NETWORKS
    • H04W16/00Network planning, e.g. coverage or traffic planning tools; Network deployment, e.g. resource partitioning or cells structures
    • H04W16/02Resource partitioning among network components, e.g. reuse partitioning
    • H04W16/06Hybrid resource partitioning, e.g. channel borrowing
    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04WWIRELESS COMMUNICATION NETWORKS
    • H04W48/00Access restriction; Network selection; Access point selection
    • H04W48/20Selecting an access point

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Computer Networks & Wireless Communication (AREA)
  • Signal Processing (AREA)
  • Computer Security & Cryptography (AREA)
  • Mobile Radio Communication Systems (AREA)

Description

147534
Opfindelsen angår et system til digital informationsoverføring for bevægelige abonnentstationer i et stort område med et radionet, der har flere radiokoncentratorer med en indbyrdes rumlig beliggenhed som i et cellularsystem med hinanden overlappende radioområder, og som har en frekvensfordelingsplan for radiokoncentratorerne, der i vidt omfang udelukker samkanalforstyrrelser i hvert radioområde incl. en udvidet randzone, og hvor den radioorganisationen vedrørende informationsudveksling mellem abonnentstationerne og radioområderne i det væsentlige foretages over centrale organisationskanaler.
For mobile offentlige og ikke-offentlige radiotjenester eksisterer der en hel række af radionet med forskelligartet struktur. Der skelnes her mellem den offentlige bevægelige landsradio og den ikke- 2 147534 offentlige bevægelige landsradio. Den offentlige bevægelige landsradio omfatter de mobile telefonabonnenter, der over radioformidlinger kan forbindes med det offentlige telefonnets vælgeformidlinger.
Til den ikke-offentlige bevægelige landsradios abonnentgrupper hører de offentlige sikkerhedsorganer såsom politi, brandvæsen, uheld- og katastrofebeskyttelseskorps samt tjenesteydelsesgrupper såsom taxaforetagender, transportforetagender, industriradio, forretningsradio, byggeforetagender og lignende. For en stor del af den ikke-offentlige landsradios abonnenter, der ikke er interesseret i fjerntrafik, er de lokale radiokoncentratorer tilstrækkelige til informationsoverføringen. Disse abonnentgrupper føres altså ikke over radiotelefonformidlingen, men de gennemkobles i et internt koblingsfelt. Foruden disse mobile radiotjenester findes der også radiotjenester for stationære abonnenter, der imidlertid udelukkende er begrænset til tyndt beboede områder.
Foruden overføring af taleinformation er også informationsoverføring i form af tekst og billeder efterspurgt. En yderligere form for radiotjenester kan bestå i udsendelsen af et opkald, f.eks. et personopkald eller et nødopkald.
De forskellige radiotjenester og de forskellige abonnentgrupper og den deraf resulterende mangfoldighed af forskellige radionet betinger en udpræget dårlig frekvensøkonomi. Også omkostningerne til det tekniske udstyr er delvis overordentlig høje, fordi radiokoncen-tratorerne skal udlægges til den forventede spidsbelastning inden for det pågældende radioområde. Den yderligere udbygning af radiotjenesterne modvirkes i den ikke-offentlige bevægelige landsradios område navnlig af den utilstrækkelige frekvensøkonomi og i den offentlige bevægelige landsradios område af de overordentlig høje investeringsomkostninger .
Med henblik på her at opnå en større fleksibilitet i radionet, som under anvendelse af en cellularstruktur har en væsentligt forbedret frekvensøkonomi, kan, som anvist i tysk fremlæggelsesskrift nr.
2 423 603, den radioorganisationen vedrørende informationsudveksling mellem abonnentstationerne og radioområderne i det væsentlige foretages over centrale organisationskanaler, som drives i frekvensmul-tipleks, og som har en radioområdekending. Det totale område for dette kendte system er opdelt i flere zoner, til hver af hvilke der er knyttet en fast station og en gruppe kanaler, og hvor hver kanalgruppe består af flere informationsoverføringskanaler og en udskifte- 147534 3 lig kaldesignalkanal. Over kaldesignalkanalen sker tildelingen af en ledig informationskanal i afhængighed af kaldesignalet. I tilfælde af, at alle informationskanaler i den pågældende kaldesignalka-nals kanalgruppe hørende til den faste station i en første zone er optaget, bliver der ved et yderligere kaldesignal over kaldesignalkanalen tildelt denne kanalgruppe en anden ledig kanal til informationsoverføringen. Denne kanaltildeling sker uafhængigt af de pågældende kanalers overføringskvalitet.
Til grund for opfindelsen ligger den opgave navnlig til mobile radiotjenester at angive en løsning, der gør brug af centrale organisationskanaler, og som både forbedrer sådanne systemers frekvensøkonomi yderligere og væsentligt nedsætter det tekniske opbud til radiokoncentratorerne for en forudbestemt spidstrafikbelastning.
Med udgangspunkt i et system til digital informationsoverføring af den indledningsvis omhandlede art løses denne opgave ifølge opfindelsen ved, at hver bevægelige abonnentstation ved sin aktivering ved afspørgning af mindst en central organisationskanal, i hvilken der fortløbende overføres informationer om ledige kanaler og den radioområdet vedrørende trafikbelastning, halvautomatisk eller fuldautomatisk ud fra sin egen radiotekniske situation og under hensyntagen til den radioområdet vedrørende trafikbelastning af nettet afgør, hvilket radioområde den tilknytter sig, at endvidere hver bevægelige abonnentstation, som er tilmeldt ved et radioområde, i ubelagt tilstand til stadighed overvåger antallet af de i det tilknyttede radioområde af den pågældende radiokoncentrator til rådighed stillede ledige kanaler, ved konstatering af dettes aftagen under en forudbestemt grænseværdi undersøger muligheden for et områdeskift til et andet radioområde med et denne grænseværdi overskridende antal af ledige kanaler og ved et positivt resultat fuldfører dette skift ved afmelding ved et radioområde og tilmelding ved et andet radioområde, hvis - og kun hvis - abonnentstationens egen radiotekniske situation i henseende til det andet radioområde ligeledes garanterer en tilstrækkelig god informationsoverføring.
Ved opfindelsen gås der ud fra det kendte forhold, at man ved den rumlige indbyrdes anbringelse af radiokoncentratorerne som i et cellularsystem kan nøjes med et forholdsvis ringe antal sende- og modtagefrekvenser, hvis de radiokoncentratorer, der har de samme sende- og modtagefrekvenser, har en tilstrækkelig stor afstand fra hinanden, således at samkanalforstyrrelser i en radiokoncentrators om- . 4 147534 råde er udelukket. Eksempelvis er der i Jahrbuch des elektrischen Fernmeldewesens, 21. årgang, 1970, Verlag fur Wissenschaft und Leben, Georg Heidecker, Bad Wlndsheim, sider 305-311, navnlig side 308, fig.
1, angivet et cellularsystem, der kan nøjes med syv frekvensgrupper, og hvor frekvensfordelingen mellem de enkelte radiokoncentratorer sker efter en såkaldt rhombekøreplan.
Opfindelsen bygger nu på den erkendelse, at det antal sendemodtagefrekvenser, som en radiokoncentrator skal stille til rådighed, og som afhænger af den forventede spidstrafikbelastning, kan nedsættes ved, at de bevægelige abonnentstationer får den frihed, at de efter forudbestemte kriterier selv kan afgøre, ved hvilken radiokoncentrator de vil tilmelde sig, idet der forud gives et mindste antal af gunstige kanaler, der af radiokoncentratoren er tilbudt som ledige, og som er bestemt ud fra deres egen radiotekniske situation. I denne sammenhæng tilkommer der for så vidt kriteriet med den radioområdet vedrørende trafikbelastning en særlig betydning, som abonnentstationerne herved sættes i stand til at forebygge truende overbelastninger af en radiokoncentrator og dermed dens blokering til formidling af yderligere kanaler ved at undvige til naboradiokoncen-tratorer. Virkningsmæssigt kan denne funktion af de bevægelige abonnentstationer beskrives som et trafikbelastningsafhængigt åndedræt af radioområderne. Hvis et radioområdes trafikbelastning tiltager til spidsbelastningen, trækker det sig så at sige saimien, medens naboradioområderne strækker sig ind i dets udvidede randzone. Den omvendte proces finder sted, hvis trafikbelastningen i et radioområde aftager til lavere værdier, og de ledige kanaler behøves til aflastning af naboradioområder. Eksempelvis overvåger hver bevægelige abonnentstation den radioområdet vedrørende trafikbelastning af nettet ved konstatering af antallet af ledige kanaler i det abonnentstationen tilknyttede henholdsvis tilknyttelige radioområde.
Hensigtsmæssigt består den i den centrale organisationskanal overførte trafikinformation blot af en angivelse af, om radiokoncen-tratorens belastning ligger under eller over en forudbestemt kritisk tærskel.
I en videreudvikling ifølge opfindelsen sker informationsoverføringen digitalt, fortrinsvis i binær frekvensmodulation. Binære signaler lader sig som bekendt overordentlig godt regenerere, således at den for en upåklagelig modtagelse af et sådant binært signal nødvendige signal/støjafstand kan formindskes til mindre end 10 dB.
5 147534
Dette indebærer en uddybning af den udvidede randzone for et radioområde og dermed en forøgelse af de hinanden overlappende områder af naboradioområder, i hvilke en bevægelig abonnentstation kan vælge mellem to og flere radioområder med henblik på udførelse af en informationsoverføring. Overføringen af informationssignalerne på digital form har også den store fordel, at informationerne på enkel, sikker og økonomisk måde kan beskyttes mod ubeføjet aflytning ved digital kodning.
Desuden byder den digitale overføring på den overordentlig store fordel, som ligger i en standardisering af et sådant radionet for de mest forskelligartede radiotjenester, nemlig ved at overføringen af forskellige informationer såsom tale, tekst, stillestående billeder, personopkald, nødopkald osv. udføres med en standardiseret bithastighed over standardiserede radioapparater.
Hensigtsmæssigt andrager den standardiserede bithastighed ca.
5 kbit/s, efter hvilken forholdsvis .bredbåndede informationer såsom tale tilpasses før deres egentlige overføring ved anvendelse af redundansformindskende metoder.
Den store fleksibilitet for et ifølge opfindelsen arbejdende radionet med hensyn til variationer af den radionettet vedrørende trafikbelastning gør det muligt at udlægge ra-diokoncentratorerne til en middeltrafikbelastning med hensyn til deres sender/modtager-radioudstyr, hvorved der ikke blot spares frekvenser, men også opnås en betydelig reduktion af det tekniske opbud.
Opfindelsen er i det følgende forklaret nærmere under henvisning til tegningen, hvor fig. 1 viser en skematisk fremstilling af et som et cellularsystem opbygget radionet, fig. 2 en skematisk fremstilling af virkemåden af det i fig. 1 viste cellularsystem, og fig. 3 forløbet af radiofeltstyrken som funktion af afstanden i et radionet ifølge figurerne 1 og 2.
Pig. 1 viser grundskemaet for et udvidelsesdygtigt mobilt radionet, hvor radiokoncentratorerne rumligt er anbragt som i et cellularsystem. Middelradius for et radioområde, der i fig. 1 er betegnet med R, andrager ca. 15 km. Radionettet arbejder eksempelvis med frekvensduplex i UHF-området ved ca. 450 MHz. Sendebånd og modtagebånd har en for en fuldstændig elektromagnetisk forenelighed nød- 147534 6 vendig frekvensafstand på ca. 10 MHz. Sende- og modtagebånd er organiseret på standardiseret måde med hensyn til deres frekvenstilknytning.
Som det fremgår af fig. 1, er radionettet opdelt i frekvenstilknytningsområder, der hver for sig har syv radiokoncentratorer med cifrene 1-7. I fig. 1 er tre forskelligt skraverede frekvenstilknytningsområder fremhævet. De med 1 betegnede radiokoncentratorer er i forhold til de øvrige radiokoncentratorer forsynet med et kryds, som skal antyde, at disse radiokoncentratorer er udvidet til radioformidlingspladser for forbindelsen til det offentlige telefonnets vælgeformidlingspladser. Frekvenstilknytningsområderne med deres syv radiokoncentratorer er alle opbygget ens, og de har den samme frekvensfordelingsplan. Radiokoncentratorernes numre 1-7 betegner samtidigt radioområdenumrene.
Med henblik på at det kan garanteres, at de mobile abonnenter kan nås uden afbrydelser, har radioområderne for radiokoncentrato-rerne 1-7 en gensidig overlapning. Også i overlapningsområdet skal der så vidt muligt ikke optræde nogen samkanalforstyrrelser eller forstyrrelser hidrørende fra flerdobbelt brug af en og samme kanal.
Samkanalforstyrrelser fra fjernere beliggende radiokoncentratorer er under hensyntagen til en af modulationsarten afhængig mind-stekanalstøjafstand mulig på modtagestedet for en mobil abonnentstation. Dette forhold må frekvensfordelingsplanen inden for et frekvenstilknytningsområde tilgodese under hensyntagen til det overordnede rumordningsskema for de op til hinanden grænsende frekvenstilknytningsområder .
Frekvenstilknytningen til de enkelte radiokoncentratorer er foretaget således, at radiokoncentratorer med de samme områdenumre, og som arbejder med de samme radiofrekvenser, i udførelseseksemplet har en indbyrdes mindsteafstand på ca. 80 km, således at samkanalforstyrrelser mellem umiddelbart ved siden af hinanden beliggende radioområder ikke kan optræde. Hvis eksempelvis sendebåndet subsidiært modtagebåndet er opdelt i 120 kanalgrupper med hver syv radiokanaler, tilknyttes der hensigtsmæssigt hvert radioområde en kanal pr. kanalgruppe, hvorhos beliggenheden af en til et bestemt radioområde hørende kanal indenfor kanalgruppen forbliver den samme. Således er eksempelvis den første kanal i en kanalgruppe tilknyttet radioområdet 1, den anden kanal er tilknyttet radioområdet 6, den tredje kanal er tilknyttet radioområdet 4 osv. Ved en sådan ind 147534 7 retning opnås det, at de i hvert radioområde benyttede radiokanaler altid har en indbyrdes frekvensafstand på seks kanaler, således at hvert radioområdes kanaler ligger så langt fra hinanden, at naboka-nalforstyrrelser fra områdets egne sendere med sikkerhed undgås.
Fig. 3 viser en optegnelse af dæmpningen af det med 0 dBm angivne sendeniveau som funktion af afstanden i kilometer for radioområderne FBI, FB2 og FB5 i et frekvenstilknytningsområde og radioområdet FBI i et nabofrekvenstilknytningsområde. Af forenklingsårsager er der i fig. 3 givet afkald på at angive det i virkeligheden optrædende spredningsområde for disse dæmpningsforløb.
Den halve middelafstand mellem to umiddelbart ved siden af hinanden beliggende radioområder i et frekvenstilknytningsområde er angivet med R' og andrager henført til fig. 1 ved en radius R på 15 km ca. 13,5 km. Denne forskel tilgodeser den indbyrdes overlapning mellem de op til hinanden grænsende radioområder. Svarende til frekvensfordelingsplanen arbejder radioområderne FBI, henført. til en radiokanal/med frekvensen fl og radioområderne FB2 og FB5, ligeledes henført til en radiokanal,med frekvenserne f2 og f5. Samkanalforstyrrelsesafstanden ved overgangsstedet fra radioområdet FBI til radioområdet FB2 i afstanden R' andrager ca.
35 dB. Den for digital overføring kritiske støjafstand på 6 dB nås først ved ca. 32 km. Disse værdier gælder for det mellemeuropæiske område med en middelterrænujævnhed på 50 m højdeforskel og en for radiokoncentratorerne antaget antennehøjde på 75 m.
Under forudsætning af en digital informationsoverføring kan en radiokoncentrator praktisk taget udstrække sin radioområdegrænse langt ind i de umiddelbart tilgrænsende radioområder, hvis dette med henblik på hjælp til naboen skulle være nødvendigt for et naboradioområde, og hvis den på grundlag af sin egen trafikbelastnings situation er i stand dertil. Med andre ord kan man på denne måde imødegå umiddelbart over abonnentstationerne truende overbelastninger af et radioområde på overordentlig fordelagtig måde, således at radiokon-centratorerne også under hensyntagen til kortvarigt optrædende spidsbelastninger kan udlægges for en middelstor trafikbelastning.
Under henvisning til fig. 2, som gengiver et udsnit af to frekvenstilknytningsområder i det i fig. 1 viste radionet, skal denne nabohjælpsfunktion mellem op til hinanden grænsende radioområder forklares nærmere. I den venstre del af tegningen vises inden for radioområdet 1 i det yderste randområde en mobil trafikabonnent 8 147534
Ti. Den har på et tidligere tidspunkt på grundlag af sin lokale situation tilmeldt sig ved radioområdet l's radiokoncentrator, men den er efter dette tidspunkt i ubelagt tilstand. I denne tilstand påkalder den fortløbende radiokoncentratorens centrale organisationskanal, i hvilken den bl.a. får meddelt en information om antallet af de ved radiokoncentratoren til rådighed stående ledige kanaler. Abonnentstationen TI konstaterer på et bestemt tidspunkt, at radiokoncentratorens trafikbelastning overskrider en kritisk tærskelværdi og på denne måde til abonnentstationen signalerer faren for en overbelastning. Abonnentstationen Ti undersøger derpå automatisk, om der for den ud fra dens radiotekniske situation består en brugbar forbindelse til et af naboradioområderne 3 og 4, hvilket sker under hensyntagen til trafikbelastningen af et af disse radioområder. Hvis denne undersøgelse giver et positivt resultat, afmelder abonnentstationen Ti sig hos radioområdet l's radiokoncentrator, og den tilmelder sig ved et passende naboradioområde 3 eller 4. Det betyder, at radioområdet l's radiokoncentrator ved en truende overbelastning på sin vis trækker sig sammen til delområdet A, idet det øvrige ringformede område A' med henblik på nabohjælp overtages af naboradioområderne for de i dette område værende mobile abonnentstationer. I fig. 2 er dette antydet ved hjælp af pile, der fra radioområderne 2-7 peger i retning mod radioområdet 1.
For radioområdet til højre i fig. 2 er vist det modsatte tilfælde. Den i radioområdet 2 værende abonnentstation T2 melder sig som følge af en af dette områdes radiokoncentrator indikeret truende overbelastning til hos radioområdet 1, som råder over et tilstrækkeligt antal ledige kanaler, og som derudover for abonnentstationen T2 ud fra dennes radiotekniske situation kan erkendes som egnet til en forbindelse. Her udstrækker radioområdet 1 på sin vis sit indflydelsesområde ringformet udefter i en udvidet randzone B, der medomfatter abonnentstationen T2 i radioområdet 2.

Claims (3)

9 147534
1. System til digital informationsoverføring for bevægelige abonnentstationer i et stort område med et radionet, der har flere radiokoncentratorer med en indbyrdes rumlig beliggenhed som i et cellularsystem med hinanden overlappende radioområder, og som har en frekvensfordelingsplan for radiokoncentratorerne, der i vidt omfang udelukker samkanalforstyrrelser i hvert radioområde incl. en udvidet randzone, og hvor den radioorganisationen vedrørende informationsudveksling mellem abonnentstationerne og radioområderne i det væsentlige foretages over centrale organisationskanaler, kendetegnet ved, at hver bevægelige abonnentstation (T1,T2) ved sin aktivering ved afspørgning af mindst en central organisationskanal, i hvilken der fortløbende overføres informationer om ledige kanaler og den radioområdet vedrørende trafikbelastning, halvautomatisk eller fuldautomatisk ud fra sin egen radiotekniske situation og under hensyntagen til den radioområdet vedrørende trafikbelastning af nettet afgør, hvilket radioområde (1, 2...7) den tilknytter sig, at endvidere hver bevægelige abonnentstation (T1,T2), som er tilmeldt ved et radioområde, i ubelagt tilstand til stadighed overvåger antallet af de i det tilknyttede radioområde (1,2,...7) af den pågældende radiokoncentra-tor til rådighed stillede ledige kanaler, ved konstatering af dettes aftagen under en forudbestemt grænseværdi undersøger muligheden for et områdeskift til et andet radioområde med et denne grænseværdi overskridende antal af ledige kanaler og ved et positivt resultat fuldfører dette skift ved afmelding ved et radioområde og tilmelding ved et andet radioområde, hvis - og kun hvis -abonnentstationens egen radiotekniske situation i henseende til det andet radioområde ligeledes garanterer en tilstrækkelig god informationsoverføring.
2. System ifølge krav 1, kendetegnet ved, at den i den centrale organisationskanal overførte trafikinformation alene består i en angivelse af, om radiokoncentratorens belastning ligger under eller over en forudbestemt kritisk tærskel.
3. System ifølge krav 1 eller 2, kendetegnet ved, at informationsoverføringen sker digitalt, fortrinsvis i form af binær frekvensmodulation.
DK585477A 1976-12-30 1977-12-29 System til informationsoverfoering over radio DK147534C (da)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE2659569A DE2659569C2 (de) 1976-12-30 1976-12-30 Verfahren und Anordnung zur Informationsübertragung über Funk
DE2659569 1976-12-30

Publications (3)

Publication Number Publication Date
DK585477A DK585477A (da) 1978-07-01
DK147534B true DK147534B (da) 1984-09-17
DK147534C DK147534C (da) 1985-02-25

Family

ID=5997047

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
DK585477A DK147534C (da) 1976-12-30 1977-12-29 System til informationsoverfoering over radio

Country Status (10)

Country Link
JP (1) JPS5828975B2 (da)
AT (1) AT365025B (da)
BE (1) BE862543A (da)
CH (1) CH625091A5 (da)
DE (1) DE2659569C2 (da)
DK (1) DK147534C (da)
FR (1) FR2376571A1 (da)
GB (1) GB1562963A (da)
IT (1) IT1089196B (da)
NL (1) NL176824C (da)

Families Citing this family (20)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
JPS5553930A (en) * 1978-10-16 1980-04-19 Nippon Telegr & Teleph Corp <Ntt> Radio zone allotment method
DE3049011A1 (de) * 1980-12-24 1982-07-08 TE KA DE Felten & Guilleaume Fernmeldeanlagen GmbH, 8500 Nürnberg Funknetz mit zellenstruktur
DE3200965A1 (de) * 1982-01-14 1983-07-21 Siemens AG, 1000 Berlin und 8000 München Nachbarfunkzellen-organisationskanal-verweissystem
DE3337648A1 (de) * 1983-10-17 1987-02-26 Licentia Gmbh Funknetz mit einer vielzahl von mobilen stationen
FR2556532B1 (fr) * 1983-12-09 1986-10-24 Trt Telecom Radio Electr Procede de radiocommunication bidirectionnelle entre des stations fixes et des stations mobiles
JPS60143037A (ja) * 1983-12-29 1985-07-29 Nippon Telegr & Teleph Corp <Ntt> 移動無線通信方式
GB2173377A (en) * 1985-03-29 1986-10-08 Int Standard Electric Corp Alternate cell routing for cellular mobile radio
SE455250B (sv) * 1985-09-13 1988-06-27 Comvik Ab Cellulert mobiltelefonsystem innefattande basstationer med en lokal vexel med uppringningsfunktion
DE3539698C2 (de) * 1985-11-08 1994-11-24 Siemens Ag Funksystem zur Informationsübertragung für ortsfeste und bewegliche Teilnehmerstationen
JPH0685592B2 (ja) * 1986-02-24 1994-10-26 八重洲無線株式会社 無線チヤネルのトラフイツクデ−タ送信方式
DE3827352C2 (de) * 1988-08-12 1996-03-07 Bosch Gmbh Robert Verfahren zur Ermittlung des augenblicklichen Standortes einer mobilen Funkstation
US5212806A (en) * 1990-10-29 1993-05-18 International Business Machines Corporation Distributed control methods for management of migrating data stations in a wireless communications network
FI91344C (fi) * 1991-03-05 1994-06-10 Nokia Telecommunications Oy Solukkoradioverkko, tukiasema sekä menetelmä liikennekapasiteetin säätämiseksi alueellisesti solukkoradioverkossa
US5241685A (en) * 1991-03-15 1993-08-31 Telefonaktiebolaget L M Ericsson Load sharing control for a mobile cellular radio system
US5410733A (en) * 1993-02-11 1995-04-25 Nokia Mobile Phones Ltd. Received signal strength information measurement useful in a mobile telephone system having mobile assisted handoff capability
GB2297457B (en) * 1995-01-19 1999-04-14 Motorola Israel Ltd Radio system and method of control for efficient site load distribution
EP0765096B1 (en) * 1995-09-20 2007-02-21 Ntt Mobile Communications Network Inc. Access method, mobile station and base station for CDMA mobile communication system
GB2314732A (en) * 1996-06-27 1998-01-07 Motorola Ltd Congestion relief for cellular radio communication systems
BR9913997A (pt) * 1998-09-22 2001-07-03 Ericsson Telefon Ab L M Método e sistema para compartilhamento de carga de célula em um meio de seleção de célula controlada por estação móvel
JP3946059B2 (ja) * 2002-03-06 2007-07-18 株式会社エヌ・ティ・ティ・ドコモ 移動局、通信システム及び通信方法

Also Published As

Publication number Publication date
NL176824C (nl) 1985-06-03
NL7714547A (nl) 1978-07-04
NL176824B (nl) 1985-01-02
JPS5384604A (en) 1978-07-26
BE862543A (fr) 1978-06-30
AT365025B (de) 1981-12-10
DK585477A (da) 1978-07-01
CH625091A5 (en) 1981-08-31
FR2376571A1 (fr) 1978-07-28
IT1089196B (it) 1985-06-18
DE2659569C2 (de) 1979-01-04
FR2376571B1 (da) 1980-08-22
DE2659569B1 (de) 1978-05-11
DK147534C (da) 1985-02-25
GB1562963A (en) 1980-03-19
ATA939077A (de) 1981-04-15
JPS5828975B2 (ja) 1983-06-20

Similar Documents

Publication Publication Date Title
DK147534B (da) System til informationsoverfoering over radio
EP0530161B1 (en) Combined mobile radio communication system
CA2040042C (en) Mobile telephony system intended for indoor and outdoor subscriber use
US8126510B1 (en) Public safety communications network architecture
AU612308B2 (en) Cellular data system
CA1037564A (en) Multiple zone communications system and method
CA1166316A (en) Cellular high capacity mobile radiotelephone system with fleet-calling arrangement for dispatch service
US5666650A (en) Split neighbor lists for multiple hyperband capable cellular communications systems
GB1562964A (en) Digital information transmission
JPH10276473A (ja) 移動体通信システムおよび移動体通信装置
IE920898A1 (en) Cellular telecommunications networks and methods
JPH04200031A (ja) 移動体通信装置
US5313654A (en) Method for transferring a private call from a trunking communication system to a cellular communication system
US5095530A (en) Radio telephone system switching control capability of control channels
WO1995015623A1 (en) A method for controlling a radio unit
Lavigne Trunking versus conventional radio systems
Lewis Coordinated broadband mobile telephone system
JPS5975725A (ja) 移動体通信におけるチヤンネル制御方式
GB2245126A (en) Mobile radio communications
US5974313A (en) System and method for defining an urgency class of a disorder appearing in a communication system station
DK163161B (da) Biltelefonsystem med baade vhf- og uhf-kanaler
JPS58173925A (ja) 移動通信方式
JPH0671291B2 (ja) ビル遠隔監視装置
Staras et al. A dynamic space division multiplex mobile radio system
WO2024091199A1 (en) A cellular broadcast system

Legal Events

Date Code Title Description
PBP Patent lapsed