BE1001661A7 - Steuninrichting voor een loopbrug tussen ladders. - Google Patents

Steuninrichting voor een loopbrug tussen ladders. Download PDF

Info

Publication number
BE1001661A7
BE1001661A7 BE8801453A BE8801453A BE1001661A7 BE 1001661 A7 BE1001661 A7 BE 1001661A7 BE 8801453 A BE8801453 A BE 8801453A BE 8801453 A BE8801453 A BE 8801453A BE 1001661 A7 BE1001661 A7 BE 1001661A7
Authority
BE
Belgium
Prior art keywords
support
ladder
supporting
rung
support arm
Prior art date
Application number
BE8801453A
Other languages
English (en)
Inventor
Antoon Teel
Peter Luttik
Original Assignee
Antoon Teel
Peter Luttik
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Antoon Teel, Peter Luttik filed Critical Antoon Teel
Application granted granted Critical
Publication of BE1001661A7 publication Critical patent/BE1001661A7/nl

Links

Classifications

    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E06DOORS, WINDOWS, SHUTTERS, OR ROLLER BLINDS IN GENERAL; LADDERS
    • E06CLADDERS
    • E06C7/00Component parts, supporting parts, or accessories
    • E06C7/16Platforms on, or for use on, ladders, e.g. liftable or lowerable platforms
    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E04BUILDING
    • E04GSCAFFOLDING; FORMS; SHUTTERING; BUILDING IMPLEMENTS OR AIDS, OR THEIR USE; HANDLING BUILDING MATERIALS ON THE SITE; REPAIRING, BREAKING-UP OR OTHER WORK ON EXISTING BUILDINGS
    • E04G1/00Scaffolds primarily resting on the ground
    • E04G1/28Scaffolds primarily resting on the ground designed to provide support only at a low height
    • E04G1/30Ladder scaffolds
    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E04BUILDING
    • E04GSCAFFOLDING; FORMS; SHUTTERING; BUILDING IMPLEMENTS OR AIDS, OR THEIR USE; HANDLING BUILDING MATERIALS ON THE SITE; REPAIRING, BREAKING-UP OR OTHER WORK ON EXISTING BUILDINGS
    • E04G5/00Component parts or accessories for scaffolds
    • E04G5/06Consoles; Brackets
    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E04BUILDING
    • E04GSCAFFOLDING; FORMS; SHUTTERING; BUILDING IMPLEMENTS OR AIDS, OR THEIR USE; HANDLING BUILDING MATERIALS ON THE SITE; REPAIRING, BREAKING-UP OR OTHER WORK ON EXISTING BUILDINGS
    • E04G5/00Component parts or accessories for scaffolds
    • E04G5/06Consoles; Brackets
    • E04G5/065Consoles; Brackets specially adapted for attachment to ladders

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Architecture (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Civil Engineering (AREA)
  • Structural Engineering (AREA)
  • Ladders (AREA)

Abstract

Bij een steuninrichting (1) voor het horizontale ondersteunen van een loopbrug (16) tussen twee ladders (2) zijn organen (5, 10) voor het koppelen van de steuninrichting met een ladder, alsmede een draagarm (8) voor de loopbrug voorzien. De loopbrug is onverschuifbaar koppelbaar met de draagarm. Tevens is de draagarm uit het midden ten opzichte van de steuninrichting aangebracht, zodat de gebruiker via de ladder langs de steuninrichting omhoog kan klimmen. Daardoor is verzekerd dat de loopbrug vanaf de ladder goed toegankelijk is.

Description


   <Desc/Clms Page number 1> 
 



   . Steuninrichting voor een loopbrug tussen ladders. 



   De uitvinding heeft betrekking op een steuninrichting voor het in wezen horizontaal ondersteunen van een loopbrug tussen twee bij benadering evenwijdige schuin geplaatste ladders, welke steuninrichting voorzien is van organen voor de koppeling van de steuninrichting met een ladder, alsmede van een voor het dragen van de loopbrug bestemde draagarm, die in de aangebrachte stand van de steuninrichting op een ladder zich in wezen horizontaal uitstrekt aan   die : adderzijde,   die een stompe hoek maakt met het   ladderstetivlak.   



     Dergelijke steuninrichtingen voor   een loopbrug tussen ladders zijn bekend. De door deze   3teuninritiogen ondersteunde   loopbrug heeft als voordeel, dat een veel   groter     gedeelte   van de wand waar de ladders tegenaan geplaatst zijn, bestreken kan worden voor het uitvoeren van werkzaamheden zonder de ladders te verplaatsen. Zij bezitten echter ook verscheidene nadelen. Bij de bekende steuninrichtingen ligt de loopbrug los op de steuninrichtingen, hetgeen tot gevolg heeft dat, wanneer de loopbrug in het midden wordt belast en daardoor doorbuigt, zijn uiteinden kantelen ten opzichte van de steuninrichtingen. Dit kan tot gevolg hebben, dat de loopbrug verschuift ten opzichte van zijn   steun-   inrichtingen en   ir   het uiterste geval naar beneden valt.

   In de praktijk worden daarom de ladders telkens zo dicht bij elkaar geplaatst, dat de uiteinden van de loopbrug in ruime mate uitsteken voorbij de van elkaar afgekeerde zijden van de ladders, hetgeen echter weer tot   gevolg   heeft, dat bij het belasten van een var. deze uitstekende uiteinden, het andere uiteinde opwipt. Verder worden in deze belastingstoestand   horizontale   oplegreacties opgewekt, welke de neiging   rlvbben   om de ladders uit elkaar te duwen. lovendien moet men bij het bestijgen van een ladder teneinde de   lrjpbiug   te bereiken om het uitstekende einde van de   loopbrug hees   bewegen, hetgetn gevaarlijk is. 



   Doe. van de uitvinding is daarom een steuninrichting van het in de aanhef genoemde soort te verschaffen waarbij een betere stabiliteit   gewaarborgd   is, dus veiliger is die zonde-gevaar kan worden bereikt. 



   Volgens de uitvinding wordt dit doel in de eerste plaats   bereikt   doorlat de draagarm onverschuifbaar koppelbaar is met de loophrug. Door deze koppeling tussen loopbrug en draagbalk, wordt de 

 <Desc/Clms Page number 2> 

 stabiliteit van een uit een loopbrug een twee steuninrichtingen volgens de uitvinding bestaand samenstel aanzienlijk   vergroot.   Wanneer de loopbrug onder belasting doorbuigt, blijft de oplegging daarvan   toe'1   verzekerd, omdat de door de doorbuiging   opgewekt     horizontale opleg-   reacties opgenomen worden door de tussen de loopbrug en   6tc'n\nrich-   tingen voorzien koppelingen, bijvoorbeeld door de koppelingen uit te voeren in de vorm van de bij steigers bekende klauwverbindingen. 



  Volgens de uitvinding bestaat nu ook niet meer het gevaar, dat de loopbrug ten opzichte van de draagarm verschuift. Daardoor is het niet meer noodzakelijk om de loopbrug voorbij de ladders te laten uitsteken, zoals tot nu toe het geval was, waardoor ook het gevaar van het opwippen van de loopbrug door   belasting-an   deze uitstekende uiteinden vermeden wordt. 



   Een ander groot voordeel van de steuninrichting volgens de uitvinding is de mogelijkheid van een betere toegankelijkheid van de loopbrug. Bij de bekende steuninrichtingen doet zich het probleem voor, dat de persoon, die de ladder opklimt, tegen de   onderz. jde van   de loopbrug stuit, aangezien deze   ich   over de gehele breedte van elke ladder en daar voorbij uitstrekt.   Lm   op de loopbrug te komen, moet hij tot buiten de zijkant van de ladder   uitwijken, hetgeen geva rlijk   is en   vermGeind.

   Volgens   de uitvinding behoeft de loopbrug in het geheel niet   buiten de   draagarmen uit te steken, zodat door een geschikte plaatsing van de draagarmen langs het uiteinde van de loopbrug heen   oc, hoog geklommen   kan worden tot boven de loopbrug, waarna vervolgens daarop gestapt kan worden. De draagarm kan zieh bijvoorbeeld juist tussen de ladderstijlen in bevinden. Volgens de uitvinding kan een zeer goede toegankelijkheid aan beide uiteinden van de loopbrug verzekerd worden door voor de loopbrug een paar steuninrichtingen toe te passen, die elkaars spiegelbeeld vormen met de draagarm uit het midden van de koppelorganen, bijvoorkeur nabij de naar elkaar toegekeerde stijlen van de ermee gekoppelde ladders. Bij het   beklimmen   van de buitenste ladders kan men dan normaal langs de loopbrug omhoog klimmen. 



   Ter verkrijging van een grote stevigheid verdient het volgens de uitvinding de voorkeur, dat de draagarm nabij zijn uiteinden een   sct. uin   naar beneden verlopende schoor heeft, waarvan het ondereinde een in wezen U-vormige klauw heeft, die knn grijpen om een ladderstijl. 



  Deze schoor en klauw geven zowel in verticale als ook in horizontale 

 <Desc/Clms Page number 3> 

 richting stevigheid aan de steuninrichting. De U-vormige klauw kan een klauw zijn, die geen deel uitmaakt van de koppelorganen. De voorkeur gaat echter uit naar een constructie waarbij   een   been van de klauw wordt gevormd door een been van een haakvormig koppelorgaan en het andere been door het haaks omgezette deel van een strip, die aat. de schoor is gelast. Bij een steuninrichting met haakvormige koppelorganen kan de draagarm aan zijn uiteinde in plaats van de eerder genoemde schoor een schuin naar beneden verlopende schoor hebben, die is verbonden met een naar beneden gericht haakbeen. In dat geval behoeft geen ondersteuning plaats te vinden op een stijl van de ladder. 



   Volgens de uitvinding is het verder mogelijk, dar de steuninrichting is voorzien van twee draagarmen evenwijdig aan en op afstand van elkaar. Deze kunnen zieh nabij de stijlen van een ladder bevinden, dus op zodanige afstand van elkaar, dat een persoon, die de ladder cpklimt er tussen door kan. Zij kunnen zieh ook op een geringere afstand van elkaar bevinden, zodanig, dat wanneer twee loopbruggen worden aangebracht deze met minimale afstand van elkaar op elkaar aansluiten. 



   In horizontale richting kan aan de steuninrlchting stevigheid worden gegeven doordat tussen de draagarm en de koppelorganen zieh een in wezen horizontale steunstaaf   bevindt :,   die met de   dr.     garm   en de koppelorganen een stijve driehoek vormt. 



   Bij een steuninrichting met haakvormige koppelorganen, die   ven boven   af grijpen om een laddersport en die met naar beneden gerichte benen liggen tegen de voorzijde van een lager gelegen sport, is het volgens de uitvinding mogelijk, dat bij twee door een dwarsstrip met elkaar verbonden haken het been van de zieh nabij de draagarm bevindende haak zich uitstrekt over ten minste twee lager gelegen sporten en het andere been over ten minste   een   lager gelegen sport en deze benen ter hoogte van de laatstgenoemde sport door een horizontale strip zijn verbonden. Men   bereikt daarmee   een gelijkmatige verdeling van de belasting op meerder-sporten van de ladder. 



   Volgens de uitvinding kunnen de benen van de haken ter hoogte van een lager gelegen sport bovendien zijn voorzien van een steunnok, die kan aangrijpen op de bovenrand van die sport.   Daarmee   bereikt men een verdere belastingsverdeling. 



   Vervolgens zal aan de hand van een uitvoeringsvoorbeeld de uitvinding verder toegelicht worden. 

 <Desc/Clms Page number 4> 

 



   Fig. 1 toont een eerste uitvoeringsvorm van de steuninrichting volgens de uitvinding. 



   Fig. 2 toont een tweede uitvoeringsverm van de steuninrichting volgens de uitvinding. 



   Fig. 3 toont twee ladders met elk een steuninrichting volgens fig. 1 waartussen een loopbrug is aangebracht. 



   Fig. 4 toont een loopbrug ondersteund op drie ladders met behulp van de steuninrichtingen volgens   fig.   en fig. 2. 



   In fig. 1 is een steuninrichtlng 1 aangebracht op een ladder 2. De   steuninri (hting 1   bevat twee haken 5, die om de sport 6 van een ladder   zijn gehaakt   De haken   zij.     onderling   verbonden door dwarsverbindingen 7 waarbij aan de bov=nste dwarsverbinding een draagarnt 8 is vastgelast. De haken 5 hebben benen 3 resp. 4 die liggen tegen de sporren 6 van de ladder. De draagarm 8 maakt een zodanige hoek met de benen 3,4 dat wanneer de steuninrichtieg aangebracht is op een ladder, deze draagarm 8 in wezen horizontaal verloopt.

   Verder is de draagarm 8 door middel van een steun 9 ondersteund ten opzichte van de bovenste   dwars-   verbinding 7.   Tenslotte   is aan het been 3 een steunlip 10 gelast, waarmee het been 3 op de stijl 11 van de ladder kan steunen en daarombeen kan grijpen op de wijze van een klauw. Via deze steunlip   i l   en schoor   12 worded,   de op de   draagarm.'8   uitgeoefende verticale krachten op   gunstige wijze over tpbracht   naar de   ladderscijl li.   Zoals in fig. 1 af-   gebeeld,   is het been 3 langer dan het been 4, waardoor de belasting van de ladder 2 over drie sporten 6 wordt verdeeld.

   Ter hoogte van de strip of dwarsverbinding 7 kunnen de benen 3 en 4   zljn     voorzier   van steun-   nokken 5'.    



   In fig. 2 is een variant van de steuninrichting afgebeeld, die voorzien is van twee draagarmen 8. Deze steuninrichting kan gebruikt worden voor het ondersteunen van twee loopbruggen, zoals aan de hand van fig. 4 verder zal worden toegelicht. 



   Fig. 3 toont hoe de steuninrichting volgens   fig. | toegepast   wordt ter vorming van een loopbrug met behulp van twee ladders. Op de draagarm 8 van elke steuninrichting 1 worden de klauwen 14 gehaakt van de randverstijving 15 van   loopbrug   16. Deze klauwen zijn bekend op het gebied van steigers, en zijn op bekende wijze voorzien van   pallen   waarmee zij op de diaagarm 8 kunnen worden   vergrendeld. Deze   bekende pallen zijn niet afgebeeld. Zoals afgebeeld, is de steun 9 telkens naar binnen 

 <Desc/Clms Page number 5> 

 gekromd uitgevoerd en vormen de twee steuninrichtingen elkaars spiegelbeeld. Tesamen met de plaatsing van de draagarmen 8 aan de zijkant van de ladder is daardoor de loopbrug goed toegankelijk.

   De persoon, die de ladder beklimt, kan zonder meer lange de loopbrug omhoogklimmen, en vervolgens vanaf de ladder daarop stappen. Verder is duidelijk dat, wanneer de loopbrug 16 onder belasting doorbuigt, de op de draagarmen 8 werkende horizontale krachtscomponenten geen invloed hebben op de stabiliteit van het geheel. Door de met de draagarmen 8 samenwerkende klauwen 14 worden de ladders in dit opzicht gestabiliseerd. 



   Het opbouwen van de loopbrug kan op verschillende wijzen geschieden. Als eerste mogelijkheid kunnen de steuninrichtingen op de gewenste hoogte op de ladder aangebracht worden waarna de loopbrug daarop gelegd wordt. Het is echter ook mogelijk om de steuninrichtingen nabi de begane grond met de loopbrug te koppelen en daarna is het, dankzij de door de samenwerking tussen klauwen 14 en de draagbalken 8 verkregen samenhang, mogelijk, dat twee man het geheel optillen en de ladders opdragen en op de gewenste hoogte inhaken. 



   In fig. 4 is tenslotte   ee', loopbrugsamenstel   afgebeeld bestaande uit twee naast elkaar geplaatste loopbruggen. Op de buitenste ladders zijn telkens   steuninrichtin,Pn n asngebracht , terwi jl   op de middelste ladder een steuninrichting 13 is aangebracht van het type getoond in fig. 2. Op deze bteuninrichtingen zijn vervolgens de loopbruggen 16 gelegd, die weer, zoals beschreven, met hun klauwen 4 bevestigd zijn aan de draagarmen 8. Het is natuurlijk ook mogelijk om meer dan twee loopbruggen   naast elkaar   aan te brengen. Daartoe worden   meerdet"ladders geplaatst t : \ : sen telkens   twee buitenste ladders en wordt elke binnenste ladder voorzien van een steuninrichting 13.

   Via de buitenste ladders is ook bij een dergelijke uit meerdere afzonderlijke loopbruggen bestaande   samengestelde   loopbrug een goede toegankelijkheid verzekerd. 



   Op de loopbrug kan bij elke uitvoeringsvorm een hek worden geplaatst ter meerdere beveiliging van de gebruiker.

Claims (9)

  1. EMI6.1
    CONCLUSIES 1. Steuninrichting voor het in wezen holizontaal ondersteunen van een loopbrug tussen twee bij benadering evenwijdig schuin geplaatste koppeling van de steuninrichting met een ladder, alsmede van een voor het dragen van de loopbrug bestemde draagarm, die in de aangebrachte toestand van de ssteuninrichting op een la,'de. zieh in wezen horizontaal uitstrekt aan die ladderzijde, die een s-lompe hcek maakt et het laddersteunvlak, met het kenmerk, dat de draagarm onverschuifbaar koppelbaar is met de loopbrug.
  2. 2. Steuninrichting volgens conclusie 1, bij toepassing van twee of meer steuninrichtingen althans de twee buitenste elkaars spiegelbeeld vormen met de draagarm uit het midden va)
  3. 3. Seuninrichting 2, met het kenmerk, dat de draagarmen van de bevinden nabij de noir toe gekeerde stijlen van de ermee gekoppelde ladders.
  4. 4. Steuninrichtillg conclusie 2 of 3, met het dat de draagarm zijn uiteinde epn schuin naar beneden verlopende schoor heeft, waarvan het ondereinde een in wezen klauw heeft, die kan grijpen
  5. 5. Steuninrichting volgens conclusie 2 of 3, waarbij de koppelorganen voor de koppeling van de steuninrichting met de ladder bestaan uit haken, die van boven af grijpen om een laddersport en een uaar beneden gericht been hebben, dat tegen de voorzijde van een of meer lager gelegen sporten kan aanliggen, met het kenmerk, dat de draagarm, nabij zijn uiteinde een schuin naar beneden verlopende schoor heeft, die is verbonden met een naar beneden gericht haakbeen.
  6. 6. Steuninrichting volgens conclusie 1 of 5, met het kenmerk dat de steuninrichting is voorzien van twee draagarmen evenwijdig aan en op afstand van elkaar.
  7. 7. volgens een of meer der voorgaande cDnclusies 1 t/m 5, met het kenmerk, dat tussen de draagarm en de koppelorganen zieh een in wezen horizontale steunstaaf bevindt, die met de draagarm en de koppelorganen een stijve <Desc/Clms Page number 7>
  8. 8. Steuninrichting volgens een of meer der voorgaande conclusies l t/m 5 of 7, waarbij de koppelorganen bestaan uit haken, die van boven af grijpen om een laddersport en deze haken met een naar beneden gericht been liggen tegen de voorzijde van een lager gelegen sport, met het kenmerk,
    dat bij twee donr een dwarastrip met elkaar verbonden haken het been van de zieh nabij de draagarm bevindende haak zieh uitstrekt over ten minste twee lager gelegen sporten en het andere been over ten minste één lager gelegen sport en deze benen ter hnogte van de laatstgenoemde sport door een horizontale strip zijn verbonden.
  9. 9. Steuninrichting volgens een of meer der voorgaande conclusies, met het kenmerk, dat de benen van de haken ter hoogte van een lager gelegen sport zijn voorzien van een steunnok, die kan aangrijpen op de bovenrand van die sport.
BE8801453A 1987-12-31 1988-12-30 Steuninrichting voor een loopbrug tussen ladders. BE1001661A7 (nl)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL8703171A NL8703171A (nl) 1987-12-31 1987-12-31 Steuninrichting voor een loopbrug tussen ladders.

Publications (1)

Publication Number Publication Date
BE1001661A7 true BE1001661A7 (nl) 1990-01-23

Family

ID=19851175

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
BE8801453A BE1001661A7 (nl) 1987-12-31 1988-12-30 Steuninrichting voor een loopbrug tussen ladders.

Country Status (2)

Country Link
BE (1) BE1001661A7 (nl)
NL (1) NL8703171A (nl)

Families Citing this family (1)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US5862881A (en) * 1996-12-02 1999-01-26 Keith J. Jeffries Safety scaffold and platform ladders

Also Published As

Publication number Publication date
NL8703171A (nl) 1989-07-17

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US4919230A (en) Scaffold platform section
US20110132685A1 (en) Scaffolding
NL8102115A (nl) Afhefbeveiliging voor steigers.
NL7909248A (nl) Loopplank.
NL8801281A (nl) Opgangsinrichting voor stellingen met tenminste een trap.
BE1001661A7 (nl) Steuninrichting voor een loopbrug tussen ladders.
FI87679B (fi) Staellningsgolbottendel
US9938720B2 (en) Support structure module and modular beam structure
NL193593C (nl) Draagconstructie voor tribunes.
NL8600407A (nl) Systeemsteiger.
RU2140505C1 (ru) Рамный элемент
FR2632349A1 (fr) Plate-forme de travail adaptable aux echelles
US3139949A (en) Articulated ladder
CA2531430A1 (en) Scaffold deck and self-locking hook
NL9200827A (nl) Stelling.
HU219278B (en) Working platform
NL1024634C2 (nl) Daksteiger.
NL1012424C2 (nl) Vakwerkelement alsmede vakwerk, in het bijzonder een overkappingsconstructie.
GB2211237A (en) Support platform
BE1028616B1 (nl) Valbescherming
CN216973135U (zh) 一种桥面系中横梁施工安全防护吊篮
FR2543200A1 (fr) Dispositif de protection de securite pour le montage d&#39;echafaudages composes de cadres dresses verticalement
NL8503503A (nl) Montagehulp voor de aanbrenging van stellingdelen.
NL8602753A (nl) Steuninrichting voor een vloerbekisting.
NL1007322C1 (nl) Steigerconstructie.

Legal Events

Date Code Title Description
RE Patent lapsed

Owner name: LUTTIK PETER

Effective date: 19921231

Owner name: TEEL ANTOON

Effective date: 19921231