TR2021018532A2 - Si̇gorta hizli tekli̇f yöntemi̇ - Google Patents

Si̇gorta hizli tekli̇f yöntemi̇

Info

Publication number
TR2021018532A2
TR2021018532A2 TR2021/018532A TR2021018532A TR2021018532A2 TR 2021018532 A2 TR2021018532 A2 TR 2021018532A2 TR 2021/018532 A TR2021/018532 A TR 2021/018532A TR 2021018532 A TR2021018532 A TR 2021018532A TR 2021018532 A2 TR2021018532 A2 TR 2021018532A2
Authority
TR
Turkey
Prior art keywords
information
insurance
application
user
query
Prior art date
Application number
TR2021/018532A
Other languages
English (en)
Inventor
İnci̇ Bi̇rol
Original Assignee
Oezinan Otomotiv Muesavirlik Muehendislik Insaat Bilisim Hizmetleri Gida Tic Ve San Ltd Sti
Özi̇nan Otomoti̇v Müşavi̇rli̇k Mühendi̇sli̇k Hi̇zmetleri̇ İnşaat Bi̇li̇şi̇m Hi̇zmetleri̇ Gida Ti̇cve Sanltdşti̇
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Oezinan Otomotiv Muesavirlik Muehendislik Insaat Bilisim Hizmetleri Gida Tic Ve San Ltd Sti, Özi̇nan Otomoti̇v Müşavi̇rli̇k Mühendi̇sli̇k Hi̇zmetleri̇ İnşaat Bi̇li̇şi̇m Hi̇zmetleri̇ Gida Ti̇cve Sanltdşti̇ filed Critical Oezinan Otomotiv Muesavirlik Muehendislik Insaat Bilisim Hizmetleri Gida Tic Ve San Ltd Sti
Priority to TR2021/018532A priority Critical patent/TR2021018532A2/tr
Publication of TR2021018532A2 publication Critical patent/TR2021018532A2/tr

Links

Landscapes

  • Financial Or Insurance-Related Operations Such As Payment And Settlement (AREA)

Abstract

Buluş, sigorta acentelerinin acentesi olduğu sigorta şirketlerinden trafik, kasko, dask, sağlık, konut vs. sigorta tekliflerini insanı taklit ederek eş zamanlı olarak aynı anda web ekranlarından veya web servis alt yapılarından sorgulama yapmaya yarayan sigorta hızlı teklif yöntemi ile ilgilidir.

Description

TARIFNAME SIGORTA HIZLI TEKLIF YÖNTEMI TEKNIK ALAN Bulus, sigorta acentelerinin acentesi oldugu sigorta sirketlerinden trafik, kasko, dask, saglik, konut vs. sigorta tekliflerini insani taklit ederek es zamanli olarak ayni anda web ekranlarindan veya web servis alt yapilarindan sorgulama yapmaya yarayan sigorta hizli teklif yöntemi ile ilgilidir.
TEKNIGIN BILINEN DURUMU Teknigin bilinen durumunda sigorta sirketleri ve bagli acenteler, yapmis olduklari isleri hizli ve pratik olarak yapmak ve yönetmek için birçok dijital yazilim, uygulama, modül kullanmaktadirlar. Ancak birçok program ve modül mevcut ihtiyaci tam anlamiyla karsilayamamakta, kullanici çalisanlarin is yükünü fazlaca artirmaktadir.
Ideal bir sigorta islemleri yaziliminda olmasi gereken bazi özellikler söyle siralanabilir: Tek tusla çoklu teklif hazirlama, Saatlerce bir teklif için çaba sarf edilmesine gerek kalmadan, saniyeler içinde tekliflerin alinmasi, subelerin düzenledigi poliçe bilgilerinin muhasebe sistemi ile entegrasyon sayesinde mutabakatlarin çok daha kolay hazirlanmasi, çalisilan teklifin hizli bir biçimde poliçelestirilmesi, çesitli iletisim araçlarindan gelen poliçe bilgilerini tek tusla programa transfer edip, teklif çalismaya baslanmasi, performans raporu ile düzenlenen poliçeler, çalisilan teklifler ve daha bir çok bilgi raporlanabilmesi, muhasebe islemlerinin yenileme listesi ile entegre çalismasi veya excelden veri transferi saglanmasi, çalisilan teklife ait hizlica teklif dökümaninin olusturulmasi.
Sigorta sirketlerinin çogunda web servis api hizmeti bulunmamaktadir. Olanlarda ise düzgün çalismasinda problemler yasanmaktadir. Bu yüzden acente personelleri bütün sirketlerin web ekranlarindan tek tek gidip manuel sorgu yapmaktadir. Bu ise zaman kaybina sebep olmaktadir.
VE YÖNTEMI" baslikli patent dosyasinda “Bulus, sigorta hizmeti almak isteyen gerçek veya tüzel kisilere (10) elektronik ortamda elektronik belge olarak e-sigorta poliçesi düzenlenmesini ve e-sigorta poliçesinin elektronik ortamda iletilmesini, elektronik ortamda muhafaza ve ibraz edilmesini saglayan e-sigorta poliçe uygulama sistemi ve yöntemi ilgilidir.” seklinde ifade edilmektedir.
TR2020/22803 basvuru numarali “SIGORTACILlK SEKTÖRÜNDE KULLANlLAN BIR SISTEM VE YÖNTEM" baslikli patent dosyasinda” Bu bulus, sigortacilik sektöründe kullanilan, kullanilarak sigorta islemlerinde aracilari ortadan kaldirilarak daha hizli hizmet gerçeklestiren ve islemlerin daha seffaf ve daha güvenilir hale gelmesini saglayan bir sistem (1) ve yöntem (1000) ile ilgilidir. Bulusta dagitik defter teknolojisi ile birlikte akilli sözlesmeler kullanilarak talep isleme/onay islemleri ve ödemeler otomatik hale getirilmektedir. Yine dagitik defter teknolojisi sayesinde verilerin degismez ve benzersiz kayitlari tutulmaktadir. Böylelikle güvenilirlik artmaktadir. Ayni zamanda bu yapi sayesinde defter sisteminde yer alan dügümlerden (node) birisi çalisamaz hale geldiginde diger dügümler üzerinden islemler devam edip veri yedekliligi saglanmis olmaktadir. Bulusta dagitik defter teknolojisindeki verilerin saglamalari (hash) alinmakta ve veriler sifreleme anahtarlari ile sifrelenerek saklanmaktadir. Bu sekilde hassas bilgiler güvenilir bir sekilde korunmaktadir. Ayni zamanda veriler üçüncü partiler (third-party) ile paylasilirken sifreli bir sekilde paylasilmakta ve dogrulugu hassas bilgiler görünmeden saglanmaktadir." seklinde ifade edilmektedir.
BULUSUN TANIMI Bulus, sigorta acentelerinin acentesi oldugu sigorta sirketlerinden trafik, kasko, dask, saglik, konut vs. sigorta tekliflerini insani taklit ederek es zamanli olarak ayni anda web ekranlarindan veya alt yapilarindan sorgulama yapmaya yarayan sigorta hizli teklif yöntemi ile ilgilidir.
- Bulusun amaci, robot yazilim kullanarak personelin yaptigi isi otomatiklestirerek ve bu islemi es zamanli yaparak sigorta acentelerinin sigorta sirketlerinden teklif alma sorununu minimize etmektir.
- Bulusun bir diger amaci, sigorta acentesinin müsterisinin en uygun fiyata poliçe yaptirmasini saglamakta, normal kosullarda sigorta acentesi 3-4 farkli yerden fiyat alir biraktigi teklifin aksine bulus konusu yazilim ile 20-30 yerden fiyat alinip en uygun olandan poliçe kesilmesi saglamasidir.
-Sigorta acentesinin personel maliyetini azalttigi gibi, sigorta acentesinin üretimini arttirmaktadir. Müsteriye pahali gelen poliçe gerekçesiyle, müsterinin baska acenteden islem yaptirmasinin önüne geçmesi saglanmis olacaktir.
-Bir acente personelinin sigorta sirketlerinden fiyat almasi eger sirket sayisi 20 nin üzerindeyse ortalama trafik ve kasko için 30 ar dakika sürmektedir. Bu islem 2-3 dakikaya indirgenmektedir.
-Bir acente kendisine verilen yenileme poliçelerini uygulama kullanmadan bakarsa bir günde en fazla 20 adet sorgu yapabilir. Bu uygulama ile 100 adet çok rahat yapabilir. Tek bilgisayarda çift monitör kullanirsa 2. kopya açarak 200 adet yapabilir.
Girilen bilgilerin birden çok yerde es zamanli kullanilmasi saglanmis olacaktir.
-Excel gibi listeler ile yenileme listelerinin sabaha kadar kendi kendine sorgulanmasi ile personelin sorgu maliyetinin ortadan kalkmasi ve kalan zamanda personelin müsteri ile iletisime geçmesi. Yani müsterisine daha fazla zaman ayirmasi.
Bulusumuz personelin yapmis oldugu sorgulamayi robot tekniklerle otomatize etmekte olup es zamanli olarak bütün sirketlerden bu islemi yapmaktadir. Yani 30 dk. isi sadece 2 dk. da yapilabilmektedir. Büyük oranda personel maliyetini ortadan kaldirmaktadir.
Bulusun isleyisinin adimlari özet olarak söyle ifade edilmektedir: 1. Adim: Sadece bir kez yapilmak üzere, acente personeli bilgisayarina program kurulmasi, kendisine verilen ilk kullanici bilgileri ile giris yapip acentesi oldugu sigorta sirketlerinin kullanici ad ve parolalarinin uygulamaya islenmesi, personelin kullanicilarinin olusturulmasi, diger bilgisayarlara kurulumunun yapilmasi. 2. Adim: Kullanicisi olusan acente personelinin kendi bilgisayarinda uygulamayi açar ve kendisine için olusturulan kullanici adi ve parola ile giris yapar. Sigorta sirketleri web uygulamalari otomatik tek tek uygulama içerisinde açilir. Sirketlere ait kullanici adi ve parolalar otomatik girilir. 25 sirketi olan bir acente için bu islem 1 dk dan az sürer. Manuel 10 dk sürer. 3. Adim: Sirketler açildiktan sonra uygulama içerisinde bulunan “bilgi giris modülü” kullanilarak sorgulama için gereken temel bilgiler girilir. Mesela trafik ve kasko sorgusu için Plaka, TC kimlik no, Belge seri ve bazen de dogum tarihi gerekir. Bu bilgiler girildikten sonra tramer den ön sorgu yapilir bazi diger ekstra bilgiler geldikten sonra sorgula butonuna basilir. Es zamanli olarak acentenin acentesi oldugu sigorta sirketlerinden bu bilgileri kullanarak web ekranlarindan sorgulamalar yapilir. Bu sorgulamalar acente tarafindan izlenilebilir. 4. Adim: Sorgulamaya basladiktan yaklasik 2-3 dk. sonra tüm sirketlerden teklifler gelmistir. Bazi sirketler red verebilir. Bu red mesajlari ekrana yansitilir. Acente tüm teklifleri aldiktan sonra bu teklifi güzel bir formatta müsterisine sunar.
. Adim: Müsteri belli bir teklifi onaylarsa ilgili sirket ekrani arka planda tablar arasinda açik beklemektedir. Ilgili sayfaya gidip poliçelestirme adimina gider ve poliçeyi keser. Onaylamazsa veya kestikten sonra baska bir müsterinin sigortasini sorgulamak için 3. Adima döner.
REFERANSLARIN AÇIKLANMASI 1. Giris Islemleri Modülü, 2. Bilgi Islemleri Modülü, 3. Sorgumalar Modülü, 4. Istatistik Islemleri Modülü, . Muhasebe Islemleri Modülü, modüllerini içermektedir.
BULUSUN DETAYLI AÇIKLANMASI Bu detayli açiklamada bulus konusu yapilanmasinin tercih edilen alternatifleri, sadece konunun daha iyi anlasilmasina yönelik olarak ve hiç bir sinirlayici etki olusturmayacak sekilde açiklanmaktadir.
Bulus, sigorta acentelerinin acentesi oldugu sigorta sirketlerinden trafik, kasko, dask, saglik, konut vs. sigorta tekliflerini insani taklit ederek es zamanli olarak ayni anda web ekranlarindan veya web servis alt yapilarindan sorgulama yapmaya yarayan sigorta hizli teklif yöntemi ile ilgili olup, bulus konusu yöntemin kurulmasi ve temel islemlerin yapilmasini saglayan Giris Islemleri Modülü (1), müsterinin ihtiyaç duydugu islemlerin yapildigi, ilgili islemler için yapilmasi gereken sorgulamalarin yapildigi Bilgi Islemleri Modülü (2), Sorgulamalar Modülü (3), Kurum/ acente yetkilileri tarafindan listelenmesi gereken verilerin listelendigi ve raporlandigi Istatistik Islemleri Modülü (4), poliçeler ile ilgili poliçe no, brüt prim, komisyon, baslangiç ve bitis tarihleri gibi muhasebeyi ilgilendiren görüntülemenin saglandigi, raporlandigi, iletildigi Muhasebe Islemleri Modülü (5), içermektedir.
GIRIS ISLEMLERI MODÜLÜ (1), Yazilimin indirilmesi, Yazilimin Internet Explorer plugin olarak çalistiginin denetlenmesi, Uygulamaya kullanici adi ve sifre ile giris yapilmasi, kullanicisinin bilgilerine ulasilmasi, kullandigi hesap ve yetki kalan kullanim süresi gibi bilgilere erismesi. Kullanici bilgileri uygulamasi ekraninda bulunan Yönetim Islemleri, Program Ayarlari, Oturumu kapat uygulamalarinin görüntülenmesi, Uygulama çalisabilmesi için gereken temel bilgilerin girilecegi Yönetim Islemleri uygulamalari, Yönetim islemleri uygulamasindan acente kurulusun partaj bilgilerinin, kullanici adi ve sifre bilgilerinin tanimlanmasi, olusturacak ve bu yetkileri bu olusturdugu kullanicilara atamasi, sunucudan en son versiyonunun çekilmesi, Mesajlasma, Genel Ayarlar, sigorta sirketlerine özel mevcut ayarlarin güncellenmesi islemlerinin yapilmasi, . BILGI ISLEMLERI MODÜLÜ (2), Uygulama menüsünden “Bilgi Giris“ uygulamasinin açilmasi, poliçenin kesilmesi, beraber) ya da vergi no bilgilerinin girilmesi, Veya “Bilgi Giris” uygulamasi içerisinde yer alan menüden “ruhsat resmini yükle” sekmesi yardimiyla ruhsat resminin yüklenmesi, ruhsat üzerinde bulunan QR kod vasitasiyla araca ait bilgilerin çekilmesi, KVKK (Kisisel Verileri Koruma Kanunu) uygulamasi yardimiyla ana kullanici adina ilgili metnin kullanici tarafindan onaylanmasi, sorgusu ve NVMI (TC ve Vergi no) sorgusunun yapilmasi, aracin sasi motor bilgisinin alinmasi, yasindan küçük araçlar için tramerden “kasko sorgusu" uygulamasi yoluyla yapilmasi, müsteriye kasko varligi ya da kalan gün bilgisinin verilmesi, baslatilmasi, sistem tarafindan muhtelif sirketlerden alinan trafik fiyat tekliflerinin listelenmesi, bu Iistelemeyi en ucuzu en yukarida olacak sekilde yapmasi, mükerrer trafik teklifin olusmamasi için verilen trafik teklifin kaydedilmesi, koruma, ferdi kaza, araç sahip meslegi, ikame araç, varsa lpg degeri, ödeme sekli, onarim sekli, sirketlere özel indirim orani, anahtar teminati, muafiyetler, kamyonlar için kasa bedeli bilgilerine erisim saglanmasi ve kullanici tarafindan kontrolünün saglanmasi, kontrolü saglanan bilgilerin ilgili sigorta sirketiyle paylasilmasi, baslatilmasi, sistem tarafindan muhtelif sirketlerden alinan kasko fiyat tekliflerinin listelenmesi, bu Iistelemeyi en ucuzu en yukarida olacak sekilde yapmasi, mükerrer kasko teklifin olusmamasi için verilen kasko teklifin kaydedilmesi, ile gönderilen ruhsat resmini kopyala deyip hafizaya alip bu menüden kopyalanan ruhsat resmi üzerindeki “karekod bilgilerini çek" uygulamasina girerek ve onaylanmasi, trafik ya da kasko sorgulama sonuçlarinin mail, ofis programlari, mesajlasma programlari, telefon yoluyla müsteri, kurum ya da acente ile paylasilmasi, yenilemesi gelen veya filo seklinde gelen araçlarin Excel'den toplu sekilde alinip trafik veya kaskolarinin sorgulanip sonuçlarin tekrar Excel'e yazilmasi, kullanicisi veya prodüktör ile iliskilendirilmesi, sorgunun onun hesabina yazilmasinin saglanmasi, SORGULAMALAR MODÜLÜ (3): uygulamasina erisim saglanmasi, - “Islemler” uygulamasi yardimiyla kayitlar filtrelenebilmesi, ofis programlarina aktarilabilmesi, çikti alinabilmesi, ilgili evraklarin müsteriler, kurumlar ya da acenteler ile paylasilabilmesi, - Acente kullanicisi ya da kurum yetkilisi tarafindan “excel butonu” uygulamasi kullanilarak poliçe bilgileri, müsteri bilgileri, trafik raporlari, kasko raporlari gibi sayisal verilerin raporlanmasi - “ Geri Bildirim Modülü" uygulamasi yardimiyla sistemde yasanan sorunlar bildirilebilmesi, yapilan geribildirimin ilgili yere ulasip ulasmadiginin görüntülenmesi, (gerektiginde) destek için uzak masa yardim programi butonuna tiklanmasi, - “Web sorgu” uygulamasi yardimiyla acentelerin yalnizca mesajlasma programlarina gerek kalmadan web üzerinden de islemlerini gerçeklesmesinin saglanmasi, 4. ISTATISTIK ISLEMLERI MODÜLÜ (4): - “Istatistikler” uygulamasi yardimiyla yapilan her islemin istatistiki verilerin görüntülenmesi, iletilmesi, raporlanmasi, . MUHASEBE MODÜLÜ (5): baslangiç ve bitis tarihleri, bransi gibi muhasebeyi ilgilendiren görüntülemenin saglanmasi, raporlanmasi, iletilmesi 1.Adim Bulus konusu yöntemin indirilip kurulmasi. Kurulum sonrasi bazi adimlar yapilir. 2.Adim Kurulum sonrasi yazilimimiz Internet Explorer bünyesinde plugin olarak çalismaktadir. Ayni uygulamanin Internet Explorer gerektirmeyen ayni internet Explorer gibi browser sekmelerinin içerisinde açildigi masaüstü versiyonu da yapilmistir. Bu versiyonda bire bir ayni özelliklere sahiptir. 3.Adim tarafindan tahsis edilen kullanici adi ve parola ile giris yapilir. Bulusumuzda ekstra güvenlik önlemleri vardir. Bunlardan birisi çift faktör dogrulama kodu isteme veya SMS dogrulama methodu. Eger yönetici kullanicilara bu sekilde girmeye ayarlanmissa kullanici adi ve parola sonrasi çift faktör dogrulama isteyecektir.
Ayarlamamissa direkt girecektir. 4.Adim Ilk giris oldugu ve yöneticiye hesap atanmadigi için sigorta sirketleri otomatik açilmayacaktir. Bu yüzden ilk yapmasi gereken “yönetim islemleri” uygulamasina gidip hesaplar kismindan acentesi oldugu sigorta sirketlerinin partaj bilgilerini yeni kullanici adi ve parolalarini sisteme girmek olacaktir. Ayrica bu sirketlerin programa ilk giriste otomatik açilip açilmayacagini belirlemek olacaktir. Daha sonra yönetici diger personelleri tek tek olusturacak bu kisilere ait hesaplari olusturacak bu personelin partaj bilgilerini hesaplarina girecektir.
Daha sonra “yetkiler" uygulamasindan bu personellere özel ya da ortak yetkiler olusturacak ve bu yetkileri bu olusturdugu kullanicilara atayacaktir.
Daha sonra “subeler” uygulamasindan varsa subeleri olusturacak ve kullanicilari bu subeler altina atayacaktir. Yoksa bütün kullanicilar merkez sube altina atanacaktir.
Ayrica is paylasimi yapiyorsa ve bizim web sorgu modülümüzü kullanacaklarsa tali kullanicilari olusturacaktir.
.Adim Ana yönetici Yönetim Islemleri uygulamasinda kullanicilari, hesaplari, yetkileri, subeleri olusturduktan sonra ve kullanicilara bunlari atadiktan sonra ister kendi kullanicisi ile Isterse herhangi bir olusturdugu masaüstü kullanici üzerinden uygulamaya tekrar giris yaptiginda bu sefer sirket sayfalari otomatik açilacaktir.
Açilma sonrasi kullanicinin sirketler için istedigi partaj bilgileri otomatik doldurulacak böylece sirketlere giris yapilacaktir. Kullanicinin bu asamadaki görevi bazi sirketlerin istedigi SMS ve çift yönlü dogrulama kodlarini girmek olacaktir. Eger bu konuda otomatik entegre çözüm kullaniyorsa bu islemler de otomatik yapilacaktir. Normal sartlarda kullanici bu sirketlere tek tek girmesi çok daha fazla zaman alacaktir. 6.Adim Sigorta sirketleri açildiktan sonra kullanici “Bilgi Islemleri M0dülü”(2) uygulamasina girer. Bu uygulama trafik ve kasko sorgulari için gereken bilgilerin girilecegi uygulamadir. Bu ekrana sirasi ile sorgulanacak aracin plaka, TC (Dogum tarihi ile beraber) /vergi no bilgilerini girer.
Bir diger girme yöntemi ise “Bilgi Islemleri Modülünde"(2) büyüteç tusunun yaninda bulunan “menü" uygulamasindan ruhsat resmini yüklemek olabilir. Bu menüde isterseniz dosyadan ruhsat resmini yükleyebilirsiniz. Isterseniz size Whatsapp, Skype, Email ile gönderilen ruhsat resmini kopyala deyip hafizaya alip bu menüden kopyalanan ruhsat resmi üzerindeki “karekod bilgilerini çek” uygulamasina girer ve onaylar. Böylece ruhsat üzerinde bulunan karekoddan plaka, TC/ Vergi no ve belge seri bilgileri çekilir.
Bir diger uygulama ise bu esnada eger devreye alinmissa “Kisisel Verileri Koruma Kanunu” uygulamasidir. Bu uygulama ile gerçek kisilerin KVKK izni kontrol edilebilir.
Yoksa istenebilir.
Temel sorgulama bilgileri geldikten sonra Sigorta Hizli Teklif Programi otomatik bu bilgileri kullanarak açik olan belli sirketlerin web servis alt yapilarindan EGM sorgusu, NVMI(TC ve vergi no sorgusu) yapar. Böylece sorgulanacak aracin sasi motor bilgisi gelir. Bunlar geldikten sonra kullanici eksik olan tip kodu bilgisi için tramer sorgusu yapar. Ikinci sirada açik olan Tramer yeni adi SBM üzerinden sasi kullanilarak bu aracin varsa en son poliçesi ve tip kodu getirilir. Yoksa sadece tip kodu getirilir. Eger poliçesi kesilmisse veya 30 günden fazla varsa bilgi giris modülündeki (2) mesaj kutusuna bu konuda uyari mesaji düser. Araç yasi 10 dan küçük ise arka planda Tramer den kasko sorgusu da yapilir. Böylece kullaniciya aracin kasko poliçesi olmadigi yada varsa kalan gün miktari söylenir. Kullanici müsterisine trafik sorgusu disinda kasko teklifi de sunabilir araç buna müsait demektir. Kullanici istese tüm bu bilgileri elden manuel girebilir. Lakin bu yöntem tercih edilmeyen bir yöntemdir. Hem zaman alici hem de yanlis girme ihtimali olan bir yöntemdir. Tüm bilgiler geldikten sonra “sorgula” uygulamasina ya da yaninda bulunan menüden “Trafik Sorgulamasi Baslat" uygulamasina tiklar. 7.Adim TC(d0gum tarihi)/vergi no, belge seri no, araç cinsi, marka, model, tip, tescil tarihi, sasi, motor gibi bilgiler sorgu bilgileri “bilgi giris modülü” (2) sol kisimda yer alan sigorta sirketlerinin kutulari seçili olanlara gönderilir. Ilgili sirket sayfalarinda bulunan uygulamanin alt parçaciklari otomatik gelen bilgileri kullanarak sigorta sirketinden trafik sorgusu yapar. Yaptigi aslinda insan taklididir. Yani normalde bir kullanici açik olan sayfalara gider ilgili sirketin trafik sorgusunu yapmak için linki tiklar. Sonra gelen sayfalarda istenilen bilgileri ya elden girer yada kopyala yapistir ile yapistirir. Sonra ki adimlara basar. Sorgu için adim adim tüm kutulari doldurmasi gerekecektir. Ortalama bu islem sirketten sirkete degismekte olup 30 sn. ile 5 dakika arasi zaman almaktadir. Bu islemi sahip oldugu 25 sirkette yaptigini düsünürsek bu islem minimum yarim saatini alacaktir. Burada kullanicinin imdadina bulusumuz yetisir. Yapmasi gereken islemleri taklit ederek kutulari dogru bilgilerle doldurur sonraki adimlara basar. Seçme kutularindan dogru degerleri seçer. Ve fiyat teklifi sayfasina kadar adim adim ilerler. Fiyatlar gelmisse bu fiyatlari ve komisyon miktarlarini ana ekrana yani “Bilgi Islemleri Modülüne”(2) gönderir. Gelen fiyat gönderen sigorta sirketinin satirinda bulunan trafik ve trafik komisyon kutularina yazar. Fiyatlar en ucuzu en tepede olacak sekilde siralanir. Ve bu islemi es zamanli olarak seçili sirketlerde ayni anda uygular. Bu ise ortalama 2-3 dk sonra bütün sirketlerde fiyatlarin ve hata mesajlarinin gelmesi ile sonuçlanir. Personel için bu büyük ama büyük zaman ve is gücü tasarrufudur.
Bulusumuz eger program ayarlarinda seçilmisse ekstra bir is daha yapar. Bu islemde ilgili sigorta sirketinden fiyat aldiktan sonra teklif kaydi yapmaktir. Bunun amaci fiyat degisikliklerine karsi müsteriyi korumak içindir. Bundan sonra “teklif kaydini" yapar. “Teklif kaydi” sonucu olusan teklif bilgisini de “Bilgi Islemleri Modülüne" (2) gönderir. Ayrica trafik kutusunun yaninda yesil renkli bir onay isareti belirir. Eger “teklif kaydi” esnasinda ya da sorgu yaparken herhangi bir hata alirsa bunu da “Bilgi Islemleri Modülüne" (2) gönderir. Bu hata mesajlari sigorta sirketinin satirinda bulunan teklif no kutusuna yazilir. Böylece daha sonradan ilgili sirket neden fiyat vermemis bunu görebilir. Bu durum sigorta sirketinin trafik fiyat kutusunun yaninda kirmizi renkli red veya sari renkli soru isareti olarak gözükür. 8.Adim parametreler vardir. Bunlar lMM, hukuksal koruma, ferdi kaza, araç sahip meslegi, ikame araç, varsa lpg degeri, ödeme sekli, onarim sekli, sirketlere özel indirim orani, anahtar teminati, muafiyetler, kamyonlar için kasa bedeli vs. gibi bazi parametrelerin belirlenmesi gerekmektedir. Bunlar için “Bilgi Islemleri M0dülün”(2) de bulunan “Kasko Bilgileri" uygulamasina geçilir. Burada isterse kullanici bizim kendisine sundugumuz sablonu kullanir. Isterse bu sablonu degistirir. Isterse bu degisikligi kaydeder. Isterse yeni sablonlar kaydeder ve bu sablonlari her yeni sorgu için sabitler. Istedigi sekilde bu kisimlari özellestirebilir. Bu kisimda bir Excel benzeri tablo mevcuttur. Buna grid denir. Buradan sirketler için her parametreye özel degerler vardir. Mesela A Sigorta için IMM kutusunu tiklarsa A'nin sunmus oldugu parametreleri belirledikten sonra menüde bulunan “Kasko Sorgulama Baslat” uygulamasina basilir. Trafik sorgusuna benzer sekilde “Bilgi Islemleri Modülünde”(2) ki isaretli olan tüm sirketlere bu sorgu bilgileri gönderilir. Böylece es zamanli olarak bu bilgiler sorgulanmaya baslar. 9. Adim Olusan sonucun raporlanmasi için ise “Bilgi Islemleri Modülünün” (2) en altinda bulunan raporlama tusuna basilir. Kullanici burada açilan menüden sadece trafik sadece kasko sonuçlarini raporlayabilir. Isterse her ikisini birden raporlayabilirsiniz.
Açilan pencerede her türlü raporlama seçenekleri mevcuttur. Isteryazdirabilir. Ister email çekebilir. Ister ekran görüntüsü alip Whatsapp web'e veya Skypeiye yapistirabilir. Ister MS W0rd”e aktarabilir. Bu pencere gelen fiyatlara göre sirali bir tablo mevcuttur. Ayrica asagi kisimda araç bilgileri biraz daha asagisinda ise “kasko sorgusunda" kullanilan parametreler yer almaktadir. En altta ise sorgulamayi yapan kullanici iletisim bilgileri yer almaktadir. Isterse kullanici buraya sirket logosunu ekleyebilir. Ayrica “Sms Gönder" uygulamasindan müsteri GSM nosuna sonuçlari sms olarak da gönderebilir.
. Adim Kullanici raporunu müsterisine sundu. Müsterisi belli bir sirket için onay verirse hemen o anda kullanici poliçeyi arka planda bekleyen ilgili sirketin ekranina gidip teklif sonrasi “sorgulamalar modülünü” (3) seçip kart bilgilerini girerek poliçeyi kesebilir. Tekrar sorgulama yapmasina gerek yoktur. Lakin müsteri geç onay verirse hemen sorgu yapip sorgu bittikten sonra poliçeyi kesebilir. 11.Adim Geçmiste yapmis oldugu sorgulamalara erismek için kullanici en basta bulunan birinci sayfadan erisebilir. Bu asamada açilan site bulusumuza özel bir sitedir. Ilgili siteye bulus içerisinden erisilmektedir. Bu uygulamadan geçmis trafik, kasko, diger brans sorgularina kendi sayfalarindan erisilir. Sayfanin üstünde bulunan kutularda plaka, sorgu yapan kullanici, sorgu tarihi, araç sahibi vs. bilgiler üzerinde filtreleme yapilabilir. Gelen kayit çift tiklanarak “Bilgi Islemleri Modülüne" (2) yüklenebilir. Bir diger erisim metodu da “Bilgi Islemleri Modülünde"(2) bulunan plaka yaninda ki büyüteç tusudur. Bu uygulamanin farki ise kaydin en sonra yapilan trafik ve kasko sorgularini birlestirme yapmasidir.
Sorgulamalar modülünde (3) filtrelenen kayitlari kullanici isterse Excel”e aktarabilir.
Bunun için “islemler” uygulamasini kullanmalidir. 12. Adim Kullanici, müsterisinin poliçesini kesti. Bunu müsterisine email, Whatsapp ve Skype üzerinden gönderecektir. Isterse müsterisinin GSM hattina ve email adresine bu gönderme islemini uygulama Üzerinden yapabilir. Bunun için önce ekranda kayit yüklü olmali ve en son tramer sorgusu yapilip kesilen poliçe bilgisi yüklü olmalidir.
Ondan sonra "Bilgi Islemleri Modülünde”(2) bulunan Trafik Kasko Poliçesini SMS ve Email ile Gönder menüsünü tiklar. Karsisina Kesilen Trafik / Kasko Poliçesini Isle ekrani gelecektir. Bu ekranda bulunan “Bilgi giris” uygulamasina seçip poliçeyi bilgisayarda kaydettigi yerden seçip müsterisinin GSM numarasini girip e-mail adresini girip kaydet tusuna basarsa bu poliçe önce bizim sunucumuza yüklenecek.
Orada tahmin edilemez bir link olusacak. Bu link SMS ve email ile müsterisine gönderilecektir. Müsterisi bu linki tikladiginda kendi poliçesini indirebilecektir. 13. Adim Acente kullanicisi program bünyesinde bulunan “Excel Toplu Sorgulama” uygulamasi ile yenileme listelerine otomatik olarak toplu bir sekilde sorgulayabilir.
Hem trafik hem kasko olacak sekilde. Bunun amaci is gücünden büyük oranda tasarruf etmektir. Sorgulama maliyetini minimize etmektir. Bunun için “Bilgi Islemleri Modülünde” (2) bulunan “Excel Toplu Sorgulama” uygulamasina basar. Bu uygulamaya basma sonucu açilan pencerede “Bos Sablon Indir” uygulamasi bulunmaktadir. Bu uygulamaya girildiginde bilgisayarina örnek bir sablon dosyasi inecektir. Bu dosyada hangi sütuna ne yazmasi gerekiyor çok bariz belirtilmistir. Bu dogrultuda elinde bulunan yenileme listesindeki plaka, TC(dogum tarihi) / vergi no, belge seri gibi sorgu bilgilerini Excel dosyasina girer. Sorgunun trafik mi kasko mu oldugunu belirtir. Ve dosyayi kaydedip kapatir. Sonra ayni bölümde bulunan “dosya seç” yazan yerden bu dosyayi seçer. Program otomatik MS Excel programini açar ve bu dosyayi yükler. Sonra içerisinde bulunan bilgileri bu “Excel Toplu Sorgulama” uygulamasinda bulunan listeye yükler. Bundan sonra kullanici ekranin üstünden bulunan liste kutusundan önceki poliçe bilgilerini hangi sirketin web servisinden sorgulanacak bunu belirler. Ve sonra “sorgulamaya baslat” butonuna basar. Bu durumda uygulama listede bulunan kayitlari sira ile yükler. Sonra önceki poliçe bilgilerini belirtilen sirketten sorgular. Ve sonra açik olan sigorta sirket sayfalarindan sorgu türüne göre trafik ve kasko sorgulamasi yapar. Sonuçlar geldikçe bu sonuçlari hem “Excel Toplu Sorgulama” uygulamasinda bulunan listeye hem de arka planda açik olan Excel dosyasina kaydeder. Belli bir süre içerisinde açik olan sirketlerden sonuçlar geldiginde ve hepsi sonuçlandiginda bir sonraki kayda geçer.
Eger bazi sirketlerden sonuçlar gelmezse program ayarlarinda belirlenen saniye Bu “Excel Toplu Sorgulama” uygulamasinin bir diger özelligi ise hiç sorgulama yapmadan kendisine verilen Excel listesinde bulunan kayitlarin poliçe durumlarini belirlenen sirkettin web servis alt yapisindan kontrol etmektir. Bu durum acentelerin çok isine yarayacaktir. Mesela geçen sene sorguladiklari ama poliçesini kesemedikleri müsterilerin poliçesini kontrol etmek yada geçen hafta sorguladiklari araçlarin poliçesini baska acentemi kesmis yoksa henüz kesilmemis mi bunlari kontrol edebilirler. 14.Adim Program ayarlari birçok sayfadan olusmaktadir. Bu kismin amaci sirket bazli ayarlardir. Bu “ayarlar” uygulamasi kullanicinin bilgisayarinda kaydolmaktadir.
Sunucuda kaydolmamaktadir. Bu yüzden kullanici baska bilgisayara geçerse yapmis oldugu ayarlar eski bilgisayarinda kalir. Bu kisimda Bilgi Girisi, Web Sorgusu, Mesajlasma, Genel Ayarlar seklinde programin isleyisini ayarlayan birçok ayar bulunmaktadir. Mesela TC kimlik no girildikten sonra KVKK izni alinmis mi bunun kontrolünü otomatik yapmak isterseniz ya da bu özelligi iptal etmek isterseniz buradaki ayarlardan degistirebilirsiniz.
Diger ayar sayfalari ise sirketlere özel ayarlardir. Her ayar sayfasinda ilgili sirketi ilgilendiren seçenekler vardir.
. Adim Program kullaniminda olusan sorunlarin bildirilmesi için “geri bildirim" uygulamasi mevcuttur. Bu uygulamadan sistem teknik ekibine sorunlari ekran görüntüsü kaydederek hatta daha ötesi ekran sorununu Video kaydi yaparak gönderebilirsiniz.
Bu uygulama yine bulus sahibi tarafindan gelistirilen fakat bulusumuzdan bagimsiz feedbaok sistemini kullanmaktadir. Feedback (geribildirim) uygulamasina hemen hemen çogu pencereden gülümseyen emoji butonu ile ulasilabilmektedir. Gelen pencerede kullaniciya dönüs yapilabilmesi için iletisim bilgileri, gönderi türü, öncelik durumu, hangi bölümle alakali, baslik, açiklama ve ekran görüntülerinden olusmaktadir. Gönderilen geri bildirimlerin akibetlerini ögrenmek mümkündür. Yani kullanici gönderdigi sorun ile ilgili geri bildirim bize ulasti mi, bakildi mi, cevap verildi mi, sorun ile ilgili test yapildi mi, sorun yazilim departmanina atandi mi, sorun yapilacak mi, yapildiysa ne zaman yayinlanacak tüm bu sorunlara cevap isteyecektir. Bunlar için sayfada bulunan “geribildirim” sayfasini tiklamalidir.
Bir diger destek uygulamasi ise “uzak masa yardim" özelligimizdir. Program bünyesinde gelen “uzak masa yardim” uygulamasi ile kullanicinin bilgisayarindaki sorunu ya da yapmak istedigi bir isi destek ekibi baglanip bizzat çözebilir gösterebilir. Bu uygulamalara “kullanici bilgisi” uygulamasinda ya da "Bilgi Islemleri Modülünden” (2) erisilebilir. 16.Adim teknik ekibi tarafindan müsterilerden gelen geri bildirimler neticesinde hemen hemen her gün güncelleme yayinlanir. Program giris esnasinda yapilan güncelleme maddeleri kullaniciya sunulmaktadir. Kullanici isterse güncellemeyi atlayabilir.
Isterse yapabilir. Bunun için “Kullanici Bilgisi" uygulamasinda bulunan “güncelleme yap” butonuna basabilir. Ya da kendisine sunulan güncelleme olduguna dair ekrandaki “güncelleme yap" butonuna basabilir. 17. Adim Is paylasimi yapan acenteler için “web sorgu” uygulamasi mevcuttur. Bu uygulamanin amaci Whatsapp, Skype, email ile yapilan is paylasim metodunu daha pratik ve daha güvenilir hale getirmektir. Ayrica tüm bu islemleri kayit altina almaktir. Bir acentenin Whatsapp, Skype ve email ile gönderdigi sorgulari saymak pek mümkün olmamaktadir. Fakat web sorgusu etkin ise tali acente kaç sorgu göndermis, kaç tane poliçelestirme talebinde bulunmus bunlari görebilmektedir.
Geçmis sorgulamalarini “Excel Toplu Sorgulama" uygulamasi ile kontrol edebilir.
Böylece kesilmemis poliçeleri tali acenteye bildirebilir. Bir diger önemli husus ise sorgulama islemi tamamen acentenin merkezinde ya da yetkilendirmis oldugu subede olmaktadir. Poliçelestirme talebi gelirse poliçe kesme islemi de merkezde olmaktadir. Yani tali acenteye herhangi bir sirket ekrani açmak söz konusu degildir.
Tali acenteye son derece kullanisli güvenli sertifikasi olan bir web sitesi verilmekte buradan sorgulamalar yapilmaktadir. Bu site acentenin logosu yüklenerek özellestirilebilmektedir ve mobil telefonlardan girmeye uyumludur. Tali acenteler bu site üzerinden trafik, kasko ve diger branslarin sorgularini gönderebilmektedir.
Trafik ve kasko sorgulari otomatik yapilabilmektedir. Diger branslarin sorgulari ise manuel yapilip sisteme girilmesi gerekmektedir. Tali acente “web sorgu" uygulamasina giris yapabilmek için kendisine daha önceden verilen kullanici adi ve parola ile girmektedir. Bu kullanicilar yönetici tarafindan “yönetim islemleri” uygulamasindan olusturulmaktadir. 18. Adim Bu bölümde “Istatistikler” uygulamasi yer almaktadir. Program bünyesinde birçok istatistik sayfasi yer almaktadir. Bunlar genellikle yönetici yetkisi olan kullanicilara sunulmaktadir. Mesela kullanici bazli günlük sorgulamalar. Web kullanicilarinin sorgu gün bazli sorgu adetleri, web sorgularinin akibetleri yani bakildi mi, poliçelestirme talebinde bulunuldu mu vs. 19. Adim Sigorta sirketlerinden kesilen poliçelerin aktarimlarin ve sisteme islenmesinin yapilmasi islemi. Sigorta sirketleri muhasebe programiniza islemeniz için acentenin belli bir zaman araliginda kesmis oldugu tüm poliçe listelerini ve bu poliçelerden iptal olan zeyilleri Excel ve XML formatinda vermektedir. Bu dosyalarda poliçe ile ilgili poliçe no, brüt prim, komisyon, baslangiç ve bitis tarihleri, bransi vs. hemen hemen tüm bilgiler yer almaktadir. Bulusta bütün sigorta sirketlerinin aktarim dosyalarini sisteme yükleyebilir poliçe takiplerini yapabilir, iptaller düstükten komisyon kazancinizi hesaplayabilirsiniz. Hangi sirketten brans ve ay bazli ne kadar üretim yapilmis bunlarin raporunu alabileceksiniz.
Ayrica is paylasimi yapiyorsaniz sorgulama yaparken “Bilgi Islemleri Modülünde” (2) sag üstte bulunan tali acenteler için seçme kutusu olan "web kullanicisi prodüktör" seçeneginden seçilenleri yapilan sorgu ile iliskilendirmektedir. Aktarimlar yapilirken poliçe numarasi plaka gibi bilgilerden gelen poliçenin eger daha önceden atamasi yapilan bir sorgu ile baglantisi bulunmasi halinde ilgili tali acente hesabina yazilacaktir. Bir diger durum ise tali acentelerin kendi kestirdikleri poliçeleri kendilerinin “poliçe bildirim formu” ekranindan bildirmeleri ile bu eslesmeler yine saglanacaktir. Bir diger eslesme teknigi ise "web sorgusu” gönderme durumunda olacaktir. Böylece aktarilan poliçeler merkez, sube ve tali kullanicilara eslestirilebilecek komisyon paylasimlari dogru bir sekilde yapilabilecektir.

Claims (4)

  1. ISTEMLER Bulus, sigorta acentelerinin acentesi oldugu sigorta sirketlerinden trafik, kasko, dask, saglik, konut vs. sigorta tekliflerini insani taklit ederek es zamanli olarak ayni anda web ekranlarindan veya web servis alt yapilarindan sorgulama yapmaya yarayan sigorta hizli teklif yöntemi ile ilgili olup, özelligi; Giris Islemleri Modülü (1) vasitasiyla bulus konusu yöntemin kurulmasi ve temel islemlerin yapilmasi, Bilgi Islemleri Modülü (2) yardimiyla müsterinin ihtiyaç duydugu giris ve sorgulama islemlerinin kullanicilar tarafindan yapilmasi, Sorgulamalar Modülü (3) yardimiyla geçmis sorgulamalar ile alakali olarak yapilmasi veya sorgulanmasi gereken islemlerin yapilmasi, Istatistik Islemleri Modülü (4) vasitasiyla kurum/ acente yetkilileri tarafindan Muhasebe Islemleri Modülü (5) vasitasiyla ile ilgili poliçe no, brüt prim, komisyon, baslangiç ve bitis tarihleri, bransi gibi muhasebeyi ilgilendiren görüntülemenin saglanmasi, raporlanmasi, iletilmesi modüllerini içermesi ile karakterize edilmesidir.
  2. 2. Istem 'Ve göre bir sigorta hizli teklif yöntemi olup, özelligi; GIRIS ISLEMLERI MODÜLÜ (1) vasitasiyla islem adimlari, Yazilimin indirilmesi, Yazilimin internet Explorer plugin olarak çalistiginin denetlenmesi, Uygulamaya kullanici adi ve sifre ile giris yapilmasi islem adimlarini içermesi ile karakterize edilmesidir. Kullanici bilgileri uygulamasinin açilmasi, kullanici bilgileri uygulamasi ekraninda bulunan Yönetim Islemleri, Program Ayarlari, Oturumu kapat uygulamalarinin görüntülenmesi, Yönetim islemleri uygulamasindan acente kurulusun partaj bilgilerinin, kullanici adi ve sifre bilgilerinin tanimlanmasi, Asistan tarafindan ilgili sirkete ait sifre, kimlik bilgileri gibi verilerin, karsilikli teyit edilmesi gerekli bilgilerin girilmesi ve çift yönlü olarak gerekli onaylarin alinmasi, olusturacak ve bu yetkileri bu olusturdugu kullanicilara atamasi, Mesajlasma, Genel Ayarlar, sigorta sirketlerine özel mevcut ayarlarin güncellenmesi islemlerinin yapilmasi
  3. 3. istem 1'e göre bir sigorta hizli teklif yöntemi olup, özelligi; BILGI ISLEMLERI MODÜLÜ (2) vasitasiyla islem adimlari, beraber) ya da vergi no bilgilerini girilmesiil “Bilgi Giris” uygulamasi içerisinde yer alan menüden “ruhsat resmini yükle” sekmesi yardimiyla ruhsat resminin yüklenmesi, ruhsat üzerinde bulunan QR kod vasitasiyla araca ait bilgilerin çekilmesi, KVKK (Kisisel Verileri Koruma Kanunu) uygulamasi yardimiyla ana kullanici adina ilgili metnin kullanici tarafindan onaylanmasi, sorgusu ve NVMI (TC ve Vergi no) sorgusunun yapilmasi, aracin sasi motor bilgisinin alinmasi, 10 yasindan küçük araçlar için tramerden “kasko sorgusu" uygulamasi yoluyla yapilmasi, müsteriye kasko varligi ya da kalan gün bilgisinin verilmesi, baslatilmasi, sistem tarafindan muhtelif sirketlerden alinan fiyat tekliflerinin listelenmesi, bu listelemeyi en ucuzu en yukarida olacak sekilde yapmasi, mükerrer teklifin olusmamasi için verilen teklifin kaydedilmesi, lMM (Ihtiyari Mali Mesuliyet Sigortasi), hukuksal koruma, ferdi kaza, araç sahip meslegi, ikame araç, varsa lpg degeri, ödeme sekli, onarim sekli, sirketlere özel indirim orani, anahtar teminati, muafiyetler, kamyonlar için kasa bedeli bilgilerine erisim saglanmasi ve sistem operatörü tarafindan kontrolünün saglanmasi, kontrolü saglanan bilgilerin ilgili kurum ve acentelerle paylasilmasi, - “menü” uygulamasindan ruhsat resminin yüklenmesi, Whatsapp, Skype, e- mail ile gönderilen ruhsat resmini kopyala deyip hafizaya alip bu menüden kopyalanan ruhsat resmi üzerindeki “karekod bilgilerini çek" uygulamasina girerek ve onaylanmasi, - “Bilgi Giris Modülünde" (2) bulunan “Raporlama Uygulamasi” vasitasiyla trafik ya da kasko sorgulama sonuçlarinin mail, ofis programlari, mesajlasma programlari, telefon yoluyla müsteri, kurum ya da acente ile paylasilmasi, - “Excel Toplu Sorgulama” uygulamasi ile daha önceden sorgulanan veya yenilemesi gelen veya filo seklinde gelen araçlarin Excel”den toplu sekilde alinip trafik veya kaskolarinin sorgulanip sonuçlarin tekrar Excel'e yazilmasi, uygulamanin sunucudan en son versiyonunun çekilmesi, kullanicisi veya prodüktör ile iliskilendirilmesi, sorgunun onun hesabina yazilamasinin saglanmasi,
  4. 4. istem 1”e göre bir sigorta hizli teklif yöntemi olup, özelligi; SORGULAMALAR MODÜLÜ (3) vasitasiyla islem adimlari, - “poliçelestirme” uygulamasi yoluyla pratik bir sekilde poliçenin kesilmesi, - “Geçmis Veriler” uygulamasi yardimiyla eski tekliflere ulasilmasi, “bilgi giris ekranina” erisim saglanmasi, aktarilabilmesi, çikti alinabilmesi, ilgili evraklarin müsteriler, kurumlar ya da acenteler ile paylasilabilmesi, - Acente kullanicisi ya da kurum yetkilisi tarafindan “excel butonu” uygulamasi kullanilarak poliçe bilgileri, müsteri bilgileri, trafik raporlari, kasko raporlari gibi sayisal verilerin raporlanmasi bildirilebilmesi, yapilan geribildirimin ilgili yere ulasip ulasmadiginin
TR2021/018532A 2021-11-25 2021-11-25 Si̇gorta hizli tekli̇f yöntemi̇ TR2021018532A2 (tr)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
TR2021/018532A TR2021018532A2 (tr) 2021-11-25 2021-11-25 Si̇gorta hizli tekli̇f yöntemi̇

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
TR2021/018532A TR2021018532A2 (tr) 2021-11-25 2021-11-25 Si̇gorta hizli tekli̇f yöntemi̇

Publications (1)

Publication Number Publication Date
TR2021018532A2 true TR2021018532A2 (tr) 2021-12-21

Family

ID=85114077

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
TR2021/018532A TR2021018532A2 (tr) 2021-11-25 2021-11-25 Si̇gorta hizli tekli̇f yöntemi̇

Country Status (1)

Country Link
TR (1) TR2021018532A2 (tr)

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US8433588B2 (en) Customizable insurance system
US7333939B1 (en) Method for providing web-based insurance data processing services to users
US8401878B2 (en) Method and system for connecting an insured to an insurer using a mobile device
US20050273368A1 (en) System and method for capturing an image
US9741078B2 (en) Dashboard interface, platform, and environment for automated negotiation, benchmarking, compliance, and auditing
US7207487B2 (en) Method and system for electronic solicitation of votes affecting corporate affairs
CA2421630C (en) Providing evaluation and processing of line items
KR100967042B1 (ko) 전자 신고 파일 형식을 이용한 세무 회계 정보 공유 시스템
US7406427B1 (en) Capture highly refined claim evaluation information across multiple web interfaces
US20220405853A1 (en) Dashboard Interface, Platform, and Environment for Automated Negotiation, Benchmarking, Compliance, and Auditing
US20090030910A1 (en) Information storage and management system and method for automating online requests and transactions
US20080294468A1 (en) Process for automating and simplifying commercial insurance transactions
JP2003523582A (ja) インターネットを介して金融取引データを提供する方法と装置
KR20180092936A (ko) 지적재산권 포트폴리오 관리 시스템
AU2001292990A1 (en) Capture highly refined claim evaluation information across multiple web interfaces
KR100494975B1 (ko) 스크린 스크래핑 기술을 이용한 고객 자산 관리 방법 및시스템
TR2021018532A2 (tr) Si̇gorta hizli tekli̇f yöntemi̇
KR102467829B1 (ko) 손해사정사 매칭 시스템 및 그 방법
JP6795218B1 (ja) 保険情報管理システムおよび保険情報管理方法、保険情報管理プログラム、並びにそのプログラムを記録したコンピュータ読み取り可能な記録媒体
CA2421612A1 (en) Line item data processing
AU728124B3 (en) A claims system