TR2021013356U5 - Mobi̇l ci̇hazlarla entegre çalişabi̇len uygulama tabanli vi̇deo lari̇ngoskopi̇ ci̇hazi - Google Patents

Mobi̇l ci̇hazlarla entegre çalişabi̇len uygulama tabanli vi̇deo lari̇ngoskopi̇ ci̇hazi

Info

Publication number
TR2021013356U5
TR2021013356U5 TR2021/013356 TR2021013356U5 TR 2021013356 U5 TR2021013356 U5 TR 2021013356U5 TR 2021/013356 TR2021/013356 TR 2021/013356 TR 2021013356 U5 TR2021013356 U5 TR 2021013356U5
Authority
TR
Turkey
Prior art keywords
laryngoscopy
video
video laryngoscopy
mobile
feature
Prior art date
Application number
TR2021/013356
Other languages
English (en)
Inventor
Cinar Orhan
Original Assignee
Technomedi̇care Medi̇kal Ti̇caret Anoni̇m Şi̇rketi̇
Filing date
Publication date
Application filed by Technomedi̇care Medi̇kal Ti̇caret Anoni̇m Şi̇rketi̇ filed Critical Technomedi̇care Medi̇kal Ti̇caret Anoni̇m Şi̇rketi̇
Priority to PCT/TR2022/050863 priority Critical patent/WO2023027666A1/en
Publication of TR2021013356U5 publication Critical patent/TR2021013356U5/tr

Links

Abstract

Buluş, endotrakeal entübasyon uygulaması sırasında kullanılan, cep telefonu/tablet gibi mobil cihazlarla entegre olarak çalışabilen uygulama tabanlı video laringoskopi sistemi ile ilgilidir. Buluş özellikle, hastanın ağzına yerleştirilen video laringoskopi cihazı (100), video laringoskopi cihazındaki (100) bleyd (110) kısmında bulunan kamera (112) vasıtasıyla elde ettiği görüntünün her yerde görüntülenebilmesi için kullanılan cep telefonu/tablet olabilen mobil cihaz (300) ve bu mobil cihaz (300) içerisinde görüntü sağlamak için kullanılan bir uygulama içeren uygulama tabanlı video laringoskopi sistemi ile ilgilidir.

Description

TARIFNAME MOBIL CIHAZLARLA ENTEGRE ÇALISABILEN UYGULAMA TABANLI VIDEO LARINGOSKOPI CIHAZI TEKNIK ALAN Bulus, endotrakeal entübasyon uygulamasi sirasinda kullanilan, cep telefonu/tablet gibi mobil cihazlarla entegre olarak çalisabilen uygulama tabanli video laringoskopi sistemi ile Bulus özellikle, hastanin agzina yerlestirilen Video Iaringoskopi cihazi ve Video Iaringoskopi cihazindaki bleyd kisminda bulunan kamera vasitasiyla elde ettigi görüntünün her yerde görüntülenebilmesi için kullanilan cep/telefonu tablet olabilen mobil cihaz içeren uygulama tabanli Video Iaringoskopi sistemi ile ilgilidir. ÖNCEKI TEKNIK Havayolu açikligini saglamanin optimal yolu endotrakeal entübasyon islemidir. Bu islemi gerçeklestirmek için günümüzde yaygin olarak direkt Iaringoskopi yöntemi kullanilmaktadir.
Direkt Iaringoskopide bleyd uç kismi hastanin agzina yerlestirilerek dilin güç kullanarak yukari kaldirilmasi ve vokal kordlarin görüntülenmesi gerekir. Daha sonra vokal kordlar arasindan tüp trakeaya yerlestirilerek endotrakeal entübasyon islemi gerçeklestirilir.
Ancak bu islem tecrübe gerektiren zor bir islemdir. Tecrübeli hekimler için bile hastanin anatomik özellikleri, bölgedeki kan, kusmuk gibi görüntüyü engelleyen maddelerin bulunmasi, boyun yaralanmasi nedeniyle basa pozisyon vermenin uygun olmadigi durumlarda entübasyon islemi zorlasir. Normal görünen hastalarda bile entübasyon zor olabilir. Entübasyon basarisini artirmaya yönelik birçok yöntem gelistirilmis olmakla birlikte son yillarda kullanima giren videolaringoskopi cihazlari (VL) tüm bu yöntemlerin önüne geçmistir. Klasik laringoskoplar uygulayici direkt olarak agizdan bakarak vokal kordlari görmeye çalisir. Bunun için hastanin boynunun hiperekstansiyona getirilmesi, laringoskop bleydleri vasitasiyla güç kullanarak dilin yukari kaldirilmasi ve uygulayicinin egilerek hastanin agiz seviyesinden vokal kordlari görmeye çalismasini gerektirir. Videolaringoskopi cihazlarinda ise bir mikro kamera sayesinde görüntü vokal kordlarin sadece birkaç santimetre uzagindan endirekt olarak monitöre aktarilir. Dolayisiyla ekranda vokal kordlarin büyütülmüs net bir görüntüsü elde edilir ki bu endotrakeal entübasyon islemini kolaylastirir, basari sansini artirir ve islem süresini kisaltir.
Mevcut cihazlarda kameradan elde edilen görüntü cihaz gövdesi üzerine yerlestirilen küçük monitörlere ya da kablo yardimi ile monitörün de yer aldigi cihaza aktarilmaktadir. Uzak monitöre aktarilan sistemlerde islemci, görüntü Isleme birimleri, batarya, ekran gibi bilesenler cihazin içinde yer almaktadir. Cihaz gövdesinde monitörün yer aldigi sistemlerde ise bu bilesenler bleyd ile entegre bir sekilde yerlestirilmistir. Her iki sistemde de bir elektronik karta, monitöre, bataryaya ihtiyaç duyulmaktadir.
Bunun yaninda mevcut video Iaringoskopi cihazlarinda tek bir isik kaynagi kullanilmaktadir.
Mevcut Video laringoskopi sistemlerinde tutmayi ve kullanimi kolaylastiracak bir gövde bulunmamaktadir. Bu durum müdahaleyi zorlastirmakta ve islem kalitesini düsürmektedir.
Sonuç olarak, teknigin bilinen durumunun asildigi, dezavantajlarinin giderildigi yeni bir BU LUSUN AMACI Bulusun amaci, mobil uygulama araciligi ile cep telefonu/tablet gibi mobil cihazlara dogrudan görüntü aktarimi saglayan bir video Iaringoskopi sistemi olmasidir. Bulus tüm bu bilesenlere ihtiyaci ortadan kaldirmakta görüntünün uygulama araciligi ile dogrudan mobil cihazlara aktarimini saglamakta ve böylece islem kalitesi artirilmaktadir.
Bulusun bir diger amaci, hem kamera çevresinde hem de kamera bitisiginde ikinci bir isik sistemine sahip olmasi ve bu sayede kamera fonksiyon görmedigi durumda yandaki isik kaynagi sayesinde endotrakeal entübasyon isleminin direkt Iaringoskopi ile gerçeklestirilebilmesine imkan vermesidir.
Bulusun bir diger amaci, bleyd kisminin el ile tutulan bölümünün rahat kavramayi ve yönlendirmeyi saglayacak sekilde olusturulmasidir.
BULUSUN ANLASILMASINA YARDIMCI OLACAK SEKILLER Sekil-1; Bulus konusu Iaringoskopi görüntüleme sistemini gösteren çizimdir.
REFERANS NUMARALARI 110. Bleyd 111. Isik Kaynagi 112. Kamera 113. Çentik 114. Bombe 200. Aktarim Kablosu 300. Mobil Cihaz Sekil-1' de gösterilen bulus konusu Video Iaringoskopi sistemi; Video Iaringoskopi cihazi saglamak için kullanilan bir uygulama unsurlarindan olusmaktadir. Aktarim kablosu (200) uç kisimlarindan biri mobil cihazlara (300) uygun üretilmektedir. Ayrica bu görüntü aktariminin saglanmasi kablosuz olarak kullanilan bluetooth teknolojisi ile de saglanabilmektedir.
Mobil uygulama araciligi ile cep telefonu/tablet gibi mobil cihazlara (300) dogrudan görüntü aktarimi saglayan bir video Iaringoskopi sistemi mevcut degildir. Bulus tüm bu bilesenlere ihtiyaci ortadan kaldirmakta görüntünün uygulama araciligi ile dogrudan mobil cihazlara (300) aktarimini saglamaktadir.
Bulusta hem kamera (112) çevresinde hem de kamera (112) bitisiginde ikinci bir isik kaynagi (111) bulunmaktadir. Bu sayede kamera (112) fonksiyon görmedigi durumda yandaki isik kaynagi (111) sayesinde endotrakeal entübasyon isleminin direkt Iaringoskopi ile gerçeklestirilmesine olanak saglanabilmektedir.
Bunun yaninda bulusun bleyd (110) kisminda el ile tutulan bölümde rahat kavrama yapilmasi ve yönlendirme yapilmasini saglayacak sekilde ön kisminda çentik (113) ve arka kisimda bombe (114) bulunmaktadir.
Yukarida açiklanan amaçlara hizmet eden mobil cihazlarla (300) entegre çalisan bir video laringoskopi cihazi (100) sanayinin herhangi bir dalinda üretilebilir nitelikte olup sanayiye uygulanabilir yapidadir.
Bulus özet olarak, endotrakeal entübasyon uygulamasi sirasinda kullanilan uygulama tabanli video laringoskopi sistemidir ve hastanin agzina yerlestirilen video Iaringoskopi cihazi (100), vasitasiyla elde ettigi görüntünün her yerde görüntülenebilmesi için kullanilan cep telefonu/ tablet mobil cihaz (300) ve bu mobil cihaz (300) içerisinde görüntüleme saglamak için kullanilan bir uygulama içermektedir. Uygulama sayesinde uzaktan erisim mümkün kilinmakta ve elde edilen görüntüler disaridan baska bir cihazdan görüntülenebilmektedir.
Bulusta görüntü aktarim kablosu (200) veya bluetooth teknolojisi ile kablosuz olarak aktarilabilmektedir. Aktarim kablosu (200) uç kismi cep/telefonu tablet gibi mobil cihazlarla (300) uyumludur.
Bulusta Video Iaringoskopi cihazinda (100) kamera (112) çevresine konumlandirilan, kameranin (112) fonksiyon görmedigi durumda endotrakeal entübasyon isleminin direkt laringoskopi ile gerçeklestirilmesine olanak saglamak için kullanilan isik kaynagi (111) bulunmaktadir.
Yine bulusta video Iaringoskopi cihazinin (100) el ile tutulan bölümünün rahat kavranmasi ve yönlendirilebilmesi için arka kisminda bombe (114), ön kisminda ise çentik (113) bulunmaktadir.

Claims (1)

  1. ISTEMLER Bulus, endotrakeal entübasyon uygulamasi sirasinda kullanilan uygulama tabanli video Iaringoskopi sistemi olup, özeligi; hastanin agzina yerlestirilen video (1) bulunan kamera (112) vasitasiyla elde ettigi görüntünün her yerde görüntülenebilmesi için kullanilan cep/telefonu tablet mobil cihazi (300) ve bu mobil cihaz (300) içerisinde görüntü saglamak için kullanilan bir uygulama içermesi ile karakterize edilmesidir. istem-1' e uygun Video Iaringoskopi sistemi olup, özeligi; bahsedilen aktarma isleminde aktarim kablosu (200) kullanilmasiyla karakterize edilmesidir. istem-1' e uygun video Iaringoskopi sistemi olup, özeligi; bahsedilen aktarma isleminde bluetooth teknolojisi kullanilmasiyla karakterize edilmesidir. istem-1' e uygun Video Iaringoskopi sistemi olup, özeligi; video Iaringoskopi cihazinda (100) kamera (112) çevresine konumlandirilan, kameranin (112) fonksiyon görmedigi durumda endotrakeal entübasyon isleminin direkt Iaringoskopi ile gerçeklestirilmesine olanak saglamak için kullanilan isik kaynagi (111) içermesiyle karakterize edilmesidir. istem-1' e uygun video Iaringoskopi sistemi olup, özeligi; video Iaringoskopi cihazinin (100) el ile tutulan bölümünün rahat kavranmasi ve yönlendirilebilmesi için arka kisminda bombe (114) ön kisminda ise çentik (113) içermesi ile karakterize edilmesidir. Yukaridaki istemlerden herhangi birine uygun video Iaringoskopi sistemi olup, özeligi; aktarim kablosu (200) uç kisminin cep/telefonu tablet gibi mobil cihazlarla (300) uyumlu olmasi ile karakterize edilmesidir. 7- istem-1' e uygun Video laringoskopi sistemi olup, özeligi; video laringoskopi cihazinin (100) aldigi görüntülere uzaktan erisim saglamak için kullanilan uygulama olmasiyla karakterize edilmesidir.
TR2021/013356 2021-08-24 2021-08-24 Mobi̇l ci̇hazlarla entegre çalişabi̇len uygulama tabanli vi̇deo lari̇ngoskopi̇ ci̇hazi TR2021013356U5 (tr)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
PCT/TR2022/050863 WO2023027666A1 (en) 2021-08-24 2022-08-16 Application-based video laryngoscopy device integrated with mobile devices

Publications (1)

Publication Number Publication Date
TR2021013356U5 true TR2021013356U5 (tr) 2022-12-21

Family

ID=

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US6840903B2 (en) Laryngoscope with image sensor
CN106805934B (zh) 增强现实无线电子内窥镜手术系统
US20180168433A1 (en) Airway management and visualization device
US20050085690A1 (en) Endoscope apparatus
US20210196915A1 (en) Artificial intelligence-based automatic intubation device and method of operating the same
US20140107415A1 (en) Auto Zoom for Video Camera
US20190328224A1 (en) Video laryngoscope accessory for a mobile communication device
US20180147381A1 (en) Endotracheal Intubation System
US11839362B2 (en) Visualization devices and methods for otologic procedures
CN115211796A (zh) 一种内窥镜医疗监测系统
CN110772210B (zh) 一种诊断交互系统及方法
TR2021013356U5 (tr) Mobi̇l ci̇hazlarla entegre çalişabi̇len uygulama tabanli vi̇deo lari̇ngoskopi̇ ci̇hazi
CN115515466A (zh) 医疗检查装置
US20180070801A1 (en) Apparatus for visual examination within cavities
US20220061648A1 (en) Video laryngoscope and method for using same
CN215128362U (zh) 红外血管成像电子胃镜系统
WO2023027666A1 (en) Application-based video laryngoscopy device integrated with mobile devices
JP2005342400A (ja) 内視鏡装置及び内視鏡システム
US20220202284A1 (en) Endoscope processor, training device, information processing method, training method and program
TWM523426U (zh) 醫療插管輔助內視鏡
US20230329539A1 (en) Throat examination apparatus
US20220369912A1 (en) System and device for viewing of a body portion
WO2022082558A1 (en) Video laryngoscope system and method for quantitatively assessment trachea
WO2022195746A1 (ja) 挿入支援システム、内視鏡システム及び挿入支援方法
JP6664070B2 (ja) 内視鏡プロセッサ、並びに、内視鏡プロセッサの信号処理方法及び制御プログラム