TR201810055A2 - Kahve makinesi ve pişirme yöntemi - Google Patents

Kahve makinesi ve pişirme yöntemi Download PDF

Info

Publication number
TR201810055A2
TR201810055A2 TR2018/10055A TR201810055A TR201810055A2 TR 201810055 A2 TR201810055 A2 TR 201810055A2 TR 2018/10055 A TR2018/10055 A TR 2018/10055A TR 201810055 A TR201810055 A TR 201810055A TR 201810055 A2 TR201810055 A2 TR 201810055A2
Authority
TR
Turkey
Prior art keywords
coffee
level
coffee pot
pot
foam
Prior art date
Application number
TR2018/10055A
Other languages
English (en)
Inventor
Ballikaya Meli̇h
Original Assignee
Melih Ballikaya
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Melih Ballikaya filed Critical Melih Ballikaya
Priority to TR2018/10055A priority Critical patent/TR201810055A2/tr
Publication of TR201810055A2 publication Critical patent/TR201810055A2/tr
Priority to PCT/TR2019/050547 priority patent/WO2020018057A2/en
Priority to EP19837716.0A priority patent/EP3678520B1/en

Links

Landscapes

  • Cookers (AREA)

Abstract

Buluş, pişirilecek kahve ve suyun konulduğu cezve (3), üzerinde cezvenin (3) yerleştirildiği haznenin (2) oluşturulduğu makine gövdesi (1) içeren, cezveye (3) dökülen su seviyesini, kahve miktarını ve pişirme esnasındaki sıvı ve köpük seviyesini belirleyerek, kahvenin hazır olup olmadığına karar veren kahve makinesi ve kahve pişirme yöntemi ile ilgilidir.

Description

TARIFNAME Kahve makinesi ve pisirme yöntemi Teknik Alan Bulus, kullanicinin belirledigi pisirme ayarlarinda otomatik olarak kahve pisirilmesini saglayan ve özellikle Türk Kahvesi gibi pismesi köpügünden anlasilan kahvelerin hazir oldugunu algilayan kahve makinesi ile ilgilidir.
Teknigin Bilinen Durumu Mevcut teknikte çay, kahve vb. içecekler için özel olarak gelistirilmis makineler mevcuttur.
Ancak bilindigi üzere farkli kahve türleri ve pisirme teknikleri için özellestirilmis makinelerin olusturulmasi güçtür. Farkli kahvelerin pisirilmesine imkân taniyan makineler ise kullanicini seçimlerine göre ayarlarini düzenleyebilen ve farkli tekniklere uyum saglayabilen pahali makinelerdir. Özellikle Türk Kahvesini tüketici tarafindan tercih edilebilir sekilde pisirmek için; köpük seviyesini, kullanici tarafindan seçilen, pisirilecek kahve hacmine göre ayarlamak esastir.
Teknik alanda yapilan arastirmada karsilasilan 2009/0425? numarali basvuru, “Bir Türk kahvesi makinesi ve Türk kahvesi pisirme yöntemi" isimli faydali model basvurusudur.
Basvurunun özetinde ise su ifadeler yer almaktadir: “Bu bulusla gelistirilen, içine konan 1 ila 4 kisilik kahve karisimini pisiren bir otomatik Türk kahvesi makinesi ve yeni bir Türk kahvesi pisirme yöntemidir.” Sicaklik artis hizindaki ani azalmaya bakilarak kaynama noktasina yaklasildigi algilanmaktadir. Pisirme süreci, karisimin miktari ile orantili olan toplam enerji siniri asildiginda sonlandirilmakta ve kullanici sesli ve isikli olarak uyarilmaktadir.” Görülebilecegi üzere cezve içerisindeki karisimin sicakligini kontrol altinda tutarak ve sürekli olarak takip ederek kahvenin pisip pismedigi algilayan bu makine ve yöntem, cezveye aktarilan isi ve sivi karisimin zaman içerisindeki bu isiya tepkisine göre kahvenin pismesini algilamaktadir. Ancak en basit haliyle seker, kahve ve sudan olusan bu karisimin oranlarini ve pisme noktasini belirlemek, sadece sicaklik sensörü kullanilarak mümkün olmayacaktir.
Türk Kahvesinde oldugu gibi pismesinin olusan köpük miktarindan anlasilabildigi kahve türleri ve pisirme teknikleri için kaynama noktasi kontrolü istenilen sekilde kahve pisirilmesi için yeterli degildir. 2017/10214 numarali patent basvurusunda, pisirilecek kahve ve suyun konuldugu cezve, üzerinde cezvenin yerlestirildigi haznenin olusturuldugu makine gövdesi içeren, cezveye dökülen su seviyesini, kahve miktarini ve pisirme esnasindaki sivi ve köpük seviyesini belirleyerek, kahvenin hazir olup olmadigina karar veren kahve makinesi ve kahve pisirme yönteminden bahsedilmektedir. Bahsedilen bulusta kullanici kaç fincan kahve yapacagini pisme islemi öncesinde belirtmektedir. Kullanicinin seçimlerine göre kahve pisirilmektedir.
Kullanicinin kaç fincan kahve yapacagini belirtmedigi ve suyu kullanicinin ekledigi durumlarda yetersiz kalmaktadir.
Sonuç olarak yukarida anlatilan olumsuzluklardan dolayi ve mevcut çözümlerin konu hakkindaki yetersizligi nedeniyle ilgili teknik alanda bir gelistirme yapilmasi gerekli kilinmistir.
Bulusun Amaci Bulus, mevcut durumlardan esinlenerek olusturulup yukarida belirtilen olumsuzluklari çözmeyi amaçlamaktadir.
Bulusun ana amaci, kullanici seçimlerini ve/veya dökülen su seviyesini, kahve miktarini ve pisirme esnasindaki sivi ve köpük seviyesini göz önünde bulundurarak otomatik olarak kahve pisirmektir.
Bulusun diger bir amaci, cezve içerisinde pisen kahvenin olusan köpügünün seviyesini anlik olarak ölçmektir. Kullanici seçimlerine göre ve/veya cezve içindeki kahve ve su karisimi miktarina göre belirlenen optimum seviyedeki köpük miktarina ulasildigi anda pisirme islemi sonlandirilarak, kahvenin hazir oldugu kullaniciya bildirilecektir.
Bulusun diger bir amaci, cezveye dökülen su seviyesini, kahve miktarini ve pisirme esnasindaki sivi ve köpük seviyesini belirleyerek, kahvenin hazir olup olmadigina karar vermektir.
Bulusun diger bir amaci, cezve içerisinde su olmadigi takdirde ve/veya cezvenin hazneye yerlestirilmedigi durumlarda isitma islemini baslatmayarak yanma emniyetini saglamaktir.
Bulusun diger bir amaci, kahve makinesinin otomatik olarak kahve için gerekli suyu doldurdugu bulusun bir uygulamasinda, cezve içerisindeki su seviyesini algilayarak su seviyesi olmasi gereken seviyeye ulastiginda su doldurma islemini sonlandirarak tasma emniyetini saglamaktir. Cezvede yeteri kadar suyun varligi algilandiginda ise su doldurma islemini hiç baslatmamaktir.
Bulusun diger bir amaci, otomatik su doldurma özelliginin olmadigi, bulusun bir diger uygulamasinda, cezve içerisindeki su seviyesini algilayarak su seviyesi maksimum su seviyesi degerini geçip geçmedigini kontrol ederek, maksimum su seviyesinin asildigi durumlarda isitma islemini baslatmayarak tasmanin önüne geçmektir.
Anlik olarak sensörlerden alinan veriler sayesinde gerekli yazilima ve algoritmaya sahip mikroislemci, kahvenin pisme durumunu ve pisirme ünitesini kontrol edebilecektir.
Ultrasonik, kizilötesi thermophile, kapasite algilama, KYM (Kirmizi-Yesil-Mavi) renk uzayi ile mesafe algilama, uçus zamani, mikrodalga radar sensörlerinden en az biriyle olusturulan sensör grubu sayesinde hassas ölçüm için çesitli kombinasyonlar olusturulabilir. Bu sayede sensör ölçümlerindeki çevresel ve elektriksel etkenler sebebiyle olusan hata faktörleri minimize edilir.
Bulusun yapisal ve karakteristik özellikleri ve tüm avantajlari asagida verilen sekiller ve bu sekillere atiflar yapilmak suretiyle yazilan detayli açiklama sayesinde daha net olarak anlasilacaktir ve bu nedenle degerlendirmenin de bu sekiller ve detayli açiklama göz önüne alinarak yapilmasi gerekmektedir.
Bulusun Anlasilmasina Yardimci Olacak Sekiller Sekil 1, bulusa konu olan kahve makinesinin tercih edilen yapilanmasinin görünümüdür.
Sekil 2, bulusa konu olan kahve makinesinin tercih edilen yapilanmasinin görünümüdür. Çizimlerin mutlaka 'ölçeklendirilmesi gerekmemektedir ve mevcut bulusu anlamak için gerekli olmayan detaylar ihmal edilmis olabilmektedir. Bundan baska, en azindan büyük ölçüde özdes olan veya en azindan büyük ölçüde özdes islevleri olan elemanlar, ayni numara ile gösterilmektedir.
Parça Referanslarinin Açiklamasi Makine gövdesi Sensör grubu Konnektör Pisirme ünitesi Kahve pisirme tusu Közde pisirme tusu .@9351991 Açma-kapama dügmesi Bulusun Detayli Açiklamasi Bu detayli açiklamadai bulusun tercih edilen yapilanmalari, sadece konunun daha iyi anlasilmasina yönelik olarak ve hiçbir sinirlayici etki olusturmayacak sekilde açiklanmaktadir.
Bulus pisirilecek kahve ve suyun konuldugu cezve (3), üzerinde cezvenin (3) yerlestirildigi haznenin (2) olusturuldugu makine gövdesi (1) içeren, cezveye (3) dökülen su seviyesini, kahve miktarini ve pisirme esnasindaki sivi ve köpük seviyesini belirleyerek, kahvenin hazir olup olmadigina karar veren kahve makinesi ve bu kahve makinesine iliskin pisirme yöntemi ile ilgilidir.
Cezve (3) üzerinde ve/veya makine gövdesinde (1) konumlandirilan ultrasonik ve/veya kizilötesi thermophile ve/veya kapasite algilama ve/veya KYM renk uzayi ile mesafe algilama ve/veya uçus zamani (Time of Flight) ve/veya mikrodalga radar sensörlerinden en az biriyle olusturulan sensör grubu (4) vasitasiyla cezvenin (3) hazne (2) içerisine yerlestirilip yerlestirilmedigi algilanir ve cezve (3) içerisindeki kahve, sivi ve köpük seviyesi anlik olarak belirlenir.
Makine gövdesi (1) içerisinde yer alan mikroislemci, sahip oldugu algoritma vasitasiyla kullanici seçimine ve/veya sivi seviyesine bagli olarak köpük seviyesini hesaplar ve pisirme ünitesinin (6) gücünü ayarlar. Sensör grubu (4) tarafindan algilanan verilerin aktarildigi ve degerlendirildigi mikroislemci. sivi ve köpük seviyesine bagli olarak pisirme ünitesini (6) kontrol eder ve kahve pistiginde kullaniciyi uyarir. Köpük seviyesi istenilen seviyeye ulasmadan pisirme ünitesinin (6) gücünü azaltarak yavas pisim ile köpük seviyesinin artirilmasini saglar. Bu veri aktarimi kablosuz haberlesme birimleri sayesinde gerçeklestirilir.
Bulusun bir uygulamasinda, pisirme ünitesi (6), cezve (3) tabaninda enerji kontrolünü cezveye (3) dahili olarak yapan uzun ömürlü bir isiticidir. Kahve makinesi ile cezve (3) arasindaki baglanti ve enerji iletimi, hazne tabanindaki konnektör (5) ile gerçeklestirilir.
Bulusun bir uygulamasinda, kahvenin geleneksel pisirme aliskanliklarindan yola çikarak; içiminin daha rahat olmasi, kahve lezzetinin artmasi ve müsteri tarafindan daha çok ilgi görmesi açisindan isi akisi tercihen seramik kapli rezistans ile gerçeklestirilmistir.
Bulusun bir diger uygulamasinda, kahve makinesinde bahsedilen sensör grubu (4) tarafindan ölçülen degerlerin mikroislemciye aktarilmasini saglamak üzere hazne (2) içerisinde yer alan, cezve (3) hazne (2) içerisine yerlestirildiginde cezve (3) üzerindeki sensörler ile temas eden alicilar yer alir. Alternatif olarak cezve (3) ile baglantili, kablosuz ve temassiz veri gönderimi yapabilen en az bir haberlesme birimi ile de bahsedilen aktarim ve iletisim gerçeklestirilebilir. Alicilar iletken özelligine sahip metal benzeri bir madden olusturulmakla beraber sensörlerle elektriksel sinyaller yardimiyla iletisim saglanmaktadir.
Bu sayede cezvenin hazneye yerlestirilmedigi durumda, kahve makinesi isitma islemini baslatmayacak, böylece yanma emniyeti saglanmis olacaktir.
Su pompasi, su debi sensörü ve su haznesini de içeren, bulusun bir baska uygulamasinda, kullanicinin seçimine göre kahve için gerekli su miktari cezveye (3) otomatik olarak doldurulmaktadir. Bu uygulamada, cezve (3) su dolu olarak hazneye (2) yerlestirilir ise sensör grubu vasitasi (4) ile sivi seviyesi ölçülür ve su doldurulmasina ihtiyaç olup olmadigi belirlenir. Kullanicinin seçimine göre cezvedeki (3) su miktari yetersiz ya da hiç su yoksa makine otomatik olarak gerekli su miktarini su haznesinden su pompasi yardimiyla cezveye (3) dolduracaktir.
Otomatik su doldurma özelliginin olmadigi, bulusun bir diger uygulamasinda, kullanici cezveye (3) tercihine göre su doldurarak, cezveyi (3) hazneye (2) yerlestirir. Bu durumda kullanicinin cezveye (3) doldurdugu su miktari sensör grubu (4) vasitasiyla ölçülür ve maksimum su seviyesini geçip geçmedigi kontrol edilir. Maksimum su seviyesinin asildigi durumlarda, kahve makinesi isitma islemini baslatmayacaktir.
Bulusun bir baska uygulamasinda, cezvenin (3) üzerinde (cezve (3) haznesinin (2) 'üst kisminda) konumlandirilmis en az bir sensör grubu (4) vasitasi ile ölçülen sivi ve köpük seviyesine bagli olarak pisirme ünitesi (6) kontrol edilmektedir.
Bulusun bir diger uygulamasinda, makine gövdesinde (1) (hazne (2) de dahil olmak üzere) konumlandirilmis en az bir sensör grubu (4) vasitasi ile ölçülen sivi ve köpük seviyesine bagli olarak pisirme ünitesi (6) kontrol edilmektedir.
Bulusun bir baska uygulamasinda, hem cezvenin (3) üzerinde (cezve (3) haznesinin (2) üst kisminda) hem de makine gövdesinde (1) (hazne (2) bölgesi de dahil olmak üzere) konumlandirilmis en az iki sensör grubu (4) vasitasi ile ölçülen sivi ve köpük seviyesine bagli olarak pisirme ünitesi (6) kontrol edilmektedir.
Yukarida ifade edilen unsurlari içeren kahve makinesi vasitasiyla gerçeklestirilen ve pisirme esnasindaki köpük seviyesinin algilanarak, kahvenin hazir olup olmadigina karar vermek üzere gelistirilen kahve pisirme yönteminde ise su islem adimlari yer almaktadir: 0 kullanici tarafindan ve/veya otomatik olarak cezveye (3) kahve, su ve tercihine göre seker eklenmesi, cezvenin (3) hazneye (2) yerlestirmesi, o makine gövdesi (1) üzerindeki sensör grubunun (4), cezvenin (3) hazne (2) içerisine yerlestirildigini algilayarak mikroislemciyi uyarmasi, o kahvenin pismesini saglamak amaciyla gerekli sicaklik degerini cezveye (3) uygulamak üzere mikroislemcinin pisirme ünitesini (6) cezve ve/veya kahve uygun sicaklik degerine erisene kadar çalistirmasi, o istenilen degerde isitilan cezve (3) içerisinde olusacak sivi ve köpük seviyesinin sensör grubu (4) vasitasiyla anlik olarak ölçülerek, ölçümlerin kablosuz olarak mikroislemciye aktarilmasi, . mikroislemcinin, cezve (3) içerisindeki köpük seviyesinin, içerisindeki su seviyesine göre uygun olan köpük seviyesine erisip erismedigini kontrol etmesi, . köpük seviyesi istenilen seviyeye ulasmadan pisirme ünitesinin (6) gücünü azaltarak yavas pisim ile köpük seviyesinin artirilmasi, o köpük seviyesi istenilen degere ulastiginda mikroislemcinin pisirme ünitesini (6) kapatarak kahvenin pistigini/hazir oldugunu bildirmek üzere kullaniciya görsel ve isitsel uyari vermesi.
Sensör grubundan (4) alinan anlik ölçüm verilerine bagli olarak kahvenin pismesi anlasilmaktadir. Herhangi bir çökme ya da bekleme süresi olmadan, tamamen kahvenin kaynama ve köpürme hareketlerine göre pisme-pismeme karari alinmaktadir. Böylece anlik köpük ve sivi seviyesi kontrollü olarak optimum pisme saglanarak istenilen Iezzette kahve yapilmaktadir.
Kahve pisirme tusu (7), içerisinde kahve su karisiminin bulundugu cezve (3) hazneye (2) yerlestirildikten sonra pisirme isleminin baslatilmasini saglar.
Közde pisirme tusu (8) aktif hale getirildiginde, közde kahve pisirme için tasarlanan algoritma ile mikroislemci pisirme ünitesini anlik olarak kontrol ederek, daha uzun sürede ve düsük sicaklikta kahvenin pismesini saglar.
Kahve makinesi, makine gövdesi (1) 'üzerinde yer alan açma-kapama dügmesi (9) kullanilarak açilip kapatilabilir.
Islem adimlarinda bahsedilen görsel uyari makine gövdesi (1) üzerine irtibatlandirilacak bir led isik veya ekran vasitasiyla saglanabilmekle beraber, Isitsel uyari ise makine gövdesine (1) irtibatlanan buzzer/hoparlör tarafindan saglanir.

Claims (7)

ISTEMLER
1. Pisirilecek kahve ve suyun konuldugu cezve (3), üzerinde cezvenin (3) yerlestirildigi haznenin (2) olusturuldugu makine gövdesi (1) içeren, cezveye (3) dökülen su seviyesini, kahve miktarini ve pisirme esnasindaki sivi ve köpük seviyesini belirleyerek, kahvenin hazir olup olmadigina karar veren kahve makinesi olup, özelligi; o cezve (3) üzerinde (cezve (3) haznesinin (2) üst kisminda) ve/veya makine gövdesinde (1) (hazne (2) bölgesi de dahil olmak üzere) konumlandirilan, cezvenin (3) hazne (2) içerisine yerlestirilip yerlestirilmedigini algilayan ve/veya cezve (3) içerisindeki kahve, sivi ve köpük seviyesini anlik olarak belirleyen ultrasonik ve/veya kizilötesi thermophile ve/veya kapasite algilama ve/veya KYM renk uzayi ile mesafe algilama ve/veya uçus zamani ve/veya mikrodalga radar sensörlerinden en az biriyle olusturulan sensör grubu o cezve (3) tabaninda yer alan ve cezveye (3) isi veren pisirme ünitesi (6), o makine gövdesi (1) içerisinde yer alan, sahip oldugu algoritma vasitasiyla sivi seviyesine bagli olarak köpük seviyesini hesaplayan ve pisirme ünitesinin (6) gücünü ayarlayan, sensör grubu (4) tarafindan algilanan verilerin aktarildigi ve degerlendirildigi, sivi ve köpük seviyesine bagli olarak pisirme ünitesini (6) kontrol eden ve kahve pistiginde kullaniciyi uyaran mikroislemci içermesidir.
2. Istem 1'e göre kahve makinesi olup, özelligi; sensör grubu (4) tarafindan ölçülen degerlerin mikroislemciye aktarilmasini saglamak üzere cezve (3) ile baglantili, kablosuz ve temassiz veri gönderimi yapabilen en az bir haberlesme birimi içermesidir.
3. Istem 1'e göre kahve makinesi olup, özelligi; cezve (3) içerisindeki karisima isi aktaran pisirme ünitesini (6) içermesidir.
4. Istem 1'e göre kahve makinesi olup, özelligi; cezve (3) içerisindeki sivi miktarini ölçerek, tasma emniyetinin saglanmasina yarayan sensör grubu (4) içermesidir.
5. Yukaridaki istemlerden herhangi birine uygun kahve makinesi olup, özelligi aktif hale getirildiginde, közde kahve pisirme için tasarlanan algoritma ile mikroislemcinin pisirme ünitesini (6) anlik olarak kontrol etmesini, daha uzun sürede ve düsük sicaklikta kahvenin pisirilmesini saglayan közde pisirme tusu (8) içermesidir.
6. Içerisine kuru kahve ve kullanici tercihine göre seker konulan cezvenin (3), hazneye (2) yerlestirilmesi ile cezveye (3) dökülen su seviyesinin ve pisirme esnasindaki köpük seviyesinin belirlenerek, kahvenin hazir olup olmadigina karar vermek üzere gerçeklestirilen bir kahve pisirme yöntemi olup, özelligi; kullanici tarafindan ve/veya otomatik olarak cezveye (3) kahve, su ve tercihine göre seker eklenmesi, cezvenin (3) hazneye (2) yerlestirmesi, makine gövdesindeki ultrasonik ve/veya kizilötesi thermophile ve/veya kapasite algilama ve/veya KYM renk uzayi ile mesafe algilama ve/veya uçus zamani ve/veya mikrodalga radar sensörlerinden en az biriyle olusturulan sensör grubunun (4), cezvenin (3) hazne (2) içerisine yerlestirildigini algilayarak mikroislemciyi uyarmasi, sensör grubu ile cezve içindeki su seviyesi algilanarak, otomatik olarak su doldurma özelliginin oldugu uygulamada kullanicinin seçimlerine göre yeterli/fazla suyun olup olmadigi, otomatik olarak su doldurma özelliginin olmadigi uygulamada ise cezvedeki su seviyesinin maksimum seviyenin üzerinde olup olmadiginin kontrol edilmesi, kullanicinin belirledigi pisirme hizi için hafizasinda kayitli bulunan sicaklik degerini uygulamak üzere mikroislemcinin pisirme ünitesini (6) cezve (3) ve/veya kahve uygun sicaklik degerine erisene kadar çalistirmasi, istenilen degerde isitilan cezve (3) içerisinde olusacak sivi ve köpük seviyesinin sens'ör grubu (4) vasitasiyla anlik olarak ölçülerek mikroislemciye gönderilmesi, mikroislemcinin, cezve (3) içerisindeki köpük seviyesinin, içerisindeki su seviyesine göre uygun olan köpük seviyesine erisip erismedigini kontrol etmesi, köpük seviyesi istenilen seviyeye ulasmadan pisirme ünitesinin (6) gücünü azaltarak yavas pisim ile köpük seviyesinin artirilmasi, köpük seviyesi istenilen degere ulastiginda mikroislemcinin, pisirme ünitesini (6) kapatarak kahvenin pistigini/hazir oldugunu bildirmek üzere kullaniciya görsel ve isitsel uyari vermesi islem adimlarini içermesidir.
7. istem ö'ya göre bir kahve pisirme yöntemi olup, özelligi; köpük seviyesi istenilen seviyeye ulasmadan pisirme ünitesinin (6) gücünü azaltarak yavas pisim ile köpük seviyesinin artirilmasidir.
TR2018/10055A 2018-07-14 2018-07-14 Kahve makinesi ve pişirme yöntemi TR201810055A2 (tr)

Priority Applications (3)

Application Number Priority Date Filing Date Title
TR2018/10055A TR201810055A2 (tr) 2018-07-14 2018-07-14 Kahve makinesi ve pişirme yöntemi
PCT/TR2019/050547 WO2020018057A2 (en) 2018-07-14 2019-07-09 Turkish coffee brewing method with capacitive sensor and the machine thereof
EP19837716.0A EP3678520B1 (en) 2018-07-14 2019-07-09 Turkish coffee brewing method with capacitive sensor and the machine thereof

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
TR2018/10055A TR201810055A2 (tr) 2018-07-14 2018-07-14 Kahve makinesi ve pişirme yöntemi

Publications (1)

Publication Number Publication Date
TR201810055A2 true TR201810055A2 (tr) 2018-08-27

Family

ID=64558849

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
TR2018/10055A TR201810055A2 (tr) 2018-07-14 2018-07-14 Kahve makinesi ve pişirme yöntemi

Country Status (1)

Country Link
TR (1) TR201810055A2 (tr)

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US7745759B2 (en) Apparatus for brewing beverages
US7279660B2 (en) Apparatus for brewing beverages
EP2661994B1 (en) Liquid heating vessel and control
US20150289713A1 (en) Automated turkish coffee machine with encapsulated coffee housing and comprising removable coffee preparation medium
CN107890288B (zh) 用于消费类产品中的液体的精确温度控制的系统
EP2088904B1 (en) A coffee machine
US9763537B2 (en) Hot beverage maker
CN104161462B (zh) 用于饮品制作机的防烫伤装置及饮品冲泡和保温方法
CN107343740A (zh) 电饭煲烹饪米饭的方法及装置
WO2011002421A2 (en) A turkish coffee machine and a turkish coffee brewing method
CN108937621A (zh) 一种水位控制智能电饭锅
CN108245019B (zh) 一种自动循环泡茶机及自动循环泡茶控制方法
JP2008541908A (ja) 浸出物を得る方法及び装置
CN209463859U (zh) 一种水位控制智能电饭锅
CN108338654A (zh) 养生壶的加热控制方法、加热控制装置及养生壶
KR20090028833A (ko) 다량의 뜨거운 액체를 얻는데 사용되는 다량의 물을 제어하는 방법
US20210361108A1 (en) Method and device for beverage making
US20150150411A1 (en) Aircraft kettle temperature control system
TR201810055A2 (tr) Kahve makinesi ve pişirme yöntemi
CN107569113A (zh) 加热装置、锅具及熬煮器具
WO2015084294A1 (en) Aircraft kettle temperature control system
CN206745157U (zh) 烹饪器具
CN107550227B (zh) 一种称重方法、系统、烹饪器具内锅及烹饪器具
TR201813377U5 (tr) Bi̇r türk kahvesi̇ pi̇şi̇rme maki̇nesi̇
TR202006221Y (tr) Görüntü i̇le pi̇şi̇m algilayan kahve maki̇nesi̇