TR201706492A2 - Bir Sepet İçeren Bir Bulaşık Makinesi - Google Patents

Bir Sepet İçeren Bir Bulaşık Makinesi Download PDF

Info

Publication number
TR201706492A2
TR201706492A2 TR2017/06492A TR201706492A TR201706492A2 TR 201706492 A2 TR201706492 A2 TR 201706492A2 TR 2017/06492 A TR2017/06492 A TR 2017/06492A TR 201706492 A TR201706492 A TR 201706492A TR 201706492 A2 TR201706492 A2 TR 201706492A2
Authority
TR
Turkey
Prior art keywords
basket
dishwasher
dishes
tilting mechanism
washing
Prior art date
Application number
TR2017/06492A
Other languages
English (en)
Inventor
Kaya Mehmet
Dönmez Ersi̇n
Koç Yusuf
Bayav Furkan
Kizildemi̇r Ayşe
Original Assignee
Arcelik As
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Arcelik As filed Critical Arcelik As
Priority to TR2017/06492A priority Critical patent/TR201706492A2/tr
Priority to PCT/EP2018/058281 priority patent/WO2018202368A1/en
Priority to EP18714259.1A priority patent/EP3618682A1/en
Publication of TR201706492A2 publication Critical patent/TR201706492A2/tr

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A47FURNITURE; DOMESTIC ARTICLES OR APPLIANCES; COFFEE MILLS; SPICE MILLS; SUCTION CLEANERS IN GENERAL
    • A47LDOMESTIC WASHING OR CLEANING; SUCTION CLEANERS IN GENERAL
    • A47L15/00Washing or rinsing machines for crockery or tableware
    • A47L15/42Details
    • A47L15/50Racks ; Baskets
    • A47L15/504Arrangements for changing the height of racks

Landscapes

  • Washing And Drying Of Tableware (AREA)
  • Details Of Rigid Or Semi-Rigid Containers (AREA)

Abstract

Bu buluş, bir yıkama kazanı (2), yıkama kazanı (2) içine yerleştirilen ve yıkanacak bulaşıkların üzerine dizildiği en az bir sepet (3) içeren bulaşık makinesi (1) ile ilgilidir.

Description

TARIFNAME BIR SEPET IÇEREN BIR BULASIK MAKINESI Bu bulus, yikanacak bulasiklarin içerisine dizildigi bir sepet içeren bir bulasik makinesi ile ilgilidir.
Bulasik makinelerinde yikama islemi deterjan gibi temizlik maddeleriyle saglanan kimyasal yikamanin yaninda bulasiklara çarptirilan sicak su vasitasiyla fiziksel yikama ile de gerçeklestirilmektedir. Fiziksel yikama, pervaneler veya bulasik makinesi içerisinde yer alan nozüllerden saglanan su çikisi ile gerçeklestirilmektedir. Pervanelerden veya nozüllerden gelen su bulasiklara sabit bir açida çarpmakta ve bulasiklar üzerindeki kirlerin bulasiklardan uzaklastirilmasi saglanmaktadir. Suyun sabit bir açi ile bulasiklar üzerine gönderilmesi yikama etkinliginin maksimize edilmesini engellemektedir. Suyun bulasiklar üzerine farkli açilarda çarptirilmasini saglayacak sekilde farkli yönlere bakan nozüllerin kullanilmasi durumunda ise su basinci ve debisi azalmakta ve yikama etkinliginin arttirilmasi mümkün olmamaktadir.
Teknigin bilinen durumunda yer alan EP1136030 sayili Avrupa patent basvurusunda altinda yer alan pervanesi ile birlikte egdirilen bir sepete sahip bir bulasik makinesi anlatilmaktadir.
Teknigin bilinen durumunda yer alan EP2449949 sayili Avrupa patent basvurusunda yüksekligi ayarlanabilir ve egdirilebilir bir sepet üzerinde yer alan bir su hattinin baglantisinin yapilmasinin anlatildigi bir bulasik makinesi anlatilmaktadir.
Bu bulusun amaci, sepet içerisine dizilmis bulasiklar üzerindeki suyun daha iyi bir sekilde yönlendirilmesinin saglandigi bir bulasik makinesinin gerçeklestirilmesidir.
Bu bulusun amacina ulasmak için gerçeklestirilen ve istemlerde açiklanan bulasik makinesi, yikanacak bulasiklarin yerlestirildigi yikama kazani içerisindeki sepetin en az bir kenarindan veya kösesinden yükseltilmesini saglayarak sepetin yikama kazani tabanina göre egimli bir konuma geçirilmesini saglayan bir egme mekanizmasi içermektedir. Egme mekanizmasi, sepetin altindan ittirerek veya üstünden kaldirarak sepetin yikama veya kurutma islemleri sirasinda düsey eksende hareket ettirilmesini saglamaktadir. Sepetin yikama kazanina paralel oldugu bir düz konum ile egimli oldugu bir egik konumu bulunmaktadir. Egme mekanizmasi sepeti yükselterek düz konumdan egik konumuna geçirebildigi gibi sepeti alçaltarak egik konumdan düz konumuna da geçirebilmektedir. Asagida anlatilan uygulamalarda da görülecegi üzere egme mekanizmasi sayesinde sepet egdirilebilmekte, sallandirilabilmekte veya titrestirilebilmektedir. Sepetin anlatilan sekilde farkli eksenlerde hareket ettirilmesiyle bulasiklar üzerine püskürtülen suyun tarama alani dolayli olarak arttirilmakta baska bir ifadeyle suyun sepetin yikama kazani tabanina paralel oldugu durumda ulasamayacagi noktalara ulastirilmasi saglanmaktadir.
Bulusun bir uygulamasinda bulasik makinesi, egme mekanizmasini kontrol eden bu sayede sepeti yikama islemi basladiktan sonra sürekli olarak egik oldugu konum ile yikama kazani tabanina paralel oldugu düz konum arasinda salinim yaptirarak yikama etkinligini arttiran bir kontrol ünitesi içermektedir. Bu uygulamada su ile saglanan mekanik yikama etkisi arttirilmaktadir.
Bu uygulamanin bir diger versiyonunda kontrol ünitesi, egme mekanizmasini kontrol ederek sepetin karsilikli iki kenarinin sirayla yükseltilmesini ve alçaltilmasini saglayarak sepetin tipki bir besik gibi sallandirilmasini saglamaktadir. Bu sayede bulasiklar üzerine püskürtülen suyun, bulasiklar üzerine dik açi etrafinda pozitif ve negatif açi yapacak sekilde püskürtülmesi saglanarak suyun ulasamadigi bölgelere ulasmasi, bulasiklar üzerine farkli açilarda çarpmasi ve bu sayede yikama etkinliginin arttirilmasi amaçlanmaktadir. Bu uygulamada egme mekanizmasi sepeti, dört kösesinden/kenarindan birbirlerinden bagimsiz sekilde yükseltebilmekte ve kontrol ünitesi de egme mekanizmasini kontrol ederek püskürtülen suyun bulasiklar üzerine oynar basliga sahip bir nozülün saglayacagi açi kombinasyonlarindan çok daha fazla sayida açi kombinasyonunda çarptirilmasini ve ayni zamanda suyun çok daha fazla yüzeyle bulusmasini saglamaktadir.
Bulusun bir baska uygulamasinda bulasik makinesi, sepet üzerine dizilmis bulasiklarin bir referans noktasina göre yüksekliklerinin ölçülmesini saglayan bir seviye sensörü içermekte, kontrol ünitesi de seviye sensöründen aldigi veriye göre en yüksek seviyedeki bulasigin seviyesine göre egme mekanizmasinin sepeti kaldiracagi yüksekligi belirlemektedir. Bu uygulamada gerçeklestirilmek istenen yikama kazani içerisinde sepetin üzerinde yer alan ikinci bir sepet veya pervane olmasi durumunda egme mekanizmasinin sepeti kaldirarak bulasiklarin diger sepete veya pervaneye çarpmalarinin önlenmesidir.
Bu uygulamanin bir baska versiyonunda kontrol ünitesi, seviye sensöründen aldigi veriye göre egme mekanizmasini kontrol ederek sepetin bulasiklarin diger sepet veya pervaneye çarpmayacagi en yüksek seviyeye kadar yükseltilmesini saglamaktadir. Böylelikle bulasiklar üzerine püskürtülen suyun dik açi etrafinda yaptigi salinim açisi maksimize edilmektedir.
Bulusun bir baska uygulamasinda kontrol ünitesi, egme mekanizmasini kurutma islemi sirasinda da çalistirarak yikanmis bulasiklar üzerindeki suyun daha hizli bir sekilde süzdürülmesini saglamaktadir. Bu sayede yikama sonrasinda genis ve derinlige sahip bulasiklarin üst yüzeylerinde biriken suyunda tahliye edilmesi saglanmaktadir.
Bulusun bir baska uygulamasinda egme mekanizmasi, enerjilendirildiginde içerisinde yer alan yaylarin isitilmasini, isinma sebebiyle boylarinin uzamasi ve yayin ucunda yer alan pimin ileri dogru hareket ettirilmesini saglayan termo tahrik edici (thermo actuator) içermektedir. Termo tahrik edici de yaylarin isinarak boylarinin uzamasiyla hareket saglandigindan sepetin nazikçe yükseltilebilmesi bu sayede sepet içerisindeki bulasiklarin hareket dolayisiyla ses çikarmamasi ve kirilmamalari saglanmaktadir. Ayni sekilde yaylarin sogumasinin da görece uzun sürmesinden dolayi sepet alçalirken de bulasiklarin zarar görmesi önlenmektedir.
Bulusun bir baska uygulamasinda egme mekanizmasi, sepetin hidrolik olarak yükseltilmesini saglayan bir kriko içermektedir. Böylelikle sepetin hareketi hassas bir sekilde kontrol edilmekte ve yukarida bahsedildigi gibi bulasiklarin sallantidan dolayi ses çikarmalari veya kinlmalarinin önüne geçilmektedir.
Bulusun bir baska uygulamasinda egme mekanizmasi, yikama kazani içerisinde sepetin altinda kalacak sekilde konumlandirilmaktadir. Bu uygulamada sepet, alt kismindan ittirilerek yükseltilmektedir. Bu sayede egme mekanizmasinin sepetin üzerinde yer kaplamasinin önüne geçilerek bulasiklar için kullanilan hacmin daraltilmasina gerek kalmamaktadir.
Bulus konusu bulasik makinesinde, sepetin düsey düzlemde farkli sekillerde hareket ettirilmesini saglayan egme mekanizmasi ile hem yikama hem de kurutma isleminin performansi iyilestirilmektedir. Bulasiklara gönderilen suyun tarama alaninin arttirilmasi ve daha farkli açilarda bulasiklar üzerine çarptirilmasiyla mekanik yikama etkisi iyilestirilerek ayni etkinin daha soguk su ile de saglanmasi gerçeklestirilerek enerji tasarrufu saglanmaktadir.
Bu bulusun amacina ulasmak için gerçeklestirilen bulasik makinesi ekli sekillerde gösterilmis olup, bu sekillerden; Sekil 1 - Bir bulasik makinesinin kismi sematik görünüsüdür.
Sekil 2 - Bulusun bir uygulamasinda sepetin egik konumdaki sematik görünüsüdür.
Sekil 3 - Bulusun bir uygulamasinda sepetin tümüyle yükseltildigi sematik görünüsüdür.
Sekil 4 - Bulusun bir uygulamasinda sepetin kismen yükseltildigi sematik görünüsüdür.
Sekil 5 - Bulusun bir uygulamasinda sepet ve egme mekanizmasinin perspektif görünüsüdür.
Sekillerdeki parçalar tek tek numaralandirilmis olup bu numaralarin karsiligi asagida verilmistir. 1. Bulasik makinesi Yikama kazani Egme mekanizmasi (Tilting mechanism) Kontrol ünitesi Seviye sensörü Pervane 9°>19`$^FP°N Su hatti Bulasik makinesi (1), bir yikama kazani (2), yikama kazani (2) içine yerlestirilen ve yikanacak bulasiklarin üzerine dizildigi en az bir sepet (3) içermektedir.
Yikama islemi yikama kazaninda (2) gerçeklestirilmektedir. Yikanacak bulasiklar sepete (3) yerlestirilmektedir. Bulasik makinesi (1) ayrica, yikama kazani (2) içerisinde tercihen sepetin (3) üzerinde bir pervane (7) ve pervaneye (7) su iletilmesini saglayan bir su hatti (8) içermektedir.
Bulus konusu bulasik makinesi (1), yikama kazani (2) içerisinde yer alan ve sepeti (3) en az bir kösesinden veya kenarindan yükselterek sepetin (3) yikama haznesi (2) tabanina göre açili konumda durmasini saglayan bir egme mekanizmasi (4) içermektedir. Egme mekanizmasi (4) tercihen sepetin (3) altinda yer almakta ve yukari dogru hareket ederek sepetin (3) yükseltilmesini saglamaktadir. Ancak bulusun farkli uygulamalarinda egme mekanizmasi (4) sepetin (3) üzerinde yer alarak sepeti (3) kenarini/kösesini yukariya dogru çekmek suretiyle de sepetin (3) yikama kazani (2) tabanina göre açili konumda durmasini saglayabilmektedir.
Yikama kazani (2) içerisinde sepet (3) üzerine yikanacak bulasiklarin yerlestirilmesinden kaynakli yer/hacim problemi sebebiyle egme mekanizmasinin (4) sepetin (3) altinda yer almasi tercih edilmektedir. Egme mekanizmasi (4), sepeti (3) en az bir kösesinden veya kenarindan yukari dogru iterek/çekerek sepetin (3) egik bir konuma gelmesini saglamaktadir. Bu sayede yani sepetin (3) egdirilebiliyor olmasiyla yikama islemi sirasinda sepetin (3) alt kismindan bulasiklara dogru püskürtülen su, sepet (3) içerisindeki bulasiklarin farkli kisimlarina da ulasmakta ve mekanik yikama performansi iyilestirilmektedir.
Bulusun bir uygulamasinda bulasik makinesi (1), egme mekanizmasini (4) kontrol ederek yikama islemi basladiktan sonra sepetin (3) en az bir kösesinden/kenarindan yükseltilip alçaltilarak sepetin (3) sürekli bir sekilde egdirilmesini saglayan bir kontrol ünitesi (5) içermektedir. Kontrol ünitesi (5) egme mekanizmasina (4) sinyal göndererek kontrolünü saglamakta, sepetin (3) kenarindan/kösesinden yükseltilmesini veya yükseltilmis sepetin (3) tekrar eski/baslangiç konumuna getirilmesini saglamaktadir. Bu uygulamada yikama islemi basladiktan sonra kontrol ünitesinin (5) komutlariyla egme mekanizmasi (4) sürekli çalistirilarak sepetin (3) bir kösesinden/kenarindan bir yükseltilip bir alçaltilmasi saglanarak bulasiklara püskürtülen suyun farkli alanlara/noktalara ulasmasi saglanmaktadir.
Bulusun bir baska uygulamasinda egme mekanizmasi (4), sepetin (3) dört kösesinden/kenarindan birbirinden bagimsiz olarak yükseltilmesini saglamakta ve kontrol ünitesi (5) de yikama islemi sirasinda herhangi iki karsilikli kenarinin sirayla önce yükseltilip sonra alçaltilmasini saglayarak sepetin (3) periyodik olarak öne arkaya veya saga sola dogru egdirilmesini saglamaktadir. Egme mekanizmasi (4), sepetin (3) dört kösesinde veya kenarlarinin tercihen orta noktalarinda yer alan ve sepetin (3) yükseltilmesini saglayan elemanlar içermekte ve ardisik köselerde yer alan elemanlarin sepeti (3) yukari dogru itmesiyle/çekmesiyle sepetin (3) ilgili kenari yükselmis olmakta, ayni kenar, o kenarin orta noktasinda yer alan elemanin sepeti yukari çekmesi/itmesi ile de yükseltilmis olmaktadir. Bu uygulamada sepet (3) yikama islemi sirasinda karsilikli her iki kenarindan da sirayla yükseltilerek sallanmakta ve böylece bulasiklara püskürtülen suyun taradigi alan arttirilmaktadir. Ek olarak egme mekanizmasinin (4) sepeti (3) dört kenarindan/kösesinden birbirinden bagimsiz olarak yükseltebilmesi sayesinde kontrol ünitesinin (5) egme mekanizmasini (4) kullanarak gerçeklestirebilecegi sayisiz kombinasyon bulunmakta ve bu sayede farkli özelliklere sahip bulasik çesitleri için en iyi yikama performansi her zaman saglanabilmektedir.
Bulusun bir baska uygulamasinda bulasik makinesi (1), sepet (3) içine yerlestirilmis bulasiklarinin yüksekliklerinin ölçülmesini saglayan bir seviye sensörü (6) içermekte ve kontrol ünitesi (5) de seviye sensöründen (6) aldigi veriye göre sepetin (3) egme mekanizmasi (4) tarafindan çikarilacagi yüksekligi belirlemektedir. Seviye sensörü (6) sepet (3) içerisine yüklenmis bulasiklarin ulastigi en yüksek seviyeyi yikama kazaninin (2) tabani gibi bir referans noktasina göre ölçmekte ve bu bilgiyi kontrol ünitesine (5) aktarmaktadir. Yikama kazani (2) içerisinde sepetin (3) üzerinde yer alan ikinci bir sepet (3) veya bulasiklara su püskürtülmesini saglayan bir pervane (7) oldugu durumda da bunlarin referans noktasina göre yüksekligi kontrol ünitesinin (5) hafizasina kayit edilmekte ve kontrol ünitesi (5), sepetin (3) egme mekanizmasi (4) tarafindan yükseltildiginde bulasiklarin diger sepete (3) veya pervaneye (7) çarpmayacagi sekilde egme mekanizmasi (4) tarafindan saglanan yüksekligi belirlemektedir. Örnegin, sepet (3) içerisindeki bulasiklarin referans noktasina göre yüksekliginin x oldugu ve sepet (3) üzerinde yer alan bir pervanenin (7) referans noktasina göre yüksekliginin y oldugu durumda, kontrol ünitesi (5), sepetin (3) egme mekanizmasi (4) tarafindan en fazla y - x kadar baska bir ifadeyle aradaki boslugun boyu kadar yükseltilmesine izin vermekte, bu sayede bulasiklarin sepet (3) yükseltildiginde pervaneye (7) çarpmasi engellenmektedir.
Bu uygulamanin bir versiyonunda kontrol ünitesi (5), seviye sensöründen (6) aldigi veriye göre sepetin (3) egme mekanizmasi (4) tarafindan çikarilabilecegi maksimum yüksekligi belirlemekte ve egme mekanizmasinin (4) sepeti (3) maksimum yükseklige kadar yükseltmesini saglamaktadir. Bu uygulama ile sepet (3) yikama kazaninin (2) tabani ile mümkün olan en büyük açida egdirilmekte ve bulasiklara püskürtülen suyun tarama alani maksimize edilmektedir. Sepetin (3) mümkün olan en büyük açida egdirilmesiyle püskürtülen suyun bulasiklarin hemen hemen her noktasina ulasmasi saglanirken, suyun bulasiklara çarpma açisi da en fazla seviyede çesitlendirilmektedir.
Bulusun bir baska uygulamasinda kontrol ünitesi (5), kurutma isleminde egme mekanizmasinin (4) çalistirilmasini ve sepetin (3) en az bir kösesinden/kenarindan yükseltilip alçaltilarak egdirilmesini saglamaktadir. Bu uygulamada yikama islemi sirasinda mekanik yikama etkisinin iyilestirilmesi gibi sepetin (3) egdirilmesiyle yikanmis bulasiklar üzerinde duran su damlaciklarinin daha hizli bir sekilde süzülmesi saglanmaktadir. Ayni zamanda tencere gibi derinlige sahip bulasiklarin üst yüzeylerinde biriken suyunda egdirilme islemi sayesinde bulasiklardan uzaklastirilmasi saglanmakta ve bulasik makinesinin (l) kurutma performansi iyilestirilmektedir.
Bulusun bir baska uygulamasinda egme mekanizmasi (4), sepetin (3) yükseltilmesini saglayan en az bir termo tahrik ediciye (sekillerde gösterilmemistir) sahiptir. Termo tahrik edicide elektrik enerjisi uygulanmasi ile içerisinde yer alan yaylarin isinarak uzamasi saglanmakta ve yaylarin uç kisminda bulunan pim yukari/asagi dogru itilmektedir. Pimin ileri dogru çikmasi ile uç kismi lineer olarak yer degistirmektedir. Termo tahrik edicinin uç kisminin gerçeklestirdigi dogrusal hareket sepetin (3) kenarindan/kösesinden yükseltilmesini ve sepetin (3) tabana göre açili durmasini saglamaktadir.
Bulusun bir baska uygulamasinda egme mekanizmasi (4), sepetin (3) yükseltilmesini saglayan en az bir hidrolik krikoya (sekillerde gösterilemistir) sahiptir. Hidrolik krikonun da termo tahrik edici gibi gerçeklestirdigi dogrusal hareket sepetin (3) tabana göre egimli hale gelmesini saglamaktadir. Sepetim (3) kenarindan/kösesinden yükseltilmesinde hidrolik kriko kullanilmasiyla sepetin (3) yükseltilme/alçaltilma hareketi hassas bir sekilde gerçeklestirilebilmekte, böylelikle sepet (3) içerisindeki bulasiklarin birbirlerine çarparak ses çikarmalari ve kirilmalari engellenmektedir.
Bulusun bir baska uygulamasinda egme mekanizmasi (4), yikama haznesinin (2) tabaninda yer almaktadir. Bu uygulama ile yukari da bahsedilmis oldugu üzere egme mekanizmasinin (4) yikama kazani (2) hacminde sepet (3) üzerinde yer kaplamasi Önlenerek sepet (3) üzerine daha fazla bulasik yerlestirilebilmesi saglanmaktadir.
Bulus konusu bulasik makinesinde (1), egme mekanizmasi (4) sayesinde sepetin (3) yikama ve kurutma islemleri sirasinda egimli hale getirilmesi ve egme mekanizmasinin (4) aralikli olarak çalistirilmasiyla da sepetin (3) sallanmasi saglanarak bulasiklar üzerine püskürtülen suyun tarama alani dolayli olarak arttirilarak suyun bulasiklarin hemen hemen tüm yüzeylerine/noktalarina ulasmasi saglanmakta, bunun yaninda suyun bulasiklar üzerine çarpma açisi da çesitlendirilerek su ile saglanan mekanik yikama etkisinin performansi iyilestirilmektedir.

Claims (9)

    ISTEMLER
  1. l - Bir yikama kazani (2), yikama kazani (2) içine yerlestirilen ve yikanacak bulasiklarin üzerine dizildigi en az bir sepet (3) içeren, yikama kazani (2) içerisinde yer alan ve sepeti (3) en az bir kösesinden veya kenarindan yükselterek sepetin (3) yikama haznesi (2) tabanina göre açili konumda durmasini saglayan bir egme mekanizmasi (4) ile karakterize edilen bir bulasik makinesi (1).
  2. 2 - Egme mekanizmasini (4) kontrol ederek yikama islemi basladiktan sonra sepetin (3) en az bir kösesinden/kenarindan yükseltilip alçaltilarak sepetin (3) sürekli bir sekilde egdirilmesini saglayan bir kontrol ünitesi (5) ile karakterize edilen istem l”deki gibi bir bulasik makinesi (1).
  3. 3 - Sepetin (3) dört kösesinden/kenarindan birbirinden bagimsiz olarak yükseltilmesini saglayan egme mekanizmasi (4) ve yikama islemi sirasinda herhangi iki karsilikli kenarinin sirayla önce yükseltilip sonra alçaltilmasini saglayarak sepetin (3) periyodik olarak öne arkaya veya saga sola dogru egdirilmesini saglayan kontrol ünitesi (5) ile karakterize edilen yukaridaki istemlerden herhangi birindeki gibi bir bulasik makinesi (1).
  4. 4 - Sepet (3) içine yerlestirilmis bulasiklarinin yüksekliklerinin ölçülmesini saglayan bir seviye sensörü (6) ve seviye sensöründen (6) aldigi veriye göre sepetin (3) egme mekanizmasi (4) tarafindan çikarilacagi yüksekligi belirleyen kontrol ünitesi (5) ile karakterize edilen yukaridaki istemlerden herhangi birindeki gibi bir bulasik makinesi (1).
  5. 5 - Seviye sensöründen (6) aldigi veriye göre sepetin (3) egme mekanizmasi (4) tarafindan çikarilabilecegi maksimum yüksekligi belirleyen ve egme mekanizmasinin (4) sepeti (3) maksimum yükseklige kadar yükseltmesini saglayan kontrol ünitesi (5) ile karakterize edilen istem 4”teki gibi bir bulasik makinesi (1).
  6. 6 - Kurutma isleminde egme mekanizmasinin (4) çalistirilmasini ve sepetin (3) en az bir kösesinden/kenarindan yükseltilip alçaltilarak egdirilmesini saglayan kontrol ünitesi (5) ile karakterize edilen yukaridaki istemlerden herhangi birindeki gibi bir bulasik makinesi (1).
  7. 7 - Sepetin (3) yükseltilmesini saglayan en az bir termo tahrik ediciye sahip egme mekanizmasi (4) ile karakterize edilen yukaridaki istemlerden herhangi birindeki
  8. 8 - Sepetin (3) yükseltilmesini saglayan en az bir hidrolik krikoya sahip egme mekanizmasi (4) ile karakterize edilen istem 1 ila 6,dan herhangi birindeki gibi bir bulasik makinesi (1).
  9. 9 - Yikama haznesinin (2) tabaninda yer alan egme mekanizmasi (4) ile karakterize edilen yukaridaki istemlerden herhangi birindeki gibi bir bulasik makinesi (l).
TR2017/06492A 2017-05-03 2017-05-03 Bir Sepet İçeren Bir Bulaşık Makinesi TR201706492A2 (tr)

Priority Applications (3)

Application Number Priority Date Filing Date Title
TR2017/06492A TR201706492A2 (tr) 2017-05-03 2017-05-03 Bir Sepet İçeren Bir Bulaşık Makinesi
PCT/EP2018/058281 WO2018202368A1 (en) 2017-05-03 2018-03-30 A dishwasher comprising a basket
EP18714259.1A EP3618682A1 (en) 2017-05-03 2018-03-30 A dishwasher comprising a basket

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
TR2017/06492A TR201706492A2 (tr) 2017-05-03 2017-05-03 Bir Sepet İçeren Bir Bulaşık Makinesi

Publications (1)

Publication Number Publication Date
TR201706492A2 true TR201706492A2 (tr) 2018-11-21

Family

ID=61827760

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
TR2017/06492A TR201706492A2 (tr) 2017-05-03 2017-05-03 Bir Sepet İçeren Bir Bulaşık Makinesi

Country Status (3)

Country Link
EP (1) EP3618682A1 (tr)
TR (1) TR201706492A2 (tr)
WO (1) WO2018202368A1 (tr)

Families Citing this family (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
EP3536216B1 (en) * 2018-03-09 2023-05-31 Vestel Elektronik Sanayi ve Ticaret A.S. Dishwasher
CN111000512B (zh) * 2019-12-24 2021-02-19 珠海格力电器股份有限公司 一种防积水式餐具篮组件及洗碗机
US11445887B2 (en) 2020-12-01 2022-09-20 Haier Us Appliance Solutions, Inc. Adjustable rack assembly and dishwashing appliance

Family Cites Families (8)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3809450A (en) * 1971-12-27 1974-05-07 Gen Electric Rack level adjustment system in a dishwasher
JPS63296731A (ja) * 1987-05-29 1988-12-02 松下電器産業株式会社 食器洗い機
EP1136030B1 (de) 2000-03-13 2009-06-17 V-Zug AG Geschirrspüler mit verstellbarem Geschirrkorb
JP2006326149A (ja) * 2005-05-30 2006-12-07 Rinnai Corp 食器洗い機
DE202008000708U1 (de) * 2008-01-17 2009-05-28 Paul Hettich Gmbh & Co. Kg Auszugsführung für einen schubkastenartig gegenüber einem Korpus verfahrbaren Behälter
DE102008030356A1 (de) * 2008-06-26 2010-01-07 Meiko Maschinenbau Gmbh & Co.Kg Geschirrspülmaschine mit Schwenkvorrichtung
DE102010043266A1 (de) 2010-11-03 2012-05-03 BSH Bosch und Siemens Hausgeräte GmbH Geschirrspülmaschine
DE102011103004A1 (de) * 2011-05-24 2012-11-29 Miele & Cie. Kg Geschirrkorb, insbesondere Oberkorb

Also Published As

Publication number Publication date
WO2018202368A1 (en) 2018-11-08
EP3618682A1 (en) 2020-03-11

Similar Documents

Publication Publication Date Title
TR201706492A2 (tr) Bir Sepet İçeren Bir Bulaşık Makinesi
CN102227185B (zh) 餐具清洗机及其控制方法
US20120298598A1 (en) Dish rack, in particular upper rack
EP2117407B1 (en) Controlling method of a dishwasher
KR20130056739A (ko) 식기 세척기 및 그 제어 방법
KR102373055B1 (ko) 식기세척기
KR100973407B1 (ko) 히팅장치가 구비된 식기세척기
JP2005511231A (ja) 食器洗浄機内の洗浄食器を洗浄するための装置及び方法
CN207331305U (zh) 自动洗涤装置
JP5263038B2 (ja) 食器洗い機
KR101235952B1 (ko) 식기 세척기 및 식기 세척기의 히터부
KR101397037B1 (ko) 식기 수납체 및 이를 이용한 식기 세척기
KR101130378B1 (ko) 식기세척기 및 그 제어방법
KR20070113639A (ko) 식기 세척기
JP6340544B2 (ja) 食器洗い機
KR200442347Y1 (ko) 식기 자동 세척장치
JP3799747B2 (ja) 食器洗浄機
JP7340366B2 (ja) 食器洗い機
JP6569085B2 (ja) 食器洗い機等の食器かご
JP2020028462A (ja) 食器洗浄機及び制御プログラム
KR102313446B1 (ko) 식기 안착부의 승강 기능을 구비한 초음파 식기세척기
JPS63154150A (ja) 食器洗浄機
KR20070062297A (ko) 식기 세척기 및 식기 세척기의 제어방법
KR101208297B1 (ko) 식기 세척기 및 그 제어방법
JP2023069070A (ja) 洗浄機