TR201604731A1 - Oftalmi̇k farmasöti̇k bi̇leşi̇mler - Google Patents

Oftalmi̇k farmasöti̇k bi̇leşi̇mler Download PDF

Info

Publication number
TR201604731A1
TR201604731A1 TR2016/04731A TR201604731A TR201604731A1 TR 201604731 A1 TR201604731 A1 TR 201604731A1 TR 2016/04731 A TR2016/04731 A TR 2016/04731A TR 201604731 A TR201604731 A TR 201604731A TR 201604731 A1 TR201604731 A1 TR 201604731A1
Authority
TR
Turkey
Prior art keywords
pharmaceutical composition
feature
specified
polyoxyethylene
sorbitan
Prior art date
Application number
TR2016/04731A
Other languages
English (en)
Inventor
Karaağaç Esra
Original Assignee
Esra Karaagac
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Esra Karaagac filed Critical Esra Karaagac
Priority to TR2016/04731A priority Critical patent/TR201604731A1/tr
Publication of TR201604731A1 publication Critical patent/TR201604731A1/tr

Links

Landscapes

  • Medicines That Contain Protein Lipid Enzymes And Other Medicines (AREA)

Abstract

Mevcut buluş, keratokonjunktivitis sikka ile ilişkili oküler enflamasyona bağlı olarak gözyaşı yapımının baskılandığı öngörülen hastalarda gözyaşı yapımının artırılmasında profilaktik ve/veya semptomatik ve/veya terapötik tedavisinde kullanılmak üzere siklik bir polipeptit olan immünosüpresif özellikteki uygun etken maddeyi ve/veya farmasötik olarak kabul edilebilir türevlerini içeren farmasötik bileşim/ler ile ilgilidir.

Description

TARIFNAME OFTALMIK FARMASÖTIK BILESIMLER BULUSUN ILGILI OLDUGU ALAN Mevcut bulus, keratokonjunktivitis sikka ile iliskili oküler enflamasyona bagli olarak gözyasi yapiminin baskilandigi öngörülen hastalarda gözyasi yapiminin artirilmasinda profilaktik ve/veya semptomatik ve/veya terapötik tedavisinde kullanilmak üzere siklik bir polipeptit olan immünosüpresit` özellikteki uygun etken maddeyi ve/veya farmasötik olarak kabul edilebilir türevlerini içeren farmasötik bilesim/ler ile ilgilidir.
Mevcut bulus; siklik bir polipeptit olan immünosüpresif özellikteki etken maddenin ve/veya farmasötik olarak kabul edilebilir türevleri oldugu ve uygun farmasötik formlarda etken madde olarak kullanildigi farmasötik bilesim/ler ile ilgilidir.
Formül 1: Ayrica bulus, Siklosporin ve/veya farmasötik olarak kabul edilebilir türevlerini içeren farmasötik bilesiinlerin oftalmik, oral ve parenteral uygulama için uygun olan formülasyonlarini ve profilaktik, semptomatik veya terapötik kullanimlarini da kapsamaktadir. ÖNCEKI TEKNIK (TEKNIGIN BILINEN DURUMU) Kuru göz sendromu, oküler yüzey hasari ile birlikte görme bozuklugu ile sonuçlanabilen gözyasi filmi ve oküler yüzeyin multifaktoriyel bir hastaligidir. Bu tabloya artmis gözyasi osmolaritesi ve oküler yüzey inflamasyonu eslik etmektedir. Kuru göz hastaliginin her bir formu farkli tedavi protokolü gerektirmektedir ve dogru taniyi koymak bu nedenle çok önemlidir. Hastaligin tedavisinde kuru göze neden olan faktörlerin ortaya çikarilmasi ve semptomlari arttiran durumlarin engellenmesi önemlidir. Tedavi, medikal, anti-inflamatuar tedavi, kan ürünleri ile tedavi, girisimsel tedaviler, cerrahi tedavi ve halen gelistirilmekte Kuru göz sendromuna (KGS) neden olan faktörlerin ortaya çikarilmasi kuru göz tedavisinde çok önemlidir ve ilk basamaktir. Kuru göz hastalarinda gerek altta yatan nedenlere, gerek hastaligin kendisine ve gerekse komplikasyonlara yönelik tedaviler esas tedavi yöntemlerini olusturmaktadir. ” grubunun tanimladigi sekilde kuru göz aslinda “Oküler yüzey hasari ile birlikte rahatsizlik hissi, görme bozuklugu ve stabil olmayan gözyasi film tabakasina neden olan gözyasi ve oküler yüzeyin multifaktoriyel disfonksiyonu” olarak belirtilmistir. Bu nedenle etyolojiye baktigimizda aslinda birçok farkli mekanizmanin rol oynadigini görmekte ve tedavi planlarken de bu mekanizmalar göz önünde bulundurulmaktadir. Uzun yillardir devam eden arastirmalara ragmen kuru göz tanisi ve tedavisi halen zorluk tasimaktadir. Tanida semptomlarin ayrintili degerlendirilmesi ve tanisal testlerin uygun kombinasyonlari ile hastaya yaklasilmasi çok önemlidir. Tedavinin basarisini, konulan taninin dogrulugu ve olgularin kuru göz etyopatogenezine göre uygun siniflandirilmasi belirlemektedir (Akova Kuru göz patogenezinde intlamasyonun öneminin farkedilmesi ile yeni tedavi yaklasimlari gündeme gelmistir. 1998”de Stem ve arkadaslarinin ileri sürdügü gözyasi fonksiyonel ünitesi kuru göz patogenezindeki inflamasyon modelini destekler niteliktedir (Stem ve ark,, 1998), Hiperosmolar gözyasi intlamatuar medyatörlerin salinimi ve inflamatuar kaskadin aktive olmasi ile yüzey epitelini hasara ugratabilir ve goblet hücre kaybi ile müsin üretiminde azalmaya neden olabilir (Djalilian ve ark., 2005). Suni gözyasi preparatina ragmen konjonktivadaki hipereminin, korneadaki boyanmanin ve iritasyon sikayetlerinin devain ettigi olgular antiinflamatuar tedavi için adaydirlar.
Siklosporinin en belirgin 2 etkisi T lenfosit aktivasyonunu baskilamak ve çesitli hücre tiplerinde apoptozisi önlemektir. Bu etkileri sitoplazmada bulunan siklofilin A ve D denilen iki sitoplazmik protein yardimi ile olusturmaktadir. Siklofilin A ile Cs A°nin birlesmesi ile T lenfosit aktivasyonu sirasinda özellikle IL-2 salinimi önlenmis olur ve hücresel bagisiklik cevabi baskilanir. Siklofilin D”nin Cs A ile birlesmesi sonucu hücrede apoptozis baskilanir. Cs A”nin konjonktiva epitelinde apoptozisi azalttigi farelerdeki kuru göz modelinde gösterilmistir (Strong ve ark., 2005). Yapilan çok merkezli 877 olguyu içeren bir Faz III çalismasinda %0,05 ve %0,l°lik Cs A kullanimi karsilastirilmis ve 6 aylik tedavi sonrasinda her iki doz grubunda belirgin olarak gözyasi fonksiyonlarinda ve subjektif sikayetlerde düzelme olmustur (Sall ve ark., 2000). Bir baska çalismada da aköz yetmezlik ile birlikte olan kuru göz olgularinda topikal Cs A uygulamasinin azalmis goblet hücre sayisinda ve bu hücrelerden salgilanan TGF°de artisa neden oldugu saptanmistir (Pflugfelder ve ark., 2008). Topikal siklosporin A kuru gözün yarattigi inflamasyonu baskilamanin yanisira meibomian bezlerinin salgi kanallarini tikayan tikayan meibum içindeki serbest yag asitlerinin polar lipidlere dönüstürülmesinden kaynaklanan inIlamasyonu, bakteri kolonizasyonunun ürettigi bakteri lipazlarini da baskilamaktadir (Perry ve ark., 2006).
Siklosporinler, birçok farmakolojik özellige sahip polar olmayan, halkali oligopeptitlerin bir sinifindandir, Bunlar özellikle, bagisiklik bastirici ( immünosüpresif) ve iltihap önleyici (antienflamatuvar) etkinlikleriyle taninir ve diger yandan, bagisiklik (immün) kökenli kuru keratokonjonktivit hastalarinda, gözyasi bezi tarafindan gözyasi salgilanmasini arttirmalari ya da eski dummuna getirmeleri bakimindan etkilidirler.
W08901772 nolu patent belgesinde siklosporin ve bir dolgu maddesi içeren, gözyasi bezlerindeki bir bozukluk nedeniyle gözyasi eksikliginden sikayetçi hastalarda gözyasi üretimini arttirmaya yönelik, haricen kullanilan bir göz bilesiminden bahsedilmektedir. Özellikle sözü edilen dolgu maddeleri zeytin yagi, yerfistigi yagi, hintyagi, polioksietilenlenmis hint yagi, mineral yaglar, vazelinler, dimetilsülfoksit, bir alkol, lipozomlar, silisyum yaglari yada bunlarin karisimlaridir.
BULUSUN AÇIKLAMASI Mevcut bulus, keratokonjunktivitis sikka ile iliskili oküler enflamasyona bagli olarak gözyasi yapiminin baskilandigi öngörülen hastalarda gözyasi yapiminin artirilmasinda profilaktik ve/veya seinptomatik ve/veya terapötik tedavisinde kullanilmak üzere siklik bir polipeptit olan immünosüpresif özellikteki uygun etken maddeyi ve/veya farmasötik olarak kabul edilebilir türevlerini içeren farmasötik bilesim/ler ile ilgilidir.
Mevcut bulusun bir diger yönü; oftalmik kullanilmak üzere siklik bir polipeptit olan immünosüpresif özellikteki uygun etken maddeyi ve/veya farmasötik olarak kabul edilebilir türevlerini ve farmasötik olarak kabul edilebilir yardimci maddeleri içeren farmasötik bilesim/ler ile ilgilidir.
Bulusta siklik bir polipeptit olan immünosüpresif özellikteki uygun etken madde bunlarla sinirli olmamakla birlikte, Takrolimus, Siklosporin, Pimekrolimus, Abetimus, Gusperimus ve/Veya farmasötik olarak kabul edilebilir türevlerinin arasindan tercihen Siklosporin olarak seçilir.
Bulusta “farmasötik olarak kabul edilebilir türevleri” terimi ile farmasötik olarak kabul edilebilir uygun tuzlar, esterler, solvatlar, hidratlar, kompleksler, polimorflar, enantiyomerler, önilaçlar, asit adisyon tuzlari, analoglar, izoinerler, rasematlar, amidler, enantiyomer tuzlari, bazik tuzlar, konjugeler, tautomerler, anhidratlar, anhidritler, bazlar, asitler, eterler, kristal ve amorf formlar veya serbest formlarindan bir veya daha fazlasi ifade edilmektedir.
Oftalmik uygulama için hazirlanan farmasötik bilesim/ler damla (solüsyon, süspansiyon), krem, jel, merhem, losyon, liniment (sivi merhem), solüsyon, süspansiyon, emülsiyon (su/yag, yag/su) ve sivi çözelti gibi dozaj formlarinda olabilir.
Bulusta oftalmik uygulama için hazirlanan farmasötik bilesim/ler tercihen farmasötik emülsiyon formundadir. Oftalmik emülsiyon tek kullanimlik flakon/lar halinde ve/veya veya çoklu kullanima uygun olacak sekilde hazirlanir.
Bulusta kullanilan oftalinik uygulamaya yönelik farmasötik formülasyoii; uygun etken madde/ler yaninda en az bir yüzey aktif madde, en az bir çözünürlük arttirici, en az bir jellestirme ajani, en az bir tonisite ajani, en az bir pH ayarlayici ajan, en az bir çözücünün de dahil oldugu gruptan seçilen bir veya daha fazla yardimci madde içerebilen bir bilesimi tanimlar.
Bulusta “yüzey aktif madde” terimi suda veya sulu bir çözeltide çözündügünde yüzey gerilimini etkileyen kimyasal bilesigi ifade etmektedir. Yüzey aktif madde olarak sorbitan trioleat, sorbitan monooleat, sorbitan monolaurat; polioksietilen (20) sorbitan monolaurat (polisorbat 20), polioksietilen (20) sorbitan monopalmitat (polisorbat 40), polioksietilen (20) sorbitan moiiostearat (polisorbat 60), polioksietilen (20) sorbitan monooleat (polisorbat 80) gibi polisorbatlar, sodyumlauril sülfat, sodyumstearil fumarat, non-iyonik polioksietilen polioksipropilen ko-polimeri, hekzadesil trimetil amonyum bromür, alkil polietilen oksit, polokzamerler, oktil glukozid, yag asitlerinin seker esterleri ve gliseritleri, dodesil betain, dodesil dimetilamin oksit, polioksi] stearat, sodyum stereat, polietilen glikoller, L-lösin, alkil benzen sülfonat, yag asitleri, kuatemer amonyum bilesikleri veya bunlarin karisimlari kullanilabilir. Bulusta tercihen polioksietilen (20) sorbitan monooleat (polisorbat 80) ve/veya bunlarin karisimlari kullanilmaktadir. Bulusta kullanilan yüzey aktif madde miktari %001-10 agirlik/hacim oranindadir.
Bulusta “çözünürlük arttirici ajan” ilacin sudaki çözünürlügünü ve göz içerisine ilacin absorbsiyonunu arttirir, aköz stabiliteyi iyilestirir, lokal irritasyonu azaltirlar. Bu nedenle bulusta çözünürlük arttirici ajan olarak; hidroksi propil betasiklodesktrin gibi siklo dekstrinler, polietoksillenmis hint yagi, yerfistigi yagi, mineral yaglar, vazelinler, dimetilsülfoksit, hintyagi (Castor Oil), povidon, sorbitan trioleat, sorbitan monooleat, sorbitan inonolaurat; polioksietilen (20) sorbitan nioiiolaurat (polisorbat 20), polioksietilen (20) sorbitan monopalinitat (polisorbat 40), polioksietilen (20) sorbitaii monostearat (polisorbat 60), polioksietilen (20) sorbitan monooleat (polisorbat 80) gibi polisorbatlar kullanilabilir. Bulusta tercihen hintyagi ve/veya bunlarin karisimlari kullanilmaktadir.
Bulusta kullanilan çözünürlük arttirici ajan miktari %001-15 agirlik/hacim oranindadir.
Bulusta “jellestirme ajani” terimi, sivinin kalinligini arttirarak yavas akmasini saglayan bir ajan veya ajan karisimini belirtmektedir. Jellestirme ajani olarak karboiner (karboksivinil polimer), ksantam gami, guar gam, acacia, povidon, aljinik asit, etilselüloz, jelatin, hidroksietil selüloz, hidroksipropil selüloz, polivinil pirolidon, hidroksi propil metil selüloz (HPMC), polidekstroz, karragenan, metil selüloz, sukroz, sorbitol, ksilitol, hidroksipropil metilselüloz, polivinil alkol, ketearil alkol, kolloidal silikon dioksit ve/veya bunlarin karisimlari kullanilabilir. Bulusta tercihen karbomer kullanilmaktadir. Bulusta kullanilan jellestirme ajani miktari %0001-5 agirlik/hacim oranindadir.
Bulusta “tonisite ajani” terimi, standart referans madde ile ayni osmotik basinca sahip maddeleri ifade etmektedir. Tonisite ajani olarak; sodyum klorür, mannitol, sorbitol, gliserin (gliserol), borik asit, potasyum nitrat, glukoz ve/Veya bunlarin karisimlari kullanilabilir. Bulusta tercihen gliserin kullanilmaktadir. Bulusta kullanilan tonisite ajani miktari %0.l-20 agirlik/hacim oranindadir.
Bulusta pH ayarlayici ajan olarak; sülfürik asit, sodyum hidroksit, hidroklorik asit, sodyum klorit, asetik asit, borik asit, anhidröz. sodyum sülfit, sodyum sitrat, sodyum karbonat ve/veya bunlarin karisimlari kullanilabilir. Bulusta tercihen sodyum hidroksit kullanilmaktadir.
Bulusta çözücü olarak; saflastirilmis su, enjeksiyonluk su, fizyolojik serum, sterilize damitilmis su gibi uygun sulu çözeltiler ve/veya bunlarin karisimlari kullanilabilir. Bulusta tercihen en jeksiyonluk su kullanilmaktadir.
Bulusta, Siklosporin ve/veya farmasötik olarak kabul edilebilir türevlerinin kullanildigi farmasötik bilesimlerin oftalmik uygulamasina yönelik oftalmik emülsiyon formülasyonu asagidakileri içermektedir; - yaklasik %0.001-10 agirlik/hacim oraninda Siklosporin - yaklasik %0.01-10 agirlik/hacim oraninda bir veya daha fazla yüzey aktif madde - yaklasik %0.01 -15 agirlik/hacim oraninda bir veya daha fazla çözünürlük arttirici ajan - yaklasik %0.001-5 agirlik/hacim oraninda bir veya daha fazla jellestirme ajani - yaklasik %0. 1-20 agirlik/hacim oraninda bir veya daha fazla tonisite ajani - kafi miktar pH ayarlayici ajan - kafi miktar çözücü.
Bulus esas olarak oftalmik kullanilmak üzere siklik bir polipeptit olan immünosüpresif özellikteki uygun etken maddeyi ve/Veya farmasötik olarak kabul edilebilir türevlerini ve farmasötik olarak kabul edilebilir uygun yardimci maddeleri içeren farmasötik bilesim/lerin hazirlanmasi ile ilgilidir. Bulusun farmasötik bilesimlerinin oftalmik emülsiyon formunda olmasi temeldir. Bulusun bir diger özelligi hazirlanan farmasötik oftalmik emülsiyonun koruyucu içermemesidir. Böylece Siklosporin ve/veya farmasötik olarak kabul edilebilir türevlerini ve farmasötik olarak kabul edilebilir uygun yardimci maddeleri içeren farmasötik dozaj form/lari tahris edici özelliklerinin düsük olmasi, çabuk etki etmesi, gözde kuruluk yapmamasi, kullanimlarinin daha kolay olmasi gibi üstünlüklere sahiptir ve bu farmasötik bilesimler fiziksel ve kimyasal kararlilik açisindan oldukça stabil bir davranis sergilemistir.
Asagidaki örnekler bulusu açiklamaktadir, fakat hiçbir suretle kisitlamamaktadirlar.
Siklosporin ve/veya farmasötik olarak kabul edilebilir türevlerinin kullanildigi farmasötik bilesimlerin oftalmik uygulamasina yönelik oftalmik emülsiyon formülasyonu asagidakileri içermektedir; - yaklasik %0.001-10 agirlik/hacim oraninda Siklosporin - yaklasik %0.01-10 agirlik/hacim oraninda polioksietilen (20) sorbitan inonooleat (polisorbat 80) - yaklasik %0.01-15 agirlik/hacim oraninda hintyagi - yaklasik %0.001-5 agirlik/hacim oraninda karboiner - yaklasik %01-20 agirlik/hacim oraninda gliserin - kafi miktar en jeksiyonluk su.
Siklosporin ve/veya farmasötik olarak kabul edilebilir türevlerinin kullanildigi farrnasötik bilesimlerin oftalmik uygulamasina yönelik oftalmik emülsiyon formülasyonu asagidakileri içermektedir; - yaklasik 0.01-25mg Siklosporin - yaklasik 0.1-40mg polioksietilen (20) sorbitan monooleat (polisorbat 80) - yaklasik 0.1-65mg hintyagi - yaklasik 0.05-35mg karbomer - yaklasik l-80mg gliserin - kafi miktar en jeksiyonluk su. Üretim prosesi: Siklosporin, Karbomer, Hint yagi, Polisorbat 80 ve Gliserin belirlenen miktarlarda tartilir.
Hint yagi ve Polisorbat 80 bir kazana alinir ve karistirilir. Karistirma devam ederken belirli bir sicakliga kadar isitilir. Üzerine Siklosporin ilave edilir ve karistirilir. Karisim otoklav yöntemi ile steril hale getirilir (Karisim I). Enjeksiyonluk suyun belirli bir kismi, ayri bir kazana alinir. Karistirma altinda Karboiner ilave edilir ve berrak bir sivi elde edilene kadar karistirilir. Üzerine Gliserin ilave edilir ve karistirilir. Karisim uygun araliktaki filtreden süzülür(Karisim H). Karisim I, Karisim H, ye karistirma altinda oldukça yavas bir sekilde ilave edilir. pH kontrolü yapilir (pH 6.5-8.0 arasinda olmalidir). Enjeksiyonluk su ilavesi ile final hacme tamamlama yapilir. pH kontrolü yapilir (pH 6.5-80 arasinda olmalidir).
Karisim, uygun siselere doldurulur.

Claims (11)

  1. ISTEMLER .
  2. Siklik bir polipeptit olan immünosüpresif özellikteki uygun etken maddeyi ve/veya farmasötik olarak kabul edilebilir türevlerini ve farmasötik olarak kabul edilebilir uygun yardimci maddeleri içeren farmasötik bilesim/lerin hazirlanmasi. .
  3. Istem 1“ de belirtilen farmasötik bilesim/ler olup özelligi; siklik bir polipeptit olan immünosüpresif özellikteki uygun etken maddenin Takrolimus, Siklosporin, Pimekrolimus, Abetimus, Gusperimus ve/veya farmasötik olarak kabul edilebilir türevlerinin arasindan seçilmesidir. .
  4. Istem llde belirtilen farmasötik bilesim/ler olup özelligi; siklik bir polipeptit olan immünosüpresif özellikteki uygun etken maddenin tercihen Siklosporin olmasidir. .
  5. Istem l”de belirtilen farmasötik bilesim/ler olup özelligi; oftalmik uygulama için hazirlanan farmasötik bilesim/lerin damla (solüsyon, süspansiyon), krem, jel, merhem, losyon, liniment (sivi merhem), solüsyon, süspansiyon, emülsiyon (su/yag, yag/su) ve sivi çözelti gibi dozaj formlari arasindan seçilmesidir. .
  6. Istem 4ide belirtilen farmasötik bilesim/ler olup özelligi; oftalmik uygulama için hazirlanan farmasötik bilesim/lerin tercihen oftalmik emülsiyon dozaj formunda olmasidir. . lstein l”de belirtilen farmasötik bilesim/ler olup Özelligi; hazirlanan oftalmik emülsiyonun tek kullanimlik Ilakon/lar halinde ve/veya çoklu kullanima uygun olacak sekilde bulunmasidir. .
  7. Istem lide belirtilen farmasötik bilesim/ler olup özelligi; hazirlanan oftalmik emülsiyonun koruyucu içermemesidir.
  8. Siklosporin ve/veya farmasötik olarak kabul edilebilir türevlerinin kullanildigi farmasötik bilesimlerin oftalmik uygulamasina yönelik oftalmik emülsiyon formülasyonu asagidakileri içermektedir; - yaklasik %0.001-10 agirlik/hacim oraninda Siklosporin - yaklasik %0.01-10 agirlik/hacim oraninda bir veya daha fazla yüzey aktif madde - yaklasik %0.01-15 agirlik/hacim oraninda bir veya daha fazla çözünürlük arttirici - yaklasik %0.001-5 agirlik/hacim oraninda bir veya daha fazla jellestirme ajani - yaklasik %0.1-20 agirlik/hacim oraninda bir veya daha fazla tonisite ajani - kafi miktar pH ayarlayici ajan - kafi miktar çözücü.
  9. 9. Siklosporin ve/veya farmasötik olarak kabul edilebilir türevlerinin kullanildigi farmasötik bilesimlerin oftalmik uygulamasina yönelik oftalmik emülsiyon formülasyonu asagidakileri içermektedir; - yaklasik %0001-10 agirlik/hacim oraninda Siklosporin - yaklasik %001-10 agirlik/hacim oraninda polioksietilen (20) sorbitan monooleat (polisorbat 80) - yaklasik %0.01-15 agirlik/hacim oraninda hintyagi - yaklasik %0.001-5 agirlik/hacim oraninda karbomer - yaklasik %0. 1-20 agirlik/hacim oraninda gliserin - kafi miktar en jeksiyonluk su.
  10. 10. Istem 8”de belirtilen farmasötik bilesim/ler olup özelligi; yüzey aktif maddenin sorbitan trioleat, sorbitan monooleat, sorbitan monolaurat; polioksietilen (20) sorbitan monolaurat (polisorbat 20), polioksietilen (20) sorbitan monopalmitat (polisorbat 40), polioksietilen (20) sorbitan monostearat (polisorbat 60), polioksietilen (20) sorbitan monooleat (polisorbat 80) gibi polisorbatlar, sodyumlauril sülfat, sodyumstearil fumarat, non-iyonik polioksietilen polioksipropilen ko-polimeri, hekzadesil trimetil amonyum bromür, alkil polietilen oksit, polokzamerler, oktil glukozid, yag asitlerinin seker esterleri ve gliseritleri, dodesil betain, dodesil dimetilamin oksit, polioksil stearat, sodyum stereat, polietilen glikoller, L-lösin, alkil benzen sülfonat, yag asitleri, kuaterner amonyum bilesikleri veya bunlarin karisimlari arasindan seçilmesidir.
  11. 11.Istem 10”da belirtilen farmasötik bilesim/ler olup özelligi; yüzey aktif maddenin tercihen polioksietilen (20) sorbitan monooleat (polisorbat 80) olmasidir.
    12. Istem 8°de belirtilen farmasötik bilesim/ler olup özelligi; çözünürlük arttirici ajanin; hidroksi propil betasiklodesktrin gibi siklo dekstrinler, polietoksillenmis hint yagi, yerfistigi yagi, mineral yaglar, vazelinler, dimetilsülfoksit, hintyagi (Castor Oil), povidon, sorbitan trioleat, sorbitan monooleat, sorbitan inonolaurat; polioksietilen (20) sorbitan inoiiolaurat (polisorbat 20), polioksietilen (20) sorbitan monopalmitat (polisorbat 40), polioksietilen (20) sorbitan monostearat (polisorbat 60), polioksietilen (20) sorbitan monooleat (polisorbat 80) gibi polisorbatlar ve/veya bunlarin karisimlari arasindan seçilmesidir. Istem 12'de belirtilen farmasötik bilesim/ler olup özelligi; çözünürlük arttirici ajanin tercihen hintyagi olmasidir. Istein 83de belirtilen farmasötik bilesim/ler olup özelligi; jellestirme ajaninin karbomer (karboksivinil polimer), ksantam gami, guar gam, acacia, povidon, aljinik asit, etilselüloz, jelatin, hidroksietil selüloz, hidroksipropil selüloz, polivinil pirolidon, hidroksi propil metil selüloz (HPMC), polidekstroz, karragenan, metil selüloz, sukroz, sorbitol, ksilitol, hidroksipropil metilselüloz, polivinil alkol, ketearil alkol, kolloidal silikon dioksit ve/veya bunlarin karisimlari arasindan seçilmesidir. Istem 14°de belirtilen farmasötik bilesim/ler olup özelligi; jellestinne ajaninin tercihen karbomer olmasidir, Istem 8”de belirtilen farmasötik bilesim/ler olup özelligi; tonisite ajaninin sodyum klorür, mannitol, sorbitol, gliserin (gliserol), borik asit, potasyum nitrat, glukoz ve/veya bunlarin karisimlari arasindan seçilmesidir. Istem 16”da belirtilen farmasötik bilesim/ler olup özelligi; tonisite ajaninin tercihen gliserin olmasidir. Istem 8°de belirtilen farmasötik bilesim/ler olup özelligi; pH ayarlayici ajanin sülfürik asit, sodyum hidroksit, hidroklorik asit, sodyum klorit, asetik asit, borik asit, anhidröz sodyum sülfit, sodyum sitrat, sodyum karbonat ve/veya bunlarin karisimlari arasindan seçilmesidir. Istem 187de belirtilen farmasötik bilesim/ler olup özelligi; pH ayarlayici aj anin tercihen sodyum hidroksit olmasidir. lstein 8”de belirtilen farmasötik bilesim/ler olup özelligi; çözücünün saflastirilmis su, enjeksiyonluk su, fizyolojik serum, sterilize damitilmis su gibi uygun sulu çözeltiler ve/veya bunlarin karisimlari arasindan seçilmesidir. Istein 20”de belirtilen farmasötik bilesim/ler olup özelligi; çözücünün tercihen enjeksiyonluk su olmasidir.
    22. Yukarida belirtilen istemlerden herhangi birine göre farmasötik bilesim/ler olup özelligi; keratokonjunktivitis sikka ile iliskili Oküler enflamasyona bagli olarak gözyasi yapiminin baskilandigi öngörülen hastalarda gözyasi yapiminin artirilmasinda profilaktik ve/veya semptomatik ve/Veya terapötik tedavisinde endike olmasidir.
TR2016/04731A 2016-04-12 2016-04-12 Oftalmi̇k farmasöti̇k bi̇leşi̇mler TR201604731A1 (tr)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
TR2016/04731A TR201604731A1 (tr) 2016-04-12 2016-04-12 Oftalmi̇k farmasöti̇k bi̇leşi̇mler

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
TR2016/04731A TR201604731A1 (tr) 2016-04-12 2016-04-12 Oftalmi̇k farmasöti̇k bi̇leşi̇mler

Publications (1)

Publication Number Publication Date
TR201604731A1 true TR201604731A1 (tr) 2017-10-23

Family

ID=67000177

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
TR2016/04731A TR201604731A1 (tr) 2016-04-12 2016-04-12 Oftalmi̇k farmasöti̇k bi̇leşi̇mler

Country Status (1)

Country Link
TR (1) TR201604731A1 (tr)

Similar Documents

Publication Publication Date Title
JP5736635B2 (ja) ドライアイ治療剤
BR122017018955B1 (pt) Composição farmacêutica para o tratamento da síndrome do olho seco
EA034839B1 (ru) Офтальмологический раствор
US11759472B2 (en) Compositions and methods of use for treating aberrant inflammation in peri-ocular secretory glands or at the ocular surface
AU2018385766B2 (en) Isoxazoline parasiticide formulations and methods for treating blepharitis
US20230372360A1 (en) Compositions and methods of use for treating aberrant inflammation in peri-ocular secretory glands or at the ocular surface
KR101813211B1 (ko) 프로스타글란딘을 함유하는 양이온성 수중유형 에멀젼 및 그의 용도
TR201604731A1 (tr) Oftalmi̇k farmasöti̇k bi̇leşi̇mler
TR201612233A1 (tr) Oftalmi̇k farmasöti̇k bi̇leşi̇mler
AU2018288256B2 (en) An oil-in-water nanoemulsion composition of clobetasol
KR20180030323A (ko) 사이클로스포린의 안구필름 제형
JPWO2020138135A1 (ja) 眼科用組成物
KR20210088623A (ko) 인공 눈물
US20230093908A1 (en) In-situ Gel Containing Cyclosporine Micelles as Sustained Ophthalmic Drug Delivery System
US8969305B2 (en) Aqueous ophthalmic solution based on cyclosporin
JP7417531B2 (ja) 選択的syk阻害剤の使用方法および医薬組成物
US20230149337A1 (en) Ophthalmic formulation and its use
TR201602638A1 (tr) Oftalmi̇k farmasöti̇k bi̇leşi̇mler
WO2023152644A1 (en) Pharmaceutical composition of lifitegrast and loteprednol etabonate
TR201606768A1 (tr) Oftalmi̇k farmasöti̇k terki̇pler
TR201615270A1 (tr) Oftalmi̇k farmasöti̇k bi̇leşi̇mler
TR201604741A1 (tr) Oftalmi̇k farmasöti̇k bi̇leşi̇mler