SE532362C2 - Farkost för tillfällig tillflykt - Google Patents

Farkost för tillfällig tillflykt

Info

Publication number
SE532362C2
SE532362C2 SE0600218A SE0600218A SE532362C2 SE 532362 C2 SE532362 C2 SE 532362C2 SE 0600218 A SE0600218 A SE 0600218A SE 0600218 A SE0600218 A SE 0600218A SE 532362 C2 SE532362 C2 SE 532362C2
Authority
SE
Sweden
Prior art keywords
air
vehicle
temporary
gas
engine room
Prior art date
Application number
SE0600218A
Other languages
English (en)
Other versions
SE0600218L (sv
Inventor
Jan Tommy Engh
Original Assignee
Uniteam Internat As
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Uniteam Internat As filed Critical Uniteam Internat As
Priority to SE0600218A priority Critical patent/SE532362C2/sv
Priority to RU2007102216/11A priority patent/RU2341404C2/ru
Priority to CNA2007100047258A priority patent/CN101007565A/zh
Publication of SE0600218L publication Critical patent/SE0600218L/sv
Publication of SE532362C2 publication Critical patent/SE532362C2/sv

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B63SHIPS OR OTHER WATERBORNE VESSELS; RELATED EQUIPMENT
    • B63CLAUNCHING, HAULING-OUT, OR DRY-DOCKING OF VESSELS; LIFE-SAVING IN WATER; EQUIPMENT FOR DWELLING OR WORKING UNDER WATER; MEANS FOR SALVAGING OR SEARCHING FOR UNDERWATER OBJECTS
    • B63C9/00Life-saving in water
    • B63C9/06Floatable closed containers with accommodation for one or more persons inside
    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E04BUILDING
    • E04HBUILDINGS OR LIKE STRUCTURES FOR PARTICULAR PURPOSES; SWIMMING OR SPLASH BATHS OR POOLS; MASTS; FENCING; TENTS OR CANOPIES, IN GENERAL
    • E04H9/00Buildings, groups of buildings or shelters adapted to withstand or provide protection against abnormal external influences, e.g. war-like action, earthquake or extreme climate

Description

20 25 30 35 40 532 362 kan den starkt giftiga gasen H28 vara närvarande i atmosfären. Det är vidare ett syfte att erbjuda en metod att manövrera maskinrummet på en farkost under nöddrift.
Dessa syften uppnås genom att erbjuda en farkost enligt de oberoende patentkraven 1 och 18. Föredragna utföringsformer av farkosten beskrivs i de beroende kraven 2- 17.
Enligt uppfinningen erbjuds det en farkost för tillfällig evakuering av människor om det finns en oönskad närvaro av en giftig och/eller explosiv gas i den omgivande atmosfären. Farkostens huvuddelar innefattar ett maskinrum, en tillfällig tillflykt (TT) för personal som arbetar på platsen, samt ett kommunikations- & kontrollrum.
Farkosten är utformad att inrymma ett stort antal folk, Lex. upp till 500 personer.
För att ge den erfordrade kraften under en nödsituation, kan fordonets maskinrum vara försett med åtminstone en komplett generatoruppsättning, företrädesvis två, varav en av gerieratoruppsättningarna kan användas som back-up för den andra.
Normalt innefattar båda generatorerna medel för automatisk omkoppling om den arbetande generatorn stänger ned. Maskinrurnmet innefattar också åtminstone en, företrädesvis två, kompletta fördelningstavlor. Generatoruppsättningarna är utformade att arbeta både under normala förhållanden och under giftiga/explosiva förhållanden, genom att de har åtminstone ett separat luftintag och medel för kylning av utblåsningsrör för att hålla nere temperaturen på utblåsningsrören, företrädesvis under 200 °C. Generatoruppsättningarna är utformade att drivas med bränsle, företrädesvis dieselolja, men för att kunna arbeta i nödsituationer då det finns kolväten, vanligen metan, i den omgivande atmosfären, har de också förmåga att arbeta med en blandning av dieselolja och metan.
F ör att hindra kolvätegaser från att komma in i maskinrumrnet och orsaka en explosion, är det försett med medel för att göra det helt gastätt under nöddrift. För att hålla maskinrummet fritt från kolvätegaser är det försett med en gastät struktur.
Dörrarna in i maskinrurnmet och alla ledningar och annan utrustning som passerar genom väggar, tak eller golv, är försedda med gastäta tätningar. Dessutom är maskinrummet försett med åtminstone ett luftinlopp som är försett med ett luftinloppsspj äll som är stängt under nödsituation. Maskinrummet är också försett med åtminstone ett luftutlopp som innefattar ett luftutloppsspjäll och företrädesvis en ventilationsfläkt. Under nödsituation stängs ventilationsfläkten (om sådan finns) av och luftutloppsspjället stängs. Alla luftinloppsspjäll och luftutloppsspj äll är gastäta.
Under normala förhållanden kyls generatorerna och luften i maskinrummet ventileras på konventionellt sätt. Under nöddrift kommer detta dock att vara annorlunda eftersom maskinrummet stängs av från omgivningen. Om det inte vidtas åtgärder kommer lufttemperaturen i maskinmmmet att bli alltför hög för att möta kraven enligt officiella regler. Maskinrummet är därför försett med medel för att kyla utblåsningsrör från generatorerna och medel för att kyla luften i lO 15 20 25 30 40 532 382 DJ maskinrummet. Ett kylsystem innefattande en pump kommer att pumpa en fluid, företrädesvis vatten, från utsidan till utblåsningsrörets kylare, för att kyla ned utblåsningsrören. Samma kylsystem kan också användas för att kyla luften i maskinrummet. Då luftinloppsspjället, vilket är beläget i det luftinlopp genom vilket luft från den omgivande atmosfären kan passera, stängs under en nödsituation, öppnas åtminstone ett spjäll för cirkulationsluft i maskinrummet.
Luften i maskinrummet kan då cirkuleras av samma ventilationsfläkt som under normal drift av farkosten drar luft från den omgivande atmosfären. Då luften i maskinrummet cirkuleras av ventilationsfläkten kyls den också av en luftkylare, varvid luftkylaren företrädesvis utgör del av det kylsystem som nämns ovan.
Farkosten är försedd med åtminstone en gastät dörr från maskinrummet till den tillfälliga tillflykten, vilken dörr kan öppnas från båda sidor. Under en nödsituation är det därför möjligt för besättningen att komma in i maskinrumrnet för att inspektera och/eller reparera utrustning där. Efter ett tag kommer dock luften i maskinrurnrnet att bli dålig och alla som går in i maskinrumrnet kommer att behöva bära med sig en egen luftkälla.
För att inrymma ett stort antal människor, vilket är syftet med uppfinningen, är farkosten försedd med en tillfällig tillflykt för personal och andra människor som kan finnas på platsen då det sker ett okontrollerat utsläpp av giftiga och/eller explosiva gaser i den omgivande atmosfären. Den tillfälliga tillflykten kan strukturmässigt utgöra en del av farkosten eller, företrädesvis, innefatta en separat struktur. Den separata strukturen kan innefatta ett antal sammanfogade containermoduler, med användning av gastätningar för att bilda ett kontinuerligt gastätt rum.
Kommunikations- & kontrollrurnmet (K&K) utgör företrädesvis en del av den tillfälliga tillflykten så att det under en nödsituation är möjligt att förflytta sig mellan sagda K&K och det gemensamma utrymme där de flesta människorna kommer att uppehålla sig.
Den tillfälliga tillflykten är försedd med åtminstone en gastät ingång i form av en luftsluss. Farkosten är företrädesvis utforrnad med fyra dylika luftslussar för att under 15 min kunna släppa in t.ex. 500 personer i den tillfälliga tillflykten. En luftsluss innefattar en luftslussingång från utsidan och in i luftslussen och en TT- ingång från luftslussen och in i den tillfälliga tillflykten. För att hålla giftiga och/eller explosiva gaser ute från den tillfälliga tillflykten kommer trycket i luftslussen och i den tillfälliga tillflykten att alltid hållas på en nivå vid vilken trycket i luftslussen är högre än trycket i den omgivande atmosfären och trycket i den tillfälliga tillflykten är högre än trycket i luftslussen. Trycket i den tillfälliga tillflykten och i luftslussen kan regleras med användning av tryckmätare och ventilmedel i väggarna mellan den tillfälliga tillflykten och luftslussen samt mellan luftslussen och omgivningen. l0 15 20 25 30 40 532 352 Farkosten är försedd med ett HVAC-system (uppvärmning, ventilation, luftkonditionering) för att kunna ge den färskluft som behövs för den tillfälliga tilltlykten. HVAC-systemet innefattar åtminstone en, företrädesvis två, lufthanteringsenheter (en i drift och en i standbyläge), åtminstone en luftkonditionerare, TT-luftintag, TT-utlopp, utbläsningsfläktar för vårdrum och toalettutrymrnen, brand- och gasspj äll, övertrycksspj äll. Lufthanteringsenheterna ger tillförsel av färskluft till den tillfälliga tillflykten, genom ett kanalsystern.
Lufttillförseln är utformad att åstadkomma ett önskat över-tryck vid alla tidpunkter, i huvudutrymmet i den tillfälliga tillflykten och via tryckavlastníngsspj äll, för att minska detta övertryck i luftslussen/-slussama och sedan till atmosfärstryck såsom beskrivs ovan. Trycksättningen av den tillfälliga tillflykten åstadkomrnes genom att ha en större tillförselsvolym av luft till den tillfälliga tillflykten än den luftvolym som blåses ut från den tillfälliga tillflykten. Övertrycket kan övervakas medelst övertrycksmätare i sagda K&K, den tillfälliga tillflykten och luftslussarna.
Farko sten kan också vara försedd med ett luftinlopp som sträcker sig högt ovanför farkosten och som är utformat att förlänga användningen av ventilationssystemet.
H28 är tyngre än luft och kommer därför att hålla sig på låg nivå. Luftinloppet kan vara försett med åtminstone en gassensor för att detektera giftiga och/eller explosiva gaser i den atmosfär som kommer in i luftinloppet, samt ett gastätt spjäll mellan gassensorn och lufthanteringsenhetenl-enheterna. Då det upptäcks giftig och/eller explosiv gas i luftinloppet stängs det gastäta spjället. Farkosten kan också vara försedd med åtminstone en enhet för lagrad luft och/eller syrgastillforsel. Vid en nödsituation kan lufthanteringsenheten stoppas och då kommer luft att tillföras från en eller flera luftlagringsenheter. Det är också möjligt att fortsätta att tillföra luft från atmosfären, men då måste luften bringas att passera genom ett gasfilter som avlägsnar giftiga och/eller explosiva gaser från luften innan den tillförs direkt till den tillfälliga tillflykten eller till lufthanteringsenheten/-enheterna.
Efter en nödavstängning kommer ventilationssysternet att genomgå en reningscykel för att rengöra kanalerna från eventuella giftiga och/eller explosiva gaser i kanalerna före det är redo att startas.
En föredragen utföringsform av föreliggande uppfinning kommer nu att beskrivas med hänvisning till den bilagda figuren som schematiskt illustrerar farkosten.
Farkosten lO innefattar en pråm 40 som är försedd med ett rnaskinrum 24 där det genereras den kraft som erfordras för att driva de olika delama av och systemen i farkosten lO. Maskinrummet 24 innefattar företrädesvis två kompletta generatoruppsättningar 25, där endast en uppsättning körs åt gången. Den andra generatoruppsättningen kommer att fungera som backup ifall den första generatoruppsättningen stänger ned. Varje generatoruppsättning kyls medelst ett separat kylsystem 26. Utblåsningsrören 29 från generatoruppsättningarna 25 leder utblåset genom skorstenen 41. Skorstenen 41 är försluten med en skorstensbarriär 42 för att förhindra att giftiga och/eller explosiva gaser kommer in i maskinrummet. 10 15 20 40 532 382 Utblåsningsröret/-rören 29 bringas att passera genom skorstensbarriären 42 med användning av gastäta tätningar. Under normal drift ventileras maskinrummet medelst ett luftinlopp 34 till maskinrummet 24 och ett luftutlopp genom skorstensbarriären 42 som företrädesvis är försedd med en ventilationsfläkt 38 och ett luftutloppsspjäll 37. Luftinloppet 34 innefattar också ett gastätt spjäll 33.
Luftutloppet 43 är försett med gastäta tätningar mellan utloppet och skorstensbarriåren 42, för att säkerställa att giftiga och/eller explosiva gaser inte läcker in i maskinrummet 24 vid en nödsituation. Vid normal drift är maskinrummet öppet att gå in i via åtminstone en ingång 39. lngången 39 är försedd med gastäta tätningar och är stängd under nöddrift. Från TT till maskinrummet är det anordnat en ingång, varvid TT-dörren 36 är gastät. För att cirkulera luften i maskinrummet är maskinrummet försett med en ventilationsfläkt 30 som vid normal drift blåser luft från luftintaget 34 och in i maskinrummet. Den luft som generatorerna behöver för förbränningen tillförs via ett luftinlopp 35 för generatorn, vilket inlopp företrädesvis drar luft från atmosfären utanför farkosten 10. För att hålla temperaturen hos utblåsningsröret/-rören och temperaturen i maskinrummet på acceptabla nivåer under nöddrift är maskinrummet försett med ett separat kylorgan. Organet innefattar en pump 27 som pumpar vatten från utsidan, genom ledningar, till en kylare 28 för utblåsningsröret/ -rören och till en luftkylare 31. Ledningarna som tar in och släpper ut vatten i det omgivande havet är försedda med gastäta tätningar där som de passerar in i/ut ur maskinrummet.
Under nöddrift förseglas maskinrummet 24 mot den omgivande atmosfären för att förhindra att giftiga och/eller explosiva gaser kommer in. Det gastäta luftinloppsspjället 33 stängs, det gastäta luftutloppsspjället stängs och ventilationsfläkten 38 stoppas. lngångarna 39 till maskinrummet 24 stängs.
Spjället 32 för cirkulationsluft öppnas och luften i maskinrummet 24 recirkuleras.
Pumpen 27 startas för att kyla den recirkulerade luften och för att kyla utblåsningsröret/ -rören 29.
Farkosten 10 innefattar vidare en tillfällig tillflykt (TT) 11 ovanpå pråmen 40.
Sagda TT ll består företrädesvis av ett antal sammanfogade containermoduler, vilka använder gastäta tätningar för att bilda ett kontinuerligt rum till vilket folk kan evakueras och där de kan stanna under en tidsperiod under en nödsituation. Sagda TT 11 innefattar åtminstone en, företrädesvis fyra, luftslussar 12. Luftslussarna 12 innefattar en luftslussingång 13 och en TT-ingång 14. LuftSluSSarnfl 12 är utformade så att luftslussingången 13 och TT-ingången 14 inte båda kan vara öppna samtidigt, om inte detta upphävs från sagda K&K.
Farkosten 10 är också försedd med ett tvådelat lufthanteringssystem för att kontrollera uppvärmning, ventilation och luftkonditionering i sagda TT. Under normal drift hanteras luften i sagda TT ll av en första del av det tvådelade lufthanteringssystemet som innefattar åtminstone en lufthanteringsenhet 15. Luft kommer att medelst åtminstone en TT-luftintagskanal 16 ledas från sagda TT ll till lufthanteringsenheten 15 och fårskluft kommer att tillföras från UI 10 15 20 b) Lli 40 532 352 lufthanteringsenheten 15 och ledas till sagda TT 11 via åtminstone en TT- luftutloppskanal 17. Den första delen av den tvådelade lufthanteringsenheten kan företrädesvis också vara försedd med ett luftinlopp 18 som sträcker sig ovanför farkosten 10, t.ex. 15 m ovanför däck. Eftersom HZS är tyngre än luft är det mest sannolikt att gasen finns på en låg nivå och därför kan luftintaget som sträcker sig upp i luften förlänga ventilationssystemets användning under en nödsituation.
Luftintaget 18 innefattar en gassensor 19 sornkommer att detektera giftiga och/eller explosiva gaser. Luftíntaget 18 innefattar också ett gastätt spjäll 20 som stängs så snart som gassensorn 19 detekterar en giftig och/eller explosiv gas i luftintaget 18.
Den andra delen av det tvådelade lufthanteringssystemet innefattar åtminstone en lufilagringsenhet 21. Luftlagringsenheten är företrädesvis en flaska med tryckluft och företrädesvis finns det ett lager av flaskor med tryckluft på farkosten. Under en nödsituation, då det detekteras giftig och/eller explosiv gas i luftintaget 18, stoppas lufthanteringsenlfieten 15 och luft tillförs till sagda TT 11 från luftlagringsenheterna 21, via paneler för trycksänkning (ej visade i figuren) samt luftrör 22. Luftrören 22 kan leda luften direkt till sagda TT ll eller leda luften till en eller flera TT- luftutloppskanaler 17.
Som ett alternativ till luftlagringsenheterna 21 kan luft tas från atmosfären och bringas att passera genom ett gasfilter som avlägsnar giftiga och/eller explosiva gaser i luften. Gasfiltret kan vara beläget i luftintaget 18 eller så kan det vara beläget i ett separat luftintag (ej visat i figuren). Den filtrerade luften kan tillföras till lufthanteringsenheten 15 eller direkt till TT 11.
Trycket i TT 11 hålls alltid högre än det atmosfáriska trycket utanför TT ll. Detta åstadkoms genom att tillföra en större luftvolym genom luftutloppskanalerna 17 till TT än vad som dras ut genom luftinloppskanalerna 16 från TT. Trycket i TT ll är företrädesvis 50 Pa över atmosfárstrycket. För att undvika gifti ga och/eller explosiva gaser från att komma in i TT 11 under en nödsituation är luftslussen konstruerad så att trycket i den ligger mellan trycket i TT 11 och atmosfärstrycket.
Detta åstadkoms med användning av övertrycksspj äll 46 från luftslussen 12 till utsidan och övertrycksspjäll 45 från TT 11 till luftslussen 12. Trycket i luftslussarna är företrädesvis 25 Pa över atrnosfärstrycket. Övertrycket övervakas medelst övertrycksrnätare i luftslussarna 12, sagda TT ll och ett kommunikations- & kontrollrum 23.
Alla säkerhetssystem på farkosten övervakas från kommunikatíons- & kontrollrummet 23. Sagda K&K utgör en del av sagda TT ll och är också försett med en högtalaranläggníng som tar hand om extern och intern kommunikation på sagda TT ll och pråmen 40. Sagda K&K 23 är också försett med annan radiokommunikationsutrustning. Sagda K&K 23 utgör företrädesvis en del av TT ll så att folk kan röra sig fritt mellan sagda K&K 23 och TT ll.
Då det detekteras en giftig och/eller explosiv gas i atmosfären på utsidan, KOHUUCI nöddriften att aktiveras automatiskt för krafttillförselsfunktionen i maskinrummet 532 352 24. Lufiinloppsspjället 33 och luftutloppsspjället 37 kommer att stängas automatiskt. Om ventílationsfläkten 38 arbetar kommer den att stoppas. Spjället 32 för církulatíonsluft kommer att öppnas så att ventílatíonsfläkten 30 kan cirkulera luften i maskinnnnmet. Pumpen 27 startas så att utblåsníngsröret/-rören (29) och maskínmmmet kan kylas medelst kylaren 28 för utblåsningsröret respektive luftkylaren.

Claims (18)

10 15 20 25 30 35 532 352 PATENTKRAV
1. Farkost (10) för tillfällig evakuering av personal under oönskad närvaro av en giftig och/eller explosiv gas i den omgivande atmosfären, varvid farkosten (10) innefattar ett kommunikations- & kontrollrum (23), ett maskinrum (24) och åtminstone en gastät tillfällig tillflykt (1 1) till vilken personalen kan evakueras och där de kan stanna under en tidsperiod, k ä n n e t e c k n a d a v att - den tillfälliga tillflykten (11) innefattar åtminstone en luftsluss (12) genom vilken personalen kan komma in i den tillfälliga tillflykten (1 1); - farkosten (10) innefattar ett tvådelat lufthanteringssystem för tillförsel av luft till den tillfälliga tillflykten (11); - maskinrummet (24) innefattar en gastät struktur som är försedd med ett luftinlopp (34) som innefattar ett gastätt luftinloppsspjäll (33) och ett luftutlopp som innefattar ett lufttätt luftutloppsspj äll (3 7); - maskinrummet (24) innefattar kylorgan (27, 28, 31) för kylning av recirkulerad luft och av åtminstone ett utblåsningsrör (29) i maskinrummet (24).
2. Farkost (10) enligt krav 1, k ä n n e t e c k n a d a v att en första del av det tvådelade lufthanteringssystemet innefattar åtminstone en lufthanteringsenhet (15), åtminstone en luftintagskanal (16) från tillfällig tillflykt och åtminstone en luftutloppskanal (17) till tillfällig tillflykt.
3. Farkost (10) enligt krav 2, k ä n n e t e c k n a d a v att den första delen av det tvådelade lufthanteringssystemet är försett med åtminstone ett luftintag (18) som leder luft från den omgivande atmosfären till lufthanteringsenheten (15).
4. Farkost (10) enligt krav 3, k ä n n e t e c k n a d a v att luftintaget (18) är försett med en gassensor (19) nära den övre änden av luftintaget (18) och ett gastätt spjäll (20) mellan gassensorn (19) och lufthanteringsenheten (15).
5. Farkost (10) enligt krav 3, k ä n n e t e c k n a d a v att den övre änden av luftintaget (18) sträcker sig upp till en höjd som ligger avsevärt över de övre delarna av farkosten (10).
6. Farkost (10) enligt krav 5, k ä n n e t e c k n a d a v att luftintaget (18) innefattar medel för att automatiskt stänga det gastäta spj ället (20) då en giftig och/eller explosiv gas detekteras av gassensorn (19). 10 15 20 25 30 532 352
7. Farkost (10) enligt krav 3, k ä n n e t e c k n a d a v att luftintaget (18) är försett med åtminstone ett gasfilter som avlägsnar giftig och/eller explosiv gas som är närvarande i luften.
8. Farkost (10) enligt krav 1-7, k ä n n e t e c k n a d a v att en andra del av det tvådelade lufthanteringssystemet är försett med åtminstone en luftlagringsenhet (21) som förvaras på farkosten (10).
9. Farkost (10) enligt krav 8, k ä n n e t e c k n a d a v att den andra delen av det tvådelade lufthanteringssystemet är försett med åtminstone en panel för trycksänkning och åtminstone ett luftrör (22) som förser sagda tillfällig tillflykt (1 1) med luft.
10. Farkost (10) enligt krav 9, k ä n n e t e c k n a d a v att sagda åtminstone ett luftrör (22) leder luft till luftutloppskanalen (17) till tillfällig tillflykt.
11. ll. Farkost (10) enligt krav 1-10, k ä n n e t e c k n a d a v att trycket i luftslussen (12) är större än trycket i den omgivande atmosfären.
12. Farkost (10) enligt krav l-I 1, k ä n n e t e c k n a d a V att trycket i den tillfälliga tillflykten (1 l) är större än trycket i luftslussen (12).
13. Farkost (10) enligt krav 1-12, k ä n n e t e c k n a d a v att det finns åtminstone en gastät tillfällig tillflykt- dörr (36) från den tillfälliga tillflykten (1 1) till maskinrummet (24).
14. Farkost (10) enligt krav l-13, k ä n n e t e c k n a d a v att maskinrummet (24) är försett med åtminstone ett luftintag (35) för generatom, vilket drar luft utanför maskinrummet (24).
15. Farkost (10) enligt krav 1-14, k ä n n e t e c k n a d a v att kylorganen (27, 28, 31) innefattar åtminstone en pump (27), åtminstone en kylare (28) för utblåsningsröret/»rören och åtminstone en lyftkylare (31).
16. Farkost (10) enligt krav l-15, k ä n n e t e c k n a d a v att maskinrummet (24) innefattar åtminstone en ventilationsfläkt (3 0) som via en luftkylare (31) cirkulerar luften i maskinrummet (24). 10
17. 532 362 5 ¥»« Farkost (10) enligt krav 1-16, k ä n n e t e c k n a d a v att sagda kommunikations- & kontrollrum (23) utgör del av den tillfälliga tillflykten (11).
18. Metod att under nöddrift manövrera maskinrummet på en farkost enligt krav l-l7, k ä n n e t e c k n a d a v att följande steg vidtas för att säkerställa att det inte läcker explosiv gas in i maskinrummet: luftinloppsspjället (33) i maskinrummet stängs; luftutloppsspjället (37) i maskinrummet stängs; et spjäll (32) för cirkulerande luft i maskinrummet öppnas; kylorganen (27, 28, 31) för kylning av åtminstone ett utblåsningsrör (29) och av den cirkulerande luften, startas; ingångar (39) till maskinrummet stängs.
SE0600218A 2006-01-27 2006-01-27 Farkost för tillfällig tillflykt SE532362C2 (sv)

Priority Applications (3)

Application Number Priority Date Filing Date Title
SE0600218A SE532362C2 (sv) 2006-01-27 2006-01-27 Farkost för tillfällig tillflykt
RU2007102216/11A RU2341404C2 (ru) 2006-01-27 2007-01-22 Судно временного убежища и способ эксплуатации машинного отделения на таком судне
CNA2007100047258A CN101007565A (zh) 2006-01-27 2007-01-26 船舶

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
SE0600218A SE532362C2 (sv) 2006-01-27 2006-01-27 Farkost för tillfällig tillflykt

Publications (2)

Publication Number Publication Date
SE0600218L SE0600218L (sv) 2007-07-28
SE532362C2 true SE532362C2 (sv) 2009-12-22

Family

ID=38421137

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
SE0600218A SE532362C2 (sv) 2006-01-27 2006-01-27 Farkost för tillfällig tillflykt

Country Status (3)

Country Link
CN (1) CN101007565A (sv)
RU (1) RU2341404C2 (sv)
SE (1) SE532362C2 (sv)

Families Citing this family (6)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
CN101875396B (zh) * 2009-04-30 2013-09-11 昆山市美吉动力机械科技有限公司 冲浪板发动机冷却系统
CN206914613U (zh) * 2017-07-07 2018-01-23 广船国际有限公司 一种船艉推进器舱通风装置
CN107376166B (zh) * 2017-09-04 2022-12-06 湖南省地面无人装备工程研究中心有限责任公司 耐火消防车
WO2019066090A1 (ko) * 2017-09-26 2019-04-04 대우조선해양 주식회사 가스 공급용 이중 배관을 통한 공기순환 시스템 및 그에 의한 공기순환 방법
CN108945293B (zh) * 2018-07-27 2021-03-30 广船国际有限公司 一种船舶机舱临时通风方法
CN110155280B (zh) * 2019-06-26 2020-07-10 北京机械设备研究所 一种适用于水下高速航行器的高温气源水混降温系统

Also Published As

Publication number Publication date
CN101007565A (zh) 2007-08-01
SE0600218L (sv) 2007-07-28
RU2341404C2 (ru) 2008-12-20
RU2007102216A (ru) 2008-07-27

Similar Documents

Publication Publication Date Title
SE532362C2 (sv) Farkost för tillfällig tillflykt
US9089806B2 (en) Exhaust gas diverter and collection system for ocean going vessels
EP2071249B1 (en) Air Filtration for Nuclear Reactor Habitability Area
EP2071248B1 (en) Air Filtration and Handling for Nuclear Reactor Habitability Area
US20060080971A1 (en) Power trailer structural elements for air flow, sound attenuation and fire suppression
JPWO2006112489A1 (ja) 配置施設、駐車場施設、取扱作業施設及び換気装置
CN107387265B (zh) 高压燃气双壁管通风系统
US9016223B2 (en) Ship comprising a ventilation device
KR101938173B1 (ko) 해양구조물의 배기 시스템 및 그 배기 시스템을 이용한 배기 방법
US6832952B2 (en) Methods and apparatus for storing and delivering air to buildings
KR101514578B1 (ko) 수상함의 한시적 화생방 보호 시스템
CN218777678U (zh) 一种船舶换气系统及应用该系统的船舶
CN103818295A (zh) 生物安全检验车
KR101918242B1 (ko) 유해가스 및 가압유지를 위한 선박의 공기조화 시스템
JP2021186152A (ja) 内燃機関を利用した感染症対策可能な陰圧空調システム
CN111846187B (zh) 一种海上核电平台集中进排风系统
DE102014011212A1 (de) Verfahren und Einrichtungen für die Sicherheit auf gasbetriebenen Schiffen
ES2915552T3 (es) Conjunto de dispositivos con al menos un carro para funcionamiento en ambiente explosivo
Volintiru et al. Considerations on the Calculation of Ventilation Systems for Special Ships
KR20210043888A (ko) 극지용 선박의 선실 구역 난방 및 가습시스템, 난방 및 가습방법
CN111634384B (zh) 船舶及平台气锁间正压气锁系统
KR101525384B1 (ko) 공기조화시스템 및 이를 포함하는 선박 또는 해양구조물
CN215323251U (zh) 一种化学品船的货舱强制抽风结构
WO2023120324A1 (ja) アンモニア燃料船
KR101708010B1 (ko) 계단 통로를 귀환 공기의 통로로 사용하는 선박의 데크 하우스 및 이를 이용한 데크 하우스의 공기조화방법

Legal Events

Date Code Title Description
NUG Patent has lapsed