SE522374C2 - Anordning och metod vid telesystem - Google Patents

Anordning och metod vid telesystem

Info

Publication number
SE522374C2
SE522374C2 SE9900307A SE9900307A SE522374C2 SE 522374 C2 SE522374 C2 SE 522374C2 SE 9900307 A SE9900307 A SE 9900307A SE 9900307 A SE9900307 A SE 9900307A SE 522374 C2 SE522374 C2 SE 522374C2
Authority
SE
Sweden
Prior art keywords
voice
signals
code
telecommunications
subscriber
Prior art date
Application number
SE9900307A
Other languages
English (en)
Other versions
SE9900307D0 (sv
SE9900307L (sv
Inventor
Erik Mikaelsson
Original Assignee
Telia Ab
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Telia Ab filed Critical Telia Ab
Priority to SE9900307A priority Critical patent/SE522374C2/sv
Publication of SE9900307D0 publication Critical patent/SE9900307D0/sv
Priority to PCT/SE2000/000174 priority patent/WO2000045575A1/en
Publication of SE9900307L publication Critical patent/SE9900307L/sv
Publication of SE522374C2 publication Critical patent/SE522374C2/sv

Links

Classifications

    • GPHYSICS
    • G10MUSICAL INSTRUMENTS; ACOUSTICS
    • G10LSPEECH ANALYSIS TECHNIQUES OR SPEECH SYNTHESIS; SPEECH RECOGNITION; SPEECH OR VOICE PROCESSING TECHNIQUES; SPEECH OR AUDIO CODING OR DECODING
    • G10L15/00Speech recognition
    • G10L15/26Speech to text systems
    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04MTELEPHONIC COMMUNICATION
    • H04M2201/00Electronic components, circuits, software, systems or apparatus used in telephone systems
    • H04M2201/40Electronic components, circuits, software, systems or apparatus used in telephone systems using speech recognition

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Computational Linguistics (AREA)
  • Health & Medical Sciences (AREA)
  • Audiology, Speech & Language Pathology (AREA)
  • Human Computer Interaction (AREA)
  • Physics & Mathematics (AREA)
  • Acoustics & Sound (AREA)
  • Multimedia (AREA)
  • Telephonic Communication Services (AREA)

Description

:aan- 522 574 var» -a -"=-::- 2 m” _, g . u | - e. vidarebefordrar dessa i telenätet, som ombesörjer uppkoppling av samtal/tjänster.
Tonvalsmottagaren är endast avsedd att utnyttjas för koder som följer vissa angivna standarder, såsom tonval och pulsval. Möjlighet finns i vissa fall att utnyttja sig av röststyming, dvs. att man med hjälp av rösten beordrar uppkoppling av samtal och tjänster. I den kända tekniken utnyttjas särskilda röstigenkänningsutrustningar, vilka placeras centralt i telesystemet. För att utnyttja dessa röstigenkänningsutrustningar krävs att abonnenten ansluter sig till röstigenkänningsutrustningen med hjälp av särskilda telefonnummer eller prefix.
Denna lösning medför principiellt att ett koppel först går till röststymingsutrustningen och därefter ”vidarekopplas” till den sökta abonnenten eller ansluts till önskad tjänst. Förfarandet medför att kopplingsvägar i telesystemet belastas utan att egentligen vara nödvändiga.
I den europeiska patentskriften EP 863678 beskrivs ett telekommunikationssystem där abonnentens tal eller knapptryckningar omvandlas till datasignaler kompatibla med en datautrustning. Avsikten med i skriften presenterad lösning är att underlätta för kunderna att ändra tillgängliga tjänster och serviceutbud utan att teleoperatörens personal behöver kontaktas personligen. Iden presenterade lösningen anges eller antyds inga lösningar som kan utnyttjas av abonnenten för etablerande av eller utnyttjande av tjänster i normala telekommunikationer. Den presenterade lösningen avser kommunikation med en, alternativt flera, centralt placerade enheter vilka handhar proñleringen av abonnentens abonnemang.
Iden internationella skriften WO 97/ 12361 beskriven tjänst för att konvertera tal till DTMF- signaler. Omvandlingen mellan tal och DTMF-signaler sker centralt i systemet. Avsikten i detta fall är att kunna styra abonnentplacerade utrustningar, exempelvis telefonsvarare, utan att ha tillgång till en teleutrustning som genererar DTMF-signaler. Skriften tar över huvud inte upp problematiken att styra tjänster i telenätet eller undvikande av att etablera talgenomkoppling i telenätet vid utnyttjande av röststyming.
Vidare beskriver den amerikanska skriften US 522 0595 en anordning för taligenkänning och/eller DTMF-detektering. I detta fall anordnas taligenkänningsutrustningen i en mottagande teleutrustning, exempelvis en telefonsvarare. För att utnyttja funktionen krävs att en förbindelse etableras mellan en anropande och den mottagande parten. Därefter är avsikten att den uppringande skall kunna styra telefonsvararen med den egna rösten. Avsikten är främst att ej behöva minnas olika kommandosträngar i forrn av sifferkombinationer utan att kunna utnyttja olika komrnandoord. Den i skriften angivna lösningen ger således inte några anvisningar om hur röststyming skall kunna införas i ett telesystem för utnyttjande av i telesystemet varande tjänster eller funktioner utan att talgenomkoppling utnyttjas. .-.« . . . a n 522 374 f'=ï"="-..=' =.'.'z=IIs.=": .'"='ïï' hd nu ~ a o .
Genom de ovan angivna skriftema är det i och för sig känt att utnyttja röststyming i olika sammanhang för olika ändamål i telenätet. Skriftema tar emellertid inte upp frågorna beträffande röststyming av telefunktioner och/eller utnyttjandet av tjänster utan att centrala enheter i telenätet utnyttjas, eller hur röstigenkänningen skall genomföras utan att uppkoppling till speciella administratörer i telenätet utnyttjas.
LösNINGEN Föreliggande uppfinning avser en anordning vid telesystem röststyming av tjänster och/eller uppkoppling av förbindelser i telesystemet. En röst-/kodidentiñeringsutrustning är anordnad att motta röst- och/eller kodsignaler, vilka signaler är överförda från en abonnentterminal.
Röst-/kodidentifieringsutrustningen är installerad på den station vartill abonnentutrustningen är ansluten. I röst-/kodidentifieringsutrustningen omvandlas de mottagna signalerna till signaler vilka kan hanteras av telenätet för uppkoppling av förbindelser respektive utnyttjande av tjänster i telenätet. En tal- och kodmottagare, VCR, fastställer abonnentterrninalens identitet och överför nämnda identitet till röstidentifieringsutrustningen, som fastställer vilken/vilka röstproñler som är aktuella att framta. Röstprofilerna är lagrade en databas i eller i anslutning till telestationen, altemativt att röstprofilen lagras i centrala databaser vartill röst- /kodidentifieringsutrustningen har access.
Röst-/kodidentifieringsutrustningen är vidare anordnad att överföra mottagen information som signaler vilka är hanterbara i telesystemet, varvid funktionaliteten i telefonstationen är oförändrad i förhållande till telefonstationer vilka ej försetts med röst- /kodidentifieringsutrustning, varvid analys- och dirigeringsfunktioner i telesystemet är oförändrade och behov av modifieringar och ändringar i telesystemet elimineras eller åtminstone minimeras.
Uppfïnningen avser vidare en metod för samtidig hantering av talsignaler och kodsignaler.
Röst-/kodsignaler mottas av en röst-/kodidentifieringsutrustning på telestationen, varvid mottagna signaler omvandlas till signaler utnyttjade för styming av tjänster och/eller uppkoppling av förbindelser i telenätet. Röst-/kodidentifieringsutrustningen integreras i en lokalstation vartill en av abonnenten utnyttjad abonnentutrustning ansluts. Tal- och kodsignalerna medges utnyttjade blandat. Detta innebär att abonnenten använder teleutrustningens tasstatur respektive tal för stymingen på sådant sätt att vilketdera signaleringssätt kan utnyttjas närhelst abonnenten önskar under en pågående uppkoppling.
.Orion I f; »en « f r | 1 e. ' ' o , , ' . '-a 1 Abonnentens identitet, abonnentnummer, identifieras och överförs till en tal- och kodmottagare, VCR. Abonnentnumret pekar vidare ut vilken/vilka röstprofiler som normalt förekommer, samt tar fram dessa för analys mot den röst som abonnenten representerar.
Den/de identifierade röstprofilema utnyttjas därefter i den fortsatt analysen. Den information som erhålles ur den analyserade rösten omvandlas vidare till signaler vilka utnyttjas av telesystemet för uppkoppling av förbindelser och/eller tjänster i telesystemet.
Röstprofilen tillhörande en person överförs till annat abonnentnummer i de fall abonnenten byter abonnentnummer. Alternativt överförs röstprofilen till annan databas när abonnentnumret bibehålls men nätnumret bibehålls. Dvs. att s.k. nummerportabilitet utnyttjas i telesystemet. Röstproñlen för personen lagras i en central databas samt överförs telestationen altemativt till flera telestationer på begäran från respektive telestation, och att röstprofilen lagras i en till telestationen/telestationema lokal databas. Vid anrop till röst- /kodifieringsutrustningen har abonnenten möjlighet att ändra och/eller lägga till information beträffande person/personer som skall kunna använda röstidentifieringsutrustningen. samt att lägga till nya röstproñler och att ta bort inaktuella röstprofiler.
FÖRDELAR Här föreliggande uppfinning uppvisar fördelen att talstymingssignaler medges utnyttjade utan att en förbindelse uppkopplas till en speciell funktion i telenätet. Detta innebär att belastningen i telenätet reduceras, varvid telesystemet utnyttjas effektivare, vilket medför att teleoperatörens kostnader kan reduceras och komma abonnentema till del. Uppfinningen medger vidare att abonnentema medges altemera mellan röststyrning och vanlig siffertagning i en och samma uppkopplingssekvens. Fördelama för kunder och teleoperatörer är således uppenbara.
Den största användningen torde vara som komplettering av befintliga telestationer (t.ex. AXE) och nya noder för telefoni; men funktionen kan också tillämpas för IP-noder men då med andra gränssnitt. Funktionen kan även kombineras med databas för nummerportabilitet om detta är tekniskt fördelaktigt. Detta innebär att av abonnenten begärt nummer översätts till det aktuella nätnurnret. Det förutsätter att den personliga röstprofilen i förlängningen görs mobil i takt med exempelvis nummerportabiliteten i telenätet och blir en del i persontelefonin.
FIGURBESKRIVNIN G Fig. l visar principen för uppfinningen. u|.~-: 522 374 5 av ; s a . g, ae» FÖREDRAGEN UTFöRiNGsFoRM I det följande beskrivs uppfinningen utifrån figurerna och beteckningarna däri.
Beteckningar CJ Snörlinje (Connection Junction) DTMF Tonsignalering (Dual Tone Multy Freequency) ETC Stationsterminal (Extention Terminal) ETUP E-Telephony User Part INAP Intelligent Network User Part IP Intemetprotokoll (Intemet Protocoll) KR Tonvalsmottagare (Key Code Receiver) KRD Maskinvara för KR LIC Linjekort (Line Interface Circuit) MTP Message Transfer Part PCM Pulskodmodulering (Puls Code Modulation) VCR Tal- och kodkottagare (Voice and Code Reciever) Föreliggande uppfinning avser anordning och metod vid telenät för samtidig hantering av tal- och kodsignaler. En tal och kodmottagare, VCR, identifierar inkommande signaler och avgör om dessa är talsignaler eller ej. När en A-abonnent via sin abonnentterminal påbörjar ett anrop identifieras abonnentens identitet, abonnentnummer, via vilket kodmottagaren, VCR, med hjälp av en databas fastställer vilken/vilka röstprofiler som hör till abonnemanget. När ett röstkommando inkommer jämförs rösten mot de framtagna röstprofilema, och den röstprofil som bäst överensstämmer med rösten väljs. Därefter översätts röstkommandona till signaler som handhas av telesystemet. Kodsignaler, tonkod och/eller pulsvalsignaler, identifieras av tal och kodmottagaren som avgör om dessa skall hanteras i tal och kodmottagaren eller de normala tonvalsmottagama, KR. Lösningen medger att tal och kodsignaler blandat utnyttjas av abonnenten. Vidare krävs inga speciella uppkopplingar mot särskilda enheter, som handhar talkommandona, varvid extra kopplingsvägar i telesystemet ej erfordras.
En abonnent utnyttjar sin abonnentterminal och etablerar kontakt med telefonstationen på sedvanligt sätt. På telefonstationen sker framkoppling till en tal och kodmottagare, VCR, : v v v v. vilken ersätter den normala tonvalsmottagaren, KR. Tal- och tonvalsmottagaren, VCR, erhåller information om abonnentterminalens identitet, telefonnummer, vilken identitet vidarebefordras till en röst/kodidentifieringsutrustning. Identifieringen av abonnentens terminal sker på sedvanligt sätt, vilket är välkänt för fackmannen. Röst/kodidentiñeringsut- rustningen söker i databaser, anordnade i eller i anslutning till telestationen, varvid ur databasen framtas röstprofiler för personer som normalt hör till nämnda abonnentnummer.
Databasema medges även placerade centralt i telesystemet alternativt utspridda på för ändamålet lämpligaste platserna. Efter identifiering och framtagandet av röstproñlema ges klarsignal till tal- och kodmottagaren, vilken ger klartecken till abonnenten att systemet är berett att motta information.
Abonnenten använder därefter i ett första scenario sin röst för uppkopplingen. Röststymingen kan i detta fall utgöras av siffror som uttalas eller kommandoord. I det senare fallet utgöres kommandoorden av fraser som ”ring kalle” , ”återuppringning”, vidarekoppling etc. Vid siffertagning uttalas t.ex. "ett, tre, sju" altemativt ”etthundratrettiosju” eller andra för användaren naturliga sifferkombinationer som är naturligt uttalbara. Systemet medger vidare att röst respektive siffertagning via abonnentterminalens tasstatur blandas. Möjliggörandet av detta är möjlig tack vare att tal- och kodmottagaren avkänner huruvida röstkommandon inkommer eller om signalema emanerar från abonnenttenninalens tasstatur.
Vid röststyming jämför systemet de olika röstprofiler som finns i databasen och utnyttjar den av de olika röstprofilema som bäst överensstämmer med den aktuella rösten. Lösningen medför sålunda att ett begränsat urval av röster utnyttjas vilket förenklar talanalysen avsevärt.
I de fall systemet finner att en röst ej överensstämmer med de för abonnemanget kända röstema utnyttjas en mer generell röstigenkänning. Det senare alternativet medför emellertid att röstanalysen kan ta längre tid i anspråk än då kända röster utnyttjas. Beroende på röstens komplexitet kan systemet i detta fall lyckas eller misslyckas med kodidentifieringen. I händelse av att systemet misslyckas att identifiera röstens kommandon begär systemet att kodningen sker via teleutrustningens tasstatur. Även om systemet identifierar röstkodema utan problem kan användaren/abonnenten i vissa lägen föredra att för vissa koder utnyttja tasstaturen och för andra koder utnyttja röstkodning. Tal- och kodmottagaren identifierar i detta fall huruvida röstkodning eller annan kodning skall utnyttjas.
Vid annan kodning förekommer för närvarande tonval och impulsval. Bägge dessa system har utnyttjats i telenäten sedan lång tid varvid olika standarder förekommer i olika delar av världen. Såväl tonval som impulsval utnyttjas parallellt varvid tonvalsmottagaren, KR, är 522 374 ,,a¿¿.-~ : ~ u u vn anordnad att motta bägge typema av signalering blandat. I och för sig är det möjligt att anordna tal- och kodmottagaren för mottagning av tonsignaler och pulssignaler. Det kan emellertid vara fördelaktigt att den endast kan handha tonval med hänsyn till att allt färre utrustningar utnyttjar sig av pulsval. För att överbrygga problemet med pulsval. i de fall tal- och kodmottagaren endast är anordnad att identifiera tonsignaler, anordnas systemet att ansluta sig mot tonvalsmottagare, KR, i de fall pulssignaler inkommer. I detta fall kopplas tal- och kodmottagaren bort varvid röststymingen bortkopplas. Det är givetvis även möjligt att låta tal- och kodmottagaren ta emot pulssignaler men ej tonsignaler varvid funktionen blir densamma som det i det föregående beskrivna förutom att vid tonval röststymingen ej kan utnyttjas. Vilket fall som föredras beror givetvis på i hur stor utsträckning puls- respektive tonval utnyttjas av abonnentema i respektive station, område, land etc.
Några tekniska hinder mot att förse tal- och kodmottagaren med funktionaliteter som handhar såväl ton- som pulsval föreligger emellertid inte. Det är närmast en fråga som avgörs av respektive operatör, varvid impulsvalet normalt ej är av större intresse enär detta är ett äldre system som utnyttjas i allt mindre utsträckning.
Uppñnningen är en anordning och metod för hantering av abonnentens tal ekvivalent med tonkod/pulsval från terminalens tasstatur. Principiellt innebär detta att funktionen kopplas till telestationen som vilken kodmottagare som helst. Accessforrnen, analog eller digital, gruppväljaraccess och IP-access, påverkas ej. Kodmottagaren levererar mottagen information som siffror som tidigare, varför ingen påverkan på analys och dirigeringsfunktioner krävs.
Funktionen placeras på kodmottagarplats och kan alternativt motta tal eller tonvalssignaler altemativt pulsval. Röstidentifieringen kompletteras med möjlighet att igenkänna tonkod alternativt pulsval och skilja dessa från tal. VCR-funktionen inhärntar den anropande abonnentens nummer och överför detta till röstidentifieringsutrustningen, vilket innebär att abonnentens röstprofil är enkelt nåbar. Etablering och ändring av den personliga röststyrningsprofilen kan göras direkt mot funktionen via anrop mot telefonstationen.
Röst-/kodidentifieringsutrustningen medges centralt placerad eller distribuerad till en enstaka nod eller gemensam för ett antal näraliggande noder. Redundans erhålles genom att tilldela varje nod åtminstone två VCR-enheter, vilka VCR-enheter handhar ett antal individer, vilka når röstidentifleringsutrustningen via olika vägar, Vidare är signalnätets ( Lex. CCITT nr. 7) ordinarie redundans tillgängligt.
Talet kopplas till röst/kodidentifieringsutrustningen via (exempelvis 64 kbit/sek) ETC och standard PCM-förbindelse. Signaleringen mellan den i stationen ingående VGR-funktionen 522 374 8 och identifieringsutrustningen sker med exempelvis CClTT-protokoll nr.7 baserad på en ETUP #E-telephoni User Part (motsvarande den lättvikts IN AP som utnyttjas för nummerportabilitet, men är således förbindelseorienterad).
Funktionema för VCR är KR-funktioner som; Ta emot anrop från olika snörlinjefunktioner, välja ledig kanal mot röstutrustningen, koppla upp transportväg från abonnentanslutningen till VCR, lämna kvittens när anslutning av kodmottande utrustning finns ansluten, sända erhållen sifferinforrnation till ansluten ”snörlinje”, färdig och nedkoppling, felmeddelanden, administration av individer och vior, trafikrnätningsfunktioner, återstartfunktioner, förloppshantering etc.
-Förbindelsehantering inklusive länkövervakning, signalering med enkel GK (Gemensam kanalsignalering)- protokoll och gränssnitt mot MTP.
Möjligheten att motta fingerskivsimpulser (pulsval) som finns i dagens system påverkas inte.
Principen som utnyttjas i dag innebär att om fingerskivsimpulser inkommer kopplas tonmottagaren ner och detta kan även bli fallet mellan tal- och tonkod. Lösningen utesluter emellertid inte att åtminstone röst- och tonkod blandas men att renodlade lösningar kan vara fördelaktiga. Röst- och impulsval kan även tänkas men synes vara av mindre betydelse eftersom utrustningar utnyttjande pulsval tillverkas i en allt mindre omfattning. Det torde sålunda vara rimligare att om pulsvalssignaler kommer att VCR- funktionen bortkopplas när första impulsen registreras.
Av röstidentiñeringsutrustningen krävs att den klarar signalgränssnittet (nr. 7) enligt utvecklat ETUP, saint kompletteras med DTMF-tolkning och i övrigt utvecklar de tillämpningar som krävs.
Uppfinningen är inte begränsad till det i ovan beskrivna utföringsexernplet eller till efterföljande patentkrav utan kan undergå modifieringar inom, ramen för uppñnningstanken.

Claims (7)

522 3 74 _ '* f PATENTKRAV
1. Anordning vid telesystem, för röststyming av tjänster och/eller uppkoppling av förbindelseri nämnda telesystem, varvid en röst-/kodidentifieringsutrustning är anordnad att motta röst- och/eller kodsignaler, där en signal från en abonnentterrninal är mottagen och identifierad av röst-/kodidentifieringsutrustningen, kännetecknad av att abonnentterrninalens identitet är fastställd av en tal- och kodmottagare (VCR), att tal- och kodmottagaren är anordnad att överföra abonnentterminalens identitet till röstidentifieringsutrustningen och att en röstprofil, hänförig till person/personer som utnyttjar abonnentterrninalen, är framtagbar, varvid röst-/kodidentifieringsutrustningen är anordnad på en station vartill abonnentutrustningen är ansluten, och att röst- och/eller kodsignaler mottagna i röst-/kodidentifieringsutrustningen är omvandlade till signaler som är utnyttjbara för etablerande av tjänster och/eller uppkoppling av förbindelser i telenätet.
2. Anordning vid telesystem enligt patentkrav 1, varvid röstprofilen är lagrad i en databas i eller i anslutning till telestationen.
3. Anordning vid telesystem enligt patentkrav l, varvid röstprofilen är lagrad i en central databas vartill röst-/kodidentifieringsutrustningen är anslutbar.
4. Anordning vid telesystem enligt något av patentkraven l-3, varvid röst- /kodidentifieringsutrustningen är anordnad att överföra mottagen information såsom signaler, exempelvis tonkodsignaler (DTMF), till telefonstationen, varvid funktionaliteten i telefonstationen är oförändrad i förhållande till telefonstationer som ej försetts med röst- /kodidentifleringsutrustningen.
5. Anordning vid telesystem enligt något av patentkraven 1-4, varvid analys- och dirigeringsfunktioner i telesystemet är oförändrade, varvid behov av modifieringar och ändringar i telesystemet elimineras.
6. Metod vid telesystem, för samtidig hantering av talsignaler och kodsignaler, varvid röst- /kodsignaler mottas av en röst-/kodidentiñeringsutrustning på en telestation, vilken röst- /kodidentifieringsutrustningen omvandlar mottagna signaler till signaler vilka utnyttjas för styming av tjänster och/eller uppkoppling av förbindelser i telenätet, varvid såväl talsignaler som kodsignaler medges utnyttjade, kännetecknad av att en abonnentterrninals identitet, abonnentnummer, identifieras och överförs till en tal- och kodmottagare (VCR), och att ur abonnentnumret fastställes vilken/vilka röströstprofiler som nonnalt förekommer.
7. 10. 11. 12. 13. 14. 522 374 . »a n n p 4 , n I n ' ß nu nu nn .,. ,, /0 Metod vid telesystem enligt patentkrav 6, varvid röst-/kodningsutrustningen integreras i en lokalstation vartill en abonnentterminal ansluts, och/eller att röst-/kodningsutrustningen ansluts i anslutning till lokalstationen. Metod vid telesystem enligt patentkrav 6 eller 7, varvid talsignalema och kodsignalerna medges blandat utnyttjade. Metod vid telesystem enligt patentkrav 6, varvid vid mottagning av röstsignaler den mot rösten svarande röstprofilen fastställes och utnyttjas i den fortsatta röstanalysen. Metod vid telesystem enligt något av patentkraven 6 - 9, van/id information given av rösten analyseras och omvandlas till i telesystemet utnyttjbara signaler, vilka styr uppkoppling av förbindelser och/eller tjänster i telesystemet. Metod vid telesystem enligt något av patentkraven 6 - 10, varvid röstprofilen tillhörig en person överförs till annat abonnentnnmmer i de fall personen byter abonnentnummer. Metod vid telesystem enligt patentkrav 11, varvid röstprofilen överförs från en databas till en annan databas betjänande abonnentens nya abonnentnummer. Metod vid telesystem enligt patentkrav 12, varvid röstprofilen för personen lagras i en central databas och att nämnda röstprofil överförs till telestationen, altemativt flera telestationer, vid begäran från respektive telestation, samt att röstprofilen lagras i en till telestationen/telestationema hörande hörande lokal databas. Metod vid telesystem enligt något av patentkraven 6 - 13, varvid personen vid anrop till röst- /kodidentifieringsutrustningen erhåller möjlighet att ändra och/eller lägga till information beträffande person/personer som skall kunna använda röstidentifieringsfunktionen.
SE9900307A 1999-01-28 1999-01-28 Anordning och metod vid telesystem SE522374C2 (sv)

Priority Applications (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
SE9900307A SE522374C2 (sv) 1999-01-28 1999-01-28 Anordning och metod vid telesystem
PCT/SE2000/000174 WO2000045575A1 (en) 1999-01-28 2000-01-28 Device and method at telecommunication systems

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
SE9900307A SE522374C2 (sv) 1999-01-28 1999-01-28 Anordning och metod vid telesystem

Publications (3)

Publication Number Publication Date
SE9900307D0 SE9900307D0 (sv) 1999-01-28
SE9900307L SE9900307L (sv) 2000-07-29
SE522374C2 true SE522374C2 (sv) 2004-02-03

Family

ID=20414297

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
SE9900307A SE522374C2 (sv) 1999-01-28 1999-01-28 Anordning och metod vid telesystem

Country Status (2)

Country Link
SE (1) SE522374C2 (sv)
WO (1) WO2000045575A1 (sv)

Family Cites Families (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE3886530D1 (de) * 1988-09-02 1994-02-03 Siemens Ag Verfahren und Anordnung zur Sprechererkennung in einer Fernsprechvermittlungsanlage.
WO1992000586A1 (en) * 1990-07-02 1992-01-09 Motorola, Inc. Keyword-based speaker selection
JPH0856262A (ja) * 1994-08-11 1996-02-27 Hitachi Ltd 電話交換機およびそれを利用した電話交換網
US5930336A (en) * 1996-09-30 1999-07-27 Matsushita Electric Industrial Co., Ltd. Voice dialing server for branch exchange telephone systems

Also Published As

Publication number Publication date
SE9900307D0 (sv) 1999-01-28
SE9900307L (sv) 2000-07-29
WO2000045575A1 (en) 2000-08-03

Similar Documents

Publication Publication Date Title
JP2963185B2 (ja) 交換システム
US5625677A (en) Simultaneous voice and data communications
US6968044B2 (en) Telephone emergency response system and method
US5513251A (en) Method for providing call waiting service
US5428608A (en) Call connection technique
US5764748A (en) Advanced call waiting processing
US5848142A (en) Advanced call waiting processing
FI104869B (sv) Förfarande för bildande av talförbindelse mellan nät och intelligent nätservice
EP0644705B1 (en) Telecommunications switching
US20040170160A1 (en) Internet telephone system with hunting diversion
HU221400B1 (en) Telecommunications system and method for operating thereof, as well as, synchronous data transmission multipexer
JPH11205454A (ja) インタネット電話発信者番号通知装置
US6754325B1 (en) Caller control of call forwarding services
EP0893928B1 (en) Method for mediation of traffic in an advanced intelligent network
US6643365B1 (en) System for providing calling party selection of destination when multiple telephones share the same telephone number
KR20000005953A (ko) 시간슬롯교환네트워크를갖는디지털스위치들을통해인터넷트래픽스위칭
CN1099184C (zh) 经公众交换站实现通信连接的方法
SE522374C2 (sv) Anordning och metod vid telesystem
US20040213202A1 (en) Method and apparatus for identifying communications in an ATM/circuit-switched communication network
KR20000072980A (ko) 교환기 시스템에서 가입자의 감시와 감청을 위한 시스템 및 방법
EP0748133B1 (en) Method for operating a telecommunications network and associated network
JP2513249B2 (ja) 多重加入者情報制御方式
JP3048954B2 (ja) 音片合成装置および音声認識装置制御方式
JP2000270095A (ja) 交換制御方式
JPH04351053A (ja) 構内交換機

Legal Events

Date Code Title Description
NUG Patent has lapsed