SE520333C2 - Elkraftsystem och metod för att kontrollera elkraft - Google Patents

Elkraftsystem och metod för att kontrollera elkraft

Info

Publication number
SE520333C2
SE520333C2 SE0104261A SE0104261A SE520333C2 SE 520333 C2 SE520333 C2 SE 520333C2 SE 0104261 A SE0104261 A SE 0104261A SE 0104261 A SE0104261 A SE 0104261A SE 520333 C2 SE520333 C2 SE 520333C2
Authority
SE
Sweden
Prior art keywords
electric power
power system
load
inverter
generator
Prior art date
Application number
SE0104261A
Other languages
English (en)
Other versions
SE0104261L (sv
SE0104261D0 (sv
Inventor
Aaron M Jungreis
Original Assignee
Abb T & D Technology Ltd Abb T
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Abb T & D Technology Ltd Abb T filed Critical Abb T & D Technology Ltd Abb T
Publication of SE0104261D0 publication Critical patent/SE0104261D0/sv
Publication of SE0104261L publication Critical patent/SE0104261L/sv
Publication of SE520333C2 publication Critical patent/SE520333C2/sv

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H02GENERATION; CONVERSION OR DISTRIBUTION OF ELECTRIC POWER
    • H02JCIRCUIT ARRANGEMENTS OR SYSTEMS FOR SUPPLYING OR DISTRIBUTING ELECTRIC POWER; SYSTEMS FOR STORING ELECTRIC ENERGY
    • H02J3/00Circuit arrangements for ac mains or ac distribution networks
    • H02J3/38Arrangements for parallely feeding a single network by two or more generators, converters or transformers
    • HELECTRICITY
    • H02GENERATION; CONVERSION OR DISTRIBUTION OF ELECTRIC POWER
    • H02JCIRCUIT ARRANGEMENTS OR SYSTEMS FOR SUPPLYING OR DISTRIBUTING ELECTRIC POWER; SYSTEMS FOR STORING ELECTRIC ENERGY
    • H02J9/00Circuit arrangements for emergency or stand-by power supply, e.g. for emergency lighting
    • H02J9/04Circuit arrangements for emergency or stand-by power supply, e.g. for emergency lighting in which the distribution system is disconnected from the normal source and connected to a standby source
    • H02J9/06Circuit arrangements for emergency or stand-by power supply, e.g. for emergency lighting in which the distribution system is disconnected from the normal source and connected to a standby source with automatic change-over, e.g. UPS systems
    • H02J9/062Circuit arrangements for emergency or stand-by power supply, e.g. for emergency lighting in which the distribution system is disconnected from the normal source and connected to a standby source with automatic change-over, e.g. UPS systems for AC powered loads
    • HELECTRICITY
    • H02GENERATION; CONVERSION OR DISTRIBUTION OF ELECTRIC POWER
    • H02JCIRCUIT ARRANGEMENTS OR SYSTEMS FOR SUPPLYING OR DISTRIBUTING ELECTRIC POWER; SYSTEMS FOR STORING ELECTRIC ENERGY
    • H02J3/00Circuit arrangements for ac mains or ac distribution networks
    • H02J3/38Arrangements for parallely feeding a single network by two or more generators, converters or transformers
    • H02J3/388Islanding, i.e. disconnection of local power supply from the network
    • YGENERAL TAGGING OF NEW TECHNOLOGICAL DEVELOPMENTS; GENERAL TAGGING OF CROSS-SECTIONAL TECHNOLOGIES SPANNING OVER SEVERAL SECTIONS OF THE IPC; TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC CROSS-REFERENCE ART COLLECTIONS [XRACs] AND DIGESTS
    • Y02TECHNOLOGIES OR APPLICATIONS FOR MITIGATION OR ADAPTATION AGAINST CLIMATE CHANGE
    • Y02BCLIMATE CHANGE MITIGATION TECHNOLOGIES RELATED TO BUILDINGS, e.g. HOUSING, HOUSE APPLIANCES OR RELATED END-USER APPLICATIONS
    • Y02B10/00Integration of renewable energy sources in buildings
    • Y02B10/70Hybrid systems, e.g. uninterruptible or back-up power supplies integrating renewable energies

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Power Engineering (AREA)
  • Business, Economics & Management (AREA)
  • Emergency Management (AREA)
  • Stand-By Power Supply Arrangements (AREA)
  • Inverter Devices (AREA)
  • Supply And Distribution Of Alternating Current (AREA)

Description

520 333 . . , | l .
Figur 2 visar ett exempel på ett konventionellt system som använder en hjälpgenerator 18 i kombination med en UPS 12. UPS:erna som stöds av batteriet tillhandahåller backup-elkraft för korta tidsperioder, typiskt under några minuter. Backuptiden kan väsentligen ökas genom att lägga till en generator till systemet. Detta görs typiskt genom en automatisk övergångsväljare S2 vid ingången på UPS 12, som visas i figur 2. När huvud-ac- nätförsörjnings-aggregatet 10 är ur funktion ger batterierna 16 elkraft till UPS:en. Om elkraften är nere under en förutbestämd tidsperiod kan den automatiska överföringsväljaren S2 starta hjälpgeneratorn 18 och styra UPS:ens 12 ingång till hjälpgeneratorutgången genom S2.
Användningen av en hjälpgenerator på detta sätt har några nackdelar. Typiskt så är hjälpgeneratorn ledig den största delen av tiden. Då hjälpgeneratorn är ansluten till, och ger ström till en last (t.ex. last 14), kan hjälpgeneratorn inte drivas vid en effektiv uteffekt. Många gånger skulle det vara önskvärt att öka utgångseffektnivän, för att tillåta hjälpgeneratorn att ge kraft till både lasten och kraftledningsnätet. Lösningen som visas i figur 2 tillåter emellertid inte hjälpgeneratorn att mata strömmen tillbaka till kraftledningsnätet.
Figur 3 visar ett exempel på ett konventionellt system som använder en hjälpgenerator 18 i kombination med en UPS 12 och som kan mata spänning från hjälpgeneratorn 18 tillbaka in i kraftledningsnätet genom synkroniseringsutrustning 19. Figur 3 innehåller element liknande de som beskrivits ovan med avseende på ñgur 2, och dess beskrivning utelämnas i korthet. Systemet enligt figur 3 inkluderar en återkopplingsväljare S3 ansluten till hjälpgeneratorn 18. Återkopplingsväljaren S3 är ansluten till synkroniseringsutrustningen 19, som är ansluten till kraftledningsnätet.
Då hjälpgeneratorn är ansluten till kraftledningsnätet, detta är hänvisat till som parallell nätmod. De ekonomiska faktorerna för att driva hjälpgeneratorn i parallell nätmod bestäms av ett antal faktorer: realtidspriset för bränsle och elektricitet och användarens anordning för att kapa toppar.
Synkroniseringsutrustningen 19 tillåter hjälpgeneratorn att drivas i parallell ï30 520 333 nätmod och kan förebygga återkoppling av spänning i händelse av nätfel.
Synkroniseringsutrustningen 19 kan emellertid vara kostsarn.
Med bakgrund till de ovannämnda problemen har det identifierats ett behov för ett energihanteringssystem som kan ge backup-spänning från en generator eller från en dc-lagringsanordning och även ge utspänning som för spänning tillbaka till kraftledningsnätet, utan att kräva synkronisering eller kostsamma utrustningar för att förebygga återkopplingar.
SAMMANFATTNING AV FÖRELIGGAN DE UPPFINNING Ett elkraftsystem är beskrivet där ett kraftledningssystern tillhandahåller elektrisk kraft till en last och där backup-spänning tillhandhålls från en av en generator och en dc-lagringsanordning. Elkraftsystemet inkluderar en fristående inverterare. Utgången från den fristående inverteraren är ansluten till lasten. Elkraftsystemet inkluderar en parallell inverterare. Utgången på den parallella inverteraren är ansluten till strömförsörjnings-kraftledningsnätet. En dc-buss är elektriskt ansluten till ingången på den fristående inverteraren och till ingången på den parallella inverteraren.
KORT BESKRIVNING AV RITNINGARNA Föreliggande uppfinning är vidare beskriven i den detaljerade beskrivningen som följer, genom hänvisningar till ritningarna genom de icke-begränsande exemplen av föredragna utföringsformer av föreliggande uppfinning, i vilka hänvisningsbeteckningarna representerar liknande delar genom flera vyer som visas i ritningarna, och varvid: Figur 1 är ett kretsschema för ett känt direktanslutet avbrottssäkert nåtförsörjningsaggregatssystem; Figur 2 är ett kretsschema för ett känt direktanslutet avbrottssäkert nätförsörjningsaggregatssystem med backup-generator och automatisk överföringsvälj are; och 'íw 520 333 Figur 3 är ett kretsschema för ett känt direktanslutet avbrottssäkert nätförsörjningsaggregat med backupgenerator, automatisk överföringsväljare, och synkroniseringsutrustning; och Figur 4 är ett kretsschema för en utföringsform av ett energihanteringssystem med avbrottssäkert nätförsörjningsaggregat i enlighet med föreliggande uppfinning.
DETALJERAD BESKRIVNING AV FÖREDRAGNA UTFÖRINGSFORMER Figur 4 är ett kretsschema av en utföringsform av ett energihanteringssystem med avbrottssäkert nätförsörjningsaggregat i enlighet med föreliggande uppfinning. Som visas i figur 4, inkluderar en utföringsform av energihanteringssystemet med avbrottssäkra nätförsörjningsaggregatssystemet en hjälpgenerator 18, med en associerad likriktare R2 och ett associerat filter F2, en dc-lagringsanordning 116, en parallell inverterare 120, en fristående inverterare 130, och en dc-buss 1 12.
Hjälpgeneratorn 18 är lämpligt elektriskt ansluten till den icke styrda likriktaren R2. Hjälpgeneratorn 18 ger ac-spänning till den icke-styrda likriktaren R2. Den icke-styrda likriktaren R2 likriktar ac-spänningen och är lämpligt elektriskt ansluten till filtret F2. Den icke-styrda likriktaren R2 förhindrar spänning från att flöda tillbaka in i det strömförsörjande kraftledningsnätet. Det är därför inte möjligt för generatorn 18, att mata någon spänning som lagras i lasten 18 eller någon spänning i dc-bussen 112 till kraftledningsnätet genom den icke-styrda líkriktaren R2. Filtret P2 filtrerar utspänningen för den icke-styrda likriktaren till dc-spänning och skickar dc- spänningen till dc-bussen 112. Alternativt kan likriktaren R2 vara en styrd likriktare .
Hjälpgeneratorn 18 kan tillhandahålla kraft till systemet då strömförsörjningen i kraftledningsnätet är ur funktion. Hjälpgeneratorn behöver endast startas.
Ingen synkronisering behövs eftersom generatorn 18 ger kraft till dc-bussen hellre än till ett ac-nätförsörjningsaggregat. Faktum är att generatorn inte är v. .,. ,, .,, , ,, á __ . V. i .. .. 3.1 I;1;. f°' ' '- fl- v i. n i ,. . ,,, “ ' a 1.1 n u. w v i ' ' I I n -. i _, . , ,*, behöver drivas vid samma frekvens som kraftledningsnätet. Följaktligen kan hjälpgeneratorn drivas på t.ex. 50 Hz, 60 Hz, 400 Hz eller t.o.m. högre frekvenser som vid t.ex. mikroturbiner. Systemet kräver inga mekaniska eller halvledarväljare för att ansluta generatorn. Hjälpgeneratorn kan vara av vilken typ som helst, och vilket antal som helst kan anslutas till systemet, så länge som generatorerna är anslutna till dc-bussen 112 genom en icke-styrd likriktare och filter. Hjälpgeneratorn 18 kan vara vilken lämplig generator som helst som inkluderar en fristående generator eller en mikroturbin. Om hjälpgeneratorn är en rnikroturbin, ansluts mikroturbinen till dc-bussen 112 genom en inverterare.
Huvud-ac-mataren 10, även hänvisad till som kraftledníngsnätet, är lämpligt elektriskt anslutet till den icke-styrda likriktaren Rl. Huvud-ac-mataren 10 tillhandahåller ac-spänning till den icke-styrda likriktaren Rl. Den icke-styrda likriktaren R1 likriktar ac-spänningen och är lämpligt elektriskt ansluten till filtret F1. Icke-styrda likriktare Rl förhindrar att spänning flyter tillbaka in i kraftledningsnätet. Detta förhindrar spänning i dc-bussen, spänning från generatorn eller spänning lagrad i lasten från att flöda tillbaka in i kraftledningsnätet. Det är därför inte möjligt för generatorn 18, att mata någon spänning lagrad i lasten 14 eller någon spänning i dc-bussen 112 till kraftledningsnätet genom den icke-styrda likriktaren Rl. All spänning till kraftledningsnätet måste gå genom den parallella inverteraren 120, som beskrivs nedan. Filtret Fl filtrerar spänningen från den icke-styrda likriktaren R1 till dc-spänning och ger dc-spänning till dc-bussen 112. Alternativt kan likriktaren Rl vara en styrd likriktare.
Dc-lagringsanordningen 116 är lämpligt elektriskt ansluten till dc-bussen 112 och kan antingen tillhandahålla spänning till dc-bussen 112 eller motta spänning från dc-bussen 112. Dc-lagringsanordningen 116 kan t. ex. vara en batteribank. Om dc-lagringsanordningen är en batteribank, kan batterierna tillhandahålla kraft till dc-bussen 1 12 om spänningen på dc-bussen blir lägre än spänningen på batteribanken. Batteribanken kan motta kraft, eller ladda batteribanken, om spänningen på dc-bussen 112 blir större än batteri bankens spänning. ,2s :_30 1 ae »i n» . 1 ; i ._ ~ :fl ll ~ O; I 1 I! ' r n n fl l n n I n a f . . i.. I Alternativt, kan dc-lagringsanordningen 116 vara av vilken som helst typ, t.ex., ett svänghjul, en kondensator, en solcell, eller en bränslecell. Företrädesvis har dc-lagringsanordningen 116 en näst intill konstant dc-utmatning. Om dc- lagringsanordningen inte skulle ha en näst intill konstant dc-utmatning, kan dc-lagringsanordningen vara lämpligt ansluten till dc-bussen genom en dc-till- dc-konverterare för att tillhandahålla en näst intill konstant dc-utmatning. Dc- lagringsanordningen kan vara en annan generator ansluten till dc-bussen genom ett filter eller líkriktare.
Alternativt kan flera dc-lagringsanordningar vara elektriskt anslutna till dc- bussen 112. Det kan ge extra tillförlitlighet, energi för momentana belastningar, eller ge ytterligare flexibilitet vid implementering och underhåll av systemet.
Parallella inverteraren 120 innefattar en ingång och en utgång. Den matar in dc-spänning och matar ut ac-spänning. Ingången på den parallella inverteraren 120 är lämpligt ansluten till dc-bussen 112. Utgången pä den parallella inverteraren 120 är lämpligt elektriskt ansluten till kraftledningsnätet lO och kan vid behov anslutas till transformator TS. Parallella inverteraren 120 kan mata ut ac-spänning till transformatorn TS och det kan mata ut ac-spänning tillbaka till kraftledningsnätet lO. Eftersom den parallella inverteraren är utformad för att stängas av då kraftledningsnätet är ur funktion finns det inget behov av att tillhandahålla några omvända spänningsflödeskretsar eller väljare.
En parallell inverterare används typiskt då en generator för spänning tillbaka till kraftledningsnätet. Användningen av dc-bussen minskar även behovet för synkroniseringsutrustning vilket normalt krävs då en generator drivs i en parallell nätmod. T.ex. kan vissa typer av generatorer (t.ex. mikroturbiner och bränsleceller) använda inverterare för att antingen driva en last eller föra spänning tillbaka in i kraftledningsnätet.
Fristående inverterare 130 innefattar en ingång och en utgång, och matar in dc- spänning och matar ut ac-spänning. Ingången till den fristående inverteraren 130 är lärnpligt elektriskt ansluten till dc-bussen 112. Utgången från den Åfi 520 333 fristående inverteraren 130 är lämpligt elektriskt ansluten till lasten 14.
Fristående inverterare 130 kan mata ut ac-spänning till lasten l4. En fristående inverterare används typiskt då en generator driver en last. Som visas vidare, kan en fristående inverterare 130 vara lämpligt elektriskt ansluten till lasten 14 genom underhållsväljaren S4.
Inverterare är typiskt utformade för att fungera som antingen en parallell inverterare eller som en fristående inverterare, men inte som båda två. Även om en inverterare kan utformas för att fungera på båda sätt, kräver tjänsterna typiskt att inverteraren skall vara utformad för antingen den ena eller den andra eftersom det anses vara alltför farligt att tillåta inverteraren att själv välja arbetssätt. Faran uppstår p.g.a. att det då blir möjligt att elektrifiera kraftledníngsnätet samtidigt som det år nere och repareras.
En parallell inverterare arbetar som en strömkålla. Dess spänning följer kraftledningsnätets spänning och det förser kraftledningsnätet med ström.
Parallella inverterare utformas typiskt för att kunna stoppa driften inom en kort tidsperiod efter att kraftledningsnätet har blivit ur funktion. Detta hindrar inverteraren från att ge nätet kraft under tiden då det är sannolikt att underhåll sker.
En fristående inverterare drivs som en spänningskälla. Den tillhandahåller en relativt konstant spänning och behöver inte stoppa driften vid ett funktionsfel på kraftledningsnåtet, eftersom den inte typiskt är ansluten till kraftledningsnätet.
En valfri underhållsväljare S4 har en normal position och en underhållsposition, och är lämpligt ansluten till en fristående inverterare 130, last 14, och transformator T3. I väljarens S4 normala position är den fristående inverteraren 130 elektriskt ansluten till lasten 14 genom väljaren S4 och transformatorn T3 är varken elektriskt ansluten till lasten 14 eller den fristående inverteraren 130. I väljarens S4 underhållspositionen är transformatorn T3 elektriskt ansluten till lasten l4 genom väljaren S4, och den c,_ß --v »a . - 520 353 8 fristående inverteraren 130 är varken elektriskt ansluten till lasten 14 eller transformatorn TS. På detta sätt kan den fristående inverteraren 130 vara elektriskt isolerad från ac-spänning från kraftledningsnätet som förbereds för underhåll.
Det är valfritt huruvida transformatorn TS är elektriskt ansluten till kraftledningsnätet och mottar ac-spänning till kraftledningsnätet eller ej.
Transformatorn T 3 transformerar spänningen till en lämplig spänning för lasten 14. T ransformatorn T3 kan vara lämpligt elektriskt ansluten till underhållsvåljaren S4, vilken i sin tur kan vara elektriskt ansluten till lasten 14. På detta sätt, kan lasten 14 vara elektriskt ansluten till ac-spänning då underhåll utförs på den fristående inverteraren.
Vid ett driftförhållande tillhandahåller generatorn 18 spänning till dc-bussen 1 12. Spänningen på dc-bussen är tillräckligt hög så att dioderna i likriktaren Rl spärriktas och dc-bussen 112 mottar spänning endast från generatorn 18.
Spänningen från generatorn 18 tillhandahåller spänning till lasten 14 genom fristående inverteraren 130 och tillhandahåller spänning till kraftledningsnätet genom parallella inverteraren 120. Mängden kraft som tillförs till kraftledningsnätet kan styras, eller t.o.m. stängas av helt och hållet, så att ett system för att manövrera kraften tillhandahålls. T.ex. kan den parallella inverteraren 120 programmeras för att ge tillräcklig kraft till kraftledningsnätet för att hålla generatorn vid full lastkapacitet eller någon annan kapacitet som maximerar verkningsgraden.
De två inverterarna kan ha olika storlek, så att generatorerna får en storlek som passar för redundans och robust stötsvar, och samtidigt tillåter dem att användas vid full kapacitet samtidigt som den driver en mindre last. Därför kan den parallella inverteraren vara en storlek större än den fristående inverteraren, så att den parallella inverteraren kan förse lasten med kraft och kraftledningsnätet med generatorns överskottskapacitet. ,25 ”_30 U, ... i. .f ; . . - ' 'I ' §': ..- ß 'H-Ü... l |. I I I I . . . . u. - 9 Vid ett annat driftförhållande sjunker dc-ibussens spänning och systemet ingår i ett annat driftförhållande. Detta driftförhållande kan ingås vid t.ex., då hjälpgeneratorn är ur funktion. I detta driftförhållande tillhandahåller kraftledníngsnätet 10 spänning till dc-bussen 112. Dioderna i likriktaren R2 hindrar spänning från att flöda tillbaka in i generatorn. Den fristående inverteraren 130 förser lasten 14 med kraft.
I alla driftförhållanden, då kraftledningsnätet är ur funktion, stoppar den parallella inverteraren direkt att förse kraftledningsnätet med kraft. Detta förhindrar att kraftledningsnåtet får elektricitet då kraftledningsnätet har stängts av.
En styrenhet 140 är valfritt inkluderad för att styra kraften genom parallella kraftledningsinverteraren. Styrenheten 140 kan inkluderas i den parallella inverteraren 120 eller vara separerad från den parallella inverteraren 120.
Styrenheten 140 kan innefatta mjukvara för att styra kraften genom den parallella inverteraren 120.
Styrenheten 140 kan starta generatorn 18 vid funktionsfel på kraftledningsnätet eller vid en toppformad signal från en kraftkälla. Den toppformade signalen kan komma från en datalänk 141 till kraftkällan. Styrenheten 140 kan innefatta en anslutning 143 till generatorn för att starta generatorn 18.
Styrenheten 140 kan styra den utmatade kraften genom den parallella inverteraren 120 till approximativt samma nivå som generatorns 18 kapacitet minus lastens 14 maximala last. Styrenheten 140 kan styra den utmatade kraften genom den parallella inverteraren 120 till approximativt samma nivå som generatorns 18 kapacitet minus lastens 14 verkliga last. Styrenheten 140 kan innefatta en anslutning 142 till lasten 14 för att övervaka den verkliga lasten. Anslutningen 142 kan vara en datalänk till en effektmeter eller en analog signal till en effektmeter. 125 ]w 520 333 Styrenheten 140 kan styra den utmatade kraften genom den parallella inverteraren 120 för att äterkoppla kraften till kraftkällan så att den är approximativt 0. Styrenheten kan innefatta en anslutning 141 till tjänsteenheten för att övervaka den interna kraftkonsumtionen på användarens plats.
Styrenheten 140 kan styra den utmatade kraften genom parallella inverteraren 120 för att forma signalens topp. Styrenheten kan innefatta en anslutning l4l för att motta en toppformad signal från kraftkällan.
Styrenheten 140 kan styra den utmatade kraften genom parallella inverteraren 120 för att korrigera effektfaktorn. Styrenheten 140 kan innefatta en anslutning (ej visad) till laster, som är interna på användarens plats, för att övervaka effektfaktorn. Styrenheten 140 kan även programmeras för att korrigera användarens totala effektfaktor, även om en dålig effektfaktor beror på en störd (som motsats till ett fas-fel) ström-vägform.
Styrenheten 140 kan låta kraftkällan styra den utmatade kraften genom parallella inverteraren 120. Styrenheten 140 kan innefatta en anslutning l4l till kraftkällan för att motta kommando för att styra kraften genom den parallella inverteraren l 20.
Föreliggande uppfinning kräver fler kilovolt/ förstärkare för inverteraren eftersom två inverterare används, medan en inverterare skulle kunna användas i ett konventionellt system med synkroniseringsväljare. Besparingarna som görs genom att inte kräva synkroniseringsväljare är oftast större än de kostnader som uppstår genom att använda större inverterare. Den fristående inverterarens storlek kan vara anpassad för lastens storlek. Den parallella inverterarens storlek kan vara anpassad för generatorns kapacitet. Dessutom tillåter föreliggande uppfinning total styrning av spänningen som förs tillbaka till kraftledningsnätet genom den parallella inverteraren. Generatorn kräver inte extra utrustning för att driva generatorn parallellt med kraftledningsnätet (d.v.s. synkroniseringsutrustning). i.. - . .. i.
: OI -t I V' U . .. ., -. . '_ , .. . f . 1": ,'.. . . - . . . . . . .n- :nu 11 Följaktligen tillhandahåller föreliggande uppfinning ett energihanteringssystem som kan förse en generator med reservkraft frän en generator eller frän en dc- lagringsanordning och även mata ut den kraften tillbaka in i kraftledningsnätet, utan krav pä synkronisering eller kostsamma väljare för att förhindra återkoppling. Det noteras att föregående exempel har tillhandahållits endast för att beskriva uppfinningen och de är inte avsedda att begränsa föreliggande uppfinning. Medan uppfinningen har beskrivits med hänvisningar till föredragna utföringsformer, inses det att de benämningar som används häri har använts för att beskriva och illustrera istället för att begränsa. Även om uppfinningen har beskrivits med hänvisning till speciella strukturer, metoder, material, och utföringsformer, är uppfinningen inte avsedd att begränsas till dessa; utan uppfinningen sträcker sig till alla strukturer, metoder, användningsområden som är inom omfattningen av de bifogade patentkraven.
Fackmannen som drar fördel av uppfinningen som beskrivits i beskrivningen kan göra ett antal modifikationer och ändringar utan att avvika frän uppfinningens område som definierats av de bifogade patentkraven.

Claims (35)

10 15 , . .- ,. I '.".." :I . -- - - ~- | .. .i -v v 1 I ' ' u. ._ , n. u . -v w- , . , .s . n « l > _ , , _ , _... . . 12 PATENTKRAV:
1. Ett elkraftsystem, där ett kraftledningsnät förser en last med elkraft och där reservkraít tillhandahålls från en generator och en dc-lagringsanordning, innefattande: en fristående inverterare, som har en ingång och en utgång där utgången är ansluten till lasten; en parallell inverterare, som har en ingång och en utgång där utgången är ansluten till kraftledningsnätet; och en dc-buss elektriskt ansluten till ingången till den fristående inverteraren och till ingången till den parallella inverteraren.
2. Elkraftsystemet enligt patentkrav 1, varvid generatorn är ansluten till dc- bussen genom ett filter i kombination med en likríktare.
3. Elkraftsystemet enligt patentkrav 2, varvid likriktaren är en icke-styrd likriktare.
4. Elkraítsystemet enligt patentkrav 2, varvid likriktaren är en styrd likriktare.
5. Elkraftsystemet enligt patentkrav 1, varvid generatorn är en mikroturbin och ansluten till dc-bussen genom en inverterare.
6. Elkraftsystemet enligt patentkrav 1, varvid dc-lagringsanordningen är ansluten till dc-bussen.
7. Elkraftsystemet enligt patentkrav 1, varvid kraftledningsnätet är anslutet till dc-bussen genom ett filter i kombination med en likriktare.
8. Elkraftsystemet enligt patentkrav 7, varvid likriktaren är en icke-styrd likriktare.
9. Elkraftsystemet enligt patentkrav 7, varvid likriktaren är en styrd líkriktare. 10 xx 520 333 .i-.v :nu 13
10. Elkraftsystemet enligt patentkrav l, varvid kraftledningsnätet är anslutet till den parallella inverterarens utgång.
11. 1 1. Elkraftsystemet enligt patentkrav 1, varvid dc-lagringsanordningen är en batteribank.
12. Elkraftsystemet enligt patentkrav 1, varvid dc-lagringsanordningen innefattar en del av en grupp, där gruppen består av batterier, svänghjul, kondensatorer, solceller, och bränsleceller.
13. Elkraftsystemet enligt patentkrav 1, varvid dc-lagringsanordningen är en generator ansluten till dc-bussen genom ett filter i kombination med en likriktare .
14. Elkraftsystemet enligt patentkrav 1, vidare innefattande en underhållsväljare elektriskt ansluten mellan lasten och dc-lagringsanordningen.
15. Elkraftsysternet enligt patentkrav 14, vidare innefattande en transformator elektriskt ansluten mellan kraftledningsnätet och underhállsväljaren.
16. Elkraftsystemet enligt patentkrav 1, varvid den fristående inverteraren har en storlek som är skild från den parallella inverteraren.
17. Elkraftsystemet enligt patentkrav 1, vidare innefattande en styrenhet för att styra kraften genom den parallella inverteraren.
18. Elkraftsystemet enligt patentkrav 17, varvid den parallella inverteraren innefattar styrenheten.
19. Elkraftsystemet enligt patentkrav 17, varvid styrenheten startar generatorn då funktionsfel uppstår på kraftledningsnätet eller vid en toppforrnad signal från en kraftkålla. 10 l5 20 25 szo 3ss¿ß¿¿;;ï§+““ 14
20. Elkraftsystemet enligt patentkrav 19, varvid kontrollenheten är ansluten till en kraftkälla för att motta den toppformade signalen.
21. 2 1. Elkraftsystemet enligt patentkrav 17, varvid kontrollenheten är ansluten till generatorn för att starta generatorn.
22. Elkraftsystemet enligt patentkrav 17, varvid kontrollenheten styr den utmatade kraften genom den parallella inverteraren till approximativt samma nivå som generatorns kapacitet minus lastens maximala last.
23. Elkraftsystemet enligt patentkrav 17, varvid kontrollenheten styr den utmatade kraften genom den parallella inverteraren till approximativt samma nivå som generatorns kapacitet minus lastens verkliga last.
24. Elkraftsystemet enligt patentkrav 23, varvid kontrollenheten är ansluten till lasten för att övervaka lastens verkliga last.
25. Elkraftsystemet enligt patentkrav 17, varvid styrenheten styr den utmatade kraften genom den parallella inverteraren för att sätta kraften som matas tillbaka till kraftkällan till approximativt O.
26. Elkraftsystemet enligt patentkrav 17 , varvid styrenheten styr den utmatade kraften genom den parallella inverteraren för att utföra toppformning.
27. Elkraftsystemet enligt patentkrav 17, varvid styrenheten är ansluten till en kraftkälla för att motta en toppformad signal från kraftkällan.
28. Elkraftsystemet enligt patentkrav 17, varvid styrenheten styr den utmatade kraften genom den parallella inverteraren för att korrigera för kraftfaktor. 10 20 25 u. ~ , a n .w m ~ ~ » -1 =» a v. v v I i n' a u. u n in u; 4 av n 'I _ u X .u u n v f -. . . v . I 2,: i-e 15
29. Elkraftsystemet enligt patentkrav 17, varvid styrenheten styr den utmatade kraften genom den parallella inverteraren via kommandon mottagna från en kraftkälla.
30. Elkraftsystemet enligt patentkrav 29, varvid styrenheten är ansluten till en kraftkälla för att motta kommandon från Kraftkällan.
31. En metod för att kontrollera elkraft genom en parallell inverterare i ett elkraftsystem där ett kraftledningsnät tillhandahåller elektrisk kraft till en last och där reservkraft tillhandahålls från en generator och en dc- lagringsanordning innefattande en fristående inverterare som har en ingång och en utgång, utgången är ansluten till lasten; en parallell inverterare, som har en ingång och en utgång, utgången är ansluten till nätet; och en dc-buss elektriskt ansluten till ingången till den fristående inverteraren och till ingången till den parallella inverteraren, metoden innefattar följande steg: styra kraften genom en parallell inverterare för att approximativt matcha kraftens börvärde.
32. Metoden enligt patentkrav 31, varvid kraftens börvärde är skillnaden mellan generatorns kapacitet och lastens maximala last.
33. Metoden enligt patentkrav 31, varvid kraftens börvärde är skillnaden mellan generatorns kapacitet och lastens verkliga last.
34. Metoden enligt patentkrav 31, innefattar vidare steget att övervaka lastens verkliga last.
35. Metoden enligt patentkrav 31, varvid kraftens börvärde bestäms genom ett kraftfaktor börvärde.
SE0104261A 2000-12-28 2001-12-18 Elkraftsystem och metod för att kontrollera elkraft SE520333C2 (sv)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US09/750,506 US6304006B1 (en) 2000-12-28 2000-12-28 Energy management uninterruptible power supply system

Publications (3)

Publication Number Publication Date
SE0104261D0 SE0104261D0 (sv) 2001-12-18
SE0104261L SE0104261L (sv) 2002-06-29
SE520333C2 true SE520333C2 (sv) 2003-06-24

Family

ID=25018135

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
SE0104261A SE520333C2 (sv) 2000-12-28 2001-12-18 Elkraftsystem och metod för att kontrollera elkraft

Country Status (4)

Country Link
US (1) US6304006B1 (sv)
DE (1) DE10162955B4 (sv)
NO (1) NO322095B1 (sv)
SE (1) SE520333C2 (sv)

Families Citing this family (121)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US6630750B2 (en) * 1999-12-16 2003-10-07 Jomahip, Llc Spare bus power plant
US7256516B2 (en) * 2000-06-14 2007-08-14 Aerovironment Inc. Battery charging system and method
US6452289B1 (en) * 2000-07-10 2002-09-17 Satcon Technology Corporation Grid-linked power supply
US7148585B2 (en) * 2000-08-02 2006-12-12 The Johns Hopkins University Power grid backfeed protection apparatus
US20020163819A1 (en) * 2000-11-07 2002-11-07 Treece William A. Hybrid microturbine/fuel cell system providing air contamination control
US6653749B2 (en) * 2000-12-22 2003-11-25 Plug Power Inc. Portable power supply system and a method for providing electrical power
US7061139B2 (en) * 2001-02-13 2006-06-13 Utc Fuel Cells, Llc System for providing assured power to a critical load
JP2002271992A (ja) * 2001-03-14 2002-09-20 Internatl Business Mach Corp <Ibm> 電力供給装置、電力供給方法、電気機器および電気機器における電力供給方法
US6757590B2 (en) * 2001-03-15 2004-06-29 Utc Fuel Cells, Llc Control of multiple fuel cell power plants at a site to provide a distributed resource in a utility grid
US6727603B1 (en) * 2001-08-07 2004-04-27 Hybrid Power Generation Systems Llc Automatic mode transitions for microturbine generating systems
US6737762B2 (en) * 2001-10-26 2004-05-18 Onan Corporation Generator with DC boost for uninterruptible power supply system or for enhanced load pickup
JP3690665B2 (ja) * 2001-10-30 2005-08-31 インターナショナル・ビジネス・マシーンズ・コーポレーション 電気機器、コンピュータ装置、および電力供給方法
US6541940B1 (en) 2001-12-19 2003-04-01 Abb Research Ltd. Load follower using batteries exhibiting memory
US6881509B2 (en) 2001-12-19 2005-04-19 Abb Research Ltd. Fuel cell system power control method and system
US6731484B2 (en) * 2001-12-26 2004-05-04 Northern Technologies, Inc. Integrated high voltage transient surge suppression with automatic transfer switch for alternate source of electricity
EP1516424A2 (en) 2002-06-18 2005-03-23 Ingersoll-Rand Energy Systems Corporation Microturbine engine system
US6977446B2 (en) * 2002-08-22 2005-12-20 Robin Mackay Multiple inverter power system with regard to generator failure
US6787259B2 (en) * 2002-09-12 2004-09-07 Metallic Power, Inc. Secondary power source for use in a back-up power system
US7245032B2 (en) * 2002-11-15 2007-07-17 Sprint Communications Company L.P. Mobile-power system utilizing propane generator, fuel cell and super capacitors
US6960838B2 (en) * 2002-11-15 2005-11-01 Sprint Communications Company L.P. Power system for a telecommunication facility
US6930402B1 (en) * 2003-05-15 2005-08-16 Sprint Communications Company L.P. Power system for a telecommunication facility
US7394168B1 (en) * 2002-11-15 2008-07-01 Sprint Communications Company L.P. Power system for a telecommunication facility
CA2508728A1 (en) * 2002-12-06 2004-06-24 Electric Power Research Institute,Inc. Uninterruptable power supply and generator system
US7786616B2 (en) * 2003-02-07 2010-08-31 Cummins Power Generation Inc. Generator with DC boost and split bus bidirectional DC-to-DC converter for uninterruptible power supply system or for enhanced load pickup
AU2003203152B2 (en) * 2003-02-07 2006-11-09 Vestas Wind Systems A/S Method for controlling a power-grid connected wind turbine generator during grid faults and apparatus for implementing said method
US7030770B2 (en) * 2003-02-28 2006-04-18 Stuart Energy Systems Corporation Hydrogen storage system and power system incorporating same
JP4071675B2 (ja) * 2003-05-27 2008-04-02 東芝三菱電機産業システム株式会社 無停電電源装置の並列運転システム
US20050173812A1 (en) * 2004-02-06 2005-08-11 Howard Morgenstern Microsystem enclosure and method of hermetic sealing
US20050184594A1 (en) * 2004-02-20 2005-08-25 Fredette Steven J. Electric storage augmentation of fuel cell response to AC system transients
GB0408641D0 (en) * 2004-04-16 2004-05-19 Energy Solutions Ltd An electrical power supply system
US7081687B2 (en) * 2004-07-22 2006-07-25 Sprint Communications Company L.P. Power system for a telecommunications facility
US7492057B2 (en) * 2004-11-10 2009-02-17 Baldwin Mark H High reliability DC power distribution system
US20070005195A1 (en) * 2005-01-10 2007-01-04 Nicholas Pasquale Distributed energy storage for reducing power demand
ITMO20050082A1 (it) * 2005-04-08 2006-10-09 Meta System Spa Gruppo di continuita' con alimentazione supplementare.
WO2006119649A1 (en) * 2005-05-13 2006-11-16 Arrowind Corporation Energy distribution micro grid
US7436079B2 (en) 2005-05-18 2008-10-14 Sprint Communications Company L.P. Power system for a telecommunications site
US9142844B2 (en) 2005-05-18 2015-09-22 Sprint Communications Company L.P. Power system for a telecommunications network
US20060263656A1 (en) * 2005-05-18 2006-11-23 Sprint Communications Company L.P. Power system with reformer
US7274975B2 (en) 2005-06-06 2007-09-25 Gridpoint, Inc. Optimized energy management system
US7492617B2 (en) * 2005-06-29 2009-02-17 Northern Power Systems, Inc. Frequency control and power balancing in disturbed power inverter system and method thereof
US7352578B2 (en) * 2005-09-12 2008-04-01 Sprint Communications Company L.P. Fuel cell system with inverter and phase change material
US7370666B2 (en) * 2005-09-14 2008-05-13 Sprint Communications Company L.P. Power system with computer-controlled fuel system
US20070080586A1 (en) * 2005-10-11 2007-04-12 Busick Steven C Emergency Battery Back-Up Power for Traffic Control Signals
US7557531B2 (en) * 2005-12-19 2009-07-07 Sprint Communications Company L.P. Power system utilizing flow batteries
US7728458B2 (en) 2006-01-05 2010-06-01 Sprint Communications Company L.P. Telecommunications megasite with backup power system
US8103389B2 (en) 2006-05-18 2012-01-24 Gridpoint, Inc. Modular energy control system
TWI332743B (en) * 2006-11-30 2010-11-01 Ind Tech Res Inst Control device and method of renewable energy system signgle-phase power conditioner
US7615875B1 (en) 2007-02-02 2009-11-10 Sprint Communications Company L.P. Power system for a telecommunications facility
EP1965483B1 (de) 2007-02-27 2015-07-08 SMA Solar Technology AG Schaltung zur Verbindung einer Energieerzeugungsanlage mit dem Stromnetz
JP5152742B2 (ja) * 2007-04-24 2013-02-27 株式会社日立製作所 誘導電動機駆動装置
US20080278003A1 (en) * 2007-05-09 2008-11-13 Liebert Corporation High efficiency alternative/renewable powered ups system
US8253273B2 (en) 2007-07-26 2012-08-28 Utc Power Corporation Power system having AC and DC power sources
US8212401B2 (en) * 2007-08-03 2012-07-03 Stratascale, Inc. Redundant isolation and bypass of critical power equipment
US8987939B2 (en) * 2007-11-30 2015-03-24 Caterpillar Inc. Hybrid power system with variable speed genset
CN101465432A (zh) * 2007-12-17 2009-06-24 思柏科技股份有限公司 具燃料电池输出控制的混合电力装置
US7962772B2 (en) 2008-02-07 2011-06-14 Ainet Registry, Llc Backup power system and method
US8227937B2 (en) * 2008-07-02 2012-07-24 Nnw Ventures, Llc Uninterruptible power supplies, solar power kits for uninterruptible power supplies and related methods
US7898106B2 (en) * 2008-07-16 2011-03-01 International Business Machines Corporation DC UPS configured as intrinsic power transfer switch
US8097978B2 (en) * 2008-07-16 2012-01-17 International Business Machines Corporation Extending backup times of uninterruptible power supplies
US8036004B2 (en) * 2008-10-01 2011-10-11 Toshiba International Corporation Uninterruptible power supply with total isolation
US9231438B2 (en) * 2008-10-01 2016-01-05 Aspen Avionics, Inc. Airborne power system disconnect system and method
EP2394356B1 (en) * 2009-02-06 2018-06-20 ABB Research Ltd. A hybrid distribution transformer with ac&dc power capabilities
US9537388B2 (en) 2009-02-27 2017-01-03 Abb Research Ltd. Hybrid distribution transformer with an integrated voltage source converter
US8766476B2 (en) 2009-10-02 2014-07-01 Ramin Rostami Apparatus and method for communicating data and power with electronic devices
WO2010109262A2 (en) * 2009-03-27 2010-09-30 Clipper Windpower, Inc. A redundant, supercapacitor, back-up power supply for wind turbine conversion and control systems
US9118194B2 (en) 2012-04-30 2015-08-25 Foreign Trade Corporation Configurable apparatus and methods for supplying power and data to electronic devices
US20110018350A1 (en) * 2009-07-27 2011-01-27 Rocky Research Power back-up system with a dc-dc converter
US8193660B2 (en) * 2009-07-27 2012-06-05 Rocky Research HVAC/R system having power back-up system with a DC-DC converter
US8299646B2 (en) * 2009-07-27 2012-10-30 Rocky Research HVAC/R system with variable frequency drive (VFD) power supply for multiple motors
US8278778B2 (en) * 2009-07-27 2012-10-02 Rocky Research HVAC/R battery back-up power supply system having a variable frequency drive (VFD) power supply
US20110016915A1 (en) * 2009-07-27 2011-01-27 Rocky Research High efficiency dc compressor and hvac/r system using the compressor
US9160258B2 (en) 2009-07-27 2015-10-13 Rocky Research Cooling system with increased efficiency
US20110018474A1 (en) * 2009-07-27 2011-01-27 Rocky Research Electromechanical system having a variable frequency drive power supply for 3-phase and 1-phase motors
US8299653B2 (en) * 2009-07-27 2012-10-30 Rocky Research HVAC/R system with variable frequency drive power supply for three-phase and single-phase motors
TWI392191B (zh) * 2009-11-06 2013-04-01 Zippy Tech Corp Remote control of the power supply system
ITBO20090822A1 (it) * 2009-12-24 2011-06-25 Stilrossi Sas Di Lino Rossi & C Dispositivo integrato a doppio invertitore
US9715607B2 (en) 2010-02-11 2017-07-25 Advanced Wireless Innovations Llc Apparatus and methods for communicating power and data with electronic devices
KR101097265B1 (ko) * 2010-02-25 2011-12-22 삼성에스디아이 주식회사 전력 저장 시스템 및 그 제어방법
US8338989B2 (en) * 2010-03-11 2012-12-25 First Solar, Inc. Inverter power system
CN102208815B (zh) * 2010-03-31 2013-09-18 比亚迪股份有限公司 一种家庭多能源系统及其控制方法
US20110278932A1 (en) * 2010-05-13 2011-11-17 Eaton Corporation Uninterruptible power supply systems and methods using isolated interface for variably available power source
US20120074786A1 (en) 2010-05-13 2012-03-29 Eaton Corporation Uninterruptible power supply systems and methods using isolated interface for variably available power source
US9793752B1 (en) 2010-06-28 2017-10-17 Amazon Technologies, Inc. Reserve power system for data center
US9106098B2 (en) 2010-11-15 2015-08-11 Bloom Energy Corporation Fuel cell system with grid independent operation and DC microgrid capability
US9118213B2 (en) 2010-11-24 2015-08-25 Kohler Co. Portal for harvesting energy from distributed electrical power sources
TW201228173A (en) * 2010-12-29 2012-07-01 Chung Hsin Elec & Mach Mfg Power supply system and fuel cell backup power system thereof
US9071078B2 (en) 2011-01-24 2015-06-30 Rocky Research Enclosure housing electronic components having hybrid HVAC/R system with power back-up
US9228750B2 (en) 2011-01-24 2016-01-05 Rocky Research HVAC/R system with multiple power sources and time-based selection logic
WO2012116378A2 (en) * 2011-02-25 2012-08-30 Tesuco Services (Pty) Ltd Power system and method for operating a power system
EP2512000B1 (en) 2011-04-15 2022-03-02 ABB Schweiz AG Reconfigurable power systems and converters
US8731730B2 (en) 2011-04-27 2014-05-20 Ev Patent Holdings, Llc Electric vehicle clustered charge distribution and prioritization method, system and apparatus
TWI553991B (zh) * 2011-06-27 2016-10-11 博隆能源股份有限公司 發電系統及將電力提供至負載之方法
US8723358B2 (en) 2011-06-30 2014-05-13 Vycon, Inc. Line interactive power quality system
US9099887B2 (en) 2011-07-07 2015-08-04 Vycon, Inc. Common monitoring and/or control of a flywheel and battery-based power supply system
US9203279B2 (en) 2011-08-03 2015-12-01 Vycon, Inc. Electric machine with inner magnet hub
US20150318699A2 (en) * 2011-09-29 2015-11-05 James Frederick Wolter Power generation system with integrated renewable energy generation, energy storage, and power control
US9425650B2 (en) * 2012-01-31 2016-08-23 General Electric Company Systems, methods, and devices for control of multimode UPS
US9160202B2 (en) 2012-01-31 2015-10-13 General Electric Company Control system for uninterruptible power supplies
US9118201B2 (en) * 2012-05-08 2015-08-25 General Electric Company Systems and methods for energy transfer control
US9318919B2 (en) * 2012-06-22 2016-04-19 Microsoft Technology Licensing, Llc Power distribution with wraparound bus
US9515520B1 (en) * 2012-08-03 2016-12-06 Google Inc. Battery backup based on voltage feed-forward control in a power supply
ITRM20120493A1 (it) * 2012-10-16 2014-04-17 Aniello Oliviero Apparato di gestione dell¿alimentazione e relativo metodo di gestione dell¿alimentazione.
CN102891490A (zh) * 2012-10-31 2013-01-23 李木 一种可移动式混合能源三相供电系统及其控制方法
DE102012023424B4 (de) 2012-11-29 2019-08-14 Kostal Industrie Elektrik Gmbh Energieverteilungsanlage mit einer Steuervorrichtung
US9537442B2 (en) 2013-03-14 2017-01-03 Regal Beloit America, Inc. Methods and systems for controlling power to an electric motor
EP2819271B1 (de) * 2013-06-24 2019-02-20 Enrichment Technology Company Ltd. Energiespeichermodul mit Gleichspannungszwischenkreis
US9871406B1 (en) 2013-12-18 2018-01-16 Amazon Technologies, Inc. Reserve power system transfer switches for data center
JP6299514B2 (ja) * 2014-08-01 2018-03-28 株式会社デンソー 電力供給システム
US10447040B2 (en) 2014-10-15 2019-10-15 Cummins Power Generation Ip, Inc. Programmable inverter for controllable grid response
WO2016087856A1 (en) * 2014-12-03 2016-06-09 Clean Power Solutions Ltd An energy management device and an electrical installation
US10523049B2 (en) * 2014-12-25 2019-12-31 Toshiba Mitsubishi-Electric Industrial Systems Corporation Uninterruptible power supply apparatus
WO2016103378A1 (ja) * 2014-12-25 2016-06-30 東芝三菱電機産業システム株式会社 無停電電源システム
US9793755B2 (en) 2015-07-28 2017-10-17 Garrity Power Services Llc Uninterruptible power supply and method for managing power flow in a grid-tied photovoltaic system
US9722445B2 (en) 2015-08-31 2017-08-01 Caterpillar Inc. Control of hybrid energy storage system for high pulse load
CN105471092B (zh) * 2015-12-31 2018-10-19 易事特集团股份有限公司 不间断电源系统
CN105790419B (zh) * 2016-03-09 2019-03-05 中车青岛四方机车车辆股份有限公司 一种动车组辅助供电装置
DE102017211356A1 (de) * 2017-07-04 2019-01-10 Siemens Aktiengesellschaft Anordnung zum Ausgleichen von Spannungseinbrüchen in einem Stomversorgungsnetz und Verfahren zum Ausgleichen von Spannungseinbrüchen in einem Stomversorgungsnetz
KR102299604B1 (ko) * 2017-08-10 2021-09-07 엘에스일렉트릭(주) 에너지 저장 시스템
US11048311B1 (en) 2018-01-29 2021-06-29 Amazon Technologies, Inc. Power system for multi-input devices with shared reserve power
JP7180112B2 (ja) * 2018-05-15 2022-11-30 日新電機株式会社 無停電電源装置
US11287868B1 (en) 2020-07-15 2022-03-29 Amazon Technologies, Inc. Facility power backstopping system for power monitoring and power loss prevention

Family Cites Families (26)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
AT9049B (de) 1901-05-07 1902-09-10 Charles De Haupt Vergaser für Petroleum und andere Kohlenwasserstoff-Verbindungen.
US1748097A (en) 1929-02-06 1930-02-25 Westinghouse Electric & Mfg Co Dynamo-electric power plant
US3665495A (en) 1970-06-01 1972-05-23 Power Systems And Controls Inc No break power system
DE2435755A1 (de) 1974-07-25 1976-02-05 Bbc Brown Boveri & Cie Energieuebertragungssystem mit sammelleitung fuer gleichstrom
FR2477795A1 (fr) * 1980-03-07 1981-09-11 Cit Alcatel Systeme de distribution d'energie pour ensembles electroniques
US4465943A (en) 1983-04-29 1984-08-14 Risberg Robert L Uninterrupted power system with frequency and phase control
DE4021552A1 (de) * 1990-07-06 1990-11-29 Hoppe Michael Verfahren einer sicherheitsabschaltung fuer in das netz einspeisende wechselrichter bei netzausfall
NL9101453A (nl) 1990-09-10 1992-04-01 Barmag Barmer Maschf Frequentie-omvormer.
JP3175121B2 (ja) 1991-05-14 2001-06-11 株式会社ユアサコーポレーション 無停電電源装置
JP2656684B2 (ja) 1991-06-12 1997-09-24 三菱電機株式会社 エレベータの停電時運転装置
US5198971A (en) 1991-08-15 1993-03-30 Recker Bradley J Separation control for multiphase plural inverter system
US5309073A (en) 1991-10-21 1994-05-03 Hitachi, Ltd. Electric vehicle control device
US5418707A (en) 1992-04-13 1995-05-23 The United States Of America As Represented By The United States Department Of Energy High voltage dc-dc converter with dynamic voltage regulation and decoupling during load-generated arcs
AU655889B2 (en) * 1992-06-24 1995-01-12 Kabushiki Kaisha Toshiba Inverter protection device
US5449993A (en) 1994-06-07 1995-09-12 Switched Reluctance Drivers Limited Regenerative ac to dc converter
JPH08205422A (ja) 1995-01-18 1996-08-09 Fujitsu Ltd 停電バックアップ手段を備えた電源装置
US5646458A (en) 1996-02-22 1997-07-08 Atlas Energy Systems, Inc. Uninterruptible power system with a flywheel-driven source of standby power
US5745670A (en) 1996-06-11 1998-04-28 Lanart Corporation Fault tolerant power supply system
US5745356A (en) 1996-06-25 1998-04-28 Exide Electronics Corporation Independent load sharing of AC power systems connected in parallel
US5767591A (en) 1996-09-09 1998-06-16 Active Power, Inc. Method and apparatus for providing startup power to a genset-backed uninterruptible power supply
US5694307A (en) 1996-09-30 1997-12-02 Alliedsignal Inc. Integrated AC/DC and DC/DC converter
SE524384C2 (sv) 1997-03-24 2004-08-03 Abb Ab Anläggning för överföring av elektrisk effekt
FR2762456B1 (fr) 1997-04-21 1999-05-28 Alsthom Cge Alcatel Systeme et procede d'alimentation en energie electrique d'equipements electroniques
US5994794A (en) 1997-05-09 1999-11-30 Active Power, Inc. Methods and apparatus for providing protection to batteries in an uninterruptible power supply
US5939798A (en) 1997-06-17 1999-08-17 General Electric Company Hybrid energy storage system
US6134124A (en) * 1999-05-12 2000-10-17 Abb Power T&D Company Inc. Universal distributed-resource interface

Also Published As

Publication number Publication date
DE10162955B4 (de) 2017-03-09
SE0104261L (sv) 2002-06-29
US6304006B1 (en) 2001-10-16
NO322095B1 (no) 2006-08-14
DE10162955A1 (de) 2002-07-04
NO20016194D0 (no) 2001-12-18
NO20016194L (no) 2002-07-01
SE0104261D0 (sv) 2001-12-18

Similar Documents

Publication Publication Date Title
SE520333C2 (sv) Elkraftsystem och metod för att kontrollera elkraft
US6559559B2 (en) Power system utilizing a DC bus
CN100425827C (zh) 具有低压克服控制器的风轮机发电机和控制风轮机组件的方法
US10203735B2 (en) Systems and methods for providing fuel cell power to a data center
US11248586B2 (en) Wind turbine with integrated battery storage
EP2342798B1 (en) Emergency power supply apparatus
US6611068B2 (en) Power system
US6404075B1 (en) Uninterruptible power generation system
WO2017163625A1 (ja) 発電システム、パワーコンディショナ、電力制御装置、電力制御方法及び電力制御プログラム
US10243366B2 (en) Auxiliary electric energy storage and supply system for a power plant
JP2000116010A (ja) 分散型電源装置
CN103124076A (zh) 配备有能量存储组件的发电器件和此类器件的控制过程
WO2012128252A1 (ja) 蓄電システム
US20130002027A1 (en) Uninterruptible power supply
JP6306778B2 (ja) 電気エネルギー蓄積装置
EP3607633B1 (en) Distribution of electric energy on a vessel
US11929638B2 (en) Full DC voltage power backup system for wind turbine
JP7265702B2 (ja) 電源システム
JP7265701B2 (ja) 電源システム
JP2022006986A (ja) 電源システム
WO2001037395A1 (en) Enhanced power system
ZA200209711B (en) Power system utilizing a DC bus.

Legal Events

Date Code Title Description
NUG Patent has lapsed