SE508390C2 - Torkvira för en pappersmaskin - Google Patents

Torkvira för en pappersmaskin

Info

Publication number
SE508390C2
SE508390C2 SE9300422A SE9300422A SE508390C2 SE 508390 C2 SE508390 C2 SE 508390C2 SE 9300422 A SE9300422 A SE 9300422A SE 9300422 A SE9300422 A SE 9300422A SE 508390 C2 SE508390 C2 SE 508390C2
Authority
SE
Sweden
Prior art keywords
fabric
threads
warp threads
weaving
warp
Prior art date
Application number
SE9300422A
Other languages
English (en)
Other versions
SE9300422D0 (sv
SE9300422L (sv
Inventor
Erkki Jaala
Original Assignee
Tamfelt Oy Ab
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Tamfelt Oy Ab filed Critical Tamfelt Oy Ab
Publication of SE9300422D0 publication Critical patent/SE9300422D0/sv
Publication of SE9300422L publication Critical patent/SE9300422L/sv
Publication of SE508390C2 publication Critical patent/SE508390C2/sv

Links

Classifications

    • DTEXTILES; PAPER
    • D21PAPER-MAKING; PRODUCTION OF CELLULOSE
    • D21FPAPER-MAKING MACHINES; METHODS OF PRODUCING PAPER THEREON
    • D21F1/00Wet end of machines for making continuous webs of paper
    • D21F1/0027Screen-cloths
    • D21F1/0036Multi-layer screen-cloths
    • YGENERAL TAGGING OF NEW TECHNOLOGICAL DEVELOPMENTS; GENERAL TAGGING OF CROSS-SECTIONAL TECHNOLOGIES SPANNING OVER SEVERAL SECTIONS OF THE IPC; TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC CROSS-REFERENCE ART COLLECTIONS [XRACs] AND DIGESTS
    • Y10TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC
    • Y10STECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC CROSS-REFERENCE ART COLLECTIONS [XRACs] AND DIGESTS
    • Y10S162/00Paper making and fiber liberation
    • Y10S162/902Woven fabric for papermaking drier section

Landscapes

  • Woven Fabrics (AREA)
  • Paper (AREA)
  • Treatment Of Fiber Materials (AREA)

Description

508 390 10 15 20 25 30 35 2 nadsstrukturer så att bottenvävnaden är av styvare, kraftigare monofilamenttråd och ytskiktet omfattar hål- fibrer eller mjukare fibrer behandlade med olika skum- partiklar. Ytskiktet och bottenskiktet är sammanbundna så, att bottenskiktets vävtrådar och ytskiktets varp- trådar löper mellan varandra. En svaghet med denna struktur är att placering av bottenvävnadens hårda och runda vävtrådar och över dessa löpande hårda och runda varptrådar i den mjuka ytvävnaden förorsakar oj ämnheter och även markering, eftersom bottenvävnadens struktur 'är styvare och hårdare än ytvävnadens struktur.
I för olika användningsändamål avsedda våt- viror, som skall uppvisa synnerligen stor vattengenom- släpplighet för avvattning vid fibermassasuspension, har använts även dubbelvävnadsstrukturer, i vilka det övre och undre vävnadskiktet är samrnankopplade genom att olika varptrådar går mellan varandra från skikt till skikt. Nackdelen med dessa lösningar är att då trådarna går mellan varandra från skikt till skikt förorsakar detta allmänt både vävningssvårigheter och störningar i markeringen, eftersom trådarna vid övergång från skikt till skikt stör vävningen avudet andra skiktet. Dylika strukturer är kända från bl.a. FI-patentansökan 871230, FI-patentansökan 793140, EP-ansökningsskrift 116945 och FI-patentansökan 893301. För att undvika svårigheterna i dessa lösningar anförs i FI-utläggningsskriften 70947 en lösning för våtvira i en pappersmaskin. I denna våt- vira är ytvävnaden och bottenvävnaden sammanbundna med separata bindningsvävtrådar som löper i virans tvär- riktning och kring vilka båda vävnadsskiktens varptrådar går med lämpliga mellanrum. Denna lösning, även om den fungerar som sådan, är svår att väva och förutsätter att varptrådarnas matningsmängd kan regleras vid vävning av ett skikt och kräver sålunda en komplicerad vävstol.
Dessutom kan våtvirastrukturer som sådana inte tillämpas 10 15 20 25 30 35 508 390 3 i torkviror, eftersom deras användningsändamål och önskade egenskaper är i många avseenden mycket olika och t.o.m. motstridiga. Således är våtviravävnaders lämp- lighet inte självklar och de har inte heller tilläm- pats vid framställning av torkviror.
Föreliggande uppfinning avser att åstadkomma en torkvira för en pappersmaskin, varvid en tvàskiktig vävnadsstruktur kan användas utan olägenheterna i tekni- kens ståndpunkt och som är lätt att väva även med hjälp av en enkel vävstolsanordning.
Torkviranmenligt uppfinningen kännetecknas där- av, att alla varptrådar i torkviran är väsentligen lika- dana och har ett platt tvärsnitt, och att tvärsnitts- arean och formen för bottenvävnadens vävtrådar är så vald att varpåtgången för både ytvävnadens och botten- vävnadens varptrådar per virans längdenhet är väsent- ligen densamma.
Den väsentliga tanken i uppfinningen är att varptràdarna såväl i ytvävnaden som i bottenvävnaden är likadana.sch tämligen platta till formen, företrädesvis ovala, varvid de kan ställas mellan varandra utan att en synlig eller mätbar förändring i ytvävnadens jämnhet och täthet àstadkoms på grund av att varpen i botten- vävnaden svängs över ytvävnadens vävtrådar. Vidare ut- görs en väsentlig idé i uppfinningen av att tvärsnitts- arean och formen hos bottenvävnadens vävtrådar dimen- sioneras så att varpåtgången hos yt- och bottenvävnaden är väsentligen densamma, varvid varpmatningen under vävningen kan utföras från en och samma varpbom och dubbla varpbommar och deras styrning blir onödiga. En fördel med vävnaden enligt uppfinningen är att en jämn och lagom luftgenomsläpplig ytvävnad àstadkoms enkelt och lätt, i vilken vävnad bindningen mellan yt- och bottenvävnader inte syns. Vid t.ex. formning av virans sömdel kan bottenvävnaden lätt avvecklas i önskad ut- 508 390 10 15 20 25 30 35 4 sträckning utan att det påverkar ytvävnadens struktur på sömområdet märkbart eller skönjbart. En ytterligare fördel med virastrukturen.enligt uppfinningen är att yt- och bottenvävnaden kan vävas eller hopsättas på flera olika sätt, varvid ytvävnadens struktur kan planeras lämpligast möjlig med avseende på användningsändamålet och kvaliteten av banan som skall framställas, och bot- tenvävnaden kan pà motsvarande sätt formas på många sätt utan att detta påverkar' virans egenskaper. Botten- vävnaden kan t.o.m. formas och göras så att vävtrådarna och varptrådarna inte bildar någon egentlig väft till- sammans, som skulle hållas ihop utan ytvävnaden, varvid bottenstrukturen kan enkelt och lätt avlägsnas vid hop- sättningen av sömmen.
Uppfinningen beskrivs närmare i bifogade rit- ningar, där figurerna la - lc visar schematiskt en föredra- gen torkvira enligt uppfinningen genomskuren i riktning med varptrådarna, figurerna 2a och 2b visar schematiskt en genom- skärning av torkviran enligt figur 1. i riktning med vävtrádarna och figur 3 visar en genomskärning av en annan torkvira enligt uppfinningen i riktning med vävtrådarna.
Figur la visar strukturen av en torkvira enligt uppfinningen, i vilken ytvävnadens vävtrådar 1 och yt- vävnadens varptrådar 2 är vävda i varandra för att åstadkomma ett så jämnt och tätt ytskikt som möjligt.
Som vävningsstil kan användas olika skaftade vävnader i beroende av önskad ytstruktur för viran. Vidare visar figur la hur bottenvävnadens vävtrådar 3 och varptrådar 4 är vävda så att yt- och bottenvävnaden är sammankopp- lade. Såsom framgår av figur la är bottenvävnadens väv- trådar 3 så placerade i vävnaden att de befinner sig vid mellanrummet mellan ytvävnadens vävtrådar 1 och orsakar 10 15 20 25 30 35 508 390 5 således inga strukturella upphöjningar i förhållande till ytvävnadens vävtrådar.
I figur lb visas ytvävnadens struktur och därav framgår hur ytvävnadens vävtrådar 1. och ytvävnadens varptrådar är vävda väsentligen jämnt och så tätt som möjligt på ytsidan. På bottentygets sida är strukturen annorlunda.
Figur lc visar hur bottenvävnaden är vävd, var- vid bottenvävnadens varptrådar 4 löper omkring både ytvävnadens vävtrådar l och bottenvävnadens vävtrådar 3 samtidigt som vävtrådarna l och 3 placeras bredvid varandra såsom visas i figur la. Transportvirans varp- trådar 2 och 4 har företrädesvis ett likadant tvärsnitt och är företrädesvis ovala till tvärsnittet, varvid de anpassar sig till varandra så bra som möjligt i väv- naden och ställer sig me1lan'varandra. Vidare väljs vävtrådarna i bottenvävnaden sådana till tvärsnittet och dimensionerna att då viran vävs är åtgången av ytväv- nadens och bottenvävnadens varptrådar väsentligen den- samma. Genom att välja ett vävtrådstvärsnitt som avviker något från ett teoretiskt speciellt lämpligt tvärsnitt för bottenvävnaden, erhålls en önskad liten spännings- skillnad mellan bottenvävnaden och ytvävnaden för att åstadkomma ett lämpligt slutresultat. Detta förutsätter emellertid inte en annan varpbom utan kan utföras endast genom val av diameter för bottenvävnadens vävtråd 3.
Eftersom ytvävnaden och bottenvävnaden är olika även i det avseende att ytvävnaden är tätare vävd och uppvisar vävtrådar 1 tätare än bottenvävnadens vävtrådar 3, väljs antalet vävtrådar i bottenvävnaden företrädesvis så att i öglorna av bottenvävnadens varptrådar 4 kommer både ytvävnadens vävtråd 1, som används för sammanbindning av ytvävnaden och bottenvävnaden, och bottenvävnadens vävtråd 3. vävnaden företrädesvis både vävtråden för ytvävnadens Således innesluter' varje ögla i botten- 508 390 10 15 20 25 30 35 6 bindning och bottenvävnadens vävtràd. Att dessa ställs bredvid varandra, såsom visas i figurerna la och lc, beror på att vävnaden inte tvingar dem på samma punkt eftersom de inte är sammanbundna medelst i kors gående varptrådar. På detta sätt blir slutresultatet en jämn, spänningsfri vävnad som faller naturligt.
Figur 2a visar schematiskt som ett exempel tvärsnittet av en torkvira enligt uppfinningen i rikt- ning med vävtrådarna, varav framgår hur ytskiktets och bottenskiktets vävtrådar'respektive'varptrådar*är'place- rade i förhållande till varandra. I figur 2a visas yt- skiktets vävtràd 1 och under den bottenskiktets vävtràd 3. Såsom i figurerna la - lc är det även här fråga om en femskaftsvävnad, vari ytvävnaden blir mycket tät då varptrådarna 2 ställer sig på den synliga mot banan anliggande ytan tätt intill varandra och varje varptråd går under endast var femte vävtràd 1. Likaså visar figur 2a hur bottenvävnadens varptrådar 4 går emellanåt ovanom ytvävnadens vävtràd 1 och ställer sig härvid i utrymmet mellan på respektive ställe belägna ytvävnadens varp- trådar 2a under dem.
I figur 2b visas schematiskt i större skala det i figur 2a med A markerade stället, varav mera åskådligt framgår hur bottenvävnadens varptråd 4 ställer sig i förhållande till ytvävnadens varptrådar 2a. Ytvävnadens varptrådar 2 löper på båda sidor av ytvävnadens vävtràd 1 i enlighet med den valda bindningsstrukturen men blir emellertid alltid på ena sidan bottenvävnadens vävtràd, så att bottenvävnadens vävtràd 3 på inget vis binds med ytvävnaden. Bottenvävnadens varptråd 4 går med valda mellanrum omkring ytvävnadens vävtràd 1 på övre sidan och sammanbinder bottenvävnaden och ytvävnaden. Härvid ställer sig bottenvävnadens varptråd 4 mellan ytvävna- dens varptrådar 2a och får ytvävnadens vävtràd 1 att anligga något mera än vanligt mot bottenvävnaden och 10 15 20 25 30 35 508 390 7 ytvävnadens varptrådar 2a ställer sig något snett på båda sidor av bottenvävnadens varptråd 4. Den härvid bildade strukturen visar dock ingen tydlig förändring i ytvävnadens jämnhet, speciellt då oval tråd används i varptrådar 2 och 4. Likaså, då en annan tämligen platt trådform används, har bottenvävnadens varptrådar 4 en närapå obefintlig verkan på ytvävnadens jämnhet, och vävnaderna blir därför väl sammanbundna. I en situa- tion där i viran t.ex. skall göras en söm, kan ett öns- kat avsnitt bottenvävnad i virans ända avvecklas så att ytvävnaden kan vikas dubbel för att bilda sömmen. Detta har emellertid ingen större betydelse för sömområdets jämnhet, varvid torkvirans yta är likadan överallt för- utom på sömområdet. Den i figurerna la - lc och 2a - 2b visade utföringsformen av uppfinningen är fördelaktig på grund av att både ytvävnaden och bottenvävnaden upp- visar endast ett skikt vävtrådar, varvid torkviran er- hålls tunn och litet luft innehållande utan att dess övriga egenskaper behöver prutas på.
I figur 3 visas en annan utföringsform av tork- viran enligt uppfinningen genomskuren i riktning med varptrådarna. I denna utföringsform motsvarar t.ex. yt- skiktets vävnad den i utföringsformen enligt figurerna 2a och 2b. Däremot är bottenvävnaden bildat på ett annat sätt. I denna tillämpning bildar bottenvävnaden ensam utan ytvävnaden ingen egentlig vävnad, utan, om ytvävna- den avlägsnades skulle enbart i kors löpande vävtrådar 3 och varptrådar 4 bli kvar. Såsom framgår av figur 3 löper varptråden över ytskiktets vävtråd 1 och återkom- mer under bottenskiktets vävtråd 3, varvid vävtràden 3 blir i mellanrummet mellan ytskiktets två bredvidlig- gande vävtrådar 1 och anligger mot ytskiktets varptrådar 2 under tryck från bottenskiktets varptrådar 4. Alla varptrådar i bottenvävnaden löper som den i figur 3 överst visade varptråden 4, varvid bredvidliggande varp- 508 10 15 20 390 8 trådar inte bildar en ögla med vävtråden 3 och vävs sålunda inte på något vis i varandra.
Uppfinningen har ovan i beskrivningen och rit- ningarna visats enbart som ett exempel och är inte på något vis begränsad till det. Väsentligt för uppfin- ningen är att varptrådarna i ytvävnaden och botten- vävnaden är väsentligen likadana och likformiga och att tjockleken hos bottenvävnadens vävtrådar väljs så, att varpåtgángen både i yt- och bottenvävnaden är väsent- ligen densamma. Härvid är framställningen av torkviran enligt uppfinningen lätt och kan förverkligas medelst enkla vävstolar. Varptrådens tvärsnitt kan vara platt på olika sätt, dvs. oval eller annan platt trådform, som ger önskat slutresultat med avseende på ytans jämnhet och täckning. Vävtrådarnas tvärsnitt kan vara runt, platt eller annat, om bara storleken och formen hos bottenvävnadens vävtråd är sådana att varptrådarnas àtgång under vävning av bottenvävnaden är väsentligen samma både i yt- och bottenvävnaden. Bindningsstruk- turerna mellan ytvävnaden och bottenvävnaden och deras täthet samt olika skaftsbindningar i ytvävnaden kan välj as enligt virans önskade ytegenskaper och påverkar inte annars uppfinningens funktion eller lämplighet.

Claims (7)

10 15 20 25 30 35 " 508 390 9 Patentkrav
1. Torkvira för en pappersmaskin, vilken tork- vira består av två vävnadsskikt, vart och ett innehål- lande vävtrådar (l, 3) och varptràdar (2, 4), varvid vävnadsskikten är sammanbundna under vävningen, så att ytvävnadens varptràdar (2) är vävda samman endast med ytvävnadens vävtrådar (1), att bottenvävnaden och ytväv- naden är sammanbundna genom att bottenvävnadens varp- trådar (4) leds med lämpliga mellanrum på ytsidan av ytvävnadensvävtràdar(1), k ä n n e t e c k n a d där- av, att alla varptrådar i torkviran är väsentligen lika- dana och har ett platt tvärsnitt, och att tvärsnitts- arean och formen för bottenvävnadens vävtrådar (3) är så vald att varpåtgången för både ytvävnadens och bottenvävnadens varptràdar (2, 4) per virans längdenhet är väsentligen densamma.
2. Torkvira enligt patentkravet 1, k ä n n e - t e c k n a d därav, att varptrådarnas (2, 4) tvärsnitt är ovalt eller elliptiskt.
3. Torkvira enligt patentkravet l eller 2, k ä n n e t e c k n a d därav, att bottenvävnadens vävtrådar (3) befinner sig i samma mellanrum som uppstår mellan varptrådarna (4) som de vävtrådar (l) i ytväv- naden.över'vilka bottenvävnadens varptràdar (4) är förda för att sammanbinda ytvävnaden och bottenvävnaden.
4. Torkvira enligt patentkravet 1 eller 2, k ä n n e t e c k n a d därav, att bottenvävnadens vävtràdar (3) blir, då bottenvävnadens bildas, mellan alla bottenvävnadens varptràdar (4) och ytvävnadens varptràdar (2) så, att bottenvävnadens vävtrådar och varptràdar (4) inte bildar en normal vävnad tillsammans som skulle hållas ihop utan ytvävnaden.
5. Torkvira enligt något av de föregående pa- tentkraven, k ä n n e t e c k n a d därav, att virans 508 390 10 10 ytvävnadsskikt är bildat av vävtrådar (1) i endast ett skikt och med dessa till en vävnad vävda varptràdar (2), och att för sammanbindning av vävnadsskikten har bottenskiktets varptràdar (4) letts mellan ytskiktets vävtràdar (1) och dess varptràdar.
6. Torkvira enligt patentkravet 5, k ä n n e - t e c k n a d därav, att bottenvävnadens varptràdar (4) är ledda att löpa vid mellanrummet mellan två varptràdar (2) i ytskiktet.
7. Torkvira enligt nagot av de föregående pa- tentkraven, k ä n n e t e c k n a d därav, att botten- skiktet omfattar endast ett skikt vävtrádar (3).
SE9300422A 1992-02-24 1993-02-10 Torkvira för en pappersmaskin SE508390C2 (sv)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI920809A FI89819C (sv) 1992-02-24 1992-02-24 Torkvira för pappersmaskin

Publications (3)

Publication Number Publication Date
SE9300422D0 SE9300422D0 (sv) 1993-02-10
SE9300422L SE9300422L (sv) 1993-08-25
SE508390C2 true SE508390C2 (sv) 1998-10-05

Family

ID=8534811

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
SE9300422A SE508390C2 (sv) 1992-02-24 1993-02-10 Torkvira för en pappersmaskin

Country Status (7)

Country Link
US (1) US5346590A (sv)
BE (1) BE1006234A3 (sv)
DE (1) DE4304758C2 (sv)
FI (1) FI89819C (sv)
FR (1) FR2688238A1 (sv)
NL (1) NL194129C (sv)
SE (1) SE508390C2 (sv)

Families Citing this family (7)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US5219004A (en) * 1992-02-06 1993-06-15 Lindsay Wire, Inc. Multi-ply papermaking fabric with binder warps
US5651394A (en) * 1996-02-02 1997-07-29 Huyck Licensco, Inc. Papermakers fabric having cabled monofilament oval-shaped yarns
US5799708A (en) * 1996-10-11 1998-09-01 Albany International Corp. Papermaker's fabric having paired identical machine-direction yarns weaving as one
GB9716932D0 (en) 1997-08-09 1997-10-15 Scapa Group Plc Fabric seam
FI116911B (sv) * 2004-08-04 2006-03-31 Tamfelt Oyj Abp Torkvira
FI7901U1 (sv) * 2007-03-20 2008-06-25 Tamfelt Pmc Oy Torkvira och sömområde för torkvira
CN104818642B (zh) * 2015-05-22 2016-08-17 安平县鑫鹏网带有限公司 一种工业织物

Family Cites Families (25)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US906434A (en) * 1905-07-19 1908-12-08 Frank Keiper Voting-machine.
US846355A (en) * 1906-04-21 1907-03-05 Drakes Ltd Apparatus for charging gas-retorts.
AT33863B (de) * 1908-06-15 1908-08-10 Hans Dahl Apparat zum Anzeigen der Geschwindigkeit eines Fahrzeuges oder einer Welle.
US953928A (en) * 1909-08-09 1910-04-05 Frank Solywoda Door-lock.
US2288649A (en) * 1939-01-27 1942-07-07 Carborundum Co Multiple cloth backing for flexible abrasive articles
GB1432357A (en) * 1972-09-23 1976-04-14 Jwi Ltd Woven cloth seam
US3885603A (en) * 1973-11-21 1975-05-27 Creech Evans S Papermaking fabric
NZ188692A (en) * 1977-10-28 1982-03-30 Jwi Ltd Dryer fabric for paper making machine machine direction strands have flattened cross-section
SE420852B (sv) * 1978-06-12 1981-11-02 Nordiskafilt Ab Formeringsvira
NZ191731A (en) * 1978-10-23 1982-11-23 Jwi Ltd Duplex forming fabric for papermaking
US4467839A (en) * 1981-04-28 1984-08-28 Scapa Inc. Papermakers fabric using differential melt yarns
IT1140154B (it) * 1981-12-15 1986-09-24 Pirelli Soc Pneumatici Spa Procedeimento per la fabbricazione di pneumatici e relativo dispositivo
DE3301810C2 (de) * 1983-01-20 1986-01-09 Hermann Wangner Gmbh & Co Kg, 7410 Reutlingen Verbund-Gewebe als Bespannung für den Blattbildungsteil einer Papiermaschine
DE3305713C1 (de) * 1983-02-18 1984-04-19 Hermann Wangner Gmbh & Co Kg, 7410 Reutlingen Verbund-Gewebe als Bespannung fuer den Blattbildungsteil einer Papiermaschine
US4569883A (en) * 1985-01-22 1986-02-11 Albany International Corp. Paper machine clothing
US5066532A (en) * 1985-08-05 1991-11-19 Hermann Wangner Gmbh & Co. Woven multilayer papermaking fabric having increased stability and permeability and method
EP0224276B1 (de) * 1986-05-06 1990-03-28 Hermann Wangner GmbH & Co. KG Bespannung für den Blattbildungsteil einer Papiermaschine
DE3615304A1 (de) * 1986-05-06 1987-11-12 Wangner Gmbh Co Kg Hermann Bespannung fuer den blattbildungsteil einer papiermaschine
CA1277209C (en) * 1986-11-28 1990-12-04 Dale B. Johnson Composite forming fabric
US4705601A (en) * 1987-02-05 1987-11-10 B.I. Industries, Inc. Multi-ply paper forming fabric with ovate warp yarns in lowermost ply
US4759976A (en) * 1987-04-30 1988-07-26 Albany International Corp. Forming fabric structure to resist rewet of the paper sheet
DE3823085A1 (de) * 1988-07-07 1990-01-11 Oberdorfer Fa F Doppelgewebe als siebgewebe fuer die nasspartie einer papiermaschine
FI81624C (fi) * 1988-12-08 1990-11-12 Tamfelt Oy Ab Pappersmaskinduk.
US5013330A (en) * 1989-12-04 1991-05-07 Asten Group, Inc. Multi-layered papermakers fabric for thru-dryer application
US5151316A (en) * 1989-12-04 1992-09-29 Asten Group, Inc. Multi-layered papermaker's fabric for thru-dryer application

Also Published As

Publication number Publication date
SE9300422D0 (sv) 1993-02-10
FI89819C (sv) 1993-11-25
FI89819B (fi) 1993-08-13
FI920809A0 (fi) 1992-02-24
BE1006234A3 (fr) 1994-06-14
SE9300422L (sv) 1993-08-25
NL194129B (nl) 2001-03-01
NL9300339A (nl) 1993-09-16
FR2688238A1 (fr) 1993-09-10
DE4304758A1 (en) 1993-08-26
DE4304758C2 (de) 2002-06-27
US5346590A (en) 1994-09-13
FR2688238B1 (sv) 1995-04-28
NL194129C (nl) 2001-07-03

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US4636426A (en) Papermaker's fabric with yarns having multiple parallel monofilament strands
CA1115177A (en) Forming fabric for paper making and similar machines
US5152326A (en) Binding thread arrangement in papermaking wire
USRE33195E (en) Fabrics for papermaking machines
US4989647A (en) Dual warp forming fabric with a diagonal knuckle pattern
KR100547086B1 (ko) 제지(製紙)용 표면에 통합된 결합사(絲) 쌍을 가진 다층 성형 직물
KR100508540B1 (ko) 제지(製紙)용 표면에 통합된 결합 사(絲) 쌍을 가진 다층성형 직물
US5054525A (en) Double layer forming wire fabric
AU604863B2 (en) Papermachine clothing
EP0008180A1 (en) Fabrics for papermaking machines
JPS59192793A (ja) 成形用織物
NO154972B (no) Formewire.
JPS5825798B2 (ja) 平板状に繊成された製紙機用ファブリク
JPS5942116B2 (ja) 製紙用布帛
JP4500827B2 (ja) 製紙業者用三層地合構成織物及び紙の製造方法
MXPA06010799A (es) Trama formadora de triple capa de productora de papel con masas de hilos flotantes superiores no uniformes de direccion transversal de la maquina.
JP5607757B2 (ja) シート形成用スクリーン
FI75888C (sv) Vira för pappersmaskiner
JP2004036052A (ja) 工業用二層織物
CN1189621C (zh) 造纸机织物
SE508390C2 (sv) Torkvira för en pappersmaskin
FI87667C (sv) Beklädnad för en arkformningsdel vid en pappersmaskin
JP4439977B2 (ja) 工業用2層織物
PT1387902E (pt) Tela de maquina de papel
JP2000192385A (ja) 合成ファブリック形式の三層あるいは多層抄紙機ワイヤ―