SE461883B - Effektmatningskrets - Google Patents

Effektmatningskrets

Info

Publication number
SE461883B
SE461883B SE8306468A SE8306468A SE461883B SE 461883 B SE461883 B SE 461883B SE 8306468 A SE8306468 A SE 8306468A SE 8306468 A SE8306468 A SE 8306468A SE 461883 B SE461883 B SE 461883B
Authority
SE
Sweden
Prior art keywords
voltage
primary
windings
voltages
circuit
Prior art date
Application number
SE8306468A
Other languages
English (en)
Other versions
SE8306468D0 (sv
SE8306468L (sv
Inventor
I Valko
I D Molnar
Original Assignee
Eroemue Es Halozattervezoe
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Eroemue Es Halozattervezoe filed Critical Eroemue Es Halozattervezoe
Publication of SE8306468D0 publication Critical patent/SE8306468D0/sv
Publication of SE8306468L publication Critical patent/SE8306468L/sv
Publication of SE461883B publication Critical patent/SE461883B/sv

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H01ELECTRIC ELEMENTS
    • H01FMAGNETS; INDUCTANCES; TRANSFORMERS; SELECTION OF MATERIALS FOR THEIR MAGNETIC PROPERTIES
    • H01F30/00Fixed transformers not covered by group H01F19/00
    • H01F30/06Fixed transformers not covered by group H01F19/00 characterised by the structure
    • H01F30/10Single-phase transformers
    • HELECTRICITY
    • H02GENERATION; CONVERSION OR DISTRIBUTION OF ELECTRIC POWER
    • H02JCIRCUIT ARRANGEMENTS OR SYSTEMS FOR SUPPLYING OR DISTRIBUTING ELECTRIC POWER; SYSTEMS FOR STORING ELECTRIC ENERGY
    • H02J9/00Circuit arrangements for emergency or stand-by power supply, e.g. for emergency lighting
    • H02J9/04Circuit arrangements for emergency or stand-by power supply, e.g. for emergency lighting in which the distribution system is disconnected from the normal source and connected to a standby source
    • H02J9/06Circuit arrangements for emergency or stand-by power supply, e.g. for emergency lighting in which the distribution system is disconnected from the normal source and connected to a standby source with automatic change-over, e.g. UPS systems

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Power Engineering (AREA)
  • Business, Economics & Management (AREA)
  • Emergency Management (AREA)
  • Control Of Electrical Variables (AREA)
  • Details Of Television Scanning (AREA)
  • Dc-Dc Converters (AREA)
  • Stand-By Power Supply Arrangements (AREA)

Description

15 20 25 30 35 461 883 ackumulatorer med stor kapacitet krävs, Välkänt är att ackumu- latorer har en ytterst låg verkningsgrad, kväver avsevärt un- derhåll och samtidigt har en relativt kort användbar livslängd.
Kostnaderna för ackumulatorn kan minskas, om likspänning också krävs för andra syften inom institutionen, t.ex. för skyddssys- tem.
Investeringskostnader för växelriktare är utomordentligt höga, t.ex. kan kostnaderna för en växelriktare med en utgång på i vissa fall 10 kW uppgå till storleksordningen 200 000 sKr.
Dessa höga kostnader är delvis motiverade av det höga priset på komponenterna i effektelektroniken och delvis av de höga ut- vecklingskostnaderna för de individuellt producerade apparater- na och följaktligen kan lägre kostnader icke förväntas inom en snar framtid.
Syftet med uppfinningen är att åstadkomma en kontinuerligt ar- betande växelströmskälla, som innefattar en transformator och som är i stånd att säkerställa energimatning utan mellanliggan- de energilagring i systemet, så att kvaliteten hos energimat- ningen torde kunna förbättras samtidigt som kostnaderna reduce- IaS.
Uppfinningen baseras på den insikten att vad beträffar större konsumenter i allmänhet Växelspäningskällor, som är praktiskt taget oberoende av varandra men har samma fas, används för att stå till förfogande, och med hjälp av dessa kan en transforma- tor utvecklas, som är väl lämpad som en kontinuerligt arbetande säker strömkälla.
Transformatorn enligt uppfinningen innefattar primär- och se- kundärlindningar och en järnkärna.
Det väsentliga med kretsen enligt uppfinningen ligger i att en normalt sluten, styrbart frånskiljbar kontaktor är kopplad i serie med var sin av primärlindningarna, och att en styrkrets är anordnad att styra kontaktorerna, varvid styrkretsen har in- gångar kopplade till spänningsavkänningsanordningar, som avkän- 10 15 20 25 30 35 3 461 ass ner spänningarna hos primärlindningskretsarna, och till en av- känningskrets, som avkänner eventuell fasskillnad mellan primär- lindningskretsarna, och är anordnad att styra frånskiljnings- funktionerna hos kontaktorerna så att en ägnad av spännings- källorna frånkopplas från sin primärlindningskrets, om någon av de avkända storheterna skulle avvika otillåtet mycket från i förväg bestämda värden.
En av de föredragna utföringsformerna av uppfinningen utmärker sig av att transformatorns alla lindningar är anordnade på en gemensam järnkärna.
I en annan föredragen utföringsform av uppfinningen är transfor- matorns primärlindningar placerade på skilda järnkärnor och minst en sekundärlindning är kopplad till var och en av primärlindnin- garna, under det att sekundärlindningarna, som är anslutna till identiskt lika konsumenter, är parallellkopplade.
Med en annan föredragen utföringsform av kretsen enligt uppfin- ningen är var sin strömställarkontakt i en strömställare kopplad i serie med transformatorns primärlindningar, vilka också är kopplade till utgången på effektförstärkare, vilka matas från var sin styrkrets; styrkretsarnas ingångar är kopplade till under- spänningsrelän anordnade i primärkretsarna samt till den avkän- ningskrets, som avkänner det asynkrona tillståndet hos de båda primärnäten, under det att avkänningskretsens ingångar är kopp- lade till utgångarna på sekundärlindningarna.
Uppfinningen beskrivs närmare nedan under hänvisning till de bi- fogade ritningarna, där: _ fig. 1 schematiskt visar en första utföringsform av transforma- torn ingående i uppfinningen, fig. 2 visar en andra utföringsform av transformatorn ingående i uppfinningen, fig. 3 visar transformatorn enligt uppfinningen med till denna kopplade element och fig. 4 visar en styrenhet för transformatorn enligt uppfinningen.
I den i fig. 1 visade utföringsformen är två primärlindningar 1 10 15 20 25 30 35 461 885 4 och 2 samt en sekundärlindning 4 anordnade på en gemensam järn- kärna 3 och alla lindningarna är galvaniskt skilda från var- andra.
I utföringsformen enligt fig. 2 är två primärlindningar 1 och 2 anordnade på skilda järnkärnor 3 och 3', under det att sekundär- lindningarna 4, 4', vilka har anslutits till identiskt lika kon- sumenter, är parallellkopplade.
Under antagande av att ett synkront tillstånd hos matningsspän- ningarna - såsom uppgivits i vår inledning - har säkerställts, säkerställs energimatningen för konsumenten 17, såsom visas i fig. 3, av primärlindningarna 1 och 2 i en fördelning 50%-50%.
Om man emellertid tar i beaktande möjligheten för enkel matning - och på ett permanent sätt - t.ex. om en primärspänning Upl faller ut, tycks det vara lämpligt att välja samma kapacitet för primärlindningarna 1, 2 och för sekundärlindningen 4.
Vid fall av dubbel matning, dvs för det normala arbetstillstån- det för transformatorn enligt uppfinningen, är primärlindningar- na 1, 2 icke fullt belastade. Deras uppvärmningsreserv medger en reaktiv effekt upp till en effektiv starkström av en bestämd begränsad storlek, som representerar resultatet av skillnaden i synkronism mellan de båda systemen, dvs erhålles som resultat av skillnaden i spänning och fasvinkel hos de båda primärspänning- arna.
Fig. 1 visar den med tre lindningar försedda transformatorn en- ligt uppfinningen, där genom val av ett approximativt spännings- fall på 20% mellan primärlindningarna 1 och 2 primärspänningar- na UP1 och Upz matningssystemen, varvid i detta fall en permanent spännings- skillnad uppgående till 10% icke resulterar i överbelastning begränsar kompenseringsströmmen mellan de båda av lindningarna.
Det säger sig självt att strömfördelningen mellan matningarna kan förbättras ytterligare om bakgrundsimpedanserna icke är alltför olika. Om två matningar används, dvs konsumenten 17 10 15 20 25 30 ' 35 461 883 på sekundärlindningen 4 matas med primärspänningarna UP1 och Upz. kommer sekundärspänningen att vara mindre känslig för spänningsfluktuationer på matningssidan. eftersom i majorite- ten av fall spänningarna Upl och UP2 icke fluktuerar sam- tidigt under det att detta fenomen av transformatorn avkänns som om primärspänningen vore medelvärdet av spänningarna Upl och Upz.
Fig. 3 visar det hierarktiskt uppbyggda nätet av matningssys- temet. De båda spänningarna, vilka är praktiskt taget oberoen- de av varandra men har samma fas. kommer från huvudledningarna med 6 kV i en kraftanläggning. Anslutningen från 6 kV-ledning- arna till 6 kV/0.44 kV-transformatorerna 6. 9 åstadkommes via strömbrytarna 5. 8. och från transformatorerna åstadkommes an- slutning till bussledningar 25. 26 via ytterligare strömbryta- re 7. 10. varvid spänningen på bussledningarna uppgår till 0.4 kV. Förbindningen mellan de båda 0.4 kV-näten och transforma- torn 15 enligt uppfinningen realiseras via säkringar 11 och 12. via kontakterna på var sin strömställare. varvid spänning- en Upl är ansluten till primärlindningen l och UP2 till primärlindningen 2: grundvärdena på spänningarna är identiskt lika och i verkligheten representerar transformatorns 15 se- kundärspänning Us den önskade kontinuerligt arbetande spän- ningskällan.
En skillnad mellan spänningarna UP1 och Upz - om den icke överskrider 10 2 - leder icke till överbelastning av lindningarna och kan följaktligen tillåtas vara permanent. En spänningsregulator i mellanspänningsnätet tillåter icke skill- naden att permanent överskrida 5 t.
En transient spänningsändring på 20 % vid bussledningarna 25. 26 hos strömfördelningsanordningen. vilken ändring uppträder när start sker av 0.4 kv-motorer med en högre utspänning. re- sulterar i en l.5-faldig ström på primärlindningarna med en högre spänning. men lindningarna är i stånd att bära denna under några minuter. Efter utgången på accelerationsperioden. 10 15 zo' 25 30 35 461 885 som varar några sekunder. upphör det transversella flödet av reaktiv effekt automatiskt.
Under effekten av skillnaden på 30 % mellan matningsspänníng- arna U 1 och UP2 är en av primärlindningarna utsatt för dubbel belastning. vilket kan observeras när start av 6 kV-mo- torer sker. I allmänhet bortkopplar termiskt skydd för primär- lindningarna dubbel överbelastning efter en minut. men moto- rernas acceleration uppträder även under en kortare tid. så att approximativt identisk strömfördelning kommer att åter- ställas. När start av motorer sker kommer spänningsgenombrott över detta värde knappast att uppträda.
En skillnad i primärspänningarna uppgående till 40 - 50 2 kan uppträda i kraftanläggningar. under blockst0PP. dvs. de s.k. "omslag med avbrott". Längden på avbrottet ligger inom en sekund, och följaktligen orsakar den c:a trefaldiga transient- strömmen icke någon skadlig överhettning.
Vid en så låg spänning kommer underspänningsreläet för från- koppling av primärspolen att troligen lösa ut och sålunda stoppa transversell kompenseringsström. varvid följaktligen sekundärspänningen kommer att återställas.
Utveckling av konsumentspänningarna AUPS m US m 10 95 20 90 30 85 40 80 50 75 där4Ups står för skillnadsspänningen mellan de båda mat- ningsspänningarna Upl och UP2. och Us står för spänning- en hos konsumenten.
Säker operation av de elektriska kretsarna säkerställas även 10 15 20 25 30 35 461 885 vid spänningsnivåer. som med -15 2 avviker från det nomínella värdet. och följaktligen kräver endast primärspänningsgenom- brott utöver 30 2 någon form av ingripande. Bortkoppling av den spänningskälla. som har fått driftstörning med reducerad spänning. utan fördröjning styrs medelst underspänningsreläet. som har satts till 70 2 av den nomínella spänningen Unom.
Utlösningsspänningen hos reläerna bör sättas ovanför ström- ställarens utlösningsspänning för att kunna erhålla en bestämd utlösning.
Sekundärspänning med enkel matning är omkring 2.5 % lägre än det nomínella värde. som skall uppmätas med dubbel matning.
Fig. 4 visar funktionen hos underspänningsreläerna och de till dessa hörande styrkretsarna.
Utföringsformen enligt fig. 4 har en trefasmatning. dvs. Upl och UP2 är trefasspänningar och transformatorn är en trefas- transformator. Det säger sig självt att systemet kan realise- ras även i en enfasversion. Följaktligen är med detta system. där båda primärmatningarna är anslutna till alla spänningarna UR. Us. UT ett individuellt relä 18. l8'. 19. l9'. 20. 20' kopplat i varje anslutningsledning. varvid reläernas ut- gångar är kopplade till styrkretsarna 21 resp. 21'. Syftet med styrkretsarna 21. 21' ligger icke enbart i observering av om de individuella spänníngsnivåerna icke har fallit under det givna värdet. dvs. under bortkopplingsspänningarna. utan via avkänningskretsen 24 observerar de också det synkrona till- ståndet hos spänningarna UP1 och UP2 i de båda primärnäten I och om spänningen faller under den givna nivån. varvid om det synkrona tillståndet mellan de båda primärnäten är raserat. utsignalen från styrkretsarna 21, 21' frånkopplar det motsva- rande primärnätet via effektförstärkarna 22 resp. 22'. inklu- sive det faktum att - som resultat av arbetsmoden hos kontrolleranordningen för underspänning - efter tillståndet med återställning av spänningen. det motsvarande reläet uppre- pat återställer förbindningen med det ifrågavarande primär- nätet. 10 15 20 25 30 35 461 883 Tangenten 23 är avsedd för begynnelsestart. eftersom under begynnelsestart kontaktorerna 13 och 14 i vilket fall som helst känner lägre spänningar från spänningsreduktionsreläerna 18, 18'. 19. 19'. 20. 20'.
Från fig. 3 är det uppenbart - även om denna figur enbart är schematisk eftersom UP1 och UP2 antingen kan vara enfas- eller trefas-spänningar - att kontaktorernass13. 14. kontak- ter. som är kopplade till styrkretsarnas 21 resp. 21' utgångar - såsom bäst framgår av fig. 4 - är kopplade till primär- nätet med spänningarna UP1 och Upz.
Nedan följer en detaljerad beskrivning av effekten av de kort- slutningar. som uppträder i de andra grenarna i de båda pri- märnäten.
Vid fall av elektriska kortslutningar. som inträffar långt från varandra. om fördelningsanordningens spänning icke faller_ under underspänningsreläets utlösningsvärde. bryter icke kon- taktorn i den kortslutna primärsidan. Tvärflödet mellan de båda primärnäten stoppar enbart om kortslutningen elimineras av säkringen i grenen.
Om kortslutningens impedans är så låg att spänningen på buss- ledningarna 25. 26 i fördelningsanordningen faller under underspänningsreläets utlösningsspänning - oberoende av om säkringen i grenen smälter - bryter kontaktorn i den kort- slutna primärmatningen före kortslutningens upphörande. På detta sätt stoppas transversell ström mellan primärnäten. dvs. transient spänningsgenombrott på sekundärsidan.
Om man har en kortslutningsspänning på en av bussledningarna 25, 26 kommer spänningen för konsumenten att reduceras till 50 t i stället för till noll på grund av symmetrin mellan spänningsfallen. Detta genombrott. som varar under enbart några millisekunder. kan lätt överbryggas av de med kondensa- torer försedda lagringsenheterna. om ingår i elektroniska utrustningar. 10 15 20 25 30 35 461 885 Om så skulle hända att en av banorna med energiflöde i trans- formatorn med den dubbla matningen skulle få ett avbrott på grund av någon skyddsfunktion eller frivillig bortkoppling kvarstår den nätdel. som har kopplats bort på ett dylikt sätt. under spänning från den andra matningen på grund av den magne- tiska kopplingen mellan de båda primärlindningarna 1 och 2. Nu blir den till den avbrutna banan anslutna primärlindningen en sekundärlindning. Uttagsspänningen kommer att bestämmas av den resulterande impedansen hos de konsumenter. som kvarstår i anslutet tillstånd i denna del av nätet. I Två huvudsakliga fall kan utkristallisera sig: a) Den resulterande impedansen hos konsumenterna kvarstår ansluten till den fördelningsanordning. som icke matas från huvudledningarna. är lägre än halva den nominella impedansen hos transformatorn. I detta fall utlöser underspänningsreläerna. som har justerats till 70 2 och genom frånkoppling av kontaktorn för primärlindningen vid spänningsgenombrottet stoppar de transversell mat-i ning. I praktiken är den impedans, som sluter den icke matade primärlindningen. alltid mindre än det kritiska värdet. varvid följaktligen en garanti erhålles för att transversell matning upphör snabbt. b) Om av något skäl impedansen vid slutning överskrider det kritiska värdet kan transversell matning stoppas genom bakeffektskydd.
Transversell matning kan förhindras också på så sätt. att kon- taktorernas 13. 14 aktiveringskretsar blockeras medelst hjälp- kontakterna hos kretsbrytarna 7. 10 för matningstransformato- rerna 6. 9. Naturligtvis kan denna lösning enbart realiseras med korta kablar.
Om den avlägset belägna gemensamma punkten mellan två mat- ningskällor. som är praktiskt taget oberoende av varandra. raseraq. varvid en av matningskällorna kommer att arbeta iso- lerad. skall den primârlindning kopplas bort. som är ansluten till den matningskälla. som har skilts från huvudledningarna. 10 15 20 25 30 35 10 461 883 För utrustningar i kraftanläggningar kan bortkoppling utföras genom blockering av avbrytarens hjälpkontakter eller genom' avkänning av spänningen.
Det resulterande primärlindníngsfältet. som har exciterats av spänningar med identiskt lika effektivvärde men med en något skiljaktlig frekvens. flyter med skillnadsfrekvensen. och följaktligen ändras sekundärspänningens effektivvärde långsamt mellan noll och det nominella värdet. Genom att på sekundär- sidan införa spänníngsdetektering kan detta tillstånd med funktionsstörning väl skiljas från andra störningar mellan primärlindningarna. och ordningsföljden för frånkoppling av den relevanta primärlindningen kan bildas otvetydigt.
Utgången på sekundärlindningen 4 skall väljas i beroende av konsumentens krav på effektiv kraft.
Om man betraktar möjligheten för enkel matning samt oundviklig längd mellan de båda spänningarnas Upl och UP2 vektorer för matningarna och vinkelavvikelserna. synes det vara ända- målsenligt att välja identiskt lika utgångar på primärlind- ningarna 1 och 2 och sekundärlindningen 4. till exempel 25/25/25 KVA.
Konsumtionsspänningen Us matar konsumenter med en nominell spänning på 3 x 380/220 V. Matningarna har samma nominella spänningar.
På grund av spänningsfluktuationerna i huvudledningarna samt de spänningsfall. som uppkommer över transformatorns serie- impedans. synes det vara ändamålsenligt att välja en spänning. som är 5 % högre.
Till exempel borde överföringen vara lika med 400/400/400 V.
Teoretiskt kan de båda primärlindningarna 1. 2 vara anpassade till huvudledningar med olika nominella spänningar (såsom till exempel :ao v een sso v e11er áoo v een sso v). om man iexe behöver räkna med någon högre matningsspänningsförlust torde 10 15 20 ll 461 883 primärlindningarna 1 och 2 kunna vara íordningsställda utan uttag. Dessa uttag kan enbart återanslutas i ett spännings- fritt tillstånd.
Lindningar bör anordnas på järnkärnan 3 på sådant sätt. att spänningsfall mellan spänningarna på primärlindningarna 1 och sekundärlíndningen 4. samt på prímärlindningen 2 och sekundär- lindningen 4 borde uppgå till approximativt 10 - 10 2 under det att spänningsfallet mellan spänningarna på primärlindning- en 1 och primärlindningen 2 torde vara c:a 20 i. (I praktiken är transformatorer med delade sekundärlindníngar gjorda på ett sådant sätt.) Om man väljer ett spänningsfall på 10 2 mellan huvudledning- arna med en fasspänning på 231 V utan belastning vid den nomi- nella spänningen och med en induktiv effektfaktor på cos f'= 0.8. kommer fasspänningen på utgången att med god approxima- tíon uppgå till 220 V. Den lösa kopplingen (ett spänningsfall på 20 t) mellan de båda primärlindningarna 1 och 2 tillåter att vid fall av kortslutningar på fördelningsanordningens bussledningar kompenseringsströmmar. som flyter genom spolar- na, icke kan överskrida den nominella strömmen med mer än 5 à 6 gånger.

Claims (1)

1. 0 15 \ , 3 0,! 46"! 12 Patentkrav Effektmatningskrets med skydd mot effektmatningsavbrott inne- fattande en transformator med minst två primärlindningar och minst en sekundärlindning. vilka lindningar är galvaniskt skilda från varandra och där primärlindningarna är matade från olika spänningskällor, vilka normalt är synkroniserade med varandra, och sekundärlindníngen är kopplad till en belast- ning. k ä n n e t e c k n a d av att en normalt sluten. styrbart frånskiljbar kontaktor (13, 14) är kopplad i serie med var sin av primärlindningarna, och att en styrkrets (21. 2l') är anordnad att styra kontaktorerna (13, 14). varvid styrkretsen har ingångar kopplade till spänningsavkännings- anordningar (18. 19. 20; l8', 19'. 20'), som avkänner spän- ningarna hos primärlindningskretsarna, och till en avkännings- krets (24). som avkänner eventuell fasskillnad mellan primär- lindningskretsarna, och är anordnad att styra frånskiljnings- funktionerna hos kontaktorerna ll3, 14) så att en ägnad av spänningskällorna frånkopplas från sin primârlindningskrets om någon av de avkända storheterna skulle avvika otillåtet mycket från i förväg bestämda värden.
SE8306468A 1982-12-15 1983-11-23 Effektmatningskrets SE461883B (sv)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
HU404982A HU190049B (en) 1982-12-15 1982-12-15 Non stop supply source of transformer

Publications (3)

Publication Number Publication Date
SE8306468D0 SE8306468D0 (sv) 1983-11-23
SE8306468L SE8306468L (sv) 1984-06-16
SE461883B true SE461883B (sv) 1990-04-02

Family

ID=10966671

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
SE8306468A SE461883B (sv) 1982-12-15 1983-11-23 Effektmatningskrets

Country Status (6)

Country Link
CH (1) CH662679A5 (sv)
DE (1) DE3342113A1 (sv)
FR (1) FR2538158B1 (sv)
GB (1) GB2132836B (sv)
HU (1) HU190049B (sv)
SE (1) SE461883B (sv)

Families Citing this family (2)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE102017107355B4 (de) 2017-04-05 2021-11-11 Semikron Elektronik Gmbh & Co. Kg Stromrichteranordnung zur Speisung von Fahrzeugen und Anlage hiermit
CN110832771B (zh) * 2017-04-28 2023-09-19 柏林之声音频系统有限公司 信号放大器电路、电压转换器和系统

Family Cites Families (18)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
GB251296A (en) * 1925-04-25 1926-08-19 Gen Electric Improvements relating to electric regulating devices
DE1077321B (de) * 1956-04-25 1960-03-10 Iaelinia Ag Fuer Elek Sche Ind Aus drei Einphasentransformatoren der Zweischenkelbauart bestehende Drehstromgruppe
DE1044294B (de) * 1957-01-12 1958-11-20 Siemens Reiniger Werke Ag Heiztransformator fuer einen Roentgenapparat mit Doppelfokus-Roentgenroehre
US2929016A (en) * 1957-06-10 1960-03-15 Elin Ag Fur Elek Sche Ind Transformer bank
DE1138463B (de) * 1957-10-21 1962-10-25 Elin Union Ag Wicklungsanordnung fuer zu einer Drehstromgruppe vereinigte zweischenkelige Einphasentransformatoren
GB1107704A (en) * 1963-11-26 1968-03-27 Ass Elect Ind Improvements in and relating to electrical generator and transformer arrangements
CH444265A (de) * 1964-12-15 1967-09-30 Agie Ag Ind Elektronik Notstromaggregat
DE1615252A1 (de) * 1967-10-18 1970-05-21 Evg Entwicklung Verwert Ges Schweisstransformator
FR2033008A5 (sv) * 1969-02-26 1970-11-27 Holzer Patent Ag
FR2044645A1 (sv) * 1969-05-09 1971-02-26 Edf
AT300133B (de) * 1969-07-11 1972-07-10 Licentia Gmbh Schaltanordnung zur Verbesserung der Spannungskonstanz von im Parallelbetrieb arbeitenden Wechselstromquellen
GB1293579A (en) * 1969-12-08 1972-10-18 Transform Roentgen Matern Veb Improvements in or relating to high voltage generators
US3745365A (en) * 1971-04-23 1973-07-10 Westinghouse Electric Corp High integrity alternating current power supplies
US3873846A (en) * 1972-09-07 1975-03-25 Sony Corp Power supply system
US4010381A (en) * 1975-04-24 1977-03-01 Bell Telephone Laboratories, Incorporated No-break ac power supply
US4241261A (en) * 1978-10-23 1980-12-23 Bell Telephone Laboratories, Incorporated Circuit control to limit power drain of auxiliary power supply in UPS system
DE2846619C2 (de) * 1978-10-26 1985-06-05 Brown, Boveri & Cie Ag, 6800 Mannheim Verfahren zum Parallelschalten von zwei Regeltransformatoren
JPS57147224A (en) * 1981-03-09 1982-09-11 Toshiba Corp Transformer

Also Published As

Publication number Publication date
SE8306468D0 (sv) 1983-11-23
GB2132836A (en) 1984-07-11
CH662679A5 (de) 1987-10-15
SE8306468L (sv) 1984-06-16
HU190049B (en) 1986-08-28
FR2538158A1 (fr) 1984-06-22
FR2538158B1 (fr) 1986-08-22
DE3342113A1 (de) 1984-06-20
GB2132836B (en) 1986-09-10
GB8333086D0 (en) 1984-01-18

Similar Documents

Publication Publication Date Title
JP4927761B2 (ja) 受動素子を用いた電力線の分散型直列補償システムおよび方法
KR101037713B1 (ko) 고장전류 제한 및 무정전 전원공급을 위한 초전도 전류제한기
US20070217105A1 (en) Electric Power Network
EP3335289B1 (en) Phase compensation system
US3530360A (en) High-speed protective means for uninterruptible power systems
Psaras et al. DC fault management strategy for continuous operation of HVDC grids based on customized hybrid MMC
Kandula et al. Design considerations and experimental results for a 12.47-kV 3-phase 1 MVA power router
Friedl et al. Safety and reliability for smart-, micro-and islanded grids
SE461883B (sv) Effektmatningskrets
US2376201A (en) Protective arrangement
US4346422A (en) Power-distribution network for telecommunication system
US2020972A (en) Protective arrangement for electric systems
US1159936A (en) System of electrical distribution.
US2626377A (en) Combination of an electric switch and air core reactor for protecting electrical equipment from excessive fault currents
US10680439B2 (en) Phase compensation system
Helmi et al. Power Factor Correction Capacitators: Upgrading a Refinery's Transformers to Deal with Increased Load
US2199658A (en) Electric protective system
US1727989A (en) Electric distribution system
US2306591A (en) Electric protective system
Wedmore Automatic protective switchgear for alternating-current systems
WO1998009359A1 (en) Secure voltage bus
US1780668A (en) System of electric distribution
Bentarzi et al. Differentia| Protection En han Cerment for POvver Transformer
US2515784A (en) Bus bar protection system with current polarized directional current relay
US1883237A (en) System of alternating-current distribution

Legal Events

Date Code Title Description
NUG Patent has lapsed

Ref document number: 8306468-3

Effective date: 19940610

Format of ref document f/p: F