SE437757B - Kledhengare - Google Patents
KledhengareInfo
- Publication number
- SE437757B SE437757B SE7900246A SE7900246A SE437757B SE 437757 B SE437757 B SE 437757B SE 7900246 A SE7900246 A SE 7900246A SE 7900246 A SE7900246 A SE 7900246A SE 437757 B SE437757 B SE 437757B
- Authority
- SE
- Sweden
- Prior art keywords
- arms
- clamping arms
- clamping
- connections
- spring
- Prior art date
Links
Classifications
-
- A—HUMAN NECESSITIES
- A47—FURNITURE; DOMESTIC ARTICLES OR APPLIANCES; COFFEE MILLS; SPICE MILLS; SUCTION CLEANERS IN GENERAL
- A47G—HOUSEHOLD OR TABLE EQUIPMENT
- A47G25/00—Household implements used in connection with wearing apparel; Dress, hat or umbrella holders
- A47G25/62—Trouser or skirt stretchers or tensioners of the hanger type
- A47G25/621—Trouser or skirt stretchers or tensioners of the hanger type for stretching or tensioning trouser leg ends or the trouser skirt waistband comprising gripping members being urged apart
- A47G25/625—Trouser or skirt stretchers or tensioners of the hanger type for stretching or tensioning trouser leg ends or the trouser skirt waistband comprising gripping members being urged apart the gripping members being provided on resilient arms
Landscapes
- Holders For Apparel And Elements Relating To Apparel (AREA)
Description
7900246-s . 2 med de båda nämnda armarna anslutna till den triangulära kroppens mindre bas medelst fjäderförbindelser. Under användningen införes denna hängare i ett klädes- plagg med sina spännarmar i upprest läge och därefter frigöras spännarmarna för att tillåta att de går till anliggning mot klädesplagget. Klädesplaggets vikt kommer då att säkerställa en ytterligare utspänning av spännarrnarna och åstadkomma den er- forderliga spännkraften, varefter kombinationen av klädesplagg och hängare kan upphängas var som helst.
En fördel med denna andra kända hängare är att det icke erfordras någon stadig uppbyggnad och inga hjälp- eller tillsatsdelar och att den därför kan framstäl- las till ett jämförelsevis lågt pris. En olägenhet är emellertid att spännarmarnas fria ändar kommer att beskriva en krökt linje under sin rörelse och därigenom or- saka att klädesplagg med varierande vidder kommer att uppbäras på. skilda nivåer i förhållande till upphängningskroken. Ytterligare olägenheter är att bärytorna vid spännarmarnas fria ändar kommer att intaga skilda lägen för varierande klädes- plaggvidder, och vidare att spännkraften i hängaren kommer att bero på klädesplag- gets vikt, vilket kan medföra problem då det är fråga om hängtransporter.
Den föreliggande uppfinningen har till syfte att åstadkomma en klädhängare som har alla fördelar hos de båda kända hängarna utan att uppvisa deras olägenheter.
Hängaren enligt uppfinningen har ett grundelement som omfattar två uppåt- lutande' spännarmar anpassade för att uppbära ett klädesplagg eller annat föremål vid sina fria ändar och förbundna med varandra eller med en mittkropp medelst gångjärnsförbindelser, och ett toppelement, som omfattar två nedåtlutande förbin- delsearmar som har halva eller i huvudsak halva längden av spännarmarna, med de nämnda förbindelsearmarna förbundna med varandra eller med en mittkropp medelst gångjärnsförbindelser och med förbindelsearmarna anslutna till spännarrnarna vid ställen som ligger på halva längden eller i huvudsak på halva längden av spännarmar- na medelst gångjärnsförbindelser. Vidare omfattar hängaren enligt uppfinningen fjäderorgan för att föra ihop toppelementet och grundelementet och ett upphängnings- element, exempelvis en krok.
Vid hängaren enligt uppfinningen kommer spännarmarna tillsammans med förbindelsearmarna och eventuella mittkroppar att bilda en fyrhörning resp. en sex- hörning, där vinkelpunkterna bildas av gångjärnsförbindelserna. Härigenom erhål- les en stadig uppbyggnad som kan uppbära jämförelsevis stora vikter. Vidare för- söker de förefintliga fjäderorganen att föra ihop fyrhörningens eller sexhörningens topp och bas och säkerställer härigenom en hög inre elastícítet som orsakar att spännurrnzirnzi spännas. Under användningen införes hängareniett klädesplagg med båda spännarmarna i upprest läge, eller också sättas öglor på klädesplagget på hakar eller krokar vid spännarmarnas fria ändar, och därefter frisläppas spänn- armarna för att tillåta dem att spännas och samverka med klädesplagget under ut- övande av en spännkraft . I motsats till den kända hängaren med uppåtlutande spänn- i ,...s-_ ecmnacflßflfff 7900246-5 armar kommer spännkraften icke att övervägande åstadkommas av klädesplaggets vikt utan uteslutande eller i huvudsak uteslutande genom hängarens inneboende elas- ticitet. Kombinationen av klädesplagg och hängare kan därefter upphängas i det re- sulterande tillståndet.
På grund av kombinationen av spännarmar och förbindelsearmar kommer hängaren enligt uppfinningen att uppvisa en rimlig fasthet och kommer därför icke att erfordra några eller i huvudsak några tillsatsdelar för att hålla spàinnarmarna i spänt tillstånd, och detta resulterar i ett lågt tillverkningspris. Vidare kommer på grund av det speciella ställe där förbindelsearmarna angriper spännarmarna lik- som längdförhållandet mellan nämnda armar spännarmarnas fria ändar att beskriva en horisontell eller i huvudsak horisontell bana då de ändrar läge, och härigenom erhålles att klädesplaggen alltid kommer att uppbäras på samma eller i huvudsak samma nivå i förhållande till upphängningselementet (exempelvis en krok). På det- ta sätt kommer hängaren enligt uppfinningen att tillgodose uppfinningens syfte.
Vid en speciell utföringsform omfattar grundelementet dessutom en eller flera tillkommande spännarmar, som sträcker sig parallella med de förutnämnda spännarmarna och är förbundna med varandra eller med en mittkropp medelst gång- järnsförbindelser. I detta fall är mittställena eller mittkropparna för ett spännarms- par förbundna med varandra medelst en gemensam kropp och de fria ändarna på samtliga spännarmar på varje sida om grundelementet är förbundna inbördes genom en gemensam tvärarm medelst gångjärnsförbindelser.
»Om gångjärnsförbindelserna är utbildade som fjäder-förbindelser, kommer denna uppbyggnad att resultera i en större elasticitet och kommer att utöva en högre spännkraft och blir således i stånd att uppbära högre klädesplaggsvikter. Vidare korrimertvärarmarna på hängarens ömse sidor att alltid kvarstå i samma (företrä- desvis vertikala) läge under de flerfaldiga spännarrnarnas rörelser, och på grund av det förhållandet att dessa tvärarniar kommer att bilda bärytor för klädesplagget är detta en klar fördel.
De fjäderorgan som erfordras i alla utföringsformer för att åstadkomma den erforderliga elasticiteten eller fjädringen och spännkraften kan förverkligas på många olika sätt. Det är härvid fördelaktigt att förverkliga åtminstone en av gång- järnsförbindelserna, och företrädesvis alla gångjärnsförbindelser, mellan de åt- skilliga delarna i form av fjäderförbindelser. Det är trots detta även möjligt att anordna en eller flera spännfjädrar eller andra fjädrar eller kombinationer härav intill eller i gångjärnsförbíndelserna eller mellan toppelementet och grundelementet som tillägg till eller i stället för de nyss angivna fjäderförbindelserna.
För att uppfinningen skall förstås bättre kommer densamma att beskrivas mera detaljerat under hänvisning till de bifogade ritningarna, som visar några ut- föringsformer av hängaren enligt uppfinningen såsom exempel. - Fig. 1-4 visar fyra utföringsformer av klädhängaren enligt uppfinningen. - Fig. 5, 6 och 7 visar g POQR Qïaïn T? ' i g ilšarzïï" fgooRQll* 7900246-5 schematiskt principen för de utföringsformer som anges i fig. l, 2 och 3.
En första, enkel utföringsform av hängaren enligt uppfinningen visas i fig. l.
Denna utföringsform har ett grundelement med två uppåt lutande spännarmar 1, l och dessa är förbundna med varandra medelst en fjäderförbindelse 2, som på samma gång medför en gångjärnsförbindelse och utgör ett fjäderorgan. Spännarmarna är avsedda att uppbära en kjol eller liknande klädesplagg vid sina fria ändar, och för detta ändamål har de försetts med en bred bäryta 4, 4 och ett stopp 5, 5. Vidare har hängaren ett toppelement med två nedâtlutande förbindelsearmar 6, 6, som är för- bundna med varandra medelst en fjäderförbindelse 7, som verkar som en gångjärns- förbindelse och som ett fjäder-organ på samma gång. En upphängningskrok 8 har an- bragts på fjäderförbindelsen 7. Förbindelsearmarna 6, 6 har i huvudsak halva läng- den av spännarmarna 1, 1 och angriper spännarmarna 1, l på ett ställe som ligger i huvudsak halvvägs på dessa spännarmar, och detta sker genom fjäderförbindelser 9, 9, som medför gångjärnsförbindelser och på samma gång även verkar som fjäder- organ.
Den i fig. l visade hängaren har schematiskt visats i fig. 5. Det framgår att förbindelsearrnarna 6, 6 tillsammans med spännarmarna l, l bildar en fyrhörning och att denna fyrhörnings vinkelpunkter eller hörn är gångjärnspunkter. På grund av att dessa gångjärnspunkter är utbildade som fjäderförbindelser förefinns fjäder- organ som utövar en sammantryckningskraft i vertikalriktningen i pilens A riktning på fyrhörningen. Denna kraft A kommer att bilda elasticiteten i hängaren och kom- mer att resultera i en utåtriktad kraft enligt pilarna B, B som utövas vid spännar- marnas fria ändar 3, 3. Spännarmarna kommer härigenom att erhålla en strävan att spännas och utöva den erforderliga spännkraften på. ett klädesplagg. På grund av det förhållandet att förbindelsearmarna 6, 6 har i huvudsak halva längden av spännarrnarna l, 1 och att de angriper halvvägs har det åstadkommits ett överförings- förhållande som säkerställer att spännarmarnas fria ändar kommer att röra sig i huvudsak i horisontalriktningen när de ändrar sina lägen.
Vid användning av denna utföringsform införes hängaren i en kjol eller an- nat klädesplagg med sina spännarmar 1, 1 i något upprest läge och därefter frisläp- pas spännarmarna. Såsom ett resultat av den inneboende elasticiteten kommer spännarmarna att sträckas ut och går till anliggning mot klädesplagget under utövan- de av en lämplig spännkraft. Klädesplagget kan därefter upphängas i spänt tillstånd medelst upphängningskroken 8. Det är tydligt att klädesplagg med olika vidder all- tid kommer att uppbäras vid samma nivå i förhållande till upphängningskroken på grund av den i huvudsak horisontella rörelsen av de fria ändarna på spännarmarna.
En zmdra utföringsforrn av liäiigaren enligt uppfinningen visas i fig. 2. Den- na utföringsform skiljer sig från den första utföringsformen genom det förhållandet att de båda spännarmarna l, 1 är anslutna till en mittkropp 10 medelst fjäder-förbin- delser 22, 22, och genom det förhållandet att förbindelsearmarna 6, 6 är anslutna 5 7900246 -5 till en mittkropp 12 (som uppbär upphängningskroken 8) medelst fjäder-förbindelser ' ll, 11. Fjäderförbindelserna 22, 22 och 11, 11 åstadkommer gångjärnsförbíndelser liksom fjäderorgan. Mittkropparna 10 och 12 kommer att bilda en sexhörning till- sammans med förbindelsearmarna 6, 6 och spännarmarna 1, 1 och vinkelpunkt erna på denna bildas av gångjärnsförbindelser (jämför fíg. 6). De fjäderorgan som före- finnas kommer att utöva en vertikalkraft A, som för de båda mittkropparna 10, 12 ' tillsammans. Denna elastiska kraft åstadkommer även utåtriktade krafter B, som utövas på spännarmarnas fria ändar 3. På grund av det speciella längdförhållandet mellan förbindelsearmar och spännarmar kommer de fria ändarna 3 återigen att röra sig i huvudsak i en horisontalriktning vid ändring av läget.
Deni fíg. 2 visade hängaren användes på samma sätt som den i fig. 1 visa- de och den spännkraft som utövas på klädesplagget erhålles i övervägande grad ge- nom hängarens inneboende elasticitet. Klädesplagg med skilda vidder kommer alltid att uppbäras på samma nivå.
En tredje utföringsform av hängaren enligt uppfinningen visas i fig. 3. Den- na utföringsform skiljer sig från den andra utföringsformen genom- förefintlighet av ett ytterligare par spännarmar 13, 13, som sträcker sig parallella eller i huvudsak parallella med spännarmarna 1, 1. Dessa ytterligare spännarmar 13, 13 är anslutna till en mittkropp 15 medelst fjäderförbindelser 14, vilka medför såväl gångjärns- förbindelser som fjäder-organ, och mittkroppen 15 är genom en stel kropp 16 för- bunden med spännarmarnas 1,1 mittkropp 10. På hängarens båda sidor är spänn- armarnas 1 och 13 fria ändar inbördes förbundna medelst en tvärarm 18 på sådant sätt att såväl spänner-men l som spännarmen 13 är medelst fjäderförbindelser 17, 17 förbundna med denna tvärarm 18, varvid fjäderförbindelserna bildar såväl gångjärns- förbindelser som fjäderorgan. Tvärarmarna 18, 18 har bärytor 4, 4 och stopp 5, 5.
I hängaren enligt fig. 3 bildas en sexhörning med inneboende elasticitet (jämför med fig. 7) genom spännarmarna 1, l tillsammans med förbindelsearmarna 6, 6 och míttkropparna 10, 15. Denna sexhörning medför samma fördelar som vid den i fig. 2 visade utföringformen. Vidare bildas en parallellogram med som gång- järn verkande vinkelpunkter på varje sida av hängaren medelst spännarmarna 1 och 13 och tvärarmen 18 och mittkroppen 16. Om spännarmarna 1, 1 svängas, kommer även armarna 13, 13 att svängas men tvärarmarna 18, 18 kommer alltid att kvarstå i samma vertikalläge, och därigenom bringas även bärytorna 4, 4 att kvarstå. verti- kala. De ytterligare fjäderorgan som förefinnas i nämnda parallellogram kommer att åstadkomma högre elasticitet i hängaren.
Vid användning av hängaren enligt fig. 3 kommer klädesplagg med olika vidder att alltid uppbäras vid samma eller i huvudsak samma nivå i förhållande till upphängiiirigskroken. En ytterligare fördel är att bärytorna för klädesplaggen alltid kommer att kvarstå vertikala eller i huvudsak vertikala för att säkerställa optimalt spännande eller sträckande av klädesplaggen. Vidare kommer den tillkommande 7900245-5 f; elasticiteten i hängaren att åstadkomma en högre total spännkraft och hängaren kan därigenom uppbära tyngre klädesplagg.
En fjärde utföringsform av hängaren enligt uppfinningen visas i fig. 4. Den- na utföringsform skiljer sig från den tredje utföringsformen genom förefintlighet av ett tredje par spännarmar 191 19, som sträcker sig parallella med spännarmarna l, 1 och 13, 13. Dessa spännarmar 19, 19 är anslutna till en mittkropp som utgör en *del av den stela kroppen 16 och detta sker medelst fjäderförbindelser 20, 20, och de är vidare anslutna till tvärarmarna 18, 18 medelst fjäderförbíndelser 21, Zl. Fjäder- förbindelserna medför gångjärnsförbindelser liksom fjäderorgan. Under verksam- heten är denna utföringsform av liknande slag som den i fig. 3 visade men densam- mas totala elasticitet och dess spännkraft är ännu högre och den kan därför uppbära ännu tyngre klädesplagg.
Många varianter av de visade utföringsformerna är möjliga. Sålunda kan mittkropparna 12, 10 och 15 i de i fig. 3 och 4 visade utföringsformerna utelämnas för att orsaka att förbindelsearmarna liksom spännarmarna direkt förbindas med varandra medelst fjäderförbindelser. I detta fall är det endast en stel kropp 16 som skall förefinnas mellan anslutningspunkterna på spännarmarna l, l och 13, 13 eller mellan anslutningspunkterna mellan ll, ll och 13, 13 resp. 19, 19.
Vidare behöver gångjärnsförbindelserna mellan de skilda delarna icke all- f tid utgöras av fjäderförbindelser. Det är möjligt att förverkliga samtliga dessa gångjärnsförbindelser såsom enkla ledpunkter och att anordna fjäderorgan i form av en eller flera spännfjädrar eller andra fjädrar eller kombinationer därav intill eller i dessa ledpunkter eller på något ställe mellan toppelementet och grundelementet.
'Trots detta har användningen av åtminstone en fjäderförbindelse vissa fördelar på grund av att en dylik fjäderförbindelse kan förverkligas helt enkelt genom krympning av den ifrågakommande delen när hela klädhängaren tillverkas av syntetiskt harts.
Företrädesvis utgöras alla gångjärnsförbindelser av fjäderförbindelser, såsom vi- sats på ritningen.
I det fallet att gångjärnsförbindelserna utgöras av enkla ledpunkter skall förbindelsearmarna hava exakt halva längden av spännarmarna och skall angripa dessa spännarmar exakt halvvägs för att tillåta att spännarmarnas fria ändar rör sig i ett horisontalplan. I det fallet att de nämnda förbindelserna utgöras av fjäder- -. förbindelser skall fjäderförbindelsernas längd tagas i betraktande. I detta fall skall förbindelsearmarna uppvisa i huvudsak halva längden av spännarmarna och skall angripa dessa spännarmar i huvudsak halvvägs. Spännarmarnas fria ändar kommer då att röra sig i huvudsak i ett horisontalplan.
Andra möjliga varianter avser bär-ytorna 4, 4 och stoppen 5, 5, som med samma fördel kan ersättas med bär-, anliggnings-och/eller stopporgan med andra former. Det är sålunda möjligt att anordna hakar eller hyskor intill eller i stället fönbärytorna 4,_4 för att fästa klädesplagget på dessa medelst öglor. Vid användning 79002146 '5 av denna variant resas först spännarmarna och därefter fästas klädesplaggets öglor i de nämnda hakarna eller hyskorna och därefter frisläppas spännarmarna. Spänn- armarna kommer att själva spänna ut sig som ett resultat av den inneboende elasti- cíteten och kläde splagget kommer att spännas eller sträckas i samma omfattning som vid de visade utföringsformerna.
Vidare kan upphängningskroken 8 ersättas med något annat upphängnings- element, om så skulle vara önskvärt.
Slutligen påpekas att klädhângaren enligt uppfinningen icke endast lämpar sig för upphängning av klädesplagg i spänt tillstånd utan även är lämpad för att upp- bära klädskydd, påsar och andra manufakturföremål.
Claims (2)
1. Klädhängare eller liknande med ett grundelement som omfattar två uppåt lutande spännarmar (1) lämpade att uppbära ett klädesplagg eller annat föremål vid sina fria ändar (3) och förbundna med varandra eller med en mittkropp (10) medelst gångjärnsförbindelser (2,22), och ett toppelement som omfattar två nedåt lutande förbindelsearmar (6), som är anslutna till varandra eller till en mittkropp medelst gângjärnsförbindelser (7,11), med fjäderorgan (2,7,9,11) för att föra och grundelementet tillsammans, och med ett upphäng- av att-förbindelsearmarna toppelementet ningselement (8), k ä n n e t e c k n a d (6) har halva eller i huvudsak halva längden av spännarmarna (1), att varje förbindelsearm (6) är ansluten till en spännarm (1) vid en punkt halvvägs eller i hvudsak halvvägs på spännarmen (1), och att upphängningselementet (8) är fastsatt på toppelementet för att uppbära hängaren.
2. Klädhängare enligt krav 1, k ä n n e t e c k n a d grundelementet vidare omfattar en eller flera tillkommande spänn- armar (13,19), som sträcker sig parallella med de nämnda spännarmar- na (1) och som är anslutna till varandra eller till en mittkropp (15,16) medelst gångjärnförbindelser (14), med mittpunkterna eller mittkropparna på alla par spännarmar förbundna med varandra medelst en gemensam kropp (16) och att de fria ändarna på alla spännarmar på varje sida om grundelementet är förbundna medelst en gemensam tvärarm (18) medelst gângjärnsförbindelser (14,20,22). av att
Applications Claiming Priority (1)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
NLAANVRAGE7800793,A NL183978C (nl) | 1978-01-23 | 1978-01-23 | Kleerhanger of dergelijke. |
Publications (2)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
SE7900246L SE7900246L (sv) | 1979-07-24 |
SE437757B true SE437757B (sv) | 1985-03-18 |
Family
ID=19830216
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
SE7900246A SE437757B (sv) | 1978-01-23 | 1979-01-10 | Kledhengare |
Country Status (15)
Country | Link |
---|---|
US (1) | US4221310A (sv) |
JP (1) | JPS5812011B2 (sv) |
BE (1) | BE873461A (sv) |
CA (1) | CA1117494A (sv) |
CH (1) | CH643724A5 (sv) |
DE (2) | DE7809616U1 (sv) |
ES (1) | ES247058Y (sv) |
FR (1) | FR2414896A1 (sv) |
GB (1) | GB2012581B (sv) |
HK (1) | HK59785A (sv) |
IL (1) | IL56431A (sv) |
IT (1) | IT1118313B (sv) |
NL (1) | NL183978C (sv) |
PT (1) | PT69088A (sv) |
SE (1) | SE437757B (sv) |
Families Citing this family (14)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
JPS56176658U (sv) * | 1980-06-02 | 1981-12-26 | ||
JPS5810521Y2 (ja) * | 1980-06-28 | 1983-02-25 | 輝幸 金城 | 衣類用ハンガ− |
GB2126887B (en) * | 1982-09-22 | 1987-03-18 | Braitrim | Garment hangers |
GB2128079B (en) * | 1982-10-05 | 1986-03-05 | Braitrim | Garment hanger |
GB8327739D0 (en) * | 1983-10-17 | 1983-11-16 | Braitrim London Ltd | Garment hanger |
US4600132A (en) * | 1985-04-24 | 1986-07-15 | John Thomas Batts, Inc. | Adjustable hanger |
DE3772491D1 (de) * | 1986-08-13 | 1991-10-02 | Pendy Plastic Prod | Kleiderbuegel. |
GB8711039D0 (en) * | 1987-05-11 | 1987-06-17 | Globerleaf Trading Co Ltd | Childrens trouser hanger |
NL8900731A (nl) * | 1989-03-23 | 1990-10-16 | Hazenveld Martin Gerard | Kleerhanger of dergelijke. |
US4951855A (en) * | 1989-08-17 | 1990-08-28 | Jeffrey A. Jacobson | Counter stress beam hangers |
FR2677867A1 (fr) * | 1991-06-21 | 1992-12-24 | Wallaert Didier | Cintre universel. |
US5383584A (en) * | 1993-04-28 | 1995-01-24 | Adams; Michael E. | Foldable hanger |
US5680972A (en) * | 1996-01-16 | 1997-10-28 | Clarke; George | Garment hanger system |
GB9703067D0 (en) | 1997-02-13 | 1997-04-02 | Mainetti Uk Ltd | Variable width garment hanger |
Family Cites Families (19)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
US2259692A (en) * | 1940-02-19 | 1941-10-21 | Hegedus Emery | Automatic self-adjusting trousers hanger and creaser |
US2488072A (en) * | 1945-01-02 | 1949-11-15 | Charles A Stewart | Garment hanger and creaser |
US2409700A (en) * | 1945-03-30 | 1946-10-22 | Edmond W Loselle | Skirt hanger |
US2507906A (en) * | 1946-12-28 | 1950-05-16 | Joseph Ralph | Garment hanger |
US2570043A (en) * | 1949-10-22 | 1951-10-02 | Ambrosino John | Skirt hanger |
FR1144094A (fr) * | 1954-08-11 | 1957-10-09 | Porte-pantalon et jupe | |
GB795960A (en) * | 1955-03-30 | 1958-06-04 | Raymond Rigden | Improved trouser hanger |
US3070270A (en) * | 1958-06-24 | 1962-12-25 | Campagnolo Tullio | Clothes hanging device |
US2977032A (en) * | 1959-07-13 | 1961-03-28 | Frank C Metzner | Trousers hanger |
US3054540A (en) * | 1959-09-21 | 1962-09-18 | Laurence S Wylie | Garment hanger |
DE1906692U (de) * | 1964-10-30 | 1964-12-17 | Lang Goldsmith | Hosenspanner. |
US3460726A (en) * | 1965-08-16 | 1969-08-12 | William B Rooz | Garment hanger construction for cuff-less trousers |
US3401855A (en) * | 1966-08-08 | 1968-09-17 | Balzer Rudolf | Clothes hanger |
US3411679A (en) * | 1966-08-30 | 1968-11-19 | William B. Rooz | Garment hanger construction |
US3445045A (en) * | 1967-04-26 | 1969-05-20 | Martin H Panning | Garment hanger |
JPS5227250Y2 (sv) * | 1972-07-25 | 1977-06-21 | ||
GB1514978A (en) * | 1974-12-05 | 1978-06-21 | Mainetti Spa | Garment hangers |
JPS51135328A (en) * | 1975-05-19 | 1976-11-24 | Sanyo Electric Co Ltd | Temperature compensating circuit |
JPS551528Y2 (sv) * | 1977-06-02 | 1980-01-17 |
-
1978
- 1978-01-23 NL NLAANVRAGE7800793,A patent/NL183978C/xx not_active IP Right Cessation
- 1978-03-31 DE DE19787809616U patent/DE7809616U1/de not_active Expired
-
1979
- 1979-01-10 SE SE7900246A patent/SE437757B/sv not_active IP Right Cessation
- 1979-01-11 DE DE19792900948 patent/DE2900948A1/de active Granted
- 1979-01-11 CA CA000319459A patent/CA1117494A/en not_active Expired
- 1979-01-15 IL IL56431A patent/IL56431A/xx unknown
- 1979-01-15 BE BE799235A patent/BE873461A/xx unknown
- 1979-01-17 US US06/004,077 patent/US4221310A/en not_active Expired - Lifetime
- 1979-01-17 PT PT7969088A patent/PT69088A/pt unknown
- 1979-01-19 GB GB791970A patent/GB2012581B/en not_active Expired
- 1979-01-19 CH CH55679A patent/CH643724A5/de not_active IP Right Cessation
- 1979-01-19 IT IT67118/79A patent/IT1118313B/it active
- 1979-01-22 FR FR7901478A patent/FR2414896A1/fr active Granted
- 1979-01-22 JP JP54006503A patent/JPS5812011B2/ja not_active Expired
- 1979-01-22 ES ES1979247058U patent/ES247058Y/es not_active Expired
-
1985
- 1985-08-08 HK HK597/85A patent/HK59785A/xx not_active IP Right Cessation
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
ES247058Y (es) | 1982-04-16 |
NL183978C (nl) | 1989-03-16 |
FR2414896B1 (sv) | 1984-02-10 |
PT69088A (pt) | 1979-02-01 |
IT1118313B (it) | 1986-02-24 |
ES247058U (es) | 1981-11-01 |
US4221310A (en) | 1980-09-09 |
DE2900948A1 (de) | 1979-07-26 |
FR2414896A1 (fr) | 1979-08-17 |
CH643724A5 (de) | 1984-06-29 |
BE873461A (fr) | 1979-07-16 |
NL7800793A (nl) | 1979-07-25 |
GB2012581A (en) | 1979-08-01 |
IT7967118A0 (it) | 1979-01-19 |
SE7900246L (sv) | 1979-07-24 |
IL56431A (en) | 1981-01-30 |
GB2012581B (en) | 1982-06-16 |
IL56431A0 (en) | 1979-03-12 |
HK59785A (en) | 1985-08-16 |
JPS5812011B2 (ja) | 1983-03-05 |
CA1117494A (en) | 1982-02-02 |
DE7809616U1 (de) | 1979-06-28 |
JPS55167A (en) | 1980-01-05 |
DE2900948C2 (sv) | 1987-07-30 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
SE437757B (sv) | Kledhengare | |
US4223817A (en) | Garment hanger | |
US2929538A (en) | Garment hanger frames | |
US3028974A (en) | Article-carrying device | |
US4744496A (en) | Wraparound skirt and slack hanger with anchor fingers | |
US2915274A (en) | Clothes line attachment for support of garment hangers | |
US3441147A (en) | Garment hanging device | |
US726095A (en) | Exercising apparatus. | |
US5046649A (en) | Garment hanger having cooperative interconnected resilient and flexible members | |
US2634032A (en) | Hanger for wearing apparel | |
US784070A (en) | Display-rack. | |
US2406638A (en) | Clothes drier | |
US2849168A (en) | Garment hanger units | |
US2736474A (en) | Garment hanger | |
US3229871A (en) | Locking clothes hanger | |
US20080017677A1 (en) | Hanger | |
US2347949A (en) | Foldable and suspendable garment hanger or the like | |
US2853216A (en) | Trouser-hanger | |
US1984821A (en) | Serval drier | |
US961626A (en) | Holder for headwear and clothing. | |
NL8200941A (nl) | Drooginrichting. | |
US1005047A (en) | Clothes-line. | |
US1164414A (en) | Clothes-line attachment. | |
US2153551A (en) | Garment hanger | |
US922310A (en) | Garment-hanger. |
Legal Events
Date | Code | Title | Description |
---|---|---|---|
NAL | Patent in force |
Ref document number: 7900246-5 Format of ref document f/p: F |
|
NUG | Patent has lapsed |
Ref document number: 7900246-5 Format of ref document f/p: F |