SE418384B - Med en sperranordning forsett friktionslas for spenning och fastlasning av ett bojligt festelement sasom en gordel eller en lina - Google Patents

Med en sperranordning forsett friktionslas for spenning och fastlasning av ett bojligt festelement sasom en gordel eller en lina

Info

Publication number
SE418384B
SE418384B SE7803565A SE7803565A SE418384B SE 418384 B SE418384 B SE 418384B SE 7803565 A SE7803565 A SE 7803565A SE 7803565 A SE7803565 A SE 7803565A SE 418384 B SE418384 B SE 418384B
Authority
SE
Sweden
Prior art keywords
drive roller
belt
roller
locking
fastening element
Prior art date
Application number
SE7803565A
Other languages
English (en)
Other versions
SE7803565L (sv
Inventor
L Hofmann
Original Assignee
Hofmann Ludhof Technik
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Hofmann Ludhof Technik filed Critical Hofmann Ludhof Technik
Publication of SE7803565L publication Critical patent/SE7803565L/sv
Publication of SE418384B publication Critical patent/SE418384B/sv

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B60VEHICLES IN GENERAL
    • B60PVEHICLES ADAPTED FOR LOAD TRANSPORTATION OR TO TRANSPORT, TO CARRY, OR TO COMPRISE SPECIAL LOADS OR OBJECTS
    • B60P7/00Securing or covering of load on vehicles
    • B60P7/06Securing of load
    • B60P7/08Securing to the vehicle floor or sides
    • B60P7/0823Straps; Tighteners
    • B60P7/083Tensioning by repetetive movement of an actuating member
    • YGENERAL TAGGING OF NEW TECHNOLOGICAL DEVELOPMENTS; GENERAL TAGGING OF CROSS-SECTIONAL TECHNOLOGIES SPANNING OVER SEVERAL SECTIONS OF THE IPC; TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC CROSS-REFERENCE ART COLLECTIONS [XRACs] AND DIGESTS
    • Y10TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC
    • Y10STECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC CROSS-REFERENCE ART COLLECTIONS [XRACs] AND DIGESTS
    • Y10S24/00Buckles, buttons, clasps
    • Y10S24/909Winders for flexible material
    • YGENERAL TAGGING OF NEW TECHNOLOGICAL DEVELOPMENTS; GENERAL TAGGING OF CROSS-SECTIONAL TECHNOLOGIES SPANNING OVER SEVERAL SECTIONS OF THE IPC; TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC CROSS-REFERENCE ART COLLECTIONS [XRACs] AND DIGESTS
    • Y10TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC
    • Y10TTECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER US CLASSIFICATION
    • Y10T24/00Buckles, buttons, clasps, etc.
    • Y10T24/21Strap tighteners
    • Y10T24/2175Cargo tie down

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Transportation (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Package Frames And Binding Bands (AREA)
  • Clamps And Clips (AREA)
  • Transmission Devices (AREA)

Description

7803565-6 i u 2 när handspaken, vilken under spännandet medelst en ävenledes fjäderbelastad medbringare griper in i en kuggs flank hos.kugg- kransen, återförs till sitt utgångsläge, för att genom upprepad svängning ytterligare spännprocesser skall kunna äga rum. För att lösa gördelns spänning kan i varje läge för handspaken dess medbringare, som under spännande ingriper med en kuggflank, inte endast radiellt dras ut, utan även lyftas över ett anslag, så att handspaken då kan svängas totalt l80°. Vid denna svängrörelse mellan ungefär 900-läget och 1800-läget lyfter en kam på handspa- ken spärren ur kuggkransen, så att den upplindade gördelband- 1 rullen tack vare den förut uppnådda spänningen åter kan avlindas. ¿ Såsom redan har anförts, så kan dessa spärranordningar också va- ra anordnade mellan två gördeldelar, varvid vid en ände hos varje gördelbanddel en hake eller ring för fästande till lastplatt- formen förefinnes. En av gördeldelarna är fäst vid spärranord- ningens hus, exempelvis vid en länk därpå, medan den ännu fria änden hos den andra gördelbanddelen på det ovan beskrivna sät- tet befinner sig i slitsen i axeln.
Detta kända spärrsystem uppvisar emellertid nackdelar vilka av- sevärt begränsar dess användbarhet. Gördelbanåen för fastsurr- ning av styokegods uppvisar en viss elasticitet, likadant som vissa sorter av styckegods och vissa lastplattformar. I synner- het vid långa gördelband kan det hända att den under spännandet upplindade gördelrullen får en så stor diameter, att rullen helt fyller huset innan den behövliga spänningen har uppnåtts.
I så fall måste rullen åter avlindas och gördelbandet ånyo dras åt genom slitsen i axeln.
Alltför tjocka rullar kan härvid så fastklämmas i huset, att de vid frigörande inte löper tillbaka,så att bandspänningen inte frigörs och hela gördelsystemet kan avlägsnas endast med svårigheter. Ju tjockare gördelbandrullen'blir, desto ogynnsam- mare blir också hävarmsförhållandet mellan handspaken och rull- radien, vilket medför att den önskade slutspänningen ofta inte kan uppnås, då den maximalt disponibla handkraften inte räcker till för åstadkommande av det nödvändiga vridmomentet.
Hos fordon är det i allmänhet vanligt att redan efter en kortp; körsträcka gördelspänningen kontrolleras. Det händer ofta att på grund av under körningen uppträdande skakningsrörelser lasten t.ex. något förskjuts eller säckar ihop, så att gördeln tappar 3 7803565-6 sin spänning. Efterspänning är hos den kända anordningen möjlig endast i det fallet, när gördelbandrullen före avfarten inte var alltför tjock. Annars måste spärranordningen frigöras och spännproceduren ånyo genomföras från början till slutet med den förhoppningen, att vid detta försök något mera gördelband kommer att kunna upplindas. Kända spärranordningar av det inlednings- vis anförda slaget kan ta upp endast omkring 0,5-0,8 m gördel- band, och detta är värden vilka i praktiken ofta inte är till- räckliga.
Föreliggande uppfinning har till uppgift att undvika de nack- delar med vilka de kända spärranordningarna är behäftade, och att åstadkomma ett med en spärranordning försett friktionslås av det inledningsvis anförda slaget som medger att hela det till förfogande stående gördelbandet medelst upprepade rörelser med handspaken kan dras in och påläggas önskad spänning.
Denna uppgift löses i enlighet med de närslutna patentkraven.
Med låset enligt uppfinningen uppnås flera fördelar relativt de kända spärranordningarna. Ingen begränsning finns för läng- den av gördelbandslingorna som skall avkortas och spännas, och med vilka även elastiskt gods kan fastsurras. Om efter en kort körsträcka en efterkontroll och ett efterspännande av gördeln visar signödvändigafså kan detta efterspännande åstadkommas utan särskilda manipulationer, endast genom upprepad manövre- ring med handspaken. Förhållandet mellan handspaken och gördel- indragningsmekanismen förändras inte under spärrhjulets rörel- ser vid spännandet.
Uppfinningen beskrives närmare med ledning av bifogade ritningar, som avser utföringsexempel och i vilka fig. l är en planvy av en utföringsform av anordningen enligt uppfinningen, fig. 2-är en perspektivvy av anordningen enligt fig. l i söndertaget till- stånd, fig. 3 är en sektion genom en drivrulle och en sidovy av en stödrulle hos en anordning enligt uppfinningen för användning vid linor, och fig. 4 är en sektion utmed planet A-B i fig. 3.
Det i fig. l och 2 visade gördellåset,som i synnerhet är avsett för fastsurrning av styckegods i transportmedel,innefattar i hu- vudsak ett låshus med två sidoväggar l och 2 vilka med hjälp av skruvmuttrar 8 och brickor 9 hålles ihop av avståndshylsor 3-5 samt av en upptagningsrulle 6 för ett ändparti av en gördelï I de båda sidoväggarna är i avlånga hål 10 en drivrulle ll vrid- 7snzses-6 É .. 1 3 p bart och i dubhelpilens 13 riktningar längsförskjutbart lagrad.
Vidare är i sidoväggarna l och 2 i borrningar l4 en stödrulle 15 vridbart lagrad, mot vilken drivrullen ll på det ovan an- förda sättet kan förskjutas.
För åstadkommande av spärrörelser är på drivrullens ll stegvis indelade axel 16 en handspak, vilken består av tvâ sidodelar l7 och l8 och en förbindelsedel 19, svängbart lagrad.med hjälp av öppningar 20 samt skruvmuttrar 21 och brickor 22. Mellan hand- spakens sidodelar l7, 18 och husets sidoväggar 1, 2 är en kam- s skiva 23 med ett rim: nål 24 men en: avlångt hål 25 anordnad.
' Kamskivan uppvisar en kam 26 och en urtagning 27 samt är i och för drivrullens ll längsförskjutbarhet anordnad på en avsats 28 av drivrullens axel. Vidare är i anslutning till kamskivan 23 i och för drivrullens rotation en kuggad skiva 29 med ett -avlångt hål 30 anordnad på avsatsen 31 på drivrullens ll axel.
För drivvalsens drift är en av fjädrar 33 påverkad utlösnings- spak 34 längdförskjutbart lagrad i avlånga hål 32 i vardera sido- delen 17, 18. Vid sitt främre ändparti uppvisar utlösningsspa- ken 34 medbringare 35 vilka,när handspaken 17-19 svänges kring sin axellinje, ingriper i var sin kugge i de på båda sidor an- ordnade kuggskivorna 29, och därigenom bringa: drivrullen ll i rotation. Innti husets båda sidoväggar l, 2 är vidare i avlånga hål 36 en av fjädrar 38 påverkad spärr 37 glidbart anordnad. Den- na spärr förhindrar att vid gördelpartiets l2 återgångsrörelse drivrullen ll roterar moturs, eftersom spärrens främre ändar då ingriper i motsvarande kuggar hos kuggskivan 29.
.För att åstadkomma kinematisk styrning av den med medbringarna 35 försedda utlösningsspaken, är i sidodelarna 17, l8 vidare en uppåt riktad borrning 39 i form av en skära anordnad. I huset. förefinnes vidare mellan det vid rnllsystemet ll, 15 in- och ut- löpande gördel- eller bandpartiet 12, 40 en skiljevägg 41 vilken förhindrar att det bandparti som utmatas vid stödrullen kan dras in mellan det inmatade bandpartiet och drivvalsen och således . föranleda en total funktionsstörning. * ' då Det i fig. l och 2 visade, med en spärranordning försedda frik- tionslâset arbetar på följande sättz- I Det företrädesvis nedtill inmatade ändpartiet 12 av det gördel- 5 7803565-6 band som skall spännas omslingrar drivvalsen ll utmed ungefär 2700 och pressas där av spärrfjädern 38 mot stödrullen 15, under vilken det utmatas som det översta bandpartiet 40. Den i det av- långa hålet 10 lagrade drivvalsen medger att gördelband med o- lika tjocklekar kan användas resp. att båda rullarna kan säras när handspaken befinner sig i sitt frigângsläge.
Det på så sätt mellan drivrullen ll och stödrullen fastkilade gördelbandet kan i friläget löst löpa in i låset och till en början med handen förses med en viss förspänning. På så sätt kan bandet utan kraftanvändning dras.i den ena eller den andra rikt- ningen, varvid båda rullarna roterar med och den erforderliga längdinställningen kan genomföras.
För att åstadkomma spärrörelsen, förflyttas spaken l7-19 ur det visade passiva läget ungefär 900 i riktningen för den streck- prickade halvcirkeln, varvid utlösningsspakens 34 medbringare 35 roterar kuggskivan 29 och därigenom drivrullen ll så långt Qmedurs,tillsnædbringaren stöter på kamskivans 23 kamrar 26.
Kuggskivan 29 fasthâlles i detta läge genom spärrens 37 ingrepp.
Genom vridning tillbaka i det passiva läget och upprepad rörelse på det ovan anförda sättet uppkommer vid drivrullens ll omslutna ställen och vid kontaktstället mellan de båda rullarna ll, 15 en alltjämt ökande friktion vilken är så stor, att bandet får den önskade förspänningen. Därigenom trycks drivrullen ll mot stödrullen 15 1 beroende av spänningen i bandpartiet 12 med alltjämt ökande tryck, varigenom förhindras att bandet glider mel- lan de båda rullarna.
För att lätta på spänningen, dras utlösningsspaken 34 mot fjädern 33 och svängs totalt l80° utmed cirkelbågen 42, från vilket ut- gångsläge som helst. Därigenom bringas de medbringare ur ingrepp som anligger mot kamskivans 23 kam 26 och mot motsvarande kugg- ning på kuggskivan 29. Medbringarna svängs över de båda skivorna till de kommer i ingrepp med kanskivans 23 nedre urtagning 27.
Härvid förskjuts i det visade läget spärren 37 av de vid sido- delarna 17, 18 förefintliga kammarna 43 så långt åt vänster,tills kuggskivan 29 och därigenom också drivrullen fritt kan rotera.
I detta frigångsläge för handspaken kan båda rullarna ll och 15 fritt rotera åt båda håll, så att bandpartiet l2 resp. 40 i och för längdinställning fritt kan dras åt det ena eller det andra hållet. vid upprepat spännande dras bandpartiet 40 åt med handen, 7803565-6 u 6 tills en viss förspänning uppnås. Handspaken 17-19 förs därefter tillbaka i det passiva läget genom att utlösningsspaken 34 dras åt och medbringarna 35 därigenom frigörs ur urtagningen 27, var- efter nytt spännande kan åstadkommas genom de ovan anförda spärr- rörelserna.
Drivrullen ll har en större diameter än stödrullen l5, vilket medför att drivrullen kan vara omsluten av ett så långt gördel- bandstycke som möjligt, varigenom motsvarande friktion uppnås.
Vidare kan det vid stödrullen in- eller utmatade gördelband- .partiet 12, 40 möjliggöra för gördelbandet att löpa upp på driv- rullen_utan omlänkningsanordningar. Slutligen kan stödrullen t.ex. vara försedd med en gummibeklädnad som vid belastning nå- got avplanas, varigenom en ytformig kontaktarea mellan gördel- bandet och stödrullen åstadkommas. Dessutom kan spärrens övre sida ligga på en rak linje som passerar genom de båda rullarnas medelpunkter, så att spärrens fjädrar 38 kan bli fullt verksam- ma. ' 'Spärranordningen kan också vara anordnad något förskjuten rela- tivt rullanordningen, så att avlastning åstadkommes mellan drivrullen och det avlånga hålet i huset.
Som framgår av fig. 3 och 4, vilka avser endast detaljvyer, kan vid användning som linlâs i stället för drivrullen ll och stödrullen l5, en drivrulle 44 med en stödrulle 45 insättas i ett på motsvarande sätt utformat lâshus; Drivrullen 44 upp- visar härvid ett spår 46, vilket svarar mot linans 47 diameter och vilket på innersidan är försett med en lättring eller räff- ling 48 för att öka friktionen. Stödrullen 45 har emellertid en bredd som svarar mot ungefär 50% av lindiametern, och däri- genom undvikes, att linan klämmes fast mellan drivrullens 44 _ spårflanker och stödrullen 45.
I det visade utföringsexemplet är huset och spaken uppbyggda- och hopfästa medelst skruvar och avståndshylsor. Det är själv- klart att dessa element också kan ha andra former och att skruvarna kan ersättas av nitar. Sidodelarna 17 och 18 kan vara framställda i ett stycke och lämpligen formgivna. Avståndshyl- sorna kan vara förbundna med sidoväggarna medelst länkar, bryg- I gor eller andra konstruktionsdelar. '

Claims (7)

7 7803565-6 Patentkrav
1. l. Med en spärranordning försett friktionslås för spänning och fastlåsning av ett böjligt fästelement såsom en gördel eller en lina, exempelvis för att säkra och/eller fast- surra styckegods e.d., vilket lås innefattar ett låshus i vil- ket fästelementets ena ändparti är förankrat och i vilket en spännanordning för fästelementet är anordnad innefattande en handspak (17-19) för denna anordnings manövrering samt en drivrulle (ll) som omslutes av fästelementets andra ändparti (l2) och som är driv- och arreterbar med hjälp av en i och för sig känd spärrhakeanordning, innefattande exempelvis en kuggskiva (29) på drivrullens axel, en spärr (37), en hand- spak med utlösningskammar för spärren, en utlösningsspak (34) för en kuggskivemedbringare (35), ett anslag för utlösnings- spakens medbringare och ett spår (27) för medbringarens arrete- ring i handspakens frigångsläge, k ä n n e t e c k n a t av att drivrullen är lagrad i avlånga hål (10) längdförskjutbart relativt låshuset och en i låshuset intill drivrullen roter- bart lagrad stödrulle (15), och att nämnda andra ändparti av fästelementet är nedifrån fört kring drivrullen samt mellan denna och stödrullen och ut ur lårhuset, så att genom upprepad nmnövrering endast av handspaken en obegränsad längd av fästele- mentet kan frammatas genom det av driv- och stödrullen bildade rullsystemet vid bibehållande av oförändrad verksam diameter hos båda rullarna.
2. Friktionslås enligt patentkrav 1, k ä n n e t e c k - n a t av att drivrullen är,vid sin periferi lättrad eller försedd med längsgående räfflor eller med en gummibeklädnad för bättre adhesion.
3. Friktionslås enligt patentkrav l, k ä n n e t e c k - nat av att stödrullen är vid sin periferi lättrad eller för- sedd med längsgående räfflor eller med en gummibeklädnad för bättre adhesion.
4. Friktionslås enligt något eller några v föregående patentkrav, k ä n n e t e c k n a t av att drivrullen (ll, 44) har större diameter än stödrullen (15, 45).
5. Friktionslås enligt något eller några av föregående patentkrav, k ä n n e t e c k a t av en skiljevägg (41) mellan de vid rullsystemet in- och utmatade partierna (12, 40) av fäst- elementet.
6. Friktionslås enligt något eller några av före- gående patentkrav, k ä n n e t e c k n a t av att vid använd- ning som linlås drivrullen (44) för linan (47) uppvisar ett genogående spår (46) vilket svarar mot linans diameter (d) och att stödrullen (45) har en bredd som svarar ungefär mot 50% av lindiametern (d).
7. Friktionslås enligt patentkrav 6, k ä n n e t e c k - nat av att i och för ökning av friktionskoefficienten spåret i drivrullen uppvisar ribbor eller är lättrat (48) eller dylikt. ANFöRDA PuBL1KAT1oNeR= sverige 384 189 (B6oP 7/06) us 3 099 oss (24-es)
SE7803565A 1977-04-19 1978-03-30 Med en sperranordning forsett friktionslas for spenning och fastlasning av ett bojligt festelement sasom en gordel eller en lina SE418384B (sv)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE2717157A DE2717157C2 (de) 1977-04-19 1977-04-19 Gurt- bzw. Seil-Ratsche

Publications (2)

Publication Number Publication Date
SE7803565L SE7803565L (sv) 1978-10-20
SE418384B true SE418384B (sv) 1981-05-25

Family

ID=6006596

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
SE7803565A SE418384B (sv) 1977-04-19 1978-03-30 Med en sperranordning forsett friktionslas for spenning och fastlasning av ett bojligt festelement sasom en gordel eller en lina

Country Status (5)

Country Link
US (1) US4154427A (sv)
DE (1) DE2717157C2 (sv)
FR (1) FR2387820A1 (sv)
GB (1) GB1582410A (sv)
SE (1) SE418384B (sv)

Families Citing this family (36)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
SE408695B (sv) * 1977-10-31 1979-07-02 Goteborgs Bandveveri Ab Anordning vid organ for atspenning och lasning av sling eller lastband
US4324022A (en) * 1980-06-16 1982-04-13 Ancra Corporation Ratchet buckle having reinforcement strengthening means
US4324023A (en) * 1980-06-18 1982-04-13 Ancra Corporation Ratchet buckle having reinforcing spreader bar insert
DE3031917A1 (de) * 1980-08-23 1982-04-01 Eisen-und Drahtwerk Erlau AG, 7080 Aalen Ratsche zum spannen von gurten, seilen u.dgl.
SE423985B (sv) * 1980-10-10 1982-06-21 Lennart Lindblad Bandvinsch
US4507829A (en) * 1983-04-21 1985-04-02 Robert Looker Light weight tensionable buckle
DE8329307U1 (de) * 1983-10-11 1984-03-15 Itw-Ateco Gmbh, 2000 Norderstedt Vorrichtung zum spannen von gurten oder dergleichen
US4612686A (en) * 1984-08-13 1986-09-23 Arthur Bollinger Strap tightener
US4823443A (en) * 1987-06-18 1989-04-25 Veldon Waters Strap tie down device and method for its use
US4844477A (en) * 1988-09-01 1989-07-04 Jayfro Corporation Game net assembly
FR2647427B1 (fr) * 1989-05-29 1991-09-06 Tractel Sa Appareil d'entrainement d'un lien porteur d'une charge, avec dispositif coordonne de deflection de la charge et guidage du lien
US5426827A (en) * 1993-03-01 1995-06-27 Pereles Brothers, Inc. Tensioning system for flexible straps
SE503792C2 (sv) * 1995-03-22 1996-09-09 Henry Norrby Redskap för applicering av dragkraft i band
DE19544932C1 (de) * 1995-12-01 1997-05-15 Gerhard Gleinser Klinkenschloß für Spanngurte
DE29615284U1 (de) * 1996-09-04 1996-10-31 Westdeutscher Drahtseil-Verkauf Dolezych GmbH & Co, 44147 Dortmund Spannvorrichtung zum Spannen von Gurten o.dgl.
US20040202516A1 (en) * 2003-04-11 2004-10-14 Lanser Jerry L. Attitude independent portable press for hand held tool and method
US6880810B1 (en) * 2003-10-14 2005-04-19 Ratchet Co., Ltd. Belt reel assembly for fastening goods on a truck
AU2006315370B2 (en) * 2005-11-15 2012-03-01 Winston Products Llc Retractable self-contained tie-down
US20080104811A1 (en) * 2006-11-08 2008-05-08 Burrows Ward C Tension limited ratchet buckle for securing cargo
WO2008130402A2 (en) 2007-04-19 2008-10-30 Sikorsky Aircraft Corporation Winch system for vtol aircraft
GB2461521B (en) * 2008-07-01 2012-11-07 Amsafe Bridport Ltd A buckle
EP2353934B1 (de) * 2010-02-01 2013-09-11 Spanset Inter AG Spannratsche und ein solche Spannratsche umfassendes Anschlagmittel
USD675498S1 (en) 2010-06-18 2013-02-05 Master Lock Company Llc Ratchet
US20120227223A1 (en) * 2011-03-07 2012-09-13 Knox Howard T Strap tensioning system
USD681411S1 (en) 2011-08-30 2013-05-07 Master Lock Company Llc Ratchet lock
KR102034909B1 (ko) 2011-09-16 2019-10-21 아무르 홀딩스 리미티드 측면-적재 래칫 장치
US20130326847A1 (en) * 2012-06-12 2013-12-12 Mei-Yu Zheng Strap-Tensioning Apparatus
US9061622B2 (en) * 2012-09-05 2015-06-23 Ancra International Llc Strap tensioning system
US9127475B2 (en) 2013-03-15 2015-09-08 David L. LeAnna Adjustable mount and umbrella
US20150128388A1 (en) * 2013-11-11 2015-05-14 Cory Mastbeth Binding apparatus, method and system
US9634386B2 (en) 2015-01-19 2017-04-25 Christopher C. Dundorf Apparatus for safely securing radiation-transparent panels covering the antenna service bays of wireless telecommunication towers and methods of installing the same
DE102016100425B4 (de) 2016-01-12 2021-12-09 Ingo Gerhard Dieckerhoff Slackline-Spannvorrichtung
FR3046916A1 (fr) * 2016-01-24 2017-07-28 Slack Inov Dispositif transportable permettant de tendre et de detendre un brin de sangle ou de corde quelle que soit l'amplitude de la tension ou de la detente desiree
US10160419B2 (en) * 2016-12-07 2018-12-25 Bestop Prp, Llc Belt ratcheting system with dual rollers and adjustable release buckle
WO2020247636A1 (en) 2019-06-05 2020-12-10 Hurley Garrett Ray Tool operated adjustment devices, fit systems, and line tensioning systems
US11872177B1 (en) 2019-09-12 2024-01-16 Gary Graham Mounted massage roller

Family Cites Families (7)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US2889136A (en) * 1955-09-26 1959-06-02 Gordon D Brown Strap fastening and tensioning device
USRE25069E (en) * 1956-12-17 1961-10-31 Web-tensioning buckle
US2993680A (en) * 1960-05-10 1961-07-25 Frank L Davis Quick adjustment, ratchet tensioned tiedown
GB816968A (en) * 1960-07-22 1959-07-22 Eastern Rotocraft Corp Strap securing device
US3180623A (en) * 1962-10-22 1965-04-27 Eastern Rotorcraft Corp Strap tie down devices
US3175806A (en) * 1963-11-04 1965-03-30 Brown Line Corp Ratchet buckle
US3749366A (en) * 1972-05-22 1973-07-31 Kinedyne Corp Ratchet buckle

Also Published As

Publication number Publication date
US4154427A (en) 1979-05-15
FR2387820A1 (fr) 1978-11-17
SE7803565L (sv) 1978-10-20
GB1582410A (en) 1981-01-07
DE2717157C2 (de) 1979-05-17
FR2387820B1 (sv) 1984-04-13
DE2717157B1 (de) 1978-09-14

Similar Documents

Publication Publication Date Title
SE418384B (sv) Med en sperranordning forsett friktionslas for spenning och fastlasning av ett bojligt festelement sasom en gordel eller en lina
FI63881B (fi) Anordning vid organ foer aotspaenning och laosning av sling eler lastband
US3848889A (en) Load fasteners
FI63343C (fi) Spaennanordning foer linor och band
US4324022A (en) Ratchet buckle having reinforcement strengthening means
US5323873A (en) Safety device
SE500013C2 (sv) Banduppsamlare
US4428099A (en) Tensioning apparatus
US7367277B2 (en) Pulley
US4912813A (en) Belt connection mechanism
FI79937C (sv) Draganordning för gardin
WO1982003838A1 (en) A locking device for a strap
EP0246210A2 (en) Device in strap tensioners
US20220281407A1 (en) Dual-web retractor arrangement
DE2950470A1 (de) Brems- und/oder blockiervorrichtung
DE202016100102U1 (de) Slackline-Spannvorrichtung
SE437791B (sv) Bandstreckare med bandlas
EP0061825B1 (en) Clamping means for a strap
GB2151458A (en) Belt reeling mechanism
US4156520A (en) Chain gear pulling and holding device
US4171797A (en) Winch arrangement
US20210070217A1 (en) Load strapping device
AU2011101507A4 (en) Load Restraint Apparatus
US4482102A (en) Webbing-lock mechanism suitable for use in vehicle seat belt
EP0842816A2 (en) Device for tensioning a fastening

Legal Events

Date Code Title Description
NUG Patent has lapsed

Ref document number: 7803565-6

Effective date: 19900528

Format of ref document f/p: F