RO122070B1 - Aparat dentar - Google Patents
Aparat dentar Download PDFInfo
- Publication number
- RO122070B1 RO122070B1 ROA200400070A RO200400070A RO122070B1 RO 122070 B1 RO122070 B1 RO 122070B1 RO A200400070 A ROA200400070 A RO A200400070A RO 200400070 A RO200400070 A RO 200400070A RO 122070 B1 RO122070 B1 RO 122070B1
- Authority
- RO
- Romania
- Prior art keywords
- capsule
- gas
- tooth
- ozone
- teeth
- Prior art date
Links
Classifications
-
- A—HUMAN NECESSITIES
- A61—MEDICAL OR VETERINARY SCIENCE; HYGIENE
- A61C—DENTISTRY; APPARATUS OR METHODS FOR ORAL OR DENTAL HYGIENE
- A61C19/00—Dental auxiliary appliances
- A61C19/06—Implements for therapeutic treatment
-
- A—HUMAN NECESSITIES
- A61—MEDICAL OR VETERINARY SCIENCE; HYGIENE
- A61C—DENTISTRY; APPARATUS OR METHODS FOR ORAL OR DENTAL HYGIENE
- A61C19/00—Dental auxiliary appliances
- A61C19/06—Implements for therapeutic treatment
- A61C19/063—Medicament applicators for teeth or gums, e.g. treatment with fluorides
- A61C19/066—Bleaching devices; Whitening agent applicators for teeth, e.g. trays or strips
Landscapes
- Health & Medical Sciences (AREA)
- Oral & Maxillofacial Surgery (AREA)
- Dentistry (AREA)
- Epidemiology (AREA)
- Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
- Animal Behavior & Ethology (AREA)
- General Health & Medical Sciences (AREA)
- Public Health (AREA)
- Veterinary Medicine (AREA)
- Dental Tools And Instruments Or Auxiliary Dental Instruments (AREA)
- Apparatus For Disinfection Or Sterilisation (AREA)
- Cosmetics (AREA)
- Nozzles (AREA)
Abstract
Invenţia se referă, în general, la o metodă pentru albirea dinţilor şi, în special, la o anumită metodă de albire a dinţilor, care utilizează ozon. Aparatul conform invenţiei este constituit dintr-un dispozitiv (10) pentru albirea dinţilor, care include o sursă (12) de gaz oxidant şi o piesă (16) manuală, care expune gazul cu ajutorul unor capsule (34, 36 şi 64), pe suprafaţa unor dinţi (40 şi 138), utilizând un baraj (140) ermetic, pentru a închide suprafeţele selectate pentru tratament.
Description
Prezenta invenție se referă la un aparat dentar care utilizează ozon, folosit, în special, pentru albirea dinților.
Pentru o perioadă lungă de timp, albirea dinților a fost considerată o dorință cosmetică. După o perioadă de timp, un dinte se decolorează în regiuni specifice sau sub formă de pete de culoare intensă.
Materialele dentare care sunt, în general, responsabile de prezentarea unei aparențe de murdar, sunt emailul dentar, dentina și peliculele dobândite.
în mod particular, emailul dentar este format, într-un mod predominant, din material anorganic, în principal sub formă de cristale de hidroxiapatită, având un conținut de 5% materie organică, mai ales sub formă de colagen. Dentina este compusă din proteină 20%, inclusiv colagen, cu un conținut de materie anorganică echilibrat, predominante fiind hidroxiapatită sub formă de cristale, similară cu cea care se găsește în emailul dentar. Peliculele dobândite reprezintă, pe de altă parte, un strat proteinaceu, care se află pe suprafața emailului dentar, care se regenerează rapid, chiar și după o curățire intensă a dintelui, folosind o pastă de profilaxie înalt abrazivă.
Decolorarea dintelui se datorează atât intervenției din exterior, cât și celei din interior. Colorarea suprafeței din exterior a dintelui este rezultatul acumulării a diverse substanțe cromogene (în plus față de cromogenii precursori, care, inițial, sunt incolori, dar mai târziu se transformă chimic în cromogeni) în pelicula dobândită. Această colorare, în mod obișnuit, poate fi îndepărtată prin metode mecanice, cu ajutorul unei chiurete, care îndepărtează pelicula dobândită sau porțiuni ale acesteia, împreună cu agenții cromogeni.
Totuși, îmbătrânirea colorării din exterior a fost cunoscută ca făcând colorarea din exterior mai puțin susceptibilă la îndepărtarea prin mijloace mecanice, probabil datorată penetrării colorării din exterior până în emailul dentar, pe măsura trecerii timpului. O astfel de colorare cere folosirea unor agenți chimici, cum ar fi agenți de oxigenare, care pot penetra până în emailul dentar, pentru a oxida sau solubiliza cromogenii dispuși în profunzime.
Spre deosebire de cea din exterior, colorarea din interior apare ca rezultat al substanțelor cromogenice derivate, din interiorul dintelui. Acest tip de colorare nu răspunde la metodele mecanice de albire a dinților și, de aceea, în mod uzual, se apelează la metode chimice. Mai mult, variația din compoziția dinților, incluzând și materialele de plombare, poate contribui la variația intensității culorii, având ca rezultat suprafețele de culoare mai închisă.
în general, compozițiile de materiale de albire se împart în două categorii: lichide, geluri sau paste, inclusiv pastele de dinți, care pot fi folosite mecanic, pe suprafața colorată a dintelui, cu scopul de a îndepărta partea colorată, folosind erodarea abrazivă a peliculei colorate dobândite; și lichide, geluri sau paste care îndeplinesc efectul de albire a dinților, printr-un procedeu chimic în timp, și care sunt în contact cu suprafața colorată a dinților o perioadă determinată, după care substanțele de albire sunt îndepărtate. în anumite cazuri, procedeele mecanice sunt combinate cu procedee chimice auxiliare, care pot fi oxidațive sau enzimatice.
în mod convențional, în procedeul de albire a dinților se folosește o peliculă de cauciuc sau un baraj, pentru izolarea dinților. Barajul este, în mod tipic, realizat din latex de cauciuc și are rolul de a proteja, prin apăsare peste fiecare dinte, fiind menținut pe poziție, cu clame convenționale și cu ligaturi. Barajul se realizează pentru a proteja țesuturile moi ale gingiei față de peroxizii tipici, folosiți în procedura de albire.
Pelicula de cauciuc sau barajul pot, uneori, să nu asigure o izolare perfectă și se pot lărgi, fiind posibil ca peroxidul să curgă și să producă disconfort pacientului. Pentru a grăbi procedura, după aplicarea pe dinți a soluției de peroxid, se folosește încălzirea, sau dinții acoperiți cu soluție de albire sunt expuși la radiație cu laser, încălzirea putând, de asemenea, să producă disconfort pacientului, dacă temperatura la nivelul pulpei dintelui devine prea mare. în această situație, sunt necesare mai multe ședințe de tratament.
RO 122070 Β1
Dezavantajele aparatelor și metodelor existente constau în aceea că: 1
- necesită folosirea agenților chimici de oxidare sau enzimatici, pentru albirea dinților;
- riscă o erodare abrazivă a dinților, prin folosirea unor mijloace mecanice de aplicare 3 a unor geluri sau paste pentru albirea dinților;
- necesită menținerea compoziției chimice de albire pe suprafața care necesită a fi 5 albită, pentru o perioadă de timp determinată, după care se impune utilizarea unei metode mecanice de îndepărtare a acestei compoziții, care nu este nici comodă, nici sigură pentru 7 pacient;
- pelicula de cauciuc sau barajul folosit pentru protecția restului suprafeței dinteluiși 9 a gingiei față de agresivitatea compoziției chimice de albire a dinților poate să nu asigure o izolare perfectă, cauzând, astfel, disconfort pacientului; 11
-încălzirea sau folosirea laserului, pentru grăbirea procesului de albire a zonei colorate a dinților, poate produce disconfort pacientului și, în consecință, apare necesitatea mai 13 multor ședințe de tratament.
Aparatul dentar, conform invenției, înlătură toate dezavantajele de mai sus, prin 15 aceea că permite utilizarea ozonului pentru albirea dinților, ceea ce permite fie albirea totală a dintelui, sau numai a unor porțiuni bine delimitate. Aparatul dentar permite izolarea dinților 17 care urmează a fi albiți și expunerea fiecăruia dintre dinții izolați la acțiunea ozonului. Aparatul poate fi realizat astfel încât să fie aplicat pe un număr de dinți sau individual, pe fiecare 19 dinte, în plus, așa cum s-a menționat anterior, porțiuni de dinte potfi, de asemenea, albite, în conformitate cu prezenta invenție. 21
Aparatul dentar are în alcătuire o sursă de gaz de oxidare, în care gazul de oxidare este ozonul, o piesă cu care se lucrează manual, care asigură furnizarea de gaz la un dinte, 23 și o capsulă atașată la mai sus menționata piesă, cu care se lucrează manual, pentru primirea gazului și expunerea suprafețelor selectate ale dintelui la gaz, capsula având o margine 25 elastică, pentru asamblare, etanșă la dinte în jurul suprafeței selectate, pentru a preveni scăparea de gaz. Pentru atașarea etanșă a capsulei la dinte, marginea elastică a capsulei 27 are un perimetru relativ uniform.
Aparatul dentar, conform invenției, având ca agent de albire ozonul sau un amestec 29 de gaze având un conținut de ozon, prezintă următoarele avantaje:
- aparatul este astfel realizat, încât zona supusă procesului albirii este foarte bine 31 etanșată și, ca rezultat, restul dintelui și gingia sunt bine protejate;
- disconfortul pacientului, determinat de utilizarea metodelor mecanice sau chimice 33 de albire a dințior, este eliminat;
- prin precizia mare cu care se delimitează și se etanșează zona supusă tratamen- 35 tului de albire, reduce numărul ședințelor de tratament și, respectiv, costurile aferente.
Se dă, în continuare, un exemplu concret de realizare a aparatului dentar, conform 37 invenției, în legătură și cu fig. 1...8, care reprezintă:
- fig. 1, schema bloc a aparatului pentru albirea dinților, aparat care conține o sursă 39 de gaz oxidant, o pompă de aspirație, o sursă de reducător, o pompă pentru reducător și un regulator pentru a asigura gazul oxidant la piesa cu care se lucrează manual; 41
- fig. 2, vedere a piesei cu care se lucrează manual, pentru alimentarea cu gaz la nivelul dintelui, piesă prezentând o capsulă atașată pentru a primi gazul; 43
- fig. 3, vedere a capătului piesei cu care se lucrează manual, prevăzută cu o capsulă, într-un exemplu de realizare alternativă, având o formă arcuită, pentru a ușura 45 aplicarea gazului de oxidare pe dinte;
- fig. 4, vedere care arătă modul de aplicare a gazului oxidant pe un dinte, între vârf 47 și gingie, folosind piesa cu care se lucrează manual și capsula din fig. 3;
RO 122070 Β1
- fig. 5, vedere în secțiune transversală a capsulei prezentate în fig. 2;
-fig. 6, vedere în secțiune transversală, printr-o capsulă, într-un exemplu de realizare care să asigure expunerea unei suprafețe selectate a dintelui la acțiunea gazului oxidant;
- fig. 7, secțiune transversală printr-o capsulă, într-un alt exemplu de realizare, care să asigure expunerea dinților adiacenți la gazul de oxidare;
- fig. 8, vedere a modului de folosire a capsulei prezentate în fig. 7, așa cum aceasta poate fi aplicată la dinții adiacenți.
Aparatul dentar, conform invenției, redat în fig. 1...4, are în compunere aparatul pentru albirea dinților, numerotat cu 10, care constă dintr-o sursă 12 de gaz oxidant, de preferat ozon, și o piesă 16, cu care se lucrează manual (vezi fig. 2), pentru furnizarea gazului la un dinte, așa cum se arată în fig. 1...3.
După cum este ilustrat în fig. 1, sursa 12 de ozon include un generator 20 de ozon și o pompă 22 de ozon, pentru furnizarea de ozon conform unui traseu 24, unui conector 28 și unui alt traseu 30, către piesa 16, cu care se lucrează manual. Termenul ozon, așa cum este folosit în prezenta invenție, se referă la orice gaz oxidant convenabil, ozon pur, aer ionizat și alte amestecuri gazoase cu ozon.
Ozonul este furnizat la o presiune, la o concentrație și pentru o perioadă de timp indicate de tipul de tratament, suficiente pentru a albi emailul dintelui.
După cum se poate observa în fig. 2...3, niște capsule 34 și 36, care sunt atașate la piesa 16, cu care se lucrează manual, sunt realizate pentru a primi gazul și pentru a expune o suprafață 38, selectată de pe un dinte 40, pentru albire (vezi fig. 3). Capsula 34 poate fi atașată la piesa 16, cu care se lucrează manual, în orice mod convențional, și constă dintr-o margine 44, elastică, sau perete lateral, pentru a izola ermetic dintele 40 și pentru a preveni scăparea de gaz în exterior.
în timpul lucrului, pot fi utilizate o serie de capsule de mărimi și forme diferite, pentru a se potrivi profilelor variate de dinți sau pentru a aplica ozon pe unele porțiuni sau suprafețe specifice ale unui dinte. De exemplu, așa cum este ilustrat în fig. 3, capsula 36 conține un trunchi 50, arcuit, pentru a ușura amplasarea capsulei 36 pe suprafața 38 selectată, care trebuie albită, așa cum este ilustrat în fig. 4. Capsulele 34 și 36 pot avea niște perimetre 52 și 54, relativ uniforme, pentru a izola ermetic dintele 40 între un vârf 58 și o gingie 60, așa cum este prezentat în fig. 4.
într-un alt exemplu de realizare, capsula 64 este prezentată în secțiunea transversală din fig. 6 și include un perete 66, lateral, sub formă conică, ce poate fi folosit pentru aplicarea gazului oxidant pe o suprafață mică, selectată (neprezentată), pe dintele 40.
Când se folosește o margine elastică sau un perete lateral, pentru cuplarea capsulei la suprafața 38 selectată, de pe dintele 40, ar fi recomandat să se utilizeze, separat, un izolator 68 (vezi fig. 6), pentru a produce o închidere ermetică între capsula 64 și dintele 40. în acest caz, nu este necesar ca peretele 66, lateral, să fie elastic.
Folosirea unei piese cu care se lucrează manual și a capsulei reduce semnificativ sau elimină expunerea gingiei la ozon. Astfel, dacă la pacient nu apare nici o iritație, prin felul cum este expusă gingia, aceasta permite albirea în totalitate a dinților pacientului, într-o singură ședință la dentist.
într-un alt exemplu de realizare, capsula 70 este prezentată în secțiune transversală, în fig. 7, și include niște pereți 72, care au conturul astfel încât să permită izolarea ermetică față de dinții 74, 76, alăturați, așa cum sunt prezentați în fig. 8. Așa cum se vede în fig. 8, marginea capsulei 80 are un contur 82, pentru a realiza o izolare ermetică față de capsulele 86, 88, care lucrează pe dinții 74, 76, alăturați.
RO 122070 Β1
Toate capsulele 34,64,70, ilustrate în fig. 5...7în secțiune transversală, includ came- 1 rele capsulelor 92, 94, 96, care contactează marginile capsulei 98,100,102. Așa cum sunt prezentate, fiecare dintre capsulele 34, 64, 70 sunt prevăzute cu pereții 44, 66, 72, care 3 delimitează camerele 92,94,96 și primele perimetre 106,108,110, pentru cuplarea ermetică a pereților 44, 66, 72, la piesa 16, cu care se lucrează manual. Al doilea rând de perimetre 5 112,114,116 realizează cuplarea pereților 44, 66, 72 la dintele 40 și zona selectă 38, la expunerea la gazul care circulă în camerele 92, 94, 96. 7
Așa cum este arătat în fig. 6, în exemplul de realizare al capsulei 64, primul perimetru 108 poate fi mai mare decât cel de-al doilea perimetru 115 sau, așa cum este prezentat în 9 fig. 7, primul perimetru 110 poate fi mai mic decât cel de-al doilea perimetru 116. în mod corespunzător, această diferență în designul capsulelor 64 și 70 face posibilă aplicarea 11 gazului oxidant la orice număr de contururi de dinți, ca și aplicarea gazului oxidant la o multitudine de dinți, așa cum este descris alăturat. 13
Referitor la fig. 1, aparatul 12 include o pompă de aspirație 120, cu niște trasee 30, 122,124 conectate la piesa 16, cu care se lucrează manual, pentru a permite circulația ozo- 15 nului în și din camerele capsulei 92, 94, 96.
Un regulator 126, care poate avea orice fel de design de circuit convențional, este 17 prevăzut pentru reglarea ozonului și a pompelor de aspirație 22,120, cu scopul de a circula gazul în și din camerele capsulei 92, 94, 96, la o presiune mai mică decât aceea care ar 19 permite scăparea gazului prin legăturile ermetice dintre capsulele 34, 64, 70 și dinții 40,86,
88. Controlul debitului de gaz se poate face prin valvele 127, reglate de către regulatorul 126. 21 în plus, aparatul 10 poate include o sursă reducător 128, care comunică cu fluidul din camerele capsulei 92,94,96, prin traseele 30,130 și o pompă parastalică 131. Reducătorul, 23 care poate fi o soluție de tiocianat sau pipermint, este folosit pentru a spăla camerele capsulei 92,94, 96 de gazul oxidant. Gazul oxidant este spălat prin traseul de aspirație 122, 25 după tratamentul cu ozon al dinților 40, 86, 88. Reducătorul este apoi aspirat prin traseul 122, într-un colector pentru pierderi 132. 27
Toate reziduurile de ozon sunt aspirate în colectorul 132, printr-o conductă 124, într-o canistră 134, prin traseul 136, pentru eliminarea finală a ozonului. Astfel, aparatul 12 asigură 29 un circuit total închis, pentru aplicarea și îndepărtarea ozonului la și de pe dinții 40, 86, 88.
Trebuie, de asemenea, apreciat că, atunci când capsulele 34, 36, 64 sunt utilizate 31 între dinții 40 și 138 (conform fig. 4), poate fi utilizat un baraj 140, care este necesar pentru a permite capsulelor 34, 36, 64 (conform fig. 4) o închidere ermetică a unei suprafețe 33 selectate pentru tratament, între dinții 40 și 138.
Se prezintă, în continuare, un studiu de test despre detectarea ozonului (ppm) în jurul 35 capsulei, folosind un analizor de ozon după 10 sau 20 s de tratare cu ozon in vivo. Studiul sau testul este destinat detectării ozonului (ppm) în jurul capsulei 34, folosind un analizor de 37 ozon, după 10 sau 20 s de tratare cu ozon in vivo.
Scopul acestuia este de evaluare a nivelului maxim detectabil de ozon (ppm) în jurul 39 capsulei 34, după 10 sau 20 s de tratare cu ozon in vivo.
Protocolul de studiu sau de test arată că tipul de senzor a fost utilizat permanent, la 41 2 mm de marginea capsulei, poziționat la jumătatea distanței dintre laturile mediane și ocluzale ale capsulei. Nivelul detectabil maxim de ozon (ppm) în jurul capsulei, de pe dinți, 43 este măsurat folosind un analizator de ozon, după 10 s de tratare cu ozon. Analizorul de ozon folosit a fost unul de tipul API450, care se găsește în comerț, provenind de la Enviro 45
Technologies, UK, și a fost calibrat de către furnizor, în săptămâna anterioară livrării, iar acest dispozitiv nu a mai fost folosit pentru nici un alt scop decât cel specificat în acest 47 studiu.
RO 122070 Β1
Placa de acoperire a fost îndepărtată, folosind o periuță de dinți sterilă, din fibră de nylon fină standard, manuală, folosind apa ca lubrifiant. Fiecare dinte a fost uscat folosind tampoane de vată și o seringă stomatologică 3 de aer. în continuare, dinții au fost expuși la gazul de ozon timp de 10 la 20 s, la temperatura camerei (23’C) și nivelul maxim de ozon detectabil a fost, de asemenea, măsurat, folosind acest analizor de ozon.
Rezultatele Studiului deTest
Nivelul de ozon maxim detectabil (ppm), care se află, în mod obișnuit, în jurul capsulei, timp de 10 s (fig. 1) sau 20 s (fig. 2), în exemplul de utilizare a ozonului, este prezentat mai jos, în tabelul 1.
Tabelul 1
Nivelul de ozon maxim detectabil | 'ppm) după 10 s de utilizare a ozonului | |
Tipul de dinți | Partea | Ozonul detectat (10 s) |
Incisivul de sus stânga | Mediană | 0,066 |
Premolarul 1 dreapta sus | Bu | 0,001 |
Caninul dreapta sus | Di | 0,002 |
Molarul 1 dreapta sus | B | 0,006 |
Premolarul 2 stânga sus | Bu | 0,076 |
Premolarul 2 dreapta jos | M | 0,058 |
Premolarul 1 stânga jos | Bu | 0.169 |
Lateralul jos stânga | Bu | 0,106 |
Lateralul dreapta sus | Di | 0,001 |
Caninul stânga jos | La | 0,147 |
Tabelul 2
Nivelul detectabil maxim de ozon (ppm) după 20 s de aplicare a ozonului
Tipul de dinți | Partea | Ozonul detectat (20 s) |
Lateralul stânga jos | Labială | 0,137 |
Premolarul 1 stânga jos | Bucală | 0,477 |
Incisivul dreapta jos | Labială | 0,069 |
Caninul dreapta sus | Labială | 0,033 |
Lateralul dreapta sus | Labială | 0,079 |
Premolarul 2 stânga jos | Bucală | 0,002 |
Molarul 1 dreapta jos | Bucală | 0,083 |
Lateralul stânga sus | Labială | 0,004 |
Caninul stânga jos | Labială | 0,056 |
Premolarul 1 stânga sus | Mediană | 0,001 |
Se poate concluziona că folosirea unei capsule este o cale sigură de furnizare de ozon, atunci când ozonul a fost aplicat pe dinte, timp de 10 sau 20 s, pentru albire.
Cu toate că, anterior, a fost descrisă o modalitate de utilizare și un aparat pentru tratamentul dentar, în conformitate cu prezenta invenție, în care este ilustrat felul în care invenția poate fi folosită avantajos, se apreciază că invenția nu se limitează la acestea. Corespunzător, oricare dintre modificările, variantele și aranjamentele cunoscute de cei cu pregătire în domeniu pot fi considerate ca făcând parte din obiectul prezentei invenții, așa cum este definit.
Claims (14)
- Revendicări 11. Aparat dentar (10), constând dintr-o sursă (12) de gaz de oxidant; o piesă (16) cu care 3 se lucrează manual, pentru furnizarea de gaz la un dinte (40, 74, 78), și o capsulă (34, 36,64,70) atașată la mai sus menționata piesă (16), cu care se lucrează manual, pentru primi- 5 rea gazului și expunerea suprafețelor selectate (38) ale dintelui (40, 74, 78) la gaz, caracterizat prin aceea că această capsulă (34,36,64,70) are o margine elastică (40,80, 798,100,102), pentru asamblare etanșă la dinte (40,74,78), în jurul suprafeței selectate (38), pentru a preveni scăparea de gaz. 9
- 2. Aparat conform revendicării 1, caracterizat prin aceea că gazul de oxidare este ozon.
- 3. Aparat conform revendicării 1, caracterizat prin aceea că marginea elastică a capsu- 11 lei (44) are un perimetru relativ uniform (52,54), pentru atașarea etanșă a dintelui (40) între vârf (58) și gingie (60). 13
- 4. Aparat conform revendicării 1, caracterizat prin aceea că marginea elastică a capsulei are un contur (82), pentru asamblarea etanșă la dinții adiacenți (74, 76). 15
- 5. Aparat conform revendicării 1, caracterizat prin aceea că marginea elastică a capsulei (44,98,100,102) are un perimetru conturat, pentru prinderea etanșă a vârfului (58) 17 pe dinte.
- 6. Aparat conform revendicării 1, caracterizat prin aceea că marginea elastică (80) a 19 capsulei are un perimetru (82) pentru asamblarea etanșă a vârfurilor (86, 88) la dinții adiacenți (74, 76). 21
- 7. Aparat conform revendicării 1, caracterizat prin aceea că sursa (12) de gaz de oxidant include o pompă (22) pentru ozon, o pompă (120) de aspirație și un traseu de aspirație 23 (122), conectat la mai sus menționata piesă, cu care se lucrează manual (16), pentru permiterea circulației gazului în și din camera capsulei (92, 94, 96), contractând marginea 25 elastică a capsulei (8,100,102).
- 8. Aparat conform revendicării 7, caracterizat prin aceea că este prevăzut cu un 27 regulator (126) pentru reglarea ozonului și cu pompe de aspirație (22,120), pentru a circula gazul în și din camera capsulei (92, 94, 96), la o presiune insuficientă permiterii pierderii 29 gazului, prin asamblarea etanșă între capsulă (34, 36, 64, 70) și dinte (40, 74, 76).
- 9. Aparat conform revendicării 7, caracterizat prin aceea că este prevăzut cu o sursă 31 de reducător (128) în fluxul de fluid din camera capsulei (2, 94, 96).
- 10. Aparat conform revendicării 9, caracterizat prin aceea că este prevăzut cu o pompă 33 pentru reducător (131), pentru circularea reducătorului (128) între camera capsulei (92,94,96), pentru a epura gazul de oxidare din camera capsulei (92,94,96) și traseul de aspirație 35 (122).
- 11. Aparat conform revendicării 10, caracterizat prin aceea că, la traseul de aspirație 37 (122) este conectat un colector de pierderi (132), pentru a primi reducătorul.
- 12. Aparat conform revendicării 11, caracterizat prin aceea că este prevăzut cu un filtru 39 (134) pentru îndepărtarea oricărui reziduu de gaz de oxidare, din traseul de aspirație (122).
- 13. Aparat conform revendicării 1, caracterizat prin aceea că această capsulă (34, 36, 4164, 70) este atașată la o piesă cu care se lucrează manual (16), pentru a primi gazul, și include un perete lateral (66), pentru direcționarea gazului pe suprafața selectată (38) a 43 dintelui (40).
- 14. Aparat conform revendicării 14, caracterizat prin aceea că peretele (66) lateral, din 45 jurul suprafeței (38) selectate, este prevăzut cu un izolator (68).
Applications Claiming Priority (3)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
US30957001P | 2001-08-02 | 2001-08-02 | |
US10/196,854 US6877985B2 (en) | 2001-08-02 | 2002-07-17 | Use of ozone to whiten teeth |
PCT/US2002/024137 WO2003011170A1 (en) | 2001-08-02 | 2002-07-31 | Use of ozone to whiten teeth |
Publications (1)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
RO122070B1 true RO122070B1 (ro) | 2008-12-30 |
Family
ID=26892308
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
ROA200400070A RO122070B1 (ro) | 2001-08-02 | 2002-07-31 | Aparat dentar |
Country Status (21)
Country | Link |
---|---|
US (2) | US6877985B2 (ro) |
KR (1) | KR100544508B1 (ro) |
CN (1) | CN100400011C (ro) |
BG (1) | BG64739B1 (ro) |
CU (1) | CU23144A3 (ro) |
EA (1) | EA005970B1 (ro) |
EE (1) | EE05229B1 (ro) |
GE (1) | GEP20053498B (ro) |
HR (1) | HRP20040099A2 (ro) |
HU (1) | HU226931B1 (ro) |
IL (2) | IL159850A0 (ro) |
LT (1) | LT5178B (ro) |
LV (1) | LV13181B (ro) |
MX (1) | MXPA04000976A (ro) |
NZ (1) | NZ530755A (ro) |
PL (1) | PL208396B1 (ro) |
RO (1) | RO122070B1 (ro) |
RS (1) | RS51035B (ro) |
SI (1) | SI21298A (ro) |
WO (1) | WO2003011170A1 (ro) |
ZA (1) | ZA200400441B (ro) |
Families Citing this family (9)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
WO2002096387A1 (en) | 2001-05-25 | 2002-12-05 | Medtronic, Inc. | Implantable medical device with controllable gaseous agent release system |
US20070170124A1 (en) * | 2006-01-26 | 2007-07-26 | Samir Said | Ozone supply system |
US20090285767A1 (en) * | 2008-05-15 | 2009-11-19 | Shenberg James E | Use of ozonated liquids and peroxides to whiten teeth |
EP2140833A1 (en) * | 2008-07-03 | 2010-01-06 | Curozone USA Inc. | Dental treatment apparatus |
RU2559932C2 (ru) | 2008-12-23 | 2015-08-20 | Дзе Бок Груп Лимитед | Косметическое отбеливание зубов |
GB0904198D0 (en) * | 2009-03-11 | 2009-04-22 | Linde Ag | Device for generating gaseous species |
US10245129B2 (en) | 2013-06-07 | 2019-04-02 | Panasonic Intellectual Property Management Co., Ltd. | Tooth bleaching device |
CN111419462A (zh) * | 2019-01-09 | 2020-07-17 | 曹荣华 | 一种口腔保健用品 |
CN115721570B (zh) * | 2022-09-29 | 2024-04-09 | 深圳爱尔创口腔技术有限公司 | 美白牙膏 |
Family Cites Families (26)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
US3882865A (en) * | 1974-06-04 | 1975-05-13 | George Christou Hatzitheodorou | Flushing device for dental bridges |
BE821274A (fr) * | 1974-10-18 | 1975-02-17 | Procede de nettoyage, sechage et remplissage de tubes capillaires ou autres conduits fermes a une de leurs extremites et de fin diametre | |
EP0050644B1 (en) * | 1980-04-25 | 1985-09-18 | A/S Orthana Kemisk Fabrik | Sterilized, preserved, stable mucine-containing solutions and sterilization method |
US4422450A (en) * | 1982-07-28 | 1983-12-27 | Panlmatic Company | Actinic ozone periodontal irrigating apparatus and method |
DE3446272C1 (de) * | 1984-12-19 | 1986-02-13 | Anette Dr. Med. Dent. Weber | Verfahren und Zahnbuerste zur Beseitigung von Keimen in der Mundhoehle |
DE3825824A1 (de) | 1988-07-29 | 1990-02-01 | Gottfried Dr Med Hertzka | Vorrichtung zur behandlung der zaehne und des zahnfleisches |
US4991570A (en) * | 1989-06-06 | 1991-02-12 | Horace Bullard | Vacuum teeth cleaning system and method |
US5055043A (en) * | 1990-07-19 | 1991-10-08 | Ervin Weiss | Dental fluid control apparatus |
US5197876A (en) * | 1991-01-25 | 1993-03-30 | Pamela Coston | Splatter guard for air polishing dental device |
US5547376A (en) * | 1992-06-18 | 1996-08-20 | Harrel; Stephen K. | Methods and apparatus for containing and recovering abrasive powders from an abrasive polisher |
US5356292A (en) * | 1993-12-23 | 1994-10-18 | Ho Phillip P | Dental sandblasting confiner |
ES2074029B1 (es) * | 1994-01-20 | 1996-03-16 | Serra Jaime Tona | Dispositivo para ozonizar peque¦as zonas o superficies con fines terapeuticos. |
US5593304A (en) * | 1995-06-16 | 1997-01-14 | Ram; Zeev | Dental apparatus including multiple-use electrically-oscillated handpiece |
US5942125A (en) * | 1996-05-14 | 1999-08-24 | Germiphene Corporation | Dental unit water purifier |
US5951285A (en) * | 1996-07-08 | 1999-09-14 | Ho; Phillip P. | Dental sandblasting confiner |
JP2000516221A (ja) * | 1996-07-29 | 2000-12-05 | モンゴメリー、ロバート・エリック | 二酸化塩素歯白色化組成物 |
JP2001524841A (ja) * | 1996-09-27 | 2001-12-04 | デンツプライ インターナショナル インコーポレーテッド | 研磨粉末を使用して歯をクリーニングするための方法及び装置 |
US6305936B1 (en) * | 1997-02-19 | 2001-10-23 | Ultradent Products, Inc. | Polymerizable isolation barriers with reduced polymerization strength and methods for forming and using such barriers |
US5928187A (en) * | 1998-04-06 | 1999-07-27 | Glukhov; Semyon A. | Device for oxygen prophylaxis and treatment of gum diseases |
CN2351102Y (zh) * | 1998-04-10 | 1999-12-01 | 许建中 | 负压水力牙齿清垢保健按摩装置 |
US6409508B1 (en) | 1998-06-08 | 2002-06-25 | Natural White | Use of ozone for the treatment of dental caries |
CN2388930Y (zh) * | 1999-09-24 | 2000-07-26 | 徐亚中 | 超声洁牙机用臭氧离子水发生器 |
US20020172707A1 (en) * | 2000-05-03 | 2002-11-21 | Catherine Joyce | Ultra-nutraceuticals and toothbursh sanitizer (ozone) |
JP2002026608A (ja) * | 2000-07-10 | 2002-01-25 | Murata Mfg Co Ltd | 誘電体フィルタ、誘電体デュプレクサおよび通信装置 |
US7270544B2 (en) * | 2001-03-28 | 2007-09-18 | Curozone Ireland Limited | Endodontic ozone therapy |
US6875018B2 (en) * | 2001-03-28 | 2005-04-05 | Curozone Ireland Limited | Use of ozone for the treatment of root canals |
-
2002
- 2002-07-17 US US10/196,854 patent/US6877985B2/en not_active Expired - Lifetime
- 2002-07-31 IL IL15985002A patent/IL159850A0/xx unknown
- 2002-07-31 CN CNB028151909A patent/CN100400011C/zh not_active Expired - Fee Related
- 2002-07-31 HU HU0402420A patent/HU226931B1/hu not_active IP Right Cessation
- 2002-07-31 NZ NZ530755A patent/NZ530755A/en not_active IP Right Cessation
- 2002-07-31 SI SI200220024A patent/SI21298A/sl not_active IP Right Cessation
- 2002-07-31 PL PL370040A patent/PL208396B1/pl not_active IP Right Cessation
- 2002-07-31 KR KR1020047001274A patent/KR100544508B1/ko not_active IP Right Cessation
- 2002-07-31 MX MXPA04000976A patent/MXPA04000976A/es active IP Right Grant
- 2002-07-31 WO PCT/US2002/024137 patent/WO2003011170A1/en not_active Application Discontinuation
- 2002-07-31 EA EA200400083A patent/EA005970B1/ru active IP Right Revival
- 2002-07-31 RS YUP-96/04A patent/RS51035B/sr unknown
- 2002-07-31 GE GE5386A patent/GEP20053498B/en unknown
- 2002-07-31 RO ROA200400070A patent/RO122070B1/ro unknown
- 2002-07-31 EE EEP200400063A patent/EE05229B1/xx not_active IP Right Cessation
-
2004
- 2004-01-13 IL IL159850A patent/IL159850A/en not_active IP Right Cessation
- 2004-01-21 ZA ZA2004/00441A patent/ZA200400441B/en unknown
- 2004-01-29 HR HRP20040099 patent/HRP20040099A2/xx not_active Application Discontinuation
- 2004-02-02 CU CU21A patent/CU23144A3/es not_active IP Right Cessation
- 2004-02-02 BG BG108558A patent/BG64739B1/bg unknown
- 2004-02-26 LV LVP-04-25A patent/LV13181B/lv unknown
- 2004-02-27 LT LT2004022A patent/LT5178B/lt not_active IP Right Cessation
- 2004-09-07 US US10/935,601 patent/US20050042575A1/en not_active Abandoned
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
US6877985B2 (en) | 2005-04-12 |
ZA200400441B (en) | 2005-03-30 |
BG108558A (en) | 2005-02-28 |
KR20040025706A (ko) | 2004-03-24 |
CU23144A3 (es) | 2006-06-29 |
YU9604A (sh) | 2006-08-17 |
CN1638701A (zh) | 2005-07-13 |
US20050042575A1 (en) | 2005-02-24 |
WO2003011170A1 (en) | 2003-02-13 |
EE05229B1 (et) | 2009-12-15 |
GEP20053498B (en) | 2005-04-25 |
SI21298A (sl) | 2004-04-30 |
MXPA04000976A (es) | 2005-02-17 |
IL159850A0 (en) | 2004-06-20 |
KR100544508B1 (ko) | 2006-01-23 |
PL370040A1 (en) | 2005-05-16 |
IL159850A (en) | 2010-11-30 |
CN100400011C (zh) | 2008-07-09 |
EE200400063A (et) | 2004-04-15 |
PL208396B1 (pl) | 2011-04-29 |
LV13181B (en) | 2004-10-20 |
EA005970B1 (ru) | 2005-08-25 |
HUP0402420A2 (hu) | 2005-05-30 |
RS51035B (sr) | 2010-10-31 |
EA200400083A1 (ru) | 2005-04-28 |
US20030082500A1 (en) | 2003-05-01 |
LT5178B (lt) | 2004-11-25 |
NZ530755A (en) | 2006-09-29 |
HU226931B1 (en) | 2010-03-29 |
HRP20040099A2 (en) | 2004-12-31 |
BG64739B1 (bg) | 2006-02-28 |
LT2004022A (en) | 2004-07-26 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
Fuss et al. | Tubular permeability to calcium hydroxide and to bleaching agents | |
Baratieri et al. | Nonvital tooth bleaching: guidelines for the clinician. | |
EP1335680B1 (en) | Apparatus for the treatment of dental caries | |
Leonard et al. | Use of different concentrations of carbamide peroxide for bleaching teeth: an in vitro study | |
Ho et al. | An in vitro comparison of different bleaching agents in the discolored tooth | |
Sulieman | An overview of bleaching techniques: 3. In-surgery or power bleaching | |
Pisano et al. | Intraorifice sealing of gutta-percha obturated root canals to prevent coronal microleakage | |
US7802989B2 (en) | Ozone tray | |
Casey et al. | The use of dentinal etching with endodontic bleaching procedures | |
Warren et al. | An in vitro comparison of bleaching agents on the crowns and roots of discolored teeth | |
De Oliveira et al. | Sealing evaluation of the cervical base in intracoronal bleaching | |
RO122070B1 (ro) | Aparat dentar | |
Cox et al. | Technique sensitivity: biological factors contributing to clinical success with various restorative materials | |
Boksman et al. | Non‐vital bleaching—internal and external | |
Klukowska et al. | The effects of high concentration tooth whitening bleaches on microleakage of Class V composite restorations | |
Torres et al. | Effect of calcium hydroxide on ph changes of the external medium after intracoronal bleaching | |
Anugrahati et al. | Management of non-vital teeth discoloration with the internal bleaching: A case report | |
GB2416309A (en) | Whitening teeth by dehydration and bleaching | |
US7021931B1 (en) | Apparatus for the treatment of dental caries | |
CZ303933B6 (cs) | Dentální zarízení pro belení zubu se zdrojem ozónu | |
Goldstein et al. | Bleaching of vital and pulpless teeth | |
Kamel | BLEACHING EFFICACY OF TWO CONCENTRATION OF CARBAMIDE PEROXIDE VERSUS 35% HYDROGEN PEROXIDE ON COLOR CHANGE AND EXTRA-RADICULAR DIFFUSION OF PEROXIDE IN NON-VITAL DISCOLORED TEETH | |
Messing et al. | The Bleaching of Pulpless Teeth | |
CA2681213A1 (en) | Dental treatment device | |
Singh | Effect Of Different Intracoronal Barriers On The Leakage Of Bleaching Agents Used In Non-Vital Bleaching–An In Vitro Study |