RO121966B1 - Procedeu de recuperare a acidului cianhidric - Google Patents

Procedeu de recuperare a acidului cianhidric Download PDF

Info

Publication number
RO121966B1
RO121966B1 ROA200001128A RO200001128A RO121966B1 RO 121966 B1 RO121966 B1 RO 121966B1 RO A200001128 A ROA200001128 A RO A200001128A RO 200001128 A RO200001128 A RO 200001128A RO 121966 B1 RO121966 B1 RO 121966B1
Authority
RO
Romania
Prior art keywords
hydrocyanic acid
process according
collector
recovery
contactor
Prior art date
Application number
ROA200001128A
Other languages
English (en)
Inventor
Kenneth P Keckler
Sanjay P. Godbole
Original Assignee
Bp Amoco Corporation
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Bp Amoco Corporation filed Critical Bp Amoco Corporation
Publication of RO121966B1 publication Critical patent/RO121966B1/ro

Links

Classifications

    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C07ORGANIC CHEMISTRY
    • C07CACYCLIC OR CARBOCYCLIC COMPOUNDS
    • C07C253/00Preparation of carboxylic acid nitriles
    • C07C253/32Separation; Purification; Stabilisation; Use of additives
    • C07C253/34Separation; Purification

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Organic Chemistry (AREA)
  • Organic Low-Molecular-Weight Compounds And Preparation Thereof (AREA)
  • Low-Molecular Organic Synthesis Reactions Using Catalysts (AREA)
  • Gas Separation By Absorption (AREA)
  • Treating Waste Gases (AREA)

Abstract

Invenţia se referă la un procedeu de recuperarea acidului cianhidric rezultat din sinteza acrilonitrilului sau metacrilonitrilului, în care cel puţin o parte a materialului sub formă de vaporiconţinând acid cianhidric, care este purjat la un colector de faclă, este direcţionat spre o zonă de recuperare a acidului cianhidric.

Description

Invenția se referă la un procedeu de recuperare a acidului cianhidric rezultat din sinteza acrilonitrilului sau metacrilonitrilului.
Recuperarea acidului cianhidric ca produs secundar în fabricația acrilonitrilului/metacrilonitrilului prin amoxidarea propilenei sau izobutilenei la scară industrială s-a efectuat prin stoparea cu apă a efluentului reactorului, urmată de trecerea fluxului gazos (care conține acrilonitril sau metacrilonitril, precum și produsul secundar - acidul cianhidric) rezultat în urma stopării printr-un absorber, în care apa și gazele sunt contactate în contracurent pentru a îndepărta practic tot acidul cianhidric și acrilonitrilul sau metacrilonitriluI. Fluxul apos care conține acid cianhidric și acrilonitril sau metacrilonitril este trecut apoi printr-o serie de coloane de distilare și decantoare pentru separarea și purificarea acrilonitrilului sau metacrilonitrilului dintr-un flux de vapori care conține practic tot acidul cianhidric.
Sistemele tipice de recuperare și purificare care sunt folosite în timpul obținerii acrilonitrilului sau metacrilonitrilului sunt prezentate în brevetele US 4234510 și US 3885928.
Problema pe care o rezolvă prezenta invenție este realizarea unui procedeu de recuperare a produsului secundar, acidul cianhidric, din colectorul de faclă de la obținerea acrilonitrilului sau metacrilonitrilului.
Procedeul de recuperare a acidului cianhidric rezultat din sinteza, prin reacția de amoxidare a propilenei sau izobutilenei, a acrilonitrilului sau metacrilonitrilului conform invenției înlătură dezavantajele menționate mai sus prin aceea că cel puțin o parte a materialului sub formă de vapori conținând acid cianhidric, care este purjat la un colector de faclă, este direcționată spre o zonă de recuperare a acidului cianhidric.
într-o variantă preferată a procedeului, conform invenției, conținutul colectorului de faclă este transportat la un contactor în care respectivul conținut al colectorului de faclă este contactat cu un flux apos, în care cel puțin o porțiune din acidul cianhidric conținut în respectivul colector de faclă este absorbită în numitul flux apos.
într-o altă variantă preferată a procedeului, recuperarea acidului cianhidric cuprinde o operație aleasă din grupul format din spălarea în contracurent a fazei apoase, spălarea în contracurent a fazei organice, spălarea în echicurent a fazei apoase, spălarea în echicurent a fazei organice, distilare, extracție, percolare, adsorbție, absorbție, condensare selectivă și reacția selectivă.
într-o altă variantă prefarată a procedeului, operația de recuperare a acidului cianhidric cuprinde spălarea în fază apoasă în contracurent.
într-o altă variantă preferată a procedeului, operația de recuperare a acidului cianhidric cuprinde spălarea în fază apoasă în echicurent.
într-o altă variantă preferată a procedeului, contactorul este ales din grupul format din scruberîn contracurent, scruberîn echicurent, coloană de distilare, coloană de extracție, coloană de percolare, turn de adsorbție, turn de absorbție și turn de condensare selectivă.
într-o altă variantă preferată a procedeului, contactorul este un scruber în contracurent.
într-o altă variantă preferată a procedeului, contactorul este un scruberîn echicurent. într-o altă variantă preferată a procedeului, contactorul este o coloană de distilare. Alte probleme, avantaje și elemente de noutate ale prezentei invenții se vor prezenta în descrierea care urmează și, în parte, devin clare specialiștilor în domeniu în urma examinării sau pot fi aflate din practica prezentei invenții. Problemele și avantajele invenției pot fi realizate și obținute cu ajutorul variantelor și combinațiilor indicate în revendicările anexate. Pentru rezolvarea problemelor menționate, precum și a altora și în concordanță cu scopul prezentei invenții, realizat și descris pe larg în prezenta descriere, procedeul conform
RO 121966 Β1 invenției cuprinde transportarea efluentului reactorului obținut în timpul amoxidării propilenei 1 sau izobutilenei la o coloană de stopare în care gazele fierbinți ale efluentului sunt răcite prin contact cu un flux apos, trecând fracția de vârf a efluentului răcit al reactorului la un absorber 3 în care acidul cianhidric și acrilonitrilul și metacrilonitriluI brute sunt absorbite în apă, trecerea soluției apoase care conține acid cianhidric și acrilonitril sau metacrilonitril, plus alte 5 impurități, la o primă coloană de distilare (coloană de recuperare) în care o porțiune semnificativă de apă și impurități sunt îndepărtate ca produs de blaz lichid în timp ce acidul 7 cianhidric, apa, o porțiune mică de impurități și acrilonitril sau metacrilonitril sunt îndepărtate ca flux de vapori de vârf. în întregul procedeu, diferitele fluxuri de vapori de la unitățile de 9 proces sunt purjate la un colector de faclă al procesului, care direcționează aceste materiale la un utilaj de oxidare termică la temperatură ridicată, sau la faclă, pentru evacuare eficientă 11 și în siguranță.
Invenția de față îmbunătățește operarea cunoscută prin adăugarea unei unități supli- 13 mentare de recuperare a acidului cianhidric la colectorul de faclă al procesului.
într-o realizare preferată a prezentei invenții, procesul de recuperare este efectuat 15 prin direcționarea conținuturilor colectorului de faclă al procesului la un contactor cu două faze în contra-curent, în care conținuturile gazoase ale colectorului de faclă al procesului 17 sunt direcționate în sus într-un vas și un flux apos care curge în jos contactează materialele gazoase din colectorul de faclă al procesului pentru a extrage din acestea acidul cianhidric. 19
Prezenta invenție permite o recuperare mai eficientă a acidului cianhidric. Această recuperare avansată înseamnă că mai puțin acid cianhidric este direcționat spre incinerare, 21 ceea ce are ca rezultat o scădere a emisiilor prin combustia gazului rezidual.
în continuare, se va prezenta pe larg prezenta invenție. Efluentul reactorului obținut 23 prin amoxidarea propilenei sau izobutilenei, gazul care conține amoniac și oxigen dintr-un reactor cu pat fluidizat în contact cu un catalizator de amoxidare în pat fluidizat este 25 transportat la o coloană de stopare printr-o conductă de transfer, în care gazele efluente fierbinți sunt răcite prin contact cu apă pulverizată. Gazul efluent răcit conținând produsul 27 dorit (acrilonitril sau metacrilonitril, acetonitril și acid cianhidric) este trecut apoi în partea de jos a unui absorber printr-o conductă de transfer în care produșii sunt absorbiți în apa care 29 intră în absorber prin partea de sus. Gazele neabsorbite trec de la absorber printr-o conductă plasată la partea superioară a absorberului și pot fi direcționate la colectorul de faclă al 31 procesului sau la procese de recuperare ulterioare. Fluxul apos care conține produsul dorit este apoi trecut printr-o conductă pe la partea de jos a absorberului spre partea de sus a 33 unei prime coloane de distilare (coloană de recuperare) pentru purificarea ulterioară a produsului. Produsul se recuperează sub formă de lichid din partea de sus a coloanei de 35 recuperare și este trimis la o a doua coloană de distilare (coloană de vârf) printr-o conductă de alimentare, în timp ce apa și alte impurități sunt îndepărtate prin partea de jos a coloanei 37 de recuperare. Gazele necondensabile prezente la partea de sus a coloanei de recuperare pot fi direcționate, de asemenea, la colectorul de faclă al procesului. în coloana de vârf, 39 acidul cianhidric este preluat ca fracție de vârf și îndepărtat din coloană, răcit într-un condensator și materialul rezultat direcționat la cilindrul de reflux. Lichidul de reflux din cilindrul 41 de reflux este returnat la porțiunea superioară a coloanei de vârf. Materialul sub formă de vapori este, de asemenea, îndepărtat din cilindrul de reflux și răcit într-un condensator de 43 acid cianhidric. Efluentul răcit și parțial condensat al condensatorului de acid cianhidric este direcționat la recipientul de acid cianhidric. Porțiunea lichidă a acidului cianhidric este 45 îndepărtată din recipientul de acid cianhidric și returnată în procesul de recuperare. Acidul cianhidric necondensat, împreună cu alt material necondensabil este îndepărtat din reci- 47 pientul de acid cianhidric și poate fi trimis prin intermediul colectorului de faclă al procesului
RO 121966 Β1 direct la un incinerator sau purificat și recuperat prin mijloace convenționale folosite în domeniu. Există și alte fluxuri de proces care pot fi trimise la colectorul de faclă al procesului pentru o evacuare în siguranță.
O problemă de operare semnificativă întâlnită în recuperarea și purificarea produșilor din procedeul de obținere a acrilonitrilului și metacrilonitrilului este formarea acidului cianhidric polimeric, în principal în coloana de stopare și cea de vârf. în special, acidul cianhidric polimeric se formează pe talere și pe părțile interioare în coloana de vârf deasupra locului de alimentare al coloanei. Acidul cianhidric polimeric solid produce depuneri pe talerele de distilare, pe tubulatură, deversoare ș.a. stricând echilibrul hidraulic al interfeței lichid/vapori în coloana de vârf.
Formarea acidului cianhidric polimeric este bine cunoscută, dar nu bine înțeleasă sau cuantificată. Când unitățile de procedeu, în special coloanele de vârf sunt controlate și curățate în timpul întreținerii de rutină, acidul cianhidric polimeric este îndepărtat din proces împreună cu orice acumulare a produșilor secundari de coroziune și a reziduurilor. Cantitatea de acid cianhidric polimeric nu a fost măsurată cu precizie ci a fost evaluată numai calitativ din punct de vedere al impactului asupra operabilității procedeului.
în plus, o măsurătoare extrem de precisă a cantității de acid cianhidric în materialul din colectorul de faclă al procesului este foarte dificilă. Datorită cantităților mari de gaze necondensabile, cum arfi azot și hidrocarburi ușoare, care sunt purjate la colectorul de faclă al procesului, orice mică eroare de eșantionare este mărită când se calculează conținutul de acid cianhidric. Asemenea erori de eșantionare au loc ca rezultat al dezechilibrelor ușoare în procedeele de eșantionare izocinetice, erori mici de calibrare în tehnicile de determinare a compoziției și degradarea probei. O diferență mai semnificativă se poate datora naturii dinamice a procedeului de obținere și de recuperare. Unitățile care direcționează materialul la colectorul de faclă al procesului funcționează într-un interval larg de condiții și orice perturbare a unei unități de proces afectează operarea tuturor unităților care primesc căldură sau material de la unitatea perturbată. Astfel, orice eșantionare trebuie să se bazeze pe o înțelegere clară a funcționării procedeului și evaluarea parametrului care descrie cel mai bine operația tipică.
Ca rezultat al unei înțelegeri imperfecte a chimismului procesului și compoziției materialului din colectorul de faclă al procesului, operatorii unităților de producție a acrilonitrilului și metacrilonitrilului au atribuit marea parte a pierderilor de acid cianhidric formării acidului cianhidric polimeric, când au făcut bilanțul de materiale al unității respective. Părerea generală, bazată pe date furnizate în instalație timp de mulți ani, a fost că mai puțin de un procent (1 %) din produsul secundar (HCN) obținut în astfel de unități a fost direcționat la colectorul de faclă al procesului. Deși pierderea acestui material a fost o pierdere economică, concentrația diluată a acidului cianhidric în materialul colectorul de faclă al procesului nu a justificat măsurile extreme necesare pentru recuperarea acestui material. Produsul secundar valoros a fost ars la faclă din motive de siguranță, deoarece s-a crezut că sunt mult prea ridicate costurile de recuperare.
în efortul de a reduce orice impact asupra mediului cauzat de incinerarea acidului cianhidric la faclă, s-a montat un al doilea scruber în contra-curent pentru a prelucra conținutul colectorului de faclă al procesului. Conținutul colectorului de faclă al procesului s-a contactat cu un flux lichid apos care curge în direcție opusă. Porțiunile necondensabile ale materialului colectorului de faclă al procesului s-au separat din fluxul apos și s-au direcționat la colectorul de faclă al procesului și s-au ars, ca mai sus. Fluxul lichid apos s-a returnat în procesul de recuperare și purificare și s-a amestecat cu fluxul apos principal care este folosit pentru absorbția produșilor doriți, care ies din reactor și ulterior distilat la nivelul de puritate dorit.
RO 121966 Β1
Prin evaluarea compoziției fluxului lichid apos returnat la procesul de recuperare din 1 scruberul colectorului de faclă al procesului, s-a descoperit că aproape zece procente (10%) din randamentul teoretic al produsului secundar (HCN) considerată a exista în materialul co- 3 lectorului de faclă al procesului. Nivelul ridicat de acid cianhidricîn materialul colectorului de faclă al procesului a fost total neașteptat pentru operatorii acestor unități. Până la recupe- 5 rarea materialului, specialiștii în domeniul obținerii și purificării acrilonitrilului sau metacrilonitrilului nu au avut cunoștință de nivelul ridicat de produs secundar (HCN) care s-a 7 direcționat la faclă timp de ani de funcționare și nici de avantajele economice care s-ar fi putut obține prin recuperarea acidului cianhidric la acel nivel. 9
Comparativ cu măsurătoarea acidului cianhidric în materialul în fază de vapori din colectorul de faclă al procesului, recuperarea prin spălare cu apă în contracurent dă de mai 11 multe ori cantitatea de acid cianhidric recuperat așteptată. Dificultatea măsurării cu precizie a acidului cianhidricîn faza de vapori, cuplată cu convingerea că o cantitate semnificativ mai 13 mare de acid cianhidric s-a polimerizat în echipamentul de proces și dificultatea cuantificării cantității reale de acid cianhidric polimeric recuperat în timpul proceselor de întreținere, a 15 condus pe specialiștii din domeniu la concluzia că numai cantități mici de acid cianhidric sunt disponibile pentru recuperare din materialul pentru faclă. Numai implementarea unui proces 17 de recuperare a furnizat o indicație a mărimii reale a cantităților de acid cianhidric arse anterior. 19
Deși s-a folosit un contactor apos în contracurent pentru a recupera acidul cianhidric din materialul colectorului de faclă al procesului, pot fi folosite cu rezultate similare și alte 21 procedee cunoscute în domeniu. Asemenea procedee includ, dar nu sunt limitate, scrubere în fază apoasă și organică în contracurent și echicurent, distilare, extracție, percolare, 23 adsorbție, absorbție, condensare selectivă, reacție selectivă ș.a. Există o restricție suplimentară a căderii mici de presiune pentru operarea sistemului colectorului de faclă fără să rezulte 25 o contrapresiune mai înaltă. Alte aspecte se referă la menținerea integrității sistemului de faclă ca sistem de evacuare și control de urgență când se instalează un sistem pentru a 27 spăla sau capta materiale suplimentare din fluxurile purjate normal.
De preferință, reacția de amoxidare este efectuată într-un reactor cu pat fluidizat deși 29 pot fi folosite și alte tipuri de reactoare, cum ar fi cele cu deplasare liniară. Reactoarele cu pat fi uidizat pentru obținerea acrilonitrilului sunt binecunoscuteîn domeniu. De exemplu, este 31 adecvată schema reactorului prezentată în brevetele US 3230246.
Condițiile pentru ca să se desfășoare reacția de amoxidare sunt cunoscute în 33 domeniu așa cum este evidențiat în brevetele US 5093299; 4863891; 4767878 și 4503001. în mod tipic, procesul de amoxidare este efectuat prin contactarea propilenei sau izobutilenei 35 în prezența amoniacului și oxigenului cu un catalizator în pat fluidizat, la o temperatură ridicată, pentru a se obține acrilonitril sau metacrilonitril. Poate fi folosită orice sursă de oxigen. 37 Din motive economice, totuși, se preferă utilizarea aerului. Raportul molar tipic de oxigen la olefină la alimentare este în intervalul de la 0,5:1 la 4:1, de preferință de la 1:1 la 3:1. Ra- 39 portul molar dintre amoniac și olefină în alimentarea reacției poate varia între 0,5:1 la 5:1.
Nu există o limită superioară a raportului amoniac-olefină, dar nu există niciun motiv pentru 41 a se depăși un raport de 5:1 din considerente economice.
Reacția este efectuată la o temperatură între 260°C și 600°C, dar intervalele preferate 43 sunt de la 310°C la 500°C, în special preferate între 350°C și 480°C. Timpul de contact, deși nu este critic, este cuprins în general în intervalul de la 0,1 la 50 secunde, de preferință de 45 la 1 la 15 secunde.
Pe lângă catalizatorul prezentat în US 3642930, se pot folosi și alți catalizatori pentru 47 aplicarea prezentei invențiicum sunt cei prezentați în US 5093299.
RO 121966 Β1
După cum este evident specialiștilor în domeniu, diferite modificări ale prezentei invenții pot fi făcute în lumina expunerii făcute și a discuției fără a se depărta de spiritul și sfera de protecție dată de revendicări.

Claims (9)

  1. Revendicări
    1. Procedeu de recuperare a acidului cianhidric rezultat din sinteza acrilonitrilului sau metacrilonitrilului, caracterizat prin aceea că cel puțin o parte a materialului sub formă de vapori conținând acid cianhidric, care este purjat la un colector de faclă, este direcționată spre o zonă de recuperare a acidului cianhidric.
  2. 2. Procedeu conform revendicării 1, caracterizat prin aceea că, conținutul colectorului de faclă este transportat la un contactor în care respectivul conținut al colectorului de faclă este contactat cu un flux apos, în care cel puțin o porțiune din acidul cianhidric conținut în respectivul colector de faclă este absorbită în numitul flux apos.
  3. 3. Procedeu conform revendicării 1, caracterizată prin aceea că recuperarea acidului cianhidric cuprinde o operație aleasă din grupul format din spălarea în contracurent a fazei apoase, spălarea în contracurent a fazei organice, spălarea în echicurent a fazei apoase, spălarea în echicurent a fazei organice, distilare, extracție, percolare, adsorbție, absorbție, condensare selectivă și reacția selectivă.
  4. 4. Procedeu conform revendicării 3, caracterizată prin aceea că operația de recuperare a acidului cianhidric cuprinde spălarea în fază apoasă în contracurent.
  5. 5. Procedeu conform revendicării 1, caracterizată prin aceea că operația de recuperare a acidului cianhidric cuprinde spălarea în fază apoasă în echicurent.
  6. 6. Procedeu conform revendicării 2, caracterizat prin aceea că, contactorul este ales din grupul format din scruber în contracurent, scruber în echicurent, coloană de distilare, coloană de extracție, coloană de percolare, turn de adsorbție, turn de absorbție și turn de condensare selectivă.
  7. 7. Procedeu conform revendicării 6, caracterizat prin aceea că, contactorul este un scruber în contracurent.
  8. 8. Procedeu conform revendicării 6, caracterizat prin aceea că, contactorul este un scruber în echicurent.
  9. 9. Procedeu conform revendicării 6, caracterizat prin aceea că, contactorul este o coloană de distilare.
ROA200001128A 1998-05-20 1999-05-18 Procedeu de recuperare a acidului cianhidric RO121966B1 (ro)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US09/082,403 US5959134A (en) 1998-05-20 1998-05-20 Recovery of organics from process flare header
PCT/US1999/011030 WO1999059963A1 (en) 1998-05-20 1999-05-18 Recovery of organics from process flare header

Publications (1)

Publication Number Publication Date
RO121966B1 true RO121966B1 (ro) 2008-09-30

Family

ID=22170985

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
ROA200001128A RO121966B1 (ro) 1998-05-20 1999-05-18 Procedeu de recuperare a acidului cianhidric

Country Status (15)

Country Link
US (1) US5959134A (ro)
EP (2) EP1961736A1 (ro)
JP (2) JP2002515479A (ro)
KR (1) KR100630642B1 (ro)
CN (1) CN100439327C (ro)
AU (1) AU4086699A (ro)
BG (1) BG65192B1 (ro)
BR (1) BR9910601B1 (ro)
CA (1) CA2332502A1 (ro)
MY (1) MY123322A (ro)
RO (1) RO121966B1 (ro)
RU (1) RU2258695C2 (ro)
TR (1) TR200003412T2 (ro)
TW (1) TW584575B (ro)
WO (1) WO1999059963A1 (ro)

Families Citing this family (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US6296739B1 (en) * 1999-01-08 2001-10-02 The Standard Oil Company Operation of heads column
CN103551009B (zh) * 2013-11-20 2015-10-28 天津渤海化工有限责任公司天津碱厂 一种火炬管线中有机物回收装置
CN106474877A (zh) * 2015-08-26 2017-03-08 中国石油化工股份有限公司 回收尾气并消除火炬气排放的系统及方法

Family Cites Families (18)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
IT708871A (ro) 1962-11-28
US3642930A (en) 1968-12-30 1972-02-15 Standard Oil Co Ohio Process for the manufacture of isoprene from isoamylenes and methyl butanols and catalyst therefor
DE1920761A1 (de) * 1969-04-24 1970-11-12 Bayer Ag Verfahren zur Trennung von Acrylnitril und Acetonitril
US4503001A (en) 1970-10-30 1985-03-05 Standard Oil Company (Indiana) Process for the manufacture of acrylonitrile and methacrylonitrile
US4863891A (en) 1971-02-04 1989-09-05 The Standard Oil Company Catalyst for the manufacture of acrylonitrile and methacrylonitrile
US4767878A (en) 1971-02-04 1988-08-30 The Standard Oil Company Process for the manufacture of acrylonitrile and methacrylonitrile
US4234510A (en) 1973-06-07 1980-11-18 Standard Oil Company Recovery of acrylonitrile or methacrylonitrile by condensation
US3885928A (en) * 1973-06-18 1975-05-27 Standard Oil Co Ohio Acrylonitrile and methacrylonitrile recovery and purification system
US4148865A (en) * 1978-01-06 1979-04-10 The Lummus Company Treatment of cyanide byproduct in nitrile production
JPS57129822A (en) * 1981-02-05 1982-08-12 Asahi Chem Ind Co Ltd Recovering and purifying method for hydrocyanic acid
JPS5980650A (ja) * 1982-10-29 1984-05-10 Asahi Chem Ind Co Ltd メタクリロニトリルの精製方法
JPS60147288A (ja) * 1984-01-05 1985-08-03 Mitsubishi Chem Ind Ltd アンモオキシデ−シヨン工程廃水の処理方法
JPS60188357A (ja) * 1984-03-05 1985-09-25 モンサント コンパニ− オレフイン系不飽和ニトリル類製造のためのアンモキシデ−シヨン法
US4870201A (en) * 1988-12-08 1989-09-26 The Boc Group, Inc. Process for the production of nitriles
US5008414A (en) * 1988-12-08 1991-04-16 The Boc Group, Inc. Process for the production of oxides
US5093299A (en) 1990-01-09 1992-03-03 The Standard Oil Company Catalyst for process for the manufacture of acrylonitrile and methacrylonitrile
US5703268A (en) * 1996-04-08 1997-12-30 The Standard Oil Company Acrylonitrile recovery process
US5840955A (en) * 1997-11-25 1998-11-24 Sockell; Edward J. Waste minimization and product recovery process

Also Published As

Publication number Publication date
CA2332502A1 (en) 1999-11-25
JP2011102236A (ja) 2011-05-26
EP1087936A1 (en) 2001-04-04
KR100630642B1 (ko) 2006-10-02
TW584575B (en) 2004-04-21
KR20010025068A (ko) 2001-03-26
RU2258695C2 (ru) 2005-08-20
BR9910601B1 (pt) 2011-11-29
US5959134A (en) 1999-09-28
JP2002515479A (ja) 2002-05-28
EP1961736A1 (en) 2008-08-27
BG65192B1 (bg) 2007-06-29
BR9910601A (pt) 2001-01-16
CN1301251A (zh) 2001-06-27
BG104923A (en) 2001-05-31
WO1999059963A1 (en) 1999-11-25
TR200003412T2 (tr) 2001-03-21
MY123322A (en) 2006-05-31
AU4086699A (en) 1999-12-06
CN100439327C (zh) 2008-12-03

Similar Documents

Publication Publication Date Title
KR840002431B1 (ko) 불순한 수용액으로부터 에틸렌옥사이드를 분리하는 방법
EP0624388B1 (en) Fusel oil stripping
WO2005070880A1 (en) Process for the purification of olefinically unsaturated nitriles
WO1996016953A1 (en) Improved process for recovering ethylene oxide
SK280897B6 (sk) Spôsob odstránenia oxidu siričitého z odpadových plynov
EP0919543B1 (en) Waste minimization and product recovery process
US6793776B2 (en) Operation of heads column
RO121966B1 (ro) Procedeu de recuperare a acidului cianhidric
US6833057B1 (en) Pure ethylene oxide distillation process
US7785556B2 (en) Method of recovering ammonia
EP2935110B1 (en) Reduction of organonitrile impurity levels in hcn from an oxygen andrussow process
US7282600B2 (en) Method for inhibiting polymerization during the recovery and purification of unsaturated mononitriles
US4116999A (en) Recovery of terephthalonitrile
EP1419140B1 (en) Improved operation of heads column in acrylonitrile production
US3513632A (en) Separation of acrylic acid and acrolein
RU2263108C1 (ru) Способ извлечения акрилонитрила, метакрилонитрила или цианида водорода
RU2167145C1 (ru) Способ очистки технического нитробензола от серосодержащих, азот- и кислородсодержащих побочных продуктов
RU2769515C1 (ru) Способ и установка для получения чистого метанола
MXPA02001532A (es) Metodo para producir anhidrido ftalico de acuerdo con especificaciones.
JPH01226845A (ja) メタクロレインの吸収方法
JPS621283B2 (ro)
JP5369423B2 (ja) アンモニアの回収方法
MXPA98007379A (en) Process of minimization of residues and recovery of produ
ZA200401115B (en) Improved operation of heads column in acrylonitrile production.
JP2013082709A (ja) プロピレンオキサイドの取得方法