RO121303B1 - Sistem wll, transmiţător cid pentru un sistem wll şi metodă pentru transmiterea informaţiei cid într-un sistem wll - Google Patents

Sistem wll, transmiţător cid pentru un sistem wll şi metodă pentru transmiterea informaţiei cid într-un sistem wll Download PDF

Info

Publication number
RO121303B1
RO121303B1 ROA200101399A RO200101399A RO121303B1 RO 121303 B1 RO121303 B1 RO 121303B1 RO A200101399 A ROA200101399 A RO A200101399A RO 200101399 A RO200101399 A RO 200101399A RO 121303 B1 RO121303 B1 RO 121303B1
Authority
RO
Romania
Prior art keywords
signal
cid
cas
wll
switching center
Prior art date
Application number
ROA200101399A
Other languages
English (en)
Inventor
Hyun Cheol Shin
Original Assignee
Lg Electronics Inc.
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Lg Electronics Inc. filed Critical Lg Electronics Inc.
Publication of RO121303B1 publication Critical patent/RO121303B1/ro

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04QSELECTING
    • H04Q3/00Selecting arrangements
    • H04Q3/72Finding out and indicating number of calling subscriber
    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04MTELEPHONIC COMMUNICATION
    • H04M1/00Substation equipment, e.g. for use by subscribers
    • H04M1/57Arrangements for indicating or recording the number of the calling subscriber at the called subscriber's set
    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04MTELEPHONIC COMMUNICATION
    • H04M3/00Automatic or semi-automatic exchanges
    • H04M3/42Systems providing special services or facilities to subscribers
    • H04M3/42025Calling or Called party identification service
    • H04M3/42034Calling party identification service
    • H04M3/42042Notifying the called party of information on the calling party
    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04WWIRELESS COMMUNICATION NETWORKS
    • H04W4/00Services specially adapted for wireless communication networks; Facilities therefor
    • H04W4/20Services signaling; Auxiliary data signalling, i.e. transmitting data via a non-traffic channel

Abstract

Invenţia se referă la un sistem WLL, la un transmiţător CID pentru un sistem WLL, precum ?i lao metodă pentru transmiterea informaţiei CID, într-un sistem WLL. Prin prezenta invenţie se evaluează momentul de detectare a informaţiei CID, pornind de la un semnal modulat, folosind o rutină de procesare, diferită de cea a unui semnal vocal ?i se transmite succesiv informaţia CID detectată, către un terminal WLL (500). Sistemul WLL (600), conform invenţiei, are capacitatea de a preveni distorsionarea informaţiei CID, datorată codorului vocal (60-4), permiţând totodată recunoa?terea cu precizie a abonatului care iniţiazăapelul.

Description

Prezenta invenție se referă la un sistem WLL, la un transmițător CID pentru un sistem WLL, precum și la o metodă pentru transmiterea informației CID într-un sistem WLL.
în general, un sistem de buclă locală fără fir (WLL - wireless localloop) este o tehnologie pentru furnizarea către abonați de linii de abonat radio, și are caracteristici similare cu cele ale rețelei de comunicații mobile în ceea ce privește utilizarea canalului radio, ca mediu de comunicație. în plus, sistemul WLL fix are mediul undelor radio superior celui al rețelei de comunicație mobilă.
Astfel, sistemul WLL este capabil să stabilească o antenă într-un loc înalt, cum arfi acoperișul unei clădiri, ca să asigure o vizibilitate optimă, în felul acesta având doar o pierdere mică pe calea de transmisie radio, de aproximativ 20 dB/decadă. în felul acesta, sistemul WLL are capacitatea de a acoperi o arie mare de servicii, cu aceeași putere de transmisie. Pe lângă aceasta, sistemul WLL realizează o comunicație între două puncte fixe, astfel încât să reducă atenuarea (fedingul) datorată căilor multiple utilizate în rețeaua de comunicație între stația mobilă și un punct fix. Pe deasupra, sistemul WLL folosește o rețea de comunicație radio, fixă, în felul acesta prevenind transferul intercelular.
Fig. 1 reprezintă o diagramă a unei rețele de comunicație generală, care include un sistem WLL.
Referitor la fig.1, o rețea de comunicație generală include un centru de comutație mobil MSC 200, de ieșire, ce retransmite o informație CID (identificare abonat) aferentă unui abonat, folosind un terminal fix 100, printr-o rețea PSTN (rețea tefefonică de comutație publică), un centru de comutație mobil MSC 300, de intrare, care retransmite informația CID transmisă de la centrul de comutație mobil MSC 200, de ieșire, un sistem WLL 400 care codează informația CID transmisă de la centrul de comutație mobil MSC 300, de intrare, și un terminal WLL 500 care vizualizează, pe ecran, informația CID transmisă de la sistemul WLL 400.
Sistemul WLL 400 este realizat cu un controler de stație de bază BSC 40 și o stație de bază BTS 41, controlerul de stație de bază BSC 40 incluzând un codor vocal 40-1 care codează semnalul vocal recepționat și informația CID.
O metodă de transmitere a informației CID, în rețeaua de comunicație de mai sus, realizată în conformitate cu stadiul tehnicii prezentat, este explicitată în cele ce urmează.
Când un abonat formează un număr de telefon, folosind terminalul fix 100, numărul de telefon al abonatului, adică informația CID, este transmis la sistemul WLL 400, prin centrul de comutație mobil MSC 200, rețeaua PSTN și centrul de comutație mobil MSC 300 (pasul S110).
Sistemul WLL 400 transferă informația CID, primită la codorul vocal 40-1 al controlerului de stație de bază BSC 40, iar codorul vocal 40-1 codează informația CID corespunzătoare, și apoi transferă informația CID, codată, la terminalul WLL 500, prin stația de bază BTS 41. De aceea, terminalul WLL 500 decodează informația CID transferată de la stația de bază BTS 41, astfel încât să afișeze, pe ecran, informația abonatului, ca de exemplu numărul acestuia de telefon. Astfel, partea apelată are posibilitatea de a verifica identitatea abonatului telefonic care l-a apelat.
în general, informația CID intrată în sistemul WLL 400, de la centrul de comutație mobil MSC 300, de intrare, este un semnal modulat printr-una din variatele metode de modulare, cum ar fi FSK, DTMF și ASK. Informația CID este transmisă printr-un semnal PCM.
Un codor vocal implementează principiul producerii vocale, astfel încât să realizeze o codare optimă a vocii. în acest caz, informația reprezentând forma de undă inițială - amplitudine, fază și frecvență - a semnalului este distrusă prin codare. Prin urmare, când informația CID (caller identification), transmisă de la centrul de comutație mobil MSC 300 (mobile
RO 121303 Β1 switching center), este codată de către codorul vocal 40-1, datele referitoare la forma de 1 undă, amplitudinea, faza și frecvența informației CID sunt distruse, terminalul WLL 500 neputând reface complet forma de undă, amplitudinea, faza și frecvența, inițiale, ale informației 3 CID.
Din păcate, sistemul WLL 400 nu poate asigura un serviciu de calitate, în ceea ce pri- 5 vește furnizarea informației CID, datorită distorsionării acesteia, de către codorul vocal 40-1.
în consecință, prezenta invenție este axată pe realizarea unui transmițător CID într-un 7 sistem WLL și a unei metode pentru transmiterea informației CID într-un sistem WLL, ceea ce evită, în mare măsură, una sau mai multe probleme datorate limitărilor și dezavantajelor 9 stadiului tehnicii prezentat.
Un obiect al prezentei invenții este de a realiza un transmițător CID într-un sistem 11 WLL și a unei metode pentru transmiterea informației CID într-un sistem WLL, care să permită prevenirea distorsionării informației CID, datorată codorului vocal. 13
Un alt obiect al prezentei invenții este de a realiza un transmițător CID într-un sistem
WLL și a unei metode pentru transmiterea informației CID într-un sistem WLL, care să per- 15 mită detectarea informației CID, pornind de la datele modulate de intrare, folosind o rutină de procesare, diferită de cea a unui semnal vocal. 17
Alte avantaje suplimentare, precum și obiectivele și caracteristicile invenției decurg din descrierea care urmează a fi prezentată, pe de o parte, iar pe de altă parte, toate 19 acestea vor deveni ca și evidente pentru un specialist în domeniu, după examinarea celor ce urmează, sau vor putea fi studiate după punerea în practică a invenției. Obiectivele și 21 avantajele invenției pot fi realizate și atinse, prin modul de realizare, particular, al invenției, indicat în descriere, revendicări și desenele anexate. 23
Pentru a se realiza, în conformitate cu scopul invenției, obiectivele și celelalte avantaje incluse și prezentate aici, pe larg, un transmițător CID dintr-un sistem WLL, în conformi- 25 tate cu prezenta invenție, cuprinde: un centru de comutație mobil MSC care retransmite un semnal de apel al unui abonat; un sistem WLL care detectează informația CID (identificare 27 abonat) aferentă abonatului, de la un semnal modulat, transmis de la centrul de comutație mobil MSC; și un terminal WLL care afișează, pe ecran, informația CID detectată. 29 într-o altă variantă de realizare a invenției, un transmițător CID într-un sistem WLL include un centru de comutație mobil MSC care retransmite un semnal de apel al unui 31 abonat, o unitate de detecție CAS care detectează un semnal CAS de la semnalul de apel, o unitate de detecție a informației CID care detectează informația CID de la un semnal 33 modulat transmis, când un semnal CAS este detectat, un codor vocal care procesează datele vocale transmise de la centrul de comutație mobil MSC, dacă un semnal CAS nu a 35 fost detectat, și un selector care comandă transmisia informației CID de la centrul de comutație mobil MSC, dacă semnalul CAS este detectat și care transmite un semnal, de la ieșirea 37 codorului vocal sau a unității de detecție a informației CID, la un terminal WLL.
într-o altă variantă de realizare a prezentei invenții, o metodă de transmisie a informa- 39 ției CID într-un sistem WLL care include pașii: de receptare a unui semnal de apel de la centrul de comutație mobil MSC; de detectare a unui semnal CAS de la semnalul de apel 41 receptat; de detectare a informației CID (identificare abonat), aferentă unui abonat, de la un semnal modulat transmis de la centrul de comutație mobil MSC, dacă semnalul CAS este 43 detectat; și de afișarea informației CID detectată, pe ecranul unui terminal WLL.
Se înțelege că atât descrierea generală anterioară, cât și descrierea detaliată care 45 urmează prezentei invenții sunt date cu titlu de exemplu, în scopul explicitării și în intenția de a furniza noi precizări referitoare la invenție, așa cum este aceasta revendicată. 47
RO 121303 Β1
Desenele însoțitoare sunt incluse pentru a furniza explicații pentru invenție, fac parte integrantă din invenție și se constituie într-o parte a cererii de brevet, ilustrând variante ale prezentei invenții. Desenele împreună cu descrierea servesc pentru explicarea principiului invenției.
Se dă, în continuare, un exemplu de realizare a invenției, în legătură cu figurile, care reprezintă:
- fig. 1, diagrama unei rețele de comunicație generală, care include un sistem WLL;
- fig. 2, diagrama unui transmițător CID dintr-un sistem WLL, conform prezentei invenții;
- fig. 3, diagrama de detectare și transmitere a informației CID, în sistemul din fig. 2;
- fig. 4, schema logică aferentă programului de detecție a unui semnal CAS, în sistemul din fig. 2; și
- fig. 5, diagrama bloc, detaliată, a unei unități de detecție CID a sistemului din fig. 2. în continuare, se vor face referiri în detaliu asupra unor variante preferențiale ale prezentei invenții, exemple care vor fi ilustrate în legătură cu desenele alăturate.
Fig. 2 reprezintă diagrama unui transmițător CID într-un sistem WLL, în conformitate cu prezenta invenție.
Referitor la fig. 2, un transmițător CID într-un sistem WLL, în conformitate cu prezenta invenție, este realizat cu centre de comutație mobile MSC 200 și 300, de ieșire, și respectiv, de intrare, care retransmit informația CID de identificare a abonatului, printr-un terminal fix 100, într-un sistem WLL 600 care gestionează informația CID transmisă de la centrul de comutație mobil MSC 300, de intrare, printr-o rutină de procesare adițională și un terminal WLL 500, care afișează, pe un ecran, informația CID gestionată de către sistemul WLL 600.
Sistemul WLL 600 include un controler de stație de bază BSC 60 și stația de bază BTS 61. Controlerul de stație de bază BSC 60 este realizat cu: o unitate de detecție CAS 60-1, pentru detectarea semnalului CAS, având rolul de evaluare a timpului de detecție, pornind de la informația CID; un selector 60-2 care comandă transmiterea informației CID de la centrul de comutație mobil MSC 300, de intrare, în conformitate cu un semnal de evaluare a detecției, al unității de detecție CAS 60-1, pentru detectarea semnalului CAS; o unitate de detecție CID care detectează informația CID pornind de la datele modulate, primite de la centrul de comutație mobil MSC 300, de intrare, în conformitate cu semnalul de evaluare a detecției, al unității de detecție CAS 60-1; și un codor vocal 60-4 care codează datele vocale transmise de la centrul de comutație mobil MSC 300, de intrare.
Funcționarea, într-un sistem WLL 600, a transmițătorului CID de mai sus, realizat în conformitate cu prezenta invenție, este explicitată în legătură cu desenele anexate, după cum urmează.
Când un abonat inițiază o legătură de apel, folosind un terminal fix 100, numărul de telefon al abonatului, adică informația CID (identificare abonat), este modulată de centrul de comutație mobil MSC 200, de ieșire, și apoi este transmisă la centrul de comutație mobil MSC 300, de intrare, prin PSTN. în acest caz, informația CID este modulată prin una din metodele: FSK - modulare prin deplasare de frecvență; ASK - modulare prin deplasare de amplitudine; DTMF - dublă tonalitate-multifrecvență; și PSK - modulare prin deplasare de fază. Pentru o mai ușoară înțelegere, se presupune că informația CID transmisă de la centrul de comutație mobil MSC 300, de intrare, este supusă modulării FSK.
Fig. 3 reprezintă diagrama de detectare și transmisie a informației CID, din fig. 2.
RO 121303 Β1
Referitor la fig. 3, centrul de comutație mobil MSC 300, de intrare, anterior transmiterii 1 de date modulate (FSK, ASK, DTMF, PSK) a informației CID transmisă de la centrul de comutație mobil MSC 200, de ieșire, transmite semnalul CAS (semnal de alarmă al echipa- 3 mentului local al abonatului) la sistemul WLL 600. Dacă un semnal CAS este detectat de la un semnal de apel, transmis de la centrul de comutație mobil MSC 300, de intrare, sistemul 5 WLL 600 transmite un semnal ACK.
în conformitate cu semnalul ACK, centrul de comutație mobil MSC 300, de intrare, 7 transmite date FSK ale informației CID la sistemul WLL 600.
Sistemul WLL 600 detectează informația CID ca să fie transferată, adică un număr 9 de telefon inițiator, de la datele FSK transmise de la centrul de comutație mobil MSC 300, de intrare, și apoi transmite direct numărul de telefon inițiator detectat la terminalul WLL 500 11 corespunzător. Prin urmare, partea apelată este capabilă să recunoască precis numărul de telefon afișat pe ecranul terminalului WLL 500. După completarea transmisiei informației CID, 13 sistemul WLL 600 procesează un semnal vocal transmis de la centrul de comutație mobil MSC 300, de intrare, și apoi transmite, la terminalul WLL 500, semnalul vocal procesat. 15 Operația de detectare a informației CID este explicitată, în detaliu, după cum urmează. 17
Fig. 4 reprezintă o organigramă de detectare a unui semnal CAS în sistemul WLL
600 din fig. 2. Referitor la fig. 4, centrul de comutație mobil MSC 300, de intrare, transmite 19 un semnal de apel la un sistem WLL 600, anterior transmiterii de date FSK. Unitatea de detecție CAS 60-1 a sistemului WLL 600 detectează un semnal CAS, pornind de la semnalul 21 de apel, astfel încât să evalueze momentul de timp de detecție al datelor FSK (pașii S100 + S120, fig. 4). 23
Momentul de timp detectat al datelor FSK poate fi divizat într-o stare de inițiere a apelului și o stare de așteptare a apelului. în starea de inițiere a apelului, datele FSK sunt 25 primite de la centrul de comutație mobil MSC 300, de intrare, între un prim și un al doilea semnal sonor. în acest caz, momentul de timp de detectare a datelor FSK poate fi recunos- 27 cut prin semnalul extrabandă, iar unitatea de detecție CAS 60-1 pentru detectarea semnalului CAS nu este necesară. 29 între timp, în starea de așteptare a apelului, centrul de comutație mobil MSC 300, de intrare, transmite un semnal SAS și un semnal CAS la un sistem WLL 600, înaintea transmi- 31 terii datelor FSK. Semnalul SAS informează abonatul că a treia parte a fost recunoscută ca apel. în consecință, în scopul de a găsi momentul de timp de detecție al datelor FSK, este 33 necesar să se extragă semnalul CAS, drept pentru care este necesară adăugarea unității de detecție CAS 60-1. 35 în acest caz, detectarea semnalului CAS este realizată prin unitatea de detecție CAS
60-1 a controlerului de stație de bază BSC 60. Pentru că semnalul CAS are, în general, o 37 caracteristică DTMF (dublă tonalitate-multifrecvență), ce are două componente de frecvență, de 2130 Hz ±1,5% și de 2170 Hz±1,5%, prezenta invenție folosește un algoritm Goertzel, 39 pentru detectarea semnalului CAS.
Astfel, unitatea de detecție CAS 60-1 calculează pentru k= 41, 42, 43 (2130 Hz 41 ±1,5%) și, respectiv, k= 54, 55,56 (2170 Hz±1,5%), folosind algoritmul Goertzel, niște componente y1 și y2, iar apoi calculează y1+y2 pentru a obține o componentă y. După calculul 43 complet, unitatea de detecție CAS 60-1 compară componenta y1, și respectiv, componenta y2 cu o energie de cadru totală FE1, corespunzătoare energiei cadrului x de prag 1 (=0,35). 45 în cazul în care componentele y1 și y2 sunt mai mari decât o primă energie de cadru totală, componenta y este comparată cu o energie de cadru totală FE2, corespunzătoare energiei 47
RO 121303 Β1 cadrului x de prag 2 (=0,8). Ca rezultat al comparării, atunci când componenta y este mai mare decât energia de cadru totală FE2, unitatea de detecție CAS 60-1 mărește valoarea calculată aferentă informației CAS. O astfel de procedură este realizată pentru fiecare cadru. Dacă valoarea calculată crește pentru trei cadre consecutive, unitatea de detecție CAS 60-1 evaluează dacă semnalul CAS este detectat și apoi furnizează, la ieșire, un semnal de detecție CAS, care este transmis la selectorul 60-2, unitatea de detecție CID 60-3 și codorul vocal 60-4.
Odată ce semnalul CAS este detectat, plecând de la semnalul de apel, unitatea de detecție 60-1 comandă unitatea de detecție CID 60-3, astfel încât aceasta să poată detecta informația CID, adică numărul de telefon al apelantului, pornind de la datele FSK, transmise de la centrul de comutație mobil MSC 300, de intrare, și întrerupe funcționarea codorului vocal 60-4 (pasul S130, fig. 4). Prin urmare, unitatea de detecție CID 60-3 detectează numărul de telefon al apelantului, plecând de la datele FSK, iar apoi transmite numărul de telefon detectat la selectorul 60-2. Astfel, numărul de telefon detectat este transmis la terminalul WLL 500, prin stația de bază BTS 61.
în consecință, prezenta invenție gestionează informația CID, folosind o rutină de procesare diferită de cea a unui semnal vocal, astfel făcând posibilă prevenirea deformării informației CID, datorată codorului vocal din stadiul tehnicii prezentat.
Fig. 5 reprezintă o diagramă bloc detaliată, a unei unități de detecție CID 60-3, din fig- 2.
Referitor la fig. 5, când datele FSK, reprezentate prin r(t), sunt furnizate la intrarea unui mixer 50 al unității de detecție CID 60-3, acesta mixează r(t) cu un semnal de referință exp (j2nf0t) de nivel logic 0, iar un alt mixer 51 mixează r(t) cu un semnal de referință exp (j2nf01) de nivel logic 1. Iar valorile de ieșire, furnizate de către mixerele 50 și 51, sunt filtrate în filtrele trece jos 52 și 53, astfel încât să poată fi exprimate prin următoarele formule:
έ rft*i)exp{j2»0 (Hi» έ rțt»i) exp(j 2 (j (Hi)} i=-5
Prin urmare, unitățiile de calcul al valorii absolute 54 și 55 calculează valorile absolute de ieșire u(t) și v(t), filtrate prin filtrele trece jos 52 și 53, unde un comparator 56 determină dacă r(t) este de nivel logic 0 sau 1, prin compararea valorilor absolute u(t) și v(t).
Astfel, unitatea de detecție CID 60-3 detectează numărul de telefon al apelantului, transmis inițial, pornind exclusiv de la datele FSK transmise de la centrul de comutație mobil MSC 300, de intrare, și apoi transmite numărul de telefon detectat prin selectorul 60-2. După aceea, odată ce detectarea numărului de telefon al abonatului s-a încheiat, unitatea de detecție CID 60-3 își întrerupe funcționarea în conformitate cu semnalul de detecție CAS funizat la ieșirea unității de detecție CAS 60-1, pentru detectarea semnalului CAS, după care codorul vocal 60-4 începe din nou să funcționeze. Prin urmare, semnalul vocal transmis de la centru de comutație mobil MSC 300, de intrare, este decodat în codorul vocal 60-4, din cadrul sistemului WLL 600, iar apoi este transmis la terminalul WLL 500.
Așa cum s-a menționat în descrierea de mai sus, prezenta invenție evaluează momentul de timp de detecție a informației CID, detectează informația CID, pornind de la un semnal modulat, folosind o rutină de procesare diferită de cea a unui semnal vocal și transmite succesiv informația CID detectată la un terminal WLL 500. Prin urmare, prezenta invenție are posibilitatea de a preveni distorsiunile informației CID datorate codorului vocal din stadiul tehnicii menționat.
RO 121303 Β1
Variantele de realizare prezentate sunt date doar cu titlu de exemplu și nu se consti- 1 tuie într-o limitare a prezentei invenții. Tehniciile prezente pot fi cu ușurință aplicate și la alte tipuri de aparate. Descrierea prezentei invenții s-a intenționat a fi ilustrativă, fără limitarea 3 vreunuia dintre obiectele revendicate ale invenției, diferitele variante sau modificări apărând ca fiind evidente pentru un specialist în domeniu. 5

Claims (17)

  1. Revendicări7
    1. Sistem WLL, caracterizat prin aceea că acesta conține:9
    - un controler de stație de bază BSC (60), care transmite datele vocale codate sau informația CID;11
    - un centru de comutație mobil MSC (300), care retransmite un semnal de apel;
    - o unitate de detecție CAS (60-1), care detectează un semnal CAS, pornind de la 13 semnalul de apel transmis de la centrul de comutație mobil MSC (300), în starea de așteptare a apelului;15
    - un selector (60-2) care comandă transmisia informației CID de la centrul de comutație mobil MSC (300), în conformitate cu un semnal de detecție CAS;17
    - o unitate de detecție CID (60-3), care detectează informația CID, pornind de la datele modulate, în conformitate cu semnalul de detecție CAS;19
    - un codor vocal (60-4) care codează datele vocale transmise de la centrul de comutație mobil MSC (300); și21
    - un terminal WLL (500) care afișează informația CID detectată pe un ecran; sistem
    WLL (600) în care controlerul de stație de bază BSC (60) transmite datele vocale codate prin23 respectivul codor vocal (60-4) sau informația CID detectată, prin unitatea de detecție CID (60-3), la terminalul WLL (500), sistemul WLL (600) detectând informația CID a unui abonat 25 de la un semnal modulat transmis de la centrul de comutație mobil MSC (300).
  2. 2. Sistem conform revendicării 1, caracterizat prin aceea că respectivul sistem WLL 27 (600) detectează informația CID, pornind de la semnalul modulat, atunci când un semnal
    CAS este detectat, pornind de la semnalul de apel.29
  3. 3. Sistem conform revendicării 2, caracterizat prin aceea că semnalul modulat este un semnal modulat prin una din metodele: FSK - modulare prin deplasare de frecvență; ASK-31 modulare prin deplasare de amplitudine; DTMF - dublă tonalitate-multifrecvență; și PSK modulare prin deplasare de fază.33
  4. 4. Sistem conform revendicării 1, caracterizat prin aceea că unitatea de detecție
    CID (60-3) detectează informația CID, pornind de la datele modulate, în conformitate cu un 35 semnal extrabandă, din starea de inițiere a apelului.
  5. 5. Sistem conform revendicării 1, caracterizat prin aceea că unitatea de detecție 37 CID (60-3) conține:
    - un prim și un al doilea mixer (50 și 51) care mixează datele modulate, respectiv cu 39 un prim și un al doilea semnal de referință;
    - un prim și un al doilea filtru trece jos (52 și 53) care filtrează respectiv ieșirile primu- 41 lui și celui de al doilea mixer (50 și 51);
    - o primă și o a doua unitate de calcul a valorii absolute (54 și 55) care calculează 43 valorile absolute, respectiv de la primul și de la cel de al doilea filtru trece jos (52 și 53); și
    - un comparator (56) care determină o valoare logică prin compararea semnalelor de 45 ieșire de la prima și de la cea de-a doua unitate de calcul a valorii absolute (54 și 55).
    RO 121303 Β1
  6. 6. Sistem conform revendicării 5, caracterizat prin aceea că primul și al doilea semnal de referință sunt respectiv exp(j2nfj) și exp^nf^), unde f0 și f1 sunt respectiv de 1200 Hz și 2200 Hz.
  7. 7. Transmițător CID pentru un sistem WLL, în conformitate cu revendicarea 1, caracterizat prin aceea că are în alcătuire:
    - un centru de comutație mobil MSC (300), care retransmite un semnal de apel;
    - o unitate de detecție CAS (60-1), care detectează un semnal CAS de la semnalul de apel;
    - o unitate de detecție CID (60-3), care detectează informația CID, pornind de la datele modulate transmise de la centrul de comutație mobil MSC (300), când un semnal CAS este detectat;
    - un codor vocal (60-4) care codează datele vocale transmise de la centrul de comutație mobil MSC (300) dacă semnalul CAS nu este detectat; și
    - un selector (60-2) care comandă transmisia informației CID la centrul de comutație mobil MSC (300) dacă semnalul CAS este detectat și care transmite un semnal de ieșire codorului vocal (60-4) sau a unității de detecție CID (60-3) la un terminal WLL (500).
  8. 8. Transmițător conform revendicării 7, caracterizat prin aceea că datele modulate reprezintă un semnal modulat, prin una din metodele: FSK - modulare prin deplasare de frecvență; ASK - modulare prin deplasare de amplitudine; DTMF - dublă tonalitate-multifrecvență; și PSK - modulare prin deplasare de fază.
  9. 9. Transmițător conform revendicării 7, caracterizat prin aceea că unitatea de detecție CID (60-3) conține:
    - un prim și un al doilea mixer (50 și 51) care mixează datele modulate, respectiv cu un prim și un al doilea semnal de referință;
    - un prim și un al doilea filtru trece jos (52 și 53) care filtrează semnalele de ieșire, respectiv de la primul și al doilea mixer (50 și 51);
    - o primă și o a doua unitate de calcul a valorii absolute (54 și 55), care calculează valorile absolute, respectiv de la primul și de la cel de al doilea filtru trece jos (52 și 53); și
    - un comparator (56) care determină o valoare logică prin compararea semnalelor de ieșire de la prima și cea de-a doua unitate de calcul a valorii absolute (54 și 55).
  10. 10. Transmițător conform revendicării 9, caracterizat prin aceea că primul și al doilea semnal de referință sunt, respectiv, exp(j2nfot) și expfânfj), unde f0 și f, sunt, respectiv, 1200 Hz și 2200 Hz.
  11. 11. Transmițător conform revendicării 7, caracterizat prin aceea că codorul vocal (60-4) inițiază întreruperea decodării datelor vocale, atunci când informația CID detectată este complet decodată.
  12. 12. Metodă de transmitere a informației CID, în sistemul WLL de la revendicarea 1, caracterizată prin aceea că aceasta conține pașii de:
    - detectare a unui semnal CAS, pornind de la un semnalul de apel transmis de la un centru de comutație mobil MSC (300), în starea de așteptare a semnalului;
    - detectare a informației CID, de identificare a abonatului, de la un semnal modulat, transmis de la centrul de comutație mobil MSC (300), dacă semnalul CAS este detectat, și
    - afișare a informației CID detectată pe un ecran al unui terminal WLL (500).
  13. 13. Metodă conform revendicării 12, caracterizată prin aceea că datele modulate reprezintă niște date modulate prin una din metodele FSK - modulare prin deplasare de frecvență, ASK - modulare prin deplasare de amplitudine, DTMF - dublă tonalitate multifrecvență și PSK - modulare prin deplasare de fază.
    RO 121303 Β1
  14. 14. Metodă conform revendicării 12, caracterizată prin aceea că semnalul CAS este 1 detectat folosind algoritmul Goertzel.
  15. 15. Metodă conform revendicării 12, caracterizată prin aceea că pasul de detectare 3 a semnalului CAS conține pașii de:
    - calculare a unei componente aferente frecvenței de 2130 Hz±1,5% și a unei compo-5 nente aferente frecvenței de 2170 Hz±1,5%, pornind de la datele modulate și memorarea componentelor aferente frecvențelor de 2130 Hz±1,5% și 2170 Hz±1,5%, respectiv, în prima7 și în cea de-a doua memorie;
    -însumare a componentelor aferente frecvențelor de 2130 Hz±1,5% și 2170 Hz±1,5%9 și memorarea valorii însumate, într-o a treia memorie;
    - comparare, dacă fiecare din valorile memorate în prima și cea de-a doua memorie 11 sunt mai mari decât o primă energie de cadru totală;
    - comparare, dacă valoarea memorată în cea de a treia memorie este mai mare decât13 o a doua energie de cadru totală, în cazul în care fiecare din valorile memorate în prima și cea de-a doua memorie este mai mare decât prima prima energie de cadru totală;15
    - creștere a valorii calculate, aferente informației CAS, în cazul în care valoarea memorată în a treia memorie este mai mare decât a doua energie de cadru totală;17
    - verificare, dacă valoarea calculată este în creștere continuă, în trei cadre consecutive; și19
    - evaluare, dacă semnalul CAS este detectat, în cazul în care valoarea calculată crește continuu în trei cadre consecutive.21
  16. 16. Metodă conform revendicării 12, caracterizată prin aceea că pasul de detectare a informației CID conține pașii de:23
    - mixare a datelor modulate cu respectiv primul și cel de-al doilea semnal de referință;
    - filtrare a semnalelor de ieșire, de la primul și de la cel de-al doilea mixer (50 și 51);25
    - calculare a valorilor absolute în raport cu semnalele de ieșire din primul și cel de-al doilea filtru trece jos (52 și 53); și27
    -determinare a valorii logice prin compararea semnalelor de ieșire, de la prima și cea de-a doua unitate de calcul a valorii absolute (54 și 55).29
  17. 17. Metodă conform revendicării 16, caracterizată prin aceea că primul și al doilea semnal de referință sunt, respectiv, exp(j2nf0t) și exp(j2nf1t), unde f0 și sunt, respectiv, 31 1200 Hz și 2200 Hz.
ROA200101399A 2000-12-23 2001-12-21 Sistem wll, transmiţător cid pentru un sistem wll şi metodă pentru transmiterea informaţiei cid într-un sistem wll RO121303B1 (ro)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
KR10-2000-0081125A KR100479585B1 (ko) 2000-12-23 2000-12-23 음성부호화기를 이용한 발신 가입자 식별정보 전송방법.

Publications (1)

Publication Number Publication Date
RO121303B1 true RO121303B1 (ro) 2007-02-28

Family

ID=19703523

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
ROA200101399A RO121303B1 (ro) 2000-12-23 2001-12-21 Sistem wll, transmiţător cid pentru un sistem wll şi metodă pentru transmiterea informaţiei cid într-un sistem wll

Country Status (4)

Country Link
KR (1) KR100479585B1 (ro)
CN (1) CN1310526C (ro)
RO (1) RO121303B1 (ro)
RU (1) RU2231225C2 (ro)

Families Citing this family (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
KR100723095B1 (ko) * 2005-07-12 2007-05-30 엘지전자 주식회사 음성 센서를 이용한 정보 거울 디바이스에서의 사용자식별방법
CN101232725B (zh) * 2008-01-31 2010-12-08 中兴通讯股份有限公司 用于无线本地环路通信系统的用户激活方法
CN101527903B (zh) * 2008-03-04 2011-07-13 中兴通讯股份有限公司 无线本地环路系统中自动放号的方法及系统
KR200454260Y1 (ko) * 2010-12-17 2011-06-23 송용철 전기 양초

Family Cites Families (6)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US5081679A (en) * 1990-07-20 1992-01-14 Ericsson Ge Mobile Communications Holding Inc. Resynchronization of encryption systems upon handoff
KR960030606A (ko) * 1995-01-23 1996-08-17 김광호 호출자 식별데이타 복조장치 및 그 방법
KR0138183B1 (ko) * 1995-06-24 1998-07-01 김광호 멀티채널 호출자 식별데이타 수신장치 및 그 방법
JP3259759B2 (ja) * 1996-07-22 2002-02-25 日本電気株式会社 音声信号伝送方法及び音声符号復号化システム
JP2000270024A (ja) * 1999-03-19 2000-09-29 Nippon Telegr & Teleph Corp <Ntt> インターネット電話におけるフレームパケット化サイズ能力交換方法,インターネット電話利用端末装置,およびインターネット電話のプログラムを記録した記録媒体
KR20010111652A (ko) * 2000-06-12 2001-12-20 서평원 전자교환시스템의 발신자 정보 서비스를 위한 변조신호생성장치

Also Published As

Publication number Publication date
CN1310526C (zh) 2007-04-11
CN1362841A (zh) 2002-08-07
KR20020051663A (ko) 2002-06-29
KR100479585B1 (ko) 2005-04-06
RU2231225C2 (ru) 2004-06-20

Similar Documents

Publication Publication Date Title
EP1038386B1 (en) Method and apparatus for reporting status information in a fixed wireless terminal
RO121303B1 (ro) Sistem wll, transmiţător cid pentru un sistem wll şi metodă pentru transmiterea informaţiei cid într-un sistem wll
JP2894881B2 (ja) 無線拡声電話装置
CN104735811B (zh) 一种基于无线接入系统的二次拨号方法及无线接入设备
CN203691640U (zh) 一种无线接入设备
JPH03213022A (ja) 無線電話装置及び無線通信システム
EP0595483A1 (en) Methods and apparatus for automatic switching between transmission of a spectrally redundant outgoing signal and reception of an incoming signal
JP3036944B2 (ja) 帯域内信号装置
KR0168008B1 (ko) 키폰시스템에서 디티엠에프 송신기를 이용한 시보 서비스방법
RU2001135559A (ru) Способ и устройство передачи информации, идентифицирующей вызывающего абонента, в системе бмл
CN1104829C (zh) 用于识别到达无线电话的来话呼叫的方法
RU2010433C1 (ru) Устройство автоматической радиотелефонной связи
KR100397681B1 (ko) 전화기 인식을 위한 저주파 신호 발생장치 및 방법
WO2023034945A1 (en) Wired telephone to volte adapter
KR960003027B1 (ko) 데이타 모뎀의 부가서비스 지원 회로
KR0167378B1 (ko) 구내 무선전화 시스템
CA2130111A1 (en) Telecommunications
KR20030057649A (ko) 사설교환기의 발신자 정보 수신장치
JP2006229298A (ja) 通話路切り替え方法及びシステム
KR19980025440A (ko) 주파수 공용 통신 단말기 시스템에서의 주파수공용통신단말기 권외 호출 방법
JPS5937762A (ja) 多機能電話機
KR20020010755A (ko) 단말기에 개별번호 부여하는 브릿지 장치와 방법
KR20020065055A (ko) 사설교환기에서의 발신자 식별코드 정보의 선택적 송출방법
JPH08335980A (ja) 通信の終話方式
KR19980038324A (ko) 내부 호 처리가 가능한 원격가입자 수용장치 및 그 제어방법