RO112085B1 - Metoda de crestere a capacitatii de producere a laptelui la bovide femele - Google Patents
Metoda de crestere a capacitatii de producere a laptelui la bovide femele Download PDFInfo
- Publication number
- RO112085B1 RO112085B1 RO93-01707A RO9301707A RO112085B1 RO 112085 B1 RO112085 B1 RO 112085B1 RO 9301707 A RO9301707 A RO 9301707A RO 112085 B1 RO112085 B1 RO 112085B1
- Authority
- RO
- Romania
- Prior art keywords
- calves
- active agent
- ractopamine
- mammary glands
- puberty
- Prior art date
Links
Classifications
-
- A—HUMAN NECESSITIES
- A23—FOODS OR FOODSTUFFS; TREATMENT THEREOF, NOT COVERED BY OTHER CLASSES
- A23K—FODDER
- A23K20/00—Accessory food factors for animal feeding-stuffs
- A23K20/10—Organic substances
- A23K20/111—Aromatic compounds
-
- A—HUMAN NECESSITIES
- A61—MEDICAL OR VETERINARY SCIENCE; HYGIENE
- A61K—PREPARATIONS FOR MEDICAL, DENTAL OR TOILETRY PURPOSES
- A61K31/00—Medicinal preparations containing organic active ingredients
- A61K31/13—Amines
- A61K31/135—Amines having aromatic rings, e.g. ketamine, nortriptyline
-
- A—HUMAN NECESSITIES
- A23—FOODS OR FOODSTUFFS; TREATMENT THEREOF, NOT COVERED BY OTHER CLASSES
- A23K—FODDER
- A23K50/00—Feeding-stuffs specially adapted for particular animals
- A23K50/10—Feeding-stuffs specially adapted for particular animals for ruminants
-
- A—HUMAN NECESSITIES
- A61—MEDICAL OR VETERINARY SCIENCE; HYGIENE
- A61P—SPECIFIC THERAPEUTIC ACTIVITY OF CHEMICAL COMPOUNDS OR MEDICINAL PREPARATIONS
- A61P15/00—Drugs for genital or sexual disorders; Contraceptives
- A61P15/14—Drugs for genital or sexual disorders; Contraceptives for lactation disorders, e.g. galactorrhoea
Landscapes
- Health & Medical Sciences (AREA)
- Chemical & Material Sciences (AREA)
- Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
- Polymers & Plastics (AREA)
- Engineering & Computer Science (AREA)
- Veterinary Medicine (AREA)
- Animal Behavior & Ethology (AREA)
- Medicinal Chemistry (AREA)
- Public Health (AREA)
- General Health & Medical Sciences (AREA)
- Pharmacology & Pharmacy (AREA)
- Animal Husbandry (AREA)
- Epidemiology (AREA)
- Zoology (AREA)
- Food Science & Technology (AREA)
- General Chemical & Material Sciences (AREA)
- Organic Chemistry (AREA)
- Nuclear Medicine, Radiotherapy & Molecular Imaging (AREA)
- Chemical Kinetics & Catalysis (AREA)
- Reproductive Health (AREA)
- Endocrinology (AREA)
- Birds (AREA)
- Bioinformatics & Cheminformatics (AREA)
- Pregnancy & Childbirth (AREA)
- Gynecology & Obstetrics (AREA)
- Nitrogen Condensed Heterocyclic Rings (AREA)
- Fodder In General (AREA)
- Acyclic And Carbocyclic Compounds In Medicinal Compositions (AREA)
- Pharmaceuticals Containing Other Organic And Inorganic Compounds (AREA)
- Medicines That Contain Protein Lipid Enzymes And Other Medicines (AREA)
- Medicines Containing Material From Animals Or Micro-Organisms (AREA)
- Superconductors And Manufacturing Methods Therefor (AREA)
- Peptides Or Proteins (AREA)
- Press Drives And Press Lines (AREA)
- Radiation-Therapy Devices (AREA)
- Feed For Specific Animals (AREA)
- Solid-Sorbent Or Filter-Aiding Compositions (AREA)
- Silicates, Zeolites, And Molecular Sieves (AREA)
- Dairy Products (AREA)
Description
în ultimul timp, în cadrul creșterii bovidelor femele, s-a pus accentul și pe maximalizarea producției lor de lapte. Se știe că parenchimul, partea funcțională din glanda mamară ce secretă lapte, prezintă un grad substanțial de dezvoltare înaintea pubertății. Au fost întreprinse studii în vederea creșterii dezvoltării parenchimale. în mod surprinzător, consumul sporit de hrană în perioada prepubertală, deși poate conduce la o rată crescută de dezvoltare și la o pubertate timpurie, determină o diminuare a producției de lapte.
Agentul activ 1 -(4-hidroxifenil)-2-( 1 metil-3-(4-hidroxifenil) propilamino) etanol este un compus care are următoarea formulă :
ΠΜ ΠΜ
El este cunoscut din brevetul US 4690951 prin numele său USAN de “ractopamină”. Are doi atomi de carbon asimetrici.
Este cunoscută administrarea combinată a unui hormon de creștere cu un agent activ, ractopamina, la porcine, în scopul îmbunătățirii eficienței hranei și al calității carcaselor (EP 89/0920). Utilizarea ractopaminei este cunoscută și pentru îmbunătățirea producției de pește (EP 93/0609).
Dezvoltarea glandei mamare este un proces complex. O bună prezentare este realizată în ediția Feedstuffs din 6 aprilie 1992, paginile 12, 13 și 17. Pe scurt, începând cu puțin timp după naștere până câtva timp după pubertate, creșterea glandelor mamare are loc într-un ritm “alometric”, adică într-un ritm mai mare decât ritmul general de creștere a animalului (izometric). Vezi Acta.Agr.Scad.,28, 41-46 (1978). în timpul acestei faze de creștere alometrică, creșterea este direcționată atât către țesutul parenchimal, țesutul epitelial ductular pe care se va forma țesutul efectiv pentru secreția laptelui, cât și către stratul de grăsime în care este parenchimnul. Producția ulterioară de lapte înglobată este maximalizată prin sporirea creșterii parenchimului și minimizarea creșterii stratului de grăsime în timpul fazei de creștere alometrică.
Producția ridicată de lapte este oportună pentru acele rase folosite pentru lapte, câtă vreme laptele este vandabil. Producția ridicată de lapte este de asemenea oportună pentru acele rase la care fătul este lăsat să sugă. Fătul necesită o alimentare mai largă pentru subzistență și atinge o greutate mai mare prin înțărcare.
Problema tehnică pe care o rezolvă prezenta invenție constă în sporirea capacității esențiale de producere a laptelui la bovide, prin creșterea țesutului parenchimal.
Metoda care face obiectul invenției, de creștere a capacității de producere a laptelui la bovide femele, constă în administrarea orală, în timpul fazei de creștere alometrică a glandelor mamare, care precede prima concepție, a unei hrane complete care conține ca agent activ 5 - 200 ppm 1-(4-hidroxifenil)-2-(1-metil3(2-hidroxifenil)propilamino)etanol sau o sare fiziologic acceptabilă a acestuia.
în prezenta invenție se poate folosi un izomer individual, dar de preferință compusul este folosit ca un amestec de izomeri. Clorhidratul este sarea preferată.
înr-o variantă de realizare a invenției, agentul activ este administrat în ultima parte a fazei de creștere alometrică a glandelor mamare. în cazul în care femela bovidă este o bovină, agentul activ este administrat în timpul lunii a doua pânăîntra patra, care preced pubertatea.
Avantajul invenției constă în aceea că ractopamina este utilă pentru alimentația vițelelor pre- și peripubertale pentru o producție sporită, fără creșterea uzuală a depozitului de lipide în dezvoltarea glandei mamare care are loc în mod normal în cazul creșterii sporului de lapte.
Se dă, în continuare, un exemplu concret de realizare a invenției.
în experiment au fost utilizate patruzeci de vițele prepubertale, Holstein. Valoarea medie a greutății și vârstei la începutul studiului au fost de aproximativ 249 kg și, respectiv, 244 zile (8 luni).
RO 112085 Bl
Vițelele au fost aranjate perechi funcție de greutate și vârstă și destinate atât controlului, cât și tratamentului experimental. Vițelele au fost menținute în țarcuri de patru locuri. Tratamentul experimental a constat în introducerea în dietă a 80 ppm ractopamină față de materia uscată de bază. Durata tratamentului a fost de 70 de zile.
Vițelele au fost hrănite ad libitum în fiecare zi cu o porție de amestec complet (% din total față de materia uscată de bază), constând din cereale însilozate (21,1%), lucernă însilozată (15 %) și supliment (60%) ca o porție complet amestecată, plus adaosul superior (3,9%). Compoziția suplimentară (CA-95) și a adaosului superior (DA-74) este prezentată în tabelul 1 A. Un preamestec conținând ractopamină (compoziție, Tabel 1 B) a fost amestecat cu suficient DA - 74 pentru a se obține 184,7 mg ractopamină pe kg de adaos superior. Un adaos superior identic fără ractopamină a fost alimentat vițelelor de control. Cantitatea de adaos superior a fost de 80 ppm ractopamină, bazată pe întreaga dietă. Dieta alimentară a fost oferită o dată pe zi. Puțin înaintea alimentării, a fost determinată cantitatea de hrană refulată din alimentația zilei precedente. Cantitatea dorită de adaos superior a fost adiționată la hrana proaspătă și amestecată în buncărul de hrană imediat după alimentare.
Greutatea corporală a vițelelor a fost determinată începând cu prima zi a studiului și continuând la intervale de 7 zile pe parcursul perioadei de tratament de 70 de zile. Greutățile corporale la începutul și sfârșitul studiului au fost valorile medii ale greutăților din două zile consecutive, înălțimea la greabăn a fost determinată la începutul și sfârșitul studiului.
La sfârșitul studiului, vițelele au fost eutanizate și au fost îndepărtate glandele mamare și ovarele. Glandele mamare au fost curățate, apoi s-au îndepărtat ligamentele suspensoare mediale și laterale și excesul de piele. Glandele curățate au fost cântărite și disecate. Au fost îndepărtate mai întâi pielea și mameloanele. După aceea a fost îndepărtat țesutul din afară (în mare acest țesut conjuctiv de pe suprafața dorsală a glandei). Partea rămasă din țesutul nemamar a fost separată fizic din porțiunile anterioare și laterale ale glandei și stratului de grăsime. Nodulii limfatici supramamari au fost de asemenea îndepărtați. Glandele au fost apoi separate în jumătatea dreaptă și stângă și cântărite.
Jumătatea dreaptă din glanda mamară de la 36 de vițele a fost disecată în țesut parenchimal și neparenchimal. Fiecare componentă a fost cântărită, iar porțiunile de țesut au fost supuse la analize pentru apă prin uscare în cuptor la 100°C timp de 24 de ore și pentru lipide prin extracție cu eter și pentru proteine prin metoda Kjeldahl.
Rezultate
Performanțele animale sunt prezentate în tabelul 2. Sporul de lapte a crescut (P < 0,07) la 0,13 kg/d la vițelele tratate cu ractopamină. Diferențele de ADG între vițelele de control și cele tratate după a 28-a, a 42-a și a 56-a zi de tratament au fost de 0,35, 0,20 și respectiv 0,17 kg/d. Rația de materie uscată între tratamente a fost similară, astfel că hrana necesară per kg de spor de lapte a scăzut (P < 0,06) cu 8,3%. Nu au fost diferențe între tratamente în ceea ce privește greutatea carcaselor sau procentajul de umplutură.
Greutatea glandei mamare și a tipurilor sale de țesuturi este prezentată în Tabelul 3. Greutatea totală a glandelor mamare de la vițelele de control a fost cu 7,9% mai mare decât pentru vițelele alimentate cu ractopamină. Diferența dintre tratamente în greutatea glandelor mamare nu a fost semnificativă din punct de vedere satistic. în același mod, diferențele între tratamente cu privire la greutatea actuală a fiecărui tip de țesut și proporția tipului de țesut ca procent din glanda totală nu au fost semnificative din punct de vedere statistic. Totuși, glandele mamare de la vițelele hrănite cu ractopamină cântăresc ceva mai puțin (4,7%) decât glandele vițelelor de control, dar conțin puțin mai mult parenchim (3,1%) și mai puțin nonparenchim (11,8%).
RO 112085 Bl
Tipurile de țesuturi o dată separate au fost analizate pentru conținutul lor în lipide, proteine, cenușă și apă (Tabelul 4). Parenchimul din glandele mamare ale vițelelor alimentate cu ractopamină conține un procentaj mai mic de lipide (P < 0,01) și un procentaj crescut de proteine (P < 0,06), apă (P < 0,01) și cenușă (P < □,□1), în comparație cu glandele mamare de la vițelele de control. în timp ce a existat o reducere cu 11,8% (P < 0,02) a greutății țesutului neparenchimal în glandele mamare a vițelelor hrănite cu ractomapină, nu au existat diferențe în compoziția chimică a țesutului neparenchimal.
Cantitatea actuală de proteine, lipide, cenușă și apă în țesuturile parenchimale și neparenchimale din glandele mamare a vițelelor este prezentată în Tabelul 5. Nu au existat diferențe semnificative statistic între tratamente pentru nici un component chimic atât în țesuturile parenchimale, cât și în țesuturile neparenchimale.
Procentajul și cantitatea de proteine, lipide, cenușă și apă în glanda întreagă sunt prezentate în Tabelul 6. Glandele mamare de la vițelele hrănite cu ractopamină conțin, în procente, mai multe proteine (P < 0,07) și apă (P < 0,03) și mai puține lipide (P < 0,04). Alimentarea ractopaminei reduce (P < 0,03) cantitatea lipidelor totale din glanda mamară, dar efectul ractopaminei asupra proteinelor, cenușii și apei nu a fost semnificativ din punct de vedere statistic.
în concluzie, deși vițelele alimentate cu ractopamină se îngrașă mai mult decât vițelele de control (1,55 vs. 1,42 kg/d), parenchimul și glandele mamare ale vițelelor alimentate cu ractopamină conțin mai puține (P < 0,01) lipide și mai multe proteine (P < 0,06), exprimate în procentaje, în comparație cu vițelele de control. Nu s-a înregistrat un efect al ractopaminei asupra conținutului de lipide al țesutului neparenchimal.
în prezenta invenție, agentul activ este administrat unei bovine femele în timpul fazei de creștere alometrică a glandelor sale mamare ce precede prima concepție. Se cunoaște vârsta la care fiecare specie ajunge la pubertate și poate naște. Femelele din specia Bos taurus ajung în general la pubertate când reprezintă două treimi din dimensiunea de “adult” a speciei particulare. Aceasta poate avea loc într-o perioadă cuprinsă între vârsta de 4 luni și 14 luni. La oi și la capre, pubertatea este doar în parte controlată prin dimensiune, fiind de asemenea controlată pe perioade, în general aceste specii ating pubertatea la 40 până la 70 procente din dimensiunea adultului din specia sa, care este în general atinsă între lunile 5 și 10. Totuși, ciclul poate fi întârziat timp de un an dacă dimensiunea necesară este atinsă târziu în toamnă. Bivolii ating pubertatea la vârsta de 1 până la 3 ani. în plus față de aceste diferențieri de specie, există variații suplimentare în cadrul rasei particulare, care depind de asemenea de practicile de gospodărire.
Atingerea pubertății la orice animal individual poate fi determinată prin observarea semnelor comportamentale ale oestusului sau prin metode cunoscute specialiștilor din domeniul creșterii animalelor, considerabile prin analize ale probelor de sânge pentru progesteron.
într-un caz preferat, prezentul agent activ este administrat în ultima parte a fazei de creștere alometrice, care va include perioada anterioară pubertății (primul oestus) și poate include perioada imediat post pubertală. Totuși, în preajma pubertății, faza de creștere alometrică este transformată gradat într-o fază izometrică și se reduce oportunitatea alterării în mod benefic a dezvoltării glandelor mamare. De aceea, într-un caz preferat în mod particular, prezentul agent activ este administrat în perioada anterioară pubertății. Durata acestei perioade va varia funcție de bovina individuală ce trebuie tratată. La bovinele din specia Bos taurus perioada va fi de două până la patru luni înaintea pubertății.
Dintre genurile Bos prezenta invenție poate fi practicată pe rase de lapte cum ar fi Holstein, Jersey, Guernsey, Brown Swiss, Ayrshire, Friesian, Dutch Red and White, Danish Red și Normande.
RO 112085 Bl
Prezenta invenție poate fi practicată pe rase de carne cum ar fi Angus, Polled Hereford, Chianina, Hereford, Penzgauer, Red Angus, Devon, South Devon, Santa Gertrudis, Galloway, Maine-Anjou, Brangus, 5 Brahman, Gelbvieh, Charolais, Limousin, cât și pe hibrizi. Suplimentar, unele rase ca de exemplu Simmental și Shorthorn sunt folosite atât pentru lapte, cât și pentru carne. Prezenta invenție poate fi 10 de asemenea practicată pe alte bovide femele, ca de exemplu capre, oi și bivoli.
Prezentul agent activ poate fi administrat în diferite moduri. Compusul poate fi administrat oral, ca parte a unei hrane complexe ca un adaos superior, ca un supliment sau în apa de băut. Compusul poate fi combinat cu un suport acceptabil fiziologic și injectat animalului ce trebuie tratat. Compusul poate fi formulat ca parte a unui implant care este inserat subcutanat și din care agentul activ este eliberat pe o perioadă de timp. Pentru astfel de scopuri, o cantitate efectivă de agent activ poate fi pusă în hrană care să conțină prezentul agent activ într-o concentrație de 5 până la 2OO ppm și de preferință de la 20 și 125 ppm.
Tabelul 1A
Compoziția (%] suplimentului [CA-95] și a adaosului superior [DA-74]
Ingredient | CA-95 | DA-74 |
Cereale de bază galbene | 63,0 | 20,0 |
Făină de soia (extrasă cu solvent) | 10,0 | 25,0 |
Melasă din trestie de zahăr | 10,0 | 2,5 |
Grăunțe uscate prin distilare | 9,0 | - |
Paie de cereale | - | 38,0 |
Praf de carne | 4,6 | - |
Ovăz măcinat | - | 11,0 |
Grăsime animală | - | 2,0 |
Minerale/vitamine | 2,8 | 1.1 |
Sare | 0.6 | 0.4 |
Tabelul 1B Compoziția preamestecului ce conține ractopamina % ingredient
Clorhidrat de ractopamină | Furaje cerealiere de bază | |
Lot//1 | 10 | 90 |
Lot//2 | 5 | 95 |
RO 112085 Bl
Tabelul 2
Performanță de creștere
Control | Ractopamine | Modificări procentuale față de control | P | |
Spor de lapte kg/d | 1,42 | 1,55 | (+ 9.2) | 0,07 |
Alimentație/spor de lapte | 6,83 | 6,26 | (-8,3) | 0,06 |
Materie uscată ingerată kg/d | 9,7 | 9,6 | (-1.0) | 0,87 |
Carcasă caldă, kg | 188,6 | 193,9 | (+ 2,8) | 0,18 |
Umplere Pct | 54,2 | 54 | (- 0.4) | 0.77 |
Tabelul 3
Cantitatea de glandă mamară și de parechim și grăsime în glandele mamare
Control | Ractopamine | Modificări procentuale față de control | P | |
Greutate totală g | 3508 | 3231 | (-7,9) | 0,14 |
Greutate după prelucrare, g | 2285 | 2177 | (- 4,7) | 0,39 |
Glanda mamară % din greutatea corpului | 0,66 | 0,61 | (-7,6) | 0,19 |
Greutatea glandei mamare drepte, g | 1134,75 | 1082,1 | (0-4,6) | 0,39 |
Parenchim, g | 554 | 571 | (+ 3,1) | 0,8 |
Nonparenchim, g | 574,7 | 506,9 | (-11.8) | 0,22 |
Parenchim, % din glandă mamară | 48,6 | 52,9 | (+ 8,8) | 0,31 |
Nonparenchim, % din glandă mamară | 50,9 | 47,1 | (- 7.5) | 0,39 |
RO 112085 Bl
Tabelul 4
Compoziția chimică a țesuturilor parenchimale și nonparenchimale din glandele mamare
Control | Ractopamina | Modificare procentuală față de control | P | |
Parenchim, g | 554 | 571 | (+3,1) | 0,8 |
Parenchim, % lipide | 54,5 | 47,8 | (- 12,3) | 0,01 |
Parenchim, % proteină | 6,46 | 6,99 | (+ 8,2) | 0,06 |
Parenchim, % umiditate | 37,9 | 43,7 | (+ 15,3] | 0,01 |
Parenchim,% cenușă | 0,43 | 0,52 | (+ 20,9) | 0,01 |
Nonparenchim, g | 574,7 | 506,9 | (-11,8) | 0,22 |
Nonparenchim, % lipide | 80,4 | 79,1 | (-1,6) | 0,28 |
Nonparenchim, % proteine | 2,64 | 2,59 | (- 1,9) | 0,8 |
Nonparenchim, % umiditate | 16,1 | 17,5 | (+ 8,7) | 0,27 |
Nonparenchim, % cenușă | 0,15 | 0,11 | (-26,7) | 0,42 |
Tabelul 5
Cantitatea de componente chimice În țesuturile parenchimale și neparenchimale din glandele mamare
Control | Ractopamina | Modificare procentuală față de control | P | |
Parenchim, g | 554 | 571 | (+3,1) | 0,8 |
Parenchim, g de proteine | 36 | 40,2 | (+11.7) | 0,38 |
Parenchim, g de lipide | 302,4 | 272,3 | (- 10,0) | 0,26 |
Parenchim, g de apă | 209,4 | 249,4 | (+ 19,1) | 0,26 |
Parenchim, g de cenușă | 2,4 | 3,0 | (+ 25,0) | 0,19 |
Nonparenchim, g | 574,7 | 506,9 | (-11.8) | 0,22 |
Nonparenchim, g de proteine | 14,8 | 12,8 | (-13,5) | 0,41 |
Nonparenchim, g de lipide | 461,5 | 401 | (- 13,1) | 0,15 |
Nonparenchim, g, de apă | 93,2 | 88,9 | (- 4,6) | 0,73 |
Nonparenchim, g de cenușă | 0,9 | 0,6 | (-33,3) | 0,34 |
RO 112085 Bl
Tabelul 6
Procentajul și cantitatea de componente chimice din glandele mamare
Control | Ractopamina | Modificarea procentuală față de control | P | |
Glanda totală, % | ||||
Proteine | 4,47 | 4,93 | (+ 10,3) | 0,07 |
Lipide | 67,5 | 62,5 | (- 7,4) | 0,04 |
Apă | 26,5 | 31,4 | (+ 18,5) | 0,03 |
Cenușă | 0,29 | 0,35 | (+ 13,8) | 0,38 |
Glanda totală, g | ||||
Proteine | 50,8 | 53 | (+ 4,3) | 0,61 |
Lipide | 763,9 | 673,2 | (-11,9) | 0,03 |
Apă | 302,6 | 338,2 | (+ 11,8) | 0,31 |
Cenușă | 3,3 | 3,6 | (+ 9,1) | 0,67 |
Revendicări
Claims (4)
- Revendicări1. Metodă de creștere a capacității de producere a laptelui la bovide femele, caracterizată prin aceea că, Tn timpul fazei de creștere alometrică a glandelor mamare, care precede prima concepție se administrează bovidelor, oral, o hrană completă, care conține ca agent activ 5200 ppm 1-(4-hidroxifenil)-2-(1-metil-3-(2hidroxifeniljpropilaminojetanol sau o sare fiziologic acceptabilă a acestuia.
- 2. Metodă, conform revendicării1, caracterizată prin aceea că agentul activ este folosit sub forma sării de clorhidrat.
- 3. Metodă, conform revendicărilor 1 și 2, caracterizată prin aceea că agentul activ este administrat în ultima parte a fazei de creștere alometrică a glandelor mamare.
- 4. Metodă, conform revendicărilor 1 la 3, caracterizată prin aceea că femela bovidă este o bovină, iar agentul activ este administrat în timpul lunii a doua până într-a patra, care preced pubertatea.
Applications Claiming Priority (1)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
US07/994,034 US5308870A (en) | 1992-12-21 | 1992-12-21 | Ractopamine for pre-and peripubertal female bovidae |
Publications (1)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
RO112085B1 true RO112085B1 (ro) | 1997-05-30 |
Family
ID=25540226
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
RO93-01707A RO112085B1 (ro) | 1992-12-21 | 1993-12-15 | Metoda de crestere a capacitatii de producere a laptelui la bovide femele |
Country Status (26)
Country | Link |
---|---|
US (1) | US5308870A (ro) |
EP (1) | EP0604141B1 (ro) |
JP (1) | JPH06217709A (ro) |
KR (1) | KR940013510A (ro) |
CN (1) | CN1056510C (ro) |
AT (1) | ATE153221T1 (ro) |
AU (1) | AU671873B2 (ro) |
CA (1) | CA2111900C (ro) |
CZ (1) | CZ284324B6 (ro) |
DE (1) | DE69310882T2 (ro) |
DK (1) | DK0604141T3 (ro) |
ES (1) | ES2103438T3 (ro) |
FI (1) | FI935729A (ro) |
GR (1) | GR3024114T3 (ro) |
HU (1) | HU215492B (ro) |
IL (1) | IL108045A (ro) |
MX (1) | MX9308024A (ro) |
MY (1) | MY108865A (ro) |
NO (2) | NO934654D0 (ro) |
NZ (1) | NZ250464A (ro) |
PH (1) | PH30169A (ro) |
PL (1) | PL301515A1 (ro) |
RO (1) | RO112085B1 (ro) |
RU (1) | RU2113223C1 (ro) |
TW (1) | TW250433B (ro) |
ZA (1) | ZA939426B (ro) |
Families Citing this family (2)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
EP1672985A1 (en) * | 2003-10-07 | 2006-06-28 | Eli Lilly And Company | Liquid formulations of ractopamine |
WO2009034237A1 (fr) * | 2007-09-10 | 2009-03-19 | France Telecom | Procede et systeme d'organisation de reunion par messages electroniques |
Family Cites Families (3)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
US690951A (en) * | 1901-07-22 | 1902-01-14 | John Hess | Method of manufacturing lace-paper pail covers or circulars. |
US4690951A (en) * | 1983-01-31 | 1987-09-01 | Eli Lilly And Company | Growth promotion |
ZA868891B (en) * | 1985-11-27 | 1988-07-27 | Lilly Co Eli | Use of phenethanol amines to improve fat content of sow's milk |
-
1992
- 1992-12-21 US US07/994,034 patent/US5308870A/en not_active Expired - Lifetime
-
1993
- 1993-12-15 CZ CZ932769A patent/CZ284324B6/cs not_active IP Right Cessation
- 1993-12-15 ZA ZA939426A patent/ZA939426B/xx unknown
- 1993-12-15 RO RO93-01707A patent/RO112085B1/ro unknown
- 1993-12-15 TW TW082110657A patent/TW250433B/zh active
- 1993-12-15 MX MX9308024A patent/MX9308024A/es not_active IP Right Cessation
- 1993-12-15 NZ NZ250464A patent/NZ250464A/en not_active IP Right Cessation
- 1993-12-16 PL PL93301515A patent/PL301515A1/xx unknown
- 1993-12-16 NO NO934654D patent/NO934654D0/no unknown
- 1993-12-16 NO NO934654A patent/NO304059B1/no not_active IP Right Cessation
- 1993-12-16 IL IL10804593A patent/IL108045A/en active IP Right Grant
- 1993-12-17 HU HU9303634A patent/HU215492B/hu not_active IP Right Cessation
- 1993-12-17 PH PH47487A patent/PH30169A/en unknown
- 1993-12-17 EP EP93310256A patent/EP0604141B1/en not_active Expired - Lifetime
- 1993-12-17 AT AT93310256T patent/ATE153221T1/de not_active IP Right Cessation
- 1993-12-17 ES ES93310256T patent/ES2103438T3/es not_active Expired - Lifetime
- 1993-12-17 RU RU93056592A patent/RU2113223C1/ru active
- 1993-12-17 MY MYPI93002749A patent/MY108865A/en unknown
- 1993-12-17 DE DE69310882T patent/DE69310882T2/de not_active Expired - Fee Related
- 1993-12-17 DK DK93310256.8T patent/DK0604141T3/da active
- 1993-12-20 KR KR1019930028686A patent/KR940013510A/ko active IP Right Grant
- 1993-12-20 JP JP5319435A patent/JPH06217709A/ja not_active Withdrawn
- 1993-12-20 FI FI935729A patent/FI935729A/fi unknown
- 1993-12-20 CN CN93112762A patent/CN1056510C/zh not_active Expired - Fee Related
- 1993-12-20 AU AU52525/93A patent/AU671873B2/en not_active Ceased
- 1993-12-20 CA CA002111900A patent/CA2111900C/en not_active Expired - Fee Related
-
1997
- 1997-07-16 GR GR970401764T patent/GR3024114T3/el unknown
Also Published As
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
US7993669B2 (en) | Dietary supplement and feed supplement for the treatment of digestive tract ulcers in horses | |
AU697784B2 (en) | Composition for the treatment or prevention of an energy imbalance in ruminants | |
Fell | Adaptations of the digestive tract during reproduction in the mammal | |
RO112085B1 (ro) | Metoda de crestere a capacitatii de producere a laptelui la bovide femele | |
US8911802B2 (en) | Composition for increasing milk production containing Artemisia capillaris | |
US5723443A (en) | Lipid metabolism promoting agent and its use | |
EP1776956B1 (en) | Preventive and/or therapeutic agent for calcipenia | |
Herman et al. | The effect of thyroid and thyroxine on milk secretion in dairy cattle | |
Tolman et al. | The effect of growth rate on mammary gland development in ewe lambs: a review | |
Abu El-Ella et al. | Studying the effect of antioxidants (Origanum Vulgare and N-Acetylcysteine) administration on productive and reproductive performance of Damascus goats and their offspring. | |
Russell et al. | Growth and Reproduction of Swine on a Purified Diet: One Figure | |
US6254884B1 (en) | Somatotropin compositions mixed with vitamins | |
Behery et al. | A FIELD TRIAL ON THE EFFECT OF PROPYLENE GLYCOL ON DAIRY NANNY GOATS WELFARE DURING CRITICAL TRANSITION STAGES | |
Khalifa et al. | Effect of Using Different Beebread Types as Natural Hive Pellets or Extract on Reproductive and Productive Performance of Dairy Goats | |
CN114304412A (zh) | 一种含有多种中药成分的仔猪饲料 | |
RU2129005C1 (ru) | Сбор для восстановления функции щитовидной железы | |
JP2024032248A (ja) | 不妊の予防、改善又は治療用組成物 | |
Woody et al. | Influence of oral administration of orally active estrogen and progestin on oviduct development of the immature pullet | |
Ahmad et al. | Effect of bovine somatotropin on the lactational and reproductive performance of lactating dairy cows-A review | |
Istasse et al. | Effects of dexamethazone injections on performances in fattening cattle | |
Golan | Physiological Effects of Injections of Diethylstilbestrol and Testosterone Propionate in the Fowl and Their Responses to Dietary Vitamin B12 | |
HARAF et al. | Fattening sheep by citrus pulp | |
JPH0655110B2 (ja) | ビタミンd▲下3▼高濃度含有家禽卵または家禽肉の生産方法 |