NO872593L - Stol, spesielt kontorstol. - Google Patents

Stol, spesielt kontorstol. Download PDF

Info

Publication number
NO872593L
NO872593L NO872593A NO872593A NO872593L NO 872593 L NO872593 L NO 872593L NO 872593 A NO872593 A NO 872593A NO 872593 A NO872593 A NO 872593A NO 872593 L NO872593 L NO 872593L
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
seat
chair
plate part
joint
parts
Prior art date
Application number
NO872593A
Other languages
English (en)
Other versions
NO872593D0 (no
Inventor
Kurt Hinrichs
Original Assignee
Porsche Ag
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Porsche Ag filed Critical Porsche Ag
Publication of NO872593D0 publication Critical patent/NO872593D0/no
Publication of NO872593L publication Critical patent/NO872593L/no

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A47FURNITURE; DOMESTIC ARTICLES OR APPLIANCES; COFFEE MILLS; SPICE MILLS; SUCTION CLEANERS IN GENERAL
    • A47CCHAIRS; SOFAS; BEDS
    • A47C1/00Chairs adapted for special purposes
    • A47C1/02Reclining or easy chairs
    • A47C1/031Reclining or easy chairs having coupled concurrently adjustable supporting parts
    • A47C1/032Reclining or easy chairs having coupled concurrently adjustable supporting parts the parts being movably-coupled seat and back-rest
    • A47C1/03255Reclining or easy chairs having coupled concurrently adjustable supporting parts the parts being movably-coupled seat and back-rest with a central column, e.g. rocking office chairs
    • AHUMAN NECESSITIES
    • A47FURNITURE; DOMESTIC ARTICLES OR APPLIANCES; COFFEE MILLS; SPICE MILLS; SUCTION CLEANERS IN GENERAL
    • A47CCHAIRS; SOFAS; BEDS
    • A47C1/00Chairs adapted for special purposes
    • A47C1/02Reclining or easy chairs
    • A47C1/031Reclining or easy chairs having coupled concurrently adjustable supporting parts
    • A47C1/032Reclining or easy chairs having coupled concurrently adjustable supporting parts the parts being movably-coupled seat and back-rest
    • A47C1/03294Reclining or easy chairs having coupled concurrently adjustable supporting parts the parts being movably-coupled seat and back-rest slidingly movable in the base frame, e.g. by rollers

Landscapes

  • Health & Medical Sciences (AREA)
  • Dentistry (AREA)
  • General Health & Medical Sciences (AREA)
  • Chairs For Special Purposes, Such As Reclining Chairs (AREA)
  • Hydrogenated Pyridines (AREA)
  • Chairs Characterized By Structure (AREA)
  • Pharmaceuticals Containing Other Organic And Inorganic Compounds (AREA)
  • Nitrogen Condensed Heterocyclic Rings (AREA)
  • Chair Legs, Seat Parts, And Backrests (AREA)
  • Plural Heterocyclic Compounds (AREA)
  • Special Chairs (AREA)

Description

STOL, SPESIELT KONTORSTOL
Den foreliggende oppfinnelse vedrører en stol, spesielt
en kontorstol av den art som er angitt i den innledende de 1 av patentkrav 1 .
Fra DE-OS 33 16 530 er der kjent en stol, hvis rygg-lene kan innstilles i avhengighet av setehel1 ingen via en vektstang-anordning. Ved denne stol blir der bevirket en heving av forkanten av sitteplaten ved en hellingsinn-stilling av sitteplaten via spaken for nevnte anordning. Dette innebærer på en komfort-reduserende måte en tvangsmessig forandring av det opprinnelige fotstøtte sted, som en følge av en såkalt høydeforskyvning av benene. Det blir p.g.a. rygg-lenet som forskyver seg i forhold til sitteplaten, bevirket en stadig forandring av de vesentlige kroppsavstøttende punkter mot stolen,
noe som også medfører en negativ virkning på det at klærne sitter riktig. Videre er det fra DS-OS 34 15 555 kjent en stol som omfatter en sitteflate med to deler som er leddaktig forbundet med hverandre. Den fremre del er anordnet fast i forhold til setebæreren og den leddete
bakre del av sitteplaten er forbundet leddaktig med et to-delt rygg-lene, hvis nedre del i området for bekkenet er svingbart anordnet ved den bakre platedel.
Ved dennne sto 1 anordn ing blir der ved hellingsinn-stilling av setetvia en vektstang-anordning muliggjort en relativ bevegelse mellom den bakre sittef1atede1 og den tilstuttende nedre rygg-1enede1, noe som nettopp på
en komfort-reduserende måte fremskaffer en friksjonsvirkning mellom rygg-lenet og ryggen på brukeren.
Til grunn for den foreliggende oppfinnelse ligger den oppgave å skaffe en stol som i sin grunnsti 11 ing og i en hellende stilling sikrer en komfortabel sittestilling uten en endring av de relevante støttepunkter av brukeren i forhold til stolen, såvel som benstøtte-punktene på sto 1støttef1 aten .
Denne oppgave løses ved de kjennetegnende trekk som er angitt i patentkrav 1. Ytterligere fordelaktige utføre-lsesformer for oppfinnelsen omfattes av de ytterligere patentkrav.
Hovedfordelen med oppfinnelsen består deri at ved ut-legning av kinematikken vil seteforkanten ved en he 11 ingsinnsti 11 ing av stolen senke seg, og sitteplaten vil svinge seg om en foranlagret ideell dreieakse. Denne ligger på fordelaktig måte i området for brukerens kne, hvorved man får et uforandret avstøttingssted for føttene, samtidig som lårene blir avlastet. En ukomfortabel pressing mot knekilen ved heving av seteforkanten, slik tilfellet er i henhold til kjent teknikk, vil man derved unngå i henhold til oppfinnelsen.
Dessuten oppnår man de fordeler at de relevante avstøt-ningspunkter for brukeren i forhold til stolen, forblir uforandret også ved en he 11 ings-st i 11 ing, p.g.a. det forhold at seteplaten er utført i ett med rygg-lenet, samtidig som man oppnår en bekkenavstøtning uten friksjonsvirkning, dvs. uten relativ bevegelse mellom brukerryggen og stolen.
Sitteundersøkelser har bragt for dagen at der blir sikret en ergonometrisk bekvem sitteho1dning når den fremre platedel av seteflaten har en helling i forhold til den bakre platedel gitt i forholdet 1:2. Dette forhold kan man også oppnå i mellomstillingene ved forstilling av setet gjennom vektstanganordni ngen.
Utføre 1seseksemp1 er på oppfinnelsen er angitt på tegn ingsfigurene og vil i det følgende bli nærmere beskrevet. Fig. 1 viser en skjematisk fremstilling av koblingsleddene i en vektstang-anordn ing for en stol i grunn-stilling.
Fig. 2 er et grunnriss i forhold.til fig. 1.
Fig. 3 er en skjematisk fremstilling av kob1 ingsleddene for en vektstang-anordning for stolen i en hellings-stilling. Fig. 4 anskueliggjør støttepunktene i stolen i de to endesti 11 inger . Fig. 5 er et sideriss av stolen med kob1 ings1 edd, setebærer og platedeler av seleflaten. Fig. 6 er et sideriss av vektstang-anordningen ifølge fig. 5. Fig. 6a er en videre avtegning av delene i spakan-ordningen, som er forbundet med vektstang-anordningen ifølge fig. 5.
Fig. 7 er et grunnriss i forhold til fig. 6.
Fig. 7a er et grunriss i forhold til fig. 6a.
Fig. 8 er et riss sett i retning for pilen A på fig 6a. Fig 9 er en skjematisk fremstilling av vektstangan-ordningen fra den side som er vist på fig 6a, i en grunnst i Iling. Fig. 10 er en skjematisk fremstilling av et grunnriss i forhold til fig. 9, svarende til fig. 7a.
Stolen i henhold til fig. 1-5 omfatter en underdel 1, en seteflate 2 som via en setebærer 3 er festet til underdelen 1 ved me 11omkob1 ing av en spak-anordning eller vekt-stang-anordning 4. Seteflaten 2 omfatter to med hverandre forbundne platedeler 5 og 6, idet den bakre platedel 6 er tildannet i ett med et rygg-lene 7. Under delen 1 oppviser et fjærelement for høyde innsti 11 ing og ender i et fotformet understell.
Stolen kan innstilles til en grunnsti11 ing G hvor seteflaten 2 inntar en stilling i et horisontalplan X-X. Ut i fra denne grunnsti 11 ing G kan stolen svinges til en hellende stilling N hvor den fremre platedel 5 ligger i et skråplan Y-Y, og den bakre platedel 6 befinner seg i et skråplan Z-Z. Fra grunnsti11 ingen G til hellings-stillingen N foreligger der en rekke mellomstillinger, idet hver innstilling kan låses ved hjelp av en til-svarende innretning.
Vektstang- eller spak-anordni ngen 4 omfatter i det vesentlige to saksformede anordnede koblingsledd 8, 9 som er plasser mellom platedelene 5 og 6 av setebæreren 3, og som for oversiktens skyld bare er tegnet som streker på fig. 1, 2, 3 og 5. Disse koblingsledd 8 og 9 kan dreie seg mot hverandre om en akse 17, og er leddet slik at de på den ene side kan svinge seg mot setebæreren 3 om horisontale akser 10 og 11, og på den annen side mot platedelene 5 og 6 om horisontale akser 12 og 13a, slik det tydeligere fremgår av fig. 2.
Den bakre platedel 6 er tildannet i ett med rygg-lenet 7 og opppviser på begge sider over et ledd 13 med den horisontale akse 13a, avsnitt 14 som strekker seg på skrå forover mot setebæreren 3, og som danner vektstang-armene 15a. Disse kan forskyves på en horisontal fast-aksel 16 (fig. 1-3) og kan samtidig forskyves relativt den fremre platedel 5 via den bakre ledd-del (ledd 13) av den fremre platedel 5 på aksen 13a, slik fig. 3 anskueliggjør dette.
Kobl ingsleddene 8 og 9 såvel som vektstang-armene 15 oppviser slike lengder og er slik opplagret i forhold til setebæreren 3 og leddaktig forbundet med platedelene 5 og 6, at seteflaten 2 danner en kne-dreieakse 19 i hellings- stillingen av seteflaten 2. Nevnte dreieakse ligger i et samme horisontalplan X-X som seteflaten 2 i dennes grunn-stilling G. Kne-dreieaksen 12 blir i enhver mellom-stilling inntil hel 1 ings-endesti 11 i ngen N, slik det fremgår av fig. 3, tilnærmet uforandret beliggende i horisontalplanet X-X. Oppnåelsen av en slik uforandret stilling av denne dreieakse 19 oppnår ved hjelp av vektstang-anordningen 4, som senker den fremre platedel 5 under horisontalplanet X-X i skråplanet Y-Y. Ved skjær ings1 injen mellom de to plan X-X og Y-Y befinner denne dreie-akse 19 seg, som nærmere bestemt befinner seg 1 området for brukerens kne-kile, slik det fremgår av fig 4.
Linder innstillingen av den fremre platedel 5 blir samtidig den bakre platedel 6 tvangsmessig trukket inn i en skråsti 11 ing i skråplanet Z-Z. Hel 1 ingsvinkelen <?^/av den fremre platedel 5 har en verdi på ca. 12° og hellings-vinkelen for den bakre platedel 6 har en verdi på ca. 24 °, hvilket innebærer et forhold på 1:2.
Den bakre platedel 6 er tildannet i ett med rygg-lenet 7 og kan sammen med dette bøyes i forhold til den fremre platedel 5 om en akse 13a som ligger foran bekkenet. Slik det fremgår av fig. 4, oppviser brukeren to relevante støttepunkter 20 og 21 i bekkenområdet, idet disse punkter er plassert henholdsvis på sitteflaten og på rygg-lenet. Disse avstøtningspunkter 20 og 21 forandrer ikke sin stilling i forhold til stolen ved en innstilling av stolen til posisjon N, slik at der ikke finner sted noen relativ bevegelse mellom rygglenet 7 for seteflaten 2 og brukeren.
På fig. 6 og 7 er der nærmere anskueliggjort en konstruktiv utføre 1sesform for stolen med vektstang-anordningen 4, idet fig. 6 og 7 angir en konstruksjon svarende til den på fig. 1,2 og 3. Setebæreren 3 oppviser armer som rager fremover, og som ved sine frie ender 23 oppviser lagerøyne 24, 25 med horisontale akser 10 og 11. Utenfor disse lagerøyne 25, 26 er der på begge sider av setebæreren 3 anordnet koblingsledd 9, som understøttes via et ovenfor setebæreren 3 anordnet flatt forbindelses-element 26, som er fast forbundet med tapper 27, som danner aksen 17. Langstrakte slisser 28, 29, 30 og 31 i leddene for kobl ingsdelene 8 og 9, i den fremre platedel 5 og i vektstang-armen 15 tillater ved en hellingsinn-stilling av setet en fastki1ingsfri bevegelse av de enkelte deler såvel som et tvangsført bevegelsesforløp svarende til vinkelforskyvningen av de to platedeler 5 og 6. Delene av vektstang-anordningen, dvs. koblingsdel, setebærer såvel som de to platedeler kan være utført som støpedeler eller som platedeler. Dem langsgående slisse 29 har i og for seg ingen funksjon for bevegelsesfor-løpet, men må sikre et fritt forløp for føringsbolten 10 som rager gjennom vektstangen 9.
På fig 6a og 7a er der anskueliggjort en ytterligere ut-førelsesform . Ved denne er vektstang-armen 15 i henhold til utføre 1sesformene vist på fig. 1, 2, 3, og 5 utført som en vertikalt forløpende vektstang-arm 15a. Denne er ved hjelp av en tilsluttende vertikal støttebærer 32 forbundet med en horisontal dreie-akse 34 via et bøyeledd 33. Den frie ende 35 av støttebæreren 32 kan svinge seg om en horisontal akse 37 i en stang 36 som er fast forbundet med underdelen 1. Koblingsleddene 8,9, platedelene 5,6 og rygg-lenet 7 svarer til utføre 1 sesformen i henhold til fig. 6 og 7.
Virkemåten for utførelsesformen ifølge fig. 6a og 7a er skjematisk vist på fig. 10 og forløper på den måte at ved et trykk på den bakre platedel 6 vil leddarmen 15a bli svingt i pilretningen 38 om aksen 13a for leddet 13, samtidig som støttebæreren 32 svinger om bøyeleddet 33. Ved dette svingeforløp vil vektstang-anordningen 4 ha en virkemåte slik dette er nærmere angitt på fig. 1, 2 og 3. Grunnen for den spesielle utføre 1sesform av vektstangen 15a og 32 (fig. 9 og 10) er følgende: Ved "å besette" stolen i det fremre område (platen 5 inntil leddet 13a) vil der ikke foreligge noen av-fjæring. Stolen er låst fast. Først når den bakre del av platen 6 respektive rygglenet 7 blir belastet, vil der bli innledet en sitteskråning, slik det er omtalt ovenfor.

Claims (11)

1. Stol, spesielt kontorstol, omfattende en setebærer som kan innstilles i høyden, og til hvilken der ved mellomkobling av en vektstang-anordning er leddet anordnet en seteplate som kan vinke1 innsti 1 les , samt et rygg-lene, idet rygg-lenet inntar en helling i avhengighet av seteplaten,karakterisert vedat vektstang-anordningen (4) omfatter kob1 ingsde1 er (8,9) som har saksform og holdes på setebæreren (3), idet leddene er leddforbundet med platedeler (5, 6) som på sin side danner en leddet seteflate (2), slik at de danner en ideell foran seteflaten (2) anordnet tverrløpende ufor-anderlig kne-dreieakse (19), som ligger i en skjærings-linje mellom et horisontalplan (X-X) av seteflaten (2) i en grunnsti 11 ing G og et skråplan (Y-Y) av den ene koblingsdel (9) i en hel 1ingssti11 ing (N).
2. Stol som angitt i krav 1,karakterisertved at de saksformede anordnede kobl ingsde1 er (8,9) er forbundet under hverandre via et ledd (17a), og at den til seteforkanten (2a) førte første koblingsdel (8) er leddet i området for denne seteforkant (2a) via en horisontal dreieakse (12) ved den fremre platedel (5), og at den til setebaksiden førte annen koblingsdel (9) er forbundet med de to platedeler (5 og 6) via et ledd (13).
3. Stol som angitt i krav 1 eller 2,karakterisert vedat seteflaten (2) består av en fremre platedel (5) samt en bakre platedel (6) som er tildannet i ett med rygg-lenet (7), samtidig som de to platedeler (5 og 6) er forbundet via leddet (13) hvis tverrfor-løpende akse (13a) er anordnet foran bekkenet hos brukeren.
4. Stol som angitt i krav 1, 2 eller 3,karakterisert vedat den bakre platedel (6) omfatter avsnitt (14) som er utformet som vektstangarmer (15) og strekker seg til seteforkanten (2a) via leddet (13), idet avsnittene ved setebæreren (3) er leddet om en horisontal akse (16).
5. Stol som angitt i et eller fler av de foregående krav,karakterisert vedat seteplate-delene (5, 6) styres slik ved forskyvining via vektstang-anordningen (4), at de i en grunnsti11 ing G inntar en liggende posisjon i et felles horisontalplan (X-X), og i en he 11 ingsst i 11 ing N av bakre platedel (6) oppviser en i forhold til den fremre leddete platedel (5) en sterkere helling i et skråplan { 1- 1).
6. Stol som angitt i krav 5,karakterisertved at den fremre platedel (5) i en he 11 ingsst i 11 ing N har sin fremre kant (2a) under horisontalplanet (X-X).
7. Stol som angitt i et eller fler av de foregående krav,karakterisert vedat vektstang-anordningen (4) er utført med kob1 ingsde1 er (8, 9) av slike lengder at den fremre platedel (5) i hellings-stillingen (N) og i mellomstillinger danner en vinkel i forhold til den bakre platedel (6) i forholdet 1:2.
8. Stol som angitt i et eller fler av de foregående krav,karakterisert vedat vektstang-armene (15) for den bakre platedel (6) såvel som den tilbakeførte annen koblingsdel (9) hver for seg oppviser en slisse (31) og (29), som oppviser lengder svarende til vinkelen av he 11 ingsst i 11 ingene av platedelene (5, 6).
9. Stol som angitt i krav 1,karakterisertved at de via leddet (13) utover-ragende og som vektstangarmer (15a) tildannede avsnitt (14) av den bakre platedel (6) strekker seg i vertikal retning og er forbundet med en støttebærer (32), som sammen med vektstang-armene (15a) er utført bøyelig i et ledd (33) om en horisontal akse (34), og at støttebæreren (32) ved den frie ende (35) kan fastholdes svingbart til en stang (36) på setebæreren (33) via en ytterligere horisontal akse (37).
10. Stol som angitt et eller fler av de foregående kravkarakterisert vedat de til setebaksiden førte kob1 ingsde1 er (9) for hver stolside opptar mellom seg setebæreren (3) i området for sine oppiagringsøyer (24, 5), mens koblingsdelene (9) på utsiden er leddet anordnet til de ytterligere koblingsdeler (8) som fører til seteforkanten (2a).
11. Stol som angitt i et eller fler av de foregående krav,karakterisert vedat de til seteforkanten (2a) førende koblingsdeler (8) er tildannet som U-profiler og mellom sine ben er leddet til den fremre platedel (5) om en horisontal akse (12).
NO872593A 1986-07-03 1987-06-19 Stol, spesielt kontorstol. NO872593L (no)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE19863622272 DE3622272A1 (de) 1986-07-03 1986-07-03 Stuhl, insbesondere buerostuhl
DE8617738U DE8617738U1 (no) 1986-07-03 1986-07-03

Publications (2)

Publication Number Publication Date
NO872593D0 NO872593D0 (no) 1987-06-19
NO872593L true NO872593L (no) 1988-01-04

Family

ID=41840887

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO872593A NO872593L (no) 1986-07-03 1987-06-19 Stol, spesielt kontorstol.

Country Status (8)

Country Link
US (1) US4773706A (no)
EP (1) EP0250995B1 (no)
AT (1) ATE60496T1 (no)
CA (1) CA1266226A (no)
DE (3) DE3622272A1 (no)
DK (1) DK339687A (no)
ES (1) ES2021300B3 (no)
NO (1) NO872593L (no)

Families Citing this family (44)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE3817761A1 (de) * 1988-05-19 1989-11-30 Roeder Gmbh Stuhl, insbesondere arbeits- oder buerostuhl
DE3900220A1 (de) * 1989-01-05 1990-07-12 Wilkhahn Wilkening & Hahne Stuhl
US4979778A (en) * 1989-01-17 1990-12-25 Brayton International, Inc. Synchrotilt chair
US5018787A (en) * 1990-06-20 1991-05-28 Shepherd Products U.S. Inc. Chair seat tilt control
DE4019876A1 (de) * 1990-06-22 1992-01-02 Simon Desanta Stuhl, insbesondere buerostuhl
DE4040139A1 (de) * 1990-12-15 1992-06-17 Link Wilhelm Kg Stuhl, insbesondere buerostuhl
US5318345A (en) * 1991-06-07 1994-06-07 Hon Industries, Inc. Tilt back chair and control
US5203853A (en) * 1991-09-18 1993-04-20 Herman Miller, Inc. Locking chair tilt mechanism with torsion bar
CH685277A5 (de) * 1992-10-08 1995-05-31 Syntech Sa Stuhlmechanik.
IL103477A0 (en) * 1992-10-20 1993-03-15 Paltechnica Nitzanim Office and like chairs
DE4324543C2 (de) * 1993-07-22 2003-06-26 Dauphin Friedrich W Gmbh Stuhl, insbesondere Bürostuhl
US5388889A (en) * 1993-09-23 1995-02-14 Westinghouse Electric Corporation Torque control mechanism for chairs
CA2174511A1 (en) * 1993-11-01 1995-05-11 Willi Hensel A working chair with synchronous seat and back adjustment
US5573303A (en) * 1995-05-16 1996-11-12 Doerner Products Ltd. Chair seat tilting mechanism
US5775774A (en) * 1996-08-12 1998-07-07 Okano; Hiroshi Tilt mechanism for chairs
WO1998016138A1 (de) * 1996-10-11 1998-04-23 Giroflex Entwicklungs Ag Stuhl, insbesondere bürostuhl
DE19726160A1 (de) * 1997-06-20 1998-12-24 Johannes Uhlenbrock Sitzmöbel, insbesondere Bürodrehstuhl
US6250715B1 (en) 1998-01-21 2001-06-26 Herman Miller, Inc. Chair
US6007150A (en) 1998-03-08 1999-12-28 Milsco Manufacturing Company Motorcycle seat with adjustable backrest
SE512936C2 (sv) 1998-09-10 2000-06-05 Bertil Jonsson Stol
DE29910620U1 (de) * 1999-06-17 2000-10-19 Koenig & Neurath Ag Stuhl, insbesondere Bürostuhl
DE60108092D1 (de) * 2000-04-05 2005-02-03 Brian Aaby Hansen Stuhl
DE10122948C1 (de) * 2001-05-11 2003-03-13 Armin Sander Stuhl, insbesondere Bürostuhl
US20030132653A1 (en) * 2001-10-18 2003-07-17 Doug Thole Tension control mechanism for a chair
CN101431923B (zh) * 2006-04-24 2012-03-28 休思乐公司 具有自动调节抗倾斜性能的椅子
MX2009008119A (es) 2007-01-29 2009-08-12 Miller Herman Inc Estructura para sentarse y metodos para el uso de la misma.
CN101801241B (zh) 2007-03-13 2013-06-05 Hni技术公司 动态座椅靠背腰部支撑系统
US7784870B2 (en) * 2007-03-13 2010-08-31 Hni Technologies, Inc. Six bar mechanism and control for chair
AU2011250605B2 (en) 2010-05-05 2016-06-16 Allsteel Inc. Moveable and demountable wall panel system for butt-glazed wall panels
US9504326B1 (en) 2012-04-10 2016-11-29 Humanscale Corporation Reclining chair
US9706845B2 (en) * 2012-09-20 2017-07-18 Steelcase Inc. Chair assembly
CN105101845B (zh) 2013-03-15 2018-11-09 Hni技术公司 具有触发的靠背弯曲的椅子
WO2015160693A1 (en) 2014-04-17 2015-10-22 Hni Technologies Inc. Flex lumbar support
USD731833S1 (en) 2014-04-17 2015-06-16 Allsteel Inc. Chair
WO2015161281A1 (en) * 2014-04-17 2015-10-22 Hni Technologies Inc. Chair and chair control assemblies, systems, and methods
USD743180S1 (en) 2014-10-15 2015-11-17 Hni Technologies Inc. Chair
US9801470B2 (en) 2014-10-15 2017-10-31 Hni Technologies Inc. Molded chair with integrated support and method of making same
JP6826043B2 (ja) 2015-04-13 2021-02-03 スティールケース インコーポレイテッド 着座用構成体
US10194750B2 (en) 2015-04-13 2019-02-05 Steelcase Inc. Seating arrangement
US10966527B2 (en) 2017-06-09 2021-04-06 Steelcase Inc. Seating arrangement and method of construction
US11259637B2 (en) 2015-04-13 2022-03-01 Steelcase Inc. Seating arrangement
PL3556252T3 (pl) * 2018-04-17 2020-11-16 L&P Property Management Company Mechanizm przechyłu dla krzesła i krzesło
IT201800002761U1 (it) * 2018-06-14 2019-12-14 Poltroncina per ufficio con schienale e sedile mobili in sincronia.
US11589678B2 (en) 2019-01-17 2023-02-28 Hni Technologies Inc. Chairs including flexible frames

Family Cites Families (13)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
CA806983A (en) * 1965-07-23 1969-02-25 Dufton Ronald Chair tilting mechanism
US3356413A (en) * 1965-09-10 1967-12-05 Bostrom Corp Vehicle seat
DE1902670C3 (de) * 1968-02-01 1975-11-27 Gerdi Kerstholt Geb. Spaeth Sitz mit einstellbarem Sitzteil und einstellbarer Rückenlehne
DE2651843A1 (de) * 1976-11-13 1978-05-18 D Team Design Gmbh Stuhl
DE7815561U1 (no) * 1978-05-24 1978-09-14 Martin Stoll Giroflex Gmbh, 7897 Tiengen
US4533177A (en) * 1979-06-06 1985-08-06 Knoll International, Inc. Reclining chair
CH645795A5 (en) * 1979-07-23 1984-10-31 Drabert Soehne Chair, in particular visual display unit chair
WO1983000610A1 (fr) * 1981-08-19 1983-03-03 Giroflex Entwicklungs Ag Chaise
CH659179A5 (en) * 1983-05-06 1987-01-15 Provenda Marketing Ag Working chair, especially an office chair
IT1161498B (it) * 1983-07-12 1987-03-18 Castelli Spa Sedia
US4560199A (en) * 1983-07-22 1985-12-24 Pamont Ag Recliner chair
ATE27763T1 (de) * 1983-10-05 1987-07-15 Giroflex Entwicklungs Ag Stuhl mit neigbarem sitz- und lehnenteil.
CH666171A5 (de) * 1984-10-03 1988-07-15 Giroflex Entwicklungs Ag Stuhl mit rueckwaerts neigbarem sitz- und rueckenlehnentraeger.

Also Published As

Publication number Publication date
ES2021300B3 (es) 1991-11-01
DK339687D0 (da) 1987-07-02
EP0250995A2 (de) 1988-01-07
EP0250995A3 (en) 1988-04-20
ATE60496T1 (de) 1991-02-15
NO872593D0 (no) 1987-06-19
DK339687A (da) 1988-01-04
DE3767784D1 (de) 1991-03-07
EP0250995B1 (de) 1991-01-30
DE8617738U1 (no) 1988-03-10
DE3622272C2 (no) 1988-06-01
US4773706A (en) 1988-09-27
CA1266226A (en) 1990-02-27
DE3622272A1 (de) 1988-01-21

Similar Documents

Publication Publication Date Title
NO872593L (no) Stol, spesielt kontorstol.
US4479679A (en) Body weight chair control
US4509793A (en) Chair
US2139028A (en) Seat
US4685730A (en) Seat, especially work seat, with several positions
US4758045A (en) Seat furniture
EP0726723B1 (en) A working chair with synchronous seat and back adjustment
US4684173A (en) Chair with rearwardly inclinable seat and back rest carrier
US4380352A (en) Reclining chair
US5536067A (en) Chair
NO166518B (no) Stol med vektsavhengig tilbakestillingskraft for rygglenet
CA1320676C (en) Chair with adjustment feature
US6422649B2 (en) Chair
US4618185A (en) Ergonomic chair
JPS61103410A (ja) 椅子
MX156093A (es) Mejoras en sillon reclinable
DK165160B (da) Siddemoebel med mekanisme til haeldningsindstilling af saede og ryglaen
US4789203A (en) Chair with movable seat and backrest
US5080435A (en) Chair
US5082324A (en) Foldable reclining chair
EP0271962A2 (en) A point-synchronized adjustment device for office chairs
US4005903A (en) Seat with an adjustable back
US2647559A (en) Reclining article of furniture
US3947067A (en) Chair
US2947352A (en) Adjustable head rests for seating units