NO327570B1 - Festeanordning med integrert feste - Google Patents

Festeanordning med integrert feste Download PDF

Info

Publication number
NO327570B1
NO327570B1 NO20051156A NO20051156A NO327570B1 NO 327570 B1 NO327570 B1 NO 327570B1 NO 20051156 A NO20051156 A NO 20051156A NO 20051156 A NO20051156 A NO 20051156A NO 327570 B1 NO327570 B1 NO 327570B1
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
binding
lock
shoe
towards
closed position
Prior art date
Application number
NO20051156A
Other languages
English (en)
Other versions
NO20051156L (no
Inventor
Jacques Quellais
Francois Girard
Original Assignee
Salomon Sa
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Salomon Sa filed Critical Salomon Sa
Publication of NO20051156L publication Critical patent/NO20051156L/no
Publication of NO327570B1 publication Critical patent/NO327570B1/no

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A63SPORTS; GAMES; AMUSEMENTS
    • A63CSKATES; SKIS; ROLLER SKATES; DESIGN OR LAYOUT OF COURTS, RINKS OR THE LIKE
    • A63C1/00Skates
    • A63C1/22Skates with special foot-plates of the boot
    • A63C1/28Pivotally-mounted plates
    • AHUMAN NECESSITIES
    • A63SPORTS; GAMES; AMUSEMENTS
    • A63CSKATES; SKIS; ROLLER SKATES; DESIGN OR LAYOUT OF COURTS, RINKS OR THE LIKE
    • A63C9/00Ski bindings
    • A63C9/20Non-self-releasing bindings with special sole edge holders instead of toe-straps

Landscapes

  • Footwear And Its Accessory, Manufacturing Method And Apparatuses (AREA)
  • Sealing Devices (AREA)

Abstract

Oppfinnelsen vedrører en anordning for å feste en sko til en sportsartikkel, av typen som omfatter en binding (14) til skoen som er tenkt å bevege seg i forhold til sportsartikkelen mellom en lav og en høy posisjon, og av typen omfattende elastiske returmekanismer (22, 122) av bindingen (14) mot dens lave posisjon, karakterisert ved at bindingen (14) omfatter en lås (23) som er bevegelig mellom en åpen posisjon og en lukket posisjon, der låsen samvirker med en forankringsmekanisme (32) bundet til skoen for å sikre festing av skoen (11) til bindingen (14) og ved at låsen (23,123) tilbakeføres elastisk mot dens lukkede posisjon ved elastiske returmekanismer (22, 122) av bindingen (14) mot dens lave posisjon.

Description

Oppfinnelsen vedrører en anordning for å feste en sko til en sportsartikkel.
Oppfinnelsen kan spesielt anvendes på anordninger for å feste en sko til en ski. Den kan spesielt anvendes for utførelsen av bindinger til langrennsski, alpine fjellski, nordiske fjellski eller telemarkski. Den kan også anvendes for utførelsen av bindinger til skøyter, rulleskøyter eller truger.
Et eksempel på en slik type festeanordning er beskrevet i patentsøknad WO00/13755, hvor det fordelaktig refereres til en global forståelse av virkningen av en slik festeanordning. En anordning av samme type, mer presist dedisert til alpin og telemark er beskrevet i patentsøknad EP-A1-890 379.
Prinsippet for en av disse anordningene er å tillate en festing av skoen på skien som er helt torsjonsstiv, men som tillater en fri løfting av skoens hæl. Anordningen som er beskrevet i WO00/13755 er en perfeksjonering av systemene for bindinger som for tiden anvendes, for eksempel for langrennsski eller alpinski, der skoen er festet ved sin fremre ekstremitet rundt en transversal akse i forhold til skien. Faktisk er fotens bevegelse i forhold til skien ved løfting av hælen en bevegelse som ikke lenger er en enkel rotasjon, og som nærmer seg mest mulig fotens naturlige bevegelse.
Oppfinnelsen kan også anvendes for en festeanordning av de typene som er beskrevet i W096/37269.
I alle disse tilfellene er ikke skoen lenger festet til sportsartikkelen med ett eller flere faste punkter, men den er festet til (og direkte forbundet med) en binding som igjen kan beveges i forhold til sportsartikkelen. Denne bevegelsen kan være en enkel rotasjon, men i eksemplene under gjelder det heller en kompleks bevegelse som innbefatter flere rotasjons- og/eller overførings-bevegelser.
I alle disse tilfellene kan disse festeanordningene omfatte elastiske returmekanismer som bringer bindingen mot sin nedre posisjon tilsvarende posisjonen den har når skoen til hvilken den er bundet har presset fremme og bak på skien. Slike typer elastiske returmekanismer er for eksempel svært nyttige når festeanordningen er tenkt å anvendes for å gå på langrennsski, skøyter, rulleskøyter.
I dokumentene WO00/13755 og W096/37269 er det ikke beskrevet hvordan skoen er tenkt å festes til bindingen.
I US 6 017 050 er det beskrevet en apparatsammenstilling av støvel/bindingsanordning for en støvel på et glideelement av typen som omfatter et arrangement for binding av den fremre enden av støvelen, den bakre enden av støvelen er fri til å heves i forhold til glideelementet. Sammen-stillingen omfatter et arrangement for kontroll og fortsetter elastisk retur av støvelen mot glideelementet, plassert på baksiden av bindeanordningen av den fremre enden av støvelen. Kontroll- og det elastiske retur-arrangementet består av en forankringsanordning for bindingsanordningen som samvirker med forankringsapparat forbundet med støvelen, hvor minst en av forankrings-anordningene av støvelen eller av bindingsanordningen er utstyrt med en elastisk returmekanisme.
I US 2003/0168830 er det beskrevet arrangement omfattende en skibinding, og en skistøvel; tilpasset til den med en støvelsåle, slik at arrangementet omfatter et første inngrepselement på bindingssiden og et andre inngrepselement på støvelsiden i området av den fremre enden av støvelsålen, som i posisjonen klar til bruk er i inngrep med hverandre og holder skistøvelen i permanent lineær eller arealkontakt med en ski eller en bindingsplate festet til skien, hvor undersiden av støvelsålen i det fremre området er krummet konvekst i lengderetningen og de første og andre inngrepselementene er tilpasset hverandre på en slik måte at, når bakenden av støvelen heves eller senkes, utfører støvelsålen en rullende bevegelse forbundet med en langsgående forskyvning av kontaktlinjen eller området på skien eller bindingsplaten og ved en senkning eller heving av den fremre enden av støvelen, dvs. bevegelse i retningen motsatt den for bakenden.
Når man ønsker at skoen skal kunne løses fra sportsartikkelen, må man faktisk tenke seg at utførelsen av festing og løsing gjøres på enklest mulig måte for brukeren. Festemekanismen må følgelig være både enkel, pålitelig og lett, og den må særlig omfatte et minimum antall deler for å være kompakt og billig å produsere.
I denne hensikt foreslår oppfinnelsen en anordning for å feste en sko til en sportsartikkel av typen omfattende en binding til skoen som er tenkt å beveges i forhold til sportsartikkelen mellom en lav posisjon og en høy posisjon, og av typen omfattende elastiske returmekanismer for bindingen mot dens lave posisjon, karakterisert ved at bindingen omfatter en lås som er mobil mellom en åpen og en lukket posisjon der låsen samvirker med en forankringsanordning bundet til skoen for å sikre at skoen er festet til bindingen, og ved at låsen bringes elastisk tilbake til sin lukkede posisjon ved hjelp av bindingens elastiske returmekanisme mot dens lave posisjon.
Andre karakteristikker og fordeler ved oppfinnelsen fremgår av den detaljerte beskrivelsen som følger samt av de vedlagte figurene, hvori: - figur 1 er et skjematisk blikk, kuttet i henhold til det longitudinale og det vertikale plan I-l indikert på figur 2, av en festeanordning tilsvarende oppfinnelsens beskrivelser, illustrert i lav posisjon, - figur 2 er et skjematisk blikk sett ovenfra av festeanordningen på figur 1, - figur 3 er et blikk likt det på figur 1, der en festeanordning er illustrert i lav posisjon, med en sko som er i ferd med å festes til anordningen, - figur 4 er en figur lik figur 3 der skoen er festet til anordningen, - figur 5 er en figur lik figur 5 der skoen har ført anordningen mot dens øvre posisjon, - figurene 6, 7, 8 er blikk lignende henholdsvis figur 1, 3 og 5 som illustrerer en andre utførelsesform av oppfinnelsen.
Festeanordningen 10 illustrert på figurene 1 til 5 omfatter et fundament 12 som er tenkt å festes til en sportsartikkel (ikke vist), men som også kan integreres direkte i denne. Festeanordningen 10 omfatter også en binding 14 til hvilken skoen er tenkt å festes.
Dette festet, målet med oppfinnelsen, er foretrukket et system av typen "step-in" der festingen av skoen til bindingen 14 gjøres automatisk, ved enkel kontakt mellom de to. Utløsningen pålegger brukeren en manuell handling.
Som beskrevet i WO 00/13755, er bindingen 14 tenkt å festes under skoens fremre del og å vippe mellom en lav posisjon illustrert på figur 4 (bindingen er da noenlunde horisontal) og en høy posisjon illustrert på figur 5 når brukerens hæl heves i forhold til skien.
I foreliggende utførelsesform er bindingen i lengderetningen forbundet med fundamentet med en liten stang 16 som er montert i rotasjon rundt to transversale akser Al og A2 på den ene siden på et kontaktstykke 13 på fundamentet 12 og på den andre siden på bindingen 14. Den vesle stangen
16 er også plassert i lengderetningen.
I det illustrerte eksempelet er den vesle stangen 16 festet ved dens bakre ekstremitet (i forhold til sportsartikkelens lengderetning) på fundamentet 12 og ved dens fremre ekstremitet på bindingens 14 fremre ekstremitet slik at den vesle stangen 16 og bindingen 14 i lav posisjon ligger over hverandre i forband.
Man kan derfor for eksempel tenke seg, slik det er illustrert på figur 2, at bindingen 14 faktisk består av to i lengderetningen parallelle elementer 15 forskjøvet transversalt og forent med bolter, den vesle stangen 16 tas da imot mellom disse parallelle elementene. Den vesle stangen 16 illustrert på figur 3 tenkes også i form av to i lengderetningen forskjøvne parallelle elementer 17.
Det kan også tenkes at den vesle stangen 16 består av to parallelle elementer plassert på begge sider av bindingen 14. Man kan videre utføre oppfinnelsen ved å plassere den vesle stangen fremme på bindingen, det vil si ved å feste den ved dens fremre ekstremitet på fundamentet og ved dens bakre ekstremitet på bindingens fremre ekstremitet.
I lav posisjon er bindingen 14 i press, direkte eller indirekte mot fundamentet 12 ved dens bakre ekstremitet 18.
Ved hevebevegelsen av hælen, når bindingen 14 går fra dens lave posisjon til dens høye posisjon, er bindingen 14 i press mot fundamentet ved dens fremre ekstremitet som fremviser i det minste på en del en kurvet profil 20. Ved hjelp av en optimal tegning av den kurvede profilen 20 og ved hjelp av et skjønnsomt valg av lengden og den opprinnelige vinkelen til den vesle stangen 16, betinges bindingens 14 relative bevegelse i forhold til fundamentet 12 ved heving av hælen. I det illustrerte eksempelet ser man ved å sammenligne figur 4 og 5 at den vesle stangens 16 vinkelbevegelse er liten, for eksempel i området 10 til 20 grader når bindingen 14 vipper i en vinkel i området 60 grader og at, tatt hensyn til stangens opprinnelige vinkel, kommer den til uttrykk ved en liten men reell bevegelse fremover av aksen A2. Det noteres at hevebevegelsen av hælen skjer takket være en rullebevegelse med gliding av den kurvede profilen 20 på fundamentet 12.
Festeanordningen 10 omfatter også elastiske returmekanismer av bindingen 14 mot dens nedre posisjon.
I det første utførelseseksempelet av oppfinnelsen illustrert på figur 1 til 5, omfatter de elastiske mekanismene en kompresjonsfjær 22 som er bundet til bindingen 14 og som beveges ved hjelp av en stang 24 festet på et annet element av anordningen 10. I dette eksempelet er kompresjonsfjæren 22 en skrueformet fjær av ståltråd men den kunne også ha vært realisert på en annen lignende måte, for eksempel i form av en foring i elastisk materiale. På figurene er likeledes fjæren 22 en eneste fjær, men det kan tenkes at fjæren realiseres i form av flere elementer montert parallelt.
Kompresjonsfjæren 22 er bundet til bindingen 14 slik at den følger denne i alle dens bevegelser. I bindingens lave posisjon strekker fjæren seg i en nesten horisontal lengderetning. Slik det forklares mer detaljert under, er en fremre ekstremitet i lengderetningen på fjæren 22 i press mot låsen 23 på bindingen mens dens bakre ekstremitet er tenkt å samvirke med stangen 24. I det illustrerte eksempelet er stangen 24 realisert i form av to i lengderetningen parallelle elementer som er transversalt forskjøvet på hver side av et symmetrisk longitudinalt og vertikalt plan av anordningen 10 for å omslutte fjæren 22 og som er samlet ved deres bakre ekstremitet ved et transversalt element 30 mot hvilket fjæren presser.
Fjæren 22 og låsen 23 er montert på en styrestang forbundet med bindingen 14 for å kunne gli og skyves fritt på stangen. Låsen 23 kan følgelig beveges mellom en lukkeposisjon (fremskutt) og en åpningsposisjon (tilbaketrukket). Styrestangen 26 gjør det også mulig å unngå at fjæren 22 deformeres for mye ved bøying. Styrestangen 26 er her rettlinjet, men den kan også være kurvet (på figurens longitudinale og vertikale plan). Det bemerkes at i den illustrerte utførelsesformen omfatter stangen 26 en støtte 25 som begrenser låsens 23 mulighet til å bevege seg fremover, og følgelig fjærens 22 mulighet til å avspennes.
I det illustrerte eksempelet er stangen 24 festet ved dens fremre ekstremitet på fundamentet rundt aksen Al, det vil si festeaksen til den vesle stangen 16 på fundamentet 12. Det kan imidlertid også tenkes at stangen 24 er festet til fundamentet på en annen transversal akse eller at den er festet rundt et annet element på anordningen. På denne måten kan stangen 24 være festet på den vesle stangen 16 rundt en transversal akse anbrakt mellom aksene Al og A2.
Den bakre ekstremiteten 30 til stangen 24 er montert glidende på styrestangen 26 og støtter seg mot fjærens 22 bakre ekstremitet. Det er tiltenkt funksjonssystemer for å hindre enhver blokkering av mekanismen. Når bindingen beveges mellom dens lave og høye posisjon, trekker den således med seg stangens bakre ekstremitet 30. Etter som den eneste mulig bevegelsen til stangen 24 er en rotasjonsbevegelse rundt aksen Al, en bevegelse som følgelig er forskjellig fra den til bindingen (som følger en rotasjonsbevegelse rundt aksen A2, som er en bevegelig akse i forhold til bindingens vinkelposisjon), viser det seg følgelig en forskjellig bevegelse mellom stangens 24 bakre ekstremitet og bindingen 14. Denne forskjellige bevegelsen kommer til uttrykk ved en bane for stangens bakre ekstremitet langs styrestangen 26.
Ved bitenes geometri kan man på figur 4 og 5 se at når bindingen 14 går fra dens lave posisjon til dens høye posisjon, nærmer stangens 24 bakre ekstremitet 30 seg overflaten til stopperen 25, ved å komprimere fjæren 22 (låsen 23 befinner seg trykt fremover). Det ses at stangens 26 fremre ekstremitet danner en T hvorav den transversale delen sikrer funksjonen til aksen A2s festestang mellom bindingen 14 og den vesle stangen 16. På denne måten ser man at skyvekraften utført av fjæren 22 på bindingen hele tiden ledes mot aksen A2. Det ses også at denne kraften har som mål å danne en rotasjonskobling i forhold til aksen Al som tvinger rampen 20 i press mot fundamentet 12, mot samlingen stang/binding uansett hvilken vinkelposisjon ensemblet har.
Ved reaksjon danner fjærens bakre ekstremitet en kobling på stangen 24 rundt aksen Al som tvinger stangens bakre ekstremitet nedover. Etter som stangens 24 bakre ekstremitet er forbundet med bindingen 14 ved hjelp av styrestangen 26, tvinger stangen 24 bindingens bakre ekstremitet i press mot fundamentet 12.
Denne fremstillingen av de elastiske returmekanismene er spesielt interessant ved dens kompakthet.
Heretter følger en mer detaljert beskrivelse av mekanismene som sikrer festingen av skoen på bindingen.
I det illustrerte eksempelet omfatter skoen 11 to forankringsmekanismer 31, 32 som er anbrakt i skoens såle slik at de flukter med dennes underside. Forankringsmekanismer 31, 32 av denne typen er beskrevet i patentsøknadene EP-A-913 102 og EP-A-913 103. På denne måten gjelder det her to sylindriske dreiepinner anbrakt på tvers av en lengdehals plassert i sålens nedre flate. Den fremre pinnen 31 er for eksempel plassert på nivået til sålens fremre ekstremitet og den bakre pinnen 32 er forskjøvet ca. 50 mm bakover. Oppfinnelsen kan imidlertid utføres med festemekanismer med en annen geometri.
Bindingen omfatter på dens fremre ekstremitet en fast krok 34 som begrenser en hals 36 åpen i lengderetningen bakover og som er tenkt å motta skoens fremre sylindriske pinne 31. Kroken 34 er ordnet over bindingens 14 overflate. Låsen 23 har også en krokform, men den avgrenser en hals 38 åpen fremover. Låsens 23 øvre flate har en flik 40 bøyd nedover og fremover.
Ved hvile, som det sees på figur 1, skyver fjæren 22 låsen 23 i press fremover mot støttens 25 overflate. Denne støtteoverflaten er plassert slik at når pinnen fremme på skoen plasseres i den fremre kroken 34, befinner den bakre pinnen 32 seg rett over låsen 23 (se figur 3). Når den bakre pinnen senkes vertikalt nedover ved dreiing rundt den fremre pinnen 31, kommer på denne måten den bakre pinnen i press mot den bøyde fliken 40 og forårsaker tilbaketrekking av låsen 23 i forhold til bindingen 14, ved å komprimere fjæren 22 helt til låsen er fullstendig tilbaketrukket. Den bakre pinnen befinner seg så midt i mot halsen 38 og låsen kan på nytt skyves fremover under påvirkning av returbevegelse av fjæren 22 helt til den bakre pinnen befinner seg innesluttet i halsen. Pinnen kan følgelig ikke lenger heves oppover i forhold til bindingen 14.
Den bakre pinnen 32 er følgelig foretrukket blokkert i lengderetningen bakover ikke bare av bunnen til halsen 38 i låsen, men også av en blokkeringsoverflate 42 ordnet på bindingen. På denne måten gjøres blokkeringen i lengderetningen bakover ved en mekanisk støtte, uavhengig av fjærens 22 kraft. I denne posisjonen befinner den fremre pinnen 31 seg følgelig den også blokkert i enden av halsen 36 av kroken 34. På denne måten, med de to pinnene blokkert, er skoen 11 perfekt festet på bindingen 14. For å utløse skoen kan det for eksempel tenkes at en utløser (ikke vist) er bundet til låsen 23 for å bringe den bakover mot fjæren 22, på denne måten muliggjør den først frigjøringen av den bakre pinnen 32, vertikalt oppover, og deretter frigjøringen av den fremre pinnen 31, longitudinalt bakover.
Festesystemet tenkt ut på denne måten er spesielt enkelt og gjør bruk av et begrenset antall spesifikke elementer. Med denne ideen ses det i tillegg at når hælen er løsnet, det vil si når bindingen 14 er vippet i høy posisjon, øker kraften fjæren utøver på låsen 23 mot en styring av låsingen.
På figurene 6 til 8 er det illustrert en andre utførelses-form av oppfinnelsen som gjentar de fleste elementene beskrevet over, disse er ikke beskrevet på nytt og de har de samme referansenumrene. I denne andre versjonen er imidlertid låsen 123 ikke lenger mobil i translasjon, men i rotasjon i forhold til bindingen 14 og bremseskofjæren 122 er en enkel tråksjonsfjær. I denne utførelsesformen finnes håndtaket 24 og styrestangen 26 ikke.
Det kan faktisk ses at låsen 123 kan dreies på bindingen 14 rundt en transversal akse A3 mellom en åpen posisjon illustrert på figur 7 og en lukket posisjon illustrert på figur 8. Tråksjonsfjæren 122 er på en side festet på fundamentet 12, for eksempel på nivået til aksen Al, og på den andre siden på låsen 123 for å få den til å dreie mot dens lukkede posisjon. Det bemerkes at på den samme måten som for den første utførelsesformen, omfatter bindingen 14 en støtte 125 mot hvilken låsen kommer i press når skoen ikke er festet til festeanordningen. Låsen er da i en venteposisjon, klar til å samvirke med skoens bakre pinne 31.
I denne andre utførelsesformen av oppfinnelsen gjenkjennes de samme fordelene med en enkel festemekanisme, det vil si at det anvendes en enkel kilde for elastisk energi for å sikre på en side tilbakeføringen av bindingen mot dens nedre posisjon og på den andre siden tilbakeføringen av låsen mot dens lukkingsposisjon. Oppfinnelsen kan selvfølgelig også fremstilles når de elastiske mekanismene er forskjellige fra de to eksemplene over. Disse elastiske mekanismene kan faktisk realiseres i form av en vinkelfjær anbrakt mellom bindingen og dens vesle stangen, rundt aksen A2.
Andre utførelsesvarianter kan videre forstås uten å gå bort fra omfanget av oppfinnelsen. På denne måten anvendes det i de to utførelseseksemplene en fremre krok 34 som er fast. Det fremre festesystemet kan imidlertid designes forskjellig, og det kan spesielt omfatte en lås utstyrt med et åpningssystem, åpningssystemet tillater en utløsning av skoen ved åpning av et fremre festesystem.

Claims (9)

1. Anordning for å feste en sko til en sportsartikkel, av typen som omfatter en binding (14) til skoen som er tenkt å bevege seg i forhold til sportsartikkelen mellom en lav posisjon og en høy posisjon, og av typen omfattende elastiske returmekanismer (22, 122) av bindingen (14) mot dens lave posisjon, karakterisert ved at bindingen (14) omfatter en lås (23) som er bevegelig mellom en åpen posisjon og en lukket posisjon, der låsen samvirker med en forankringsmekanisme (32) bundet til skoen for å sikre festing av skoen (11) til bindingen (14) og ved at låsen (23, 123) tilbakeføres elastisk mot dens lukkede posisjon ved de elastiske returmekanismene (22, 122) av bindingen (14) mot dens lave posisjon.
2. Anordning ifølge krav 1, karakterisert ved at bindingen (14) er forbundet med sportsartikkelen (12) ved minst en liten stang (16).
3. Anordning ifølge et av kravene 1 eller 2, karakterisert ved at bindingen (14) er i press mot sportsartikkelen ved en konveks overflate (20) og ved at når bindingen (14) beveger seg mellom dens høye og lave posisjon, utfører bindingen en rullende bevegelse med glidning i forhold til sportsartikkelen.
4. Anordning ifølge et hvilket som helst av de foregående kravene, karakterisert ved at låsen (23) er montert glidende på bindingen (14).
5. Anordning ifølge et hvilket som helst av kravene 1 til 3, karakterisert ved at låsen (123) er festet til bindingen (14).
6. Anordning ifølge et hvilket som helst av de foregående kravene, karakterisert ved at de elastiske returmekanismene omfatter en tråksjonsfjær (122) hvorav en ekstremitet er bundet til låsen (123) og fører denne mot dens lukkede posisjon.
7. Anordning ifølge et hvilket som helst av kravene 1 til 5, karakterisert ved at returmekanismene omfatter en kompresjonsfjær (22) som er bundet til bindingen (14), som er komprimert mellom på en side låsen (23) og på den andre siden en ekstremitet på stangen (24) hvorav den motsatte ekstremiteten er festet til anordningen.
8. Anordning ifølge et hvilket som helst av de foregående kravene, karakterisert ved at returmekanismene (22, 122) er anbrakt slik at kraften de utøver på låsen (23, 123) mot dens lukkede posisjon øker etter hvert som bindingen (14) fjerner seg fra dens lave posisjon mot dens høy posisjon.
9. Anordning ifølge et hvilket som helst av de foregående kravene, karakterisert ved at skoen (11) omfatter to forankringsmekanismer (31, 32), hvorav en første (31) er ført inn i et hus (36) på bindingen (14) og hvorav en andre (32) samvirker med låsen (23) til festeanordningen som i lukket posisjon sikrer at de to forankringsmekanismene (31, 32) holdes i posisjon på festeanordningen.
1. Anordning for å feste en sko til en sportsartikkel, av typen som omfatter en binding (14) til skoen som er tenkt å bevege seg i forhold til sportsartikkelen mellom en lav posisjon og en høy posisjon, og av typen omfattende elastiske returmekanismer (22, 122) av bindingen (14) mot dens lave posisjon, karakterisert ved at bindingen (14) omfatter en lås (23) som er bevegelig mellom en åpen posisjon og en lukket posisjon, der låsen samvirker med en forankringsmekanisme (32) bundet til skoen for å sikre festing av skoen (11) til bindingen (14) og ved at låsen (23, 123) tilbakeføres elastisk mot dens lukkede posisjon ved de elastiske returmekanismene (22, 122) av bindingen (14) mot dens lave posisjon.
2. Anordning ifølge krav 1, karakterisert ved at bindingen (14) er forbundet med sportsartikkelen (12) ved minst en liten stang (16).
3. Anordning ifølge et av kravene 1 eller 2, karakterisert ved at bindingen (14) er i press mot sportsartikkelen ved en konveks overflate (20) og ved at når bindingen (14) beveger seg mellom dens høye og lave posisjon, utfører bindingen en rullende bevegelse med glidning i forhold til sportsartikkelen.
4. Anordning ifølge et hvilket som helst av de foregående kravene, karakterisert ved at låsen (23) er montert glidende på bindingen (14).
5. Anordning ifølge et hvilket som helst av kravene 1 til 3, karakterisert ved at låsen (123) er festet til bindingen (14).
6. Anordning ifølge et hvilket som helst av de foregående kravene, karakterisert ved at de elastiske returmekanismene omfatter en traksjonsfjaer (122) hvorav en ekstremitet er bundet til låsen (123) og fører denne mot dens lukkede posisjon.
7. Anordning ifølge et hvilket som helst av kravene 1 til 5, karakterisert ved at returmekanismene omfatter en kompresjonsfjær (22) som er bundet til bindingen (14), som er komprimert mellom på en side låsen (23) og på den andre siden en ekstremitet på stangen (24) hvorav den motsatte ekstremiteten er festet til anordningen.
8. Anordning ifølge et hvilket som helst av de foregående kravene, karakterisert ved at returmekanismene (22, 122) er anbrakt slik at kraften de utøver på låsen (23, 123) mot dens lukkede posisjon øker etter hvert som bindingen (14) fjerner seg fra dens lave posisjon mot dens høy posisjon.
9. Anordning ifølge et hvilket som helst av de foregående kravene, karakterisert ved at skoen (11) omfatter to forankringsmekanismer (31, 32), hvorav en første (31) er ført inn i et hus (36) på bindingen (14) og hvorav en andre (32) samvirker med låsen (23) til festeanordningen som i lukket posisjon sikrer at de to forankringsmekanismene (31, 32) holdes i posisjon på festeanordningen.
NO20051156A 2002-08-08 2005-03-03 Festeanordning med integrert feste NO327570B1 (no)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FR0210184A FR2843311B1 (fr) 2002-08-08 2002-08-08 Dispositif de fixation a accrochage integre
PCT/FR2003/002334 WO2004016330A2 (fr) 2002-08-08 2003-07-23 Dispositif de fixation a accrochage integre

Publications (2)

Publication Number Publication Date
NO20051156L NO20051156L (no) 2005-03-03
NO327570B1 true NO327570B1 (no) 2009-08-17

Family

ID=30471054

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO20051156A NO327570B1 (no) 2002-08-08 2005-03-03 Festeanordning med integrert feste

Country Status (5)

Country Link
EP (1) EP1526900A2 (no)
AU (1) AU2003284978A1 (no)
FR (1) FR2843311B1 (no)
NO (1) NO327570B1 (no)
WO (1) WO2004016330A2 (no)

Families Citing this family (7)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FR2853253B1 (fr) * 2003-04-03 2005-05-06 Fixation avec un organe de liaison en deux parties
AT502278B1 (de) * 2005-07-29 2011-07-15 Fischer Gmbh Anordnung bestehend aus einer skibindung und einem skischuh
FR2892943A1 (fr) * 2005-11-09 2007-05-11 Skis Rossignol Sa Sa Dispositif de fixation d'une chaussure de sport sur une planche de glisse
EP1854513B1 (de) * 2006-05-12 2010-07-28 Fritschi AG - Swiss Bindings Skibindung
RU2444393C1 (ru) * 2011-02-22 2012-03-10 Владимир Иванович Щербенко Коньки для скоростного бега по льду
ITTO20130641A1 (it) * 2013-07-29 2013-10-28 Torino Politecnico Meccanismo articolato per attacchi per sci.
EP2898931A1 (de) 2014-01-24 2015-07-29 Technische Universität München Skibindung mit vorfußfixierendem Modul

Family Cites Families (5)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
IT1204195B (it) * 1986-04-30 1989-03-01 Nordica Spa Dispositivo di collegamento calzatura-sci da fondo
EP0958007B1 (en) 1995-05-24 2004-05-06 Salomon S.A. Sport device
DE29824950U1 (de) 1997-07-07 2003-09-11 Fritschi Ag Swiss Bindings, Reichenbach Im Kandertal Skibindung
FR2782652B1 (fr) 1998-09-02 2000-10-06 Salomon Sa Dispositif de fixation d'une chaussure a un article de sport
US6986526B2 (en) * 2000-06-08 2006-01-17 Rottefella A/S Arrangement comprising a ski binding and a ski boot

Also Published As

Publication number Publication date
AU2003284978A8 (en) 2004-03-03
WO2004016330A3 (fr) 2004-04-01
NO20051156L (no) 2005-03-03
EP1526900A2 (fr) 2005-05-04
WO2004016330A2 (fr) 2004-02-26
AU2003284978A1 (en) 2004-03-03
FR2843311A1 (fr) 2004-02-13
FR2843311B1 (fr) 2004-09-10

Similar Documents

Publication Publication Date Title
NO327570B1 (no) Festeanordning med integrert feste
US8181985B2 (en) Ski binding
US7422227B2 (en) Ski binding for cross country or telemark ski
EP2281614B1 (en) Heel piece with two-armed front fork engageable with pins on a boot
US7246812B1 (en) Cross-country ski binding
US9016712B2 (en) Ski binding device for fastening a mountaineering boot on a downhill ski
NO327546B1 (no) Energioverforende binding
US6685213B2 (en) Touring, telemark, or cross-country ski binding
US10293242B2 (en) Stop for shoe binding device
WO1996028226A1 (en) Free heel/anterior release ski binding
US20140312598A1 (en) Ski binding device for fastening a mountaineering boot on a downhill ski or the like
US9114306B2 (en) Braking device for alpine touring ski
NO842780L (no) Skibindig, spesielt for turloeping
NO153755B (no) Langrenns-skibinding.
EP2911541B1 (en) Ski boot
NO173807B (no) Binding for langrennsski
US20040056449A1 (en) Binding device with front unfastening
USRE33350E (en) Ski binding having preset means and detent trigger for said preset means
US5558353A (en) Device for modifying the force distribution of a ski over its gliding surface and a ski equipped with such a device
NO314787B1 (no) Anordning til å feste en stövel til en sportsartikkel
EP2707111B1 (en) Ski binding device for fastening a mountaineering boot on a downhill ski or the like
US9016713B2 (en) Ski binding
NO329590B1 (no) Bindingsanordning for stovel med fleksibel sale
US20070114762A1 (en) Device for fastening a sports boot to a board for gliding
NO327569B1 (no) Festeanordning med integrert utlosning

Legal Events

Date Code Title Description
MM1K Lapsed by not paying the annual fees