NO20131144A1 - Fremgangsmåte og anordning for vinkelforstilling mellom transmisjonselementer - Google Patents

Fremgangsmåte og anordning for vinkelforstilling mellom transmisjonselementer Download PDF

Info

Publication number
NO20131144A1
NO20131144A1 NO20131144A NO20131144A NO20131144A1 NO 20131144 A1 NO20131144 A1 NO 20131144A1 NO 20131144 A NO20131144 A NO 20131144A NO 20131144 A NO20131144 A NO 20131144A NO 20131144 A1 NO20131144 A1 NO 20131144A1
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
transmission element
last
central axis
center axis
rotatable
Prior art date
Application number
NO20131144A
Other languages
English (en)
Inventor
Harald Nes Rislå
Original Assignee
Viking Heat Engines As
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Viking Heat Engines As filed Critical Viking Heat Engines As
Priority to NO20131144A priority Critical patent/NO20131144A1/no
Priority to PCT/NO2014/050148 priority patent/WO2015030599A1/en
Publication of NO20131144A1 publication Critical patent/NO20131144A1/no

Links

Classifications

    • FMECHANICAL ENGINEERING; LIGHTING; HEATING; WEAPONS; BLASTING
    • F16ENGINEERING ELEMENTS AND UNITS; GENERAL MEASURES FOR PRODUCING AND MAINTAINING EFFECTIVE FUNCTIONING OF MACHINES OR INSTALLATIONS; THERMAL INSULATION IN GENERAL
    • F16HGEARING
    • F16H35/00Gearings or mechanisms with other special functional features
    • F16H35/008Gearings or mechanisms with other special functional features for variation of rotational phase relationship, e.g. angular relationship between input and output shaft
    • FMECHANICAL ENGINEERING; LIGHTING; HEATING; WEAPONS; BLASTING
    • F01MACHINES OR ENGINES IN GENERAL; ENGINE PLANTS IN GENERAL; STEAM ENGINES
    • F01LCYCLICALLY OPERATING VALVES FOR MACHINES OR ENGINES
    • F01L1/00Valve-gear or valve arrangements, e.g. lift-valve gear
    • F01L1/02Valve drive
    • F01L1/026Gear drive
    • FMECHANICAL ENGINEERING; LIGHTING; HEATING; WEAPONS; BLASTING
    • F01MACHINES OR ENGINES IN GENERAL; ENGINE PLANTS IN GENERAL; STEAM ENGINES
    • F01LCYCLICALLY OPERATING VALVES FOR MACHINES OR ENGINES
    • F01L1/00Valve-gear or valve arrangements, e.g. lift-valve gear
    • F01L1/34Valve-gear or valve arrangements, e.g. lift-valve gear characterised by the provision of means for changing the timing of the valves without changing the duration of opening and without affecting the magnitude of the valve lift
    • F01L1/344Valve-gear or valve arrangements, e.g. lift-valve gear characterised by the provision of means for changing the timing of the valves without changing the duration of opening and without affecting the magnitude of the valve lift changing the angular relationship between crankshaft and camshaft, e.g. using helicoidal gear

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • General Engineering & Computer Science (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Gear Transmission (AREA)
  • Radar Systems Or Details Thereof (AREA)
  • Arrangements For Transmission Of Measured Signals (AREA)

Abstract

Fremgangsmåte og anordning for relativ vinkelforstilling mellom et første transmisjonselement (2) som er roterbart om en første senterakse (6), og et siste transmisjonselement (20) som er roterbart om en siste senterakse (24) hvor den siste senterakse (24) er ulik den første senterakse (6), og hvor det første og det siste transmisjonselement (2, 20) er rotasjonsmessig sammenkoplet ved hjelp av minst et andre transmisjonselement (8) som er roterbart om en andre senterakse (12), og et nest siste transmisjonselement (14) som er roterbart om en nest siste senterakse (18), og hvor fremgangsmåten omfatter: - å anordne den andre senteraksen (12) dreibart om den første senteraksen (6); og - å dreie den andre senteraksen (12) om den første senteraksen (6).

Description

FREMGANGSMÅTE OG ANORDNING FOR VINKELFORSTILLING MELLOM TRANSMISJONSELEMENTER
Denne oppfinnelsen vedrører en fremgangsmåte for vinkelforstilling mellom transmisjonselementer. Nærmere bestemt dreier det seg om en fremgangsmåte for relativ vinkelforstilling mellom et første transmisjonselement som er roterbart om en første senterakse, og et siste transmisjonselement som er roterbart om en siste senterakse hvor den siste senterakse er ulik den første senterakse, og hvor det første og det siste transmisjonselement er rotasjonsmessig sammenkoplet ved hjelp av minst et andre transmisjonselement som er roterbart om en andre senterakse, og et nest siste transmisjonselement som er roterbart om en nest siste senterakse. Oppfinnelsen omfatter også en anordning for vinkelforstilling mellom transmisjonselementer.
Ved anvendelse av samroterende transmisjonselement, det vil si transmisjonselement som er rotasjonsmessig sammenkoplet ved hjelp av for eksempel tannhjul, kjede-eller tannreimsoverføring, kan det være behov for å endre rotasjonsvinkelen, også kalt fasevinkelen, mellom transmisjonselementene. Ofte roterer de aktuelle transmisjonselementene med lik hastighet.
Et eksempel på en slik endring er kjent fra forbrenningsmotorer hvor rotasjonsvinkelen til for eksempel kamakselen for innsugingsventilene endres i forhold til rotasjonsvinkelen til veivakselen eller alternativt i forhold til rotasjonsvinkelen til kamakselen for utblåsingsventilene.
Det er kjent å anvende en hydraulisk aktuator til å dreie kamakselen i forhold til kam-akselens drev, noe som krever tilførsel av trykkmedium med tilhørende reguleringsut-styr, og som ofte kan være kompliserende for det totale designet. Ofte benyttes smø-reoljen som trykkmedium, dersom det er snakk om en forbrenningsmotor. Dette kan øke risikoen for ulike feil ved motorens smøresystem. Ofte har anordninger av denne art en av/på-funksjon, dvs. de har en diskret funksjon, men det eksisterer også flere anordninger hvor forstillingen kan reguleres kontinuerlig. I tillegg vil foreksempel et hydraulisk drevet system kunne kreve en del vedlikehold, idet hydrauliske komponen- ter ofte er sensitive for forringet kvalitet av det hydrauliske mediet, samt eventuelle partikler som måtte befinne seg i det. Dette er med på å øke vedlikeholdsbehovet, samt å redusere levetiden til løsningen, noe som ikke er ønskelig.
Det er også kjent å anvende mekaniske differensialløsninger samt planetgirløsninger og variasjoner av disse for å endre den innbyrdes dreievinkelen mellom samroterende transmisjonselement, se for eksempel US 20120222513.
Slike anordninger er ofte relativt kompliserte med drev og/eller aktuatorer i flere plan.
Oppfinnelsen har til formål å avhjelpe eller redusere i det minste én av ulempene ved kjent teknikk.
Formålet oppnås i henhold til oppfinnelsen ved de trekk som er angitt i nedenstående beskrivelse og i de etterfølgende patentkrav.
Ifølge et første aspekt ved oppfinnelsen er det tilveiebrakt en fremgangsmåte for relativ vinkelforstilling mellom et første transmisjonselement som er roterbart om en førs-te senterakse, og et siste transmisjonselement som er roterbart om en siste senterakse hvor den siste senterakse er ulik den første senterakse, og hvor det første og det siste transmisjonselement er rotasjonsmessig sammenkoplet ved hjelp av minst et andre transmisjonselement som er roterbart om en andre senterakse, og et nest siste transmisjonselement som er roterbart om en nest siste senterakse, idet fremgangsmåten kjennetegnes ved at den omfatter:
- å anordne den andre senteraksen dreibart om den første senteraksen; og
- å dreie den andre senteraksen om den første senteraksen.
Nedenfor er en perpendikulær linje mellom den første senterakse og den siste senterakse benevnt første akselinje. Den første akselinjen har en lengde lik avstanden mellom den første senteraksen og den siste senteraksen.
Tilsvarende forløper en andre akselinje mellom den første senterakse og den andre senterakse, en tredje akselinje mellom den andre senteraksen og den nest siste senteraksen, og en fjerde akselinje mellom den nest siste senteraksen og den siste senteraksen.
Ved en vinkelendring av den andre akselinjen relativt den første akselinjen, det vil si å dreie den andre senteraksen om den førte senteraksen, bringes det andre transmisjonselementet til å rotere en dreievinkel om den andre senteraksen. Denne dreievinkelen overføres til det nest siste transmisjonselementet som roterer en tilsvarende dreievinkel om den nest siste senteraksen. Dreievinkelen overføres videre til det siste transmisjonselement som roterer om den siste senterakse.
Fremgangsmåten kan omfatte å anordne den nest siste senteraksen dreibart om den siste senteraksen.
Vinkelforstillingen av det siste transmisjonselementet omfatter i så fall summen av den rotasjonsvinkel som overføres fra det andre transmisjonselementet, og en utslagsvinkel mellom den fjerde akselinjen og den første akselinjen.
Den totale rotasjonsvinkelen til det nest siste transmisjonselementet om den nest siste senteraksen gis som et resultat av posisjonsmessige og rotasjonsmessige endringer av transmisjonselementene relativt hverandre, endringer som forplanter seg gjennom hvert ledd i sammenstillingen av disse. En ytterligere rotasjon av det siste transmisjonselement om den siste senterakse kan forekomme som følger av den posisjonsmessige endringen av de ulike inngrepselementene.
Utvekslingen mellom den nevnte vinkelendringen av det andre transmisjonselementet og vinkelendringen til det siste transmisjonselementet kan velges for eksempel ved å tilpasse vinkelen mellom den andre akselinjen og den fjerde akselinjen. Dreievinkel-endringen til det siste transmisjonselementet er normalt ikke lineær i forhold til vinkelendringen mellom den andre akselinjen og den første akselinjen.
Ifølge et andre aspekt ved oppfinnelsen er det tilveiebrakt en anordning for relativ vinkelforstilling mellom et første transmisjonselement som er roterbart om en første senterakse, og et siste transmisjonselement som er roterbart om en siste senterakse hvor den siste senterakse er ulik den første senterakse og hvor det første og det siste transmisjonselementet er rotasjonsmessig sammenkoplet ved hjelp av minst et andre transmisjonselement som er roterbart om en andre senterakse, og et nest siste transmisjonselement som er roterbart om en nest siste senterakse, idet anordningen kjennetegnes ved at den andre senteraksen er dreibar om den første senteraksen.
Den nest siste senteraksen kan være dreibar den siste senteraksen.
Dersom den nest siste senteraksen ikke er dreibar om den siste senteraksen, vil avstanden mellom den første senteraksen og den siste senteraksen, den første akselinjen, kunne måtte endres når den andre senteraksen dreies om den første senteraksen.
Den første og den siste senteraksen kan med fordel ha en fast innbyrdes avstand.
Det andre transmisjonselementet og det nest siste transmisjonselementet kan være
rotasjonsmessig sammenkoplet via minst et tredje transmisjonselement.
En slik løsning muliggjør valg av rotasjonsretning for det siste transmisjonselementet relativt det første transmisjonselementet. Videre kan vinkelen mellom den første akselinjen og den fjerde akselinjen være fast samtidig som lengden av den første akselinjen er fast, idet det tredje transmisjonselementets tredje senterakse kan være dreibar om den andre senteraksen.
Avstandene mellom henholdsvis den første og den andre senteraksen, den andre og den nest siste senteraksen, og mellom den nest siste og den siste senteraksen er ty-pisk faste, men kan i noen tilfeller være variable.
Minst ett av transmisjonselementene kan utgjøres av et tannhjul. I en foretrukket ut-førelsesform utgjøres alle transmisjonselementene av tannhjul hvor alle tannhjulene har et likt antall tenner. I noen anvendelser kan det være hensiktsmessig at ett eller flere av transmisjonselementene har et ulikt antall tenner.
I alternative utførelsesformer kan minst ett av transmisjonselementene utgjøres av et tannreimshjul med tilhørende tannreim eller et kjedehjul med tilhørende kjede.
Endring av vinkelen mellom den første akselinjen og den andre akselinjen kan utføres ved hjelp av en aktuator av enhver kjent art, for eksempel mekanisk, elektrisk eller hydraulisk. I utførelseseksemplet som vises i beskrivelsens spesielle del, er det tilrettelagt for anvendelse av en såkalt steppermotor.
I en ytterligere utførelsesform kan det også anbringes et drivelement, for eksempel et tannhjul, som sitter på samme aksling som et hvilket som helst av de nevnte transmisjonselementer. Et slikt drivelement kan være i ytterligere inngrep med en drivkilde, som også kan omfatte en inngrepsanordning tilsvarende drivelementet, foreksempel et tannhjul.
En fremgangsmåte og anordning i henhold til oppfinnelsen muliggjør vinkelforstilling mellom samroterende transmisjonselement ved hjelp av mekaniske midler. Alle transmisjonselementer som er i inngrep med hverandre, befinner seg fortrinnsvis i samme plan. Fremgangsmåten og anordningen muliggjør videre en kontinuerlig forstilling mellom transmisjonselementene.
I det etterfølgende beskrives et eksempel på en foretrukket fremgangsmåte og utfø-relsesform som er anskueliggjort på medfølgende tegninger, hvor: Fig. 1 viser et sideriss av en vinkelforstillingsanordning ifølge oppfinnelsen i en utgangsposisjon; Fig. 2 et snitt I-l i fig. 1; Fig. 3 viser en forenklet skisse av transmisjonselement fra fig. 1; Fig. 4 viser det samme som i fig. 3, men etter at en viss vinkelforstilling har funnet sted; Fig. 5 viser det samme som i fig. 4, men etter at en ytterligere vinkelforstilling har funnet sted; Fig. 6 viser en forenklet skisse av en alternativ utførelsesform;
Fig. 7 viser anordningen i fig. 1 etter at vinkelforstilling har funnet sted; og
Fig. 8 viser vinkelforstillingsanordningen i et ytterligere utførelseseksempel.
På tegningene betegner henvisningstallet 1 en vinkelforstillingsanordning omfattende et første transmisjonselement 2 som er koplet til en første aksel 4 hvor den første akselen 4 har en første senterakse 6.
Et andre transmisjonselement 8 som er i inngrep med det første transmisjonselementet 2, er opplagret om en andre aksel 10 med en andre senterakse 12.
Et nest siste transmisjonselement 14 som er i inngrep med det andre transmisjonselementet 8, er opplagret om en nest siste aksel 16 med en nest siste senterakse 18.
Et siste transmisjonselement 20 som er i inngrep med det nest siste transmisjonselementet 14, er koplet til en siste aksel 22 som har en siste senterakse 24. Den siste senterakse 24 befinner seg på en avstand fra den første senterakse 6.
Alle transmisjonselementene 2, 8, 14, 20 er i dette foretrukne utførelseseksempel tannhjul med like tannantall.
Den første akselen 4 og den siste akselen 22 er begge roterbart opplagret i en brakett 26. Alle lager er på tegningene tildelt henvisningstallet 28, men beskrives ikke nærmere, idet deres virkemåte og hensikt er innlysende for en fagmann.
En forstillingsarm 30 er opplagret om den første aksel 4 og er derved dreibar om den første senteraksen 6. Den andre akselen 10 er festet til forstillingsarmen 30. En len-kearm 32 er ved sine respektive endepartier dreibart koplet til den andre akselen 10
respektive den nest siste akselen 16.
Den nest siste akselen 16 er festet til en dreiearm 34 som er dreibart opplagret om den siste akselen 22.
Forstillingsarmen 30 er forsynt med en tannsektor 36 som er tilrettelagt for å kunne være i inngrep med en ikke vist stepmotors tannhjul. En fjær 37 er innrettet til å kunne sikre at vinkelforstillingsanordningen 1 befinner seg i ønsket posisjon for eksempel ved oppstart eller ved en feiltilstand.
Vinkelforstillingsanordningens 1 virkemåte forklares nå under henvisning til fig. 3-5. Det er her tatt utgangspunkt i at det første transmisjonselementet 2 ikke roterer.
I fig. 3 befinner transmisjonselementene 2, 8, 14, 20 seg i samme posisjon som vist i fig. 1. En første akselinje 38 forløper mellom den første senteraksen 6 og den siste senteraksen 24. En andre akselinje 40 forløper mellom den første senteraksen 6 og den andre senteraksen 12. Tilsvarende forløper en tredje akselinje 42 mellom den andre senteraksen 12 og den nest siste senteraksen 18, og en fjerde akselinje 44 for-løper mellom den nest siste senteraksen 18 og den siste senteraksen 24.
Alle transmisjonselement 2, 8, 14, 20 er på fig. 3-6 tildelt merker 46 ved sine ut-gangsinngrepsposisjoner med respektive nærliggende transmisjonselement 2, 8, 14, 20. Det er også satt merker 48 på det første og siste transmisjonselementet 2, 20 hvor merkene 48 i utgangsposisjonen korresponderer med den første akselinjen 38.
Når forstillingsarmen 30 og derved den andre akselinje 40 tildeles en første vinkelendring 50, dreies det andre transmisjonselementet 8 en dreivinkel 52 om den andre senteraksen 12, se fig. 4. Denne dreiningen overføres til det nest siste transmisjonselementet 14 som dreier den samme dreievinkelen 52, dog i motsatt retning.
Grunnet lenkearmens 32 sammenkopling av forstillingsarmen 30 og dreiearmen 34, dreies også den fjerde akselinjen 44 en første utslagsvinkel 54. Samlet første vinkelforstilling av det siste transmisjonselementet 20 inkluderer dreievinkelen 52 og den første utslagsvinkelen 54 og er indikert ved vinkelen 56 i fig. 4. Den umiddelbare vinkelendringen til det siste transmisjonselementet 20 er således avhengig av både ut-slaget til forstillingsarmen 30, samt dens gitte posisjon når dreiningen finner sted.
I fig. 5 er forstillingsarmen 30 og den andre akselinje 40 dreid til en andre vinkelendring 58, noe som resulterer i en forstilling av det siste transmisjonselementet 20 slik det er indikert ved vinkelen 60.
I en alternativ utførelsesform, se fig. 6 er det anordnet et tredje transmisjonselement 62 mellom det andre transmisjonselementet 8 og det nest siste transmisjonselementet 14.
Inkluderingen av det tredje transmisjonselementet 62 endrer det siste transmisjonselementets 20 dreieretning. Virkemåten er for øvrig den samme som forklart overfor.
Fig. 8 viser et ytterligere utførelseseksempel hvor et kjede 64 samvirker med det førs-te transmisjonselementet 2 og det andre transmisjonselementet 8 som er tilpasset kjededrift. En tannreim 66 samvirker med det nest siste transmisjonselementet 14 og det siste transmisjonselementet 20 som er tilpasset tannreimsdrift. I fig. 8 er det førs-te transmisjonselementet 2 og det siste transmisjonselementet 20 skjult bak henholdsvis forstillingsarmen 30 og dreiearmen 34.
Braketten 26 kan med fordel være forsynt med et overettmerke 70 som indikerer en utgangsposisjon for vinkelforstillingsanordningen 1.

Claims (9)

1. Fremgangsmåte for relativ vinkelforstilling mellom et første transmisjonselement (2) som er roterbart om en første senterakse (6), og et siste transmisjonselement (20) som er roterbart om en siste senterakse (24) hvor den siste senterakse (24) er ulik den første senterakse (6), og hvor det første og det siste transmisjonselementet (2, 20) er rotasjonsmessig sammenkoplet ved hjelp av minst et andre transmisjonselement (8) som er roterbart om en andre senterakse (12), og et nest siste transmisjonselement (14) som er roterbart om en nest siste senterakse (18),karakterisert vedat fremgangsmåten omfatter: - å anordne den andre senteraksen (12) dreibart om den første senteraksen (6); og - å dreie den andre senteraksen (12) om den første senteraksen (6).
2. Fremgangsmåte i henhold til krav 1,karakterisert vedat fremgangsmåten videre omfatter å anordne den nest siste senteraksen (18) dreibart om den siste senteraksen (24).
3. Anordning for relativ vinkelforstilling mellom et første transmisjonselement (2) som er roterbart om en første senterakse (6), og et siste transmisjonselement (20) som er roterbart om en siste senterakse (24) hvor den siste senterakse (24) er ulik den første senterakse (6), og hvor det første og det siste transmisjonselementet (2, 20) er rotasjonsmessig sammenkoplet ved hjelp av minst et andre transmisjonselement (8) som er roterbart om en andre senterakse (12), og et nest siste transmisjonselement (14) som er roterbart om en nest siste senterakse (18),karakterisert vedat den andre senteraksen (12) er dreibar om den første senteraksen (6).
4. Anordning i henhold til krav 3,karakterisert vedat den nest siste senteraksen (18) er dreibar den siste senteraksen (24).
5. Anordning i henhold til krav 3,karakterisert vedat den første og den siste senteraksen (6, 24) har en fast innbyrdes avstand.
6. Anordning i henhold til krav 3,karakterisert vedat det andre transmisjonselementet (8) og det nest siste transmisjonselementet (14) er rotasjonsmessig sammenkoplet via minst et tredje transmisjonselement (62).
7. Anordning i henhold til krav 3,karakterisert vedat minst ett av transmisjonselementene (2, 8, 14, 20) utgjøres av et tannhjul.
8. Anordning i henhold til krav 3,karakterisert vedat minst ett av transmisjonselementene (2, 8, 14, 20) utgjøres av et tannreimshjul med tilhørende tannreim (66).
9. Anordning i henhold til krav 3,karakterisert vedat minst ett av transmisjonselementene (2, 8, 14, 20) utgjøres av et kjedehjul med tilhø-rende kjede (64).
NO20131144A 2013-08-27 2013-08-27 Fremgangsmåte og anordning for vinkelforstilling mellom transmisjonselementer NO20131144A1 (no)

Priority Applications (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NO20131144A NO20131144A1 (no) 2013-08-27 2013-08-27 Fremgangsmåte og anordning for vinkelforstilling mellom transmisjonselementer
PCT/NO2014/050148 WO2015030599A1 (en) 2013-08-27 2014-08-21 Method and device for angular adjustment of transmission elements

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NO20131144A NO20131144A1 (no) 2013-08-27 2013-08-27 Fremgangsmåte og anordning for vinkelforstilling mellom transmisjonselementer

Publications (1)

Publication Number Publication Date
NO20131144A1 true NO20131144A1 (no) 2015-03-02

Family

ID=51663417

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO20131144A NO20131144A1 (no) 2013-08-27 2013-08-27 Fremgangsmåte og anordning for vinkelforstilling mellom transmisjonselementer

Country Status (2)

Country Link
NO (1) NO20131144A1 (no)
WO (1) WO2015030599A1 (no)

Families Citing this family (1)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
CN111348221B (zh) * 2020-05-25 2020-08-18 北京清航紫荆装备科技有限公司 交叉双旋翼无人直升机升力试验台

Family Cites Families (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
NL7906115A (nl) * 1979-08-10 1981-02-12 Philips Nv Heetgaszuigermachine.
EP0732483A3 (de) * 1995-02-08 1997-07-09 Meta Motoren Energietech Koppelgetriebe
JP4505546B1 (ja) 2009-12-07 2010-07-21 正夫 櫻井 可変バルブタイミング装置

Also Published As

Publication number Publication date
WO2015030599A1 (en) 2015-03-05

Similar Documents

Publication Publication Date Title
CN106195215B (zh) 具有带有弹簧柔度和速度依赖性的带偏心销的分离式环架
JP6790640B2 (ja) 弁開閉時期制御装置
US11193399B2 (en) Variable camshaft timing assembly
RU2006116818A (ru) Система управления ступенями лопаток статора турбореактивного двигателя с изменяемым углом установки
JP2007224865A (ja) バルブタイミング調整装置
JP2018044500A (ja) 弁開閉時期制御装置
EP1914396A2 (en) Camshaft phaser having a differential bevel gear system
JP2018087564A (ja) 弁開閉時期制御装置
ATE444435T1 (de) Variabler ventilsteuermechanismus
US11274577B2 (en) Variable camshaft timing assembly
WO2009067789A1 (en) Concentric camshaft with electric phase drive
JP6604188B2 (ja) 弁開閉時期制御装置
NO20131144A1 (no) Fremgangsmåte og anordning for vinkelforstilling mellom transmisjonselementer
JP2004092653A5 (no)
JP2007239665A (ja) バルブタイミング調整装置
EP3555433B1 (en) Synchronous drive apparatus with adjustable non-circular drive elements
JP4434161B2 (ja) バルブタイミング調整装置
KR20110104009A (ko) 소형 전기 캠 페이저
CN107923271A (zh) 补偿可调凸轮轴用移相器的定子和转子间容差的方法
US1386477A (en) Valve for internal-combustion and fluid-pressure engines
US20190226365A1 (en) Off-axis camshaft phaser
US951965A (en) Valve-actuating mechanism for gas-engines.
US20220010700A1 (en) Variable camshaft timing assembly
JP2017534018A (ja) 内燃機関のガス交換バルブを作動させるためのバルブトレイン
ATE537346T1 (de) Mechanische vorrichtung zur änderung der phase und der anhebung von ventilen in verbrennungsmotoren

Legal Events

Date Code Title Description
FC2A Withdrawal, rejection or dismissal of laid open patent application