NO20110725A1 - Anordning ved stol - Google Patents

Anordning ved stol

Info

Publication number
NO20110725A1
NO20110725A1 NO20110725A NO20110725A NO20110725A1 NO 20110725 A1 NO20110725 A1 NO 20110725A1 NO 20110725 A NO20110725 A NO 20110725A NO 20110725 A NO20110725 A NO 20110725A NO 20110725 A1 NO20110725 A1 NO 20110725A1
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
chair
rod
seat
transition piece
headrest
Prior art date
Application number
NO20110725A
Other languages
English (en)
Other versions
NO335055B1 (no
Inventor
Svein Asbjornsen
Original Assignee
Sapdesign As
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Sapdesign As filed Critical Sapdesign As
Priority to NO20110725A priority Critical patent/NO335055B1/no
Priority to EP12167975.7A priority patent/EP2524623B1/en
Publication of NO20110725A1 publication Critical patent/NO20110725A1/no
Publication of NO335055B1 publication Critical patent/NO335055B1/no

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A47FURNITURE; DOMESTIC ARTICLES OR APPLIANCES; COFFEE MILLS; SPICE MILLS; SUCTION CLEANERS IN GENERAL
    • A47CCHAIRS; SOFAS; BEDS
    • A47C1/00Chairs adapted for special purposes
    • A47C1/02Reclining or easy chairs
    • A47C1/031Reclining or easy chairs having coupled concurrently adjustable supporting parts
    • A47C1/036Reclining or easy chairs having coupled concurrently adjustable supporting parts the parts including a head-rest

Landscapes

  • Health & Medical Sciences (AREA)
  • Dentistry (AREA)
  • General Health & Medical Sciences (AREA)
  • Chairs For Special Purposes, Such As Reclining Chairs (AREA)
  • Chair Legs, Seat Parts, And Backrests (AREA)
  • Chairs Characterized By Structure (AREA)

Abstract

Anordning ved stol der stolens sete og rygg er vippbare innbyrdes og i forhold til stolens understell (2), der stolens seteramme består av et fremre, fjærbelastet setebeslag (3) som er avfjæret mot en balanseplate (4) festet til et øvre parti (21) av understellet, idet setebeslaget (3) bakerst (31) er vippbart forbundet med et overgangsstykke (5) via en første vippeaksel (6), der overgangsstykke (5) bakerst (51) er stivt forbundet med stolryggens ramme (7), og der overgangstykket (5) ved sin fremre ende (5") er leddforbundet med det fremre setebeslaget (3). Stolryggen (7) er øverst utstyrt med en fjærbelastet nakkestøtte holder (9) som er vippbar om dreieledd (10) i en nakkestøttemekanisme (11). Nakkestøtteholderen (9) har minst en vippearm (14) som er dreibart forbundet med ett enkelt ryggstag (13), der ryggstaget (13) strekker seg nedad langs ryggen (7). Staget (13) er nederst leddforbundet med en bakre ende (161) av en stang (16) som strekker seg fremover mot et bakre, nedre part (31) av setebeslaget (3), og stangen (16) er: enten a) ved sin fremre ende (16") i inngrep med (17) og ved et område mellom stangens fremre (16") og bakre (16) parti fast festet til setebeslagets bakre, nedre parti (31), eller b) ved sin fremre ende (16") i vippbart inngrep med beslagets bakre, nedre parti (3) og ved et område (16'") mellom stangens fremre og bakre parti vippbart forbundet med overgangsstykket (5) via en andre vippeaksel (19) som er operativt forbundet med overgangsstykket (5) og som strekker seg på tvers av stangen, eller c) ved sin fremre ende (16") i vippbart inngrep med setebeslagets (3) bakre, nedre parti (3) og ved et område mellom stangens fremre og bakre parti i anlegg mot den første vippeakselen (6).

Description

Anordning ved stol
Den foreliggende oppfinnelse vedrører en anordning ved stol der stolens sete og rygg er vippbare innbyrdes og i forhold til stolens understell, der stolens seteramme består av et fremre, fjærbelastet setebeslag som er avfjæret mot en balanseplate festet til et øvre parti av understellet, idet setebeslaget bakerst er vippbart forbundet med et overgangsstykke via en første vippeaksel, der overgangstykket bakerst er stivt forbundet med stolryggens ramme, og der overgangstykket ved sin fremre ende er leddforbundet med det fremre setebeslaget nær et øvre parti av understellet.
Det er fra tidligere kjent stoler, der stolens sete og rygg er vippbare innbyrdes og i forhold til stolens understell, og dei- stolryggen øverst er utstyrt med en nakkestøtte som stolbrukeren selv kan vippe til ønsket stilling.
Ved andre løsninger kan vinklingen av stolens sete og rygg i forhold til understellet eller setets og ryggens innbyrdes vinkling i forhold til understellet styre nakkestøttens stilling ved bruk av minst to styringsstag fra setenivå og opp til nakkestøtten. Dette er løsninger som imidlertid krever en tykk stolrygg for å kunne gi tilfredsstillende funksjon.
For tynne stolrygger har hittil styring av nakkestøtter som funksjon av setets og ryggens vippestilling vært problematisk å realisere på en teknisk enkel og tilfredstillende måte.
Den foreliggende oppfinnelse tilsikter derfor å avhjelpe de problemer som er særlig knyttet til stoler som har tynne stolrygger.
Ifølge oppfinnelsen kjennetegnes den innledningsvis nevnte anordning ved:
- at stolryggen øverst er utstyrt med en fjærbelastet nakkestøtteholder som er vippbar om dreieledd i en nakkestøttemekanisme, - at nakkestøtteholderen har minst én vippearm som er dreibart forbundet med ett enkelt ryggstag, der ryggstaget strekker seg nedad langs ryggen, - at staget nederst er leddforbundet med en bakre ende av en stang som strekker seg fremover mot et bakre, nedre parti av setebeslaget, og
- at stangen er:
- enten a) ved sin fremre ende i inngrep med og ved et område mellom stangens fremre og bakre parti fast festet til setebeslagets bakre, nedre parti, - eller b) ved sin fremre ende i vippbart inngrep med beslagets bakre, nedre parti og ved et område mellom stangens fremre og bakre parti vippbart forbundet med overgangsstykket via en andre vippeaksel som er operativt forbundet med overgangsstykket og som strekker seg på tvers av stangen, - eller c) ved sin fremre ende i vippbart inngrep med setebeslagets bakre nedre parti og ved et område mellom stangens fremre og bakre parti i anlegg mot den første vippeakselen.
Ytterligere utførelsesformer av anordningen fremgår av de vedlagte patentkrav 2-6, samt av den nå etterfølgende beskrivelse under henvisning til de vedlagte tegninger som viser for oppfinnelsen ikke-begrensende utførelseseksempler. Fig. 1 viser i oppriss, delvis gjennomskåret, anordningen med utgangsposisjonen for en første og en andre utførelsesform av anordningen. Fig. 2 viser i oppriss, delvis gjennomskåret, anordningen med maksimal vippevinkel for nakkestøtten i forbindelse med den første utførelsesformen av anordningen. Fig. 3 viser i oppriss, delvis gjennomskåret, anordningen med en alternativ utgangsposisjon for den andre utførelsesformen av anordningen. Fig. 4 viser i oppriss, delvis gjennomskåret, anordningen med stolen i tilbakevippet stilling og med en maksimal vippevinkel for nakkestøtten i forbindelse med et første aspekt av den andre utførelsesformen av anordningen. Fig. 5 viser i oppriss, delvis gjennomskåret, anordningen med stolen i tilbakevippet stilling og med en maksimal vippevinkel for nakkestøtten i forbindelse med et andre aspekt av den andre utførelsesformen av anordningen. Fig. 6 viser i oppriss, delvis gjennomskåret, anordningen med stolen i tilbakevippet stilling og med en maksimal vippevinkel for nakkestøtten i forbindelse med et tredje aspekt av den andre utførelsesformen av anordningen. Fig. 7 viser i oppriss, delvis gjennomskåret, anordningen med stolen i tilbakevippet stilling og med en maksimal vippevinkel for nakkestøtten i forbindelse med et fjerde aspekt av den andre utførelsesformen av anordningen. Fig. 8 viser i oppriss, delvis gjennomskåret, anordningen med stolen i tilbakevippet stilling og med en maksimal vippevinkel for nakkestøtten i forbindelse med et femte aspekt av den andre utførelsesformen av anordningen. Fig. 9 viser i oppriss, delvis gjennomskåret, anordningen med utgangsposisjon for en tredje utførelsesform av anordningen. Fig. 10 viser i oppriss, delvis gjennomskåret, anordningen i Fig. 9 med maksimal vippevinkel for nakkestøtten i forbindelse med den tredje utførelsesformen av anordningen. Fig. 11 viser i forenklet perspektivriss en detalj ved den første utførelsesformen av anordningen. Fig. 12,13 og 14 viser i forenklet perspektivriss detaljer ved den andre utførelsesformen av anordningen. Fig. 15 viser i forenklet perspektivriss detaljer ved den tredje utførelsesformen av anordningen. Fig. 16 og 17 viser i sideriss, delvis i snitt, nakkestøttevippebeslaget med nakkestøtten i henholdsvis en fremre og bakre maksimal stilling. Fig. 18 viser i oppriss, sett bakfra, nakkestøttevippebeslaget med nakkestøtten i en bakre, maksimal stilling. Fig. 19 og 20 viser nakkestøttebeslaget i perspektivriss henholdsvis sett forfra og bakfra, og Fig. 21 viser i perspektivriss stolsetets støttebeslag og en tynn stolrygg uten montert polstring, og der anordningen ifølge oppfinnelsen er montert.
På Fig. 1 er vist en stol 1 der stolens sete og rygg er vippbare innbyrdes og i forhold til stolens understell 2, der stolens seteramme består av et fremre, fjærbelastet setebeslag 3 som er avfjæret mot en balanseplate 4 festet til et øvre parti 2' av understellet 2. Fjærbelastningen er ved hjelp av en fjær 4' som kan spennes ved redusere den effektive lengde av en bolt 4" ved hjelp av en justeringsskrue 4"'. Utgangsstillingen for beslaget 3 er på Fig.l vist å være +4°. Setebeslaget 3 er bakerst er forbundet med et seteovergangsstykke 5 via en første vippeaksel 6. Overgangs-stykket er fungerer som et ryggfeste for den bakre del av setet. Overgangstykket 5 er bakerst 5<*>er stivt forbundet med stolryggens ramme 7 eller ryggskall. Ved sitt fremre parti 5" er overgangstykket 5 leddforbundet med en bøyle 8 som er vippbart forbundet med det fremre setebeslaget 3. Bøylen 8 er plassert nær understellets sentrale, øvre parti 2', dvs. nærmere setets fremre område enn akselen 6.
Som det nærmere også fremgår av Fig. 16 - 20 er stolryggen 7 er øverst er utstyrt med en fjærbelastet nakkestøtteholder som har bærestolper 9, og der nakkestøttens stolper 9 er vippbare om dreieledd 10 i en nakkestøttemekanisme 11 som fortrinnsvis har friksjons-egenskaper. Fjærbelastningen tilveiebringes ved hjelp av en fjær 12 som dels spenner mot et tverrsteg 9' tilhørende stolpene 9 og dels et andre tverrsteg 13' tilhørende ett enkelt ryggstag 13. 11' betegner festemutre på mekanismen for fastgjøring til stolryggen 7 ved hjelp av bolter (ikke vist).
Nakkestøttens stolper 9 har minst én vippearm 14 som er dreibart forbundet med ryggstaget 13 via tverrsteget 13'. Tilordnet vippearmenes tverrsteg er det en labb 14' som er utstyrt med en tapp 14" som er bevegbar i et spor 15 i nakkestøttemekanismen 11 for å begrense nakkestøttens bevegelsesvinkel fremover og bakover i forhold til stolryggen 7.
Som vist på Fig. 16 kan ryggen 7 i en utgangsstilling ha en helning bakover med en vinkel a, for eksempel 5°. I den maksimale vippestilling for nakkestøttens stolper 9 som vist på
Fig. 17 er deres maksimale vippevinkel B i forhold til stolryggen lik 34,9°, slik at nakke-støttestolpenes 9 vinkel i forhold til vertikalen blir p - a = 29,3°.
Ryggstaget 13 strekker seg nedad langs ryggens 7 bakside i en fordypning 7' deri og er nederst 13" leddforbundet 21 med en bakre ende 16' av en stang 16 som strekker seg fremover mot et bakre, nedre parti 3' av setebeslaget 3 og er der i inngrep med en bøyle 17 som er festet til nevnte parti 3'. Stangen 16 er fortrinnsvis massiv med et kvadratisk eller rektangulært tverrsnitt, men kan eventuelt være utformet som et rør med slikt tverrsnitt.
Som innledningsvis nevnt i tilknytning til den generelle figurbeskrivelse foreligger det i hovedtrekk tre utførelsesformer.
I den første utførelsesformen, som vist på Fig. 1,2 og 11, samt til anskueliggjøring også på
Fig. 15, er stangen 16 ved sitt fremre parti 16" forbundet med bøylen 17 og ved et område mellom stangens fremre 16" og bakre 16' parti fast festet til beslagets bakre, nedre parti 3' ved hjelp av en bolt 18, slik som vist på Fig. 1,2 og 11. Slik som antydet på Fig. 2 muliggjøres ved denne løsning en maksimal vipp av hodestøttens stolper 9 med en vinkel p, som her utgjør i det valgte eksempel 34,9°. Dette maksimale utslag er ikke regulerbart, i motsetning til mulighetene som frembys i en andre utførelsesform av anordningen.
Ifølge den andre utførelsesformen er stangen 16 ved sin fremre ende i vippbart inngrep med setebeslagets bakre nedre parti 3' via nevnte bøyle 17 og ved et område 16"' mellom stangens 16 fremre 16" og bakre parti 16' vippbart forbundet med overgangsstykket 5 via en andre vippeaksel 19 som er festet i overgangsstykket 5 og som strekker seg gjennom et valgt hull 16"" på tvers av stangen. Det vil her da forstås at bolten 18 som vist på Fig. 1 i denne utførelsesform ikke er montert, slik at stangen 16 dermed - i denne andre utførelsesform - er vippbar i forhold til setebeslaget 3. Ifølge utførelsen vist på Fig. 12 kan vippeakselen 19 forankres i endene derav i tilpassede hull 5"' i overgangsstykkets 5 vanger 5"". Et alternativ til utførelsen på Fig. 12 er at det i stedet for forankringshullene 5"' gjøres bruk av et eget forankringsbeslag 20 som har vanger 20' og forankringshull 20". Dette betyr at akselens 19 ender dermed blir avgrenset av vangene 5"" som er utenpå-liggende vangene 20'. Dette beslag 20 har festemuttere 20"' for med hjelp av skruer (ikke vist) å kunne festes til overgangsstykket 5. På Fig. 14 er for tydelighets skyld overgangs-stykket 5 ikke vist montert.
Slik det vil ses er det i den valgte andre utførelsesform foreslått fem hull 16"", selv om antallet kunne vært mindre eller litt større. Som det vil bli illustrert ved hjelp av Fig. 3-8 vil stedet der den andre vippeakselen 19 samvirker med stangen 16, dvs. mellom stangens 16 fremre 16" og bakre 16' parti, være bestemmende for nakkestøttens maksimale vippevinkel i forhold til stolryggen. Som det vil fremgå av Fig. 4-8 bevirkes nakkestøttestolpenes 9 vippevinkel i forhold til stolryggen til å bli økende ved økende avstand fra nevnte sted 16"" til leddforbindelsen 21 mellom nevnte stag 13 og stang 16.
På Fig. 3 er vist at setebeslaget 3 er vippet frem fra +4° til -3°, dvs. 7° frem i forhold til det som er vist på Fig. 1. Her anvendes det bakerste stedet 16"' for hullet 16"" og nakke-støttestolpene 9 står 7,5° vippet bakover i forhold til ryggen.
Når så setet og ryggen vippes bakover maksimalt, slik som vist på Fig. 4, så blir p = 14,7°, dvs. nakkestøttestolpene er vippet frem 14,7° i forhold til ryggen 7.
Når stedet for vippeakselen flyttes til andre hull 16**' fra leddforbindelsen 21 og setet og ryggen vippes bakover maksimalt, slik som vist på Fig. 5, så blir p = 18,5°, dvs. nakke-støttestolpene er vippet frem 18,5° i forhold til ryggen 7.
Når stedet for vippeakselen flyttes til tredje hull 16"<*>fra leddforbindelsen 21 og setet og ryggen vippes bakover maksimalt, slik som vist på Fig. 6, så blir p = 23,6°, dvs. nakke-støttestolpene er vippet frem 23,6° i forhold til ryggen 7.
Når stedet for vippeakselen flyttes til fjerde hull 16"' fra leddforbindelsen 21 og setet og ryggen vippes bakover maksimalt, slik som vist på Fig. 7, så blir p = 28,2°, dvs. nakke-støttestolpene er vippet frem 28,2° i forhold til ryggen 7.
Når stedet for vippeakselen flyttes til femte og siste hull 16"' fra leddforbindelsen 21 og setet og ryggen vippes bakover maksimalt, slik som vist på Fig. 8, så blir p = 34,3°, dvs. nakkestøttestolpene er vippet frem 34,3° i forhold til ryggen 7.
Den andre utførelsesformen av anordningen muliggjør således å kunne variere nakke-støttens maksimale vinkelstilling i forhold ryggen tilpasset stolbrukerens behov.
Den tredje utførelsesformen av anordningen er vist på Fig. 9 og 10. Der er utgangsposisjonen, som vist på Fig. 9, med setebeslaget vippet bakover +4°, og der nakkestøtte- stolpene 9 danner 0° med ryggen 7. Denne utførelsesformen tilsvarer den som er vist på
Fig. 1 og 2, bortsett fra at festebolten 18 ikke er tilstede. Stangen 16 er ved sin fremre ende 16" i vippbart inngrep med en bøyle 17 på setebeslagets 3 bakre nedre parti 3' og ved et område 16"' mellom stangens fremre 16** og bakre 16' parti i anlegg mot den første vippeakselen 6. Her er det således ikke noen som helst mulighet til å justere nakkestøtte-stolpenes 9 maksimale vinkel i forhold til ryggen 7, slik som i nevnte andre utførelsesform. Når sete og rygg vippes bakover fra stillingen som er vist på Fig. 9 til stillingen som er vist på Fig. 10, vil nakkestøttestolpenes 9 vinkel i forhold til ryggen 7 endres fra 0° til 34,3°, dvs. at 6 = 34,3°.
På grunn av innbydes bevegelse av setebeslaget 3 i forhold til den felles bevegelse av overgangstykket 5 og ryggen 7, samt hvorledes stangen 16 er montert i de tre utførelses-former, oppnås de forskjellige operasjonsmodi.
Operasjonsmåten i den første og den tredje utførelsesformen er i vesentlig grad styrt av den innbyrdes bevegelsesmulighet mellom setebeslaget 3 og overgangsstykket 5, der stangen 16 i den første utførelsesformen er fastspent til setebeslaget 3 og dermed følger bevegelsene av dette. Ved at overgangsstykket 5 og samtidig også ryggen 7 vipper i forhold til setebeslaget 3, bevirkes stangen 13 til å bli skjøvet litt oppover langs ryggen for derved å påvirke nakkestøttemekanismen 11.
I den tredje utførelsesformen er stangen 16 fiksert i forhold til setebeslaget 3 ved at den ligger hele tiden an mot akselen 6 som er festet til setebeslaget 3. Påvirkningen på nakke-støttemekanismen 11 blir i dette tilfellet tilsvarende som for den første utførelsesformen og med nesten like stort vinkelutslag for nakkestøtteholderen 9.
Den andre utførelsesformen er, slik det vil forstås, knyttet til innbyrdes bevegelse mellom setebeslaget 3 og overgangsstykket 5/ ryggen 7, og ved at stangen 16 er i vippbart inngrep både med setebeslaget 3 og med overgangsstykket 5. Den justerbare avstanden mellom akselen 6 og akselen 19 vil være bestemmende for størrelsen av momentarmen som virker på stangen 16 når overgangsstykket 5 vipper om akselen 6, begrenset av inngrepet mellom bøylen 8 og fremre ende 5" av overgangsstykket 5. Dermed vil denne utførelsesform væreTelatert til maksimale vippevinkler for nakkestøtten i forhold til stolryggen som funksjon av vippeakselens 19 avstand fra leddforbindelsen 21, med økende maksimal vippevinkel ved økende avstand av vippeakselen 19 fra leddforbindelsen 21. Ved vinkehitslaget på 34,3° vil nakkestøtteholderen 9 dreie omtrentlig like mye som i den første utførelses-formen, men på en annen måte.
I de viste utførelsesformer er utgangsposisjonen for nakkestøtteholderen 9 normalt 0° i forhold til ryggen, selv om det på Fig. 3 er vist et avvik.
Normalt vil setebeslagets 3 utgangsposisjon være +4° (vippet bakover i forhold til horisontalen). Når en person sitter på stolen vil setebeslaget 3 eksempelvis vippe 15° bakover, Overgangsstykket 5 med ryggen 7 festet dertil vil dermed vippe 15° + 5,6° ekstra. Disse 5,6° gir dermed en kraflpåvirkning til stangen 16, og derfra videre via ryggstaget 13 til nakkestøttemekanismen 11. Derved dreies nakkestøtteholderen 9 frem til en ønsket vinkel i forhold ryggen. En nakkestøtte (ikke vist) påmontert nakkestøtteholderen 9 vil selvsagt kunne reguleres i høyderetning på i og forseg kjent måte. En friksjonsmekanisme som inngår i nakkestøttemekanismen 11 vil kunne overstyres av stolbrukeren uavhengig de øvrige deler i anordningen. 35° er valgt som maksimalt vinkelutslag for nakkestøtte-holderen 9 ved sitting bakoverhellende i stolen, mens 8° er valgt i fremoverretning fra utgangasposisjonen.
De nevnte vinkelverdier som er angitt ovenfor er kun ikke-begrensende eksempler, idet innbyrdes størrelse av funksjonsdeler og opplagringssteder vil kunne endre vinkelverdiene.

Claims (6)

1. Anordning ved stol der stolens sete og rygg er vippbare innbyrdes og i forhold til stolens understell (2), der stolens seterarnme består av et fremre, fjærbelastet setebeslag (3) som er avfjæret mot en balanseplate (4) festet til et øvre parti (2') av understellet, idet setebeslaget (3) bakerst (3') er vippbart forbundet med et overgangsstykke (5) via en første vippeaksel (6), der overgangstykket (5) bakerst (5') er stivt forbundet med stolryggens ramme (7), og der overgangstykket (5) ved sin fremre ende (5") er leddforbundet med det fremre setebeslaget (3),karakterisert ved- at stolryggen (7) øverst er utstyrt med en fjærbelastet nakkestøtteholder (9) som er vippbar om dreieledd (10) i en nakkestøttemekanisme (11), - at nakkestøtteholderen (9) har minst én vippearm (14) som er dreibart forbundet med ett enkelt ryggstag (13), der ryggstaget (13) strekker seg nedad langs ryggen (7), - at staget (13) nederst er leddforbundet med en bakre ende (16<*>) av en stang (16) som strekker seg fremover mot et bakre, nedre parti (3') av setebeslaget (3), og - at stangen (16) er: - enten a) ved sin fremre ende (16") i inngrep med (17) og ved et område mellom stangens fremre (16") og bakre (16') parti fast festet til setebeslagets bakre, nedre parti (3'), - eller b) ved sin fremre ende (16") i vippbart inngrep med beslagets bakre, nedre parti (3') og ved et område (16"') mellom stangens fremre og bakre parti vippbart forbundet med overgangsstykket (5) via en andre vippeaksel (19) som er operativt forbundet med overgangsstykket (5) og som strekker seg på tvers av stangen, - eller c) ved sin fremre ende (16") i vippbart inngrep med setebeslagets (3) bakre, nedre parti (3') og ved et område mellom stangens fremre og bakre parti i anlegg mot den første vippeakselen (6).
2. Anordning som angitt i krav 1,karakterisert vedat alternativ a) og c) er relatert til faste, maksimale vippevinkler for nakkestøtteholderen (9) i forhold til stolryggen (7).
3. Anordning som angitt i krav 1,karakterisert vedat i alternativ b) er stedet (16"') dei- den andre vippeakselen (19) samvirker med stangen (16) mellom dens fremre (16") og bakre (16') parti bestemmende for nakkestøtteholderens (9) vippevinkel i forhold til stolryggen (7).
4. Anordning som angitt i krav 3,karakterisert vedat nakke-støtteholderens (9) vippevinkel i forhold til stolryggen (7) bevirkes til å bli økende ved økende avstand fra nevnte sted (16"') til en leddforbindelse (21) mellom nevnte stag (13) og stang (16).
5. Anordning som angitt i krav 1,2,3 eller 4,karakterisert vedat staget (13) strekker seg fra nakkestøttemekanismen (11) og ned til nevnte stang (16) i en føring (7') i ryggens bakside.
6. Anordning som angitt i krav 1,2, 3,4 eller 5,karakterisert vedat nakkestøttemekanismen (11) har minst én labb (14') tilordnet bevegelsen av vippearmen (14), der labben (14') er utstyrt med en tapp (14") som er bevegbar i et spor (15) i nakke-støttemekanismen (11) for å begrense nakkestøtteholderens (9) bevegelsesvinkel fremover og bakover i forhold til stolryggen (7).
NO20110725A 2011-05-16 2011-05-16 Anordning ved stol NO335055B1 (no)

Priority Applications (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NO20110725A NO335055B1 (no) 2011-05-16 2011-05-16 Anordning ved stol
EP12167975.7A EP2524623B1 (en) 2011-05-16 2012-05-15 Chair arrangement

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NO20110725A NO335055B1 (no) 2011-05-16 2011-05-16 Anordning ved stol

Publications (2)

Publication Number Publication Date
NO20110725A1 true NO20110725A1 (no) 2012-11-19
NO335055B1 NO335055B1 (no) 2014-09-01

Family

ID=46085461

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO20110725A NO335055B1 (no) 2011-05-16 2011-05-16 Anordning ved stol

Country Status (2)

Country Link
EP (1) EP2524623B1 (no)
NO (1) NO335055B1 (no)

Families Citing this family (5)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
GB2533217A (en) * 2014-12-11 2016-06-15 Integrated Furniture Tech Ltd Adjustable furniture
GB2534122A (en) * 2014-12-11 2016-07-20 Integrated Furniture Tech Ltd Adjustable furniture
GB201504140D0 (en) 2015-03-11 2015-04-22 Motus Mechanics Ltd Adjustable bed
GB201610212D0 (en) 2016-06-13 2016-07-27 Motus Mech Ltd Adjustable bed
GB201813009D0 (en) 2018-08-09 2018-09-26 Eevolv Ltd A drive mechanism

Family Cites Families (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE2601691C3 (de) * 1976-01-19 1978-09-14 Himolla Polstermoebelwerk Gmbh, 8252 Taufkirchen Hebelverstellgetriebe für Sitz-Liegesessel
JPH0546691Y2 (no) * 1988-06-23 1993-12-07
NO326574B1 (no) * 2007-03-13 2009-01-12 Sapdesign As Anordning ved stol med justerbar vinkel mellom stolens sete og rygg

Also Published As

Publication number Publication date
EP2524623B1 (en) 2016-08-10
EP2524623A1 (en) 2012-11-21
NO335055B1 (no) 2014-09-01

Similar Documents

Publication Publication Date Title
NO326574B1 (no) Anordning ved stol med justerbar vinkel mellom stolens sete og rygg
US8272692B1 (en) Office chair having tiltable seat and back
JP2010124885A5 (no)
US10058180B2 (en) Chair, in particular office chair
US4533177A (en) Reclining chair
NO20110725A1 (no) Anordning ved stol
NO328092B1 (no) Ryggestotteanordning
US20180199722A1 (en) Reversible headrest tilt, lumbar mechanism
US9622580B2 (en) Tilt mechanism for a chair and chair
JP2005211668A (ja) 支柱ベース付きのフレキシブル型椅子
JP2013248148A (ja) ネスティング可能な椅子
KR102233340B1 (ko) 트라이시클
US9055817B2 (en) Seating furniture with independently free-swinging seat and backrest
JP2010104562A (ja) 椅子
NL2008594C2 (nl) Zitmeubel met een functioneel beslag.
JP6177591B2 (ja) 椅子
KR20160062656A (ko) 안락의자
JP2538278Y2 (ja) 椅 子
JP3225237U (ja) チェアー
JP4652760B2 (ja) リクライニング椅子
US20110210584A1 (en) Foldable leisure chair
EP2130457B1 (en) Chair
JPH0411561Y2 (no)
NO339052B1 (no) Anordning ved sittemøbel
EP2559357A1 (en) Reclining chair