NO179176B - Framgangsmåte for framstilling av rhamnose fra rhamnolipider - Google Patents

Framgangsmåte for framstilling av rhamnose fra rhamnolipider Download PDF

Info

Publication number
NO179176B
NO179176B NO930885A NO930885A NO179176B NO 179176 B NO179176 B NO 179176B NO 930885 A NO930885 A NO 930885A NO 930885 A NO930885 A NO 930885A NO 179176 B NO179176 B NO 179176B
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
rhamnose
rhamnolipids
emulsion
water phase
separated
Prior art date
Application number
NO930885A
Other languages
English (en)
Other versions
NO930885D0 (no
NO179176C (no
NO930885L (no
Inventor
Johann Mixich
Knut Martin Rapp
Manfred Vogel
Original Assignee
Suedzucker Ag
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Suedzucker Ag filed Critical Suedzucker Ag
Publication of NO930885D0 publication Critical patent/NO930885D0/no
Publication of NO930885L publication Critical patent/NO930885L/no
Publication of NO179176B publication Critical patent/NO179176B/no
Publication of NO179176C publication Critical patent/NO179176C/no

Links

Classifications

    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C07ORGANIC CHEMISTRY
    • C07HSUGARS; DERIVATIVES THEREOF; NUCLEOSIDES; NUCLEOTIDES; NUCLEIC ACIDS
    • C07H3/00Compounds containing only hydrogen atoms and saccharide radicals having only carbon, hydrogen, and oxygen atoms
    • C07H3/02Monosaccharides
    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C07ORGANIC CHEMISTRY
    • C07HSUGARS; DERIVATIVES THEREOF; NUCLEOSIDES; NUCLEOTIDES; NUCLEIC ACIDS
    • C07H3/00Compounds containing only hydrogen atoms and saccharide radicals having only carbon, hydrogen, and oxygen atoms
    • C07H3/08Deoxysugars; Unsaturated sugars; Osones

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Organic Chemistry (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Health & Medical Sciences (AREA)
  • Biochemistry (AREA)
  • Biotechnology (AREA)
  • General Health & Medical Sciences (AREA)
  • Genetics & Genomics (AREA)
  • Molecular Biology (AREA)
  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Saccharide Compounds (AREA)
  • Body Structure For Vehicles (AREA)
  • Preparation Of Compounds By Using Micro-Organisms (AREA)

Description

Oppfinnelsen angår en framgangsmåte for framstilling av rhamnose fra rhamnolipider.
Bakgrunn
Rhamnose er et 6-deoksysukker (monosakkarid), som i naturen forekommer såvel i D-som L-form.
Framstillingen av L-rhamnose, som inntil nå har vært det enklest tilgjengelige 6-deoksymonosakkarid, har vært gjenstand for flere patentsøknader. Fra slike deoksysukre kan det framstilles blant annet 2,5-dimetyl-4-hydroksy-2,3-dihydrofuran-3-on (furanol), som kan anvendes som aromastoff.
Som råstoff for utvinning av rhamnose kommer ulike naturlige forbindelser i betraktning, slik som glykosider, f.eks. rutin, quercitrin, naringin, hesperidin og polysakkarider f.eks. gummi arabicum, det fermentativt utvunnete polysakkarid S-60 (US patentskrift 4.326.053) eller rhamnolipider, som produseres fermentativt eller mikrobielt, f.eks. med bakterier av slekten Pseudomonas, fra blant annet naturlige oljer eller j ordolj efraksj oner.
Uavhengig av typen av de ovennevnte utgangsforbindelsene er det for utvinning av rhamnose nødvendig med hydrolyse, som kan være enzymatisk eller syre-katalysert, hvorved en oppnår en blanding, som foruten rhamnose inneholder andre substanser.
Når en går ut fra rhamnoseholdige glykosider er en henvist til planteråstoffer, slik som avfall fra sitrussaftframstilling, som kun opptrer i årssykluser og hvis sammensetning svinger innen vide grenser. For å kunne være uavhengig av slike svingninger, er det fordelaktig å anvende fermentativt framstilte polysakkarider eller rhamnolipider som utgangsforbindelser, som kan framstilles reproduserbart.
Anvendelsen av rhamnolipider har overfor rhamnoseholdige heteropolysakkarider den fordel at det søkte sukker - rhamnose - etter en hydrolyse ikke trenger å skilles fra andre sukkere, slik som glukose og mannose, som ellers ofte er tilstede i vesentlige mengder i hydrolyseløsningen. Separasjon av en kompleks sukkerblanding er teknisk sett mere krevende enn isoleringen av rhamnose fra hydrolysatet av et rhamnolipid.
Et rhamnolipid, særlig et fermentativt framstilt rhamnolipid, er følgelig et godt egnet utgangsmateriale for en rhamnoseproduksjon.
For produksjon av rhamnose i teknisk målestokk er foruten et egnet utgangsmateriale muligheten for lett isolering av rhamnose fra en kompleks hydrolysat-sammensetning av
ganske avgjørende betydning.
For utvinning av rhamnose fra hydrolysater er følgende metoder beskrevet:
Ifølge DE 35 45 107 blir det til det nøytraliserte vandige hydrolysatet tilført en stor mengde, særlig en 5 til 10 ganger så stor mengde, regnet på basis av vannfasen, et polart organisk løsningsmiddel. Deretter følger fjerning av løsningsmidlet, utskillelse av sukkeret over en sterk syre-kationebytter, fortrinnsvis ved anvendelse av aceton eller acetonitril som "ekstraksjonsmiddel", og rensing av rhamnose ved absorpsjon i aktivt kull. Denne framgangsmåten er omstendelig og uegnet for kommersiell utvinning av rhamnose.
Ifølge EP-A-317 033 blir glukosidholdig sitrusavfall hydrolysert enzymatisk for utvinning av rhamnose. Glukosen som er tilstede i hydrolysatet blir fjernet ved gjæring med gjær eller ved selektiv oksidasjon av glukose til 5-ketoglukosesyre. Denne metoden er kostbar og omstendelig, samtidig med at det kreves en kromatografisk rensing over aktivt kull.
Ifølge EP-A-282 942 anvendes et isolert rhamnolipid som utgangsmateriale, som hydrolyseres med H2S04 ved 30 til 100°C. Den dannete hydroksydekansyren blir videre ekstrahert med etylacetat eller adsorbert på en anionebytter. Hydrolysen av rhamnolipid-utfellingen (eksempel III) følger i svært fortynnet løsning. Bunnfall med innhold av 1.9 g rhamnose, tilsvarende 3.8 g rhamnolipid, suspenderes i 300 ml IM H2S04, varmes og behandles til slutt med et fire ganger så stort volum, dvs. 1200 ml, etylacetat. I vannfasen blir det funnet 1.2 g rhamnose, i den organiske (etylacetat-) fasen blir det 0.5 g rhamnose tilbake.
De påkrevde syre- og løsningsmiddelmengdene for framstillingen av kun 1.2 g rhamnose betinger at en kommersiell produksjon av rhamnose er umulig på denne måten.
Det finnes pr. dato følgelig ingen kjent framgangsmåte, som tillater framstilling av rhamnose i større mengde med kostnadseffektive midler og uten kostbare og farlige hjelpestoffer (enzymer, brennbare og giftige løsningsmidler).
Formål
Hovedformålet med oppfinnelsen er å anvise en framgangsmåte for framstilling av rhamnose fra rhamnolipider.
Oppfinnelsen
Dette formål oppnås med en framgangsmåte ifølge den karakteriserende del av patentkrav 1. Ytterligere fordelaktige trekk framgår av de uselvstendige kravene.
Oppfinnelsen angår en framgangsmåte for framstilling av rhamnose fra rhamnolipider, kjenneteknet ved at en sur emulsjon av rhamnolipidene hydrolyseres ved 100 til 200°C og deretter avkjøles, hvorved vannfasen i det oppnådde hydrolysatet skilles fra lipidfasen, pH-verdien i vannfasen heves ved tilsats av en basisk forbindelse, hvorved et eventuelt bunnfall skilles fra, den gjenværende løsningen inndampes, og videre bearbeides umiddelbart eller underlegges kromatografi over en ionebytterharpiks, hvorved det som eluat oppnås rhamnoseholdige fraksjoner, som bearbeides som de er eller opparbeides til krystallint rhamnosemonohydrat.
Det er en fordel med framgangsmåten ifølge oppfinnelsen at en helt og holdent kan gi avkall på anvendelsen av organiske løsningsmidler og anvende utelukkende vann som løsningsmiddel.
Rhamnolipidene anvendt i den foreliggende framgangsmåten kan anvendes på ulike måter, som i henhold til EP-A-282 942 og DE-A-34 05 664 framstilles ved fermentering. Det er hensiktsmessig å befri de oppnådde emulsjonene grundig for fremmede salter, fortrinnsvis i den grad at de oppviser en ledningsevne på mindre enn 12 mS/cm, fortrinnsvis mindre enn 5 mS/cm. Slike avsaltete emulsjoner kan også framstilles ifølge framgangsmåten beskrevet i patentsøknad inngitt for Hoechst Aktiengesellschaft (HOE 90/F 284) med tittel "Framgangsmåte for framstilling av egnet glykolipid ved membranseparasjon med ultrafiltrering", hvilken søknad har samme inngivelsesdag som den foreliggende. For den foreliggende framgangsmåten anvendes hensiktsmessig slike emulsjoner, hvis vannfase oppviser en pH-verdi på 0 til 3, fortrinnsvis fra 0.5 til 1.5 og som oppviser et tørrstoffinnhold, dvs. fordampingsmotstand bestemt ved 30 minutters oppvarming ved 85 °C ved 6 kPa, fra 5 til 50, fortrinnsvis 10 til 20 vekt%. Slike tørrstoffinnhold lar seg justere ved oppkonsentrering eller fortynning med vann.
Framgangsmåten ifølge oppfinnelsen kan gjennomføres diskontinuerlig eller kontinuerlig, hvorved den kontinuerlige arbeidsmetoden er foretrukket.
For innstilling av emulsjonens pH-verdi fra 0 til 3 kan en eksempelvis anvende saltsyre; er imidlertid kontinuerlig framstilling aktuelt, anbefales det å anvende slike syrer som danner et tungtløselig salt med den basiske forbindelsen, som tilsettes i et senere
forløp av framgangsmåten, fortrinnsvis H2S04, H3P04 og HF.
Den sure emulsjonen blir eksempelvis diskontinuerlig eller kontinuerlig varmet under god omrøring i 5 til 300 minutter, fortrinnsvis 20 til 150 minutter, særlig 30 til 120 minutter, ved en temperatur fra 100 til 200°C, fortrinnsvis 110 til 160°C, særlig 120 til 150°C, og deretter avkjølt. En god gjennomblanding av den hydrolyserende blandingen inntil separasjon av vannfasen fra oljefasen er svært viktig, da det dreier seg om en heterogen hydrolyse, der syra som tjener som katalysator såvel som den frigjorte rhamnose befinner seg i vannfasen, og det hydrolyserende rhamnolipid sammen med uomsatt substrat, eksempelvis soyaolje i lipidfasen. Gjennomblandingen kan understøttes med fysikalske midler, eksempelvis ved omrøring, risting eller anvendelse av ultralyd.
Varigheten av hydrolysen er som ved den diskontinuerlige framgangsmåten naturligvis avhengig av den anvendte temperatur. Ved den kontinuerlige metoden kan oppholdstiden varieres ved endring av ulike faktorer, slik som ytelsen fra fødepumpa, antall reaktorer henholdsvis volumene for trykkventilen.
Etter hydrolysen felles et produkt ut, som hovedsakelig består av en vannfase, som
inneholder den søkte rhamnose og videre en oljefase, som inneholder blant annet uomsatt rhamnolipid. Disse produktene blir for eksempel skilt i begge fasene i en separator. For å muliggjøre en lett separasjon, blir begge fasene separert ved en temperatur på maksimalt 100°C, fortrinnsvis ved 50 til 90°C.
Forbindelser særlig egnet som basiske forbindelser, er slike som danner et tungtløselig salt med den tilsatte syra, fortrinnsvis Ca(OH)2 og/eller CaC03. Slike salter er foretrukket framfor alt for den kontinuerlige arbeidsmetoden. Hevingen av pH-verdien følger hensiktsmessig til en verdi på 2 til 8, fortrinnsvis 3 til 7. Det dannete faste materialet blir eventuelt fraskilt ved tilsats av et filterhjelpemiddel, og filtratet inndampet ved redusert trykk, fortrinnsvis under 20 kPa, eksempelvis under 60°C, til et tørrstoffinnhold fra 20 til 60, fortrinnsvis 25 til 50 vekt%. Aktuelle filterhjelpestoffer er eksempelvis slike som er basert på cellulose eller kiselgur, f.eks. Arbocell og Celite (begge varenavn).
Egnete ionebytterharpikser er tverrbundet polystyrenharpiks i saltform sulfonert med divinylbenzen, som fortrinnsvis inneholder samme type kationer som den basiske forbindelse som anvendes for nøytralisering. De rhamnoseholdige fraksjonene oppnådd fra kromatografi blir ved redusert trykk, fortrinnsvis under 20 kPa, inndampet i relasjon til temperaturen, for eksempel til et tørrstoffinnhold på omlag 65 vekt% og etter en eventuell filtrering krystallisert.
Rhamnose kan før eller etter en kromatografisk utskilling bearbeides videre i denne formen, for eksempel til furanol, når renheten av løsningen er tilstrekkelig.
For innledende rensing av vannfasen før kromatografi og krystallisasjon, kan denne behandles med et fargefjerningsmiddel, slik som aktivt kull eller bentonitt.
Krystallisasjonen kan gjennomføres som fordampings- og/eller kjølingskrystallisasjon. Kjølingskrystallisasjonen følger fortrinnsvis mellom 65 og 15°C med en kjølehastighet på 1 til 10°C pr. time, fortrinnsvis 3 til 6°C pr. time. Fordampingskrystallisasjonen lar seg eksempelvis gjennomføre slik at en ved en temperatur på 65°C og et trykk på 20 kPa fordamper vann så raskt at det oppnås en overmetning i moderløsningen fra 1.05 til 1.3, fortrinnsvis 1.1 til 1.15, og krystallene fra rhamnosemonohydrat kan vokse til en sidelengde fra 0.3 til 0.5 mm. Krystallisatet kan skilles fra moderløsningen i en filtersentrifuge. Moderløsningen kan underkastes et andre krystallisasjonstrinn. En slik flertrinns fordampings-krystallisasjon fører som kjent til høyere utbytte av krystallisert produkt.
Den resterende moderløsningen oppnådd på denne måten kan befries for forstyrrende fremmedlegemer via en kromatografisk behandling og videre opparbeides som beskrevet ovenfor til krystallint rhamnosemonohydrat.
Rhamnose faller ut i form av krystaller av rhamnosemonohydrat som råprodukt (renhet ca. 95%). Dette råkrystallisatet kan rekrystalliseres i vann og tørkes på høvelig måte, f.eks. ved bevegelse over 70°C varm luft eller ved redusert trykk, eksempelvis under 20 kPa, ved en temperatur fra 20 til 70°C.
Framgangsmåten for kontinuerlig sur hydrolyse av et rhamnolipid er i det etterfølgende beskrevet i nærmere detalj i form av eksempler.
Eksempel 1
Fra et fermentativt oppnådd avsaltet konsentrat med et tørrstoffinnhold på 40 vekt%
(gravimetrisk bestemt) ble det under omrøring med svovelsyre og vann framstilt en rhamnolipidemulsjon med 15 vekt% tørrstoffinnhold og en pH-verdi på 0.9.
380 liter av denne emulsjonen ble periodevis tilført en hydrolyseinnretning ved hjelp av ei monopumpe, hvilken innretning hovedsakelig består av:
a) et homogeniseringsapparat (f.eks. Supraton-maskin) med en regelmessig dampinjeksjon på sugesiden, b) en varmeinnretning bestående av flere seriekoplete reaktorer, hvorav den siste er forsynt med en trykkholdeinnretning (trykkventil), hvorved et bestemt trykk
mellom monopumpa og trykkventilen kan innstilles, den vandige emulsjonen varmes til 150 - 160°C, hvorved oppholdstiden i varmeinnretningen varte i
omlag 120 minutter, og
c) en kjøleinnretning, f.eks. rørkjøler, der hydrolysatet kjøles ned til under 100°C.
I Supraton-maskinen er det innebygget verktøy, som bevirker en god homogenisering
og findeling. Denne maskinen har den oppgaven å underkaste produktstrømmen høye skjærkrefter og grundig blande såvel syre, vann og rhamnolipid, betingelser som er av stor betydning for en heterogen reaksjonsblanding.
Det avkjølte hydrolysatet ble samlet i en beholder forsynt med rører. Deretter ble fasene skilt mekanisk, f.eks. i en separator (f.eks. Westfalia-separator) og vannfasen kontinuerlig fjernet. Dette ble samlet i en beholder forsynt med rører, justert til pH ca. 4.5 med kalsiumkarbonat, det resulterende bunnfallet (gips) ble fraskilt i f.eks. en kammerfilterpresse og filtratet inndampet ved redusert trykk (ved 20 kPa). En oppnår fra totalt 380 l/h av emulsjonen tilført hydrolyseanlegget omlag 440 l/h hydrolysat og omlag 380 l/h filtrat. Dette ble inndampet til et tørrstoffinnhold på omlag 50 vekt%, filtrert og underlagt kromatografi over en ionebytter Lewatit TSW 40 i kalsiumform.
Anlegget som ble benyttet for kromatografisk separasjon besto av 3 kolonner (diameter 1 m) med totalt harpiksinnhold på 14 m<3>.
700 kg av råproduktet med et tørrstoffinnhold på 47.6 vekt% (333 kg tørrsubstans), som inneholdt 244 kg rhamnose, ble eluert ved 65°C og en gjennomstrømning av 1.6 m<3>/h avsaltet vann. Produktfraksjonen, som ble oppnådd etter 0.5 liter fyllvolum ved slutten av 3. kolonne og utgjorde 0.275 liter fyllvolum (3.85 m<3>, inneholdende 210 kg rhamnose), ble skånsomt inndampet og brakt sammen med nok en produktfraksjon til krystallisasjon.
660 kg av den konsentrerte produktfraksjonen (tørrstoff-innhold 69.2 vekt%, 457 kg tørrstoff) ble avkjølt i en 600 liter kjølekrystallisator ved omrøring fra 65°C til 20°C med en kjølehastighet på 3° C/time, og deretter skilt i en filtersentrifuge til 354 kg rhamnosemonohydratkrystaller og 386 kg moderløsning (inkl. vaskevann).
Krystallene hadde en renhet på 98 % og hadde en svakt gul farge, som kunne rekrystalliseres i vann. Moderløsningen ble underlagt nok en krystallisasjon og den resulterende sluttmoderløsningen ble underlagt kromatografi på nytt.
Eksempel 2 (Diskontinuerlig hydrolyse)
Til et konsentrat (40 vekt% tørrstoff) avsaltet ved ultrafiltrering ble det tilsatt konsentrert saltsyre i en mengde slik at den totale blandingen var omlag 1/8N HC1 (0.46 vekt%).
I en rør-autoklav ble emulsjonen varmet to ganger til 140°C, og etter avkjøling fulgte en faseseparasjon. Vannfasen ble innstilt til pH 6-8 med kalsiumhydroksid, og ble etter tilsats av bentonitt omrørt i en time og filtrert.
Filtratet hadde en pH-verdi på 6-8, et tørrstoffinnhold på omlag 11 vekt% og inneholdt omlag 75 g rhamnose pr. liter. Denne løsningen ble brakt direkte til krystallisasjon. Moderløsningen ble som i eksempel 1 underlagt kromatografi og brakt til krystallisasjon som i eksempel 1 eller 3.
Eksempel 3 (Fordampingskrystallisasjon)
I en fordampingskrystallisator (100 liter innhold) ble den konsentrerte produktfraksjonen inndampet ved et konstant trykk på 20 kPa til et tørrstoff-innhold på
i omlag 65 vekt%, hvorved nivået ble holdt over varmekammeret. Ved en overmetning på 1.1 (se vedlagte løselighetskurve) ble det innpodet finmalte rhamnosemonohydratkrystaller, og til slutt fulgte den konsentrerte produktløsningen med tilsvarende krystallisasjonshastighet langsomt inntil kokeapparatet var fylt. Tørrstoffinnholdet i magma var da omlag 80 vekt%. Fyllmassen (magma) ble til slutt skilt i en filtersentrifuge til 27.8 kg krystaller av rhamnosemonohydrat og 46.5 kg moderløsning.
Moderløsningen ble krystallisert nok en gang; sluttmoderløsningen ble befridd fra biprodukter i en kromatografisk separasjon og rhamnose krystallisert som beskrevet ovenfor.

Claims (16)

1. Framgangsmåte for framstilling av rhamnose fra rhamnolipider, karakterisert ved at en sur emulsjon av rhamnolipidene hydrolyseres ved 100 til 200°C og deretter avkjøles, hvorved vannfasen i det oppnådde hydrolysatet skilles fra lipidfasen, pH-verdien i vannfasen heves ved tilsats av en basisk forbindelse, hvorved et eventuelt bunnfall skilles fra, den gjenværende løsningen inndampes, og videre bearbeides umiddelbart eller underlegges kromatografi over en ionebytterharpiks, hvorved det som eluat oppnås rhamnoseholdige fraksjoner, som bearbeides som de er eller opparbeides til krystallint rhamnosemonohydrat.
2. Framgangsmåte ifølge krav 1, karakterisert ved at det som løsningsmiddel anvendes utelukkende vann.
3. Framgangsmåte ifølge krav 1 eller 2, karakterisert ved at det som utgangsmateriale anvendes en fermentativt utvunnet emulsjon av rhamnolipider.
4. Framgangsmåte ifølge et av kravene 1 til 3, karakterisert ved at framgangsmåten utføres kontinuerlig.
5. Framgangsmåte ifølge et av kravene 1 til 4, karakterisert ved at lipidfasen føres tilbake senest i hydrolysetrinnet i framgangsmåten.
6. Framgangsmåte ifølge et av kravene 1 til 5, karakterisert ved at det anvendes en rhamnolipidemulsjon som oppviser en ledningsevne på mindre enn 12 mS/cm, fortrinnsvis mindre enn 5 mS/cm.
7. Framgangsmåte ifølge et av kravene 1 til 6, karakterisert ved at emulsjonen oppviser et tørrstoffinnhold på 5 - 50 vekt%, fortrinnsvis 10 - 20 vekt%.
8. Framgangsmåte ifølge et av kravene 1 til 7, karakterisert ved at vannfasen i den sure emulsjonen oppviser en pH-verdi fra 0 til 3, fortrinnsvis fra 0.5 til 1.5.
9. Framgangsmåte ifølge et av kravene 1 til 8, karakterisert ved at hydrolysen gjennomføres ved 110 til 160°C, fortrinnsvis ved 120 til 150°C.
10. Framgangsmåte ifølge et av kravene 1 til 9, karakterisert ved at vannfasen i det oppnådde hydrolysatet skilles fra lipidfasen ved en temperatur på maksimalt 100°C, fortrinnsvis ved 50 til 90°C.
11. Framgangsmåte ifølge et av kravene 1 til 10, karakterisert ved at pH-verdien i vannfasen økes til pH 2-8, fortrinnsvis til pH 3-7, ved tilsats av en basisk forbindelse, fortrinnsvis Ca(OH)2og/eller CaC03, som danner et tungtløselig salt med syreanionet opptatt i løsningen.
12. Framgangsmåte ifølge et av kravene 1 til 11, karakterisert ved at den gjenværende løsning etter fraskilling av bunnfall behandles med et avfargingsmiddel, fortrinnsvis bentonitt.
13. Framgangsmåte ifølge et av kravene 1 til 12, karakterisert ved at løsningen, som underlegges kromatografi over ionebytterharpiksen, inndampes til et tørrstoffinnhold på 20 - 60, fortrinnsvis 25 - 50 vekt%.
14. Framgangsmåte ifølge et av kravene 1 til 13, karakterisert ved at krystalliseringen av rhamnosemonohydratet utføres som kjølings- eller fordampingskrystallisasjon.
15. Framgangsmåte ifølge krav 14, karakterisert ved at kjølingskrystallisasjonen utføres med en kjølehastighet på 1-10, fortrinnsvis 3 - 6°C per time.
16. Framgangsmåte ifølge krav 14, karakterisert ved at det ved fordampingskrystallisasjon oppnås en overmetning på 1.05 til 1.3, fortrinnsvis 1.1 til 1.15.
NO930885A 1990-09-25 1993-03-11 Framgangsmåte for framstilling av rhamnose fra rhamnolipider NO179176C (no)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE4030262A DE4030262A1 (de) 1990-09-25 1990-09-25 Verfahren zur herstellung von rhamnose aus rhamnolipiden
PCT/EP1991/001426 WO1992005182A1 (de) 1990-09-25 1991-07-30 Verfahren zur herstellung von rhamnose aus rhamnolipiden

Publications (4)

Publication Number Publication Date
NO930885D0 NO930885D0 (no) 1993-03-11
NO930885L NO930885L (no) 1993-03-11
NO179176B true NO179176B (no) 1996-05-13
NO179176C NO179176C (no) 1996-08-21

Family

ID=6414911

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO930885A NO179176C (no) 1990-09-25 1993-03-11 Framgangsmåte for framstilling av rhamnose fra rhamnolipider

Country Status (9)

Country Link
EP (1) EP0550448B1 (no)
JP (1) JP3140775B2 (no)
AT (1) ATE106083T1 (no)
DE (2) DE4030262A1 (no)
DK (1) DK0550448T3 (no)
ES (1) ES2054501T3 (no)
FI (1) FI103119B1 (no)
NO (1) NO179176C (no)
WO (1) WO1992005182A1 (no)

Families Citing this family (39)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE59310216D1 (de) 1992-11-27 2001-10-25 Aventis Res & Tech Gmbh & Co Heterogenes Proteingemisch mit alpha-L-rhamnosidase Aktivität, Verfahren zu ihrer Herstellung und ihre Verwendung.
DK1056462T3 (da) * 1998-02-24 2007-12-03 Paradigm Biomedical Inc Anvendelse af rhamnolipider som kosmetiske midler
US7666588B2 (en) 2001-03-02 2010-02-23 Ibis Biosciences, Inc. Methods for rapid forensic analysis of mitochondrial DNA and characterization of mitochondrial DNA heteroplasmy
US20030027135A1 (en) 2001-03-02 2003-02-06 Ecker David J. Method for rapid detection and identification of bioagents
US20040121335A1 (en) 2002-12-06 2004-06-24 Ecker David J. Methods for rapid detection and identification of bioagents associated with host versus graft and graft versus host rejections
US7226739B2 (en) 2001-03-02 2007-06-05 Isis Pharmaceuticals, Inc Methods for rapid detection and identification of bioagents in epidemiological and forensic investigations
US7217510B2 (en) 2001-06-26 2007-05-15 Isis Pharmaceuticals, Inc. Methods for providing bacterial bioagent characterizing information
US8073627B2 (en) 2001-06-26 2011-12-06 Ibis Biosciences, Inc. System for indentification of pathogens
EP1578399A4 (en) 2002-12-06 2007-11-28 Isis Pharmaceuticals Inc METHODS FOR RAPID IDENTIFICATION OF PATHOGENS IN HUMANS AND BEETS
US8057993B2 (en) 2003-04-26 2011-11-15 Ibis Biosciences, Inc. Methods for identification of coronaviruses
US8158354B2 (en) 2003-05-13 2012-04-17 Ibis Biosciences, Inc. Methods for rapid purification of nucleic acids for subsequent analysis by mass spectrometry by solution capture
US7964343B2 (en) 2003-05-13 2011-06-21 Ibis Biosciences, Inc. Method for rapid purification of nucleic acids for subsequent analysis by mass spectrometry by solution capture
US8546082B2 (en) 2003-09-11 2013-10-01 Ibis Biosciences, Inc. Methods for identification of sepsis-causing bacteria
US8097416B2 (en) 2003-09-11 2012-01-17 Ibis Biosciences, Inc. Methods for identification of sepsis-causing bacteria
US8288523B2 (en) 2003-09-11 2012-10-16 Ibis Biosciences, Inc. Compositions for use in identification of bacteria
US7666592B2 (en) 2004-02-18 2010-02-23 Ibis Biosciences, Inc. Methods for concurrent identification and quantification of an unknown bioagent
WO2005117270A2 (en) 2004-05-24 2005-12-08 Isis Pharmaceuticals, Inc. Mass spectrometry with selective ion filtration by digital thresholding
US20050266411A1 (en) 2004-05-25 2005-12-01 Hofstadler Steven A Methods for rapid forensic analysis of mitochondrial DNA
US7811753B2 (en) 2004-07-14 2010-10-12 Ibis Biosciences, Inc. Methods for repairing degraded DNA
WO2006135400A2 (en) 2004-08-24 2006-12-21 Isis Pharmaceuticals, Inc. Methods for rapid identification of recombinant organisms
US8084207B2 (en) 2005-03-03 2011-12-27 Ibis Bioscience, Inc. Compositions for use in identification of papillomavirus
EP1869180B1 (en) 2005-03-03 2013-02-20 Ibis Biosciences, Inc. Compositions for use in identification of polyoma viruses
US8026084B2 (en) 2005-07-21 2011-09-27 Ibis Biosciences, Inc. Methods for rapid identification and quantitation of nucleic acid variants
US9149473B2 (en) 2006-09-14 2015-10-06 Ibis Biosciences, Inc. Targeted whole genome amplification method for identification of pathogens
WO2008104002A2 (en) 2007-02-23 2008-08-28 Ibis Biosciences, Inc. Methods for rapid forensic dna analysis
WO2008151023A2 (en) 2007-06-01 2008-12-11 Ibis Biosciences, Inc. Methods and compositions for multiple displacement amplification of nucleic acids
US8534447B2 (en) 2008-09-16 2013-09-17 Ibis Biosciences, Inc. Microplate handling systems and related computer program products and methods
US8550694B2 (en) 2008-09-16 2013-10-08 Ibis Biosciences, Inc. Mixing cartridges, mixing stations, and related kits, systems, and methods
WO2010033627A2 (en) 2008-09-16 2010-03-25 Ibis Biosciences, Inc. Sample processing units, systems, and related methods
WO2010093943A1 (en) 2009-02-12 2010-08-19 Ibis Biosciences, Inc. Ionization probe assemblies
US9194877B2 (en) 2009-07-17 2015-11-24 Ibis Biosciences, Inc. Systems for bioagent indentification
WO2011008971A1 (en) 2009-07-17 2011-01-20 Ibis Biosciences, Inc. Lift and mount apparatus
EP2488656B1 (en) 2009-10-15 2015-06-03 Ibis Biosciences, Inc. Multiple displacement amplification
CN102766172A (zh) * 2011-09-19 2012-11-07 大庆沃太斯化工有限公司 一种鼠李糖脂生物表面活性剂干粉的工业化生产方法
EP3245293A4 (en) * 2015-01-12 2019-01-16 Logos Technologies LLC PREPARATION OF RHAMNOLIPID COMPOSITIONS
BR102017000578B1 (pt) 2017-01-11 2019-04-02 Natura Cosméticos S.A. Processo de obtenção de ramnolipídeo produzido por pseudomonas ou enterobacter utilizando o resíduo de semente de andiroba ou murumuru
JP7022139B2 (ja) * 2017-02-06 2022-02-17 ステパン カンパニー 濃縮ラムノリピド組成物の脱色
CN108949850B (zh) * 2018-08-01 2021-07-23 万华化学集团股份有限公司 一种鼠李糖脂发酵液的在线分离及纯化方法
CN112225763A (zh) * 2020-11-16 2021-01-15 西安润嬴生物科技有限公司 一种鼠李糖脂的分离纯化方法

Family Cites Families (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4933281A (en) * 1987-03-17 1990-06-12 The University Of Iowa Research Foundation Method for producing rhamnose
EP0314959B1 (en) * 1987-11-03 1992-05-27 Societe Des Produits Nestle S.A. Selective hydrolysis
GB8727221D0 (en) * 1987-11-20 1987-12-23 Unilever Plc Glycoside hydrolysis

Also Published As

Publication number Publication date
FI103119B (fi) 1999-04-30
FI103119B1 (fi) 1999-04-30
JPH06500309A (ja) 1994-01-13
NO930885D0 (no) 1993-03-11
EP0550448A1 (de) 1993-07-14
FI930736A0 (fi) 1993-02-18
DE4030262A1 (de) 1992-03-26
NO179176C (no) 1996-08-21
ES2054501T3 (es) 1994-08-01
DK0550448T3 (da) 1994-09-26
ATE106083T1 (de) 1994-06-15
DE59101734D1 (de) 1994-06-30
NO930885L (no) 1993-03-11
WO1992005182A1 (de) 1992-04-02
FI930736A (fi) 1993-02-18
EP0550448B1 (de) 1994-05-25
JP3140775B2 (ja) 2001-03-05

Similar Documents

Publication Publication Date Title
NO179176B (no) Framgangsmåte for framstilling av rhamnose fra rhamnolipider
KR100406066B1 (ko) 크실로즈수용액으로부터의크실로즈의회수방법
US9109265B2 (en) Process for separation of Ca- or Mg-sulfite spent liquor to yield crystalline xylose
JP4831420B2 (ja) 糖の分離
WO1989005861A1 (en) Process and apparatus for manufacturing ethanol, glycerol, succinic acid and free flowing distiller&#39;s dry grain and solubles
EP1678330A1 (en) Separation process
CA2801258C (en) Process for manufacturing tagatose and glucose
US4816078A (en) Process for production of crystalline L-arabinose
US20070037266A1 (en) Process for producing erythritol
US6146856A (en) Process for the production of isomatulose and other products
EP0273076B1 (en) Process for preparing l-rhamnose
CN113574062A (zh) 用于制备l-岩藻糖的方法
US6506897B1 (en) Method of preparing l-arabinose from sugar beet pulp
US5550227A (en) Method for the preparation of rhamnose monohydrate from rhamnolipids
US8580955B2 (en) Purification method and production method for cellobiose
EP0314959B1 (en) Selective hydrolysis
NO140666B (no) Fremgangsmaate ved fremstilling av krystallinsk, i det vesentlige xylosefri, xylitol fra en vandig opploesning inneholdende xylitol og xylose
CA2290735A1 (en) Process for the production of isomaltulose and other products
EP3356563B1 (en) Methods of enriching arabinose fractions
CS234623B1 (cs) Způsob výroby D-tnannitolu
EA005167B1 (ru) Способ получения кристаллической фруктозы из топинамбура
UA52987A (uk) Спосіб отримання очищеного інуліну

Legal Events

Date Code Title Description
MM1K Lapsed by not paying the annual fees

Free format text: LAPSED IN JANUARY 2003