NO177029B - Kommunikasjonssystem med bevegelige objekter og med bruk av satellitter - Google Patents

Kommunikasjonssystem med bevegelige objekter og med bruk av satellitter Download PDF

Info

Publication number
NO177029B
NO177029B NO890852A NO890852A NO177029B NO 177029 B NO177029 B NO 177029B NO 890852 A NO890852 A NO 890852A NO 890852 A NO890852 A NO 890852A NO 177029 B NO177029 B NO 177029B
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
satellites
satellite
ground
antennas
antenna
Prior art date
Application number
NO890852A
Other languages
English (en)
Other versions
NO890852D0 (no
NO890852L (no
NO177029C (no
Inventor
Jean-Francois Dulck
Denis Rouffet
Original Assignee
Centre Nat Etd Spatiales
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Family has litigation
First worldwide family litigation filed litigation Critical https://patents.darts-ip.com/?family=9363829&utm_source=google_patent&utm_medium=platform_link&utm_campaign=public_patent_search&patent=NO177029(B) "Global patent litigation dataset” by Darts-ip is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Application filed by Centre Nat Etd Spatiales filed Critical Centre Nat Etd Spatiales
Publication of NO890852D0 publication Critical patent/NO890852D0/no
Publication of NO890852L publication Critical patent/NO890852L/no
Publication of NO177029B publication Critical patent/NO177029B/no
Publication of NO177029C publication Critical patent/NO177029C/no

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04BTRANSMISSION
    • H04B7/00Radio transmission systems, i.e. using radiation field
    • H04B7/14Relay systems
    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04BTRANSMISSION
    • H04B7/00Radio transmission systems, i.e. using radiation field
    • H04B7/14Relay systems
    • H04B7/15Active relay systems
    • H04B7/185Space-based or airborne stations; Stations for satellite systems
    • H04B7/18576Satellite systems for providing narrowband data service to fixed or mobile stations, e.g. using a minisatellite, a microsatellite
    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04BTRANSMISSION
    • H04B7/00Radio transmission systems, i.e. using radiation field
    • H04B7/14Relay systems
    • H04B7/15Active relay systems
    • H04B7/185Space-based or airborne stations; Stations for satellite systems
    • H04B7/195Non-synchronous stations

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Computer Networks & Wireless Communication (AREA)
  • Signal Processing (AREA)
  • Physics & Mathematics (AREA)
  • Astronomy & Astrophysics (AREA)
  • Aviation & Aerospace Engineering (AREA)
  • General Physics & Mathematics (AREA)
  • Radio Relay Systems (AREA)
  • Radar Systems Or Details Thereof (AREA)
  • Mobile Radio Communication Systems (AREA)
  • Transceivers (AREA)

Description

Oppfinnelsen angår et kommunikasjonssystem med bevegelige objekter og bruk av satellitter. Søkeren har betegnet dette system med akronymet "SYCOMORES" som står for "kommunikasjonssystem med bevegelige objekter, formidlet av satellitter" .
Begrepet bevegelig objekt skal forstås å bety personbiler, lastebiler, skip, fly, tog og utvidet enhver bruker utstyrt med bærbare terminaler som er midlertidig stasjonære.
I romalderens tidligste år dukket det opp kommunikasjons-satellitter med en periode på 12 timer og med sterkt elliptiske baner (perigeum ca. 1000 km og apogeum 39 000 km). Disse systemer ble hovedsakelig utviklet av Sovjetunionen med satellitter av MOLNYA-typen.
Imidlertid lider disse av følgende ulemper:
en ikke uten videre neglisjerbar atmosfærisk oppbremsing på grunn av den begrensede perigeumavstand,
betydelig forstyrrelse fra jordens potensial som er omvendt proporsjonalt med størrelsen på banens store halvakse,
to gangers passasje gjennom Van Allen-områdene,
behov for å benytte minst tre satellitter for en 24-timers dekning,
en langstrakt linseform på dekningssonen i samsvar med en øst-vest akse som ikke er godt egnet for Vest Europa,
betydelig variasjon i distansen satellitt-jord som fører til en stor doppler effekt og en "zoom"-effekt som forårsaker problemer med radiodekning og stillingskontroll.
Et annet system som benytter minst 6 satellitter i ikke-synkron bane er kjent fra EP-A-0 059454. Omløpstiden for hver satellitt avhenger av antall satellitter og er eksempelvis med 6 satellitter 16 h.
Forekomsten av geostasjonære satellitter gjorde det mulig å løse visse av disse problemer. Slike satellitter med sine ekvatoriale sirkelbaner og en periode på 24 timer synes å være ubevegelig over et punkt på jordoverflaten, slik at de kan utgjøre fordelaktige relestasjoner for telekommunikasjons-nettverk.
Imidlertid lider denne løsning fortsatt av ulemper. Således varierer høydevinkelen til en geostasjonær satellitt sett fra et bevegelig objekt på bakken, med bredden til det bevegelige objekt, noe som innebærer at antennene må rettes mot satellitten. Den følgende tabell gir verdier for høyden som funksjon av et steds bredde for et visst antall byer på det nordlige halvkule i et område mellom det arabisktalende Nord-Afrika (Maghreb) og Skandinavia.
Selv om denne høydevinkelen varierer, er den relativt liten for høye bredder, noe som forårsaker transmisjonsproblemer. For en høydevinkel på f.eks. 38° ville således et 8 m høy hindring 10 m fra et bevegelig objekt forhindre kommunikasjon.
Slike hindringer påtreffes imidlertid hyppig i byer og forsteder.
I tillegg varierer asimut for retningen fra det bevegelige objekt til satellitten kontinuerlig med hensyn på det bevegelige objekt, når det siste forandrer sin bevegelsesretning. Det er derfor nødvendig å skaffe en anordning for permanent å rette det bevegelige objekts antenne mot satellitten. Endelig, hva angår gjenutsendelsesanordningene ombord i satellitten, er deres effekt proporsjonal med l/sin E (hvor E er høyde-vinkelen), den varierer med bredden til operasjonsområdet eller i det minste er den fiksert til en høy verdi bestemt av laveste høydevinkel.
For å unngå disse ulemper, er der foreslått systemer av satellitter med koordinerte baner, slik at det sikres permanent dekning på bakken. I GPS/NAVSTAR-systemet er det f.eks. 21 satellitter med sirkulære baner med 12 timers periode slik at 4 slike satellitter alltid kan sees direkte fra et punkt på jordoverflaten. Europeisk patentsøknad nr.213 355 beskriver et system av den art, men hvor bare 4 satellitter har elliptiske baner. Disse satellittene har samme periode og forskjellige fotspor på bakken. To satellitter har sitt perigeum over den nordlige halvkule og to andre over den sydlige halvkule. Følgelig kan ethvert punkt på jorden hele tiden "se" en av disse satellittene. Imidlertid lider et slikt system fortsatt av ulemper i den forstand at satellittens høydevinkel sett fra det bevegelige objekt varierer betydelig.mellom de enkelte områder på jorden.
Andre konstellasjoner er beskrevet i artikkelen av J.E. Draim med tittelen "Three- and four- satellite continuous-coverage constellations" offentliggjort i "Journal of Guidance, Control and Dynamics", bind 8, No. 6, November/Desember 1985, ss.725-730.
Selv om de er av interesse i visse henseende, gjør ingen av disse konstellasjoner det mulig å løse alle iboende problemer ved kommunikasjon med bevegelige objekter og essensielt som følger: for det første er det svært ønskelig å unngå behovet for å orientere kjøretøyantennen mot satellitten;
det er foretrukket å være i stand til å benytte antenner med høy vinning (f.eks. over 10 dB) for å øke transmisjons-kapasiteten;
og endelig må systemet være godt beskyttet mot interferens fra omgivelsene.
Den foreliggende oppfinnelsen angår derfor et system som eliminerer ulempene ved kjente teknikk og imøtekommer alle disse krav.
For dette formål skaffer oppfinnelsen et kommunikasjonssystem som er kjennetegnet ved at det omfatter minst en sentralstasjon på bakken ved et sted nær sentrum for et dekningsområde med en hovedsakelig trekantet geografisk form, idet stasjonen er forbundet med et kommunikasjonsnettverk og har en antenne som kan orienteres i nærheten av vertikalen, minst to geosynkrone satellitter med elliptiske baner som har identiske karakteristikker og sammenfallende fotspor på bakken, men med oppstigende knuters lengder forskjøvet med 2 n/n hvor n er antallet satellitter, idet hver satellitt har sender-mottager-anordninger forbundet med antenner og anordninger for å rette disse antenner mot sentralstasjonen på bakken i hele det tidsrom når satellitten passerer over bakkedekningsområdet, samt mot bevegelige objekter utstyrt med en vertikalt rettet antenne med høy vinning.
Sammenlignet med de 12 timers konstellasjoner av Molnya-typen med elliptiske baner, fører den følgende oppfinnelse til fravær av atmosfæriske oppbremsing, ingen passasje gjennom Van Allen-områdene, reduksjon av interferens på grunn av jordens potensial, to satellitter (og ikke tre) er tilstrekkelig for en 24-timers dekning (selv om tre satellitter gjør det mulig å oppnå en viss redundans), tilpasning av formen på dekningssonen, (sfæriske trekant) til Europa, fravær av formørkelser på nordlige og sydlige bredder over 35° og en begrenset variasjon i avstanden mellom satellitten og jorden, noe som fører til en redusert dopplereffekt og til en konfigurasjon av satellitten som er svært nær den for en geostasjonær satellitt.
Systemet i henhold til oppfinnelsen kan operere med bare to satellitter hvis oppstigende knutelengder er forskjøvet med 180°. Dette er en konstellasjon med det minimale antall satellitter for 24 timers dekning. Imidlertid tillater en konstellasjon med tre satellitter, for hvilke lengdene på de oppstigende knuter er forskjøvet med 120° med hensyn til hver-andre, en 24-timers dekning selv i tilfeller av svikt av hvilken som helst av de tre satellittene i konstellasjonen. Det er på denne måte mulig å sikre vedvarende tjenestedyktighet for en gitt levetid av systemet.
Oppfinnelsen skal beskrives mer detaljert i det følgende i tilknytning til ikke-begrensende utførelser og den vedføyde tegning. Fig. 1 viser skjematisk systemet i henhold til oppfinnelsen. Fig. 2 viser den geografiske dekning som fås og satellittens fotspor.
Fig. 3 viser mer detaljert satellittenes høyder.
Fig. 4 viser operasjonen av en konstellasjon med 2 satellitter. Fig. 5 viser operasjonen av en konstellasjon med 3 satellitter. Fig. 6 viser et eksempel på en satellitt som kan benyttes for å realisere oppfinnelsen. Fig. 7 viser et diagram for oppskytingen og plasseringen i bane av satellitter.
I den følgende beskrivelse vil det antas at området som dekkes av systemet er plassert på nordlige halvkule mellom omtrent breddene 35 og 60° og omtrent mellom lengdene -10 og +20°. Et slikt område dekker hovedsakelig Nord-Afrika, Vest-Europa og den sydlige del av den skandinaviske halvøy. Det er innlysende at oppfinnelsen ikke er begrenset til et slikt område, men lett kan tilpasses hvilket som helst annet område i verden på den ene eller den andre av de to halvkuler.
Fig. 1 viser et dekningsområde Z i form av et sfærisk trekant, en sentralstasjon SC plassert på bakken ved et punkt som er nær senteret for området og to geosynkrone satellitter S-A og S-B som har elliptiske baner med identiske parametere. Eksempelvis kan parameterne være apogeum A ved omtrent 50 543,4 km, perigeum P ved omtrent 21 028,6 km, store halvakse 42 164 km, inklinasjon på 63°4, perigeums lengde 270° og banens eksentrisitet 0,35.
På banen på fig. 1 er det markert punkter Egl og Eq2 plassert i ekvatorplanet såvel som punktene E og S ved bredde 35° og som respektive svarer til inntreden i og utreden fra satellittenes operasj onssone.
Hver satellitt har en eller to antenner 11 og 12 som hver peker mot sentralstasjonen SC under hele perioden når satellitten passerer over dekningsområdet. Sentralstasjonen kan omfatte en forbindelsesstasjon og en kontrollstasjon.
Fig.l viser også et bevegelig objekt M (som innlysende er plassert i området Z, men som er vist ovenfor den samme av hensyn til oversiktligheten). Hvert bevegelig objekt er utstyrt med en antenne 14, hvis akse peker permanent mot zenit (den er derfor ikke orienterbar). Som det vil bli vist i det følgende, er maksimumsvinkelen mellom vertikalaksen og linjen mellom det bevegelige objekt og satellitten 35°.
Det kan skilles mellom tre faser for å beskrive driften av dette system: i den første fase, over 35° nordlig bredde, er satellittens relesender i drift og kommunikasjon med de bevegelige objekter formidles av satellitten via bakkeforbindelsesstasjonen, og for en gitt satellitt varer denne fase 12 timer,
i den annen fase, mellom 35° nord og ekvator, er det en oppstigende del (fra syd til nord) og en nedstigende del (fra nord til syd), idet kontrollstasjonen under den første verifiserer satellittens tilstand og kontrollerer dens igangsetting straks før 35°, mens kontrollstasjonen under den siste kontrollerer opphør av senderdriften ombord i satellitten og sjekker satellittens tilstand før den blir usynlig for stasjonen, idet denne annen fase varer i seks timer,
og i den tredje fase er satellitten under ekvatorplanet slik at den er overlatt til seg selv, med mindre naturligvis en ekstra kontrollstasjon er plassert et.eller annet sted på den sydlige halvkule, og denne siste fase varer 6 timer.
Fig. 2 viser fotsporet på bakken for satellittene. Det bør fremheves at dette fotspor er det samme for to eller tre satellitter. Dette fotspor 20 kommer inn i området Z ved punktet E, går i sløyfer mot 60° nordlig bredde og går ut av området ved punkt S. Punktene E og S befinner seg ved en bredde på rundt 35°.
Innenfor det trekantede geografiske område Z og uansett stedet hvor det bevegelige objekt befinner seg, er det mulig fra dette sted å se minst en satellitt i 12 sammenhengende timer. Dessuten er høydevinkelen til satellitten Z for et bevegelig objekt i området Z alltid mellom 55 og 90°. Følgelig sees alltid "satellitten inne i en kjegle med vertikal akse og hvis halve kjeglevinkel er mindre enn 35°. Fig. 2 viser også et område Z<f> som er noe mer omfattende enn område Z. I dette område er satellittens synlighetsvinkel mellom 50 og 90°. Fig. 3 viser satellittens høyde med hensyn på bakken. På de to aksene til horisontalplanet er lengden og bredden avmerket og på vertikalaksen høyden. Bare partiet som er plassert over 35° nord benyttes. Denne grafen gjør det mulig å bedømme satellittenes lille høydevariasjon med de fordeler som derav følger og som ble fremhevet foran (kvasi-geostasjonær posisjon). Fig. 4 og 5 viser bruken av systemet i de to konstellasjons-typer (med to eller tre satellitter). Fig. 4 viser konstellasjonen med bare to satellitter S-A og S-B, og med oppstigende knutelengder forskjøvet med 180°. Fra tidspunkt 0 som betraktes som origo og markert O h som svarer til inntreden av satellitten S-A i dekningsområdet, til 12 h svarende til uttreden av området, er ethvert punkt i området synlig fra satellitten S-A, slik at kommunikasjon formidles av S-A. Fra 12 til 24 timer er satellitten S-B direkte synlig og kommunikasjon formidles av S-B. I dette opplegg er breddesveipet av den orienterbare antenne som er bygget inn i satellitten ± 15° og lengdesveipet ± 2°.
På fig. 5 har konstellasjonen tre satellitter S-A, S-B og S-C med oppstigende knutelengder forskjøvet med 120°.
I normal drift er det en viss redundans i valget av Tele-satellitt . Fra 0 til 12 timer kan relestasjonen være satellitt S-A, fra 8 til 20 timer satellitt S-B og fra 16 til 24 timer satellitt S-C. I dette nominelle opplegg er antennens breddesveip fremdeles ± 15° og lengdesveip ± 2°.
Hvis en av de tre satellittene svikter, er det fortsatt mulig å oppnå 24 timers kontinuerlig tjeneste ved å modifisere breddesveipet noe, idet dette blir ± 25°, mens lengdesveipet blir ± 25°. For eksempel om satellitten S-B svikter, vil satellitten S-A benyttes fra 0-12 timer i normalmoden og deretter fra 12 til 12+2=14 timer i den forringede mode (med større lengde og bredde) og deretter fra 16-2=14 timer til 16 timer med satellitten S-C i den forringede mode og 16 til 24 timer med satellitten S-C i den normale mode. Varigheten av den forringede driftsperiode overstiger således ikke 4 av 24 timer.
Fig. 6 viser en av satellitt-typene som kan benyttes for å realisere systemet i henhold til oppfinnelsen. Det er en MATRA-EUROSTAR-satellitt. Denne satellitten stabiliseres på treaksi måte og er-utstyrt med et svinghjul som holder en akse i nord-syd retningen. Stjernesensorer benyttes for å søke og opprett-holde denne orientering.
Som vist, omfatter satellitten en hoveddel 3 0 hvortil er festet to solpaneler 31, 32 og antenner, spesielt to parabolantenner 34, 36. Ved kinetisk momentoverføring mellom svinghjulet og satellittlegemet er det mulig å få et lengdesveip på noen få grader i antennens siktelinje.
Breddesveipet fås som et resultat av en frihetsgrad gitt antennesupporten, f.eks. med en orienterbar arm, henholdsvis 38-40. Det er således mulig å få det nødvendige sveip på tilnærmet ± 15°. Kombinasjonen av disse to sveipene tillater antennene stadig å peke mot kontrollstasjonen plassert i
sentrum av dekningsområdet.
Andre satellitter kan benyttes, f.eks. SPACEBUS 100 B-satellitten til AEROSPATIALE med en antenneorienteringsmekanisme av typen "M.P.A. AEROSPATIALE".
En rekke strategier er mulig hva angår å bringe satellittene i bane. Bare en av disse vil bli beskrevet på en forklarende måte i samband med fig. 7. Den benytter ARIANE IV-raketten og krever tre trinn. Under oppskyting ledsages satellitten av en vanlig geostasjonær satellitt. De to satellittene plasseres i den standard overføringsbane for ARIANE IV-raketten, nemlig en bane plassert i et kvasi-ekvatorialt plant (inklinasjon 7°) med et perigeum på 200 km, et apogeum på 35 975 km og en perigeum-lengde på 178° (banen markert OST på fig. 7).
I nærheten av perigeum for denne standard overføringsbane tennes satellittraketten for den første brennperiode som er i stand til å øke apogeum til 98 800 km, idet banen forblir i samme plan (bane 01). Denne brennperiode kan deles opp i to eller tre brennperioder.
I nærheten av apogeum til bane 01, benyttes en ny brennperiode for å forandre baneplanet. Inklinasjonen til denne bane er nær den for den endelige bane, (nemlig 63°,4). Dette utgjør den lengste brennperiode og kan deles i to eller tre enkelte brennperioder slik at banen blir 02.
Endelig kan det på et passende punkt i denne bane gis en tredje impuls til satellitten slik at den får sin endelige bane.
/
Hva angår kommunikasjonsanordningene mellom bakkestasjonen, satellittene og de bevegelige objekter, er det mulig å benytte enhver anordning kjent innen området romtelekommunikasjon.
Rent forklarende skal det påpekes at forbindelsen mellom forbindelsesstasjonen og satellitten kan skje i C-båndet mellom 6425 og 6525 MHz i retningen bakke-satellitt og mellom 3600 og
3700 MHz i retningen satellitt-bakke,
forbindelsen mellom kontrollstasjonen og satellitten kan skje i S-båndet mellom 2029 og 2033,6 MHz i retningen bakke-satellitt og mellom 2203,5 og 2208 MHz i retningen satellitt-bakke, forbindelsen mellom satellitten og de forskjellige bevegelige objekter (eventuelt faste stasjoner) kan skje i L-båndet mellom 1646,5 og 1660,5 MHz i retningen bakke-satellitt og mellom 1545 og 1559 MHz i retningen satellitt-bakke.
Bakkekontrollstasjonen kan operere med en 1000 W sender i S båndet og med en antenne med diameter 6m og vinning 41 dB. Forbindelsesstasjonen kan operere med en 10 W sender i bånd C og med en antenne med 2,5 m diameter og 42 dB vinning.
Ombord i hver satellitt er det tre relesendere, henholdsvis 5 W i S-båndet, 400 W i L-båndet og 10 W i C-båndet. C-bånd-antennen har en vinning på 30 dB og en diameter på 2,5 m og S-bånd-antennen har en vinning på 32 dB og en diameter på 0,75 m.
Naturligvis er disse verdiene bare gitt som eksempel og skal ikke på noen måte begrense oppfinnelsens omfang.

Claims (4)

1. Kommunikasjonssystem med bevegelige objekter og bruk av satellitter, karakterisert ved at det omfatter minst en sentralstasjon (SC) på bakken ved et sted nær sentrum for et dekningsområde (Z) med hovedsakelig trekantet geografisk form, idet stasjonen er forbundet med et kommunikasjonsnettverk og har en antenne (10) som kan orienteres i nærheten av vertikalen, minst to geosynkrone satellitter (S-A, S-B) med elliptiske baner som har identiske karakteristikker og sammenfallende fotspor på bakken, men med oppstigende knuters lengder forskjøvet med 2rt/n hvor n er antallet satellitter, idet hver satellitt har sender-mottager-anordningen (4) forbundet med antenner (11,12) og anordninger for å rette disse antenner mot sentralstasjonen (SC) på bakken i hele det tidsrom når satellitten passerer over bakkedekningsområdet, samt mot bevegelige objekter (M) utstyrt med en vertikalt rettet antenne (14) med høy vinning.
2. System i henhold til krav 1, karakterisert ved at det omfatter to satellitter hvis baner har oppstigende knutelengder forskjøvet med 180°.
3. System i henhold til krav 1, karakterisert ved at hver satellitt er av den treaksige stabiliserte type, med en akse orientert i nord-syd-retningen og med et svinghjul, og at anordningen for å rette inn antennene virker ved hjelp av kinetisk momentoverføring for å gi antennene et lengdesveip og er forsynt med en ledd-mekanisme for å gi antenne et breddesveip.
4. System i henhold til krav 1, karakterisert ved at sentralstasjonen på bakken har en anordning for å starte sender-mottager-anordningen i satellittene når en av disse kommer inn i dekningsområdet, og for å koble ut denne anordning når satellittene
NO890852A 1988-03-02 1989-02-28 Kommunikasjonssystem med bevegelige objekter og med bruk av satellitter NO177029C (no)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FR8802632A FR2628274B1 (fr) 1988-03-02 1988-03-02 Systeme de communications avec des mobiles a l'aide de satellites

Publications (4)

Publication Number Publication Date
NO890852D0 NO890852D0 (no) 1989-02-28
NO890852L NO890852L (no) 1989-09-04
NO177029B true NO177029B (no) 1995-03-27
NO177029C NO177029C (no) 1995-07-05

Family

ID=9363829

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO890852A NO177029C (no) 1988-03-02 1989-02-28 Kommunikasjonssystem med bevegelige objekter og med bruk av satellitter

Country Status (16)

Country Link
US (1) US4943808A (no)
EP (1) EP0331567B1 (no)
JP (1) JPH01272235A (no)
KR (1) KR960012482B1 (no)
AT (1) ATE89441T1 (no)
AU (1) AU614336B2 (no)
BR (1) BR8900949A (no)
CA (1) CA1306289C (no)
DE (1) DE68906430T2 (no)
DK (1) DK99189A (no)
ES (1) ES2041424T3 (no)
FI (1) FI98173C (no)
FR (1) FR2628274B1 (no)
IS (1) IS1470B6 (no)
MC (1) MC2017A1 (no)
NO (1) NO177029C (no)

Families Citing this family (37)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US5327572A (en) * 1990-03-06 1994-07-05 Motorola, Inc. Networked satellite and terrestrial cellular radiotelephone systems
US5433726A (en) * 1991-04-22 1995-07-18 Trw Inc. Medium-earth-altitude satellite-based cellular telecommunications system
DE69218023T2 (de) * 1991-04-22 1997-07-10 Trw Inc Zellulares Telefonsatellitensystem
US5439190A (en) * 1991-04-22 1995-08-08 Trw Inc. Medium-earth-altitude satellite-based cellular telecommunications
DE4135034C2 (de) * 1991-10-23 1995-04-13 Deutsche Forsch Luft Raumfahrt Einrichtung zur Bahnkontrolle von mindestens zwei kopositionierten geostationären Satelliten
ATE182729T1 (de) * 1991-10-28 1999-08-15 Teledesic Llc Satellitenkommunikationssystem
FR2685833B1 (fr) * 1991-12-26 1994-02-11 Agence Spatiale Europeenne Reseau de satellites de communication.
US5278863A (en) * 1992-04-10 1994-01-11 Cd Radio Incorporated Radio frequency broadcasting systems and methods using two low-cost geosynchronous satellites
US5582367A (en) * 1992-06-02 1996-12-10 Mobile Communications Holdings, Inc. Elliptical orbit satellite, system, and deployment with controllable coverage characteristics
US5931417A (en) * 1992-06-02 1999-08-03 Mobile Communications Holdings, Inc. Non-geostationary orbit satellite constellation for continuous coverage of northern latitudes above 25° and its extension to global coverage tailored to the distribution of populated land masses on earth
US5788187A (en) * 1992-06-02 1998-08-04 Mobile Communications Holdings, Inc. Elliptical orbit satellite, system, and deployment with controllable coverage characteristics
JP2997610B2 (ja) * 1993-07-07 2000-01-11 三菱電機株式会社 移動体衛星通信システム
US5500648A (en) * 1993-08-11 1996-03-19 Motorola, Inc. Geolocation responsive radio telecommunication system and method therefor
IT1261940B (it) * 1993-09-24 1996-06-04 Alenia Spazio Spa Sistema per telecomunicazioni e telerilevamento via satellite basato sull'uso di orbite eliosincrone ellittiche di breve periodo.
US6400926B1 (en) 1994-06-22 2002-06-04 Ericsson Ge Mobile Communications Inc. Radiocommunication system using geostationary and non-geostationary satellites
US5641134A (en) * 1994-12-27 1997-06-24 Motorola, Inc. Satellite cellular telephone and data communication system at an inclined orbit
US5592471A (en) * 1995-04-21 1997-01-07 Cd Radio Inc. Mobile radio receivers using time diversity to avoid service outages in multichannel broadcast transmission systems
US5894590A (en) * 1995-07-31 1999-04-13 Motorola, Inc. Independent satellite-based communications systems sharing common frequency spectrum and method of operation thereof
US6223019B1 (en) 1996-03-14 2001-04-24 Sirius Satellite Radio Inc. Efficient high latitude service area satellite mobile broadcasting systems
US6226493B1 (en) 1996-05-31 2001-05-01 Motorola, Inc. Geosynchronous satellite communication system and method
US5890679A (en) * 1996-09-26 1999-04-06 Loral Aerospace Corp. Medium earth orbit communication satellite system
US5925092A (en) * 1996-12-02 1999-07-20 Motorola, Inc. Satellite cluster with synchronized payload processors and method for use in space-based systems
US6023616A (en) * 1998-03-10 2000-02-08 Cd Radio Inc. Satellite broadcast receiver system
JPH10256974A (ja) * 1997-03-14 1998-09-25 Mitsubishi Electric Corp 移動体衛星通信システム
CN1253678A (zh) * 1997-05-02 2000-05-17 尤斯克斯公司 高纬度对地静止卫星系统
US6695259B1 (en) 1997-05-21 2004-02-24 Hitachi, Ltd. Communication system, communication receiving device and communication terminal in the system
JP3153496B2 (ja) * 1997-05-21 2001-04-09 株式会社日立製作所 天頂方向での滞在時間が長い人工衛星を用いた通信サービス提供方法
JP3477115B2 (ja) 1999-03-16 2003-12-10 株式会社日立製作所 衛星を介して放送を行う方法、衛星放送システム、衛星放送基地局および衛星放送端末
US6019318A (en) * 1997-06-16 2000-02-01 Hugehs Electronics Corporation Coordinatable system of inclined geosynchronous satellite orbits
US6135389A (en) * 1998-03-16 2000-10-24 Hughes Electronics Corporation Subterranean target steering strategy
US20030189136A1 (en) * 1998-05-20 2003-10-09 Toshihide Maeda Communication system, communication receiving device and communication terminal in the system
US6327523B2 (en) 1999-01-21 2001-12-04 Hughes Electronics Corporation Overhead system of inclined eccentric geosynchronous orbitting satellites
US6442385B1 (en) * 1999-11-04 2002-08-27 Xm Satellite Radio, Inc. Method and apparatus for selectively operating satellites in tundra orbits to reduce receiver buffering requirements for time diversity signals
US6851651B2 (en) * 2002-02-15 2005-02-08 Lockheed Martin Corporation Constellation of spacecraft, and broadcasting method using said constellation
US7051980B2 (en) * 2002-02-26 2006-05-30 Lockheed Martin Corporation Efficient orbit sparing system for space vehicle constellations
US10467783B2 (en) * 2018-02-23 2019-11-05 ExoAnalytic Solutions, Inc. Visualization interfaces for real-time identification, tracking, and prediction of space objects
WO2024050163A2 (en) 2022-07-29 2024-03-07 ExoAnalytic Solutions, Inc. Space object alert management and user interfaces

Family Cites Families (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE3145207A1 (de) * 1981-02-28 1982-09-23 Siemens AG, 1000 Berlin und 8000 München Fernmeldesatellitensystem mit geostationaeren positionsschleifen
DE3426851C1 (de) * 1984-07-20 1985-10-17 Deutsche Forschungs- und Versuchsanstalt für Luft- und Raumfahrt e.V., 5300 Bonn Satelliten-Navigationssystem
US4854527A (en) * 1985-07-19 1989-08-08 Draim John E Tetrahedral multi-satellite continuous-coverage constellation

Also Published As

Publication number Publication date
FI890976A (fi) 1989-09-03
US4943808A (en) 1990-07-24
EP0331567A1 (fr) 1989-09-06
MC2017A1 (fr) 1990-02-16
FR2628274A1 (fr) 1989-09-08
CA1306289C (en) 1992-08-11
NO890852D0 (no) 1989-02-28
FI98173B (fi) 1997-01-15
DK99189D0 (da) 1989-03-01
ES2041424T3 (es) 1993-11-16
DE68906430D1 (de) 1993-06-17
AU3026689A (en) 1989-09-07
DK99189A (da) 1989-09-03
EP0331567B1 (fr) 1993-05-12
NO890852L (no) 1989-09-04
KR960012482B1 (ko) 1996-09-20
IS1470B6 (is) 1991-09-24
DE68906430T2 (de) 1993-11-04
KR890015528A (ko) 1989-10-30
FR2628274B1 (fr) 1990-08-10
FI98173C (fi) 1997-04-25
ATE89441T1 (de) 1993-05-15
AU614336B2 (en) 1991-08-29
BR8900949A (pt) 1989-10-24
IS3435A7 (is) 1989-09-03
NO177029C (no) 1995-07-05
FI890976A0 (fi) 1989-03-01
JPH01272235A (ja) 1989-10-31

Similar Documents

Publication Publication Date Title
NO177029B (no) Kommunikasjonssystem med bevegelige objekter og med bruk av satellitter
ES2871080T3 (es) Sistema de satélites y procedimiento para cobertura mundial
EP0767547B1 (en) Multiple altitude satellite relay system and method
US6102335A (en) Elliptical orbit satellite, system, and deployment with controllable coverage characteristics
US5788187A (en) Elliptical orbit satellite, system, and deployment with controllable coverage characteristics
US20060105708A1 (en) Communication system, communication receiving device and communication terminal in the system
TW239242B (en) Satellite system using equatorial &amp; polar orbit relays
US11059607B2 (en) Navigation satellite, in particular for a medium earth orbit
US20130309961A1 (en) Method and system for maintaining communication with inclined orbit geostationary satellites
Balbach et al. Tracking GPS above GPS satellite altitude: first results of the GPS experiment on the HEO mission Equator-S
JP2018536574A (ja) グローバルカバレッジのための衛星システム及び方法
Pattan Satellite systems: principles and technologies
US6695259B1 (en) Communication system, communication receiving device and communication terminal in the system
KR20100088632A (ko) 위성 통신을 위한 장치 및 방법
Troendle et al. Optical LEO-GEO Data Relays: From Demonstrator to Commercial Application
Blonstein Communications satellites: the technology of space communications
Dondl LOOPUS opens a new dimension in satellite communications
Cheruku Satellite communication
Banerjee Satellite communication
JPH10167195A (ja) 衛星の動作方法、中継方法および中継システム
Bentley et al. Syncom satellite program
Rosetti et al. NAVSAT: a global satellite based navigation system
US20200162151A1 (en) Constellation design for martian synchronous orbit
Seumahu Exploration of the equatorial LEO orbit for communication and other applications
Ilcev Satellite look angles, track and geometry in mobile satellite communications