NO175382B - Sikkerhetsanordning for et mulig inntrekksområde mellom en valse og en om valsen lagt bane - Google Patents
Sikkerhetsanordning for et mulig inntrekksområde mellom en valse og en om valsen lagt baneInfo
- Publication number
- NO175382B NO175382B NO913926A NO913926A NO175382B NO 175382 B NO175382 B NO 175382B NO 913926 A NO913926 A NO 913926A NO 913926 A NO913926 A NO 913926A NO 175382 B NO175382 B NO 175382B
- Authority
- NO
- Norway
- Prior art keywords
- roller
- carrier
- safety device
- carriers
- bearing
- Prior art date
Links
- 239000000969 carrier Substances 0.000 claims description 18
- 230000000694 effects Effects 0.000 description 5
- 230000003993 interaction Effects 0.000 description 2
- 230000006835 compression Effects 0.000 description 1
- 238000007906 compression Methods 0.000 description 1
- 238000009434 installation Methods 0.000 description 1
- 239000000463 material Substances 0.000 description 1
Classifications
-
- D—TEXTILES; PAPER
- D21—PAPER-MAKING; PRODUCTION OF CELLULOSE
- D21F—PAPER-MAKING MACHINES; METHODS OF PRODUCING PAPER THEREON
- D21F7/00—Other details of machines for making continuous webs of paper
- D21F7/005—Wire-tensioning devices
-
- B—PERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
- B65—CONVEYING; PACKING; STORING; HANDLING THIN OR FILAMENTARY MATERIAL
- B65H—HANDLING THIN OR FILAMENTARY MATERIAL, e.g. SHEETS, WEBS, CABLES
- B65H26/00—Warning or safety devices, e.g. automatic fault detectors, stop-motions, for web-advancing mechanisms
-
- B—PERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
- B65—CONVEYING; PACKING; STORING; HANDLING THIN OR FILAMENTARY MATERIAL
- B65H—HANDLING THIN OR FILAMENTARY MATERIAL, e.g. SHEETS, WEBS, CABLES
- B65H2407/00—Means not provided for in groups B65H2220/00 – B65H2406/00 specially adapted for particular purposes
- B65H2407/10—Safety means, e.g. for preventing injuries or illegal operations
Landscapes
- Fixing For Electrophotography (AREA)
- Inspection Of Paper Currency And Valuable Securities (AREA)
Description
Oppfinnelsen vedrører en sikkerhetsanordning for et mulig inntrekksområde mellom en valse, som med valselagertapper er dreibart opplagret i respektive lagerhus, og en om valsen lagt bane, innbefattende et avlangt element som er oppspent i hovedsaken parallelt med valseaksen i det nevnte mulige inntrekksområde, i en avstand fra valsemantelen, hvilket element ved påvirkning fra en person som befinner seg i området, vil bevirke bryting av en drivkraft som bevirker valsens/banens bevegelse.
Oppfinnelsen er særlig utviklet til bruk i forbindelse med strekkmaskiner, som benyttes for strekking og fiksering av filt og wirer til bruk i papirmaskiner, men er ikke begrenset til slik spesiell anvendelse, idet oppfinnelsen selvfølgelig kan være aktuell og kan anvendes i andre tekniske anordninger hvor man har et fareområde for personell av den nevnte type.
I en strekkmaskin benyttes det to valser, hvorav den ene er stasjonær, mens den andre kan beveges mot og fra den førstnevnte, stasjonære valse. Rundt valsene legges den bane som skal strekkes og fikseres, ofte en endeløs bane. Når banen skal legges rundt valsene, henholdsvis tas av etter avsluttet behandling, føres valsene mot hverandre slik at banen blir slakk og kan forskyves sideveis, det vil si i valsenes lengderetninger. Valsene understøttes midlertidig på det derved frilagte mantelområde, hvoretter det ene lagerhus i enden av hver valse fjernes, slik at banen kan trekkes av, kan skyves på. Deretter settes lagerhusene på plass igjen, og banen manipuleres slik at den ligger glatt med full bredde på valsene.
En mer elegant løsning er bruk av et såkalt kantilever-system. En fra strekkmaskinens drivside fritt over banebredden ragende kantileverbjelke, gjerne kombinert med luft/var-mekasser, som inngår som en del av strekkmaskinen, benyttes for temporær opplagring av den ene valseenden til de to valsene. Lagerhusene frikobles og fjernes, og man har da fri adgang til avtaging henholdsvis pålegging av en endeløs hane. Deretter settes lagerhusene på plass igjen og kant i levert» jel-ken påvirkes slik at den mister sin bæring. Den bevegbare valsen - strekkvalsen - kan så beveges ved hjelp av en strekkvogn hvorpå den er montert ved hjelp av lagerhusene.
Under pålegging, avtaging og ellers under behandlingen av banen vil det ofte være behov for personell å bevege seg i maskinområdet (strekkmaskinen er da naturligvis stoppet, dvs. at valsene ikke roterer), og det foreligger i slike forbind-elser en klar faresituasjon for personellet dersom strekkmaskinen av en eller annen grunn skulle bli satt igang. For å beskytte personellet som befinner seg i et mulig inntrekksområde mellom en valse og en om valsen lagt bane, har det vært foreslått å anbringe en sikkerhetsanordning 1 det mulige inntrekksområde. En slik sikkerhetsanordning kan fordelaktig innbefatte et avlangt element som er oppspent i hovedsaken parallelt med valseaksen i området, i en avstand fra valsemantelen, eksempelvis 1 m, hvilket element ved påvirkning fra en person som befinner seg ved inntrekksområdet, vil bevirke bryting av den drivkraft som bevirker valsens/banens bevegelse. Det avlange element kan fordelaktig være i form av en snor, som altså virker på samme måte som de eksempelvis fra busser kjente signalsnorer. I en faresituasjon vil personellet altså kunne "trekke i snoren" og derved på egnet måte bevirke en bryting av drivkrafttilførselen.
Bærerne og det avlange element må naturligvis være tilordnet den respektive valse. En mulig løsning er å montere bærerne på de respektive lagerhus. For at sikkerhetsanordningen skal være pålitelig, bør den imidlertid monteres slik at den ikke demonteres eller fjernes når et lagerhus frikobles og fjernes, fordi man da bringer inn den usikkerhet at man glemmer å montere bæreren igjen når lagerhuset settes inn i maskinen igjen. Ifølge oppfinnelsen foreslås det derfor å tilordne det avlange element og dets bærere til selve valsen, det vil si at sikkerhetsanordningen ikke frikobles fra valsen under eksempelvis pålegging/avtaging av en bane i en strekkmaskin. Nå er forholdende naturligvis slik i eksempelvis en strekkmaskin at valsene roterer når maskinen er i drift, og ifølge oppfinnelsen må derfor det avlange element og dets bærere være slik tilknyttet valsen at sikkerhetsanordningen beholder sin stilling i maskinen også når valsene roterer.
Ifølge oppfinnelsen foreslås det derfor en sikkerhetsanordning som nevnt innledningsvis, kjennetegnet ved at det avlange element er spent mellom to bærere hvorav ihvertfall den ene er dreibart opplagret om en hosliggende valselagertapp, og ved en stopperanordning for hindring av bærerens dreiebevegelse og holding av bæreren i funksjonsstilling ut fra valsen når valsetappen er opplagret i sitt tilordnede lagerhus, samt ved en andre stopperanordning for hindring av bærerens dreiebevegelse og holding av bæreren i en funksjonsstilling på en midlertidig opplagringsinnretning for valsen utenfor lagerhuset.
Ved en slik utførelse av sikkerhetsanordningen oppnår man at sikkerhetsanordningen alltid følger valsen og alltid vil være i en funksjonsstilling. Ved vanlig drift av eksempelvis en strekkmaskin, vil den dreibart opplagrede bærer holdes i en funksjonsstilling fordi den samvirker med en stopperanordning. Når valsen understøttes midlertidig, vil den dreibart opplagrede bærer samvirke med den andre stopperanordning og vil således holdes i sin funksjonsstilling selv når lagerhuset med den første stopperanordning frikobles og fjernes. Tilsvarende vil ved montering av lagerhuset igjen, den første stopperanordning komme til samvirke med bæreren, og når valsen så igjen er opplagret i sine to lagerhus, vil den andre stopperanordning miste sitt samvirke med bæreren.
I en strekkmaskin hvor man benytter kantileverbjelke-prinsippet, beveges valsene vanligvis så tett inntil kantileverbjelken eller den tilhørende behandlingskasse, at avstanden blir mindre enn den ønskede avstand på rundt 1 m for det avlange element, regnet fra den tilordnede valseman-tel. For å muliggjøre bruk av den nye sikkerhetsanordning uten videre også i en slik maskin, og i andre maskiner hvor man måtte ha tilsvarende problemer, foreslås det ifølge oppfinnelsen å la bærerne være teleskoperbare. Med teleskop-erbar skal her menes at bærerne enten i seg selv er teleskoperbare eller kan forskyves i lengderetningen i egnede lagre, slik at bærernes ender, hvor det avlange element er festet, bringes inn mot valsemantelen, fortrinnsvis under påvirkning av kantileverbjelken, som vil virke som mothold når valsen kjøres mot den.
For å sikre at bærerne går til funksjonsstilling igjen når valsen fjernes fra kantileverbjelken, er de teleskoperbare bærerne fortrinnsvis spennpåkjent mot utkjørt stilling. Spennpåkjenningen kan ifølge oppfinnelsen fordelaktig skje ved hjelp av egnede fjærer.
Som nevnt er bæreren dreibart opplagret om hosliggende valselagertapp. Med valselagertapp skal her ikke bare forstås selve lagertappen, men også området i nærheten, det vil si også valsens hosliggende ringformede endeflate. Det er heller ingen betingelse at opplagringen skjer direkte på valselagertappen. I en fordelaktig utførelsesform innbefatter den dreibare opplagring for en bærer en rundt akseltappen spent rullebane.
Oppfinnelsen skal nå beskrives nærmere under henvisning til tegningene hvor: fig. 1 viser et rent skjematisk sideriss av en
strekkmaskin,
fig. 2 viser et brutt grunnriss av strekkmaskinen, fig. 3 viser et rent skjematisk oppriss av en modifi-sert strekkmaskin,
fig. 4 viser et tilsvarende brutt grunnriss av
strekkmaskinen i fig. 3,
fig. 5 viser et oppriss av en praktisk utførelsesform
av en sikkerhetsanordning ifølge oppfinnelsen, fig. 6 viser sikkerhetsanordningen i fig. 5 i en
teleskop-sammenskjøvet stilling,
fig. 7 viser sikkerhetsanordningen i fig. 5 og 6 i et
forenklet grunnriss, og
fig. 8 viser i større målestokk en foretrukken opplagring for en bærer i sikkerhetsanordningen på en valse-lagertapp.
Den i fig. 1 og 2 rent skjematisk viste innretning er en såkalt strekkmaskin, for behandling av filt og wirer til bruk i papirmaskiner. Bare de elementer som er nødvendige for forståelse av oppfinnelsen, er vist og vil bli beskrevet nedenfor.
Strekkmaskinen har to valser 1 og 2, hvorav den ene valsen, valsen 1, er stasjonært opplagret, mens valsen 2 er den såkalte strekkvalse, som ved hjelp av en ikke vist strekkvogn kan beveges mot og fra den stasjonære valse 1. Valsen 1 er dreibart opplagret i respektive lagerhus 3,4, som er montert på ikke viste fundamenter. Strekkvalsen 2 er på samme måte dreibart opplagret i to lagerhus 5,6, som er montert på den såkalte strekkvogn (ikke vist).
Strekkmaskinen innbefatter en luft/varmekasse utformet slik at den samtidig virker som et kantileverbjelke-element. I fig. 1 og 2 er denne del av strekkmaskinen bare vist rent skjematisk som en kantileverbjelke 7. Denne kantileverbjelke 7 er som vist i fig. 2, innfestet i gulvet ved 8, på strekkmaskinens drivside, og rager tvers over banebredden, i banesløyfen til den antydede bane 9. På den fritt utragende ende har kantileverbjelken 7 to sideveis utragende braketter 10 og 11. Disse er slik utformet og plassert at de strekker seg inn under en respektiv valselagertapp 12,13. Når strekkmaskinen er i drift, vil valsene 1 og 2 være dreibart opplagret i sine respektive lagerhus, og strekkvalsen 2 befinner seg som vist i fig. 1 og 2, helt til høyre, slik at banen 9 er strukket mellom de to valsene. Kantileverbjelken 7 vil være nedspent ved sin frie ende ved hjelp av Ikke viste midler, slik at braketten 10 under akseltappen 12 ikke har bærende kontakt med akseltappen. Når banen 9 er ferdigbehand-let og skal tas av, kjøres strekkvalsen 2 mot venstre i fig. 1 og 2, til den stilling som er betegnet 2'. I denne stilling vil akseltappen 13 befinne seg over den nedspente brakett 11. Kantileverbjelken 7 frigjøres ved enden og vil derved løfte seg tilstrekkelig til at brakettene 10 og 11 får bæresamvirke med henholdsvis valsens 1 lagertapp 12 og valsens 2' lagertapp 13. Lagerhusene 4 og 6 kan så demonteres og fjernes, og banen 9 kan helt enkelt trekkes ut til siden. En ny bane skyves på de to temporært understøttede valser, lagerhusene 4 og 6 monteres igjen og kantileverbjelken 7 nedspennes, slik at valsene vil være opplagret i sine respektive lagerhus. Strekkvalsen kjøres så mot høyre, til den stilling som er vist i fig. 1 og 2, og strekkmaskinen er når klar for drift.
Under avtagingen, påleggingen eller også under selve strekkbehandlingen vil personell kunne befinne seg i maskinområdet, eksempelvis for å observere eller inspisere banen. Strekkmaskinen er da naturligvis stoppet. Personell i nærheten av banesløyfen vil naturligvis være utsatt for stor fare dersom av en eller annen årsak strekkmaskinen skulle settes i drift mens vedkommende ennå befinner seg i maskinområdet. Derfor er det i det mulig farlige inntrekksområde mellom banen 9 og valsen 2, anordnet en sikkerhetsanordning, bestående av to bærere 14,15 og et mellom disse oppspent avlangt element 16, som eksempelvis kan være en snor. Elementet 16 er ved bæreren 14 tilordnet en koblingsboks 16'. I en eventuell faresituasjon kan personen som befinner seg i inntrekksområdet mellom banen og valsen, gripe tak i snoren 16 og derved påvirke koblingsboksen 16' slik at drivkraft-tilførselen til strekkmaskinen brytes og strekkmaskinen stopper. Bæreren 14 er i form av en stang som er montert på lagerhuset 5. På betjeningssiden av strekkmaskinen er bæreren 15 ikke montert på lagerhuset 6, men er dreibart opplagret om den hosliggende valselagertapp 13. Denne dreibare opplagring er vist rent skjematisk og gitt henvisningstallet 17. Grunnen til at bæreren 15 er dreibart opplagret på selve valsen, er at lageret 6 som nevnt fra tid til annen demonteres, og det ansees som en stor fordel at bæreren 15 under denne demonter-ing forblir tilknyttet selve valsen 2. Når valsen 2 ved drift av strekkmaskinen roterer, må bæreren 15 i sikkerhetsanordningen fastholdes, slik at den ikke dreier seg med valsen som følge av friksjonssamvirke, og derfor er det sørget for en første stopperanordning 18, i fig. 1 og 2 bare symbolisert ved en fra bæreren 15 utragende del som på ikke nærmere vist måte samvirker med lagerhuset, slik at derved bæreren 15 er fiksert i sin funksjonsstilling.
Når valsen 2 opplagres midlertidig, for avtak av banen 9, skjer dette i utførelseseksemplet ved at valsen bringes til stilling 2' og kantileverbjelkens brakett 11 bringes til bæring med valselagertappen 13. I denne valsestilling samvirker bæreren 15 med en andre stopperanordning 19, i fig. 1 og 2 bare vist symbolisert ved at bæreren 15 går til inngrepssamvirke med kantileverbjelken 7, se henvisningstallet 19. Når lagerhuset 6 fjernes, vil stopperanordningen 18 ikke lenger virke, men til gjengjeld virker stopperanordningen 19, slik at sikkerhetsanordningen derved holdes i funksjonsstilling. Når lagerhuset 6 monteres igjen, vil stopperanordningen 18 komme til virkning, og når valsen 2' beveges mot høyre, vil stopperanordningen 19 miste sin virkning, men sikkerhetsanordningen holdes nå i funksjonsstilling fordi som nevnt, stopperanordningen 18 nå virker.
Av det ovenstående vil det klart gå frem at den dreibare opplagring av bæreren 15 medfører en stor fordel, nemlig at sikkerhetsanordningen ikke forstyrres selv om lagerhuset 6 fjernes, det vil si at sikkerhetsanordningen vil være tilordnet valsen hele tiden, og man således unngår faremomen-tet at man rett og slett glemmer å etablere sikkerhetsanordningen igjen etter at den først er demontert, hvilket ville kunne være tilfelle dersom bæreren 15 var direkte tilknyttet til lagerhuset 6.
Når det gjelder valsen 1 kan man ha tilsvarende sikkerhetsanordning, men der er problemet enklere, fordi valsen 1 er stasjonært opplagret og befinner seg i konstant avstand til kantileverbjelken 7, slik at man her kan benytte en egnet sikkerhetsanordning tilknyttet kantileverbjelken.
I utførelsen i fig. 1 og 2 er det forutsatt at braketten 11 rager så langt ut at den kan bringes til bæresamvirke med akseltappen 13 i en tilstrekkelig avstand fra kantileverbjelken 7, slik at sikkerhetsanordningen 14,15,16 ikke påvirkes, men er i sin funksjonsstilling også når valsen 2' er temporært opplagret.
I fig. 3 og 4 er det vist en mer aktuell utførelse av en strekkmaskin, hvor oppbyggingen forsåvidt er som i fig. 1 og 2, men braketten 11' er kortere, slik at da altså valsen 2' kjøres tettere inntil kantileverbjelken 7 når banen 9 skal tas av eller legges på. Det er i fig. 3 og 4 benyttes samme henvisningstall som i fig. 1 og 2 for de komponenter som er felles for de nokså like anlegg. Fordi valsen 2' kjøres nærmere kantileverbjelken 7, vil avstanden mellom valsen og kantileverbjelken bli mindre enn den ønskede avstand mellom valsemantelen til valsen 2' og snoren 16. I anlegget i fig. 3 og 4 har man løst dette ved at de to bærerne 14 og 15 er teleskoperbare. Bærerne 14 og 15 er utført som stangelementer som er forskyvbare i lengderetningen i egnede lagre i dreieopplagringen 17. Når valsen 2' således kjøres mot kantileverbjelken 7, vil kantileverbjelken virke som mothold for de forskyvbare bærere 14,15, som derved forskyves i sine lagre i dreiedelen 17, slik det vil gå frem av de skjematiske fig. 3 og 4. For øvrig har man samme stopperanordninger 18 og 19.
Fig. 5-7 viser en mer detaljert, mulig utførelsesform av en bærer med dreieopplagring. Det er brukt de samme henvisningstall som i fig. 1-4, for tilsvarende komponenter. Således finner man i fig. 5-7 en med stiplet linje antydet valse 2, et med stiplet linje antydet lagerhus 6, en med fullt opptrukne linjer og med skravering vist aksellagertapp 13 for valsen og en bærer 15, som her består av en stang 20 som er forskyvbart opplagret i sin lengderetning i to hylselagre 21,22 på en dreiedel 17. Dreiedelen 17 består av to av platemateriale tilbukkede halvdeler 17a,17b som i sammenføyd tilstand griper om akseltappen 13. Dreiedelen 17 er dreibart opplagret rundt akseltappen 13 ved hjelp av fire trinser 23. Disse trinser 23 går i en rundt akseltappen 13 forløpende rullebane 24. En mulig utførelse av rullebanen etc. er vist mer detaljert i fig. 8, hvor en rullebane 24 strekker seg rundt lagertappen 13 og er festet til valsens 2 ringformede endeflate ved hjelp av et egnet antall skruer 25. Anvendelsen av rullebanen 24 er fordelaktig fordi man derved unngår inngrep i selve akseltappen 13.
Stangen 20 har ved sin ytterende en krave 26. En skruefjær 27 er trædd på stangen 20 og spenner mot kraven 26 og hylselag-eret 21. Når således stangen 20 presses mot høyre i fig. 5, vil fjæren 27 trykkes sammen og spenne stangen 20 slik at den når trykk-kraften mot høyre opphører, vil gå tilbake til den i fig. 5 viste utgangsstilling. I fig. 6 ser man hvordan valsen 2 er beveget mot en kantileverbjelke 7 med brakett 11'. Stangen 20 går mot kantileverbjelken og skyves derved mot i høyre i hylselagerne 21,22, med den nevnte sammen-trykking av fjæren 27. Enden av stangen 20 går Inn i en stopperanordning 19 på kantileverbjelken 7, slik at hele bæreren 15 vil være fiksert i sin funksjonsstilling, med unntakelse av at snoren 16 er brakt nærmere inn mot valsemantelen, slik at således bæreren 15 holdes I funksjonsstill-ingen, det vil si at dreiedel 17 ikke kan dreie seg om akseltappen 13 selv når lagerhuset 6 er demontert og stopperanordningen 18 således er brakt ut av virkning. Stopperanordningen 18 kan eksempelvis som vist være en utragende komponent som samvirker med lagerhuset 6, som i fig. 7 er vist løstrukket fra lagertappen 13. Når lagerhuset 6 monteres på plass igjen, vil stopperanordningen 18 komme til virkning og når valsen 2 så beveges mot høyre, det vil sl vekk fra samvirket med kantileverbjelken 7, vil stopperanordningen 19 miste sin virkning, men nå holdes bæreren 15 i funksjonsstilling ved hjelp av stopperanordningen 18. Aksialt vil bæreren 15 være fiksert som følge av at trinsene 23 går i sporet i rullebanen 24 (se fig. 8).
Claims (5)
1.
Sikkerhetsanordning for et mulig inntrekksområde mellom en valse (2), som med valselagertapper (13) er dreibart opplagret i respektive lagerhus (5,6), og en om valsen lagt bane (9), innbefattende et avlangt element (16) som er oppspent i hovedsaken parallelt med valseaksen i det nevnte inntrekksområde, i en avstand fra valsemantelen, hvilket element (16) ved påvirkning fra en person som befinner seg i området, vil bevirke bryting (17) av den drivkraft som bevirker valsens/banens bevegelse, karakterisert ved at det nevnte element (16) er spent mellom to bærere (14,15) hvorav i hvert fall den ene (15) er dreibart opplagret (17) om en hosliggende valselagertapp (13), og ved en stopperanordning (18) for hindring av bærerens dreiebevegelse og holding av bæreren i funksjonsstilling ut fra valsen (2) når valsetappen (13) er opplagret i sitt tilordnede lagerhus (6), samt ved en andre stopperanordning (19) for hindring av bærerens (15) dreiebevegelse og holding av den i en funksjonsstilling på en midlertidig opplagringsinnretning (7,11') for valsen (2') utenfor lagerhuset (6).
2.
Sikkerhetsanordning ifølge krav 1, karakterisert ved at bærerne (14,15) er teleskoperbare.
3.
Sikkerhetsanordning ifølge krav 2, karakterisert ved at de teleskoperbare bærere (14,15) er spennpåkjent (27) mot utkjørt stilling.
4.
Sikkerhetsanordning ifølge krav 3, karakterisert ved at de spennpåkjente teleskoperbare bærere (14,15) er spennpåkjent med egnede fjærer (27).
5.
Sikkerhetsanordning ifølge et av de foregående krav, karakterisert ved at den dreibare opplagring (17) for en bærer (15) innbefatter en rundt akseltappen (13) spent rullebane (24).
Priority Applications (3)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
NO913926A NO175382C (no) | 1991-10-07 | 1991-10-07 | Sikkerhetsanordning for et mulig inntrekksområde mellom en valse og en om valsen lagt bane |
DE4233088A DE4233088A1 (de) | 1991-10-07 | 1992-10-01 | Sicherheitsvorrichtung fuer einen moeglichen einzugsbereich zwischen einer walze und einer um die walze gelegten bahn |
DE9215747U DE9215747U1 (de) | 1991-10-07 | 1992-10-01 | Sicherheitsvorrichtung für einen möglichen Einzugsbereich zwischen einer Walze und einer um die Walze gelegten Bahn |
Applications Claiming Priority (1)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
NO913926A NO175382C (no) | 1991-10-07 | 1991-10-07 | Sikkerhetsanordning for et mulig inntrekksområde mellom en valse og en om valsen lagt bane |
Publications (4)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
NO913926D0 NO913926D0 (no) | 1991-10-07 |
NO913926L NO913926L (no) | 1993-04-13 |
NO175382B true NO175382B (no) | 1994-06-27 |
NO175382C NO175382C (no) | 1994-10-05 |
Family
ID=19894508
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
NO913926A NO175382C (no) | 1991-10-07 | 1991-10-07 | Sikkerhetsanordning for et mulig inntrekksområde mellom en valse og en om valsen lagt bane |
Country Status (2)
Country | Link |
---|---|
DE (2) | DE4233088A1 (no) |
NO (1) | NO175382C (no) |
Families Citing this family (1)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
DE29821544U1 (de) | 1998-12-02 | 1999-02-18 | TRW Airbag Systems GmbH & Co. KG, 84544 Aschau | Azidfreie, gaserzeugende Zusammensetzung |
-
1991
- 1991-10-07 NO NO913926A patent/NO175382C/no not_active IP Right Cessation
-
1992
- 1992-10-01 DE DE4233088A patent/DE4233088A1/de not_active Withdrawn
- 1992-10-01 DE DE9215747U patent/DE9215747U1/de not_active Expired - Lifetime
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
DE9215747U1 (de) | 1993-03-25 |
NO913926L (no) | 1993-04-13 |
DE4233088A1 (de) | 1993-04-08 |
NO913926D0 (no) | 1991-10-07 |
NO175382C (no) | 1994-10-05 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
CN101155741B (zh) | 运输器托辊支承框架 | |
US5799374A (en) | Spinning machine for the doubling or stretching of fiber bands | |
CN108928662B (zh) | 纤维网卷绕机的输运装置 | |
ES537363A0 (es) | Dispositivo para sustituir rodillos y aparatos de bastidores de laminacion, que tienen los rodillos soportados por un extremo | |
NO175382B (no) | Sikkerhetsanordning for et mulig inntrekksområde mellom en valse og en om valsen lagt bane | |
WO2015160211A1 (ko) | 완강기 | |
SE441172B (sv) | Anordning for transport och hantering av cylindriska enheter | |
US5682647A (en) | Apparatus for moving coiler cans to a sliver producing textile machine | |
GB2096655A (en) | Apparatus for laying a web of fabric on a table | |
SE8700635L (sv) | Anordning for forflyttning av en upprullningsvals for bandformigt material fran ett forrad till en primergaffel i en upprullningsanordning vid en pappersmaskin eller liknande | |
US2272413A (en) | Rewind device | |
SE438560B (sv) | Avrullningstavla | |
ES2089083T3 (es) | Caja de laminacion con disposiciones para el apoyo distanciado del cilindro de trabajo superior. | |
US4944470A (en) | Laminator unwind roll stand | |
WO1997013913A1 (en) | Detwisting mechanism for fabric processing line | |
ATE189664T1 (de) | Aufwickelvorrichtung für eine faserstoffbahn | |
CA1100924A (en) | Unwind stand-roll brake | |
US1724225A (en) | Roll-change device | |
NO321176B1 (no) | Sikkerhetsanordning for valse | |
GB2022055A (en) | Improvements in Safety Devices for Load Lifting and Lowering Apparatus | |
US3365844A (en) | Abrasive belt handling device | |
US5592808A (en) | Opener device for a spinning station of an open-end spinning machine | |
KR850000637B1 (ko) | 오픈앤드 정방기등에 있어서 사조의 왁싱(Waxing)장치 | |
SU551241A1 (ru) | Прижимное устройство дл каната лебедки | |
NO158533B (no) | Rulleanordning for rullebaner eller rulletransportoerer. |
Legal Events
Date | Code | Title | Description |
---|---|---|---|
MM1K | Lapsed by not paying the annual fees |