NO173848B - Stikkontakt med svingbart lokk - Google Patents

Stikkontakt med svingbart lokk Download PDF

Info

Publication number
NO173848B
NO173848B NO88885710A NO885710A NO173848B NO 173848 B NO173848 B NO 173848B NO 88885710 A NO88885710 A NO 88885710A NO 885710 A NO885710 A NO 885710A NO 173848 B NO173848 B NO 173848B
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
lid
parts
socket according
socket
hinge
Prior art date
Application number
NO88885710A
Other languages
English (en)
Other versions
NO885710L (no
NO885710D0 (no
NO173848C (no
Inventor
Leo Mittler
Original Assignee
Asea Brown Boveri
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Asea Brown Boveri filed Critical Asea Brown Boveri
Publication of NO885710D0 publication Critical patent/NO885710D0/no
Publication of NO885710L publication Critical patent/NO885710L/no
Publication of NO173848B publication Critical patent/NO173848B/no
Publication of NO173848C publication Critical patent/NO173848C/no

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H01ELECTRIC ELEMENTS
    • H01RELECTRICALLY-CONDUCTIVE CONNECTIONS; STRUCTURAL ASSOCIATIONS OF A PLURALITY OF MUTUALLY-INSULATED ELECTRICAL CONNECTING ELEMENTS; COUPLING DEVICES; CURRENT COLLECTORS
    • H01R13/00Details of coupling devices of the kinds covered by groups H01R12/70 or H01R24/00 - H01R33/00
    • H01R13/44Means for preventing access to live contacts
    • HELECTRICITY
    • H02GENERATION; CONVERSION OR DISTRIBUTION OF ELECTRIC POWER
    • H02GINSTALLATION OF ELECTRIC CABLES OR LINES, OR OF COMBINED OPTICAL AND ELECTRIC CABLES OR LINES
    • H02G3/00Installations of electric cables or lines or protective tubing therefor in or on buildings, equivalent structures or vehicles
    • H02G3/02Details
    • H02G3/08Distribution boxes; Connection or junction boxes
    • H02G3/14Fastening of cover or lid to box

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Architecture (AREA)
  • Civil Engineering (AREA)
  • Structural Engineering (AREA)
  • Closures For Containers (AREA)
  • Connector Housings Or Holding Contact Members (AREA)
  • Cookers (AREA)
  • Thermally Insulated Containers For Foods (AREA)

Description

Oppfinnelsen vedrører en stikkontakt som angitt i patentkrav l's innledning.
Vanligvis benyttes to typer tildekningsanordninger. De første tjener til å beskytte selve stikkontakten, særlig ute, mot vann, og den andre typen tjener som personbeskyttelse, fremfor alt for barn. Man snakker om såkalte barnesikringer, som har til oppgave å hindre uønsket påvirkning av den vanligvis tilstrekkelig sikrede stikkontakt. Dette oppnås dersom hullene tildekkes automatisk når støpselet trekkes ut, slik at det ikke er mulig å føre en ledende gjenstand inn i et av hullene.
Barnesikringer finnes i mange forskjellige utførelser. En foretrukken utførelsesform er en som hele tiden forefinnes i stikkontakten, selv når støpselet er satt inn, og således ikke kan gå tapt. Det skal her vises til DE-GM 19 66 747. Et skivelignende innsatslegeme er tilpasset opptaksåpningen i huset til en stikkontakt og er forsynt med tilsvarende sideveis plasserte spor og fremspring. I en sirkelformet utsparing i dette innsatslegeme er det innsatt en dreibar sperreskive, som på samme måte som i innsatslegemet, er forsynt med hull for støpselstif tene. Ved en dreiing av sperreskiven kan dens hull bringes til flukt med hullene i innsatslegemet, som på sin side flukter med innstiknings-hullene i stikkontakten. I denne såkalte kontaktstilling vil støpselstiftene gå inn i stikkontaktens hull eller bøssinger. Når støpselet trekkes ut vil sperreskiven ved hjelp av en fjær trekkes tilbake til hvilestillingen, i hvilken hullene i skivene er forskjøvet innbyrdes, slik at det ikke er mulig å skyve inn støpselet og heller ikke er mulig å skyve inn eller stikke inn andre ledende gjenstander.
Ved rene barnesikringer av denne type er det en ulempe at innsatslegemet riktignok gir en tildekking av stikkontakt-hullene, men at stikkontaktens innstikningsåpning forøvrig vil ha samme utseende. Særlig beskyttelses-stikkontakter vil med sine styreelementer og beskyttelseskontaktbøyler ha et estetisk sett mindre tiltalende utseende. Hertil kommer at innsiden av stikkontaktboksen danner en uønsket og vanskelig tilgjengelig avleiringsflate for støv.
En estetisk sett bedre løsning, som samtidig gir beskyttelse mot vann og støv, er en løsning med et lokk, som kjent fra DE-OS 31 43 969. Lokk av denne type har riktignok den ulempe at de i åpnet tilstand rager relativt langt ut i rommet, slik at de derved lett kan rives løs, og dessuten ikke uten videre kan anvendes på steder hvor det er dårlig plass, eksempelvis bak møbler, hvor det ville kunne være aktuelt å benytte et vinkelstøpsel.
Hensikten med oppfinnelsen er å tilveiebringe en stikkontakt med tildekningsinnretning, hvilken stikkontakt har et estetisk utseende, gir tilstrekkelig støvbeskyttelse og ikke har større plassbehov enn støpselet krever.
Dette oppnås med en stikkontakt som angitt i krav 1, med de der i karakteristikken angitte kjennetegn. Ytterligere utførelsesformer og videreutviklinger av oppfinnelsens gjenstand er angitt i de uselvstendige krav.
Da lokket ifølge oppfinnelsen er todelt, og begge lokkdeler er omtrent like lange, vil de bare rage omtrent halvparten så langt ut i rommet som de kjente lokk. Videre vil de to lokkdeler i lukkesti 11 ingen ligge i ett plan og vil derfor utad, virke som et eneste lokk, slik at den estetiske totalvirkning ikke forstyrres av delingen.
I en hensiktsmessig utførelsesform er de to lokkdelene festet med . hengseldeler på de innbyrdes motliggende sider av stikkontaktboksen. Ved åpnet boks vil de to lokkdeler rage omtrent loddrett ut i rommet og de svinges mot hverandre for lukking av boksen.
Som for de vanlige lokk er de to lokkdeler forsynt med fjærer, som er slik forspent at de bevirker en automatisk lukking av lokket. For at de to lokkdeler allikevel skal kunne holde seg i åpningsstillingen, er de forsynt med sperreelementer som holder lokkdelene fast mot den kraft som lukkefjærene utøver i lukkeretningen. På fordelaktig måte benyttes det sperretapper på lokkdelen, idet disse sperretapper i åpningsstillingen griper inn i et sperrespor, som befinner seg i tildekningen.
For å muliggjøre en innsnepping, må sperretappen være tilsvarende fleksibel, noe som kan oppnås ved bruk av termoplastisk kunststoff og som uten videre kan oppnås når lokkdelen er fremstilt av et termoplastisk kunststoff. Velger man et duroplastisk materiale for lokket, så må i hvert fall sperretappen være av et fleksibelt materiale, eksempelvis i form av en i lokket innlagt metallfjaer. Man kan også tenke seg en utførelse hvor materialet rundt sperresporet er fleksibelt.
Lukkefjæren utformes fordelaktig som en skruefjær, da den som sådan kan anordnes på en til lokkhengselet hørende lokkakse og vil kunne få plass i en boring i lokkets hengseldel. For å kunne gi lukkefjæren en forspenning har den et respektivt fjærben i begge ender, idet det første fjærben virker mot lokkdelens hengseldel og det andre virker mot et fjærspor i tildekningsrammen.
En åpning av de to lokkdeler kan bare skje mot den i lukkeretningen virkende lukkefjærkraft. De to lokkdeler må derfor være forsynt med en gripeanordning som vil lette åpningen av boksen ved hjelp av manuelt betjenbare gripeelementer.
For anordningen av gripeelementene på lokkdelene finnes det mange muligheter. En mulighet er å anbringe dem i området ved de to lokkdelers skjøtkanter. En hensiktsmessig løsning er en hvor det i en første lokkdel er utformet et fingerspor på utsiden, idet fingeren kan gli i dette spor mot den andre lokkdel, for å få tak i en på den andre lokkdels innerside utformet gripefordypning. En annen variant er en hvor det på den mot tildekningsrammen vendte lokkdelkant er utformet en fingergrop på innsiden. Ved "bruk av en tilsvarende smal tildekningsramme vil en enda enklere løsning være en hvor de to lokkdeler rager i det minste ensidig så langt utover tildekningsrammen at det oppstår en gripekant.
En anordning med to innbyrdes motliggende lokkdeler vil ikke alltid1 representere en optimal løsning, fordi bevegelses-friheten hindres mot to sider. Det foreslås derfor en alternativ utførelse, med bare ensidig fastgjøring til stikkontakten. Ved en slik utførelse består de to lokkdeler av en basisdel og en endedel, idet basisdelen er dreiebevege-lig fastgjort til tildekningsrammen ved hjelp av et basishengsel mens endedelen utgjør en forlengelse av basisdelen. Begge lokkdeler er slik forbundne med hverandre ved hjelp av et forbindelseshengsel at endedelen kan utføre en svinge-bevegelse på ca. 180° relativt basisdelen.
Med hensyn til de øvrige fordelaktige utførelsesformer tilsvarer denne lokkvariant i hovedsaken de foran beskrevne varianter. Også her kan de to hengseldeler være forsynt med lukkefjærer som sørger for at lokket av seg selv går tilbake til lukkestillingen. Mens basisdelen beveger seg mot stikk-kontaktboksen på samme måte som ved de førstnevnte utfør-elser, må imidlertid endedelen først gå gjennom en slags åpningsbevegelse, slik at den blir liggende i samme plan som basisdelen. Først da kan lokket lukkes. I åpningsstillingen må begge lokkdeler kunne sperres, slik at fjærkraften ikke uten videre bringer dem tilbake til lukkestillingen.
For begge alternativer er det mulig å ha en lås som holder lokket'i lukkestillingen og således hindrer utilsiktet åpning, eksempelvis når barn leker med kontakten. Låsen må kunne åpnes ved hjelp av frigjøringselementer hvis stilling eller betjening ikke oppfattes av barn. En slik oppbygget stikkontakt forener således alle fordeler fra de kjente, som imidlertid bare løser et respektivt av de foran beskrevne problemer.
Oppfinnelsen skal nå forklares nærmere under henvisning til tegningene, hvor: Fig. 1 viser en stikkontakt med to lokkdeler, idet lokkdelene er opplagret på innbyrdes
motliggende sider av en boks,
fig. 2 viser stikkontakten i fig.l, sett fra siden
og i snitt,
fig. 3 viser stikkontakten i fig. 1 i grunnriss,
med en oppsvinget lokkdel, for nærmere
visning av hengselet,
fig. 4 viser et utsnitt fra fig. 3, for nærmere
visning av fjærsporet,
fig. 5 viser et utsnitt av fig. 1, for nærmere
visning av fingergropene,
fig. 6 viser et utsnitt av fig. 2, for nærmere
visning av sperresporet,
fig. 7 viser et utsnitt av fig. 2, for nærmere visning av den i sperresporet inngripende
sperretapp,
fig. 8 viser en stikkontakt med et lokk som bare ensidig er hengselfestet på stikkontakten,
i snitt,
fig. 9 viser et utsnitt fra fig. 8, med sammen-klappede lokkdeler, og
fig. 10 viser stikkontakten i fig. 8 med lukket
lokk.
Ved den i fig. 1-7 viste stikkontakt dreier det seg om en underpuss-utførelse med en bærering 1 hvormed den i en underpussboks innsatte stikkontakt ligger an mot en vegg. Til bæreringen 1 er det festet en tildekning 2 som danner en boks 3 hvortil en ikke vist stikkontaktsokkel er tilsluttet. Tildekningen 2 er forsynt med to pluggehull 2c,2d hvorigjenn-om kontakten tilveiebringes når støpselet settes inn.
Tildekningen 2 omgis av en tildekningsramme 4. Som lokk for tildekking av boksen 3 er det benyttet to lokkdeler, hvorav den første lokkdel 5a er vist i lukket tilstand i fig. 1,2, mens den andre lokkdel 5b er vist i åpen tilstand og således gir innblikk i boksen 3. De to lokkdelene 5a,5b er like store og treffer hverandre med sine respektive frie ender sentralt i boksen 3 i lukket tilstand. For at de skal kunne dreies er begge deler 5a,5b forsynt med en hengseldel 12. Hengseldelen 12 ligger mellom to på tildekningen 2 tilformede lageran-satser 7. En lokkakse 6 går gjennom hengseldelen 12 og inn i de to lageransatsene 7 og holder derved lokkdelene fast samt sørger for at de kan svinges.
Som vist i fig. 2 og 3 har hengseldelen 12 en boring 11 hvori det er lagt inn en skruefjær. Denne skruefjaer ligger i lokk-aksen 6 og virker som lukkefjær 8. I begge de frie fjærender er det utformet fjærben 8a,8b som er fiksert i fjærspor 2a,12a. Det første fjærspor 2a er i tildekningen 2 og det andre fjærspor 12a er i hengseldelen 12. Lukkefjærene 8 spennes slik når de legges i fjærsporene at de vil bevirke automatisk lukking av lokkdelene 5a,5b.
Av fig. 6 og 7 går det frem at det på hengseldelen 12 er plassert en sperretapp 9. Denne griper inn i et sperrespor 10 i tildekningen 2. Disse sperremidler er anbragt slik at lokkdelene 5a,5b i åpnet tilstand vil bibeholde denne stilling, mot den virkning som lukkefjæren 8 utøver. En slitasjefattig i-hverandre-griping av sperremidlene 9,10 forutsetter tilsvarende fleksible materialer, noe som man som regel vil oppnå når det anvendes termoplastiske kunststoffer. Selv-følgelig kan man også arbeide med fjærmaterialer av metall-typen, men da må metalldelene settes inn i kunststoffdelene, slik at man i et slikt tilfelle ikke får en materialenhetlig tilforming.
Når boksen 3 er lukket vil det bare være mulig å åpne stikk-kontakten ved hjelp av et gripeelement, fordi lukkefjærene 8 utøver en holdevirkning. I fig. 1 og 2 er det vist et utførelseseksempel for dette. I området ved skillefugen mellom de to lokkdeler 5a,5b er det i den første lokkdel 5a utformet et fingerspor 51 som grenser til en i den andre lokkdel 5b utformet gripefordypning 52. Fingersporet 51 er uttatt i lokkets overflate mens gripefordypningen 52 ligger i området ved lokkets underside henholdsvis i området ved skjøtkanten. For å åpne lokket kan således en finger gli via fingersporet 51 og inn i gripefordypningen 52, slik at man derved får tak i den andre lokkdel 5b og kan løfte den.
Alternative grepgroper 53 er antydet i fig. 5. De befinner seg på den mot tildekningsrammen 4 vendte ytterside og kan nås fra rammen med en finger. En enda bedre angrepsflate vil lokkdelene 5a,5b by på dersom de rager litt utover tildekningsrammen 4 og dermed danner en tilstrekkelig bred gripekant .
I fig. 8-10 er det vist en fordelaktig utførelse. Også her består lokket av to lokkdeler, men disse er ikke dreie-bevegelig festet på to innbyrdes motliggende steder, men kan svinge om et felles basishengdsel 14. En basislokkdel 5c er direkte tilknyttet basishengselet 14 og bærer i sin andre ende et forbindelseshengsel 13 som danner et lagersted for en endelokkdel 5d. Hengsel som forbinder lokkdelene 5c,5d med hverandre, muliggjør en svinging av endedelen 180°. Derved blir det mulig å svinge lokkdelen 5b i motsatt retning, slik at den kan innta en parallellstilling med basisdelen 5c. Derved oppnås at lokket i utsvinget stilling ikke rager lenger ut enn tilsvarende delingen.
Når det gjelder detaljer for de to lokkdeler 5c,5d, så gjelder i hovedsaken det samme som er nevnt i forbindelse med det første utførelseseksempel. Således vil det også her være hensiktsmessig å ha lukkefjærer inkorporert i hengselene, slik at lokket derved automatisk kan føres tilbake til sin lukkestilling. Derved unngår man at man glemmer å foreta en lukking etter at støpselet er tatt ut. Likeledes vil det være en fordel dersom lokket bibeholder sin åpne stilling etter at det er åpnet. For å oppnå dette kan også her hengslene være forsynt med sperremidler som ikke overvinnes av lukkefjær-kraften. En oppløfting av endedelen 5b fra basisdelen 5c vil som regel ikke by på noen vanskeligheter, men kan naturligvis også lettes ved anbringelse av gripegroper eller lignende. En ekstra hjelp vil her lukkefjæren by på, fordi dens forspenning vi;l strebe etter å dreie endedelen 5b til det samme plan som basisdelen 5c.
En fordel ved utførelsen i fig. 8-10 er at den med hensyn til anordningen ligner et vanlig svingbart lokk. En benyttelse av stikkontakten kan derfor skje på den gamle kjente måten, og vil ikke være begrenset på noen måte som følge av en ekstra komponent. Den mulighet som ligger i å svinge endedelen 5b innover til en stilling parallelt med basisdelen 5c, behøver man bare utnytte når de ytre omgivelser gjør dette nødvendig. Ved en nykonstruksjon er det bare lokket og ikke tildekningen 2 som må endres.

Claims (12)

1. Stikkontakt, særlig en beskyttelse-stikkontakt med svingbart lokk, som holdes på en tildekningsramme ved hjelp av et hengselledd og i sin lukkestilling, til hvilken det går tilbake under påvirkning av en lukkefjær når et støpsel tas ut, tildekker en boks som opptar støpselet,karakterisert vedat lokket (5) er todelt, og at begge lokkdeler (5a,5b;5c,5d ) omtrentlig tildekker halvparten av boksen (3) og med utgangspunkt i åpningsstillingen, i hvilken de to lokkdeler (5a,5b;5c,5d) ligger i innbyrdes ulike plan, i sin lukkestilling vil strekke seg i ett plan.
2. Stikkontakt ifølge krav 2,karakterisert ved at de to lokkdeler (5a, 5b) er festet med sine hengseldeler (12) på innbyrdes motliggende sider av boksen (3) og kan svinge mot hverandre for lukking av boksen (3).
3. Stikkontakt ifølge et av de foregående krav,karakterisert vedat de to lokkdeler (5a,5b;5c,5d) er forsynt med sperreelementer som holder lokkdelene fast i åpningsstillingen, mot den kraft som lukkefjæren (8) utøver i lukkeretningen.
4. Stikkontakt ifølge et av de foregående krav,karakterisert vedat det på lokkdelen (5a,5b;5c,5d ) er utformet en sperretapp (9), som i åpningsstillingen griper inn i et sperrespor (10) som befinner seg en del (5c) som lokkdelen svinger i forhold til.
5 . Stikkontakt ifølge krav 4,karakterisertved at lokkdelen (5a,5b;5c,5d) er fremstilt av termo plastisk kunststoff og at sperretappen (9) er materialenhetlig tilformet, og/eller at lukkefjæren (8) er utformet som skruefjær som hviler på en lokkakse (6) i en boring (11) i en hengseldel (12).
6. Stikkontakt ifølge et av de foregående krav,karakterisert vedat lokkdelen (5a,5b;5c,5d) er fremstilt av duroplastisk grunnstoff og at en av fleksibelt materiale bestående sperretapp (9) er festet på lokkdelen (5a,5b;5c,5d),
7. Stikkontakt ifølge et av de foregående krav 6,karakterisert vedat et første av i endene til lukkefjæren (8) utformede fjærben (8a) er fiksert på lokkdelens ;(5a,5b;5c,5d) hengseldel (12) mens det andre fjærben (8b) er fiksert på den del (2,5c) som lokkdelen svinger i forhold til.
8. Stikkontakt ifølge et av de foregående krav,karakterisert vedat de to lokkdeler (5a,5b;5c,5d) er forsynt med gripeanordninger som letter åpningen av boksen (3) ved hjelp av manuelt håndterbare gripeelementer.
9. Stikkontakt ifølge krav 8,karakterisertved at gripeelementene er anbragt på lokkdelene (5a,5b) i området ved deres skjøtkanter, idet det i den første lokkdel (5a) er utformet et fingerspor (51) på utsiden mens det på innsiden av den andre lokkdel (5b) er utformet en tilgrensende gripegrop (52), og/eller ved at det på en mot tildekningsrammen (4) vendt kant av lokkdelen (5a,5b;5c,5d) er utformet en fingergrop (53) på innersiden.
10. Stikkontakt ifølge et av de foregående krav,karakterisert vedat de to lokkdeler (5a,5b) i det minste rager så langt ut over tildekningsrammen (4) at det der oppstår en tilstrekkelig bred gripekant.
11. Stikkontakt ifølge et av de foregående krav,karakterisert vedat de to lokkdeler er utformet som henholdsvis en basislokkdel (5c) og en endelokkdel (5d), idet basisdelen (5c) er dreibart festet til tildekningsrammen (4) ved hjelp av et basishengsel (14) og endedelen (5d) er slik leddforbundet med basisdelens (5c) frie ende ved hjelp av et forbindelseshengsel (13) at endedelen kan svinges ca. 180°, fortrinnsvis inn mot innsiden av basisdelen (5c).
12. Stikkontakt ifølge et av de foregående krav,karakterisert vedat lokket (5) er forsynt med en lås som holder lokket i lukkestillingen, idet låsen er løsbar ved hjelp av frigjøringselementer.
NO885710A 1987-12-23 1988-12-22 Stikkontakt med svingbart lokk NO173848C (no)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE19873743844 DE3743844A1 (de) 1987-12-23 1987-12-23 Steckdose mit einem schwenkbaren deckel

Publications (4)

Publication Number Publication Date
NO885710D0 NO885710D0 (no) 1988-12-22
NO885710L NO885710L (no) 1989-06-26
NO173848B true NO173848B (no) 1993-11-01
NO173848C NO173848C (no) 1994-02-09

Family

ID=6343457

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO885710A NO173848C (no) 1987-12-23 1988-12-22 Stikkontakt med svingbart lokk

Country Status (3)

Country Link
DE (1) DE3743844A1 (no)
NO (1) NO173848C (no)
SE (1) SE464676B (no)

Families Citing this family (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE29606964U1 (de) * 1996-04-17 1996-06-27 Heinrich Kopp Ag, 63796 Kahl Rolladen-Steckdose
DE10232343B4 (de) * 2002-07-17 2011-01-05 Leopold Kostal Gmbh & Co. Kg Elektrischer Steckverbinder
CN107248645A (zh) * 2017-07-28 2017-10-13 贵州鑫阳科技股份有限公司 电源线插板

Family Cites Families (2)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE1966747U (de) * 1967-03-14 1967-08-24 Hans-Dieter Luetkehoelter Sicherheitsverschluss fuer schutzkontakt-steckdosen.
DE7512017U (de) * 1975-04-16 1977-02-24 Brown, Boveri & Cie Ag, 6800 Mannheim Elektrische Steckdose insbesondere Herdsteckdose mit Klappdeckel

Also Published As

Publication number Publication date
SE8803871D0 (sv) 1988-10-28
SE8803871L (sv) 1989-06-24
NO885710L (no) 1989-06-26
SE464676B (sv) 1991-05-27
NO885710D0 (no) 1988-12-22
NO173848C (no) 1994-02-09
DE3743844A1 (de) 1989-07-06

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US6283291B1 (en) Drill bit case with pivotable holders
US20100295428A1 (en) Electric Household Appliance
ES2234194T3 (es) Bisagra de cierre de presion para sostener elementos de cierre en forma de lamina.
NO340041B1 (no) Hus
US20150159423A1 (en) Assembly having liftable lid and movable hinge module thereof
US4887381A (en) Animal trap
NO173848B (no) Stikkontakt med svingbart lokk
RU2011133126A (ru) Дверца барабана прачечной машины
CA2523518A1 (en) Data entry teminal with manual validation
USD421776S (en) Word formation game
US1825906A (en) Timepiece
EP0340486A1 (fr) Montage mécanique de sécurité électrique dans un poste ou terminal téléphonique
JPH0132234Y2 (no)
KR20050031087A (ko) 도어 경첩
KR101702902B1 (ko) 신발장 문짝
KR200456656Y1 (ko) 회전식 콤팩트용기
JP2005143574A (ja) 下駄箱
JP4078234B2 (ja) フラップ式止水装置
KR200367708Y1 (ko) 거치가 가능한 폴더형 휴대거울
JPH0538645Y2 (no)
KR20110002956U (ko) 거울 개폐형 슬림형 슬라이딩 화장품 용기
KR200434807Y1 (ko) 매립형 잡지꽂이
US2961867A (en) Key container
KR200419572Y1 (ko) 기념주화케이스
JP2021131146A (ja) ポータブルタンブラー