NO169665B - Fremgangsmaate til fremstilling av legeringer av sjeldne jordmetaller og jern - Google Patents

Fremgangsmaate til fremstilling av legeringer av sjeldne jordmetaller og jern Download PDF

Info

Publication number
NO169665B
NO169665B NO864106A NO864106A NO169665B NO 169665 B NO169665 B NO 169665B NO 864106 A NO864106 A NO 864106A NO 864106 A NO864106 A NO 864106A NO 169665 B NO169665 B NO 169665B
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
iron
fluoride
metal
alloy
calcium
Prior art date
Application number
NO864106A
Other languages
English (en)
Other versions
NO864106L (no
NO864106D0 (no
NO169665C (no
Inventor
Frederick Allen Schmidt
David Tobias Peterson
John Thomas Wheelock
Original Assignee
Univ Iowa State Res Found Inc
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Univ Iowa State Res Found Inc filed Critical Univ Iowa State Res Found Inc
Publication of NO864106D0 publication Critical patent/NO864106D0/no
Publication of NO864106L publication Critical patent/NO864106L/no
Publication of NO169665B publication Critical patent/NO169665B/no
Publication of NO169665C publication Critical patent/NO169665C/no

Links

Classifications

    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C22METALLURGY; FERROUS OR NON-FERROUS ALLOYS; TREATMENT OF ALLOYS OR NON-FERROUS METALS
    • C22CALLOYS
    • C22C33/00Making ferrous alloys
    • YGENERAL TAGGING OF NEW TECHNOLOGICAL DEVELOPMENTS; GENERAL TAGGING OF CROSS-SECTIONAL TECHNOLOGIES SPANNING OVER SEVERAL SECTIONS OF THE IPC; TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC CROSS-REFERENCE ART COLLECTIONS [XRACs] AND DIGESTS
    • Y10TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC
    • Y10STECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC CROSS-REFERENCE ART COLLECTIONS [XRACs] AND DIGESTS
    • Y10S75/00Specialized metallurgical processes, compositions for use therein, consolidated metal powder compositions, and loose metal particulate mixtures
    • Y10S75/959Thermit-type reaction of solid materials only to yield molten metal

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Materials Engineering (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Metallurgy (AREA)
  • Organic Chemistry (AREA)
  • Manufacture And Refinement Of Metals (AREA)
  • Hard Magnetic Materials (AREA)
  • Manufacture Of Metal Powder And Suspensions Thereof (AREA)
  • Carbon And Carbon Compounds (AREA)
  • Electrolytic Production Of Metals (AREA)

Description

Den foreliggende oppfinnelse vedrører en fremgangsmåte til fremstilling av legeringer av sjeldne jordmetaller og jern, hvor minst ett sjeldent jordmetallfluorid blandes med et jernfluorid til dannelse av en blanding, og kalsiummetall tilsettes til blandingen til dannelse av en reaksjonsblanding.
Det er kjent et antall legeringer av sjeldne jordmetaller og jern som har interessante fysikalske egenskaper. F.eks. er legeringer av sjeldne jordmetaller og jern med magnetostriktive egenskaper kjent fra US-patentskrift 4.308.474. Materialene som er beskrevet i patentskriftet viste seg å være anvendbare i magnetostriktive transduktorer, forsinkelseslinjer samt reso-nater og filtre med variabel frekvens.
En annen serie legeringer, som er basert på kombinasjonen av sjeldent jordmetall, jern og bor, er beskrevet i Materials Letters, Vol. 2, nr. 2, okt. 1983, s. 169 og videre, samt i J. Appl. Phys., Vol. 55(6), 15. mars 1984, p. 2078 og videre. Det er omtalt Nd-Fe-B- og Pr-Fe-B-legeringer som var lovende som materialer for permanentmagneter.
Disse legeringer er kostbare som følge av omkostningene ved rensing av utgangsmaterialene og de antall trinn som er nødvendig for å fremstille disse materialer. Typisk fremstilles legeringen ved å smelte sammen de rensede metaller som skal ut-gjøre legeringen. Det oppstår imidlertid vanskelighet ved fremstilling av sjeldne jordmetaller med høy renhet. F.eks. kan en terbium-dysprosium-jern-legering fremstilles ved først å omsette terbiumoksid med hydrogenfluorid til dannelse av terbiumfluorid (TbF^). Terbiumfluorid reduseres deretter med kalsiummetall til dannelse av et urent terbiummetall. Dette terbium renses deretter ved oppvarming til 1600-1700°C for å sublimere metallet bort fra forurensningen, hvoretter det kondenseres på et kaldt støpehode. Det sublimerte metall buesmeltes deretter for å fremstille en barre. Ved å benytte samme rekke trinn fremstilles dysprosium med høy renhet separat og formes til en barre. Først på dette stadium kan egnete mengder renset terbiummetall, dys-prosiummetall og renset jern buesmeltes sammen for fremstilling av en terbium-dysprosium-jern-legering.
Som eksemplet viser er fremstillingen av en legering tid-krevende og krever en betydelig mengde energi, og begge disse to faktorer medvirker til økning av kostnadene ved fremstilling av slike legeringer av sjeldne jordmetaller og jern.
Dessuten må man være oppmerksom på at ved fremstilling av rene ulegerte sjeldne jordmetaller ved anvendelse av metallo-termiske metoder må man være ytterst påpasselig med å sikre at oksygen-, nitrogen- og karbonforurensning ikke forekommer under fremstillingen. De sjeldne jordmetaller har en høy affinitet til disse forurensninger, og de kan i høy grad påvirke egenskapene til de sjeldne jordmetaller.
Ifølge den foreliggende oppfinnelse er det frembrakt en fremgangsmåte til fremstilling av legeringer med høy renhet av sjeldne jordmetaller og jern, hvor legeringene kan fremstilles hurtig og økonomisk ved termittreduksjon av sjeldene jordmetall-og jernfluorider.
Fremgangsmåten ifølge oppfinnelsen kjennetegnes ved at det anvendes en mengde kalsium som er minst den støkiometriske mengde som er nødvendig for fullstendig reduksjon av fluoridene til metallet, at reaksjonsblandingen oppvarmes i en forseglet beholder under reduserende betingelser til en temperatur som er tilstrekkelig til at fluoridene i blandingen reagerer med kalsiummetallet til dannelse av en metallegering og en kalsiumfluoridslagg, hvorved mengden jernfluorid i reaksjonsblandingen bevirker utvikling av tilstrekkelig varme til at reduksjonsreaksjonen blir fullstendig, samt at metallegeringen avslagges for oppnåelse av legeringen av sjeldne jordmetaller og jern.
Fremgangsmåten ifølge oppfinnelsen er egnet til fremstilling av legeringer av sjeldne jordmetaller og jern, som kan inneholde ett eller flere sjeldne jordmetaller og som også kan inneholde ett eller flere ytterligere legeringsmetaller, såsom bor. Fremgangsmåten er særlig egnet til fremstilling av legeringer av sjeldne jordmetaller og jern, såsom terbium-dysprosium-jern-legeringer, som har magnetostriktive egenskaper, og til fremstilling av praseodym- eller neodym-jern-legeringer som inneholder bor og som er egnet til fremstilling av permanentmagneter.
Det har i forbindelse med oppfinnelsen også vist seg at forurensninger, såsom oksygen, nitrogen og karbon er mindre løselige i legeringen av sjeldent jordmetall og jern enn i det ulegerte sjeldne jordmetall, og at høykvalitetslegeringer kan fremstilles av reaktantmaterialer som er av dårligere kvalitet og som følge av det har en lavere pris. Blandinger av sjeldne jordmetaller, som i naturen forekommer sammen, kan anvendes uten behov for fullstendig separering. F.eks. kan terbium- og dys-prosiumoksider som elueres fra en ionebyttersøyle etter tur, fluoreres og reduseres sammen ved fremgangsmåten ifølge oppfinnelsen, hvorved regulering av legeringens sammensetning ut-føres senere, slik som forklart nedenfor.
Basislegeringene av sjeldent jordmetall og jern som frem-kommer i reduksjonstrinnet kan støpes i en vannkjølt kobberform ved buesmelting eller i en egnet ildfast digel ved induksjons-smelting. I støpetrinnet fjernes gjenværende kalsiumfluoridslagg og kalsiummetall fra legeringene av sjeldent jordmetall og jern ved gravitasjonsseparering eller fordampning. Uregelmessigheter i legeringens sammensetning kan korrigeres på dette tidspunkt ved tilsetning av ytterligere mengder av det aktuelle metall til den smeltede legering.
Reaksjonsblandingen må inneholde tilstrekkelig jernfluorid til å øke blandingens temperatur under reduksjonsreaksjonen til minst 1600°C for at reduksjonen skal bli fullstendig, for å samle det reduserte metall i legeringen og for å fullføre sepa-reringen av slaggen. Når mengden reaksjonsblanding økes er det behov for mindre jernfluorid i blandingen for å frembringe varme for reaksjonen.
Elementært jern i form av jernspon eller jerngranulater kan erstatte noe av jernfluoridet. Minskning av mengden jernfluorid vil også muliggjøre minskning av mengden kalsiummetall som er nødvendig for å redusere blandingen, hvorved kostnaden ved prosessen senkes.
Mengden kalsiummetall som er nødvendig for reaksjonsblandingen er den støkiometriske mengde som er nødvendig for å redusere den foreliggende mengde fluorid. Fortrinnsvis tilsettes det opptil 10% overskudd av kalsiummetall til blandingen for å sikre at reduksjonsreaksjonen blir fullstendig.
Fortrinnsvis tørkes fluoridene for fjerning av overskudd som kan påvirke reduksjonsreaksjonen ugunstig.
Partikkelstørrelsen er ikke kritisk, den må være liten nok til å kunne danne en intim blanding for å sikre en fullstendig reaksjon. En fluoridstørrelse på minst 150 mesh og en kalsium-størrelse på opptil 6,4 mm i diameter ga tilfredsstillende resultater.
Reduksjonen er av termittype, som fortrinnsvis foregår i en forseilet beholder, såsom en forseglet metalldigel foret med et ildfast materiale, i en vannkjølt kobberreduksjonsautoklav, eller fortrinnsvis i en tykkvegget jerndigel som kan forsegles. Jerndigelen foretrekkes på grunn av at den ikke er en foru-rensning i en jernlegering, og fordi jern har størst varmekapasitet. Jerndigelen må ha tilstrekkelig varmekapasitet til å oppta den eksoterme varme som dannes ved reaksjonen.
Reaksjonen kan initieres ved oppvarming av beholderen til tenningstemperatur i en ovn, eller initieres ved indre oppvarming under anvendelse av en motstandsoppvarmet jernglødetråd, med eller uten en "utløser"-blanding som består av en liten mengde kalsiummetall og jernfluorid. Anvendelse av en slik "ut-løser" er velkjent for fagfolk på området.
Fremgangsmåten ifølge oppfinnelsen kan benyttes til fremstilling av binære, ternære eller andre legeringer med flere be-standdeler av sjeldent jordmetall og jern fra vilkårlige av lantanid sjeldne jordmetaller, scandium og yttrium, ved å sørge for riktig forhold mellom utgangsmaterialene i reduksjons-blandingen. Uoverensstemmelser i forholdet mellom metallene i legeringen kan korrigeres ved tilsetning av riktige mengder av metallene til legeringen. Andre metaller, såsom bor, kan tilsettes til blandingen så lenge de vil danne legering med både lantanidene og jern.
Fremgangsmåten kan benyttes til fremstilling av RE-Fe-B-legeringer som har magnetiske egenskaper, hvor RE er neodyn, dysprosium, erbium, praseodym eller samarium. På tilsvarende måte er fremgangsmåten anvendbar til fremstilling av magnetostriktive legeringer av RE-Fe-type, hvor RE er ett eller flere av grunnstoffene terbium, dysprosium, holmium og samarium.
Oppfinnelsen vil bli ytterligere belyst ved hjelp av de etterfølgende eksempler.
Eksempel I
En blanding av 12 2 g DyF3 og 12 2,3 g FeF3 ble blandet med 103 g granulært kalsiummetall, som tilsvarer den støkiometriske mengde kalsium for reduksjon pluss 5% overskudd. Fluoridene ble tørket for fjerning av rester av fuktighet før bruk. Satsen ble anbrakt i en ståldigel, som hadde en diameter på 10 cm og som var utstyrt med en vibrasjonspakket foring av CaF2« En "ut-løser" -blanding som besto av 10 g FeF^ og 10 g kalsium ble anbrakt oppå satsen. En kveilet jernglødetråd var innleiret i "utløser"-blandingen og med den ene ende festet til metall-digelen og med den annen ende til én bil-tennplugg som var gjenget gjennom digelens vegg og funksjonerte som gjennføring for elektrisitet. Kalsiumfluorid ble deretter tilført for å fylle digelen. En flens med en O-ringpakning ble festet til digelen, og et termoelement ble festet til digelens side. Reaksjonen ble startet ved motstandsoppvarming av jernglødetråden som var innleiret i "utløser"-blandingen med en glødetrans-formator. Temperaturen på yttersiden av den forede digel nådde en maksimumstemperatur på 324°C etter 6,5 minutter, noe som indikerte at reaksjonen foregikk. Den resulterende legering målte 5 cm i diameter og 0,6 cm i tykkelse og var godt atskilt fra CaF2~slaggen.
Eksempel II
En blanding av 117 g TbF3, 320 g DyF3 og 435 g FeF3 ble blandet med 288 g granulært kalsiummetall, noe som tilsvarte den støkiometriske mengde kalsium for reduksjon, pluss 10% overskudd. Disse fluorider ble også tørket for fjerning av rest-fuktighet før bruk. Denne sats ble anbrakt i en CaF2~foret ståldigel som var nøyaktig den samme som i eksempel I. I dette for-søk ble 20 g FeF^ og 20 g kalsiummetall anvendt som "utløser"-blanding. Reaksjonen ble startet som i eksempel I. 8 minutter etter antenning nådde digelens ytterside en maksimumstemperatur på 364°C. Den resulterende legering av TbQ 27Dyn 73Fel 9 v e^- et 480 g og var ca. 1 cm tykk. Denne vekt tilsvarer et utbytte av legering på 89%.
Eksempel III
En blanding av 90,5 g NdF3, 158 g FeF3 og 2,2 g bor ble blandet med 119 g granulært kalsiummetall, noe som tilsvarer den støkiometriske mengde kalsium for reduksjon, pluss et overskudd på 10%. Denne sats ble anbrakt inne i en CaF2~foret ståldigel som i eksemplene I og II. Reaksjonen ble startet ved oppvarming av utløser-blandingen med en varm jernglødetråd, slik som i de to foregående eksempler. Digelens ytterside oppnådde en maksimumstemperatur på 400°C etter 6 minutter. Den resulterende blanding veide 110 g, målte ca. 0,6 cm i tykkelse og var godt atskilt fra CaF2-slaggen.
Eksempel IV
En blanding av 147 g TbF3, 401 g DyF3 og 545 g FeF3 ble blandet med 486 g granulært kalsium, noe som tilsvarer den
støkiometriske mengde kalsium for reduksjon av de vannfrie fluorider, pluss et overskudd på 10%. Satsen ble anbrakt i et hulrom i et kobbersmiestykke, hvor hulrommet hadde en diameter på 10 cm og en dybde på 35 cm. Smiestykkets ytterside målte 21 cm i diameter og var 39 cm langt. En "utløser"-blanding som besto av 20 g FeF3 og 20 g kalsium ble anbrakt oppå satsen. En kveilt jern-glødetråd ble innleiret i utløser-blandingen. Glødetrådens ene ende var festet til bunnen av en støpehodeanordning av rustfritt stål, og dens annen ende var festet til en isolert jernstang som raget gjennom støpehodeanordningen og som var forbundet med en bil-tennplugg som funksjonerte som gjennomføring for elektrisk strøm. Støpehodeanordningens underside var utstyrt med en 0-ringpakning. Et termoelement var anordnet i støpestykket, 27 cm fra toppen, noe som tilsvarte bunnen av hulrommet. Reaksjonen ble startet ved motstandsoppvarming av jernglødetråden som var
innleiret i utløser-blandingen, ved hjelp av en glødetrans-formator. Ved tenning av satsen økte kobbersmiestykkets (digelens) temperatur og nådde et maksimum på 104°C etter 2 minutter. Utmerket separering av CaF2~slaggfasen og Tbg 27°yo 73Fel 9~le9erin,?sfasen ble oppnådd. Legeringen veide 693 g, noe som tilsvarer et utbytte på 94%.
Analyse av legeringen ved titréranalytiske og spektrofoto-metriske metoder viste at legeringen inneholdt 562 ppm C, 60 ppm 02, 12 ppm N2 og 7 9 ppm H2. Legeringen viste seg å inneholde 14,74 vekt% Tb, 37,16 vekt% Dy og 82,0 vekt% Fe.
Eksempel V
En blanding av 2 79 g NdF3, 2 71 g Fe, 54 8 g FeF3, 7,5 g bor og 413 g granulært kalsium ble blandet, noe som tilsvarte den støkiometriske mengde kalsium for reduksjon av de vannfrie fluorider, pluss et overskudd på 10%. Satsen ble anbrakt i et kobbersmiestykke som i eksempel IV, og tenning og satsen var nøyaktig som i dette eksempel. Ved tenning av satsen økte kobbersmiestykkets (digelens) temperatur og nådde et maksimum på 13 2°C etter 2 minutter. Det ble oppnådd utmerket skilling av Nd2Fe^B-legeringsfasen og CaF2~slaggfasen. Legeringen veide 752 g, noe som tilsvarer et utbytte på 87%.
Ved analyse som beskrevet i eksempel IV viste det seg at legeringen inneholdt 330 ppm C, 18-120 ppm N2, 38 ppm 02 samt 15 ppm H2. Legeringen inneholdt 17,3 6 vekt% Nd, 82,3 0 vekt% Fe og 1,24 vekt% B. Dette tilsvarer en teoretisk sammensetning av 26,73 vekt% Nd, 72,43 vekt% Fe og 0,83 vekt% B.
Eksempel VI
En blanding som var nøyaktig lik den som er beskrevet i eksempel IV ble anbrakt inne i en tykkvegget jerndigel isteden-for et kobbersmiestykke. Hulrommet inne i jerndigelen målte også 10 cm i diameter og var 35 cm langt. Jerndigelens ytterside var
25 cm i diameter og 50 cm lang. Etter tenning av satsen nådde
jerndigelen 110°C etter 2,5 minutter. CaF2~slaggfasen ble godt skilt fra Tbg 27D^0 73Fel 9~le9erin9sfasen' °9 det ^ le oppnådd et legeringsutbytte på 95%.
Ved analyse viste legeringen seg å inneholde 97 ppm 02, 13 0 ppm N2, 40 ppm H2 og 500 ppm C. Legeringen inneholdt 14,5 vekt% Tb, 3 5,5 vekt% Dy og 50,5 vekt% Fe.
Som det fremgår av beskrivelsen og eksemplene ovenfor er det med fremgangsmåten ifølge oppfinnelsen frembrakt en effek-tiv, hurtig og relativt rimelig fremgangsmåte til fremstilling av legeringer av sjeldne jordmetaller og jern.

Claims (7)

1. Fremgangsmåte til fremstilling av legeringer av sjeldne jordmetaller og jern, hvor minst ett sjeldent jordmetallfluorid blandes med et jernfluorid til dannelse av en blanding, og kalsiummetall tilsettes til blandingen til dannelse av en reaksjonsblanding, karakterisert ved at det anvendes en mengde kalsium som er minst den støkiometriske mengde som er nødvendig for fullstendig reduksjon av fluoridene til metallet, at reaksjonsblandingen oppvarmes i en forseglet beholder under reduserende betingelser til en temperatur som er tilstrekkelig til at fluoridene i blandingen reagerer med kalsiummetallet til dannelse av en metallegering og en kalsiumfluoridslagg, hvorved mengden jernfluorid i reaksjonsblandingen bevirker utvikling av tilstrekkelig varme til at reduksjonsreaksjonen blir fullstendig, samt at metallegeringen avslagges for oppnåelse av legeringen av sjeldne jordmetaller og jern.
2. Fremgangsmåte i samsvar med krav 1, karakterisert ved at reaksjonsblandingen oppvarmes til minst 1600°C.
3. Fremgangsmåte i samsvar med krav 1 eller 2, karak-terisert ved at det som jernfluorid anvendes jern-III-fluorid og/eller jern-II-fluorid.
4. Fremgangsmåte i samsvar med krav 5, karakterisert ved at det anvendes en reaksjonsblanding som inneholder et 10 prosents overskudd utover den støkiometriske mengde kalsium som er nødvendig for fullstendig reduksjon av fluoridene.
5. Fremgangsmåte i samsvar med et av kravene 1-4, karakterisert ved at metallegeringen etter av-slagging smeltes for å fjerne rester av kalsiumfluorid og kalsiummetall fra legeringen.
6. Fremgangsmåte i samsvar med et av kravene 1-5, karakterisert ved at ytterligere renset metall tilsettes til legeringen under smeltingen for å justere forholdet mellom metallene i legeringen.
7. Fremgangsmåte i samsvar med et av kravene 1-5, karakterisert ved at det som sjeldent jord-metallf luorid anvendes et fluorid av lantan, praseodym, erbium, dysprosium, neodym, terbium, holmium eller samarium.
NO864106A 1985-10-28 1986-10-15 Fremgangsmaate til fremstilling av legeringer av sjeldne jordmetaller og jern NO169665C (no)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US06/791,972 US4612047A (en) 1985-10-28 1985-10-28 Preparations of rare earth-iron alloys by thermite reduction

Publications (4)

Publication Number Publication Date
NO864106D0 NO864106D0 (no) 1986-10-15
NO864106L NO864106L (no) 1987-04-29
NO169665B true NO169665B (no) 1992-04-13
NO169665C NO169665C (no) 1992-07-22

Family

ID=25155411

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO864106A NO169665C (no) 1985-10-28 1986-10-15 Fremgangsmaate til fremstilling av legeringer av sjeldne jordmetaller og jern

Country Status (7)

Country Link
US (1) US4612047A (no)
CA (1) CA1275810C (no)
DE (1) DE3636643A1 (no)
FR (1) FR2592394B1 (no)
GB (1) GB2182678B (no)
NO (1) NO169665C (no)
SE (1) SE500699C2 (no)

Families Citing this family (17)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE3627775A1 (de) * 1986-08-16 1988-02-18 Demetron Verfahren zur herstellung von targets
FR2607520B1 (fr) * 1986-11-27 1992-06-19 Comurhex Procede d'elaboration par metallothermie d'alliages purs a base de terres rares et de metaux de transition
GB2238797A (en) * 1989-12-08 1991-06-12 Philips Electronic Associated Manufacture of rare-earth materials and permanent magnets
US5073337A (en) * 1990-07-17 1991-12-17 Iowa State University Research Foundation, Inc. Rare earth/iron fluoride and methods for making and using same
US5174811A (en) * 1990-10-01 1992-12-29 Iowa State University Research Foundation, Inc. Method for treating rare earth-transition metal scrap
US5087291A (en) * 1990-10-01 1992-02-11 Iowa State University Research Foundation, Inc. Rare earth-transition metal scrap treatment method
US5129945A (en) * 1990-10-24 1992-07-14 The United States Of America As Represented By The Secretary Of The Interior Scrap treatment method for rare earth transition metal alloys
US5188711A (en) * 1991-04-17 1993-02-23 Eveready Battery Company, Inc. Electrolytic process for making alloys of rare earth and other metals
US5238489A (en) * 1992-06-30 1993-08-24 The United States Of America As Represented By The Secretary Of The Interior Leaching/flotation scrap treatment method
US6273966B1 (en) * 1998-12-03 2001-08-14 Etrema Products, Inc. High performance rare earth-transition metal magnetostrictive materials
US9147524B2 (en) 2011-08-30 2015-09-29 General Electric Company High resistivity magnetic materials
DE102012218498A1 (de) * 2012-10-11 2014-04-17 Siemens Aktiengesellschaft Dynamoelektrische Maschine mit einem mehrpoligen Rotor mit Permanentmagneten und deren Herstellung
US9771634B2 (en) 2014-11-05 2017-09-26 Companhia Brasileira De Metalurgia E Mineração Processes for producing low nitrogen essentially nitride-free chromium and chromium plus niobium-containing nickel-based alloys and the resulting chromium and nickel-based alloys
US10041146B2 (en) 2014-11-05 2018-08-07 Companhia Brasileira de Metalurgia e Mineraçäo Processes for producing low nitrogen metallic chromium and chromium-containing alloys and the resulting products
RU2596563C1 (ru) * 2015-04-23 2016-09-10 Федеральное государственное унитарное предприятие "Всероссийский научно-исследовательский институт авиационных материалов" (ФГУП "ВИАМ") Способ получения магнитотвердого материала
CN108517457B (zh) * 2018-05-15 2021-01-08 鞍钢股份有限公司 一种含稀土合金的制备方法
CN111777080B (zh) * 2020-07-28 2022-06-07 辽宁中色新材科技有限公司 一种铝热法生产钨的硼化物的方法

Family Cites Families (6)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
JPS5112443B1 (no) * 1965-12-13 1976-04-20
GB1579978A (en) * 1977-07-05 1980-11-26 Johnson Matthey Co Ltd Production of yttrium
LU83361A1 (de) * 1981-05-13 1983-03-24 Alloys Continental Sa Verfahren zum erhoehen der ausbeuten im rahmen von metallothermischen prozessen
JPS5873734A (ja) * 1981-07-09 1983-05-04 Mitsui Mining & Smelting Co Ltd 希土類金属合金の製造方法
FR2551769B2 (fr) * 1983-07-05 1990-02-02 Rhone Poulenc Spec Chim Alliages de neodyme et leur procede de fabrication
FR2555611B1 (fr) * 1983-11-25 1986-04-18 Rhone Poulenc Spec Chim Procede de preparation d'alliages d'aluminium et de terres rares

Also Published As

Publication number Publication date
SE8604482L (sv) 1987-04-29
SE500699C2 (sv) 1994-08-08
GB2182678A (en) 1987-05-20
FR2592394A1 (fr) 1987-07-03
GB8624573D0 (en) 1986-11-19
NO864106L (no) 1987-04-29
GB2182678B (en) 1989-09-20
CA1275810C (en) 1990-11-06
US4612047A (en) 1986-09-16
DE3636643A1 (de) 1987-04-30
NO864106D0 (no) 1986-10-15
SE8604482D0 (sv) 1986-10-21
NO169665C (no) 1992-07-22
FR2592394B1 (fr) 1989-06-02

Similar Documents

Publication Publication Date Title
NO169665B (no) Fremgangsmaate til fremstilling av legeringer av sjeldne jordmetaller og jern
US7404941B2 (en) Medium purity metallurgical silicon and method for preparing same
US8329133B2 (en) Method and apparatus for refining metallurgical grade silicon to produce solar grade silicon
US11230751B2 (en) Processes for producing low nitrogen metallic chromium and chromium-containing alloys and the resulting products
US4216010A (en) Aluminum purification system
Kroll et al. Ductile zirconium from zircon sand
KR20170087867A (ko) 저질소, 본질적으로 질화물을 함유하지 않는 크롬 및 크롬과 니오븀-함유 니켈계 합금의 제조 방법 및 수득된 크롬 및 니켈계 합금
US4786319A (en) Proces for the production of rare earth metals and alloys
US4446120A (en) Method of preparing silicon from sodium fluosilicate
US4767455A (en) Process for the preparation of pure alloys based on rare earths and transition metals by metallothermy
US2950962A (en) Reduction of fluoride to metal
US3425826A (en) Purification of vanadium and columbium (niobium)
Sharma Neodymium production processes
US5174811A (en) Method for treating rare earth-transition metal scrap
Spedding et al. Production of pure rare earth metals
US3597192A (en) Preparation of tantalum metal
US4177059A (en) Production of yttrium
US4375371A (en) Method for induction melting
Gilbert et al. Forging of Arc-Melted Chromium
Biswas et al. Synthesis of neodymium aluminide by aluminothermic reduction of neodymium oxide
RU2082793C1 (ru) Способ получения гафния
Murad et al. Preparation of Neodymium Metal by Pyro-Metallurgical Process Using Fluoride Salt
SU1444383A1 (ru) Способ получени фосфористой меди
RU980446C (ru) Способ получени лигатур гафни с никелем
NO863566L (no) Fremgangsmaate til fremstilling av en jern-bor-silisiumlegering.