NO161392B - Skinnepens. - Google Patents

Skinnepens. Download PDF

Info

Publication number
NO161392B
NO161392B NO851987A NO851987A NO161392B NO 161392 B NO161392 B NO 161392B NO 851987 A NO851987 A NO 851987A NO 851987 A NO851987 A NO 851987A NO 161392 B NO161392 B NO 161392B
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
rail
tongue
rails
force
tongue rails
Prior art date
Application number
NO851987A
Other languages
English (en)
Other versions
NO161392C (no
NO851987L (no
Inventor
Heinz Kopilovitsch
Original Assignee
Voest Alpine Ag
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Voest Alpine Ag filed Critical Voest Alpine Ag
Publication of NO851987L publication Critical patent/NO851987L/no
Publication of NO161392B publication Critical patent/NO161392B/no
Publication of NO161392C publication Critical patent/NO161392C/no

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B61RAILWAYS
    • B61LGUIDING RAILWAY TRAFFIC; ENSURING THE SAFETY OF RAILWAY TRAFFIC
    • B61L5/00Local operating mechanisms for points or track-mounted scotch-blocks; Visible or audible signals; Local operating mechanisms for visible or audible signals
    • B61L5/10Locking mechanisms for points; Means for indicating the setting of points

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Railway Tracks (AREA)
  • Fats And Perfumes (AREA)
  • Train Traffic Observation, Control, And Security (AREA)
  • Spinning Or Twisting Of Yarns (AREA)
  • Mounting Components In General For Electric Apparatus (AREA)
  • Control Of Vehicles With Linear Motors And Vehicles That Are Magnetically Levitated (AREA)
  • Lock And Its Accessories (AREA)
  • Push-Button Switches (AREA)
  • Accommodation For Nursing Or Treatment Tables (AREA)
  • Machines For Laying And Maintaining Railways (AREA)

Description

Foreliggende oppfinnelse vedrører en skinnepens med stor radius, hvor tungeskinnene ved hjelp av en stillanordning kan omstilles til to endestillinger, hvor til enhver tid en tungespiss er i anlegg mot tilordnede stokkskinne, hvor det på tungeskinnene er anordnet en stillingssikringsanordning for sikring av tungeskinnenes stilling, hvilken omfatter minst én flerarmet hevarm som er forbundet med tungeskinnene, er svingbar om en stasjonær dreieakse og er belastet med et kraftlagrende organ og som kan betjenes ved hjelp av tungeskinnene som kan omstilles av stillingssikringsanordningen, hvor effektlinjen av kraften til det kraftlagrende organ, som spesielt dannes av en trykkfjær, i de to endestillinger av hevarmen ligger på forskjellige sider av dennes svingeakse.
Særlig ved sporveksler med stor radius vil lengden og elastisiteten av tungeskinnene hindre sikring av den korrekte stilling av tungeskinnene i pensens mellomområder, hhv. midtområder. Derfor er det også fare for at den indre avstand mellom den tungeskinne som ikke er i anlegg og stokkskinnen i disse områder er for liten for fri passasje av hjulenes sporkranser. Dette farer til skade på spor-kransene og kan dessuten føre til avsporinger.
En skinnepens av den innledningsvis nevnte type er kjent fra US patent nr. 2 906 477. Her dreier det seg om en innret-ning hvor tungespissene skal holdes i en bestemt stilling. Videre er siktemålet å sikre tungeskinnespissen i anleggs-stilling på en slik måte at denne holdes uten fjærkraft. Anleggsstillingen skal kunne oppnås med andre midler enn en fjær, og for dette formål foreslås det en såkalt dødpunkts-låsing. Her skal den flerarmede hevarm, som er forbundet med tungeskinnens ende ved hjelp av en stang, innta en slik dreiestilling at den ligger i flukt med stangen som er forbundet med tungeskinneenden. 4Ved en slik utformning blir en rekke problemer hverken berørt eller løst. Spesielt er det ikke uten videre klart hvorledes det er mulig å foreta en skifting eller omstilling av tungeskinnene til den andre stilling uten ytterligere forholdsregler. Dødpunktslåsning-en fører nemlig til at en slik skifting av tungeskinneendene blokkeres. En omstilling synes således kun å være mulig ved hjelp av en komplisert etterløpsstyring av forskyvningsbe-vegelsen, hvor den flerarmede hevarm bringes ut av sin strukne stilling. Avlange hull synes å være anordnet for å utligne forskjellen i bevegelsesvei mellom de to skinner betinget av vinklingen av den trearmede hevarm. Med slike avlange hull vil det ikke være mulig å oppnå et eksakt definert anslag for tungeskinnenes avstand i pensens middel-område.
For å avhjelpe disse mangler og ulemper foreslås det ifølge oppfinnelsen at stillingssikringsanordningen er anordnet på et mellomområde av tungeskinnenes lengde, spesielt i midtområdet av disse, og at endestillingen av hevarmen som bestemmer avstanden mellom den tungeskinne som ikke er i anlegg og stokkskinnen, bestemmes av et fra stokkskinnen adskilt anslag som samvirker med hevarmen og er stasjonært, eventuelt justerbart.
Spesielt ved skinnepenser med stor radius, dvs. skinnepenser som er egnet for høyere kjørehastigheter, er det en stor fordel at stillingssikringsanordningen er anordnet i mellom-området av tungeskinnene. Herved blir det lettere å opp-rettholde de nødvendige avstander og spesielt minsteavstan-den mellom den fraliggende penstunge og stokkskinnen. Videre er det av vesentlig betydning for opprettholdelse av den nødvendige minsteavstand i tungeskinnenes mellomområde at de tilsvarende avstander sikres ved hjelp av anslag som er adskilt fra stokkskinnene.
Ifølge en fordelaktig utførelse av oppfinnelsen omfatter
stillingssikringsanordningen to to-armede vinkelarmer, hvis ene arm er hengslet til hver sin tungeskinne. Videre er det fordelaktig at armene av de to vinkelarmer er avstøttet mot ett enkelt, felles kraftlagrende organ.
Ved omstilling av pensen, svinger de to vinkelarmer i forskjellige dreieretninger. Det kraftlagrende organs støttepunkter forskyver seg således i motsatt retning. Dermed vil vinklene som omslutter det kraftlagrende organs kraftretning med de to vinkelarmers armer som påvirker det kraftlagrende organ i vinkelarmenes endestillingér, bli forstørret og de to vinkelarmene vil bli holdt i sine endestillingér med større sikkerhet. Denne økte sikkerhet er av vesentlig betydning når tungeskinnene i et mellomområde skal holdes i sine stillinger utelukkende ved hjelp av vinkelarmene. Ved en slik utførelse må vinkelarmene være anordnet mellom skinnene, da de samvirker med hverandre via fjærorganet. Når hver vinkelarm er avstøttet mot et stasjonært motlager ved hjelp av et separat kraftlagrende organ, kan vinkelarmene også være anordnet utenfor skinnene, på begge sider av sporet.
I tegningene er oppfinnelsen illustrert ved hjelp av skjematiske utførelseseksempler.
Fig. 1 er et oppriss av skinnepensen og fig. 2-6 viser forskjellige utførelser av stillingssikringsanordningen i oppriss og i større målestokk.
I fig. 1 er hele skinnepensområdet vist i oppriss. 1 og 2 er de to stokkskinnene, 3 og 4 er de to tungeskinnene. I tungeområdet A vil enten tungespissen av tungeskinnen 3 være i anlegg mot stokkskinnen 1 eller tungespissen av tungeskinnen 4 vil være i anlegg mot stokkskinnen 2, avhengig av pensens stilling. Omstilling av pensen skjer på vanlig måte fra en stillanordning (ikke vist), som danner en klemmelås og påvirker tungeskinnene 3 og 4 i tungespissområdet A. På grunn av tungeskinnenes elastisitet er tungeskinnenes stilling i pensens mellomområder ikke sikret ved penser med stor radius. Derfor er det i et mellomområde hhv i midtområdet av pensens hhv tungeskinnenes stilling anordnet en stillingssikringsanordning B, som bestemmer tungeskinnenes stilling i dette om-i
råde.
Denne stillingssikringsanordning B er vist i større målestokk i fig. 2. Også her er stokkskinnene betegnet med 1 og 2 og tungeskinnene med 3 og 4. Mellom stokkskinnene er en plate 5 fiksert på svillene. Platen bærer svingeakser 6, på hvilke vinkelarmer 7 og 8 er svingbart anordnet. Endene av armene 9 og 10 er via lengdejusterbare stenger 11 hengslet til tungeskinnene. Armene 12 og 13 er avstøttet mot hverandre ved hjelp av et kraftlagrende organ i form av en trykkfjær 14.
I fig. 2 er tungeskinnen 4 ikke i anlegg mot stokkskinnen 2. Passasjen mellom stokkskinnen 2 og tungeskinnen 4 er betegnet med 15. Tungespissen til tungeskinnen 3 er i anlegg mot stokkskinnen 1. Endestillingen av vinkelarmen 8, som bestemmer den største passasje 15 mellom stokkskinnen 2 og tungeskinnen 4, er bestemt av et anslag 16. Endestillingen av vinkelarmen 7 er på tilsvarende måte bestemt av et anslag 17. Aksene 6 og anslagene 16 og 17 er stasjonært anordnet på platen 5, som i sin tur er festet til de ikke viste svillene.
Ved omstilling av pensen vil armene 9 og 10 føres med av stengene 11. Vinkelarmene 7 og 8 blir svingt og tungeskinnen 3 blir løftet bort fra stokkskinnen 1, samtidig som tungeskinnen 4 blir ført til anlegg mot stokkskinnen 2. Dermed oppstår en stilling som er et speilbilde av den stilling som er vist i fig. 2. Det kraftlagrende organ 14 står nå skrått i den andre stillingen, og ved overgangen til denne nye stilling overskrider det kraftlagrende organ 14 vippestillingen, hvor det ligger på linje med armene 12 og 13 og derfor er komprimert til minste størrelse. I denne skiftede stilling er armen 12 i anlegg mot anslag 17 og armen 13 er løftet bort fra anslag 16.
Da armene 12 og 13 ved hjelp av det kraftlagrende organ 14 til enhver tid er presset mot et av anslagene 16 og 17 (i den stilling som er vist i tegningen er armen 13 presset mot anslaget 16), blir også den trangeste passasje 15 mellom stokkskinnen 2 og tungeskinnen 4 begrenset av vinkelarmene 7 og 8 i samvirke med det kraftlagrende organ 14, og det er sikringen av denne trangeste passasje som er avgjørende for at hjulenes sporkranser skal kunne kjøre ubehindret over stokkskinnene 1 og 2.
Ved omstilling av pensen vil således endene hhv hengslingsstedene 18 og 19 til armene 12 og 13 beveges i motsatt retning. Dermed vil vinkelen som omslutter effektlinjen 20 for kraften til det kraftlagrende organ 14 med armene 12 og 13, bli vesentlig større enn om det kraftlagrende organ 14 var stasjonært avstøttet, og endestillingen av vinkelarmene 7 og 8, som bestemmer passasjen 15 mellom stokkskinnen og tungeskinnen, blir overholdt med den største sikkerhet. 21 er et teleskopisk rør som hindrer utbuling av trykkfjæren 14 som utgjør det kraftlagrende organ.
Ved anordningen ifølge fig. 3 er stillingen av tungeskinnene 3 og 4 i forhold til stokkskinnene 1 og 2 igjen bestemt av vinkelarmer 7 og 8. Armene 9 og 10 påvirker tungeskinnene 3 og 4 via et regulerbart stangsystem 22 ved 23. Armene 12 og 13 blir igjen påvirket av kraftlagrende organer 24. Disse kraftlagrende organer 24 er imidlertid her av-
støttet mot motlagre 27 som er stasjonært festet på plater 25 festet til svillene 26.
De to tungeskinnene kan være forbundet med hverandre ved hjelp av en stang 30 som eventuelt er lengdejusterbar. Når en av tungeskinnene 3 eller 4 i dette område til enhver tid er i anlegg mot en av stokkskinnene 1 eller 2, kan anslagene 29 erstattes av forbindelsesstangen 30.
Ved utførelseseksemplet ifølge fig. 3 er platene 2 5 med vinkelarmene 7 og 8 anordnet utenfor sporet på begge sider av dette. Disse platene 2 5 med vinkelarmene 7 og 8 kan dog også være anordnet i sporet.
Ved anordningen ifølge fig. 4 omfatter stillingssikringsanordningen en toarmet hevarm 31, 32, som er svingbar om en stasjonær akse 33. Mot et stasjonært motlager 34 er et kraftlagrende organ 35 i form av en fjær svingbart avstøt-tet, og hevarmen 32 er avstøttet mot det kraftlagrende organ. Hevarmen 31 påvirker en forbindelsesstang 36, som er hengslet til de to tungeskinnene 3 og 4. Når tungeskinnene 3 og 4 beveges mot høyre fra den stilling som er vist i tegningen, kommer hevarmen 31 i stilling 31', hevarmen 32 i stilling 32' og det kraftlagrende organ 35 i stilling 35'. Tungeskinnen 4 kommer da til anlegg mot stokkskinnen 4. Tungeskinnens stilling bestemmes til enhver tid av kraften til det kraftlagrende organ 35 og av anlegget av den aktuelle tungeskinne 3 og 4 mot tilhørende stokkskinne 1, 2. Da forbindelsesstangen 36 er stiv, omfatter hengslingsstedet 37
et avlangt hull 38.
Ved anordningen ifølge fig. 5 er stillingssikringsanordningen dannet av en trearmet hevarm, som er svingbar rundt et stasjonært motlager 39. Til denne trearmede hevarm er det ved 40 hengslet en stang 41, som er hengslet til tungeskinnen 3. Ved 42 er en forbindelsesstang 43 hengslet som også er hengslet til tungeskinnen 4. Til hevarm 44 er odet også her hengslet et kraftlagrende organ 45, som er avstøttet svingbart mot et stasjonært motlager 46. Ved omstilling av tungeskinnene 3, 4 fra den viste stilling mot høyre vil hengslingsstedene 40 igjen komme i stilling 40', hengslingsstedene 42 vil komme i stilling 42', hevarmen 44 kommer i stilling 44' og det kraftlagrende organ 45 kommer i stilling 45'. Anslaget som bestemmer endestillingen dannes av den tungeskinne 3 eller 4 som til enhver tid er i anlegg mot til-hørende stokkskinne 1 eller 2.
Ved den anordning som er vist i fig. 6 omfatter stillingssikringsanordningen en rettlinjet, to-armet hevarm 47, 48, som er svingbar om en stasjonær akse 49. 50 er en stiv forbindelsesstang, som er hengslet til tungeskinnene 3 og 4 ved 51 hhv 52. Hevarmen 47 er hengslet til forbindelsesstangen 50 ved hjelp av et avlangt hull ved 53. Hevarmen 48 påvirkes igjen av det kraftlagrende organ 55, som er svingbart avstøt-tet mot et stivt motlager 54 og som etter overskridelse av vippestillingen presser tungeskinnen 3 eller 4 mot tilhøren-de stokkskinne 1 eller 2.

Claims (2)

1. Skinnepens, spesielt skinnepens med stor radius, hvor tungeskinnene (3, 4) ved hjelp av en stillanordning kan omstilles til to endestillingér, hvor til enhver tid en tungespiss er i anlegg mot tilordnede stokkskinne (1, 2), hvor det på tungeskinnene (3, 4) er anordnet en stillingssikringsanordning (B) for sikring av tungeskinnenes (3, 4) stilling, hvilken omfatter minst én flerarmet hevarm (7, 8; 31, 32; 44; 47, 48) som er forbundet med tungeskinnene (3, 4), er svingbar om en stasjonær dreieakse (6;
33; 39; 49) og er belastet med et kraftlagrende organ (14;
24; 35; 45; 55) og som kan betjenes ved hjelp av tungeskinnene (3,' 4) som kan omstilles av stillingssikringsanordningen (B), hvor effektlinjen (20) av kraften til det kraftlagrende organ, som spesielt dannes av en trykkfjær (14; 24; 35; 45; 55), i de to endestillingér av hevarmen (7, 8; 31, 32; 44; 47, 48) ligger på forskjellige sider av dennes svingeakse (6; 33; 39; 49), karakterisert ved at stillingssikringsanordningen (B) er anordnet på et mellomområde av tungeskinnenes (3, 4) lengde, spesielt i midtområdet av disse, og at endestillingen av hevarmen (7, 8; 31, 32; 44; 47, 48), som bestemmer avstanden mellom den tungeskinne (3, 4) som ikke er i anlegg og stokkskinnen (1, 2), bestemmes av et fra stokkskinnen adskilt anslag (16, 17; 29) som samvirker med hevarmen og er stasjonært, eventuelt justerbart.
2. Skinnepens som angitt i krav 1, karakterisert ved at stillingssikringsanordningen (B) omfatter to to-armede vinkelarmer (7, 8), hvis ene arm (9, 10) er hengslet til hver sin tungeskinne (3, 4).
3- Skinnepens som angitt i krav 2, karakterisert ved at armene (12, 13) av de to vinkelarmer (7, 8) er avstøttet mot ett enkelt, felles kraftlagrende organ (14).
NO851987A 1984-05-17 1985-05-15 Skinnepens. NO161392C (no)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
AT0163384A AT379834B (de) 1984-05-17 1984-05-17 Gleisweiche

Publications (3)

Publication Number Publication Date
NO851987L NO851987L (no) 1985-11-18
NO161392B true NO161392B (no) 1989-05-02
NO161392C NO161392C (no) 1989-08-09

Family

ID=3517636

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO851987A NO161392C (no) 1984-05-17 1985-05-15 Skinnepens.

Country Status (15)

Country Link
EP (1) EP0162038B1 (no)
AT (1) AT379834B (no)
BG (1) BG48456A3 (no)
DD (1) DD234046A5 (no)
DE (1) DE3577333D1 (no)
FI (1) FI81646C (no)
GR (1) GR851176B (no)
HR (1) HRP921299B1 (no)
HU (1) HU190558B (no)
NO (1) NO161392C (no)
PL (1) PL252806A1 (no)
PT (1) PT80268B (no)
RO (1) RO91982B (no)
SI (1) SI8510832A (no)
YU (1) YU46370B (no)

Families Citing this family (7)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US5266162A (en) * 1990-12-13 1993-11-30 Societe Francaise Hoechst Process for coating papers and its use in flexographic printing
FI94975C (fi) * 1992-11-17 1995-11-27 Railex Oy Vaihderakenne
US6290189B1 (en) * 1996-06-11 2001-09-18 SCHWIHAG GESELLSCHAFT FüR EISENBAHNOBERBAU MBH Switching device for switch tongues
GB2336615A (en) * 1998-04-24 1999-10-27 F H Limited Actuator for a rail switch and crossing system
CN103088720B (zh) * 2011-11-08 2015-05-20 张振坤 外锁道岔的防磨耗锁钩组件
DE102012017627B4 (de) * 2012-09-06 2022-08-04 Schwihag Ag Federwippe
CN112458801A (zh) * 2020-11-30 2021-03-09 张翔 尖轨位移补偿装置

Family Cites Families (5)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE381186C (de) * 1923-09-17 Louis Albert Pothion Vorrichtung zur Verhinderung einer Zugentgleisung auf einer teilweise geoeffneten Weiche
US2906477A (en) * 1954-10-22 1959-09-29 Ueda Takuji Tongue rail locking mechanism
DE1085895B (de) * 1958-06-26 1960-07-28 Adlerwerke Kleyer Ag H Abfuehlvorrichtung an Buchungsmaschinen zum Abtasten von Markierungen auf Kontenkarten
DE1530341C3 (de) * 1966-02-10 1975-07-03 Bielefelder Elektrotechnische Fabrik, Hanning & Kahl, 4800 Bielefeld Vorrichtung zum Umstellen von Rillen-Schienenweichen
DE2728413C3 (de) * 1977-06-24 1980-07-31 Elektro-Thermit Gmbh, 1000 Berlin Verfahren zum Verstellen einer Weiche und Vorrichtung zur Durchführung des Verfahrens

Also Published As

Publication number Publication date
SI8510832A (en) 1996-08-31
NO161392C (no) 1989-08-09
YU46370B (sh) 1993-10-20
BG48456A3 (en) 1991-02-15
EP0162038B1 (de) 1990-04-25
YU83285A (en) 1987-10-31
PT80268B (pt) 1987-05-29
RO91982A (ro) 1987-06-30
HUT37471A (en) 1985-12-28
AT379834B (de) 1986-03-10
FI851961L (fi) 1985-11-18
HRP921299A2 (en) 1995-12-31
ATA163384A (de) 1985-07-15
EP0162038A2 (de) 1985-11-21
HRP921299B1 (en) 1999-12-31
NO851987L (no) 1985-11-18
FI81646C (fi) 1990-11-12
FI81646B (fi) 1990-07-31
FI851961A0 (fi) 1985-05-16
GR851176B (no) 1985-11-25
HU190558B (en) 1986-09-29
RO91982B (ro) 1987-07-01
PT80268A (en) 1985-05-01
EP0162038A3 (en) 1986-10-08
DE3577333D1 (de) 1990-05-31
DD234046A5 (de) 1986-03-19
PL252806A1 (en) 1985-12-03

Similar Documents

Publication Publication Date Title
NO161392B (no) Skinnepens.
EP2244118B1 (de) Vorsatzhalterung für Operationsmikroskop
US9351878B2 (en) Safety mechanism for laser treatment apparatus
NO152304B (no) Opphengingsanordning for doerfloeyen i en utsvingbar skyvedoer for kjoeretoeyer, saerlig skinnekjoeretoeyer
CA2555738A1 (en) Locking device for the fixation of a lid
US11226174B1 (en) Sight adjuster
CN110485495A (zh) 一种抓斗纠偏装置及成槽机
FI63110B (fi) Anordning vid arbetslampor
NO177193B (no) Kjörbar sporpakkemaskin
DE2422705C2 (de) Binokularanordnung für ein Mikroskop zur Anpassung an unterschiedliche Augenabstände
US4210197A (en) Lifting-table-guide arrangement
DK167669B1 (da) Omstillingsindretning til drejelige skinner eller bevaegelige hjertestykker i krydsningsomraadet for et sporskifte
JPH0760220B2 (ja) マニピユレ−タ付倒立型顕微鏡
NO132650B (no)
US4591245A (en) Focusing arrangement for a reflecting telescope
JP2532164Y2 (ja) 双眼鏡筒を備えた顕微鏡
US3124880A (en) Rantsch
ITRM950819A1 (it) Supporto oscillante auto posizionante per macchine curvatubi
GB2052131A (en) Tangential tracking arrangements for record player
NO143087B (no) Toerrklosett.
NO148742B (no) Parallellfoering for en sekkestolsoeyle for en ventilsekk-fyllemaskin
CA1233806A (en) Foldable music stand
CN218003844U (zh) 一种具有单轴传动实现观察跟踪的天文望远镜
CN208846004U (zh) 一种法学教学投影装置
US55515A (en) Improved boom-connection for masts

Legal Events

Date Code Title Description
MM1K Lapsed by not paying the annual fees

Free format text: LAPSED IN NOVEMBER 2002