NO138753B - Innretning til fremstilling av kuler av smeltet metall, saerlig av sink, kadmium eller tinn, henholdsvis av legeringer som inneholder aluminium, kadmium, kobber, magnesium, titan, sink eller tinn - Google Patents

Innretning til fremstilling av kuler av smeltet metall, saerlig av sink, kadmium eller tinn, henholdsvis av legeringer som inneholder aluminium, kadmium, kobber, magnesium, titan, sink eller tinn Download PDF

Info

Publication number
NO138753B
NO138753B NO741020A NO741020A NO138753B NO 138753 B NO138753 B NO 138753B NO 741020 A NO741020 A NO 741020A NO 741020 A NO741020 A NO 741020A NO 138753 B NO138753 B NO 138753B
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
virus
medium
cadmium
zinc
spots
Prior art date
Application number
NO741020A
Other languages
English (en)
Other versions
NO741020L (no
NO138753C (no
Inventor
Cesare Astengo
Original Assignee
Pertusola Soc Mineraria
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Pertusola Soc Mineraria filed Critical Pertusola Soc Mineraria
Publication of NO741020L publication Critical patent/NO741020L/no
Publication of NO138753B publication Critical patent/NO138753B/no
Publication of NO138753C publication Critical patent/NO138753C/no

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B22CASTING; POWDER METALLURGY
    • B22DCASTING OF METALS; CASTING OF OTHER SUBSTANCES BY THE SAME PROCESSES OR DEVICES
    • B22D15/00Casting using a mould or core of which a part significant to the process is of high thermal conductivity, e.g. chill casting; Moulds or accessories specially adapted therefor
    • B22D15/04Machines or apparatus for chill casting

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Manufacture Of Metal Powder And Suspensions Thereof (AREA)
  • Molds, Cores, And Manufacturing Methods Thereof (AREA)
  • Manufacture And Refinement Of Metals (AREA)

Description

Fremgangsmåte for dyrkning av vanlig forkjølelsesvirus.
Denne oppfinnelse angår en fremgangsmåte for dyrkning av vanlig for-kjølelsesvirus som kan anvendes ved fremstillingen av en vaksine som kan gi en grad av immunitet mot vanlig forkjølelse.
Det har hittil ikke vært praktisk mu-lig å dyrke vanlig forkjølelsesvirus in vitro.
Det er nå blitt funnet at vanlig for-kjølelsesvirus kan bli dyrket in vitro under spesielle forhold som avviker fra de som vanligvis blir brukt ved virusdyrkning i levende celler.
Dyrkingen av vanlig forkjølelsesvirus
er spesielt av betydning siden den kan danne grunnlaget for en vaksine som ved innsprøytning vil gi en viss grad av immunitet til den vaksinerte person mot vanlig forkjølelse.
Det er nå blitt funnet at dyrkingen av
vanlig forkjølelsesvirus er — i det minste i de første trinn •— bestemt av valget av spesielle temperatur- og pH-forhold som avviker fra dem som vanligvis nyttes ved virusdyrkning.
Det er således blitt funnet at vanlig
forkjølelsesvirus som fås direkte fra mennesket, bør inkuberes i nyrevev eller celler fra primater ved en temperatur under den som ellers kommer i betraktning, og i et engere område av pH-verdien.
Oppfinnelsen fremskaffer altså en fremgangsmåte for fremstilling av et pro-dukt som kan bli anvendt som et vaksine-mellomprodukt eller for eksperimentelle formål hvori et saltmedium som egner seg for vevsdyrking og som inneholder levende nyrevev eller celler fra primater blir innpodet med stoffer som inneholder i det minste en stamme av vanlig forkjølelses-virus fra mennesker hvoretter mediet blir inkubert ved en temperatur av fra 30° C til 36° C ved en pH mellom 6,4 og 7,4 inn-til viruset har formert seg i mediet.
Inkubasjonstrinnet bør utføres under relativ bevegelse av dyrkningsmediet i forhold til vevet eller cellene, fortrinnsvis ved rulling av karet som inneholder dyrkningsmediet og vevet eller cellene.
Fortrinnsvis er pH mellom 6,8 og 7,2. Saltmediet som anvendes, er fortrinnsvis et som er isotonisk, f. eks. Parker's medium 199 eller Hank's saltmedium tilsatt f. eks. en del av et enzymhydrolyse-produkt av lactalbumin.
I et hvert tilfelle bør det anvendte medium være slik at det understøtter veksten in vitro av de levende animalske celler eller vev.
Virusinfisert stoff kan oppnås direkte fra mennesket ved f. eks. neseutspyling eller gurgling. Disse stoffer kan inneholde ytterligere virusorganismer, og det foretrekkes at dyrkningsmediet inneholder ett eller flere antibiotika for å drepe disse. Det foretrekkes derfor å anvende et medium som inneholder passende mengder av penicillin og streptomycin og et egnet antifungisk middel, f. eks. mycostatin.
Det levende animalske celle- eller vevsmateriale ved dyrkingen er fortrinnsvis i form av et enkelt lag av celler som formerer seg i saltoppløsningen. Det er blitt funnet at med hensyn til i det minste flertallet av stammene av vanlig forkjø-lelsesvirus blir de beste resultater oppnådd når cellene er fra nyrene i mennes-kefoster som fjernes fra gravide kvinner i tredje til fjerde måned ved keisersnitt. Visse stammer av vanlig forkjølelsesvirus er blitt funnet å formere seg under de ovenfor nevnte forhold når cellematerialet eller vevet stammer fra nyrene hos aper, f. eks. arter av Macacus, f. eks. Rhesus- og cynomolgusaper.
Det er av stor betydning å være i stand til å studere viruspreparater som er fremstilt ifølge den foreliggende oppfinnelse for å justere den relative styrke av preparater som er fremstilt under vari-erende betingelser. Det er også av betydning å ha en slik justeringsmetode som kan bli anvendt som en kontrollmetode ved fremstillingen av vaksine eller vaksine-mellomprodukt.
Det er nå blitt funnet at den cytopatiske virkning som oppstår hos vanlige for-kjølelses viruspartikler ved inkubasjon med levende animalske celler i et passende medium, fremskaffer en metode til å justere styrken av et bestemt preparat. Når inkubasjonen blir utført i overensstemmelse med forholdene ifølge den foreliggende oppfinnelse, forårsaker den cytopatiske virkning av sykdomsdannende viruspartikler dannelsen av flekker (også kalt fokale lesjoner), som lett kan ses under mikro-skopet. Etter en viss inkubasjonstid begyn-ner flekker å opptre i cellelaget som et re-sultat av virkningen av individuelle sykdomsdannende viruspartikler som kulturen opprinnelig ble innpodet med. Disse flekker blir i dette krav kalt primære flekker. Under inkubasjonen produserer cellene selv ytterligere mengder av virus som med tiden sprer seg gjennom cellelaget og forårsaker dannelsen av hva som betegnes sekundære flekker. Det er bare antallet av primære flekker som angir styrkegrad av det anvendte viruspreparat.
Det er innlysende at ikke alle stammer av vanlig forkjølelsesvirus vil vokse i det ovenfor beskrevne medium, men det kan lett bestemmes om en spesiell stamme er passende ved å prøve den på følgende måte: Viruset blir inkubert som beskrevet ovenfor, og cellematerialet blir betraktet under et mikroskop når et vesentlig antall av primære flekker er blitt dannet, men før dannelsen av sekundære flekker, og antallet av primære flekker blir opptalt.
Det passende tidspunkt ved hvilket observasjonen må gjøres for å telle primære, flekker, kan ikke bestemmes med nøyaktighet da det vil avhenge i ethvert gitt tilfelle av det anvendte cellemateri-ale, den virusstamme som blir prøvet, og dens styrkegrad og dyrkningsforholdene. Den optimale tid for observasjon kan vari-ere fra to til tolv dager (f. eks. 5 eller 6 dager) eter inkubasjonens begynnelse, men med erfaring kan man lett bestemme den optimale tid. Under dannelsen av de primære flekker vil antallet av disse sam-menlignet med antallet av flekker som blir opptalt i et kontrollforsøk med en standardprøve av virus, angi den omtrent-lige styrkegrad av det prøvede preparat i forhold til standardpreparatet. Bestemmel-sen vil være mest nøyaktig på et tidspunkt når det maksimale antall av primærflekker er dannet og før dannelsen av sekundære flekker setter inn.
Den foreliggende oppfinnelse atskiller seg spesielt fra tidligere forslag for det første i temperaturen ved hvilken inkubasjonen blir utført (disse temperaturer er vesentlig under de som vanligvis anvendes ved vevsdyrking) og også i forbindelse med den anvendte pH.
Den foreliggende oppfinnelse angår spesielt det tilfelle at det anvendte medium inneholder et alkalimetall-bicarbo-nat, fortrinnsvis natriumbicarbonat, i en mengde av mellom 0.001 og 0.01 M, idet bicarbonatet fortrinnsvis er tilstede i en mengde av fra 0.002 til 0.005 M. Andre stoffer kan imidlertid bli brukt for å gi den ønskede pH i mediet, f. eks. en natriumfosfatpuffer, som gir pH-verdier på mellom 7.14 og 7.69 ved en sluttkonsentrasjon på 0.05 M i mediet. Den foretrukne temperatur er mellom 31° C og 35° C, f. eks. mellom 32 og 34° C. De beste resultater blir oppnådd ved tilnærmelsesvis 33° C, dvs. mellom 32,5 og 33,5° C.
Det er blitt funnet at ved dyrkingen av de virus som er nevnt ovenfor, er det mu-lig å oppnå et vandig medium som inneholder viruset eller virusene, og den vandige oppløsning kan bli skilt fra det faste materiale, f. eks. ved sentrifugering, etter inkubasjon fra 2 til 14 dager og fortrinnsvis 4 til 12 dager, og spesielt fra 6 til- 9 dager.
Når produktet i henhold til foreliggende oppfinnelse skal anvendes ved fremstillingen av en vaksine mot vanlig for-kjølelse, kan det være nødvendig å kon-sentrere antigenet i mediet, dvs. ved ultra-sentrifugering, dialyse eller ved gjennom-strømning i en ionevekslingkolonne. De følgende eksempler illustrerer oppfinnelsen: Eksempel 1.
En suspensjon av celler fra apenyrer ble fremstilt fra en opprinnelig kultur av vev fra apenyrer. Disse celler ble fortyn-net til en konsentrasjon av omtrent 60.000 pr. ml. i et medium som besto av 5 pst. kalveserum, 0,5 pst. lactalbuminhydrok-sat i Hank's saltoppløsning inneholdende 0,035 pst. av natriumbikarbonat, 100 enheter pr. ml. av penicillin og 100 mg av streptomycin. Volum på 0,5 ml. av denne suspensjon ble innført i rør i en rullemas-kin og ble inkubert i omtrent tre dager mens de var i ro. Mediet ble nå fjernet og erstattet med 1,5 ml. av et nytt medium som besto av 2 pst. av kalveserum, 0,25 pst. av lactalbumin og natriumbikarbonat og antibiotika som før. Til hver kultur ble tilsatt 0,2 ml. fra en neseutvaskning av en pasient eller en frivillig som var blitt be-smittet med HGP-stammen av forkjølel-sesvirus. Kulturen ble plassert i en rulleanordning i en inkubator ved 33° C. Ca. fem dager senere begynte nedbrytingen i cellelaget. Etter ca. 10 dager var nedbrytingen tydelig, og mediet inneholdt da det ble isolert, store mengder virus.
Eksempel 2.
Eksempel 1 ble gjentatt under anvendelse av en natriumfosfatpuffer som hadde en pH på 7,2 ved en sluttkonsentrasjon på 0,05 M. Det følgende eksempel beskriver hvordan prøvene på styrke kan bli utført.
Styrken av et preparat som inneholder HGP-virus, blir prøvet i vevskulturer under anvendelse av sekundære kulturer av celler fra rhesusnyrer. Mellom 30.000 og 40.000 celler blir innpodet i rør som er i ro og som inneholder 0,5 ml av et medium som består av 5 pst. kalveserum og 0,5 pst. av lactal-buminhydroksat (LAH) i Hank's saltopp-løsning inneholdende 0,03 pst. av natriumbikarbonat og 100 enheter av penicillin, 100 |ig av streptomycin og 20 enheter av mycostatin pr. ml. Etter en periode av stasjonær dyrking på fra 24 til 48 timer ved en temperatur på 36° C blir dyrkningsmediet fjernet og erstattet av 1,5 ml av et medium inneholdende 2 pst. av kalveserum og 0,25 pst. av lactalbuminhydroly-sat og som også inneholder de andre be-standdeler i det opprinnelige medium i de mengder som er angitt ovenfor. Kulturene blir deretter inokulert med et virusinne-holdende materiale enten øyeblikkelig eller innen en dag etter skiftingen av medium, og de innpodede kulturer blir inkubert ved 33° C i en rulleanordning under de forhold som er beskrevet i eksempel 1. De beste resultater blir oppnådd med me-dier som har en middel pH på 7,0—7,4. I en modifikasjon av denne metode kan den ønskede pH i mediet bli oppnådd ved anvendelse av i stedet for natriumbicarbonat, en natriumfosfatpuffer av pH 7,14 til 7,69 ved en sluttkonsentrasjon av 0,05 M i mediet. Etter inkuberingen blir det med mellomrom tatt prøver som blir undersøkt mikroskopisk for å telle antallet av flekker som opptrer på cellelaget. I disse for-søk vil det bli funnet at opp til omtrent tre dager etter innpodningen vil antallet av flekker som opptrer, være direkte pro-porsjonalt med konsentrasjonen av virus i de preparater som prøves. Ved tellingen av flekkene er det naturligvis nødvendig å bestemme det minste antall av celler i en focal lesjon for at den skal telles som en flekk. Man kan således f. eks. bli enig om at en fokus må inneholde i det minste 10 celler for å bli notert som en flekk. Det er selvfølgelig å anvende det samme system for telling ved preparatene som blir prøvet som ved standardprøvene av virus som blir anvendt av sammenligningsgrunner. Prø-ver som viser et uvanlig høyt antall flekker, dvs. 15 eller 18, kan etter avtale utelates fra de observerte resultater. Etter omtrent tre dager finner man at antallet flekker øker, og man kan anta at disse siste flekkene er sekundære flekker.
Ved anvendelsen av prøvemetoden som er beskrevet ovenfor med HGP virus i kulturer av nyreceller fra aper, er det blitt funnet at av de betingelser som er anvendt for formeringen av viruset, er pH-verdien av større betydning enn de ioni-serte forbindelser som blir anvendt for å gi den ønskede pH. Tilstedeværelsen av bicarbonationet er derfor ikke et nødven-dig trekk ved fremgangsmåten i henhold til foreliggende oppfinnelse eller ved den prøvemetoden som er beskrevet ovenfor, idet passende puffere, f. eks. de ovenfor nevnte fosfatpuffere, kan bli anvendt.
Det er også blitt vist at dersom HGP virus blir blandet før innpodingen i kulturmediet med et spesielt hyperimmunan-tiserum som er fremstilt i en kanin, blir flekkantallet redusert. Derfor kan prøve-metoden som er beskrevet ovenfor, bli anvendt ikke bare som en kontrollmetode ved fremstillingen av en vaksine, men også i forbindelse med et spesielt immunserum for bestemmelse og kontroll av virusstam-mene som er innarbeidet i vaksinen. Meto-den kan videre bli anvendt for å fastslå antistoff reaksjonen mot eksperimentielle
vaksiner eller prøvevaksiner som er blitt
tilført dyr eller mennesker.

Claims (7)

1. Fremgangsmåte for dyrking av vanlig forkjølelsesvirus ved inkubering i et vevdyrkings-system omfattende et kultur - medium, inneholdende celler som stammer fra primater, som f. eks. rhesus-aper og bavianer, som er istand til å underholde veksten av den utvalgte stamme eller stammer av virus, karakterisert ved at kulturmediet opprettholdes ved en temperatur av fra 30—36° C, og ved en pH av 6,4—7,4, og beveges i forhold til cellene under inkuberingen.
2. Fremgangsmåte som angitt i på-stand 1, karakterisert ved at pH er mellom 6,8 og 7,2.
3. Fremgangsmåte som angitt i på-stand 1—2, karakterisert ved at temperaturen er mellom 32° C og 34° C.
4. Fremgangsmåte som angitt i en hvilken som helst av de foregående påstander, karakterisert ved at mediet inneholder et alkalimetallbicarbonat i en konsentrasjon av mellom 0,001 M og 0,01 M.
5. Fremgangsmåte som angitt i på-stand 4, karakterisert ved at konsentrasjonen er mellom 0,002 og 0,005 M.
6. Fremgangsmåte ifølge hvilken som helst av de foregående påstander, karakterisert ved at vev- eller cellematerialet er i form av et enkelt skikt av celler som vokser i mediet.
7. Fremgangsmåte som angitt i hvilken som helst av de foregående påstander, karakterisert ved at mediet inneholder en natriumfosfatpuffer, som har en pH av mellom 7,14 og 7,69 ved en konsentrasjon av 0,05 M.
NO741020A 1973-03-23 1974-03-21 Innretning til fremstilling av kuler av smeltet metall, saerlig av sink, kadmium eller tinn, henholdsvis av legeringer som inneholder aluminium, kadmium, kobber, magnesium, titan, sink eller tinn NO138753C (no)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
IT12530/73A IT982138B (it) 1973-03-23 1973-03-23 Dispositivo perfezionato per la produzione di sfere di zinco di cadmio di stagno e sue leghe e di leghe contenenti zinco cadmio alluminio rame magnesio titanio

Publications (3)

Publication Number Publication Date
NO741020L NO741020L (no) 1974-09-24
NO138753B true NO138753B (no) 1978-07-31
NO138753C NO138753C (no) 1978-11-08

Family

ID=11141243

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO741020A NO138753C (no) 1973-03-23 1974-03-21 Innretning til fremstilling av kuler av smeltet metall, saerlig av sink, kadmium eller tinn, henholdsvis av legeringer som inneholder aluminium, kadmium, kobber, magnesium, titan, sink eller tinn

Country Status (11)

Country Link
AT (1) AT328635B (no)
BE (1) BE812573A (no)
CH (1) CH570221A5 (no)
DE (1) DE2412612A1 (no)
FI (1) FI55619C (no)
FR (1) FR2222158B1 (no)
GB (1) GB1426843A (no)
IT (1) IT982138B (no)
NL (1) NL7404015A (no)
NO (1) NO138753C (no)
SE (1) SE393309B (no)

Families Citing this family (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
GR72748B (no) * 1983-10-05 1983-12-02 Samaropoulos Faidonas
CN104148623B (zh) * 2014-07-14 2016-05-25 湖州织里荣华铝业有限公司 一种再生铝熔流槽
CN108526450B (zh) * 2018-05-30 2019-12-24 山西众德天和管业科技有限公司 一种铁合金球化浇铸设备
CN109047684A (zh) * 2018-09-18 2018-12-21 广东新科炬机械制造有限公司 一种自动锡球铸造机

Also Published As

Publication number Publication date
CH570221A5 (no) 1975-12-15
FI55619C (fi) 1979-09-10
GB1426843A (en) 1976-03-03
FI55619B (fi) 1979-05-31
FR2222158A1 (no) 1974-10-18
DE2412612A1 (de) 1974-10-03
NO741020L (no) 1974-09-24
IT982138B (it) 1974-10-21
BE812573A (fr) 1974-07-15
ATA232474A (de) 1975-06-15
AT328635B (de) 1976-03-25
NL7404015A (no) 1974-09-25
NO138753C (no) 1978-11-08
SE393309B (sv) 1977-05-09
FR2222158B1 (no) 1980-08-08

Similar Documents

Publication Publication Date Title
Androphy et al. Identification of the protein encoded by the E6 transforming gene of bovine papillomavirus
DE68924928T2 (de) Antikörper gegen latente Proteine von menschlichen Papillomavirus, diagnostische Systeme und Methoden.
DE69535018T2 (de) Papillomavirus vakzine
Homma et al. On the study of Sendai virus hemolysis: I. Complete Sendai virus lacking in hemolytic activity
DE69629556T2 (de) Synthetisches, hpv6/11 hybrides l1 dns, das für menschliches papillomavirus typ 11 l1-protein kodiert
JPH08507685A (ja) ひとパピローマウイルス・カプシド蛋白およびウイルス様粒子の製造
Jensen et al. Axenic cultivation of large populations of Acanthamoeba castellanii (JBM)
Shehu-Xhilaga et al. The testis and epididymis are productively infected by SIV and SHIV in juvenile macaques during the post-acute stage of infection
DE69631586T2 (de) Für menschliches papillomavirus stamm 18 kodierende dns
Adams et al. The effect of cultivar used as host for Polymyxa gmminis on the multiplication and transmission of barley yellow mosaic virus (BaYMV)
NO138753B (no) Innretning til fremstilling av kuler av smeltet metall, saerlig av sink, kadmium eller tinn, henholdsvis av legeringer som inneholder aluminium, kadmium, kobber, magnesium, titan, sink eller tinn
BRPI0818957A2 (pt) "genes que codificam proteínas l1 da capa proteica do capsídeo de papilomavírus humano"
Slagle et al. Expression of mammary tumor virus proteins in preneoplastic outgrowth lines and mammary tumors of BALB/cV mice
Barr A new species of Olpidium parasitic on cucumber roots
Murray et al. Cytological effects of infection with T5 and some related phages
Shedden et al. Rapid Method for demonstrating Intracellular Pleuropneumonia-like Organisms in a Strain of Hamster Kidney Cells (BHK 21 CI 3)
Stobbs et al. Specificity and methods of transmission of cucumber necrosis virus by Olpidium radicale zoospores
Lehane Jr et al. Antigenic relationships among frog viruses demonstrated by the plaque reduction and neutralization kinetics tests
Daniel et al. Herpes virus aotus: a latent herpesvirus from owl monkeys (Aotus trivirgatus) isolation and characterization
Michael et al. Serum spheroplasts of Shigella dysenteriae.
OGURO et al. EFFECT OF FLUORIDE ION ON PROLIFERATION OF VERO CELL LINE CELLS GROWTH ACCELERATION BY SODIUM FLUORIDE
Ito Papilloma-myxoma viruses
Lee et al. Vaccinia keratouveitis manifesting as a masquerade syndrome
US4312947A (en) Process for the preparation of a vaccine against panleucopenia of the cat
SE431400B (sv) Lactobacterium acidophilum-heterovaccin for terapeutisk behandling av trikomonasinfektion