NO132191B - - Google Patents

Download PDF

Info

Publication number
NO132191B
NO132191B NO4413/70A NO441370A NO132191B NO 132191 B NO132191 B NO 132191B NO 4413/70 A NO4413/70 A NO 4413/70A NO 441370 A NO441370 A NO 441370A NO 132191 B NO132191 B NO 132191B
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
furnace
silicon
silicon dioxide
fraction
agglomerate
Prior art date
Application number
NO4413/70A
Other languages
English (en)
Other versions
NO132191C (no
Inventor
R J Mcclincy
J H Downing
B J Wilson
Original Assignee
Union Carbide Corp
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Union Carbide Corp filed Critical Union Carbide Corp
Publication of NO132191B publication Critical patent/NO132191B/no
Publication of NO132191C publication Critical patent/NO132191C/no

Links

Classifications

    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C01INORGANIC CHEMISTRY
    • C01BNON-METALLIC ELEMENTS; COMPOUNDS THEREOF; METALLOIDS OR COMPOUNDS THEREOF NOT COVERED BY SUBCLASS C01C
    • C01B33/00Silicon; Compounds thereof
    • C01B33/02Silicon
    • C01B33/021Preparation
    • C01B33/023Preparation by reduction of silica or free silica-containing material
    • C01B33/025Preparation by reduction of silica or free silica-containing material with carbon or a solid carbonaceous material, i.e. carbo-thermal process

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Organic Chemistry (AREA)
  • Inorganic Chemistry (AREA)
  • Silicon Compounds (AREA)
  • Carbon And Carbon Compounds (AREA)
  • Manufacture And Refinement Of Metals (AREA)

Description

Foreliggende oppfinnelse angår en fremgangsmåte til karbotermisk reduksjon av silisiumoksyd i elektriske ovner i henhold til totalligningen SiC>2 + 2C ->- Si + 2C0. Ovnschargen er et agglomerat med lav volumvekt bestående av en støkiometrisk mengde av en finere fraksjon og en grovere fraksjon av knust silisiumdioksyd og findelt karbon blandet med et fyllmateriale med meget lav egenvekt, slik at den samlede agglomerat-charge vil ha en midlere volumvekt på mellom ca. 0,32 og 0,80 g/cm''.
Silisiummetall produseres i ovner med elektrisk lysbue
ved reduksjon av silisiumdioksyd med karbonholdig reduksjonsmiddel,
som gir silisiummetall og karbonmonoksyd.
Ved teknisk fremstilling av silisium brukes en løs
blanding av silisiumholdige mineraler, særlig kvarts, og et karbonholdig reduksjonsmiddel som koks eller kull, som ovnscharge. Denne blandede charge mates inn i toppen av en elektrisk ovn med vertikalt anordnede elektroder som utvikler varme på en slik måte at det dannes en temperaturgradient mellom den øvre og nedre del i ovnen.
Man vet at reduksjonen av SiO^ med karbon omfatter de følgende reaksjoner:
I løpet av disse reaksjoner som foregår i lysbueovnen har man
funnet at en stor mengde gassformig SiO som dannes fra reaksjonene 1 og 3 resirkulerer mellom øvre og nedre deler i ovnen. Dispro-porsjonering av denne gassformige SiO fører til en cyklisk reduksjon av silisiumdioksyd ifølge reaksjonen:
Denne reduksjon betegnes som cyklisk fordi Si02 ifølge ligning 1 brukes for dannelse av SiO som igjen ifølge ligning 5 går over til Si02j slik at man i virkeligheten er tilbake ved utgangspunktet
når det gjelder en del av den Si02 som ovnen til å begynne med beskikkes med. Denne sirkulasjon av materiale øker energiforbruket unødig siden reaksjonen er eksoterm og uønsket.
Man har funnet at disproporsjoneringen av silisiummonoksyd skjer'på overflaten av den faste beskikning hvilket delvis innsnevrer gassgjennomløpet i massen, og på denne måten vil uomsatte charger oppsamles i ovnens øvre del og kreve hyppig påfylling for at ovnen skal brenne riktig.
Man har gjort forsøk med en ovnscharge i agglomerat-form, men med dårlige resultater. Det synes som om det foregår en pas.taaktig smelting på beskikningen i ovnens øvre del, hvilket hindrer og innskrenker gassgjennomstrømningen i massen og fører til plagsomme dannelser av brennbar gass inneholdende silisiummonoksyd, mens et sjikt av silisiumkarbid dannes i ovnens nedre del. Dette fører til ujevn ovnsdrift, høyt elektrisk energiforbruk og redusert silisiumproduksjon.
Videre har man forsøkt å beskikke ovnen med pellets eller briketter som er laget av støpte stykker av findelt silisiumdioksyd homogent blandet med en mengde karbonholdig materiale som kreves for reduksjon av silisiumdioksydet., men resultatene var også her lite oppmuntrende, dvs. man fikk relativt lavt silisiumutbytte. En forbedret type pellett eller brikett ble foreslått i US-patent nr. 3.218.153, hvor en kjerne som inneholdt et overskudd av silisiumdioksyd i forhold til karbonholdig reduksjonsmiddel, var omgitt av et sekundærsjikt eller et skall som inneholdt et overskudd av karbonholdig reduksjonsmiddel i forhold til silisiumdioksyd. Utbyttet av silisiummetall var imidlertid relativt lavt også her.
Et annet forsøk på effektivt å øke silisiumutbyttet er omhandlet i fransk patent nr. 1.530.655, hvor to tredjedeler av den støkiometriske mengde silisiumdioksyd og hele mengden karbonholdig reduksjonsmiddel blandes omhyggelig i form av agglomerater, idet resten av silisiumdioksydet beskikkes porsjonsvis separat fra agglomeratene. Selv om denne teknikk ga en forbedring av silisiumutbyttet i forhold til anvendelse av en helt løs blanding av ovnscharge, førte den separate tilsetning av silisiumdioksyd-porsjoner til at silisiumdioksydet skilte seg fra det karbonholdige reduksjonsmiddel inne i ovnen, noe som igjen resulterte i ujevn og ineffektiv ovnsdrift.
Ifølge foreliggende oppfinnelse er det tilveiebragt en fremgangsmåte til fremstilling av silisium ved karbotermisk reduksjon av silisiumdioksyd i en elektrisk bueovn, hvor man som ovnscharge benytter en homogen agglomerert blanding omfattende et findelt karbonholdig reduksjonsmiddel og partikkelformet silisiumdioksyd bestående av en fin fraksjon og en grov fraksjon, idet det karbonholdige reduksjonsmiddel er tilstede i omtrent den mengde som støkiometrisk er nødvendig for reduksjonen av silisiumdioksyd ifølge reaksjonen:
og denne fremgangsmåte er kjennetegnet ved at det brukes en fin
fraksjon av silisiumdioksyd med en partikkelst^rrelse på mindre enn 48 mesh Tyler sikt-størrelse (0,300 mm åpninger) og en grov fraksjon med en partikkelstørrelse på 3,2-12,7 mm, idet vektforholdet mellom den fine fraksjon og den grove fraksjon er mellom \ og 2, og ved at et fyllstoff med lav tetthet tilsettes til agglomeratet hvorved agglomeratets tetthet er mellom 0,32 og 0,80 g/cm^.
Ved foreliggende fremgangsmåte elimineres nevnte resirkulasjon av gassformig silisiummonoksyd som skyldes disproporsjoneringen, i elektriske bueovner. Med andre ord tilveiebringes et agglomerat hvor mengden silisiumdioksyd og karbon er slik avpasset at det foregår en fullstendig reaksjon mellom disse bestanddeler til silisiummetall og karbonmonoksyd.
Reaksjon 6 i lysbueovnen foregår i virkeligheten trinnvis, idet to mellomprodukter dannes under prosessen. Disse mellomprodukter er silisiummonoksyd og silisiumkarbid. Hvis f.eks. en charge av silisiumdioksyd og karbon mates til ovnen, vil silisiumdioksydet reagere med karbonet i øvre del av ovnen hvor temperaturen er lavest på omkring l800°C eller mindre. Total-reaksjonen under disse forhold er som følger:
I nedre del av ovnen hvor temperaturen er høyest og omkring 2000°C foregår hovedsakelig følgende reaksjoner:
Den CO som dannes i ovnens øvre lavtemperaturområde og nedre høytemperaturområde går opp gjennom ovnsbeskikningen og ut øverst i ovnen mens gassformig SiO stiger opp i øvre del av ovnen hvor den disproporsjoneres ved en temperatur på omkring l800°C slik:
Hvis reaksjonen med formel 10 foregår i utstrakt grad, vil det være en tendens til at SiO^ og Si sementerer chargematerialene til en pastaaktig masse. Videre vil SiO-forbindelsen ha en tendens til å reagere med CO i ovnens øvre del under fremstilling av Si02 + C (eller SiC). Produktene av disse eksoterme reaksjoner er klebrige sammensatte stoffer som har tendens til å avsette seg i ovnens øvre del og fører til ineffektiv ovnsdrift ved å hindre den frie gasstrøm gjennom massen. SiO har også en tendens til å reagere med C på følgende måte:
Dette er imidlertid ønskelig siden de dannede produkter ikke er klebrige sammensatte forbindelser og reaksjonen byr på en fore-trukket måte til oppfanging av SiO og hindrer den fra å gå ut av ovnen sammen med gassformig CO. For å befordre denne reaksjon og unngå reaksjon ifølge ligning 10 må det foreligge en stor reaktiv karbonoverflate i ovnens øvre del hvor temperaturen ligger på omkring 1800°C eller mindre.
I ovnens nedre del hvor reaksjonene 8 og 9 er frem-herskende vil SiC danne avsetninger når det ikke foreligger tilstrekkelige mengder Si02 og SiO. Således kreves en tilstrekkelig mengde uomsatt Si02 i ovnens nedre del.
Agglomeratchargen reduserer effektivt den store resirkulerende masse gassformig SiO ved at denne mer effektivt brukes til den reaksjon som er vist ved ligning 9 siden SiC vil produseres i en form som lett kan reagere med SiO ved høye temperaturer til Si og CO.
For oppnåelse av den benyttede ovnscharge blandes finmalte partikler av karbonholdig reduksjonsmiddel, grovere partikler av silisiumdioksyd, findelte partikler av silisiumdioksyd og et fyllstoff. Den findelte fraksjon av partikkelformet silisiumdioksyd bør tilsettes i tilstrekkelig mengde til å reagere med all tilstedeværende karbon til silisiumkarbid ifølge ligning 7S mens den grove fraksjon bør foreligge i tilstrekkelig mengde til å reagere med all den således dannede silisiumkarbid til silisium ifølge ligningene 8 og 9. Dette krever at vektforholdet mellom findelt silisiumdioksyd og grovere silisiumdioksyd er mellom 0,5 og 2.
Deretter agglomereres blandingen på egnet måte med et bindemiddel, til et sluttprodukt med en volumvekt på mellom 0,32 og 0,80 g/cm'', fortrinnsvis ca. 0,40 g/cm^, og slik at massen er tilstrekkelig fast til at den kan behandles mekanisk uten å gå
1 stykker.
Valg av nevnte lette fyllstoff vil avhenge av faktorer som pris, kjemisk renhet, behandlingens enkelhet, karboninnhold og om produktet er lett å skaffe. Hovedkravet er at forbindelsen er tilstrekkelig lett i egenvekt slik at når stoffet tilsettes de andre komponenter i blandingen vil sluttproduktet få en volumvekt på mellom 0,32 og 0,80 g/cm^.
Den relativt grovknuste silisiumdioksyd har som nevnt
en partikkelstørrelse på mellom 3a2 og 12,7 mm, mens den relativt finknuste fraksjon går gjennom en 48 mesh sikt og finere. Fortrinnsvis bør de fine partiklene være ca. 100 mesh eller finere.
Den grovere fraksjon bør inneholde mellom ca. 33 og 67% av den totalt tilsatte SiC^ mens den finere fraksjon bør inneholde mellom ca. 67 og 33% av totalt beskikket Si02.
Det karbonholdige reduksjonsmiddel kan ha forskjellig partikkelstørrelse, men 100 mesh eller finere foretrekkes. Kull, :■.. koks og lignende er egnede karbonholdige reduksjonsmidler og bør tilsettes i tilstrekkelig mengde til at man oppnår den støkiometriske blanding for reduksjon av SiO^ som fremgår av ligning 6.
I ovner hvor en del av silisiumet og/eller silisium-oksydene tapes med de avgasser som forlater ovnstoppen kan det være en fordel å forandre mengden karbonholdig reduksjonsmiddel til mellom ca. 85 og 100% av den støkiometrisk nødvendige mengde for reduksjon av SiOg. Når på den annen side en del av det karbonholdige reduksjonsmiddel brennes ved begynnende innmatning i ovnen, kan man bruke en mengde på mellom 100 og 115% i forhold til den støkiometrisk nødvendige mengde.
Et egnet bindemiddel uten oppløsningsmiddel kan tilsettes agglomeratblandingen i en mengde på 10% eller mindre av ovnsbeskikningen.
Agglomeratstørrelsen kan variere mye avhengig av den ovnsstørrelse som brukes. Imidlertid foreslås at agglomeratets ene dimensjon er relativt liten for å sikre fullstendig reaksjon ifølge ligning 7 i ovnens øvre del hvor temperaturen er lavest. Dette vil skje ved å frilegge tilstrekkelig overflate av beskikningen for høytemperaturmiljøet i ovnens øvre del. Når en dimensjon av agglomeratet er begrenset, kan man lett oppnå det ønskede over-flateareal for chargen.
Blandingen av finere og grovere fraksjoner partikkelformet silisiumdioksyd med pårtikkelformet karbon, lett fyllstoff og bindemiddel gir en agglomerert blanding med støkiometrisk sammen-setning og lav volumvekt for anvendelse i elektriske bueovner for effektiv produksjon av silisiummetall ifølge reaksjonen Si02 + 2C Si + 2CO. Når de lette agglomerater mates inn i ovnen, reagerer
den findelte fraksjon av silisiumdioksydet med det karbonholdige reduksjonsmiddel til silisiumkarbid og karbonmonoksyd i ovnens øvre sone hvor temperaturen er relativt lav (omkring 1800°C).
Den grovere silisiumdioksydfraksjon faller gjennom til ovnens
lavere sone hvor temperaturen er relativt høy på omkring 2000°C.
Her vil denne grovere fraksjon silisiumdioksyd reagere med silisium-karbidet fra ovnens øvre lavtemperaturområde til silisiummonoksyd som reagerer videre med silisiumkarbid i ovnens nedre del med høy temperatur til silisiummetall, hvorved man unngår at SiO slipper ut gjennom ovnens topp. Det således oppnådde økede silisiumutbytte med denne støkiometriske agglomeratcharge skyldes delvis at man praktisk talt har eliminert resirkulasjonen av gassformig SiO ved å redusere ligning 5 på grunn av at man mer effektivt benytter SiO til den reaksjon som foregår ifølge ligning 9- Dette bevirker også at den nødvendige energi for produksjon av silisiummetall sank pr. vektenhet.
Eksempel
Man fremstilte et støkiometrisk agglomerat for karbotermisk reduksjon av silisium i en 40 kilowatt enfase elektrisk ovn med to elektroder, ved å blande følgende stoffer: 1. 37,0 deler findelt silisiumdioksyd, 200 mesh eller finere, 2. 28,1 vektdeler grovere silisiumdioksyd, ca. 6,35 mm til 3,2 mm, 3. 28,2 vektdeler East Gulf-kull (inneholdende 80% bundet karbon) oppmalt til 200 mesh eller finere,
4. 6,6 vektdeler tørr halm ca. 25,4 mm lang,
5. 30,0 vektdeler bindemiddeloppløsning inneholdende 7% lignintørrstoffer og 93% vann.
Ovenstående stoffer ble forblandet og malt inn i en skrue-ekstruder med 152,4 mm diameter som produserte kvadratiske ekstruderingsbiter på 15,9 mm sidekant med forskjellige lengder opptil 100 mm. Etter omhyggelig tørking målte man en volumvekt på ca. 0,40 ;g/cm^. Den tørre blanding ble beskikket på en 40 kW enfase elektrisk ovn som besto av en godt isolert grafittdigel 254 mm i diameter og 254 mm dyp. Ovnen ble brukt sammen med to vertikale diskontinuerlige grafittelektroder 38,1 mm i diameter. En typisk smelteprøve omfattet ca. 8 timers kontinuerlig drift. Por sammenligning ble det fremstilt silisiummetall i en identisk ovn og på samme måten som ovenfor bortsett fra at en vanlig løs blanding og forskjellige typer agglomeratblandinger ble brukt i stedet for den ved foreliggende fremgangsmåte benyttede støkio-metriske agglomeratcharge. Tabell I viser sammensetningen av disse blandinger. Blanding A er en vanlig løs charge. Blanding B var i det vesentlige som i foreliggende eksempel ifølge opp-finnelsen bortsett fra at den grove kvartsfraksjon ble tilsatt ovnen i løs form og ikke i kombinasjon med de andre bestanddeler i de ekstruderte agglomerater. De ekstruderte agglomerater ble forblandet med den løse grove kvarts og matet inn i ovnen. Blanding C er et støkiometrisk agglomerat fremstilt ved vanlig pelletteringsteknikk på en skråttstilt pellettiseringstallerken.
Blanding D betegner en blanding fremstilt ifølge foreliggende oppfinnelse.
I tabell II er oppført det elektriske energiforbruk pr. kg produsert silisium sammen med prosent silisium utvunnet for hver type av ovenstående ovnscharger. Verdiene betegner middel-tall for alle ovnstappinger foretatt etter oppstartingsperioden som konstant ble holdt på 4 timer og omfattende de første to tapp-inger. Som man vil se av tabell II ga chargen benyttet ved foreliggende oppfinnelse høyeste silisiumutbytte og laveste elektriske energiforbruk. Denne kombinasjon av lavt energiforbruk og høyt silisiumutbytte medførte også en betraktelig reduksjon i elektrode-forbruket.
De forbedrede resultater skyldes den lokale homogenitet i agglomeratet som inneholder en vesentlig støkiometrisk balansert blanding av Si02 pluss karbon som sikrer effektiv utnyttelse av mellomproduktet SiO ved reaksjonen med ligning 9. I tillegg blir en del ureaktiv Si02 innkapslet i pelletten hvilket forsinker omsetningen av dette Si02 inntil forbindelsen når ovnens nedre del med høyeste temperatur, hvilket gjør det avsluttende metall-produserende trinn ifølge ligning 8 og 9 mer effektivt.
Siktstørrelsene som er anført refererer seg til Tyler-siktstørrelser.

Claims (1)

  1. Fremgangsmåte til fremstilling av silisium ved karbotermisk reduksjon av silisiumdioksyd i en elektrisk bueovn,
    hvor man som ovnscharge benytter en homogen agglomerert blanding omfattende et findelt karbonholdig reduksjonsmiddel og partikkelformet silisiumdioksyd bestående av en fin fraksjon og en grov fraksjon, idet det karbonholdige reduksjonsmiddel er tilstede i omtrent den mengde som støkiometrisk er nødvendig for reduksjonen av silisiumdioksyd ifølge reaksjonen:
    karakterisert ved at det brukes en fin fraksjon av silisiumdioksyd med en partikkelstørrelse på mindre enn 48 mesh Tyler sikt-størrelse (0,300 mm åpninger) og en grov fraksjon med en partikkelstørrelse på 3,2-12,7 mm, idet vektforholdet mellom den fine fraksjon og den grove fraksjon er mellom § og 2, og ved at et fyllstoff med lav tetthet tilsettes til agglomeratet hvorved agglomeratets tetthet er mellom 0,32 og 0,80 g/cm .
NO4413/70A 1969-11-19 1970-11-18 NO132191C (no)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US87822969A 1969-11-19 1969-11-19

Publications (2)

Publication Number Publication Date
NO132191B true NO132191B (no) 1975-06-23
NO132191C NO132191C (no) 1975-10-01

Family

ID=25371625

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO4413/70A NO132191C (no) 1969-11-19 1970-11-18

Country Status (14)

Country Link
US (1) US3660298A (no)
JP (1) JPS508015B1 (no)
BE (1) BE759122A (no)
CA (1) CA922492A (no)
CS (1) CS164908B2 (no)
ES (1) ES385670A1 (no)
FR (1) FR2069638A5 (no)
GB (1) GB1335351A (no)
LU (1) LU62082A1 (no)
NO (1) NO132191C (no)
PL (1) PL84524B1 (no)
SE (1) SE363084C (no)
YU (1) YU33891B (no)
ZA (1) ZA707098B (no)

Families Citing this family (23)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
SE415558B (sv) * 1978-06-02 1980-10-13 Kema Nord Ab Forfarande for framstellning av kisel eller fenokisel
US4214920A (en) * 1979-03-23 1980-07-29 Exxon Research & Engineering Co. Method for producing solar cell-grade silicon from rice hulls
DE2925679A1 (de) * 1979-06-26 1981-01-22 Heliotronic Gmbh Verfahren zur herstellung von siliciumstaeben
SE421065B (sv) * 1979-10-24 1981-11-23 Kema Nord Ab Forfarande for framstellning av kisel eller ferrokisel
US4309216A (en) * 1980-03-26 1982-01-05 Union Carbide Corporation Low density compacts of prepared mix for use in the production of silicon and ferrosilicon
US4395285A (en) * 1980-03-26 1983-07-26 Elkem Metals Company Low density compacts of prepared mix for use in the production of silicon and ferrosilicon
DE3032720C2 (de) * 1980-08-30 1982-12-16 International Minerals & Chemical Luxembourg S.A., 2010 Luxembourg Verfahren zur Herstellung von Silicium aus Quarz und Kohlenstoff im Elektroofen
DE3411731A1 (de) * 1983-11-26 1985-11-07 International Minerals & Chemical Corp., Northbrook, Ill. Verfahren zur herstellung von silicium aus rohstoff-quarz in einem elektroniederschachtofen sowie verfahren zur reduktion von oxidischen rohstoffen
US4702902A (en) * 1986-04-29 1987-10-27 Dow Corning Corporation Handling of by-product gases from a silicon furnace
US4981668A (en) * 1986-04-29 1991-01-01 Dow Corning Corporation Silicon carbide as a raw material for silicon production
JPS6379717A (ja) * 1986-09-24 1988-04-09 Kawasaki Steel Corp 金属珪素の製造方法およびその装置
US5174982A (en) * 1990-12-12 1992-12-29 Dow Corning Corporation Control of carbon balance in a silicon smelting furnace
EP0527353B1 (de) * 1991-08-08 1995-06-07 Applied Industrial Materials Corporation Aimcor Verfahren zur Erzeugung von Silicium im Elektroniederschachtofen und Rohstoff-Formlinge für die Durchführung des Verfahrens
AU738233C (en) * 1997-12-25 2002-10-24 Nippon Steel Corporation Production Process and apparatus for high purity silicon
DE10291940D2 (de) * 2001-05-03 2004-11-11 Wacker Chemie Gmbh Verfahren zur Energieerzeugung
DE10201773A1 (de) * 2001-05-03 2002-11-07 Norbert Auner Verfahren zur Energieerzeugung
JP4436904B2 (ja) * 2002-07-23 2010-03-24 新日鉄マテリアルズ株式会社 Si製造方法
CN100462451C (zh) * 2006-04-30 2009-02-18 吴兴明 一种生产硅铁、硅钙和高纯硅的原料的加工方法
CN102884157B (zh) 2010-03-12 2015-06-10 株式会社普利司通 含硅微粒发光体和硅微粒发光体的制造方法
RU2638464C1 (ru) * 2016-12-20 2017-12-13 федеральное государственное бюджетное образовательное учреждение высшего образования "Санкт-Петербургский горный университет" Способ получения брикетов для производства кремния восстановительной плавкой
RU2643534C1 (ru) * 2016-12-20 2018-02-02 федеральное государственное бюджетное образовательное учреждение высшего образования "Санкт-Петербургский горный университет" Брикет для получения кремния восстановительной плавкой
EP3806997A4 (en) * 2018-06-14 2022-03-09 Carbon Technology Holdings, LLC BIOGENIC POROUS SILICON-CARBON DIOXIDE COMPOSITIONS AND METHODS OF PREPARING AND USING THEREOF
CN117287975B (zh) * 2023-11-24 2024-02-09 天祝鑫澳源碳材科技有限公司 一种碳化硅冶炼炉

Also Published As

Publication number Publication date
SE363084C (no) 1975-04-28
ZA707098B (en) 1971-07-28
CA922492A (en) 1973-03-13
NO132191C (no) 1975-10-01
ES385670A1 (es) 1973-03-16
SE363084B (no) 1974-01-07
BE759122A (fr) 1971-05-18
DE2055564B2 (de) 1974-01-03
YU33891B (en) 1978-06-30
PL84524B1 (no) 1976-04-30
US3660298A (en) 1972-05-02
DE2055564A1 (de) 1971-05-27
YU283270A (en) 1977-12-31
LU62082A1 (no) 1971-08-09
JPS508015B1 (no) 1975-04-01
CS164908B2 (no) 1975-11-28
GB1335351A (en) 1973-10-24
FR2069638A5 (no) 1971-09-03

Similar Documents

Publication Publication Date Title
NO132191B (no)
US3206299A (en) Dense-bed, rotary, kiln process and apparatus for pretreatment of a metallurgical charge
CN108610071B (zh) 一种自结合碳化硅耐火材料及其液相烧结制备方法
NO156163B (no) Fremgangsmaate for fremstilling av silisium fra kvarts og karbon i en elektrisk smelteovn.
CA1252278A (en) Process for the production of silicon or ferrosilicon in an electric low shaft furnace, and rawmaterial mouldings suitable for the process
US3150958A (en) Process for the reduction of metals from oxide
NO129801B (no)
CN101774800B (zh) 含硬质碳化物的陶瓷颗粒及其制造方法
CN103620331A (zh) 通过半石墨化包含C和Si的混合物获得的用于高炉内衬的耐火材料
US2912317A (en) Granular fertilizer and process of producing same
US3704094A (en) Process for the production of elemental silicon
NO152013B (no) Fremgangsmaate for fremstilling av syntetiske karbonholdige granuler
CN104016316B (zh) 一种氮化铝粉连续制备方法及其设备
CN106282468B (zh) 一种烟气余热炉体内部再利用型红土镍矿干球团的还原反应系统及方法
RU2383493C1 (ru) Способ карботермического восстановления кремния
US3146183A (en) Process for mixing tar-decanter sludge with coke oven feed coal
CN206069974U (zh) 一种红土镍矿干球团的热解和还原反应系统
CN106191464B (zh) 一种红土镍矿干球团的热解和还原反应系统及方法
CN107473225A (zh) 制备电石的系统及方法
CN206069973U (zh) 一种烟气余热炉体内部再利用型红土镍矿干球团的热解和还原反应系统
CN205990417U (zh) 一种高效回收红土镍矿干球团的热解和还原反应系统
JPH1161282A (ja) 焼結鉱の製造方法
CN106222447B (zh) 一种烟气余热炉体内部再利用型红土镍矿干球团的热解和还原反应系统及方法
CN106222448B (zh) 一种烟气余热炉体内部再利用型红土镍矿湿球团的热解和还原反应系统及方法
CN205990420U (zh) 一种烟气余热炉体内部再利用型红土镍矿干球团的还原反应系统