NO128773B - - Google Patents

Download PDF

Info

Publication number
NO128773B
NO128773B NO03230/71A NO323071A NO128773B NO 128773 B NO128773 B NO 128773B NO 03230/71 A NO03230/71 A NO 03230/71A NO 323071 A NO323071 A NO 323071A NO 128773 B NO128773 B NO 128773B
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
group
piperidine
phenyl
denotes
diethylamine
Prior art date
Application number
NO03230/71A
Other languages
English (en)
Inventor
Hatting W Schmidt
Original Assignee
Alusuisse
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Alusuisse filed Critical Alusuisse
Publication of NO128773B publication Critical patent/NO128773B/no

Links

Classifications

    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C25ELECTROLYTIC OR ELECTROPHORETIC PROCESSES; APPARATUS THEREFOR
    • C25CPROCESSES FOR THE ELECTROLYTIC PRODUCTION, RECOVERY OR REFINING OF METALS; APPARATUS THEREFOR
    • C25C3/00Electrolytic production, recovery or refining of metals by electrolysis of melts
    • C25C3/06Electrolytic production, recovery or refining of metals by electrolysis of melts of aluminium
    • C25C3/16Electric current supply devices, e.g. bus bars
    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C25ELECTROLYTIC OR ELECTROPHORETIC PROCESSES; APPARATUS THEREFOR
    • C25CPROCESSES FOR THE ELECTROLYTIC PRODUCTION, RECOVERY OR REFINING OF METALS; APPARATUS THEREFOR
    • C25C3/00Electrolytic production, recovery or refining of metals by electrolysis of melts
    • C25C3/06Electrolytic production, recovery or refining of metals by electrolysis of melts of aluminium
    • C25C3/08Cell construction, e.g. bottoms, walls, cathodes

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Chemical Kinetics & Catalysis (AREA)
  • Electrochemistry (AREA)
  • Materials Engineering (AREA)
  • Metallurgy (AREA)
  • Organic Chemistry (AREA)
  • Electrolytic Production Of Metals (AREA)
  • Organic Low-Molecular-Weight Compounds And Preparation Thereof (AREA)

Description

Fremgangsmåte for fremstilling av terapeutisk virksomme tobasiske fenyleddiksyreestere.
Under syntesen av fenyleddiksyreestere
med to basiske substituenter har det vist seg at det er mulig å oppnå nye forbindelser som er verdifulle for terapeutisk øye-med, spesielt forbindelser med spasmolytisk virkning og forbindelser som virker be-roligende på det sentrale nervesystem.
Til disse nye forbindelser hører basiske estere med den nedenfor angitte formel (1)
eller vannoppløselige salter eller kvaternære ammoniumforbindelser herav, i hvilken formel n er 1 eller 2, R, betegner et hydrogenatom, betegner en dietylamin-, piperidin-, eller morfolingruppe samt når n = 1 også en 1, 2, 5, 6-tetra-hydropyridingruppe eller R, og R2 kan i det tilfelle hvor n = 1, sammen danne en trimetylenkjede, som forener CH og N, i hvilket tilfelle R3 betegner en etylengruppe, og R betyr en 1, 2, 5, 6-tetrahydropyridin-eller piperidin- samt for n = 1, også en pyr-rolidin-, morfolin-, 3- eller 4- metylpiper-idingruppe, idet dog R for n = 1 ikke kan bety en piperidingruppe, når betyr en dietylamin- eller piperidingruppe. Foreliggende oppfinnelse går ut på en fremgangsmåte for fremstilling av forbindelser som svarer til formelen (1), og det særegne ved denne fremgangsmåte består i at halogenforbindelser med den alminnelige formel hvor n, Rj, R2 og R3 har samme betydninger som ovenfor, og hal betegner et halogen-atom, fortrinnsvis et kloratom kondenseres i nærvær av et hydrogenhalogenidbindende middel med en sekundær amin med formelen
hvor R har samme betydning som ovenfor, og at de basiske estere som derved oppnås eventuelt overføres til salter, fortrinnsvis dihydrogenklorider, eller kvaternære ammoniumforbindelser, fortrinnsvis dijod-metylater, idet kondenseringen fortrinnsvis utføres i et vannfritt organisk oppløsnings-
middel, særlig i benzen ved tilbakekjølings-temperatur.
I stedet for å bruke benzen, kan det eventuelt brukes andre aromatiske kull-vannstoffer, som toluen eller xylen.
Estere som svarer til formel (1) har alle spasmolytisk karakter, men a-fenyl- a-terr tiæraminoacetater av p-dietylaminoetyl' er av særlig interesse fordi de dessuten hai-en sentral sedativ virkning.
De dibasiske estere som svarer til formel (1) er viskose oljer som lar seg destil-lere ved meget lave trykk og er oppløselige i organiske oppløsningsmidler, f. eks. alkohol, eter og benzen, men er ikke oppløse-lige i vann. For å kunne anvendes i prak-sis er det i de fleste tilfeller fordelaktig å overføre dem i vannoppløselige derivater, spesielt i sure addisjonssalter eller, når det gjelder de estere som svarer til formel (1), hvor n = 2, i bikvaternære ammoniumforbindelser ved å bruke vanlig kjente metoder. I henhold til oppfinnelsen kan det spesielt fremstilles dihydrogenklorider og dihydrogenbromider. Dihydrogenkloridene er stort sett krystallinske, hvite forbindelser som er lett oppløselige i vann, men uoppløselige i eter.
Enkelte av de bikvaternære ammoniumforbindelser av de estere som svarer til formel (1) hvor n = 2 danner legemidler som har en meget fordelaktig terapeutisk indeks.
De halogenerte forbindelser som svarer til formel (2)( kan fremstilles ved å bruke kjente metoder for fremstilling av estere, f. eks. ved å gå ut fra et funksjonelt derivat av a-fenyl- a-halogeneddikk-syre, spesielt ved å omsette et klorid av denne syre med vedkommende alkohol i vannfritt organisk miljø og etterfølgende frigjøring av basen fra det dannede hydroklorid ved innvirk-ning av et alkali.
De følgende eksempler illustrerer oppfinnelsen.
Eksempel 1:
(a) p-tetrahydro - 1, 2, 5, 6-pyridinetanol. I en 2-liters ballong med tre åpninger, utstyrt med et mekanisk rør-verk, en brom-ampulle og en tilbakeløpskjøler ble det opp-løst 11,5 g (0,5 mol/g), metallisk natrium i 290 cm<3> absolutt alkohol. - Til denne oppløsning ble det tilsatt 41,5 g (0,5 mol/g) tetrahydro-1, 2, 5, 6-pyridin. Den blanding som ble oppnådd ble kjølet i-et isbad. Gjennom bromampullen ble det så i-løpet av en time helt inn 48,3 g ,(0,6 mol/g) glykol-klorhydrin. .... Blandingen ble oppvarmet i 7 timer
med tilbakeløp, avkjølet, det dannede na-triumklorid fjernet og vasket 3 ganger med absolutt alkohol.
Alkoholen ble fjernet fra filtratet ved destillering på et vannbad og resten ble rektifisert i vakuum.
'• Det ble oppnådd 42 g (utbytte = 66,1 %) tetrahydropyridinetanol som destillerte
■,6ver ved 80—81° under et trykk av 6 mm Hg.
Tetrahydro- 1, 2, 5, 6-pyridinoetanol er en f arveløs olje som er oppløselig i vann, alkohol og eter og dessuten i de fleste organiske oppløsningsmidler. Dets hydroklorid, som ble oppnådd ved å oppløise basen i vannfri eter og ved å lede en strøm av gassformet, tørr klorvannstoffsyre inn i denne eteriserte oppløsning er etter re-krystallisering i en blanding av metyletylketon og alkohol (5:1) i et hvitt krystallisert stoff som er lett hygroskopisk og opp-løselig i vann. Stoffet smelter ved 105— 107° C.
Analyse:
Cl beregnet = 21,71 %
Cl funnet = 21,64 %
b) Hydroklorid av a-fenyl- a-kloracetat av dietylaminetyl.
Til en oppløsning av 245 g (1,29 mol/g)
a-fenyl- a-kloreddikksyreklorid, fremstilt slik som angitt av Bischoff og Walden, An-nalen Liebig, 279 (1894), s. 122, i 1000 cm<3 >av vannfri eter ble det, etter at oppløs-ningen var avkjølet på et isbad, langsomt og under uavbrutt omrøring satt 151 g (1,29 mol/g) p-dietylaminetanol i 800 cm<3 >vannfri eter (tilsetningstid: 1 time).
Hydrokloridet av a-fenyl- a-kloracetat av dietylaminetyl skilte seg straks ut i form av et hvitt krystallisert bunnfall.
Etter at tilsetningen var avsluttet ble blandingen holdt ennå en time på et isbad og fikk så stå i 24 timer ved omgivelsestemperatur. Blandingen ble tørket, vasket flere ganger med vannfri eter og så tørket i luften.
En prøve av det rå stoff, rekrystallisert
i isobutylalkohol smelter ved 123°.
Analyse:
Cl beregnet = 11,60 % Cl funnet = 11,71 % c) a-fenyl- a-kloracetat av dietylaminetyl.
Hydrokloridet av a-fenyl- a-kloracetat
av det rå dietylaminetyl hvorav det ble oppnådd 357 g (utbytte = 90,6 %) ble opp-løst i 1000 cm<3> vann. Den vandige oppløs-ning ble gjort alkalisk til en pH-verdi = 9
ved hjelp av en mettet oppløsning av natriumkarbonat og a-fenyl a-kloracetat av dietylaminetyl skilte seg ut i form av en olje som ble ekstrahert suksessivt 4 ganger med 500 cm<3> eter.
De samlede eter-ekstrakter ble tørket på natriumsulfat, eteren fjernet og det rå a-fenyl- a-kloracetat av dietylaminetyl (236 g) ble brukt med en gang i den følg-ende reaksjon. d) a-fenyl- a-tetrahydro - 1, 2, 5, 6-pyridinacetat av dietylaminetyl.
Til 56,4 g (0,21 mol/g) a-fenyl- a-kloracetat av dietylaminetyl i 250 cm<3> vannfri benzen ble det satt 34,8 g (0,42 mol/g) tetrahydro- 1, 2, 5, 6-pyridin. Blandingen ble opphetet i 8 timer under tilbakeløp, avkjølet, det utfelte tetrahydropyridin-hydroklorid ble tørket og vasket flere ganger med vannfri benzen.
Filtratet ble forenet med de benzen-holdige vaskevann og benzen fjernet ved destillering på et vannbad (de siste spor under vakuum).
Den olje som ble igjen ble opptatt i 200 cm<3> vann, rørt i noen minutter i en dekanteringsampulle og underkastet tre suksessive ekstraheringer med 200 cm<3> eter hver gang.
De forenede eter-ekstrakter ble tørket på natriumsulfat, eteren fjernet og oljen destillert under sterkt vakuum.
Det ble oppnådd 45,5 g (utbytte = 68,9 %) a-fenyl- a-tetrahydro- 1, 2, 5, 6-pyridinacetat av dietylaminetyl som destillerte over ved 167—170° under et trykk av 0,8 mm Hg i form av en lysegul viskos olje. e) Hydrodikloridet av a-fenyl- a-tetrahydro-1, 2, 5, 6-pyridinacetat av dietylaminetyl.
I en oppløsning av 10 g a-fenyl- a-tetrahydro-1, 2, 5, 6-pyridinacetat av dietylaminetyl i 400 cm<3> vannfri eter ble det le-det inn en strøm av tørr klorvannstoffgass inntil utfellingen sluttet. Hydro-dikloridet ble tørket, vasket to ganger med vannfri eter og tørket i vakuum.
Hydrodikloridet ble renset ved å opp-løse det i minst mulig isopropylalkohol og ved å utfelle det pånytt ved hjelp av et stort volum vannfri eter.
Hydrodikloridet av a-fenyl- a-tetrahydro-1, 2, 5, 6-pyridinacetat av dietylaminetyl er et hvitt stoff som er ytterst hygroskopisk og hvis smeltepunkt ikke lar seg bestemme.
Analyse:
Cl beregnet = 18,25 %
Cl funnet 17,72 %
f) Hydrodibromidet, fremstillet på samme måte har den fordel at det ikke er
hygroskopisk. Det smelter ved 200° C og er oppløselig i vann og etylalkohol, men uopp-løselig i metyletylketon.
Eksempel 2:
Ved å gå frem som angitt i eksempel 1, men erstatte (3-dietylaminetanol med (3-tetrahydro-1, 2, 5, 6-pyridinetanol og tetrahydro-1, 2, 5, 6-pyridin med piperidin ble det etterhvert oppnådd: a) Hydroklorid av a-fenyl- a-kloracetat av [3-tetrahydro-l, 2, 5, 6-pyridinetyl
(utbytte 63,3 %) et oljeaktig stoff.
b) den tilsvarende fri base,
c) a-fenyl- a-piperidinacetat av (3-tetrahydro-1, 2, 5, 6-pyridinetyl (utbytte 61,4 %), en lysegul viskos olje som destillerte over ved 180—182° under et trykk av 0,5 mm Hg. d) Hydrodikloridet av basen (c) som, rekrystallisert i en blanding av metyletylketon og etanol (2:1) dannet et hvitt stoff, krystallisert, ikke hygroskopisk og meget oppløselig i vann og smelter ved 225—226°.
Analyse:
Cl beregnet = 17,70 %
Cl funnet = 17,70 %
Ved å gå frem slik som angitt i eksempel 1 er det fremstillet: (A) Hydroklorider av a-fenyl- a-klor-acetater av, (B) Forbindelser som svarer til formelen og deres hydroklorider.
Eksempel 3: a) Hydrokloridet av a-fenyl- a-kloracetat av dietylaminetoksyetyl..
Til en oppløsning av 15,2 g (0,08 mol/g) a-fenyl- a-kloroeddikksyreklorid i 100 cm<3 >vannfri eter avkjølt på isbad, ble det langsomt og under stadig omrøring satt 12,9 g (0,08 mol/g) dietylaminetoksyetanol i 100 cm<3> vannfri eter (tilsetningstid: 30 minutter).
Hydroklorid av a-fenyl- a-kloracetatet av det rå dietylaminetoksyetyl ble oppløst i pastaform.
Etter avsluttet tilsetning ble blandingen holdt i ytterligere 2 timer på et isbad under omrøring, og fikk så stå i 24 timer ved omgivelsestemperatur. Eteren ble de-kantert. b) ( a-fenyl- a-kloracetat av dietylaminetoksyetyl.
Hydroklorid av a-fenyl- a-kloracetatet av det rå dietylaminetoksyetyl ble oppløst i minst mulig vann. Den vandige oppløsning ble gjort alkalisk til en pH-verdi = 9 med et mettet oppløsning av natriumkarbonat og a-fenyl- a-kloracetat av dietylaminetoksyetyl skilte seg ut i form av en olje som ble ekstrahert fire ganger med 100 cm<3> eter.
De forenede eterekstrakter ble tørket på natriumsulfat, eteren fjernet og det rå a-fenyl- a-kloracetat av dietylaminetoksyetyl (22,1 g, utbytte 88 %) brukt med en gang i følgende reaksjon. c) a-fenyl- a-tetrahydro-1, 2, 5, 6-pyridinacetat av dietylaminoetoksyetyl.
Til 22,1 g (0,071 mol/g) a-fenyl- a-kloracetat av dietylaminetoksyetyl oppløst i 150 cm<3> vannfri benzen ble det satt 11,8 g (0,142 mol/g) tetrahydro-1, 2, 5, 6-pyridin. Blandingen ble oppvarmet i 8 timer under tilbakeløp, avkjølet, det utfelte tetrahydro-1, 2, 5, 6-pyridinhydroklorid ble fjernet og vasket flere ganger med vannfri benzen.
Filtratet ble forenet med de benzen-holdige vaskevann og benzenen fjernet ved destillering på et vannbad (de siste spor under vakuum).
Den gjenværende olje ble optatt i 50 cm<3> vann, etter omrøring i noen få minutter i en dekanteringsampulle ble det utført tre suksessive ekstraheringer, hver gang med 120 cm<3> eter.
De forenede eterekstrakter ble tørket på natriumsulfat, eteren fjernet og oljen rektifisert 2 ganger under sterk vakuum.
Det ble tilslutt oppnådd 10,7 g (utbytte 42 %) a-fenyl- a-tetrahydro-1, 2, 5, 6-pyridinacetat av dietylaminetoksyetyl som destillerte over ved 189—191° ved et trykk av 0,3 mm Hg i form av en lysegul viskos olje. d) Hydrodikloridet av a-fenyl- a-tetrahydro-1, 2, 5, 6-pyridinacetat av dietylaminetoksyetyl.
Til en oppløsning av 5,4 g a-fenyl- a-tetrahydro-1, 2, 5, 6-pyridinacetat av dietylaminetoksyetyl i 100 cm<3> vannfri eter ble det dråpevis tilsatt en oppløsning av klorvannstoffsyre i vannfri eter inntil utfellingen sluttet. Hydrodikloridet ble tør-ket, vasket flere ganger med vannfri eter og tørket i vakuum.
Hydrodikloridet av a-fenyl- a-tetrahydro-1, 2, 5, 6-pyridinacetat av dietylaminetoksyetyl, rekrystallisert i vannfri aceton har form av et hvitt krystallisert stoff, oppløselig i vann og i alkohol, men uoppløselig i etylacetat og metyletylketon og hygroskopisk. Det smelter ved 161°.
Analyse:
Cl beregnet = 16,39 %
Cl funnet =16,04%
e) Dijodmetylat av a-fenyl- a-tetrahydro-1, 2, 5, 6-pyridinacetat av dietylaminetoksyetyl.
Til en oppløsning av 3,6 g (0,01 mol/g)
a-fenyl- a-tetrahydro-1, 2, 5, 6-pyridinacetat av dietylaminetoksyetyl i 15 cm<3> vannfri aceton ble det satt 2,9 g (0,02 mol/g) metyljodid. Blandingen fikk stå i tre — 3 dager ved omgivelsestemperatur, det utfelte jodmetylat tørket, vasket med vannfri aceton og tørket i vakuum.
Der ble tilslutt oppnådd 5,5 g (utbytte 84,6 %) dijodmetylat av a-fenyl- a-tetrahydro-1, 2, 5, 6-pyridinacetat av dietylaminetoksyetyl, som rekrystalliserte i absolutt alkohol har form av en krystallisert hvit forbindelse, oppløselig i vann og ikke hygroskopisk. Det smelter ved 167°.
Analyse:
I beregnet = 39,44
I funnet = 39,54
Ved å gå frem slik som i eksempel 3
ble det likeledes fremstilt:
(A) Hydroklorider av a-fenyl- a-klor-acetatér av
Piperidinetoksyetanol kan fremstilles på følgende måte: En blanding av 50 g (0,3 mol/g) (klor-2'-etoksy)-2-etylacetat fremstilt som angitt av Blicke og Biel, Jour-nal of the American Chemical Society, 76
(1954), s. 3164 76,5 g (0,9 mol/g) piperidin og 75 cm<3> absolutt alkohol ble oppvarmet i et forseglet rør til 120—125° i 18 timer. Alkoholen ble fjernet på et vannbad (de siste spor i vakuum). Resten ble opptatt i 30 cm<3 >vann og så gjort alkalisk med 40 cm<3> 40 % natronlut. Etter omrøring i noen minutter i en dekanteringsampulle ble den utskilte olje ekstrahert 4 ganger med 100 cm<3> eter.
De forenede eter-ekstrakter ble tørket på natrium-sulfat, eteren fjernet og den gjenværende olje rektifisert i vakuum.
Det ble tilslutt oppnådd 39,5 g (utbytte 76 %) piperidinetoksyetanol i form av en fargeløs væske som destillerte over ved 105—106° ved et trykk på 3 mm Hg.
Hydrokloridet av denne forbindelse, rekrystallisert i aceton, har form av en hvit, krystallisert forbindelse, som er lett hygroskopisk og vannoppløselig. Det smelter ved 120°.
Analyse:
Cl beregnet = 16,94 %
Cl funnet = 16,94 %
Morfolinetoksyetanol fremstilt på ana-log måte med et utbytte på 69,7 % er en fargeløs væske som destillerer over ved 106—108° ved 3 mm Hg.
Dens hydroklorid, rekrystallisert i isopropylalkohol har form av en krystallisert hvit forbindelse som er oppløselig i vann. Det smelter ved 157°.
Analyse:
Cl beregnet = 16,78 %
Cl funnet = 16,65 %
(B) Forbindelser svarende til formelen:
CsHo
I
R-CH-COO-CH2-CH2-0-CH2-CH2-R' deres diklorhydrater og deres dijodmety-later.

Claims (2)

1. Fremgangsmåte til fremstilling av terapeutisk virksomme tobasiske fenyleddiksyreestere med den alminnelige formel eller vannoppløselige salter eller kvaternære ammoniumforbindelser herav, i hvilken formel n er 1 eller 2, R, betegner et hydrogenatom, betegner en di etylamin-, piperidin-, eller morfolingruppe samt når n = 1 også en 1, 2, 5, 6-tetrahy-dropyridingruppe eller R, og R2 kan i det tilfelle, hvor n = 1, sammen danne en trimetylenkjede, som forener CH og N, i hvilket tilfelle R3 betegner en etylengruppe, og R betyr en 1, 2, 5, 6-tetrahydropyridin- eller piperidin — samt for n = 1, også en pyrro-lidin-, morfolin-, 3- eller 4-metylpiperidin-gruppe, idet dog R for n = 1 ikke kan bety en piperidingruppe når betyi en dietylamin- eller piperidin-gruppe, karakterisert ved at halogenforbindelser med den alminnelige formel hvor n, R,, R2 og R3 har samme betydninger som ovenfor, og hal betegner halogen-atom, fortrinnsvis et kloratom kondenseres i nærvær av et hydrogenhalogenidbindende middel med en sekundær amin med formelen hvor R har samme betydning som ovenfor, og at de basiske estere som derved oppnås eventuelt overføres til salter, fortrinnsvis dihydrogenklorider, eller kvaternære ammoniumforbindelser, fortrinnsvis dijod-metylater.
2. Fremgangsmåte som angitt i påstand 1, karakterisert ved at kondenseringen ut-føres i et vannfritt organisk oppløsnings-middel, fortrinnsvis i benzen ved tilbake-kj ølingstemperatur.
NO03230/71A 1970-09-01 1971-08-31 NO128773B (no)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
CH1310170A CH544812A (de) 1970-09-01 1970-09-01 Zelle für die Gewinnung von Aluminium durch Elektrolyse von Aluminiumoxid im Schmelzfluss

Publications (1)

Publication Number Publication Date
NO128773B true NO128773B (no) 1974-01-07

Family

ID=4389303

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO03230/71A NO128773B (no) 1970-09-01 1971-08-31

Country Status (14)

Country Link
US (1) US3728243A (no)
JP (1) JPS5242728B1 (no)
AT (1) AT317566B (no)
AU (1) AU461825B2 (no)
BE (1) BE771941A (no)
CA (1) CA943906A (no)
CH (1) CH544812A (no)
DE (1) DE2143603C3 (no)
FR (1) FR2105173B1 (no)
GB (1) GB1352268A (no)
IS (1) IS881B6 (no)
NL (1) NL7111514A (no)
NO (1) NO128773B (no)
ZA (1) ZA715862B (no)

Families Citing this family (9)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
EP0016728A1 (de) * 1979-03-23 1980-10-01 Schweizerische Aluminium AG Elektrolysezelle zur Aluminiumherstellung durch Schmelzflusselektrolyse von Aluminiumsalzen
US4217197A (en) * 1979-07-18 1980-08-12 Gewerkschaft Eisenhutte Westfalia Apparatus for removing anode residue from anodes of electrolytic melt baths
CH643600A5 (de) * 1979-12-05 1984-06-15 Alusuisse Elektrolysezelle zur herstellung von aluminium.
DE3009158A1 (de) * 1980-02-01 1981-08-06 Schweizerische Aluminium AG, 3965 Chippis Schienenanordnung fuer elektrolysezellen
FR2576920B1 (fr) * 1985-02-07 1987-05-15 Pechiney Aluminium Cuve d'electrolyse hall-heroult a barres cathodiques et a calorifugeage dissymetriques
EP1927679B1 (en) * 2006-11-22 2017-01-11 Rio Tinto Alcan International Limited Electrolysis cell for the production of aluminium comprising means to reduce the voltage drop
CN102453927B (zh) * 2010-10-19 2013-08-14 沈阳铝镁设计研究院有限公司 一种大幅降低铝电解槽铝液中水平电流的方法
CN102758216B (zh) * 2011-04-29 2015-04-15 沈阳铝镁设计研究院有限公司 一种均化铝电解槽铝液中电流分布的方法
CN104694957A (zh) * 2013-12-05 2015-06-10 高伟 设置有中缝挡料板的铝电解槽

Family Cites Families (2)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
NL104954C (no) * 1954-02-09 1900-01-01
US3372105A (en) * 1962-10-22 1968-03-05 Arthur F. Johnson Aluminum reduction cell and insulation material therefor

Also Published As

Publication number Publication date
DE2143603B2 (de) 1974-08-22
BE771941A (fr) 1971-12-31
FR2105173B1 (no) 1975-02-07
AU3290471A (en) 1973-03-08
CA943906A (en) 1974-03-19
CH544812A (de) 1973-11-30
DE2143603C3 (de) 1975-04-03
JPS5242728B1 (no) 1977-10-26
DE2143603A1 (de) 1972-03-09
ZA715862B (en) 1972-04-26
IS2023A7 (is) 1972-03-02
GB1352268A (en) 1974-05-08
NL7111514A (no) 1972-03-03
AU461825B2 (en) 1975-06-05
US3728243A (en) 1973-04-17
IS881B6 (is) 1974-07-19
FR2105173A1 (no) 1972-04-28
AT317566B (de) 1974-09-10

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US4675319A (en) Antianaphylactic and antibronchospastic piperazinyl-(N-substituted phenyl)carboxamides, compositions and use
PL69767B1 (en) 11-substituted 5 11-dihydro-6h-pyrido(2 3-b)(1 4)benzodiazepin-6-ones [us3660380a]
US3974158A (en) 2-(Substituted anilino)methylmorpholines
NO128773B (no)
US3933802A (en) New sulphamoylbenzoic acid amides
US2694705A (en) Nx c c ox a a
US2520153A (en) N-(diarylmethyl)-tertiary-aminoalkanamides and their preparation
NO163597B (no) Styreinnretning for et ett-eller tosporet kjoeretoey.
US2952685A (en) Phenylacetic esters having two basic substituents and production thereof
US2838509A (en) 9-aminoalkyl-9-xanthenecarboxamides
US3046283A (en) 10-(omega-aminoalkylidene)-thioxanthenes
NO162907B (no) Analogifremgangsmaate for fremstilling av terapeutisk aktive bis-(piperazinyl-resp. homopiperazinyl)-alkaner.
NO143902B (no) Fenyl-lavere alkanoylaminer for bruk til fremstilling av terapeutisk virksomme fenyl-lavere-alkylaminer
US2855398A (en) Amidines of the indole series
US3646146A (en) Diphenylcyclopropyl-methyl-amines
US3282942A (en) Substituted cycloalkanoindoles
US3370066A (en) Substituted methylenedioxybenzamides
US2626948A (en) 1-alkyl-2 or 4-[(n-alkyl-n-beta-dialkyl-aminoalkyl) aminophenethyl]-piperidines and salts thereof
NO750278L (no)
US2650231A (en) Aminovalerolactones and method for their production
US3998965A (en) 4-Aminoalkyl-4-cyano-4-phenyl-butanoic acid esters
US3580914A (en) Derivatives of n-methylpiperazine
US2589937A (en) Manufacture of new basic esters of 1-aryl-cyclopentane-1-monothiocarboxylic acids
US3701786A (en) Dibenzofuranyl-aminoalcohols
US2694706A (en) Alkenylamevoalkanoylphenotfflazine