NO121864B - - Google Patents

Download PDF

Info

Publication number
NO121864B
NO121864B NO160590A NO16059065A NO121864B NO 121864 B NO121864 B NO 121864B NO 160590 A NO160590 A NO 160590A NO 16059065 A NO16059065 A NO 16059065A NO 121864 B NO121864 B NO 121864B
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
lime
layer
agglomerates
sintering
agglomerate
Prior art date
Application number
NO160590A
Other languages
English (en)
Inventor
Hermite R L
Original Assignee
U T I
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by U T I filed Critical U T I
Publication of NO121864B publication Critical patent/NO121864B/no

Links

Classifications

    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E04BUILDING
    • E04CSTRUCTURAL ELEMENTS; BUILDING MATERIALS
    • E04C5/00Reinforcing elements, e.g. for concrete; Auxiliary elements therefor
    • E04C5/01Reinforcing elements of metal, e.g. with non-structural coatings
    • E04C5/06Reinforcing elements of metal, e.g. with non-structural coatings of high bending resistance, i.e. of essentially three-dimensional extent, e.g. lattice girders
    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E04BUILDING
    • E04CSTRUCTURAL ELEMENTS; BUILDING MATERIALS
    • E04C3/00Structural elongated elements designed for load-supporting
    • E04C3/02Joists; Girders, trusses, or trusslike structures, e.g. prefabricated; Lintels; Transoms; Braces
    • E04C3/29Joists; Girders, trusses, or trusslike structures, e.g. prefabricated; Lintels; Transoms; Braces built-up from parts of different material, i.e. composite structures
    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E04BUILDING
    • E04CSTRUCTURAL ELEMENTS; BUILDING MATERIALS
    • E04C3/00Structural elongated elements designed for load-supporting
    • E04C3/02Joists; Girders, trusses, or trusslike structures, e.g. prefabricated; Lintels; Transoms; Braces
    • E04C3/29Joists; Girders, trusses, or trusslike structures, e.g. prefabricated; Lintels; Transoms; Braces built-up from parts of different material, i.e. composite structures
    • E04C3/293Joists; Girders, trusses, or trusslike structures, e.g. prefabricated; Lintels; Transoms; Braces built-up from parts of different material, i.e. composite structures the materials being steel and concrete
    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E04BUILDING
    • E04CSTRUCTURAL ELEMENTS; BUILDING MATERIALS
    • E04C5/00Reinforcing elements, e.g. for concrete; Auxiliary elements therefor
    • E04C5/01Reinforcing elements of metal, e.g. with non-structural coatings

Description

Fremgangsmåte ved sintring av malmer.
Foreliggende oppfinnelse vedrører sintring av malmer, metallholdige residuer og konsentrater på sintringsrister. Ved slike fremgangsmåter overføres materialet, som skal sintres, til et gassgjennomtrengelig lag eller sjikt på risten, og luft suges gjennom laget enten oppover eller nedover gjennom dette. Laget må inneholde brenn-bare stoffer, og såfremt materialet, som skal sintres, ikke er pyritter eller annet materiale som brenner selv eksotermt i luft må der tilsettes brennstoff, som f. eks. koksgrus.
Materialet, som skal sintres er vanligvis en blanding av to eller flere bestand-deler, f. eks. et konsentrat og finknuste malmer, såkalte «fines», eller to forskjellige konsentrater, men det kan også være et eneste materiale med eller uten bren-sel.
Uansett antallet av bestanddelene er det i høy grad ønskelig at materialet skal foreligge som et agglomerat på risten, dvs. materialpartiklene skal klebe seg til hinannen og danne små agglomerater. En slik struktur oppviser en god gjennomtrengelighet og følgelig kan den for sintringsprosessen nødvendige luft føres gjennom laget lett og uten store omkostninger til energi, og videre er tapet av fine partik-ler gjennom riststengene lavt.
For å fremstille agglomeratstrukturen føres materialet eller bestanddelene i dette gjennom en blandingsinnretning, som vanligvis består av en roterende trommel utstyrt med løfteorganer, og partiklene brin-ges til å velte over hinannen ved tromme-lens rotasjon. Der må alltid være tilstede fuktighet, og hvis materialet fra naturen av ikke inneholder tilstrekkelig fuktighet, må der tilsettes vann. Mengden av denne fuktighet er kritisk, men varierer naturligvis alt etter materialet. Der må være tilstrekkelig tilstede til å muliggjøre at partiklene fester seg til hinannen, således at der dannes et agglomerat, men der må ikke være så meget tilstede at overflatene av agglomeratene er våte og klebrige, da våte og klebrige agglomerater ikke er sterke og har en tendens til å gå i stykker under innvirkningen av deres egen vekt og herved ødelegges gassgjennomtrengeligheten. Ennvidere må den periode, i hvilken materialet forblir i blandeapparatet ikke være så lang at etter at agglomeratene er blitt dannet, velter de over hinannen og herved bevirker at fuktigheten vil bli presset ut fra det indre i hvert agglomerat og til overflaten. De forhold som er nødvendige for fremstilling av et tilfredsstillende agglomerat fra et bestemt utgangsmateriale vil lett kunne finnes i praksis.
Når agglomeratstrukturen er blitt for-met til et lag på en sintringsrist, og dette lag er blitt antendt, forløper ikke forbrenningen samtidig gjennom hele dybden av laget. Tvertimot er forbrenningen i hvert øyeblikk begrenset til en nesten horison-tal sone, som vanligvis har en tykkelse i laget som er mindre enn 2.5 cm i et lag, som f. eks. oppviser en dybde av fra 25— 50 cm. I denne sone ødelegges agglomeratstrukturen og erstattes av en svamplig-nende masse, og denne forandring finner sted i løpet av noen få sekunder, som følge av lokal smeltning i laget. Ved nedstrøms-praksis vil der over denne sone ligge ferdig sinter, og denne hviler på ubrent materiale. Arbeider man derimot med luft-strømmen rettet oppover, vil den ferdige sinter og det ubrente materiale befinne seg i en omvendt stilling.
Det iakttas i alminnelighet at straks etter at forbrenningen er etablert i laget avtar gjennomtrengeligheten av den ubrente del i laget til en verdi, som ligger langt lavere enn den som foreligger før antendelsen er igangsatt, og at denne lave verdi opprettholdes inntil forbrenningen er tilnærmet ferdig. Dette tap av gjennom - trengelighet har man tilskrevet forskjellige årsaker. Vi har imidlertid funnet at det primært skyldes fordampning av vann fra det ubrente materiale i og like i nærheten av forbrenningssonen. Dette vann føres inn i avgassen, som føres bort fra forbrenningssonen. Avgassen kjøles av det ubrente materiale, og meget av dets vanninnhold kondenseres der, og det kondenserte vann bevirker delvis en tilstopning av porene i laget. Dette kondenserte vann absorberes delvis av det ubrente materiale, og herved økes fuktighetsinnholdet lokalt med det resultat at agglomeratstrukturen i laget svekkes og laget kan bryte sammen med herav følgende tap av gjennom trengelig-het. Denne tendens til at laget skal bryte sammen opptrer mest ved nedstrømssint-ring, idet sammenbrytningen bevirkes både av sugingen og av vekten av det over-liggende materiale.
Det ovenfor beskrevne fenomen be-grenser lagets gjennomtrengelighet under størstedelen av sintringsprosessen, og det er derfor bestemmende for den hastighet, med hvilken forbrenningen foregår.
I henhold til foreliggende oppfinnelse tilsettes en liten mengde av pulverisert kalk eller magnesia eller begge disse stoffer på overflaten av agglomeratene, før denne føres over til en sintringsrist. Mengden av kalk eller magnesia eller begge be-høver ikke overskride 3 vektsprosent av agglomeratet. Vi har funnet at denne til-setning nedsetter tapet av gjennomtrengelighet under sintringen ved at agglomeratstrukturen gjøres mere stabil i nærvær av fuktighet, som kondenseres under sintringsprosessen. Vannet, som kondenseres i det ubrente materiale, slik som beskrevet ovenfor, reagerer med kalken eller magnesia, og på denne måte holdes agglomeratstrukturen stabil.
For å gjøre det mulig at denne reak-sjon skal finne sted må kalken eller magnesia være hydratiserbare. På grunn av kalkens lave pris og lette tilgjengelighet er det å foretrekke å anvende kalk, og denne kan foreligge i form av finpulveri-sert brent kalk eller tørr, hydratisert (ikke fullstendig lesket) kalk av den art, som anvendes i landbruket. Istedenfor kalk kan der naturligvis anvendes magnesia. Magnesia kan anvendes som kalsinert magne-siumoksyd eller i form av magnesiaholdig kalk, som er en blanding av kalk og magnesia, og den kan anvendes enten i kalsinert eller i tørr hydratisert form.
Hvis agglomeratstrukturen frembrin-ges i en roterende trommelblander, utstyrt med løfteorganer, kan den pulveriserte kalk eller magnesia tilsettes ved hjelp av en transportør, som er ført inn i tromme-len i nærheten av dens utløpsende.
For å fremstille sterke agglomerater må der foruten fuktighet være tilstede et bindemiddel. Enkelte malmer inneholder i den form som de fåes ved utbrytningen et bindemiddel, f. eks. leire eller hydratisert jernoksyd, og i så fall kan den ønskete agglomeratstruktur sikres ganske enkelt ved å kontrollere eller regulere vanninnholdet. Oppfinnelsen er imidlertid særlig anvendbar i forbindelse med jernholdige materialer, som f. eks. malmer eller pyritt-residuer, hvilke som regel fra naturen av ikke inneholder noen bindemidler eller ikke i en tilstrekkelig mengde til å mulig-gjøre at der kan fremstilles en agglomeratstruktur. Der tilsettes derfor til malmen eller et annet materiale, som skal sintre-res et bindemiddel, som fortrinnsvis består av bentonitt eller en annen leire, som danner en gele-lignende eller kolloidal suspensjon med vann. F. eks. kan en slik suspensjon eller natriumbentonitt sprøytes ut på materialet før eller idet det trer inn i blanderen eller under de innledende blan-dingstrinn. Det kan med fordel fordeles gjennom materialet ved hjelp av et system av faste eller roterende plogorganer, som er festet til et samlebelte, som tilfører materialet til blandeapparatet.
Fuktighetsinnholdet i materialet skal reguleres slik at blandeapparatet fremstil-ler agglomerater som mest mulig oppviser en diameter av fra 3—10 mm. Denne stør-relse kan varieres, men den synes å rep-resentere den optimale for oppnåelse av en hurtig sintring. Idet agglomeratene for-later blandeapparatet, tilføres kalken eller et annet tilsvarende pulver. Når der anvendes kalk finner der sted en betydelig utveksling av kationer i bentonitten med kalsiumet i kalken, og som følge herav økes viskositeten av bentonittbindemidlet, og herved styrkes agglomeratene ytterligere. Reaksjonen mellom endel av kalken og av-gassene synes å tilveiebringe en ytterligere styrke ved absorbsjon av kulldioksyd, som utvikles i forbrenningssonen.
Ved fremstillingen av agglomeratstrukturen kan der tilsettes andre sorter leire, enten i form av pulvere eller i form av en suspensjon, men bentonitt av den nevnte art er særlig hensiktsmessig, da det hurtig vil blande seg med eller inngå i materialene. Kolloidale eller pseudo-kolloidale anorganiske forbindelser, som f. eks. na-triumsilikat kan anvendes. Organiske bindemidler, som f. eks. stivelse, dekstrin og sulfitavlut kan også anvendes, men disse krever vanligvis en mere kritisk kontroll av vanninnholdet enn leirholdige bindemidler. Dessuten kan de forårsake tilkle-bing i transportremmene og øvrige trans-portorganer i anlegget.
Det er vanskeligere å overføre konsentrater til en agglomeratstruktur enn finknuste malmer, og den struktur som opp-nåes går også lettere tapt når der anvendes konsentrater. Et eksempel på anven-delsen av oppfinnelsen i forbindelse med et materiale, som for en vesentlig del består av konsentrater, skal anføres i det følgende.
Eksempel 1:
Sammensetningen av blandingen, som skulle sintres, var som følger:
Til denne blanding ble tilsatt: Koksgrus — mindre enn ca. 6 mm 3 % Bentonitt som vandig suspensjon 0,25 %
Fuktighetsinnholdet i blandingen, som ble fremstillet på denne måte var ca. 8 pst. Bestanddelen, som ble ført over til en agglomeratstruktur befant seg i en roterende blander. Tørrhydratisert kalk i en mengde, svarende til 1.9 vektsprosent av den totale mengde av konsentrater og finpulveri-serte malmer ble fordelt jevnt på agglomeratene, idet disse forlot blandeapparatet. Agglomeratstrukturen, som nu var utstyrt med et tynt belegg av kalk på agglomeratene ble derpå sintret i et 30 cm dypt lag under en innledende suging med et trykk svarende til 100 cm vann. Sintringen var tilendebragt i løpet av 20 minutter. Når en helt identisk agglomeratstruktur, bortsett fra at den ikke inneholdt noe bentonitt eller kalk, ble fremstillet på en tilsvarende måte og sintret, krevdes der mere enn 40 minutter for å tilendebringe sintringen, skjønt den innledende suging ble utført med et trykk svarende til en 115 cm vannsøyle.
Eksempel 2:
En malm, som inneholdt leire som et bindemiddel, ble anvendt, og materialene, som ble tilført blandeapparatet var som følger:
Hertil ble tilsatt:
Koksgrus — mindre enn ca. 6 mm 5 % Der ble ikke tilsatt noe bentonitt.
Fuktighetsinnholdet i den ferdige blanding var ca. 9 pst. Tørr hydratisert kalk i en mengde, svarende til 1.2 vektsprosent av den totale mengde av konsentrater og finknuste malmer ble fordelt på agglomeratene, som ble dannet i blandeapparatet. Sintringstiden for et 30 cm dypt lag var 17—18 minutter ved den innledende suging, svarende til et trykk av 100 cm's vannsøyle. Når der ikke ble tilsatt noe kalk øket tiden for å fullføre sintringen til 27 minutter.
Eksempler på andre materialer, som oppfinnelsen kan anvendes i forbindelse med er blykonsentrater.
Oppfinnelsen er anvendbar i forbindelse med sintring på faste rister, f. eks. av Greenawalt-typen eller bevegelige rister, f. eks. av Dwight-typen.
En fordel ved oppfinnelsen er at mengden av meget fint materiale, som er tilstede, kan økes utover den vanlige mengde, uten at dette innvirker uheldig på utbyt-tet av ferdig sintermateriale.

Claims (1)

  1. Framgangsmåte ved sintring av malmer, metallholdig residue og konsentrater, hvor de findelte råmaterialer overføres til agglomerater eller pellets og deretter sintres, karakterisert ved at overflatene av agglomeratene som ikke oppviser fri fuk
    tighet, før sintringen finner sted påføres et sjikt av hydraulisk kalk eller magnesia.
NO160590A 1964-11-25 1965-11-22 NO121864B (no)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FR996179A FR1426231A (fr) 1964-11-25 1964-11-25 Perfectionnements aux éléments de constructions renforcés

Publications (1)

Publication Number Publication Date
NO121864B true NO121864B (no) 1971-04-19

Family

ID=8843285

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO160590A NO121864B (no) 1964-11-25 1965-11-22

Country Status (8)

Country Link
US (1) US3468090A (no)
BE (1) BE672712A (no)
CH (1) CH443619A (no)
FR (1) FR1426231A (no)
GB (1) GB1123209A (no)
IL (1) IL24663A (no)
NL (1) NL151156B (no)
NO (1) NO121864B (no)

Families Citing this family (19)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3774359A (en) * 1971-03-15 1973-11-27 B Kahn Reinforced concrete plate construction
US3984266A (en) * 1974-04-22 1976-10-05 The United States Of America As Represented By The Secretary Of The Navy Process for bonding a ferro-cement structure with fiberglass reinforced plastic
US4048805A (en) * 1976-01-20 1977-09-20 Nippon Concrete Industries Co. Ltd. Concrete pile
US4314003A (en) * 1977-12-29 1982-02-02 Union Carbide Corporation Method of incorporating multifilament strands of carbon fibers into cement to produce reinforced structures having improved flexural strengths
GB2027104B (en) * 1978-06-05 1983-03-23 Valtion Teknillinen Compound elongate structural element
FR2508083A1 (fr) * 1981-06-22 1982-12-24 Gros Francois Procede de construction de poutres et chainages de batiments au moyen de toles metalliques coffrantes
AT377587B (de) * 1981-08-26 1985-04-10 Hansa Metallwerke Ag Steuerscheibenventil, insbesondere sanitaerventil
US5254190A (en) * 1986-12-28 1993-10-19 Shinko Kosen Kogyo Kabushiki Kaisha Tendons for prestressed concrete structures and method of using such tendons
JPS63167836A (ja) * 1986-12-28 1988-07-11 神鋼鋼線工業株式会社 プレストレストコンクリ−ト用緊張材およびその使用方法
US4771530A (en) * 1987-04-08 1988-09-20 General Atomics Application of inwardly directed prestressing pressure to concrete members
US4936006A (en) * 1989-03-01 1990-06-26 General Atomics Method of making prestressed concrete articles
US5065795A (en) * 1989-03-01 1991-11-19 General Atomics Prestressed concrete articles
EP0577857A1 (de) * 1992-06-26 1994-01-12 BUCHER, Franz Bauelement
DE19742210A1 (de) * 1997-09-24 1999-03-25 Goehler Bernhard Dipl Ing Verfahren und bandförmiges Zugglied zur Ertüchtigung und/oder Sanierung von Stahlbeton- oder Spannbeton-Tragwerken sowie Vorrichtung zur Durchführung des Vefahrens
NL1019939C2 (nl) * 2002-02-11 2003-08-13 Univ Delft Tech Werkwijze voor het hechten van beton aan een substraat alsmede zo verkregen constructie.
DE10249266B3 (de) * 2002-10-23 2004-04-08 Leonhardt, Andrä und Partner Beratende Ingenieure VBI GmbH Spannvorrichtung für bandförmige Zugglieder
US20070000199A1 (en) * 2005-06-29 2007-01-04 Siefken John R Method to bond concrete slab to metal
US9143530B2 (en) 2011-10-11 2015-09-22 Citrix Systems, Inc. Secure container for protecting enterprise data on a mobile device
CN104947849A (zh) * 2015-05-07 2015-09-30 清华大学 新型衬胶钢管混凝土构件及其加工制作方法

Family Cites Families (8)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE1066006B (no) * 1959-09-24
FR595000A (fr) * 1925-03-12 1925-09-24 Poteau-support pour lignes électriques légères
US1794079A (en) * 1927-02-03 1931-02-24 Gilbert Brereton Building construction
CH210311A (de) * 1938-11-12 1940-07-15 Aiolfi Carlo Bauelement.
US2921463A (en) * 1952-08-20 1960-01-19 Goldfein Solomon Concrete structural element reinforced with glass fibers
GB809050A (en) * 1956-08-31 1959-02-18 Burns & Russel Company Of Balt Improvements in or relating to masonry blocks
US3271917A (en) * 1959-06-12 1966-09-13 Rubenstein David Reinforced plastic constructions
NL259980A (no) * 1960-02-02 Mueller Erhard

Also Published As

Publication number Publication date
IL24663A (en) 1969-11-30
CH443619A (fr) 1967-09-15
FR1426231A (fr) 1966-01-28
NL151156B (nl) 1976-10-15
US3468090A (en) 1969-09-23
BE672712A (no) 1966-03-16
GB1123209A (en) 1968-08-14
NL6515299A (no) 1966-05-26

Similar Documents

Publication Publication Date Title
NO121864B (no)
US2948948A (en) Fly ash reclamation by pelletizing
US9919977B2 (en) Synthetic gypsum fertilizer product and method of making
CN104876625B (zh) 一种利用粘土性含铁尾矿制备超轻陶粒的方法
Kapur Balling and granulation
US3377146A (en) Process for pelleting and extruding materials
US2914395A (en) Preparation of material for sintering
Kotta et al. Effect of molasses binder on the physical and mechanical properties of iron ore pellets
US2677608A (en) Process for supplying materials to reactor furnaces
BRPI0804694A2 (pt) processo de produção de pelotas de manganês a partir de minério de manganês não calcinado e aglomerado obtido por tal processo
BRPI1010034A2 (pt) método para produzir um aglomerado de material fino contendo oxido metálico para uso como material de alimentação para alto forno
AU598465B2 (en) An improved process for agglomerating mineral ore concentrate utilizing emulsions of polymer binders or dry polymer binders
EA015368B1 (ru) Производство углеродсодержащих металлорудных гранул
US3400465A (en) Permeable bed drying process
US4209322A (en) Method for processing dust-like matter from metallurgical waste gases
EP0507945A4 (en) Method for production of construction articles; technological line; method and device for burning; mixture; construction article
GB990672A (en) Improvements in method of pelletizing finely divided solid materials
JP3825260B2 (ja) 鉄鉱石ペレットの製造方法
US3149958A (en) Sintering process
WO2019033187A1 (pt) Processo de pelotização a frio de finos de minério de ferro com flexibilidade de misturas
US3266887A (en) Ore pelletization process and products
US2220385A (en) Metallurgical flux and method of producing it
US1158366A (en) Process of making cohering masses.
US2220383A (en) Metallurgical flux and method of producing it
US4139587A (en) Process for forming fluorspar compacts