NO119306B - - Google Patents

Download PDF

Info

Publication number
NO119306B
NO119306B NO168867A NO16886767A NO119306B NO 119306 B NO119306 B NO 119306B NO 168867 A NO168867 A NO 168867A NO 16886767 A NO16886767 A NO 16886767A NO 119306 B NO119306 B NO 119306B
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
resin
colloidal
resins
anion exchange
approx
Prior art date
Application number
NO168867A
Other languages
English (en)
Inventor
K Kun
R Kunin
Original Assignee
Rohm & Haas
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Rohm & Haas filed Critical Rohm & Haas
Publication of NO119306B publication Critical patent/NO119306B/no

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B01PHYSICAL OR CHEMICAL PROCESSES OR APPARATUS IN GENERAL
    • B01JCHEMICAL OR PHYSICAL PROCESSES, e.g. CATALYSIS OR COLLOID CHEMISTRY; THEIR RELEVANT APPARATUS
    • B01J41/00Anion exchange; Use of material as anion exchangers; Treatment of material for improving the anion exchange properties
    • B01J41/04Processes using organic exchangers

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Organic Chemistry (AREA)
  • Chemical Kinetics & Catalysis (AREA)
  • Treatment Of Water By Ion Exchange (AREA)
  • Addition Polymer Or Copolymer, Post-Treatments, Or Chemical Modifications (AREA)
  • Silicon Compounds (AREA)

Description

Fremgangsmåte for behandling av væsker.
Nærværende oppfinnelse vedrorer behandlingen av væsker, særlig vandige, væsker, for å fjerne fra disse kolloidale, partikkelformede gjenstander, slik som kolloidalt silisiumoksyd eller vannholdige metalloksyder.
Fjerning av silisiumoksyd fra kjelematningsvann er blitt et viktig problem i senere år med streben etter hoyere kjeletrykk, og ioneutvekslingsmetoder er blitt kjent for fjerning av opp-loselig eller ikke-kolloidalt silisiumoksyd. Materialene som har gjort fjerning ved slike metoder mulig er sterkt basiske anioneutvekslerharpikser av den kvarternære ammoniumtype, enten av vanlig gelstruktur eller av makronettstruktur. Makronett-lignende harpikser er de som har virkelig porestruktur og be- skrives f.eks. av Kunin og medarbeidere i en artikkel med tit-telen: "Characterization of Amberlyst 15" I & E.C. Prbduct Research and Development, bind 1, juni 1962, side 40.
Da driften av en hoytrykkskjele påvirkes uheldig ved akkumuler-ingen av enhver form for silisiumoksyd, har de tidligere kjente metoder for å fjerne bare ikke-kolloidalt silisiumoksyd ikke vært tilstrekkelig til å lose problemet tilfredsstillende. I realiteten har den manglende evne hos ioneutvekslerharpikssys-temer til å fjerne kolloidalt silisiumoksyd vært en alvorlig ulempe ved bruken av ioneutvekslermetoder ved avioniseringen av vann for forskjellige anvendelser. I tillegg til kjeler har f.eks. den elektroniske industri og de forskjellige industrier som er avhengig av anvendelse av nuklear energi siden lenge hatt behov for fjerning av partikkelformede materialer fra vann som de er forpliktet til å anvende, og dette behov har ikke vært tilfredsstillet ved tidligere kjente arbeidsmåter for fjerning av silisiumoksyd eller avionisering. Skjont grunne filterlag av fint pulverisert ioneutvekslerharpikser har vært anvendt for å fjerne kolloidalt silisiumoksyd og jern fra av-ioniserte utlopsstrommer, later deres bruk meget tilbake å onske på grunn av deres begrensede effektivitet og deres manglende evne til regenerasjon.
Nærværende oppfinnelse fremskaffer en fremgangsmåte for å fjerne kolloidalt, partikkelformet materiale, særlig kolloidalt silisiumdioksyd, fra en væske ved at væsken bringes i intim kontakt med anioneutvekslerharpikspartikler med makronettstruktur og fremgangsmåten karakteriseres ved at det anvendes anioneutvekslerpartikler som har en gjennomsnittlig porediameter innen området fra 10.000 til 500.000 Ångstromenheter, fortrinnsvis innen området fra 10.000 til 100.000 Ångstromenheter.
Den gjennomsnittlige porediameter for harpikspartiklene bestem-mes som beskrevet av Kun & Kunin i J.Polymer Science B2, 587
(1964), og for nærværende formål er en harpiks, som har en gjennomsnittlig porediameter på f.eks. 100.000 Ångstromenheter, en, i hvilken 50 % av den totale porositet tilskrives porer som har en diameter på mindre enn 100.000 Ångstromenheter, og resten av den totale porositet stammer fra porer som har en diameter på mere enn 100.000 Ångstromenheter. Harpiksene med makronettstruktur som anvendes ved nærværende oppfinnelse har langt storre gjennomsnittlig porediameter enn tidligere beskrevne harpikser med makronettstruktur, hvis gjennomsnittlige porediameter har vært fra 30 til 800 Ångstromenheter. Harpiksene som anvendes ved nærværende oppfinnelse kan fremstilles ved den generelle metode som er beskrevet i britisk patent nr. 93 2.126 egnet til-passet for å fremstille harpikser som har de spesielt ekstra
store porer.
Når man forsoker å fjerne kolloidalt, partikkelformet materiale etter konvensjonelle metoder, som f.eks. ved å anvende en rekke filtre og/eller koaguleringsmidler, fjernes bare små andeler av disse partikler. Vanligvis brukes karbonfiltre for dette formål og folges gjerne av en blanding av anion- og kationutveks-lerharpikser, som vil avionisere eller avmineralisere vannet. Utlopsstrommen fra en slik rekke av behandlinger vil vanligvis være fri for alle ionene som man soker å fjerne for å gjore vannet anvendelig for kjeler og andre slike formål, bortsett fra silisiumoksyd, metalloksyder eller andre kolloidale, partikkelformede materialer. Nå, som folge av nærværende oppfinnelse, fjernes slikt kolloidalt, partikkelformet materiale lett fra vannet, og harpiksen som anvendes kan lett regenereres for å fjerne det partikkelformede materiale som har samlet seg på det og derved gjore det mulig at de nye harpikser kan anvendes gjentatte ganger i en kommersielt aksepterbar kretslopsprosess.
En sammenligning av effektiviteten av nærværende fremgangsmåte med analoge fremgangsmåter som på kjent måte anvender'vanlig gel- og harpikser av makronett-type vil ses fra tegningenes fig. 1 og 3, som viser diagrammer, hvor de vertikale ordinater betegner vektsprosent fjernet kolloidalt silisiumoksyd, og de horisontale ordinater angir tid målt i dager. Dataen som vises ble oppnådd ved å bruke tre forskjellige harpikser A, B & D (beskrevet mere detaljert nedenfor) og er satt opp på linjer som identifiseres med tilsvarende harpiksbetegnelser. I hvert tilfelle ble harpiksene bragt i kontakt under kontinuerlig omroring med 200 ml vann som inneholdt 1000 ppm (vektsdeler pr. million) kolloidalt silisiumoksyd, og dataene som fremlegges i fig. 1 - 3 er blitt oppnådd ved bruk av (1) 4 g av hver fuktig harpiks ved en kontakttemperatur på 27°C, (2) 14,0 g av hver fuktig harpiks ved en kontakttemperatur på 27°C og (3) 4,0 g av hver fuktig harpiks ved 50°C.
Harpiks A, som det henvises til foran, var en vanlig geltype, kvaternær ammoniumanioneutvekslerharpiks i den hydroride form som er kommersielt kjent som "Amberlite IRA-400", og som inneholder -N-fCH^)^ grupper som er innfort ved å klormetylere og aminere en styren/divinylbenzen-kopolymer.
Harpiks B var en vanlig lignende kvaternær ammoniumanioneutvekslerharpiks som er kommersielt kjent som "Amberlite IRA-904", hvilken harpiks imidlertid skiller seg fra harpiks A ved at den har en makronettstruktur og har en gjennomsnittlig porediameter ikke over 800 Ångstromenheter.
Harpiks C var på sin side lik harpiks B bortsett fra at den hadde en gjennomsnittlig porediameter på fra 10.000 til 500.000 Ångstromenheter.
Harpiks C ble fremstilt som folger. Råmaterialet som anvendes for å gi et kopolymert mellomprodukt var 900 ml vann, 9,0 g dis-pergeringsmiddel og 0,09 g "Pharmagel" (en spesielt raffinert gelatin). Den monomere fase ble laget med 301,3 g styren,
16,7 g divinylbenzen (57,1 %) , 282,0 g tert-amyl-alkohol og 6,0 g azo-bis-isobutyronitril. Dispergeringsmidlet (20 % fast-stoffer, i vann) var et ammoniumsalt av en styren-maleinsyrean-hydrid-kopolymer.
Polymerisasjonen ble utfort i en 2-liters glassfiberforsterket harpikspotte utstyrt med en rustfri stålomrorer, en tilbakelopskjoler, en ytterligere trakt og en termoregulert varmemantel. Vannet, dispergeringsmidlet og "Pharmagel" ble laget opp til en opplosning ved oppvarmning til 40 - 45°C, og opplosningen ble holdt under omroring. Styrenet, divinylbenzenet, tert-amyl-alkoholen og azo-bis-isobutyronitrilet ble blandet sammen, og etter opplosning ble blandingen også tilfort harpiksflasken. Satsen ble oppvarmet til 70°C og holdt der i 20timer. Kopoly-meren som var resultatet ble vasket flere ganger med vann for å fjerne dispergeringsmidlet, og tert-amyl-alkoholen ble fjernet ved dampdestillasjon i lopet av ca. 5 timer. Satsen ble derpå avkjolt til ca. 35 - 40°C og igjen vasket med vann. Polymeren som foreligger i form av perler ble tappet fra på et sugefilter og torket til konstant vekt i en dampovn ved en temperatur på tilnærmet 70°C, og torkeprosessen tar ca. 20 timer. De torre perler ble deretter siktet mellom 20 - 70 mesh sikter (U.S. Standard Screen Series) for å fjerne uonskede fine og grove partikler.
Kopolymer-mellomproduktperlene oppnådd på denne måte ble derpå klormetylert og aminert for å gi ioneutvekslerharpiksen. For disse reaksjoner ble anvendt 212 g mellomprodukt-kopolymer-pér-ler, 484 g (6,0 mol) metyl, klormetyleter, 1200 ml (1500 g) etylendiklorid, 160 g (1,2 mol) AlCl^, 800 ml av en kjolevæske laget opp av 6,5 % NaH2P04 og 5,5 % H2S°4i vann, 20 g NaHC03og 500 ml 25 %'s trimetylamin (2,0 mol).
Harpiksperlene, metylklormetyleteren og etylendikloridet ble innfort i en 5-liters flaske utstyrt med glassomrorer, termo-meter og tilbakelopskjoler med et CaCl2-torkeror. Satsen ble rort om i 1/2 time for at perlene kan svelle. AlCl^ble tilsatt i en rekke små porsjoner med 20 minutters mellomrom, og temperaturen ble holdt ved mellom 30 - 40°C, og satsen ble rort om i 4 timer. Klormetyleteren og etylendikloridet ble destil-lert av inntil flasketemperaturen hadde nådd 80°C, og ca. halv-delen av kjoleopplosningen ble tilsatt i en fin strom gjennom en dråpetrakt under omroring og ytre kjoling for å holde sats-temperaturen under 30°C. Etter omroring av satsen i 20 minutter ble den totale væskefase trukket av med et klebefilter. Resten av kjoleopplosningen ble tilsatt og satsen rort om i 20 minutter, og væsken trekkes av som foran angitt. Harpiksen ble vasket flere ganger med vann, rort om i 15 minutter og væsken
igjen trukket av med et klebefilter.
En nøytraliserende opplosning som inneholder ca. 20 g NaHCO^opplost i 800 ml vann ble tilsatt, og satsen rores om i 1/2 time og noytraliseringsmidlet tappes fra. Harpiksen ble igjen vasket med vann.
På dette punkt ble amineringen utfort ved å tilsette det vandige trimetylamin i en fin strom gjennom en dråpetrakt, holde satsen ved mellom 20 og 25°C og rore den om i ca. 4 timer. Tilbake-værende etylendiklorid ble drevet av ved dampdestillasjon og vann tilsatt for å holde oppslemningen flytende.
Den forangående prosess ga et vått utbytte på ca. 1400 g med et faststoffinnhold på ca. 27 % og et tort utbytte på ca. 5 %.
Den fuktighetsho-ldige evne hos harpiksen var ca. 70 %, anione-utvekslerkapasiteten ca. 3,7 meq./g, og porositeten ca. 0,9 - 1 ,'0 cm 3 /g. Porene var i diameter fra 30.000 til 200.000 Å°ng-stromenheter, og overflatearealet var 8,9 m 2/g.
En sammenligning av de fysiske strukturer for harpiks A, B & C er angitt i tabell 1 nedenfor. Med henvisning til denne tabell vil det fremgå at gel harpiks A}"Amberlite IRA-400", ikke hadde porer og derfor ingen porediameter som kunne måles. Den vanlige harpks B med makronettstruktur, "Amberlite IRA-904", vil ses å ha et porediameterområde på fra under 300 til et maksimum på 1900. Det tredje materiale, harpiks C, har også makronettstruktur, men den har porediametre på fra 10.000 Ångstromenheter til minst 100.000 Ångstromenheter og en gjennomsnittlig porediameter på 46.000 Ångstromenheter. De videre data i tabell 1 angir forskjeller i tetthet og total porositet for hver av de tre harpikser.
Med henvisning til fig. 1-3 vil det ses at evnen hos de tre harpikser til å fjerne kolloidalt silisiumoksyd varierer sterkt. Fra fig. 1 vil det ses at den sterkt porose harpiks C fjernet
30 % av det kolloidale silisiumoksyd i lopet av 4 dager, mens de kjente harpikser A og B av geltype og med makronettstruktur fjernet bare ca. 5 % kolloidalt silisiumoksyd. På lignende måte, under de betingelser som anvendes for dataene satt opp i fig. 2, fjernet harpiks C 90 % av silisiumoksydet i lopet av en dag, mens i samme tidsperiode fjernet de ovrige harpikser bare ca. 5 %. Fra fig. 3 vil det ses at harpiks C har fjernet nesten 100 % av det kolloidale silisiumoksyd på mindre enn 2 dager, mens de to andre harpikser var i stand til å fjerne mindre enn 40 % i lopet av en periode på 2 til 3 dager.
Naturen av kolliidalt silisiumoksyd kan variere fra et geogra-fisk område til et annet. Folgelig, for å prove evnen ytterligere for den sterkt porose harpiks C til å fjerne kolloidalt silisiumoksyd, ble prover av overflatevann oppnådd fra forskjellige vanntilførsler i den ostre del av U.S.A. og analysert på kolloidalt silisiumoksyd og jern ved hjelp av den velkjente "millipore"-filterteknikk. Disse vann som inneholder betraktelige mengder (0,01 ppm) kolloidalt silisiumoksyd ble deretter avionisert med "Amberlite MB-1" (et blandet lag av anione- og kationeutvekslerharpikser) og derpå behandlet med harpiks C i hydroksydformen. Resultatene av disse undersokelser er satt opp i tabell 2 nedenfor. Dataene i denne tabell viser helt klart at kolloidalt silisiumoksyd var tilstede i de fleste av disse overflatevann, og i hvert tilfelle var kombinert med kolloidalt jern. Likeledes fremgår det også at harpiks C var effektiv for å fjerne det kolloidale silisiumoksyd og jern tilstede i hvert av disse vann, selv om Fe20^/Si02-forholdet varierte betraktelig.
Det skal fbyes til at innlopsstrommene til harpiks C etterlot betraktelige avsetninger når de ble fort gjennom et membran-filter, men etter passasjen gjennom harpiks C etterlot utlops-strbmmene praktisk talt intet residuum på et slikt filter, hvilket angir at harpiks C er effektiv som membranfiltre for fjerning av disse kolloider.
Etter en brukstid for å fjerne kolloidalt silisiumoksyd og metalloksyd blir den sterkt porose harpiks som anvendes ved fremgangsmåten ifolge oppfinnelsen ladet med komplekser av silisiumoksyd og metalloksyd eller lerefragmenter, som normalt er ganske motstandsdyktige mot fjerning selv med varm kaustisk soda. Både silikatene og de kolloidalte metalloksyder kan imidlertid gjores opploselige med varm saltsyre og harpiksen således regenereres. Ennå mere effektiv er bruken både av varm kaustisk soda og varm syre, og harpiksen behandles fortrinnsvis med syre forst. For å illustrere effektiviteten av en slik regeneringsbehandling fikk harpiks C bli utbrukt ved å ha opptatt full ladning av kolloidalt silisiumoksyd fra vannet fra The Consolidated Edison Co.'s New York City anlegg og deretter regenerert med de resultater som gjengis i tabell 3 nedenfor. Som det vil bemerkes fjernet de varme syreregenereringer 100 % av silikatene og mere enn 90 % av de kolloidale jernoksyder, mens kaustisk soda-regene-rering fjernet en liten del av jernoksydet og mellom 60 og 80 % av silisiumoksydet.
Anioneutvekslerharpiksen som anvendes ved fremgangsmåten ifolge oppfinnelsen kan brukes i hydroksyd- eller saltform (klorid, sulfat, nitrat, etc.).
Anioneutvekslerharpiksen kan brukes som et lag eller kolonne gjennom hvilken den kolloidholdige væske fores, eller sistnevnte kan ganske enkelt rores om med harpiksen.
Anioneutvekslerharpiksen kan anvendes i forbindelse med en kationeutvekslerharpiks for å oppnå avionisering og kolloidfjerning samtidig eller serievis. Slik avionisering kan oppnås ved å fore den kolloidholdige væske gjennom en kolonne av hydrogenform av en sulfonsyre-kationeharpiks og derpå gjennom en kolonne av kolloid-fjernende anioneutvekslerharpiks i hydroksyd- eller fri baseform, eller ved forst å fore systemet gjennom hydroksydformen av anioneutvekslerharpiksen og derpå gjennom hydrogenformen av en kationeutvekslerharpiks. Man kan også samtidig avionisere og fjerne kolloidene fra systemet ved å kontakte systemet, enten i en kolonne eller satsvis, med en blanding av den basiske form av anioneutvekslerharpiksen og hydrogenformen av kationeutvekslerharpiksen.
For å vise evnen hos harpiks C til å virke samtidig som en anioneutvekslerharpiks og som en kbloidfjernende harpiks ble 80 ml av denne harpiks (som var regenerert med 1O0 ml l-n NaOH) blandet med 20 ml "Amberlite IR-120", en sulfonsyre-kationeutvekslerharpiks (som var regenerert med 30ml l-n HC1) og blandingen anbragt i en kolonne med en diameter på 2,5 cm. 2 liter av et naturlig vann som inneholder 100 ppm opplost elektrolytt og 0,05 ppm hver av kolloidalt Si02 og Fe2°3ble f°rt gjennom blandingen og utlbpsstrommen analysert for ledningsevne, kolloidalt Si02og Fe203. Analysen viste at 95 % av det kolloidale Si02 og Fe2°3ble fjernet°g at den opploste elektrolytt var redusert til mindre enn 1 ppm.
På grunn av sin sterke makronettstruktur kan harpiksen som anvendes ved fremgangsmåten ifolge oppfinnelsen brukes for å be-handle ikke-vandige, kolloidholdige væsker, f.eks. en liten kolonne av den torre hydroksydform av harpiks C ble funnet å fjerne spor av kolloidalt jernoksyd som er tilstede i en prove av etanol som er blitt forurenset.
Skjont harpikser med sterk basisk funksjon er foretrukket for fjerning av kolloidalt silisiumoksyd og andre slike kolloidale, partikkelformede materialer, vil også sterkt porose, svake baseanionéutvekslerharpikser gi den onskede virkning. Slike svake baseanionéutvekslerharpikser kan fremstilles som beskrevet for harpiks C med den unntagelse at amineringstrinnet utfores med et amin slik som amin, monometylamin eller etanolaminer. På dette sted kan det nevnes at harpikser selv med storre porositet enn harpiks C kan fremstilles ved å oke polymerisasjonstempera-turen til 80 - 85°C. Bortsett fra fjerningen av kolloidalt silisiumoksyd og metalloksyder kan fremgangsmåten ifolge oppfinnelsen anvendes for å fjerne andre anioniske, kolloidale materialer, inklusive humussyre og virus.

Claims (3)

1. Fremgangsmåte for å fjerne kolloidalt, partikkelformet materiale, spesielt kolloidalt silisiumdioksyd, fra en væske ved at væsken bringes i intim kontakt med anioneutvekslerharpikspartikler med makronettstruktur, karakterisert ved at det anvendes anioneutvekslerpartikler som har en gjennomsnittlig porediameter innen området fra 10.000 til 500.000 Ångstromenheter, fortrinnsvis innen området fra ca.
10.000 til ca. 100.000 Ångstromenheter.
2. Fremgangsmåte som angitt i krav 1, karakterisert ved at det anvendes en anioneutvekslerharpiks i hydroksydform.
3. Fremgangsmåte som angitt i krav 1, karakterisert ved at det anvendes en harpiks i saltform. Anførte publikasjoner: U.S. patent nr. 2.591.573, 3.147.214
NO168867A 1966-08-01 1967-06-29 NO119306B (no)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US56929066A 1966-08-01 1966-08-01

Publications (1)

Publication Number Publication Date
NO119306B true NO119306B (no) 1970-04-27

Family

ID=24274812

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO168867A NO119306B (no) 1966-08-01 1967-06-29

Country Status (12)

Country Link
US (1) US3454493A (no)
BE (1) BE692598A (no)
CH (1) CH484002A (no)
DE (1) DE1642868B2 (no)
DK (1) DK127998B (no)
ES (1) ES336185A1 (no)
FR (1) FR1507904A (no)
GB (1) GB1176706A (no)
IL (1) IL28070A (no)
NL (1) NL6710645A (no)
NO (1) NO119306B (no)
SE (1) SE340595B (no)

Families Citing this family (10)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4886606A (en) * 1975-12-17 1989-12-12 Rohm And Haas Company Method of purifying condensate waters for steam regenerating equipment
US4169881A (en) * 1976-02-13 1979-10-02 Toyo Soda Manufacturing Co., Ltd. Process for removing dissolved silica from extracted phosphoric acid
US4076622A (en) * 1976-06-22 1978-02-28 Rohm And Haas Company Microbiocidal macroreticular ion exchange resins, their method of preparation and use
GB2166140B (en) * 1984-10-27 1989-06-07 Ion Exchange Novel adsorbents for use in the purification of water and other chemicals and a process for preparing same
US6323249B1 (en) * 1988-09-26 2001-11-27 Purolite International, Ltd. Macroporous resins having large pores but with high crush strength
GB8905934D0 (en) * 1989-03-15 1989-04-26 Dow Europ Sa A process for preparing adsorptive porous resin beads
CA2093676C (en) * 1993-04-08 2004-08-31 K. Anwer Mehkeri Method for ultra-trace level analysis of water
WO2008089279A1 (en) * 2007-01-19 2008-07-24 The Purolite Company Reduced fouling of reverse osmosis membranes
CN101616738B (zh) * 2007-03-26 2011-11-23 漂莱特(中国)有限公司 具有较大孔径的大孔聚合物
CN112912172A (zh) * 2018-08-14 2021-06-04 1441413 艾伯塔Ept有限公司 高孔隙度的润滑剂调节和修复介质

Family Cites Families (9)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
CA625753A (en) * 1961-08-15 R. Millar John Ion-exchange resins and their manufacture
US2962438A (en) * 1955-04-07 1960-11-29 Barnstead Still And Sterilizer Ion exchange process for water purification
GB860695A (en) * 1958-07-09 1961-02-08 Permutit Co Ltd Improvements relating to ion-exchange processes
NL241315A (no) * 1958-07-18
GB906243A (en) * 1960-05-20 1962-09-19 Permutit Co Ltd Improvements relating to processes for the treatment of water
GB932375A (en) * 1962-03-13 1963-07-24 Permutit Co Ltd Improvements relating to the removal of anions from aqueous solutions
US3267073A (en) * 1962-09-04 1966-08-16 Rohm & Haas Hydrophilic redox vinyl polymers containing quinone groups
US3367889A (en) * 1963-10-28 1968-02-06 Rohm & Haas Process for the preparation of macroreticular-structured copolymers
US3322695A (en) * 1966-07-01 1967-05-30 Dow Chemical Co Preparation of porous structures

Also Published As

Publication number Publication date
GB1176706A (en) 1970-01-07
BE692598A (no) 1967-07-13
ES336185A1 (es) 1967-12-16
DK127998B (da) 1974-02-18
SE340595B (no) 1971-11-22
CH484002A (fr) 1970-01-15
DE1642868C3 (no) 1975-04-03
NL6710645A (no) 1968-02-02
DE1642868B2 (de) 1974-08-01
FR1507904A (fr) 1967-12-29
US3454493A (en) 1969-07-08
DE1642868A1 (de) 1971-04-29
IL28070A (en) 1971-06-23

Similar Documents

Publication Publication Date Title
KR910008292B1 (ko) 겔-형의 킬레이트화 수지, 및 용액으로부터 다가의 알칼리토금속 또는 중금속 양이온을 제거하는 방법
NO119306B (no)
US2500149A (en) Sulfonation of copolymers of monovinyl-and polyvinyl-aromatic compounds
US3957698A (en) Thermally reversible, amphoteric ion exchange resins consisting of crosslinked microbeads embedded in crosslinked matrix of opposite exchange group type
US4139684A (en) Method for preparation of hydrophilic polymeric ion exchanging gels
US3252917A (en) Method of producing alumina-coated silica in sol form
EP0009394B1 (en) Ion exchange resin flocs, their preparation and regeneration and ion exchange and filtration processes using them
CA1144700A (en) Large ion exchange beads and a method for preparing same
Lira et al. Smectite clay modified with quaternary ammonium as oil remover
JP2013017935A (ja) 混合イオン交換樹脂、脱塩方法および脱塩装置
JP2005535778A (ja) 単分散ゲル型イオン交換体の製造方法
US3352800A (en) Porous synthetic ion exchange catalysts and preparation thereof
US3842002A (en) Method for removing sulfate and bicarbonate ions from sea water or brackish water through the use of weak anionic exchange resins containing amino groups of the primary and secondary type
US3099529A (en) Separation of nitric acid from its salts
US2738322A (en) Process for removing sulfuric acid from aqueous solutions of inorganic sulfates
JP2002102719A (ja) 混床式イオン交換樹脂床及びこれに用いるアニオン交換樹脂
CN107473332A (zh) 一种Fe型树脂离子交换处理高硬度高砷地下水的方法
JP3248205B2 (ja) 超純水製造用イオン交換樹脂、その製造法、及びこれを用いる超純水の製造法
US3186941A (en) Water softening with fine cation exchange tubes
Bauman Improved Synthetic Ion Exchange Resin.
US2658042A (en) Ion exchange resins from formaldehyde and the reaction product of a chloromethylated polynuclear hydrocarbon and a basic tertiary amine
CN113976185A (zh) 一种水处理用大孔阴离子交换树脂的制备方法
US2683695A (en) Regeneration of cation exchangers containing alkaline earth metals
Keymirov Water purification of ions of heavy metals by montmorillonite modified with polyamine
US3051657A (en) Process of decreasing the salt content of an acidic silica hydro-organosol