NL8901165A - Mastitis sensor. - Google Patents

Mastitis sensor. Download PDF

Info

Publication number
NL8901165A
NL8901165A NL8901165A NL8901165A NL8901165A NL 8901165 A NL8901165 A NL 8901165A NL 8901165 A NL8901165 A NL 8901165A NL 8901165 A NL8901165 A NL 8901165A NL 8901165 A NL8901165 A NL 8901165A
Authority
NL
Netherlands
Prior art keywords
milk
electrodes
sensor
sensor according
measuring
Prior art date
Application number
NL8901165A
Other languages
English (en)
Original Assignee
Nedap Nv
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Nedap Nv filed Critical Nedap Nv
Priority to NL8901165A priority Critical patent/NL8901165A/nl
Priority to DK90201176.6T priority patent/DK0397274T3/da
Priority to AU54894/90A priority patent/AU633086B2/en
Priority to EP90201176A priority patent/EP0397274B1/en
Priority to DE69006630T priority patent/DE69006630T2/de
Priority to AT90201176T priority patent/ATE101720T1/de
Priority to NZ233620A priority patent/NZ233620A/xx
Priority to IL94359A priority patent/IL94359A0/xx
Priority to CA002016440A priority patent/CA2016440A1/en
Priority to CS902317A priority patent/CZ279721B6/cs
Publication of NL8901165A publication Critical patent/NL8901165A/nl
Priority to US07/959,536 priority patent/US5302903A/en

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A01AGRICULTURE; FORESTRY; ANIMAL HUSBANDRY; HUNTING; TRAPPING; FISHING
    • A01JMANUFACTURE OF DAIRY PRODUCTS
    • A01J5/00Milking machines or devices
    • A01J5/013On-site detection of mastitis in milk
    • A01J5/0136On-site detection of mastitis in milk by using milk flow characteristics, e.g. differences between udder quarters or differences with previous milking runs
    • AHUMAN NECESSITIES
    • A01AGRICULTURE; FORESTRY; ANIMAL HUSBANDRY; HUNTING; TRAPPING; FISHING
    • A01JMANUFACTURE OF DAIRY PRODUCTS
    • A01J5/00Milking machines or devices
    • A01J5/013On-site detection of mastitis in milk
    • A01J5/0133On-site detection of mastitis in milk by using electricity, e.g. conductivity or capacitance
    • GPHYSICS
    • G01MEASURING; TESTING
    • G01NINVESTIGATING OR ANALYSING MATERIALS BY DETERMINING THEIR CHEMICAL OR PHYSICAL PROPERTIES
    • G01N33/00Investigating or analysing materials by specific methods not covered by groups G01N1/00 - G01N31/00
    • G01N33/02Food
    • G01N33/04Dairy products

Landscapes

  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Animal Husbandry (AREA)
  • Environmental Sciences (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Food Science & Technology (AREA)
  • Health & Medical Sciences (AREA)
  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Physics & Mathematics (AREA)
  • Medicinal Chemistry (AREA)
  • Analytical Chemistry (AREA)
  • Biochemistry (AREA)
  • General Health & Medical Sciences (AREA)
  • General Physics & Mathematics (AREA)
  • Immunology (AREA)
  • Pathology (AREA)
  • Investigating Or Analyzing Materials By The Use Of Electric Means (AREA)
  • Feed For Specific Animals (AREA)
  • Investigating Or Analysing Biological Materials (AREA)
  • Dairy Products (AREA)

Description

De uitvinding betreft een opnemer voor het meten van de elektrische geleidbaarheid, en indien gewenst tegelijkertijd ook de temperatuur, van melk van melkgevend vee, waarbij tijdens het melken een representatief deel van de melk door de holte van een elektrisch isolerend lichaam (de meetkamer) wordt gevoerd, op de bodem waarvan zich twee elektroden op afstand van elkaar bevinden en tussen welke elektroden een tussenwand van elektrisch isolerend materiaal is aangebracht, welke de meetweg tussen de elektroden verlengt en daarmee de elektrische geleiding via de melk over de meetweg reduceert en waarbij een eventuele temperatuursensor in één der elektroden is aangebracht .
Het is bekend dat zowel klinische als subklinische mastitis infecties in melkvee onder andere kunnen worden gediagnostiseerd op grond van het gewijzigde patroon in de elektrische geleidbaarheid van melk, welke, kenmerkend voor een mastitis infectie, aanmerkelijk wordt vergroot. Tijdens het melkproces wordt van elke koe per kwartier - i.e. een vierde deel van de uier - het verloop van de geleidbaarheid van de melk vastgelegd. Uit het historische verloop van de geleidbaarheid kan worden afgeleid of deze op een bepaald moment aanmerkelijk is vergroot. Het meten van de elektrische geleidbaarheid kan bijvoorbeeld geschieden met behulp van elektroden. Een dergelijke methode is bekend uit het octrooischrift 8301231. Het bezwaar is dat de bekende inrichtingen voor het detecteren van de elektrische geleidbaarheid op complexe wijze zijn geconstrueerd. Verder is een relatief grote meetweg tussen de elektroden nodig, teneinde de elektrische weerstand van de melk over deze weg een zodanig grote waarde te geven dat optredende kleine weerstandsver-schillen bij de elektrische overgang van melk naar elektroden geen te grote meetafwijkingen veroorzaken. Bij de bekende constructies leidt dit tot relatief grote sensor afmetingen. De inrichtingen zijn daardoor duur en moeilijk herproduceerbaar. Een ander bezwaar van de bekende inrichtingen is dat uit het patroon van geleiding niet altijd met zekerheid een mastitis infectie kan worden afgeleid.
De uitvinding beoogt genoemde bezwaren op te heffen en beoogt derhalve een flexibeler te fabriceren en meer betrouwbare inrichting te verschaffen.
De inrichting volgens de uitvinding bestaat uit twee elektroden welke zijn bevestigd in een huis, waarvan de vorm telkens wordt bepaald door de plaats van meting in het melksysteem. De elektroden worden op enige afstand van elkaar in eenzelfde vlak bevestigd. De elektroden dienen op een elektrisch - en warmte isolerend oppervlak te worden bevestigd. Bovendien moeten de elektroden worden omgeven door een elektrisch - en eveneens warmte isolerend omhulsel. Essentieel voor de onderhavige vinding is dat zich tussen de elektroden een elektrisch isolerende tussenwand bevindt. De tussenwand is noodzakelijk voor het reduceren van de elektrische geleiding, welke geleiding ontstaat wanneer de meetkamer met melk wordt gevuld en derhalve de melk beide elektroden bedekt. Genoemde tussenwand verlengt de meetweg en reduceert daarmee de geleiding.
In één van de elektroden kan voorts een temperatuursensor worden bevestigd. De temperatuur van de melk kan bijvoorbeeld worden gemeten met behulp van een zogenaamde NTC-weerstand. Voor het optimaal meten van temperaturen zijn de elektroden dunwandig, bolvormig en glad uitgevoerd. Door de bolle vorm is er een groot oppervlak met als gevolg een goede thermische koppeling tussen elektrode en melk. De gladde buitenzijde van de elektrode zorgt er voor dat zich geen vervuiling zal vastzetten op de elektrode en dat reiniging van de sensor eenvoudig is. Wijzigingen in temperaturen kunnen als gevolg van de gekozen constructie snel en nauwkeurig worden geconstateerd. Het lichaam waar de sensor in wordt ondergebracht, kan bijvoorbeeld uit kunststof worden gespoten waarna de elektroden in het gespoten deel worden bevestigd. De aansluitdraden voor de elektroden worden ter bescherming met een gietmassa afgegoten.
De meetresultaten van de sensor worden in een speciale elektrische schakeling zodanig bewerkt dat ze kunnen worden toegevoerd aan een procescomputer waarna kan .worden geconstateerd of bij een koe, of bij een kwartier van de koe er een mastitis infectie optreedt. Door nu naast de elektrische geleiding ook de temperatuur van de melk te meten, is een eventuele indicatie van een mastitis infectie betrouwbaarder.
De werking van de mastitis sensor is als volgt. Wanneer de mastitis sensor wordt geplaatst in het melksysteem, dient een zodanige positionering plaats te hebben dat de melk over de elektroden in de meetkamer wordt gevoerd. Voorts is het van belang dat de melkdoor-stroming niet te veel weerstand ondervindt van de mastitis sensor en zijn behuizing. Als de melk, of een.... representatief deel daarvan, in een speciaal daartoe bestemde ruimte, welke door de behuizing wordt gecreëerd, aan de sensor wordt toegevoerd, starten de periodieke metingen van de elektrische geleiding en temperaturen van melk. De resultaten van de metingen worden verwerkt in een procescomputer die de resultaten van de metingen telkens vergelijkt met het historische verloop van de geleidbaarheid en de temperatuur van de melk en bij geconstateerde aanmerkelijke verschillen een attentiesignaal geeft. Mastitis kan met behulp van de opnemer volgens de uitvinding op elk gewenst punt in het melksysteem eenvoudig worden gemeten. Het verdient echter aanbeveling deze mastitis sensor in een melkklauw of in een melkslang van een melksysteem aan te brengen, en wel één sensor voor de melkstroom van elke afzonderlijke speen. Een belangrijk voordeel van het meten per speen en dus per (uier) kwartier is, dat geleidbaarheidsverschillen tussen de kwartieren duidelijker kunnen worden gevonden dan na het mengen van de melk uit de vier kwartieren. Mastitis onstaat namelijk vrijwel steeds in één der kwartieren. Bovendien kan, indien gewenst, bijvoorbeeld via een elektrisch bediende klep, per kwartier eventuele besmette melk separaat worden afgevoerd.
De uitvinding zal thans nader worden toegelicht aan de hand van enige uitvoeringsvoorbeelden. Daarin is:
Fig. la een axiale doorsnede, fig. lh een onderaanzicht, fig. lc een bovenaanzicht volgens de uitvinding, met temperatuursensor; en fig.
2 een axiale doorsnede van de sensor bij gebruik in een melkslang.
In figuur la t/m lc wordt een lichaam 3 uit een bijvoorbeeld gespoten niet geleidend materiaal voorzien van een niet geleidende tussenwand 2 als basis gebruikt. Door plaatsing van tussenwand 2 wordt de geleiding, welke ontstaat wanneer de meetkamer 11 met melk wordt gevuld en waardoor de elektroden worden bedekt met melk, kunstmatig gereduceerd door verlenging van de meetweg. De elektroden 1, gemaakt uit roestvast staal, zijn dunwandig, bolvormig en glad aan de buitenzijde. Zij kunnen worden geplaatst in een elektrisch -en warmte isolerend materiaal 4. Dit als geheel kan geplaatst worden in lichaam 3. Het elektrisch isolerende materiaal kan evenwel ook tegelijkertijd met lichaam 3 gespoten worden. Aan de elektroden moeten aansluitdraden 6 worden bevestigd. De optionele temperatuursensor 7 wordt verbonden met aansluitdraden 8. De aansluitdraden 6 en 8 kunnen worden verbonden met een niet aangegeven procescomputer, welke de meetresultaten verwerkt.
De gehele samenstelling kan afgegoten worden met bijvoorbeeld een eveneens elektrisch - en warmte isolerende epoxy hars 5.
Figuur 2 toont de mastitis sensor volgens de uitvinding in een melkslang. De mastitis sensor, meetkamer en bijbehorend huis zijn ondergebracht in een gespoten lichaam 9. Dit lichaam 9 kan tussen de melkslang 10 worden geplaatst. Het lichaam 9 is door haar uitvoering een deel van de mastitis sensor. De bevestigingsplaats in het melk-systeem dient zodanig te worden gekozen dat een representatief deel van de melk aan de elektroden kan worden toegevoerd. Voorts is in deze uitvoering gewaarborgd dat na het melken zich geen melk meer bevindt in het lichaam 9. Door het niet aangegeven melkstel te kantelen of slechts de melkslang 10 om te keren stroomt de in de mastitis sensor achtergebleven melk weg uit het lichaam 9.

Claims (10)

1. Opnemer voor het meten van de elektrische geleidbaarheid van melk van melkgevend vee, met het kenmerk, dat tijdens het melken een representatief deel van de melk door de holte van een elektrisch isolerend lichaam (de meetkaraer) wordt gevoerd, op de bodem waarvan zich twee elektroden op afstand van elkaar bevinden, tussen welke elektroden een tussenwand van elektrisch isolerend materiaal is aangebracht, welke de meetweg tussen de elektroden verlengt en daarmee de elektrische geleiding via de melk over de meetweg reduceert.
2. Opnemer volgens conclusie 1, met het kenmerk, dat in één der elektroden een temperatuursensor is aangebracht, zodat tijdens het melken behalve de elektrische geleidbaarheid van de melk, ook de temperatuur daarvan kan worden gemeten.
3. Opnemer volgens één of beide voorgaande conclusies, met het kenmerk, dat de elektroden aan de meetzijde bolvormig zijn, zodat door het grote oppervlak een goede thermische koppeling ontstaat tussen elektroden en melk, terwijl bovendien de elektroden dun-wandig zijn en daardoor een geringe warmtecapaciteit bezitten en ze tenslotte thermisch geïsoleerd zijn opgehangen met als gewenst gevolg, dat de melktemperatuur binnen een beperkte tijd nauwkeurig kan worden gemeten.
4. Opnemer volgens één of meer der voorgaande conclusies, met het kenmerk, dat de elektroden behalve bolvormig, ook glad zijn uitgevoerd, waardoor zich enerzijds vuil, bacteriële - of andere verontreiniging niet gemakkelijk op het oppervlak kan vastzetten en waardoor anderzijds reinigen op eenvoudige wijze kan plaatsvinden.
5. Opnemer volgens één of meer der voorgaande conclusies, met het kenmerk, dat de elektroden uit roestvast staal bestaan.
6. Opnemer volgens één of meer der voorgaande conclusies, met het kenmerk, dat deze deel uitmaakt van een buisvormig lichaam, dat op diverse plaatsen in het melksysteem waar de melk door stroomt, kan worden aangebracht, zodat per koe en eventueel per uierkwar-tier de geleidbaarheid en, optioneel, ook de temperatuur van de passerende melk kan worden gemeten.
7. Opnemer volgens conclusie 6, met het kenmerk, dat deze geplaatst kan worden in één of meer der korte melkslangen, welke zich tussen tepelbeker en de melkklauw bevinden.
8. Opnemer volgens conclusies 1 t/m 5, met het kenmerk, dat het sensorlichaam zodanig is gevormd, dat montage in een melkklauw mogelijk is.
9. Opnemer volgens één of meer der voorgaande conclusies, met het kenmerk, dat de meetresultaten na voorbewerking door een daartoe geschikte elektronische schakeling, welke al dan niet in- of aangebouwd is bij de sensor, kunnen worden toegevoerd aan een procescomputer, waarbij na verwerking van de meetresultaten kan worden geconstateerd of een mastitis infectie bestaat en naar keuze een attentiesignaal kan worden gegenereerd.
10. Opnemer volgens conclusie 9, met het kenmerk, dat bij constatering van mastitis infectie in één der uierkwartieren, de melk van dit kwartier, via een, bijvoorbeeld elektrisch bediende, klep, separaat van de normale melkstroom kan worden afgevoerd.
NL8901165A 1989-05-10 1989-05-10 Mastitis sensor. NL8901165A (nl)

Priority Applications (11)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL8901165A NL8901165A (nl) 1989-05-10 1989-05-10 Mastitis sensor.
AT90201176T ATE101720T1 (de) 1989-05-10 1990-05-09 Mastitisdetektor fuer milchvieh.
AU54894/90A AU633086B2 (en) 1989-05-10 1990-05-09 Mastitis detector for dairy cattle
EP90201176A EP0397274B1 (en) 1989-05-10 1990-05-09 Mastitis detector for diary cattle
DE69006630T DE69006630T2 (de) 1989-05-10 1990-05-09 Mastitisdetektor für Milchvieh.
DK90201176.6T DK0397274T3 (da) 1989-05-10 1990-05-09 Mastitis detektor til malkekvæg
NZ233620A NZ233620A (en) 1989-05-10 1990-05-09 Mastitis detector monitors electrical conductivity and temperature of milk flow
IL94359A IL94359A0 (en) 1989-05-10 1990-05-10 Mastitis detector for dairy cattle
CA002016440A CA2016440A1 (en) 1989-05-10 1990-05-10 Mastitis detector for dairy cattle
CS902317A CZ279721B6 (cs) 1989-05-10 1990-05-10 Detektor mastitidy pro dojnice
US07/959,536 US5302903A (en) 1989-05-10 1992-10-13 Mastitis detector for dairy cattle

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL8901165A NL8901165A (nl) 1989-05-10 1989-05-10 Mastitis sensor.
NL8901165 1989-05-10

Publications (1)

Publication Number Publication Date
NL8901165A true NL8901165A (nl) 1990-12-03

Family

ID=19854620

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NL8901165A NL8901165A (nl) 1989-05-10 1989-05-10 Mastitis sensor.

Country Status (11)

Country Link
US (1) US5302903A (nl)
EP (1) EP0397274B1 (nl)
AT (1) ATE101720T1 (nl)
AU (1) AU633086B2 (nl)
CA (1) CA2016440A1 (nl)
CZ (1) CZ279721B6 (nl)
DE (1) DE69006630T2 (nl)
DK (1) DK0397274T3 (nl)
IL (1) IL94359A0 (nl)
NL (1) NL8901165A (nl)
NZ (1) NZ233620A (nl)

Families Citing this family (14)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
SE508458C2 (sv) 1996-04-24 1998-10-05 Alfa Laval Agri Ab Anordning för mätning av en elektrisk storhet hos mjölk
CA2229354C (en) * 1998-02-13 2005-02-08 Agricultural Instruments Canada Ltd. Somatic cell analyser
US6307362B1 (en) 1998-02-17 2001-10-23 Agricultural Instruments Canada Ltd. Somatic cell analyser
FR2782600B1 (fr) * 1998-08-27 2000-11-17 Lorraine Inst Nat Polytech Procede et systeme de maitrise de l'etat sanitaire de la mamelle et d'evaluation de la qualite physico-chimique du lait
US7277744B2 (en) * 1999-03-22 2007-10-02 Schaefer Allan L Early detection of inflammation and infection using infrared thermography
DE19953700C2 (de) * 1999-11-08 2002-11-28 Ifu Gmbh Vorrichtung zur Bestimmung des Gesundheitszustandes eines Tiereuters
DE10131781C1 (de) 2001-07-03 2002-10-31 Westfalia Landtechnik Gmbh Verfahren und Vorrichtung zur Selektion von Milch beim maschinellen Melken
NL1019059C2 (nl) * 2001-09-28 2003-04-02 Lely Entpr Ag Inrichting en werkwijze voor het melken van melkdieren.
SE524587C2 (sv) * 2003-02-18 2004-08-31 Delaval Holding Ab Förfarande och anordning för att räkna somatiska celler eller små fettdroppar i mjölk
EP1751268B1 (en) 2004-05-13 2015-12-09 Advanced Animal Diagnostics, Inc. Microfluidic device and leucocyte antigen mediated microfluidic assay
NZ571425A (en) 2006-03-24 2011-09-30 Advanced Animal Diagnostics Microfluidic chamber assembly for mastitis assay with wedge shaped chamber
WO2008118056A1 (en) * 2007-03-23 2008-10-02 Delaval Holding Ab A device for measuring an electrical parameter in milk and a milking apparatus including such a device
EP2440916A1 (en) * 2009-06-09 2012-04-18 Tartu Ülikool (University Of Tartu) Method for the detection of mastitis and milk quality, and mastitis sensor
EP2516998B1 (en) * 2009-12-22 2017-11-29 GE Healthcare Bio-Sciences AB Conductivity sensor assembly

Family Cites Families (13)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US2000668A (en) * 1930-12-22 1935-05-07 Clum Mfg Company Electrode
US2505936A (en) * 1949-04-23 1950-05-02 Control Instr Co Inc Temperature compensated conductivity cell electrode
US2836792A (en) * 1956-01-30 1958-05-27 Gen Electric Dielectric testing device
DE1949559C3 (de) * 1969-10-01 1979-03-29 National Research Development Corp., London Elektrische Meßeinrichtung zur Untersuchung von Milch während des Melkens auf krankhafte Veränderungen
GB1438282A (en) * 1972-05-15 1976-06-03 Chalton Electronic Services Conductivity measuring cell
US3884187A (en) * 1973-09-21 1975-05-20 Chalton Electronic Services Mastitis detector
CA1003900A (en) * 1975-01-16 1977-01-18 Sed Systems Ltd. Fluid conductivity measurement apparatus
FR2303286A1 (fr) * 1975-03-03 1976-10-01 Crepin Jean Claude Procede et appareil pour le tri du lait
DE2837102A1 (de) * 1977-08-27 1979-03-01 Malcom Ellis Liverpool Messzelle zum messen und ueberwachen der elektrischen leitfaehigkeit einer fluessigkeit
JPS5513842A (en) * 1978-07-14 1980-01-31 Eisai Co Ltd Check unit for milking of udders
DE3308361A1 (de) * 1983-03-09 1984-09-13 WTW Wissenschaftlich-technische Werkstätten GmbH, 8120 Weilheim Messzelle zur erfassung der elektrolytischen leitfaehigkeit von milch
NL183741C (nl) * 1983-04-07 1989-01-02 Stichting Inst Mech Werkwijze voor het meten van de elektrische geleidbaarheid van melk, alsmede daarbij te gebruiken sensor.
US4638291A (en) * 1984-06-13 1987-01-20 Ford Motor Company Sensor assembly for a radiator mounted coolant level monitoring system

Also Published As

Publication number Publication date
CZ231790A3 (en) 1995-03-15
CZ279721B6 (cs) 1995-06-14
EP0397274A1 (en) 1990-11-14
AU5489490A (en) 1990-11-15
DE69006630T2 (de) 1994-05-26
CA2016440A1 (en) 1990-11-10
US5302903A (en) 1994-04-12
NZ233620A (en) 1992-08-26
ATE101720T1 (de) 1994-03-15
IL94359A0 (en) 1991-03-10
EP0397274B1 (en) 1994-02-16
DE69006630D1 (de) 1994-03-24
AU633086B2 (en) 1993-01-21
DK0397274T3 (da) 1994-03-28

Similar Documents

Publication Publication Date Title
NL8901165A (nl) Mastitis sensor.
EP2543248B1 (en) Detecting method and arrangement for dairy cattle
EP1022937B1 (en) Intelligent claw
EP0733884B1 (en) A quantity meter and an implement for milking animals, said implement being provided with such a meter
NL9500566A (nl) Hoeveelheidsmeter en inrichting voor het melken van dieren, voorzien van een dergelijke meter.
WO1999003332A1 (en) Milking device with control system and sensors
US20080202431A1 (en) Compact Modular Unit and a Milking Stall Comprising Such a Compact Modular Unit
US4793285A (en) Automatic milking apparatus and methods
EP1155610B1 (en) A Quantity meter and an implement for milking animals comprising such a meter
US20020162390A1 (en) Oil level/condition sensor
US6479017B2 (en) Device for measuring an electrical parameter in the milk
US8967083B2 (en) System and method of sub clinical detecting mastitis
EP3211406B1 (en) Method of detecting disease in a milking mammal
CA2680781C (en) A device for measuring an electrical parameter in milk and a milking apparatus including such a device
NL9001689A (nl) Inrichting voor het automatisch melken van een dier.
US20090126637A1 (en) Device including a milk-conveying tubular member
AU2004228707A1 (en) Sensor apparatus for extraction machinery for milking mammals
NL8301231A (nl) Werkwijze en inrichting voor het meten van de geleidbaarheid van melk.
NZ505956A (en) Milk flow analyser with sensor(s) located on shoulder in passageway, with shoulder trapping milk
WO2000019807A1 (en) A method and an apparatus for detecting mastitis
SU1699384A1 (ru) Устройство дл учета количества молока
NL1007266C2 (nl) Intelligente klauw.
NL1035925C (en) Determination of infectious condition in a milk gland during milking.
AU1011302A (en) Apparatus for measuring and analysing fluid
JPS5833875Y2 (ja) 搾乳装置

Legal Events

Date Code Title Description
A1B A search report has been drawn up
BV The patent application has lapsed