NL8900545A - Het initieren van een communicatiekanaal tussen een abonneestation en een basisstation in een abonneecommunicatiestelsel. - Google Patents

Het initieren van een communicatiekanaal tussen een abonneestation en een basisstation in een abonneecommunicatiestelsel. Download PDF

Info

Publication number
NL8900545A
NL8900545A NL8900545A NL8900545A NL8900545A NL 8900545 A NL8900545 A NL 8900545A NL 8900545 A NL8900545 A NL 8900545A NL 8900545 A NL8900545 A NL 8900545A NL 8900545 A NL8900545 A NL 8900545A
Authority
NL
Netherlands
Prior art keywords
base station
subscriber
subscriber station
station
signal
Prior art date
Application number
NL8900545A
Other languages
English (en)
Other versions
NL191869B (nl
NL191869C (nl
Original Assignee
Int Mobile Machines
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Family has litigation
First worldwide family litigation filed litigation Critical https://patents.darts-ip.com/?family=22098464&utm_source=google_patent&utm_medium=platform_link&utm_campaign=public_patent_search&patent=NL8900545(A) "Global patent litigation dataset” by Darts-ip is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Application filed by Int Mobile Machines filed Critical Int Mobile Machines
Publication of NL8900545A publication Critical patent/NL8900545A/nl
Publication of NL191869B publication Critical patent/NL191869B/nl
Application granted granted Critical
Publication of NL191869C publication Critical patent/NL191869C/nl

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04WWIRELESS COMMUNICATION NETWORKS
    • H04W48/00Access restriction; Network selection; Access point selection
    • H04W48/08Access restriction or access information delivery, e.g. discovery data delivery
    • H04W48/12Access restriction or access information delivery, e.g. discovery data delivery using downlink control channel
    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04BTRANSMISSION
    • H04B7/00Radio transmission systems, i.e. using radiation field
    • H04B7/24Radio transmission systems, i.e. using radiation field for communication between two or more posts
    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04WWIRELESS COMMUNICATION NETWORKS
    • H04W84/00Network topologies
    • H04W84/02Hierarchically pre-organised networks, e.g. paging networks, cellular networks, WLAN [Wireless Local Area Network] or WLL [Wireless Local Loop]
    • H04W84/10Small scale networks; Flat hierarchical networks
    • H04W84/14WLL [Wireless Local Loop]; RLL [Radio Local Loop]

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Computer Networks & Wireless Communication (AREA)
  • Signal Processing (AREA)
  • Computer Security & Cryptography (AREA)
  • Mobile Radio Communication Systems (AREA)

Description

Het initiëren van een communicatiekanaal tussen een abonneestation en een basisstation in een abonneecommunicatiestelsel_
ACHTERGROND VAN DE UITVINDING
De uitvinding heeft in hoofdzaak betrekking op abonneecommunica-tiestelsels en is in het bijzonder gericht op het initialiseren van een communicatiekanaal tussen een abonneestation en een basisstation in een dergelijk stelsel.
Een bekend abonneecommunicatiestelsel wordt beschreven in het Amerikaanse octrooi schrift 4.675.863 uitgegeven op 23 juni 1987 voor "Subscriber RF Telephone System For Providing Multiple Speech And/Or Data Signals Simultaneously Over Either A Single Or A Plurality Of RF Channels".
SAMENVATTING VAN DE UITVINDING
De onderhavige uitvinding verschaft een abonneecommunicatiestelsel waarin een basisstation is opgenomen in een netwerk met meerdere abon-neestations en waarin stuurinformatie wordt overgedragen tussen het basisstation en de abonneestations via een radiostuursignaal (RCC) bij een frequentie die gekozen is door het basisstation uit meerdere voorafbepaalde frequenties. Het basisstation zendt stuurberichten over het RCC. De stuurberichten omvatten een netwerknummer dat uniek is voor het basisstation. Elk abonneestation verwerkt het netwerknummer in het stuurbericht dat ontvangen is over het RCC zodat het abonneestation in staat wordt gesteld het stuurbericht te verwerken afhankelijk van het feit of het abonneestation zich in hetzelfde netwerk bevindt als het basisstation.
Elk abonneestation werkt ook in een zoekmodus, waarin het naar de RCC frequentie zoekt door achtereenvolgens een RCC opvraagbericht uit te zenden bij elk van de voorafbepaalde frequenties, waarbij elk van de opvraagberichten een identificatienummer bevat, dat uniek is voor het abonneestation. Het basisstation verwerkt het abonnee-identificatienum-mer in een opvraagbericht dat ontvangen is over het RCC om te bepalen of het abonneestation zich in hetzelfde netwerk bevindt als het basisstation; en zendt een bevestiging naar het abonneestation aangevende dat het RCC door het abonneestation is opgevraagd als de verwerking van het abonnee-identificatienummer aangeeft dat het abonneestation zich in hetzelfde netwerk als het basisstation bevindt.
De onderhavige uitvinding verschaft bovendien een abonneecommunicatiestelsel, waarin de synchronisatie van de communicaties uitgezonden door een abonneestation over een gegeven communicatiekanaal tussen een basisstation en het abonneestation is verbeterd bij de aanvang van de vorming van het communicatiekanaal. Het basisstation omvat een moeder-klok voor het leveren van een systeemtijdsignaal» Het abonneestation omvat een inwendige tijdgenerator voor het opwekken van een abonneesta-tion-tijdsignaal voor het synchroniseren van de signalen die over het gegeven communicatiekanaal van het abonneestation naar het basisstation worden gezonden en levert een verfijningssignaal dat de tijd aangeeft van het inwendige synchronisatiesignaal. Bij de aanvang van de vorming van een communicatiekanaal tussen het basisstation en het abonneestation zendt het abonneestation het verfijningssignaal over het gegeven communicatiekanaal van het abonneestation naar het basisstation; en het basisstation verwerkt het verfijningssignaal ontvangen van het abonneestation in relatie tot het stelselkloksignaal voor het bepalen van de waarde van enige verschuiving tussen de tijd van het systeemtijdsignaal en de tijd van het verfijningssignaal. Het basisstation draagt het bepaalde verschuifsignaal over naar het abonneestation en het abonneestation verwerkt de verschuifwaarde overgedragen van het basisstation voor het instellen van het kloksignaal van het abonneestation voor het reduceren van de verschuiving.
De onderhavige uitvinding verschaft verder een abonneecommunica-tiestelsel, waarin zowel gelijkstroomsignaalinformatie als spraakdata-signalen worden overgedragen over een aangewezen kanaal tussen een lijnverbinding die een basisstation koppelt met een centraal station en een lijninterface, die een abonneestation met een abonneeterminal koppelt. Het systeem verwerkt gelijkstroomsignaalinformatie voor overdracht over het aangewezen kanaal tussen de lijnverbinding en het lijninterface voor het detecteren van de gelijkstroomsignaalinformatie op de lijnverbinding en/of bij het lijninterface en conditioneert de gedetecteerde gelijkstroomsignaalinformatie voor communicatie over het aangewezen kanaal in plaats van de spraakdatasignalen.
Verdere bijzonderheden van de onderhavige uitvinding worden beschreven aan de hand van weergegeven voorkeursuitvoeringsvormen.
KORTE OMSCHRIJVING VAN DE TEKENINGEN
Figuur 1 toont een blokschema van een voorkeursuitvoeringsvorm van het abonneecommunicatiestelsel volgens de onderhavige uitvinding.
De figuren 2A en 2B tonen verwerkingsroutines voor het tot stand brengen van de communicatie tussen een basisstation en een abonneestation in hetzelfde netwerk als het basisstation.
Figuur 3 toont verwerkingsroutines voor het verfijnen van de synchronisatie van de transmissies van het abonneestationsignaal naar het basisstation.
Figuur 4 toont verwerkingsroutines voor het uitzenden van gel ijk-stroomsignaalinformatie over een aangewezen spraakdatacommunicatieka-naal.
SAMENVATTING VAN DE AFKORTINGEN
BBP Basisbandprocessor CCT Kanaalstuurtaak CCU Kanaalstuureenheid CRC Cyclische redundantiecontrole EEPROM Electrisch wisbaar, programmeerbaar leesgeheugen FT Fractionele synchronisatie MUX Multiplexeenheid NID Netwerkidentificatienummer PCM Pulscodemodulatie RCC Radiostuurkanaal RELP Rest-bekrachtigde lineaire voorspelling RF Radiofrequentie RPU Verwerkingseenheid met afstandsverbinding RUW Uniek verfijningswoord SCT Abonneestuurtaak SID Abonnee-i denti ficati enummer SSB Toestandbuffer voor de schakelopleghaak TDM Tijdverdeelmultiplex UW Uniek woord VCU Spraakcodeereenheid
BESCHRIJVING VAN DE VOORKEURSUITVOERINGSVORM
Figuur 1 toont in een voorkeursuitvoeringsvorm van het abonneecom-municatiestelsel volgens de onderhavige uitvinding een basisstation 104 en meerdere abonneestations 41. Deze voorkeursuitvoeringsvorm is nuttig bij een basisstation dat wordt beschreven in een Amerikaanse octrooiaanvrage die op dezelfde dag is ingediend en is getiteld "Base Station For Wireless Digital Telephone System"; terwijl voor het aangeven van de gemeenschappelijke componenten dezelfde verwijzingscijfers worden gebruikt in genoemde aanvrage als in de onderhavige aanvrage.
Het basistation 104 omvat een centrale 13, een verwerkingseenheid met afstandsverbinding (RPU) 14, een moederklok 18, een multiplexeenheid (MUX) 19 en een kanaal module 20. De centrale 13 is gekoppeld met een centrale kantoor 25 door meerdere tweedraadslijnen. De centrale 13 is gekoppeld met de kanaalmodule door een hoofdlijn 28, Tl en de MUX 19. De MUX 19 multiplext verschillende communicatiekanalen in verschillende tijdsleuven op de hoofdlijn 28, Tl. De kanaalmodule 20 omvat een kanaalstuureenheid (CCU) 23, een spraakcodeereenheid (VCU) 24 en een modem 106. De CCU 23 plaatst communicatiekanalen in verschillende radiofrequent! ekanal en (RF). De VCU 24 conditioneert spraakcommunicatie-signalen die over de communicatiekanalen worden overgedragen. De modem 106 maakt uitzending en ontvangst mogelijk van spraak- en datacommuni-catiekanalen over een toegewezen RF kanaal. De CCU 23 draagt communicaties! gnal en over tussen het toegewezen RF communicatiekanaal en het toegewezen communicatiekanaal in een toegewezen tijdsleuf in de hoofdlijn 28, Tl. De RPU 14 bewaakt de toestand van de tijdsleuven in de hoofdlijn 28, Tl en de toestand van de RF kanalen en wijst dan communicatiekanalen toe aan de voorafbepaalde tijdsleuven en de voorafbepaalde RF kanalen overeenkomstig een voorafbepaal de toewijsroutine. De CCU 23 wisselt stuurberichten uit met abonneestations 41 over een radiostuur-kanaal (RCC) in een gegeven tijdsleuf van een voorafbepaald RF kanaal.
Elk abonneestation 41 omvat een modem 107, een basisbandprocessor 112 en een interne tijdgenerator 113. De basisbandprocessor 112 is door een tweedraadsinterfacelijn 27 gekoppeld met een abonneeterminal, zoals een telefoon 115 en/of een dataprocessor 116. De basisbandprocessor 112 omvat twee software-verwerkmodules, een abonneerstuurtaakmodule 100 (SCT) en een kanaalstuurtaakmodule (CCT) 105. De CCT 105 is verantwoordelijk voor de woordsynchronisatie en de beeldvorming, de detectie en de resolutie van botsingen en foutdetectie. De CCU 23 en alle CCT s 10^ die in de RCC zijn opgenomen moeten uitputtend controleren of er een geldig RCC bericht in elke RCC slot aanwezig is. De CCT 105 voert deze taak uit door het aftasten van een uniek woord (UW) in een venster +4 symbolen om een normale UW locatie, gebaseerd op de moederstelsel-synchronisatie. De CCU 23 luistert naar de RCC aftastingen voor het unieke woord in een venster met ±3 symbolen bij de nominale UW locatie. Een zoekalgoritme schuift de data totdat deze zijn UW patroon vindt, of totdat alle mogelijkheden zijn uitgeput. Als het UW patroon eenmaal gevonden is wordt het RCC bericht alleen geldig beschouwd als een RCC controleersom correct is.
De SCT 100 verwerkt een RCC frequent!ezoekalgoritme. Het doel van de RCC opzoekbewerking is het toestaan dat het abonneestation 41 het basisstation 105 van hetzelfde netwerk als het abonneestation 41 zo snel mogelijk vindt, en dan voorkomt dat het abonneestation 41 een verbinding tot stand brengt met bekende onjuiste netwerken. Elk basissta- tion 104 bezit een uniek netwerk-identificatienummer (NID). Elk abon-neestation 41 heeft een uniek 24-bits abonnee-identificatienummer (SID). De SID wordt opgeborgen in een EEPROM in het abonneestation 41. Alle SID's in een speciaal netwerk worden opgeborgen in het netwerk-database ter plaatse van het basisstation 104.
De RCC zoekbewerking is ofwel actief ofwel passief. De actieve RCC zoekbewerking wordt alleen uitgevoerd als een oproepstartwerking in behandeling is. Een abonneestation 41 wordt in een netwerk aangenomen en bepaald zijn NID alleen via de actieve zoekbewerking. Als een oproepstartwerking niet in behandeling is voert de eenheid een passieve zoekbewerking uit waarbij gebruik wordt gemaakt van zijn home NID om opnieuw het juiste RCC kanaal te verkrijgen.
Als alle mogelijke RCC frequenties zonder succes in elke zoekmo-dus zijn geprobeerd, voert de SCT 100 een harde reset uit. Dit zou mo-gelijk een stelsel fout kunnen opheffen, die voorkomt dat het abonneestation 41 in synchronisatie komt. De harde reset traint ook de modem opnieuw. Modemtraining past de modemfilters aan op de juiste omgevingsomstandigheden. Als het handapparaat van de haak is als alle frequenties zonder succes zijn geprobeerd zorgt de SCT 100 ervoor dat zo snel mogelijk een bezettoon RCC naar de telefoonhoorn 115 wordt gevoerd.
Telkens als de SCT 100 een reset uitvoert leest deze de SID en de NID van de EEPROM. Als er geen NID in de EEPROM aanwezig is wordt dit door default op nul gesteld. Als de SCT 100 synchronisatie verkrijgt bij een RCC frequentie bij een passieve zoekbewerking, vergelijkt het de ontvangen NID met de aanvankelijk opgeborgen NID en wijst alle RCC frequenties met niet passende NID1s af.
De zoekbewerking met actieve RCC wordt alleen gestart als een op-roepbewerking in behandeling is. Als de hangende oproepbewerkingstoe-stand eindigt legt de gebruiker de hoorn op de haak of de eenheid neemt een toestand aan van voortijdige beëindiging. Dan wordt een actieve zoekbewerking een passieve zoekbewerking. Als de SCT 100 alle RCC frequenties zonder succes heeft geprobeerd gaat de SCT 100 over naar een toestand van voortijdige beëindiging en zendt deze een reorganisatie-toon naar het handtoestel 115. Dit maakt de behandelingstoestand van de oproepbewerking vrij en forceert de overgang van de zoekmodus van actief naar passief. Als de SCT 100 zijn netwerkverband bepaalt wordt de zoekbewerking beëindigd.
De SCT 100 bepaalt het netwerkverband van het abonneestation en de NID over de normale oproepinstelprocedure. De SCT 100 voert een fre-quentiezoekbewerking uit. Telkens als de SCT 100 synchronisatie bereikt op een RCC frequentie zendt deze een bericht OPROEPVERZQEK RCC uit. Als het basistation 104 de SID herkent reageert deze met ofwel een bericht OPROEPVERBINDING, of het wenst de oproep te beëindigen, of een bericht VRIJMAAK INDICATIE met de herrangschikking-vrijmaakcode als het te druk is om de oproep te voltooien. In beide gevallen wordt de zoek-bewerking beëindigd en wordt de NID in het dataveld van het RCC bericht door het abonneestation 41 in EEPROM opgeborgen voor behoud in het geheugen bij eventuele spanningonderbreking.
Als het basisstation 104 de SID niet herkent zendt deze een bericht VRIJMAAK INDICATIE met de onbekende abonneevrijmaakcode naar het abonneestation 41. De SCT 100 wekt dan de volgende frequentie op waarop voor de RCC moet worden gezocht. Bij afwezigheid van een herkenning van het basisstation wekt de SCT 100 eveneens geforceerd de volgende frequentie op waarop moet worden gezocht. Een nieuwe frequentie kan ook worden gevraagd door de CCT 105 als gevolg van een verlies aan synchronisatie.
Na vinden van het juiste netwerk voert de SCT 100 een passieve zoekbewerking uit telkens als het zijn RCC synchronisatie verliest of bij overgangen naar de RCC van een spraakkanaal. Het voert ook een passieve zoekbewerking uit als het netwerknummer niet wordt bevestigd, maar de in behandeling zijnde toestand van de oproepbewerking vrij is. Als het abonneestation 41 het van de haak zijn detecteert (dienstver-zoek) wordt een actieve zoekbewerking begonnen. De volgende gebeurtenissen hebben tot gevolg dat de SCT 100 de volgende RCC frequentie opwekt in de passieve zoekmodus: (a) een nieuw frequentieverzoek van de CCT 105 als gevolg van een AM-gat detect!efout of als verlies van RCC synchronisatie; (b) een terugkeer naar het stuurkanaal vanaf een spraakkanaal; of (c) de RCC synchronisatie heeft het foute netwerk bereikt.
Voor het verhogen van de snelheid van de passieve zoekbewerking bergt de SCT 100 tot zes frequenties op, die met zijn thuisbasistation 104 overeenkomen. Als een zoekbewerking, actief of passief, wordt vereist, zal het frequent!e-opwek-algoritme wisselen tussen frequenties van een opgeborgen tabel of RCC frequenties en een incrementerende fre-quentieteller. Dit geeft prioriteit aan de meest waarschijnlijke frequenties en versnelt het verkrijgen van het basisstation na een korte onderbreking.
Telkens als de SCT 100 synchronisatie bereikt op een RCC zoekt dit naar een aanpassing tussen zijn opgeborgen NID en de ontvangen NID. Als er geen aanpassing is heeft de SCT 100 synchronisatie bereikt op het foutieve netwerk en wekt de SCT 100 een nieuwe frequentie op waarop weer wordt gepoogd synchronisatie tot stand te brengen. Als de NID s bij elkaar passen heeft de SCT 100 het juiste netwerk bereikt en wordt de zoekbewerking beëindigd.
De algemeen uitgevoerde routines in de actieve zoekmodus zijn aangegeven in figuur 2A. De SCT 100 in het abonneestation 41 voert een routine 120 uit, waarin een acquisitiebericht dat de SID van het abonneestation 41 bevat achtereenvolgens wordt uitgezonden op elk van de gegeven RCC frequenties die door het basisstation 104 van het aan het abonnee toegewezen netwerk worden gebruikt. De RPU 14 in het basisstation 104 voert een routine 121 uit om te bepalen of de SID in het ontvangen acquisitiebericht bij de gegeven RCC frequentie past bij een SID in de lijst van in het basisstation opgeborgen SID's. Als de SID in het door het abonneestation uitgezonde acquisitiebericht past bij een van de SID's, opgeborgen in het basisstation 104, voert het basisstation 104 een routine 122 uit van het uitzenden van een bevestigingsbericht naar het abonneestation over de gegeven RCC frequentie. Het bevestigingsbericht omvat de NID van het basisstation. Het abonneestation 41 reageert op het bevestigingsbericht door het uitvoeren van een routine 123, die het mogelijk maakt dat het abonneestation 41 besturingsberich-ten verwerkt. Het abonneestation 41 reageert ook op het bevestigingsbericht door het uitvoeren van een routine 124 voor het opbergen van de NID in het geheugen van het abonneestation.
Als de SID in het door het abonneestation uitgezonden acquisitiebericht niet past bij een van de SID's in het basisstation 104 zendt het basisstation 104 een negatief bevestigingsbericht naar het abonneestation over de gegeven RCC frequentie. Bij ontvangst van een negatief bevestigingsbericht voert het abonneestation 104 een routine 125 uit waarbij de gegeven RCC frequentie wordt veranderd, en herhaalt dan de routine 120 waarbij een acquisitiebericht wordt uitgezonden op de gewijzigde gegeven RCC frequentie.
De uitgevoerde algemene routines in de passieve zoekmodus zijn samengevat in figuur 2B. Het abonneestation 41 voert een routine 127 uit waarbij achtereenvolgens stuurberichten worden ontvangen uitgezonden over elk van de RCC frequenties die in het netwerk worden gebruikt waaraan het abonneestation is toegewezen. Bij een gegeven RCC frequentie voert het basisstation 104 een routine 128 uit voor het uitzenden van een stuurbericht dat de NID omvat. Voor een ontvangend stuurbericht op een gegeven RCC frequentie voert het abonneestation 41 een routine 129 uit om te bepalen of de NID in een ontvangen stuurbericht past bij de NID opgeborgen in het abonneestation. Als de NID past voert het abonneestation 41 een routine 130 uit, die het moge!ijk maakt dat het abonneestation 41 de stuurberichten van het basisstation 104 verwerkt. Als de NID's niet passen voert het abonneestation 41 een routine 131 uit waarbij de gegeven RCC frequentie wordt veranderd waarbij het abonneestation stuurberichten ontvangt; de routine 129 voor het vergelijken van de NID's wordt dan herhaald.
Synchronisatieverfijning wordt uitgevoerd bij de aanvang van elke spraakverbinding die over het toegewezen communicatiekanaal tot stand wordt gebracht. Hiermee wordt fijne afstemming bedoeld van het zend-tijdsymbool van het abonneestation om dit binnen ±3% te brengen van de moedersymboolklok van het basisstation.
Voor het verkrijgen van een tolerantie van ±3% worden fractionele tijdverschuivingwaarden "Δ t's" verzameld over een aantal frames in het abonneestation. Elke uitgezonden burst van het basisstation levert een ander datapunt op de lijst van fractionele tijdverschuivingswaardenmon-sters. Periodiek wordt het monstergemiddelde "gemiddelde Δ t" berekend voor het opwekken van een schatting van de werkelijke fractionele tijd-verschuiving. Deze schatting wordt gebruikt voor het in het abonneestation instellen van de inwendige tijdgenerator om deze dichter bij de gewenste waarde te brengen. Dit proces gaat door totdat het basisstation vaststelt, dat de tijd van het abonneestation binnen ±3% van de juiste symbool tijdwaarde ligt.
Het basisstation CCU 23 treedt automatisch de verfijnbewerking in als dit aan een spraakkanaal wordt toegewezen. De CCU 23 instrueert het modem 106 om de verfijningsbewerking te starten en gaat verder met het uitzenden van verfijningsbursts. Elke burst bevat vermogen, symbooltijd en fractionele tijdinformatie voor het abonneestation 41.
Het basisstation CCU 23 ontvangt met succes een abonneeverfij-ningsburst als een uniek verfijningswoord (RUW) is gevonden en de CRC als juist verifieert. Als op enig moment het basisstation CCU 23 geen succes heeft met het ontvangen van een abonneeburst bevat de volgende door het basisstation uitgezonden burst een nul voor de symbooltijd.
Als verder het basisstation vaststelt dat de verbindingskwaliteit van een abonneeburst gedaald is tot beneden een voorafbepaald niveau geeft het bassisstation dit aan in een stuurbyte aan het abonneestation voor het instellen van een "ontken FT" bit. Het abonneestation wijst dan de fractionele tijdinformatie in de burst af.
De verfijningsbewerking wordt succesvol beëindigd als het basisstation drie op elkaar volgende fractionele tijdwaarden leest binnen ±3% van het moedertijdsignaal van de moederklok 18. Een succesvolle verfijningsbeëindiging wordt aan het abonneestatlon gesignaleerd via de commandobyte door het instellen van een "StopRef" bit. Het abonneestation bevestigt de beëindiging door het vrijgeven van een "ContRef" bit bij de volgende terugkeerkanaalburst. Het abonneestation gaat dan over naar spraakwerking. Bij het detecteren van de bevestiging treedt het basisstation in spraakwerking.
De verfijning wordt door het basisstation afgebroken na 67 frames (3,0 seconden) als het doel ±3% niet is bereikt. Dit wordt aan het abonneestation gesignaleerd via de commandobyte door het instellen van een "AbortRef" bit. Het afbreken van de verfijning wordt aan het abonneestation op dezelfde wijze bevestigd als een stopverfijning. Het abonneestation sluit dan het spraakkanaal. Bij detectie van de bevestiging sluit het basisstation het spraakkanaal.
Het basistation zendt het beëindigingscommando een tweede maal uit als het geen succes heeft bij de ontvangst van de bevestiging van het abonneestation na de eerste uitzending (d.w.z. RUW niet gevonden of een slecht CRC). Als het basisstation nog steeds geen succes heeft bij de ontvangst van de bevestiging van het abonneestation na de tweede uitzending, treedt dit automatisch in spraakbewerking als het een "StopRef" bit heeft uitgezonden, of het sluit het spraakkanaal als het een "AbortRef" bit heeft uitgezonden.
Het abonneestation CCT 105 treedt automatisch in de verfijningsbe-werking bij het ontvangen van een spraakkanaaltoewijzing. Terwijl verfijn! ngsbursts vanuit het basistation worden ontvangen gebruikt het abonneestation de inhoud van een "Pwr" byte voor het corrigeren van zijn uitzendvermogen en een fractionele tijdbyte voor het corrigeren van zijn symbool tijd.
De fractionele tijdverschuivingswaarden (Δ t's) ontvangen van het basisstation worden terwijl zij binnenkomen opgeborgen. Zodra vijf geldige waarden zijn verzameld, berekent de abonnee een monsterverschil om hun spreiding vast te stellen. Als het verschil te groot is worden extra monsters verzameld. Als verschil voldoende klein is, of als de geldige monstertelling 16 bereikt, wordt het monstergemiddelde (gemiddelde Δ t) berekend en gebruikt voor het instellen van het fractionele tijdsignaal dat naar het basisstation wordt gezonden. Volgend op de instelling wordt de bufferbewerking nog eens herhaald.
Het abonneestation CCT 105 ontvangt met succes een verfijnings-burst van het basisstation als de RUW is gevonden en de CRC juist is geverifieerd. Het abonneestation wijst de bursts van het basisstation af die niet met succes zijn ontvangen. Het abonneestation wijst ook fractionele tijdwaarden af indien aldus opgedragen door het basisstation. Er is slechts een moment wanneer het abonneestation de vermogenswaarde binnen de burst afwijst. Dit is de vermogenwaarde binnen de eerste met succes ontvangen burst (d.w.z. de vermogensinstelling zou een "piek" effect in de volgende omkeerkanaalburst tot gevolg kunnen hebben) .
De verfijningsbewerking wordt met succes beëindigd onder commando van het basisstation. Spraakbewerking begint onmiddellijk nadat het abonneestation het beëindigingscommando van het basisstation heeft herkend.
De verfijning wordt afgebroken na 67 frames (3 seonden) onder commando van het basisstation. In dit geval wordt het spraakkanaal afgesloten onmiddellijk na herkennen van het commando van het basisstation. Het abonneestation breekt de verfijning zelf af na ontvangst van 77 frames (3,5 seconden) van slechte verfijningsbursts. Door deze tijdverschil ving kan het abonneestation het "AbortRef" commando ontvangen voor tijdafloop en het sluiten van het spraakkanaal.
Voor een fractionele tijdinstelling in het abonneestation 41 moet het monsterverschil beneden een drempel dalen. De bepaling van deze drempel is enigszins willekeurig, maar de volgende analyse levert een plausibele drempelwaarde.
Het is een feit dat 75¾ van alle monsters in een willekeurig proces binnen twee standaardafwijkingen van het gemiddelde liggen. Indien daarom tweemaal de berekende standaardafwijking in het interval (-5%,+5¾) aanwezig blijkt te zijn weet men, dat 75¾ van de monsters binnen 5¾ van het monstergemiddelde liggen. Dit levert een redelijk vertrouwen op dat het monstergemiddelde nauwkeurig is en voor terugkoppel instelling kan worden gebruikt.
Aangezien de instelstapafmeting gelijk is aan T/200, waarin T een symbooltijd is, komt het interval (-5^+5¾) overeen met (-10,+10) in incremented stappen. De standaardafwijking moet daarom liggen in het interval (-5,+5) of op dezelfde wijze moet de monstervariatie kleiner zijn dan 25. De monstervariatie kan gemakkelijker worden berekend dan standaardafwijking, daarom wordt het voor de feitelijke bewerking gebruikt. De formule is:
Figure NL8900545AD00121
[Verg. 1] "V" is monstervariatie.
"Δ t-j" is de i-de berekende fractionele tijdverschuiving van de monsterwaarde.
"n" is de monsterafmeting.
"gemiddelde Δ t" is de berekende gemiddelde Δ t voor n monsters.
De hier beschreven benadering van de verfijning maakt onder goede omstandigheden een versnelling van de bewerking mogelijk, terwijl onder slechtere omstandigheden een betrouwbare werking wordt verschaft. Als de fractionele tijdschattingen goed zijn wordt de verfijning voltooid binnen 4 frames (180 ms). Onder minder ideale omstandigheden moet mogelijk een volledig 16 frame gemiddelde worden berekend, wat neerkomt op ongeveer 19 frames (855 ms). De meest slechte omstandigheden kunnen de algoritmen opdrijven tot zijn bovengrens van 67 frames (3 seconden), maar het is onwaarschijnlijk dat spraakcommunicatie onder dergelijke extreme omstandigheden mogelijk is (daarom wordt verfijning afgebroken als de maximumtelling wordt bereikt).
Algemene routines die door het basisstation 104 en het abonneesta-tion 41 worden uitgevoerd voor het verkrijgen van een tijdverfijning, zijn samengevat in figuur 3. Het abonneestation 41 voert een routine 134 uit waarbij op elkaar volgende frames van verfijningssignaalbursts worden uitgezonden, waarvan de tijd wordt bepaald door de inwendige tijdgenerator 113.
Het basisstation RPU 14 voert een routine 13 uit waarbij elke ontvangen verfijningssignaalburst wordt verwerkt in relatie tot het sys-teemtijdsignaal van de hoofdklok 18 voor het bepalen van een verschui-vingswaarde Δ t voor elke burst tussen de tijdbepaling van het systeem-tijdsignaal en de tijdbepaling van het verfijningssignaal.
Het basisstation CCU 23 voert een routine 136 uit om te bepalen of een voorafbepaald aantal "n" van achtereenvolgens bepaalde verschui-vingswaarden Δ t liggen beneden een voorafbepaalde waarde "U". Als het basisstation CCU 23 vaststelt dat een voorafbepaald aantal "n" van achtereenvolgens bepaalde verschuivingswaarden Δ t beneden de waarden "U" liggen, voert het een routine 137 uit waarbij een stopverfijningssig-naal naar het abonneestation 41 wordt gezonden. De BBP 112 in het abonneestation 41 reageert op het stopverfijningssignaal door het uitvoeren van een routine 138, die de uitzending van het verfijningssignaal beëindigt en een bevestigingssignaal terugvoert naar het basisstation om daar vervolgens een routine 138a uit te voeren. De BBP 112 voert dan een routine 139 uit, die normale communicatie mogelijk maakt over het gegeven communicatiekanaal met het basisstation 104.
Het basisstation CCU 23 reageert op het bevestigingssignaal in de routine 138 door het uitvoeren van een routine 138b die normale communicatie mogelijk maakt over het gegeven communicatiekanaal met het abonneestation 41.
Het basisstation CCU 23 voert ook een routine 141 uit voor het bepalen van de duurtijd "D" van de routine 136, waarin wordt vastgesteld of alle n op elkaar volgende verschuivingswaarden Δ t's kleiner zijn dan de voorafbepaalde waarde "U". Als een dergelijke vaststelling niet binnen een voorafbepaalde duur "$" (d.w.z. D>S) is geschied, voert het basisstation CCU 23 een routine 142 uit die een afbreeksignaal aan het abonneestation 41 toevoert. De BBP 112 in het abonneestation 41 reageert op het afbreeksignaal door het uitvoeren van een routine 143, die een bevestigingssignaal terugvoert naar het basisstation om daarna een routine 144 uit te voeren, die het gegeven communicatiekanaal bij het basisstation sluit. Het basisstation CCU 23 reageert op het bevestigingssignaal van het abonneestation 41 door een routine 145 uit te voeren die het gegeven communicatiekanaal van het basisstation sluit.
Voor de beëindiging van de voorafbepaalde duur S bepaald door de routine 141 voor het bepalen van de tijdsduur D van de routine 136 om te bepalen of een voorafbepaald aantal "n" van achtereenvolgens bepaalde verschuivingswaarden Δ t beneden een voorafbepaal de waarde U (d.w.z. D^S) ligt, en voorafgaand aan de bepaling dat een voorafbepaald aantal V' op elkaar volgend bepaalde verschuivingstwaarden Δ t beneden de voorafbepaalde waarde "U" ligt, voert het basisstation CCU 23 een routine 147 uit, die de bepaalde verschuivingswaarde Δ t naar het abonneestation 41 zendt.
De BBP 112 in het abonneestation 41 voert een routine 148 uit waarbij de gemiddelde verschuivingswaarde (gemiddelde Δ t) wordt berekend vanaf de laatste V verschuivingswaarden Δ t's ontvangen van het basisstation (tenzij de verschuivingswaarde niet geverifieerd is, waarbij zij vergezeld gaat van een "afwijs FT" bit zoals hierboven is beschreven). De BBP 112 voeren verder een routine 149 uit om te bepalen of een voorafbepaald aantal "p" ontvangen geverifieerde verschuivingswaarden Δ t's binnen een voorafbepaalde tolerantie "R" ligt van de gemiddelde verschuivingswaarde (gemiddelde Δ t) berekend overeenkomstig de routine 148.
Als de BBP 112 overeenkomstig de routine 149 vaststelt, dat een voorafbepaald aantal "P" ontvangen geverifieerde verschuivingswaarden Δ t's binnen de voorafbepaalde tolerantie R van de gemiddelde verschui-vingswaarde (gemiddelde Δ t) ligt, voert de BBP 112 een routine 150 uit, die de tijd instelt van de interne tijdgenerator door de berekende gemiddelde verschuivingswaarde (gemiddelde Δ t).
Als de BBP 112 overeenkomstig de routine 149 vaststelt, dat een voorafbepaald aantal "P" ontvangen geverifieerde verschuivingswaarden Δ t's niet binnen een voorafbepaalde tolerantie van de gemiddelde verschuivingswaarde (gemiddelde Δ t) ligt, voert de BBP 112 een routine 151 uit waarbij het aantal van dergelijke negatieve vaststellingen wordt geteld, terwijl als een voorafbepaalde telling "Q" die overeenkomt met een voorafbepaalde duur wordt bereikt, de BBP 112 de routine 150 uitvoert voor het instellen van de synchronisatie van de interne tijdgenerator door de berekende gemiddelde verschuivingswaarde (gemiddelde Δ t).
Het communicatiestel sel van de abonnee zendt gelijkstroomsignalεπ'ngsinformatie tussen het tweedraads lijninterface 27 bij het abonnee-station 41 en de tweedraadsverbindinglijn 26 in het centrale kantoor 25. De informatie overgedragen in de "omkeerkanaal"-richting van het abonneestation 41 naar het basisstation 104 omvat veranderingen in de toezichttoestand, de kiespulscijfers en pulsen van de opleghaakschake-laar voor de telefoonhoorn. De voorwaartse gelijkstroomkanaalsignalering bevat bijzonderheden zoals een synchronisatiering, onderschei-dingsring en de muntdooswerking.
Een zo groot mogelijke transparancy is gewenst binnen de grenzen van de TDM aard van het stelsel. De signaleringstransparancy kan worden gemeten door het quantificeren van de volgende gedragbijdragen: de betrouwbaarheid van de signa!eringsweg ; de signaleringsvertraging; en de si gnaleri ngsopl ossi ng.
Om deze parameters te optimaliseren maakt het stelsel gebruik van een krommevorm-codeerschema voor het digitaliseren van gelijkstroom-overdraagsignaleringsinformatie van het lijninterface 27 van het abonneestation naar de lijnverbinding 26 van het centrale kantoor.
Veranderingen in de toestand van de opleghaakschakelaar worden door de basisbandprocessor 112 in het abonneestation 41 bewaakt. Een tijdonderbreker binnen de basisbandprocessor maakt het mogelijk dat de opleghaakschakelaartoestand elke 1,5 ms wordt bemonsterd, of 30 maal per TDM frame. Elk monster wordt opgeborgen als een enkele bit (op de haak of van de haak) in de haak-toestandbuffer (SSB) van de opleghaak-schakelaar 114. De SSB 114 omvat 60 bemonstert its, alhoewel slechts ongeveer 45 van deze bitposities actief worden gebruikt. De resterende bits bieden de mogelijkheid tot een elastische bufferoverstroommoge-lijkheid. De 45 nominale bits leveren een 67,5 ms venster van de informatie van de opleghaakschakelaartoestand. De SCT 100 gebruikt de SSB voor het bepalen van veranderingen in de toezichttoestand, zoals dienstzoeken, antwoorden en verbrekingen. Terwijl een oproep actief is wordt de SSB ook bewaakt op gelijkstroomsignaleringsgebeurtenissen.
Een gelijkstroomsignaleringsgebeurtenis kan slechts optreden gedurende actieve spraakwerking. De SSB 114 wordt per TDK frame (elke 45 ms) op gebeurtenissen gecontroleerd. Een gebeurtenis wordt gedetecteerd door het gebruik van een clustertelling. Beginnende bij de 16de bit en oplopend tot de 45ste bit in de SSB 114 wordt de clustertelling verhoogd voor elke op de haak bit en verminderd bij elke van de haak bit. Als de telling een drempelwaarde bereikt, bepaald door een terminal clustertelling (Tcc), wordt een gelijkstroomsignaleringsgebeurtenis aangenomen. De clustertelling mag nu negatief worden of Tcc overschrijden. De clustertelling wordt ook over de framegrenzen gehandhaafd, zodat de stroom van opleghaak-schakelaarmonsters als een continue stroom wordt beschouwd.
De clusterteltechniek heeft het effect van het detecteren van clusters van op de haak toestanden in de SSB 114, zelfs bij het optreden van storingen. Treffers worden afgewezen, gebaseerd op de keuze van ^cc·
Als eenmaal een gelijkstroomsignaleringsgebeurtenis is gedetecteerd wordt de volgende zendburst gebruikt als stuurburst. Spraakinfor-matie in de burst wordt vervangen door gelijkstroomsignaleringsinforma-tie onder toepassing van het lopende spraakmodulatieniveau. De oudste 30 bits van de SSB data, die de 45 ms voorstellen van de toestand van de opleghaakschakelaar, worden in de burst gecodeerd.
Als de daaropvolgende gelijkstroomsignaleringsgebeurtenissen in de SSB 114 worden gedetecteerd wordt doorgegaan met het zenden van stuur-bursts in opvolgende frames. Bij het optreden wordt een extra stuurburst vereist, gevolgd door een reeks van een of meer stuurbursts, zelfs als er geen gelijkstroomsignaleringsgebeurtenis in dat frame is aangenomen. De enige toestand waaronder een extra stuurburst wordt vereist treedt op als de vorige stuurburst eindigt bij een op de haak bit, waarbij het basisstation 104 in een op de haak toestand wordt gelaten. Zelfs als een extra stuurburst wordt vereist moet de basisbandprocessor 112 in het basisstation 104 waarborgen, dat de laatste toestand van de opleghaakschakelaar is ingesteld op "van de haak", zodat de VCU 24 naar de "van de haak" toestand terugkeert.
De eerste zes woorden van elk stuurblok behoren bij een willekeurig vlagpatroon. Door dit vlagpatroon kan het stuurblok gedurende normale spraakwerking worden gedetecteerd.
Op het vlagpatroon volgen 14 woorden met gelijkstroomsignalerings-data. De woorden zijn georganiseerd in zeven stellen, waarbij elk stel twee informatiewoorden omvat. De minst significante bit van elk woord bevat geen informatie en wordt willekeurig op nul ingesteld. Deze bits kunnen en moeten echter worden gebruikt voor foutdetectie. De resterende 15 bits van elk woord in een stel bevatten samen 30 bits met informatie omtrent de toestand van de opleghaakschakelaar. De informatie wordt chronologisch opgeborgen vanaf het eerste woord tot het tweede woord binnen het stel en vanaf de meest significante tot de minst significante databit in de woorden. Om valse beslissingen te voorkomen als gevolg van herhaalde, maar onjuiste patronen wordt op elk stel een exclusieve OF bewerking met een uniek bitpatroon uitgevoerd.
De ontvangende VCU 24 in het basisstation 104 bepaalt de aanwezigheid van een stuurblok, in tegenstelling tot een spraakblok, door een eenvoudige meerderheids-stembeslissing op de vlagpatroonwoorden in de kop van het blok. Als de meerderheidsstemdrempel wordt overschreden wordt aangenomen dat het blok een stuurblok is. De RELP synthese wordt gedurende de stuurblokverwerking voortgezet en de normale RELP data wordt vervangen door RELP stilte.
Zodra een stuurblok is gedetecteerd wordt de gelijkstroomsignalεπ' ngstoestandinformatie die daarin aanwezig is eveneens gedecodeerd onder toepassing van een eenvoudige meerderheidsstembeslissing. De exclusieve OF transformatie moet voor de meerderheidsstembewerking worden verwijderd. Als de meerderheidsstem de stemdrempel niet overschrijdt wordt het blok afgewezen en wordt er geen verandering aangebracht in de toestand van de opleghaakschakelaar.
Zodra de 30-bit inhoud van de SSB 114 door de VCU 24 is gedecodeerd word het vertaald in Tl A/B signaleringsbits. In het geval van twee-draads opleghaakschakelaartoestand, komen de 30 SSB bits exact overeen met de vereiste 30 bits van de A-bit signaleringsdata.
De Tl A-bits worden geplaatst in de eerste-in, eerste-uit rij voor uitzending via een PCM hoofdroute naar het basisstation 104. De bijbehorende MUX 19 lever de VCU 24 processor een onderbreking vlak voor het A-bit Tl signaleringsframe, waardoor de processor de passende signale- ringsbit in de juiste PCM-byte kan injecteren.
Als er geen stuurblokken binnenkomen om de A-bit rij opnieuw te vullen wordt de oudste toestand oneindig maal herhaald. In het geval van een gelijkstroomsignaleringsbewerking, waarborgt de SCT 100 dat de laatste toestand in de SSB 114 de van de haak toestand is.
Volgend op een oproepinstelling initialiseert de CCU 23 in het basisstation 104 de VCU 24 naar de van de haak toestand. In het geval van een oproepoorsprong plaatst de CCU 23 de VCU 24 van de haak vlak voor beëindiging van de verfijning. In het geval van een oproepbeëindi-ging plaatst de CCU 23 de VCU 24 van de haak nadat een antwoord is gedetecteerd. Stuurbursts worden voor deze overgangen van de toezichttoe-stand niet gebruikt.
Zodra spraakbewerking tot stand is gekomen worden stuurbursts gebruikt voor het zenden van gelijkstroomsignaleringsgebeurtenissen naar het basisstation 104. Als een onderbreking wordt gedetecteerd in het abonneestation 41 wordt de signaleringstoestand van het basisstation VCU 24 op de haak gelaten, terwijl de oproep wordt vrijgemaakt via een RCC vrijmaak opvraagburst.
Door het kiezen van de passende gelijkstroonsignaleringsparameters is het mogelijk om het gedrag van het stelsel in te stellen. Om te helpen bij de detectie en de correctie van fouten v/orden het vlagpatroon en de SSB hoofdstemmen genomen op acht bit segmenten (opgelijnd tot byte-grenzen). De hoofdstemming op het vlagpatroon wordt genomen over de totale 12 bytes. Voor de SSB 14 zijn er vier onafhankelijke hoofdstemmen, een voor elke byte die het bevat. Als een van de hoofdstemmen ontbreekt wordt de gehele hoofdstem beschouwd als te ontbreken. De gekozen parameterwaarden zijn als volgt: terminal clustertelling - 15 vlagpatroonhoofdstemming - 6 van 12 (bytes) SSB hoofdstem - 4 van 7 (bytes).
De keuze van de terminal clustertelling stelt een compromis voor tussen trefafwijzing en betrouwbare reproductie van de gelijkstroom-signaleringspulsen. De minimum significante op de haak pulsduur is 29 ms op de haak, geleverd door een 20 puls per seconde kiezer, werkende met 58% onderbreking. Bij een terminal clustertelling van 15 worden botsingen afgewezen kleiner dan 22,5±1,5 ms. Deze afwijsdrempel ligt ver beneden de vereiste 29 ms, wat overeenkomt met 18,5 monstertijden. De drempel houdt ook in dat een stuurblok alleen wordt uitgezonden indien ten minste 50¾ van het TDM frame is opgenomen met de hoorn op de haak. De 45 SSB bits bevatten 67,5 ms van signaleringstoestandinforma- tie, waarmee 22,5 ms "vooruitzien" gegevens voor de buffer aanwezig is, teneinde een "gaan/niet gaan" beslissing te nemen. Zonder de "vooruitzien" gegevens zou het niet altijd mogelijk zijn op in de tijd juiste wijze leidende opleghaak schakelaarinformatiebits te leveren.
De vlagpatroondrempel bevindt zich centraal om valse stuurblokde-tecties en gemiste stuurblokken te vermijden. Alhoewel ongewenst, is valse stuurblokdetectie gedurende normale spraakwerking voor het stelsel niet fataal. Een valse detectie resulteert slechts in een 45 ms stilteburst en in een kleine kans van sommige trefkansen in de centrale lijn. Veel minder acceptabel zou het verlies zijn van een stuurblok, of nog erger een stuurburst, aangezien dit de mogelijkheid van de abonnee onderbreekt om signalering uit te voeren. Met dit in gedachte wordt de vlagpatroondrempel ingesteld bij zes (vaste positie) acht-bit (byte-grens) aanpassingen uit een mogelijkheid van 12. De waarschijnlijkheid dat dit optreedt in willekeurige ruis (RELP data lijkt op witte ruis) is (2“6x® x(12 kies 6) of 3,2 x 10"12. Bij een blokuitzendpe-riode van 22,5 ms, heeft een dergelijke aanpassing een waarschijnlijkheid van optreden van eens in de 200 jaar bij continue spraakwerking.
De analyse voor stuurblokverlies is iets moei!ijker, in het bijzonder als de fouten worden verondersteld op te treden in bursts; maar aangenomen wordt, dat dit detectieschema redelijk reëel is.
De SSB hoofdstemdrempel laat foutcorrectie toe binnen de signale-ringsgegevens. Aangezien de gelijkstroomsignaleringsbits in stellen worden opgeborgen, worden overeenkomstige SSB woorden gescheiden door vele bitposities. Deze natuurlijke tussenweving laat toe dat een burst-fout drie gehele stellen kan uitwissen en de hoofdstem nog niet ontaard.
De spraakkanalen die een toelaatbare spraakkwaliteit toelaten zullen eveneens een zeer betrouwbare gelijkstroomsignalering leveren onder toepassing van deze techniek. De signaleringsoplossing voor het stelsel is 1,5 ms. Dit komt overeen met Tl A/B signal eringsoplossing en stelt daarom een acceptabel niveau voor. De signaleringsvertraging door het stelsel bedraagt bij benadering 80 ms. Deze vertraging bestaat uit het 67,5 ms SSB venster, een zes milliseconde zendtijd en een basisstation-verwerkingstijd. Deze maten maken de systeemgelijkstroomsignalerings-transparancy vergelijkbaar met bestaande digitale lusdraaggolfstelsels.
Op dezelfde manier kan de gelijkstroomsignaleringsinformatie worden overgedragen van een lijn 26 in het basisstation 104 naar lijn interface 27 in het abonneestation 41.
De door het basisstation 104 en het abonneestation 41 uitgevoerde algemene routines voor het detecteren en het zenden van gelijkstroom-slgnalerlngsinformatie over een communicatiekanaal dat als een spraak-kanaal is toegewezen, worden samengevat in figuur 4. Het oorsprongsta-tion 155 in figuur 4 is ofwel het basisstation 104 of het abonneesta-tion 41, overeenkomstig de oorsprongsplaats van de gelijkstroomsignale-ringsinformatie en het ontvangende station 156 is het andere van deze twee stations.
Het oorsprongstation 155 voert een routine 158 uit van het bewaken van signalen op de lijnverbinding respectievelijk lijn interface, voert een routine 159 uit van het bufferen van de signalen die zijn bewaakt overeenkomstig de routine 158; voert een routine 160 uit van het detecteren van gelijkstroomsignaleringsinformatie van de signalen gebufferd overeenkomstig de routine 159; voert een routine 161 uit van het conditioneren van de gedetecteerde gelijkstroomsignaleringsinformatie voor communicatie over het toegewezen kanaal in plaats van spraakdatasigna-len door het formateren van de gedetecteerde gelijkstroomsignalerings-informatie als een stuurblok met een vlagpatroon behalve de gelijk-stroomsignaleri ngsdata; en voert een routine 162 uit van het zenden van het stuurblok als een stuursignaal burst in het toegewezen communicatiekanaal in plaats van spraakinformatie.
Het ontvangende station 156 voert een routine 166 uit van het bepalen van de aanwezigheid van een stuurblok in een signaal burst ontvangen over het toegewezen communicatiekanaal door het herkennen van het vlagpatroon in de signaal burst. Het ontvangende station 156 voert dan een routine 167 uit van het opnieuw formateren van de gelijkstroom-signaleringsinformatie in het stuurblok naar een standaardgelijkstroom-signaleringsformaat voor overdracht naar een lijnverbinding/lijn interface. Tenslotte voert het ontvangende station 156 een routine 168 uit van het overdragen van opnieuw geformateerde gelijkstroomsignalerings-informatie naar de lijnverbinding/lijn interface in het ontvangende station 156.

Claims (17)

1. Abonneecommum'catiestelsel, voorzien van meerdere basisstations, elk in een afzonderlijk netwerk, waarbij het basistation in elk netwerk in selectieve communicatie is met meerdere abonneestations, waarbij middelen aanwezig zijn voor het zenden van stuurinformatie naar zijn abonneestations over een radiostuurkanaal (RCC) bij een frequentie die uit meerdere voorafbepaalde frequenties gekozen is door het basisstation; waarbij elk basisstation is voorzien van middelen voor het over het RCC zenden van zowel stuurberichten naar de abonneestations in zijn netwerk als een netwerknummer dat uniek is voor dat basisstation; en elk abonneestation in elk netwerk is voorzien van middelen voor het ontvangen van het netwerknummer van elk basistation in het stelsel over zijn respectievelijk RCC, teneinde dit abonneestation de mogelijkheid tegeven om te bepalen of het zich in hetzelfde netwerk bevindt als een speciaal basisstation met een speciaal netwerknummer.
2. Stelsel volgens conclusie 1, waarin elk abonneestation is voorzien van middelen voor het zoeken naar de RCC frequentie door het achtereenvolgens uitzenden van een RCC acquisitiebericht op elk van de voorafbepaalde frequenties, waarbij elk van de acquisitieberichten een identificatienummer bevat, dat uniek is voor het abonneestation; en waarin het basisstation is voorzien van middelen voor het verwerken van het abonnee-identificatienummer in het genoemde acquisitiebericht dat ontvangen is over h.et RCC, teneinde te bepalen of het abonneestation zich in hetzelfde netwerk bevindt als het basisstation; en middelen voor het zenden van een bevestiging naar het abonneestation dat het RCC door het abonneestation is verkregen als de genoemde verwerking van het abonnee-identificatienummer aangeeft dat het abonneestation zich in hetzelfde netwerk bevindt als het basisstation.
3. Abonneecommum'catiestelsel voorzien van meerdere basisstations, elk in een afzonderlijk netwerk, waarbij het basisstation in elk netwerk in selectieve communicatie is met meerdere abonneestations, waarbij middelen aanwezig zijn voor het zenden van stuurinformatie naar zijn abonneestations over een radiostuurkanaal (RCC) bij een frequentie gekozen door het basisstation uit méerdere voorafbepaalde frequenties, waarbij elk station is voorzien van een moederklok voor het leveren van een systeemsynchronisatiesig-naal; en elk abonneestation is voorzien van een inwendige tijdgenerator voor het opwekken van een tijdsignaal voor het abonneestation voor het synchroniseren van de signalen die worden uitgezonden over een gegeven communicatiekanaal van elk abonneestation naar een basisstation; en middelen voor het leveren van een verfijningssignaal, geklokt door het tijdsignaal van het abonneestation; middelen die werkzaam zijn bij het bij de aanvang tot stand brengen van een communicatiekanaal tussen een basisstation en een abonneestation voor het zenden van het verfijningssignaal over het respectievelijke communicatiekanaal van het abonneestation naar het basisstation; waarbij elk basisstation verder is voorzien van middelen voor het verwerken van het verfijningssignaal ontvangen van een abonneestation met betrekking tot het systeemkloksignaal voor het bepalen van de waarde van enige verschuiving tussen de tijd van het systeemkloksignaal en de tijd van het verfijningssignaal; middelen voor het overdragen van de voorafbepaalde verschuivings-waarden naar het abonneestation; en waarbij het abonneestation verder is voorzien van middelen gekoppeld met de inwendige tijdgenerator voor het verwerken van de verschuivingswaarde overgedragen van het basisstation teneinde het kloksignaal van het abonneestation in te stellen voor het reduceren van de genoemde verschuiving.
4. Coramunicatiestelsel volgens conclusie 3, waarbij de zendmiddelen voor het verfijningssignaal van het abonneestation achtereenvolgens frames van verfijningssignaalbursts uitzenden; waarbij de verwerkingsmiddelen van het basisstation de verschuivingswaarde voor elke ontvangen verfijningssignaalburst bepalen; en waarin de verwerkingsmiddelen van het abonneestation een voorafbepaald aantal achtereenvolgens ontvangen verschuivingswaarden verwerken teneinde de tijd van het tijdsignaal van het abonneestation in te stellen.
5. Abonneecommunicatiestelsel volgens conclusie 4, waarin elk basisstation is voorzien van middelen voor het beëindigen van de communicatie van genoemde voorafbepaalde verschuivingswaarde als een voorafbepaald aantal achtereenvolgens bepaalde verschuivingswaarden beneden een voorafbepaal de waarde ligt.
6. Abonneecommunicatiestelsel volgens conclusie 5, waarin de communicatiemiddelen van het basisstation een stopver- fijningssignaal zenden naar het abonneestation als een voorafbepaald aantal op elkaar volgend bepaalde verschuivingswaarden beneden een voorafbepaal de waarde ligt; en waarin de zendmiddelen van het abonneestation voor het verfij-ningssignaal reageren op de ontvangst van het stopverfijningssignaal teneinde het uitzenden van het verfijningssignaal te beëindigen.
7. Abonneecommunicatiestelsel volgens conclusie 6, waarin het abonneestation reageert op de ontvangst van het stopverfijningssignaal door normale communicatie mogelijk te maken over het gegeven communicatiekanaal bij het abonneestation.
8. Abonneecommunicatiestelsel volgens conclusie 4, waarin het basisstation middelen omvat voor het sluiten van het gegeven communicatiekanaal als genoemde voorafbepaalde verschuivingswaarde voor een voorafbepaalde duur boven een voorafbepaalde waarde blijft.
9. Abonneecommunicatiestelsel volgens conclusie 8, waarin de communicatiemiddelen van het basisstation een afbreek-signaal naar het abonneestation zenden als genoemde voorafbepaalde verschuivingswaarde gedurende een voorafbepaalde duur boven de voorafbe-paalde waarde blijft; waarin het abonneestation reageert op de ontvangst van het af-breeksignaal door het zenden van een bevestigingssignaal naar het basisstation en door het sluiten van het gegeven communicatiekanaal bij het abonneestation; en waarin het basisstation reageert op de ontvangst van het bevestigingssignaal door het sluiten van het gegeven communicatiekanaal bij het basisstation.
10. Abonneecommunicatiestelsel volgens conclusie 4, waarin de verwerk! ngsmiddel en van het abonneestation een gemiddelde verschuivingswaarde berekenen uit het voorafbepaald aantal verwerkte verschuivingswaarden en de berekende gemiddelde verschuivingswaarde verschaft teneinde de interne tijdsignaal generator van het abonneestation in te stellen als het voorafbepaalde aantal verwerkte verschuivingswaarden binnen een voorafbepaalde tolerantie van de berekende gemiddelde verschuivingswaarde ligt.
11. Abonneecommunicatiestelsel volgens conclusie 10, waarin de verwerkingsmiddelen van het abonneestation de berekende gemiddelde verschuivingswaarden leveren voor het instellen van de interne tijdsignaal generator van het abonneestation na een voorafbepaalde duur als het voorafbepaalde aantal verwerkte verschuivingswaarden niet binnen de voorafbepaalde tolerantie van de berekende gemiddelde verschuivings- waarde ligt.
12. Abonneecommunicatiestelsel voorzien van meerdere basisstations, elk in een afzonderlijk netwerk, waarbij het basisstation in elk netwerk in selectieve communicatie is met meerdere abonneestations en voorzien van middelen voor het zenden van stuurinformatie naar zijn abonneestations over een radiostuurkanaal (RCC) bij een frequentie gekozen door het basisstation uit meerdere voorafbepaalde frequenties, waarbij spraakdatasignalen worden overgedragen over een toegewezen kanaal tussen een lijnverbinding, die een basisstation koppelt met een centraal kantoor en een lijninterface, die een abonneestation koppelt met een abonneeterminal bij een basisstation, waarbij elk basisstation met de genoemde lijnverbinding is gekoppeld voor het leveren van een toegewezen kanaal voor het overdragen van spraakdatasignalen tussen de lijnverbinding en een abonneestation; waarbij elk abonneestation is gekoppeld met een lijninterface voor het leveren van een toegewezen kanaal voor het overdragen van spraakdatasignalen tussen de lijninterface en het basisstation; en middelen voor het verwerken van gelijkstroomsignaleringsinformatie voor communicatie over het toegewezen kanaal tussen de lijnverbinding en de lijninterface.
13. Stelsel volgens conclusie 12, waarin de verwerkingsmiddelen zijn voorzien van middelen voor het bepalen van de gelijkstroomsignaleringsinforma-tie op de lijnverbinding en/of op de lijninterface; middelen voor het conditioneren van de gedetecteerde gelijkstroom-signaleringsinformatie voor communicatie over het toegewezen kanaal in plaats van de spraakdatasignalen.
14. Stelsel volgens conclusie 13, waarin de spraakdatasignalen worden overgedragen over het toegewezen kanaal in signaal bursts; waarin de middelen voor het detecteren van de gelijkstroomsignale-ringsinformatie op de lijninterface zijn voorzien van middelen in het abonneestation voor het bewaken van signalen op de lijninterface; middelen in het abonneestation voor het bufferen van de bewaakte signalen; en middelen in het abonneestation voor het verwerken van de gebufferde signalen voor het detecteren van gelijkstroomsignaleringsinformatie; en waarbij de middelen voor het conditioneren van de gedetecteerde gelijkstroomsignaleringsinformatie zijn voorzien van middelen in het abonneestation voor het uitzenden van de gedetecteerde gelijkstroomsignaleringsinformatie over het toegewezen kanaal als een stuurblok in een stuursignaal burst met hetzelfde formaat als de genoemde spraak-data-signaalbursts.
15. Stelsel volgens conclusie 14, waarin het stuurblok is voorzien van een vlagpatroon dat het blok identificeert als een stuurblok en verder gelijkstroomsignaleringsinformatie omvat; en waarin het basisstation verder is voorzien van middelen voor het bepalen van de aanwezigheid van een stuurblok in een signaal burst ontvangen van het abonneestation over het toegewezen kanaal door het herkennen van het vlagpatroon; en middelen die reageren op de herkenning van het vlagpatroon voor het opnieuw formateren van de gelijkstroomsignaleringsinformatie in het stuurblok tot een standaardgelijktroomsignaleringsinformatieformaat voor overdracht naar de lijnverbinding.
16. Stelsel volgens conclusie 13, waarin de spraakdatasignalen over het toegewezen kanaal worden overgedragen in signaal bursts; waarin de middelen voor het detecteren van de gel ijkstroomsignale-ringsinformatie op de lijnverbinding zijn voorzien van middelen in het basisstation voor het bewaken van signalen op de 1ijnverbinding; middelen in het basisstation voor het bufferen van de bewaakte signalen; en middelen in het basistation voor het verwerken van de gebufferde signalen voor het detecteren van gelijkstroomsignaleringsinformatie; en waarin de middelen voor het conditioneren van de gedetecteerde ge-lijkstroomsignaleringsinformatie zijn voorzien van middelen in het basisstation voor het zenden van de gedetecteerde gelijkstroomsignaleringsinformatie over het toegewezen kanaal aan het abonneestation als een stuurblok in een stuursignaal burst met hetzelfde formaat als de genoemde spraak-data-signaalburst.
17. Stelsel volgens conclusie 16, waarin het stuurblok is voorzien van een vlagpatroon dat het blok identificeert als een stuurblok en verder de gelijkstroomsignaleringsinformatie bevat; en waarin het abonneestation verder is voorzien van middelen voor het bepalen van de aanwezigheid van een stuurblok in een signaal burst ontvangen van het basisstation over het toegewezen kanaal door het herkennen van het vlagpatroon; en middelen die reageren op de herkenning van het vlagpatroon voor het opnieuw formateren van de gelijkstroomsignaleringsinforniatie in het stuurblok naar een standaard gelijkstroomsignaleringsinformatieformaat voor overdracht naar de lijninterface.
NL8900545A 1987-07-08 1989-03-06 Het initiëren van een communicatiekanaal tussen een abonneestation en een basisstation in een abonneecommunicatiestelsel. NL191869C (nl)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US7097087 1987-07-08
US07/070,970 US4811420A (en) 1987-07-08 1987-07-08 Initialization of communication channel between a subsciber station and a base station in a subscriber communication system

Publications (3)

Publication Number Publication Date
NL8900545A true NL8900545A (nl) 1990-10-01
NL191869B NL191869B (nl) 1996-05-01
NL191869C NL191869C (nl) 1996-09-03

Family

ID=22098464

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NL8900545A NL191869C (nl) 1987-07-08 1989-03-06 Het initiëren van een communicatiekanaal tussen een abonneestation en een basisstation in een abonneecommunicatiestelsel.

Country Status (8)

Country Link
US (1) US4811420A (nl)
AU (1) AU603732B2 (nl)
BE (1) BE1002888A5 (nl)
DE (1) DE3906890C2 (nl)
FR (1) FR2645374B1 (nl)
GB (1) GB2229604A (nl)
NL (1) NL191869C (nl)
SE (2) SE464956B (nl)

Cited By (1)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
CN109881605A (zh) * 2019-02-19 2019-06-14 福州市极化律网络科技有限公司 混合现实道路隔离栏调整车辆

Families Citing this family (53)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4675863A (en) 1985-03-20 1987-06-23 International Mobile Machines Corp. Subscriber RF telephone system for providing multiple speech and/or data signals simultaneously over either a single or a plurality of RF channels
US4939746A (en) * 1987-06-03 1990-07-03 General Electric Company Trunked radio repeater system
US5274837A (en) * 1987-06-03 1993-12-28 Ericsson Ge Mobile Communications Inc. Trunked radio repeater system with multigroup calling feature
US4905302A (en) * 1987-06-03 1990-02-27 General Electric Company Trunked radio repeater system
US5125102A (en) * 1987-06-03 1992-06-23 Ericsson Ge Mobile Communications Inc. Trunked radio repeater system including synchronization of a control channel and working channels
US5930297A (en) * 1989-11-20 1999-07-27 Interdigital Technology Corporation Base station emulator
US5495508A (en) * 1987-11-20 1996-02-27 Interdigital Technology Corporation Base station emulator
US7106819B1 (en) 1987-11-20 2006-09-12 Interdigital Technology Corporation Plural subscriber system utilizing synchronized timeslots on a single frequency
JPH0271623A (ja) * 1988-09-06 1990-03-12 Seiko Instr Inc 無線通信システム
GB8910085D0 (en) * 1989-05-03 1989-06-21 British Telecomm Mobile communications system
US5008900A (en) * 1989-08-14 1991-04-16 International Mobile Machines Corporation Subscriber unit for wireless digital subscriber communication system
US5146473A (en) * 1989-08-14 1992-09-08 International Mobile Machines Corporation Subscriber unit for wireless digital subscriber communication system
US5155689A (en) * 1991-01-17 1992-10-13 By-Word Technologies, Inc. Vehicle locating and communicating method and apparatus
SG52337A1 (en) * 1991-11-15 1998-09-28 Csir Telecommunications network
US5408680A (en) * 1992-08-11 1995-04-18 Ericsson Ge Mobile Communications Inc. Single channel autonomous digitally trunked RF communications system
US5404355A (en) * 1992-10-05 1995-04-04 Ericsson Ge Mobile Communications, Inc. Method for transmitting broadcast information in a digital control channel
US5390241A (en) * 1992-12-18 1995-02-14 At&T Corp. Shared line appearance across a plurality of switching systems
FI92536C (fi) * 1993-03-04 1994-11-25 Nokia Telecommunications Oy Menetelmä radiopuhelinjärjestelmässä
US6544379B2 (en) * 1993-09-16 2003-04-08 Hitachi, Ltd. Method of holding substrate and substrate holding system
US5546383A (en) * 1993-09-30 1996-08-13 Cooley; David M. Modularly clustered radiotelephone system
US5548631A (en) * 1993-10-01 1996-08-20 Motorola, Inc. Method and apparatus for supporting at least two communication services in a communication system
US5487175A (en) * 1993-11-15 1996-01-23 Qualcomm Incorporated Method of invoking and canceling voice or data service from a mobile unit
US5761621A (en) 1993-12-15 1998-06-02 Spectrum Information Technologies, Inc. Apparatus and methods for networking omni-modal radio devices
USRE38787E1 (en) * 1993-12-15 2005-08-30 Mlr, Llc Apparatus and methods for networking omni-modal radio devices
US5854985A (en) * 1993-12-15 1998-12-29 Spectrum Information Technologies, Inc. Adaptive omni-modal radio apparatus and methods
US6934558B1 (en) * 1993-12-15 2005-08-23 Mlr, Llc Adaptive omni-modal radio apparatus and methods
CN1144483C (zh) 1994-02-24 2004-03-31 Gte无线服务公司 带拔号分析的蜂窝无线电话
NZ281061A (en) * 1994-02-24 1997-12-19 Gte Mobile Comm Servinc Cellular wireless telephone system equipped with remote program mobile station
US6453178B1 (en) 1994-02-24 2002-09-17 Gte Wireless Service Corporation Radiotelephone operating method with connected NPA dialing analysis
US5594782A (en) * 1994-02-24 1997-01-14 Gte Mobile Communications Service Corporation Multiple mode personal wireless communications system
AU1183497A (en) * 1995-12-14 1997-07-03 Ionica International Limited Enabling a subscriber unit in a radio network
US5663958A (en) * 1996-02-22 1997-09-02 Telefonaktiebolaget Lm Ericsson Method and apparatus for dynamically selecting the length of mobile station burst communications on the reverse digital control channel
US5913163A (en) * 1996-03-14 1999-06-15 Telefonaktiebolaget Lm Ericsson Integrated local communication system
GB2313017A (en) * 1996-05-09 1997-11-12 Motorola Israel Ltd Signalling in a communication system
US5754944A (en) * 1996-06-12 1998-05-19 Harris Corporation Silent link establishment
US5822420A (en) * 1996-08-30 1998-10-13 Digital Technics, Inc. Signaling protocol for multilink access network-local exchange interfaces
GB2332590B (en) * 1997-12-16 2002-10-09 Dsc Telecom Lp Handling of signalling information within a telecommunications system
KR100293946B1 (ko) * 1998-07-24 2001-07-12 윤종용 컴퓨터내장형가입자접속장치를구비하는네트워크장치및호제어방법
US7366133B1 (en) 1999-12-30 2008-04-29 Aperto Networks, Inc. Integrated, self-optimizing, multi-parameter/multi-variable point-to-multipoint communication system [II]
US6654384B1 (en) * 1999-12-30 2003-11-25 Aperto Networks, Inc. Integrated self-optimizing multi-parameter and multi-variable point to multipoint communication system
AU2001249287A1 (en) 2000-03-21 2001-10-03 Charles M. Leedom Jr. A tiered wireless, multi-modal access system and method
US6636488B1 (en) 2000-10-11 2003-10-21 Aperto Networks, Inc. Automatic retransmission and error recovery for packet oriented point-to-multipoint communication
US6687492B1 (en) * 2002-03-01 2004-02-03 Cognio, Inc. System and method for antenna diversity using joint maximal ratio combining
US6785520B2 (en) 2002-03-01 2004-08-31 Cognio, Inc. System and method for antenna diversity using equal power joint maximal ratio combining
EP1769585A4 (en) 2002-03-01 2009-12-02 Ipr Licensing Inc COMBINED SYSTEM AND METHOD FOR COMPOSITE COMPATIBILITY USING TIME-RATE SIGNAL PROCESSING
US6862456B2 (en) * 2002-03-01 2005-03-01 Cognio, Inc. Systems and methods for improving range for multicast wireless communication
US6871049B2 (en) * 2002-03-21 2005-03-22 Cognio, Inc. Improving the efficiency of power amplifiers in devices using transmit beamforming
US20040208590A1 (en) * 2002-07-12 2004-10-21 Adtran, Inc. Fiber-optic interconnect arrangement for providing lightning-protection coupling of baseband processor to radio frequency transceiver
EP1532599B1 (de) 2002-08-17 2009-11-04 Abb Research Ltd. Verfahren zum betrieb eines systems mit einer vielzahl knoten und einer basisstation,gemäss tdma und system hierzu
US7542451B2 (en) * 2003-05-19 2009-06-02 Qualcomm Incorporated Network operator identification for CDMA communication networks
CN100388856C (zh) * 2004-08-08 2008-05-14 华为技术有限公司 多载频共享信道的建立方法
US8542655B2 (en) * 2005-08-23 2013-09-24 Nec Corporation Radio communication method and system capable of reducing inter-cell interference, and its mobile station and base station
US7937060B2 (en) * 2006-10-06 2011-05-03 Palo Alto Research Alto Incorporated Self-improving channel-access protocol for ad-hoc networks

Citations (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
GB2095516A (en) * 1981-03-20 1982-09-29 Trt Telecom Radio Electr System of transmitting information between a central station and sub-stations
GB2174571A (en) * 1985-03-20 1986-11-05 Int Mobile Machines Digital wireless telephone system
US4737978A (en) * 1986-10-31 1988-04-12 Motorola, Inc. Networked cellular radiotelephone systems
US4777633A (en) * 1987-08-14 1988-10-11 International Mobile Machines Corp. Base station for wireless digital telephone system

Family Cites Families (14)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3898390A (en) * 1973-05-15 1975-08-05 Martin Marietta Corp Multiple zone communications system and method
DE2659635B2 (de) * 1976-12-30 1979-06-13 Siemens Ag, 1000 Berlin Und 8000 Muenchen Verfahren zur digitalen Informationsübertragung fiber Funk
DE2659637A1 (de) * 1976-12-30 1978-07-13 Siemens Ag Fernsprech- und datennetz fuer ortsfeste und mobile teilnehmer
US4229741A (en) * 1979-03-12 1980-10-21 Motorola, Inc. Two-way communications system and method of synchronizing
GB8408538D0 (en) * 1984-04-03 1984-05-16 Senelco Ltd Transmitter-responder systems
JPS6124338A (ja) * 1984-07-12 1986-02-03 Nec Corp 多方向多重通信方式
JPS61177040A (ja) * 1985-01-31 1986-08-08 Nec Corp 無線回線制御方式
US4682367A (en) * 1985-11-13 1987-07-21 General Electric Company Mobile radio communications system with join feature
US4696051A (en) * 1985-12-31 1987-09-22 Motorola Inc. Simulcast transmission system having automtic synchronization
US4701944A (en) * 1986-09-17 1987-10-20 Motorola, Inc. Signalling system for trunked private calls
GB2195513B (en) * 1986-09-18 1990-12-19 Philips Electronic Associated Radio system
JP2582369B2 (ja) * 1987-05-13 1997-02-19 日本電気株式会社 ロ−ミング登録・解除方式
JP2516983B2 (ja) * 1987-06-19 1996-07-24 松下通信工業株式会社 無線電話装置
US4723264A (en) * 1987-06-19 1988-02-02 Motorola, Inc. Signalling method for establishing trunked communication

Patent Citations (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
GB2095516A (en) * 1981-03-20 1982-09-29 Trt Telecom Radio Electr System of transmitting information between a central station and sub-stations
GB2174571A (en) * 1985-03-20 1986-11-05 Int Mobile Machines Digital wireless telephone system
US4737978A (en) * 1986-10-31 1988-04-12 Motorola, Inc. Networked cellular radiotelephone systems
US4777633A (en) * 1987-08-14 1988-10-11 International Mobile Machines Corp. Base station for wireless digital telephone system

Cited By (2)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
CN109881605A (zh) * 2019-02-19 2019-06-14 福州市极化律网络科技有限公司 混合现实道路隔离栏调整车辆
CN109881605B (zh) * 2019-02-19 2022-08-09 福州市极化律网络科技有限公司 混合现实道路隔离栏调整车辆

Also Published As

Publication number Publication date
NL191869B (nl) 1996-05-01
GB2229604A (en) 1990-09-26
GB8904190D0 (en) 1989-04-05
SE8900642L (sv) 1990-08-25
SE465007B (sv) 1991-07-08
DE3906890C2 (de) 2001-07-05
FR2645374B1 (fr) 1994-05-27
BE1002888A5 (fr) 1991-07-16
AU3083889A (en) 1990-09-06
SE9001262L (sv) 1990-08-25
NL191869C (nl) 1996-09-03
AU603732B2 (en) 1990-11-22
SE8900642D0 (nl) 1989-02-24
US4811420A (en) 1989-03-07
SE464956B (sv) 1991-07-01
DE3906890A1 (de) 1990-09-06
SE9001262D0 (sv) 1990-04-06
FR2645374A1 (fr) 1990-10-05

Similar Documents

Publication Publication Date Title
NL8900545A (nl) Het initieren van een communicatiekanaal tussen een abonneestation en een basisstation in een abonneecommunicatiestelsel.
CA2046369C (en) High performance digitally multiplexed transmission system
EP0104991B1 (fr) Réseau local hybride de communication en modes circuit et paquet à boucle portant un multiplex temporel
CA1214218A (en) Paging network
JP2760893B2 (ja) 1本の光伝送網によるバイナリ情報伝送方法
EP0333122A2 (en) Method and apparatus for frame synchronization
IE53245B1 (en) Loop communication system
US4525837A (en) Digital signal transmission system
GB1595739A (en) Method and apparatus for signalling and framing in a tdm communication system
US4631721A (en) Bidirectional communication system of a two-wire bus comprising an active terminator
EP0208475A2 (en) Network
EP0111277B1 (en) Loop network system controlled by a simple clock station
EP0255442A2 (en) Circuit device for implementing the access protocol for serial exchange of numerical informations among terminals interconnected by an optical fiber star network
EP0334569B1 (en) Method of and system for transmitting information
US4672606A (en) Method, station and system for the transmission of messages in the form of data packets
US4975907A (en) Method and device for the asynchronous transmission of data by packets
JP2711333B2 (ja) 加入者通信システム
BE1004075A3 (fr) Dispositif d'initialisation d'une voie de communication entre un poste d'abonne et une station de base dans un systeme de communication.
BE1004074A3 (fr) Dispositif d'initialisation d'une voie de communication entre un poste d'abonne et une station de base dans un systeme de communication.
RU2038699C1 (ru) Система абонентской связи
KR920003829B1 (ko) 가입자 스테이션과 기저국간의 통신채널 초기화 특성장치
DK175770B1 (da) Abonnentkommunikationssystem
FR2645691A1 (fr) Dispositif d'initialisation d'une voie de communication entre un poste d'abonne et une station de base dans un systeme de communication
FI98425C (fi) Tietoliikennejärjestelmä
FR2645690A1 (fr) Dispositif d'initialisation d'une voie de communication entre un poste d'abonne et une station de base dans un systeme de communication

Legal Events

Date Code Title Description
A1C A request for examination has been filed
A1Y An additional search report has been drawn up
DNT Communications of changes of names of applicants whose applications have been laid open to public inspection

Free format text: INTERDIGITAL COMMUNICATIONS CORPORATION

CNR Transfer of rights (patent application after its laying open for public inspection)

Free format text: INTERDIGITAL TECHNOLOGY CORPORATION

V4 Discontinued because of reaching the maximum lifetime of a patent

Effective date: 20090306