NL8104438A - Werkwijze voor de bereiding van halvarine. - Google Patents

Werkwijze voor de bereiding van halvarine. Download PDF

Info

Publication number
NL8104438A
NL8104438A NL8104438A NL8104438A NL8104438A NL 8104438 A NL8104438 A NL 8104438A NL 8104438 A NL8104438 A NL 8104438A NL 8104438 A NL8104438 A NL 8104438A NL 8104438 A NL8104438 A NL 8104438A
Authority
NL
Netherlands
Prior art keywords
emulsion
fat
water
temperature
phase
Prior art date
Application number
NL8104438A
Other languages
English (en)
Original Assignee
Unilever Nv
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Unilever Nv filed Critical Unilever Nv
Publication of NL8104438A publication Critical patent/NL8104438A/nl

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A23FOODS OR FOODSTUFFS; TREATMENT THEREOF, NOT COVERED BY OTHER CLASSES
    • A23DEDIBLE OILS OR FATS, e.g. MARGARINES, SHORTENINGS, COOKING OILS
    • A23D7/00Edible oil or fat compositions containing an aqueous phase, e.g. margarines
    • A23D7/015Reducing calorie content; Reducing fat content, e.g. "halvarines"

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Oil, Petroleum & Natural Gas (AREA)
  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Food Science & Technology (AREA)
  • Polymers & Plastics (AREA)
  • Edible Oils And Fats (AREA)
  • Fats And Perfumes (AREA)
  • Coloring Foods And Improving Nutritive Qualities (AREA)

Description

^ * .
- 1 - L 584 (R)
Aanvraagster: Unilever N.V. te Rotterdam
Korte aanduiding: Werkwijze voor de bereiding van halvarine
De uitvinding heeft betrekking op een werkwijze voor de bereiding van halvarine. Onder halvarine wordt verstaan een water-in-olie-emulsie waarvan het vetgehalte lager is dan dat van een normale margarine, dat ongeveer' 84% bedraagt. Het vetgehalte van de volgens de uitvinding bereide halvarine varieert bij voorkeur van 25 tot 65%, in het ideale geval van 30 tot 50%.
Halvarines kunnen worden bereid door, uitgaande van een waterfase en een vetfase, eerst een olie-in-water-emulsie te bereiden en vervolgens fase-omkering van de olie-in-water-emulsie toe te passen in van schraapmessen voorziene warmtewisselaars, waarin de emulsie wordt gekoeld en bewerkt voor het verkrijgen van een emulsie van het water-in-olie type.
De mate waarin de emulsies worden bewerkt en gekoeld dient zorgvuldig te worden aangepast aan de eigenschappen van het vetmengsel, daar anders onvolledige of in het geheel geen fase-omkering plaatsvindt. Bovendien dient veelal een gedeelte van de emulsie opnieuw te worden bewerkt, als gevolg van bijvoorbeeld een storing van de verpakkingsmachine. Dit opnieuw bewerken houdt in, dat het produkt opnieuw wordt verwarmd en de emulsie in het systeem wordt gerecicculeerd. In verband met de ingewikkelde samenstelling van de waterfase, die dikwijls eiwitten en andere viscositeitsregelende middelen bevat, zoals hydrocol-lolden, en de ingewikkelde en wisselende samenstelling van het vetmengsel, is het proces moeilijk te beheersen. Welk 8104438 > - 2 - L 584 (R) type emulsie (olie-in-water of water-in-olie) in welke fase van het procédé wordt verkregen, is moeilijk te voorspellen? dientengevolge is het soms moeilijk een reproduceerbare werkwijze te verkrijgen.
Gevonden werd nu dat door toepassing van de werkwijze volgens de uitvinding de bovengenoemde nadelen grotendeels kunnen worden ondervangen. De werkwijze volgens de uitvinding ter bereiding van een water-in-olie-emulsie, in het bijzonder een halvarine, omvat de volgende stappen: (i) het bereiden van een olie-in-water-emulsie door (a) een vloeibare vetfase, die een plastisch vet— mengsel omvat met een hardheid van niet meer dan 3000 g/crn^, dat minder dan 65 gew.% van de totale emulsie uitmaakt, en (b) een. gegeleerde waterfase die ten minste 0,01 gew.% eiwit bevat, die bij temperatuur bij voorkeur variërend van 45® tot 70®C een_ sterke daling van de gel-sterkte vertoont, in een vat te doseren dat met een zodanige snelheid wordt geroteerd dat de geroteerde emulsie bij het verlaten van dit vat nog steeds water als continue phase bevat? (ii) het koelen en bewerken van de aldus verkregen olie-in-water-emulsie in ten minste één van schraapmessen voorziene warmtewisselaar om ten minste een gedeelte het vet te laten kristalliseren? (iii) het voeren van de in stap (ii) verkregen emulsie naar een vat dat met een zodanige snelheid,wordt geroteerd dat door volledige of nagenoeg volledige fase-omkering een water-in-olie-emulsie wordt verkregen.
8104438 <* * - 3 - L 584 (R)
De vetfase bestaat uit een plastisch vetmengsel, waarvan de hardheid bij 5°C, uitgedrukt in C-waarden, niet hoger is dan 3000 en bij voorkeur varieert van 100 tot 1000 g/cm^, gemeten volgens de methode zoals beschreven in de Journal of American Oil Chemists' Society 36 (1959), blz. 345-348, daar een te hoge waarde tot een bros produkt zou leiden. De vetfase kan, behalve het vetmengsel, emul-gatoren, kleur-en aromastoffen bevatten.
De vetfase wordt verwarmd tot een temperatuur waarop deze vloeibaar wordt, d.w.z. tot een temperatuur die voor de meeste vetmengsel in het algemeen varieert van 30 tot 55°C.
De waterfase bevat gewoonlijk middelen ter verhoging van de viscositeit, zoals verdikkings-en/of geleringsmiddelen, bijv. hydrocolloiden, eiwitten, en kan tevens in water oplosbare kleurstoffen bevatten.
Bij voorkeur worden geleermiddelen toegepast die bij oplossing in water gelen doen ontstaan die bij 45 - 70®C een sterke daling van de gelsterkte vertonen, zoals carrageen, xanthaangom en/of johannisbroodpitmeel.
De waterfase kan verder eiwitten, bij voorkeur melk-eiwitten, bevatten, in een hoeveelheid variërend van 0,pi tot 5 gew.%, bij voorkeur van 0,1 tot 2 gew.%, welke onder de in de mond heersende omstandigheden het destabiliseren van de eindemulsie bevorderen, zoals natriumchloride, en conserveringsmiddelen, zoals melkzuur en kaliumsorbaat
De waterfase wordt gewoonlijk tot 70® a 90®C verhit ten einde een geschikte hydratatie van de geleermiddelen 8104438 Λ i ν - 4 - L 584 (R) en pasteurisatie te bewerkstelligen. Vervolgens laat men de waterfase afkoelen tot een temperatuur die ongeveer overeenkomt met de temperatuur van het vloeibare vet, d.w.z. 30° - 55°C.
Vervolgens worden zowel de waterfase als de vetfase en, eventueel, via een warmtewisselaar bij voorkeur via een doseersysteem naar een vat (voor-kristallisator) gevoerd. In deze voor-kristallisator wordt de emulsie met een relatief lage snelheid geroteerd, waaronder wordt verstaan onder omstandigheden die overeenkomen met minder dan ongeveer 80 x g en bij voorkeur van 40 - 60 x g, waarbij g de zwaartekrachtversnelling voorstelt, d.w.z. bij 300 a 450 omw/min (voor een vat van 90 liter inhoud) en wel gedurende een zodanige periode (in de meeste gevallen zal 1 a 2 minuten voldoende zijn) dat een olie-in-water-emulsie wordt verkregen. Na het verlaten van de voor-kristallisator wordt de emulsie in een van schraapmessen voorziene warmtewisselaar van het type votator bewerkt en snel gekoeld, waarbij kleine kristallen worden gevormd en de temperatuur van de emulsie tot ongeveer 8 tot 14®C daalt.
Volgens een voorkeursuitvoering van de werkwijze wordt koeling in twee fasen uitgevoerd. In een eerste van schraapmessen voorziene warmtewisselaar laat men de emulsie tot 8 - 14°C, bij voorkeur 10 - 12®C, afkoelen en in een tweede fase laat men de emulsie afkoelen tot een temperatuur variërend van 0 tot 8°C, bij voorkeur 2 tot 7^C. De verblijftijd in beide van schraapmessen voorziene warmtewisselaars bedraagt bij voorkeur 5-15 seconden. De gedeeltelijke gekristalliseerde emulsie wordt vervolgens verpompt naar een (na)-kristallisator met variabele snelheid, waarin deze met betrekkelijke hoge 8104438 Λ - 5 - L 584 (R) snelheid, waaronder wordt verstaan omstandigheden overeenkomende met meer dan 80 x g, bij voorkeur van 90 tot 110 x g, bijv. 500 - 700 omw/min voor een vat van ongeveer 96 liter inhoud, om fase-omkering te bewerken en een water-in-olie-emulsie te verkrijgen. Tijdens deze behandeling zal de temperatuur van de emulsie tot ongeveer 10 è. 15®C stijgen.
Volgens een voorkeursuitvoering van de onderhavige uitvinding wordt de (na)-kristallisatie in twee fasen uitgevoerd. De eerste fase betreft een behandeling zoals hierboven beschreven. De tweede fase komt neer op een verdere behandeling in een tweede (na)-kristallisator met variabele snelheid, waarin de emulsie met zeer lage snelheid (5 - 10 x g) nl. 100 - 200 omw/min voor een vat van ongeveer 96 liter inhoud wordt geroteerd, en de temperatuur van de emulsie globaal dezelfde is als de temperatuur van de emulsie die de eerste (na)- kristal-'lisator met variabele snelheid verlaat. In de meeste gevallen zal een verblijftijd van bij voorkeur 1-2 minuten in de (na)-kristallisatoren voldoende zijn. Deze behandeling is niet van invloed op het karakter van de emulsie? deze blijft een emulsie met een continue vetfase.
Om een produkt te verkrijgen met de gewenste textuur en plasticiteit, is het soms van voordeel de eindemulsie in rustbuizen te houden, waarin de emulsie desgewenst aan enige bewerking kan worden onderworpen alvorens te worden verpakt. Tijdens het verblijf in de rustbuizen zal de temperatuur van de emulsie in het algemeen stijgen tot 12° - 20°C.
8104438 ψ- *3 - 6 - L 584 (R)
Ingeval van storing van de verpakkingsmachine of wanneer er voor de gene die de apparatuur bedient aanwijzingen zijn dat het produkt is verslechterd, kan de emulsie opnieuw worden bewerkt door deze tot een temperatuur boven zijn smeltpunt, in het algemeen van 55® tot 65®C te verhitten, waarbij de emulsie via een warmtewisselaar, waar deze bij voorkeur tot ongeveer 30® - 40®C wordt gekoeld, naar de boven beschreven voor-kristallisator wordt gepompt. Onder de in de boven beschreven voor-kristallisator heersende omstandigheden, wordt langs reproduceerbare weg een olie-in-water-emulsie verkregen.
Aan de hand van een groot aantal proeven, uitgevoerd met emulsies van een betrekkelijk laag vetgehalte, welke waren bereid door de toepassing van de hierboven beschreven werkwijze volgens de uitvinding, werd aangetoond dat de problemen, samenhangend met de bestaande onzekerheid wat betreft het type emulsie (olie-in-water of water-in-olie) dat bij het mengen van de vet- en waterfasen of bij het opnieuw bewerken wordt verkregen, opgelost worden. De werkwijze volgens de onderhavige uitvinding maakt derhalve een betere beheersing en een in alle fasen verbeterde reproduceerbaarheid van het procédé mogelijk.
Voorbeeld
Uit de volgende bestanddelen werd een vet-bevattende halvarine bereids
Vetfase Gew.%
Plastisch vetmengsel (C=450 g/cm^) 35
Monoglyceride 0,2
Kleurstof 0,015
Smaakstof 0,016 8104438 \ - 7 - L 584 (R)
Waterfase (pH 4,6) Gew.%
Vaste bestanddelen van wei 0/6
Kaliumsorbaat 0,1
Carrageen 0/2
Johannisbroodpitmeel 0 / 08
Melkzuur 0/05
Water tot 100
De vetfase, bestaande uit een vetmengsel gevormd door: 60 delen zonnebloemolie 10 delen gehydrogeneerde sojaolie, en 30 delen kokosolie werd tot 45®C verhit. De waterfase werd tot 50®C verhit.
Beide fasen werden via een doseerpomp in een voor-kristallisator van ongeveer90 liter inhoud gevoerd, die werkte bij 370 omw/min. De verblijftijd in deze inrichting bedroeg ongeveer 92 seconden. Aan het eind van de bewerking werd een olie-in-water-emulsie verkregen.
De olie-in-water-emulsie werd in een met ammoniak gekoelde, van schraapmessen voorziene inrichting tot ongeveer 10®C gekoeld. De verblijftijd in deze inrichting bedroeg ongeveer 18 seconden.
*
De gedeeltelijk gekristalliseerde emulsie werd bij het verlaten van deze inrichting verder naar een kristal-lisator met. variabele snelheid gepompt met een inhoud van 96 liter, die bij 600 omw/min werd geroteerd. Na ongeveer 100 seconden werd een water-in-olie-emulsie verkregen.
Men liet de emulsie gedurende ongeveer 100 seconden bij 150 omw/min kristalliseren, waarbij de temperatuur van de « 8104438 -8 - L 584 (R)
» V
IË emulsie geleidelijk tot ongeveer 12°C steeg en de eventueel aanwezige geringe sporen water# die na de eerste behandeling bij 600 omw/min ongeëmulgeerd bleven# in de emulsie werden gedispergeerd.
Er werd een produkt met de gewenste plasticiteit en textuur verkregen, nadat men de emulsie korte tijd in een rusthuis had laten staan.
Recirculatie vond plaats door het produkt bij 60°C opnieuw te smelten# het door een warmtewisselaar te pompen# waar het tot 35®C werd afgekoeld, waarna het voor verdere bewerking in de voor-kristallisator werd gebracht.
8104438

Claims (10)

1. Werkwijze ter bereiding van een halvarine, welke werkwijze door de volgende stappen wordt gekenmerkt: (i) het bereiden van een olie-in-water-emulsie door (a) een vloeibare vetfase, die een plastisch vetmengsel omvat met een hardheid van niet meer dan 3000 g/cm2, dat minder dan 65 gew.% van de totale emulsie uitmaakt, en (b) een gegeleerde waterfase die ten minste 0/01 gew.% eiwit bevat, in een vat te doseren dat met een zodanige snelheid wordt geroteerd dat de geroteerde emulsie bij het verlaten van dit vat een continue waterfase bevat? (ii) het koelen en bewerken van de aldus verkregen olie-in-water-emulsie in ten minste één van schraapmessen voorziene warmtewisselaar om ten minste een gedeelte van het vet te laten kristalliseren? (iii) het voeren van de in stap (ii) verkregen emulsie naar een vat dat met een zodanige snelheid wordt geroteerd dat door volledige of nagenoeg volledige fase-omkering een water-in-olie-emulsie wordt verkregen.
2. Werkwijze volgens conclusie 1, met het kenmerk dat een vloeibare vetfase met een temperatuur van 35® tot 55°C, toegepast wordt.
3. Werkwijze volgens conclusie 1, met het kenmerk dat de waterfase eerst wordt verhit tot een temperatuur waarbij hydratie van het geleermiddel en pasteurisatie plaatsvindt, en vervolgens wordt afgekoeld tot een temperatuur die ongeveer overeenkomt met de temperatuur van het vloeibare vet. 8104438
10. L 584 (R) \
4. Werkwijze volgens conclusie 1, met het kenmerk dat een vetmengsel met eèn hardheid bij 5°C variërend van 100 tot 1000 g/cm^ wordt toegepast.
5. Werkwijze volgens conclusie 1, met het kenmerk dat de geleerde waterfase bij een temperatuur variërend van 45® tot 70®C een sterke daling van de gelsterkte vertoont.
6. Werkwijze volgens conclusie 1, met het kenmerk dat het vetmengsel van 30 - 50 gew.% van de totale emulsie uitmaakt.
7. Werkwijze volgewns conclusie 1, met het kenmerk dat het eiwitpercentage varieert van 0,1 tot 2 gew.%.
8. Werkwijze volgens conclusie 1, met het kenmerk dat stap (ii) in twee fasen wordt uitgevoerd, onder toepassing van twee van schraapmessen voorziene warmtewisselaar, waarbij de emulsie die de eerste warmtewisselaar verlaat een temperatuur heeft variërend van 8 tot 14®C en deze emulsie, na in de tweede warmtewisselaar te zijn bewerkt, een temperatuur heeft variërend van 0 tot 8®C.
9. Werkwijze volgens conclusie 1, met het kenmerk dat de in stap (iii) verkregen water-in-olie-emulsie in een vat wordt gevoerd dat met een betrekkelijke lage snelheid, die niet van invloed is op het karakter van de emulsie, wordt geroteerd om na-kristallisatie te doen plaatsvinden en een halvarine te verkrijgen met de gewenste plasticiteit en textuur.
9. L 584 (R)
10 Werkwijze volgens conclusie 1, met het kenmerk dat een gedeelte van het eindprodukt wordt teruggevoerd door het tot een temperatuur boven diens smeltpunt te verhitten en het via een warmtewisselaar naar het roterende vat van stap (i) te voeren. 8104438
NL8104438A 1980-09-30 1981-09-29 Werkwijze voor de bereiding van halvarine. NL8104438A (nl)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
GB8031552 1980-09-30
GB8031552 1980-09-30

Publications (1)

Publication Number Publication Date
NL8104438A true NL8104438A (nl) 1982-04-16

Family

ID=10516390

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NL8104438A NL8104438A (nl) 1980-09-30 1981-09-29 Werkwijze voor de bereiding van halvarine.

Country Status (7)

Country Link
US (1) US4362758A (nl)
BE (1) BE890569A (nl)
CA (1) CA1166067A (nl)
DE (1) DE3138695A1 (nl)
FR (1) FR2490932B1 (nl)
IE (1) IE52211B1 (nl)
NL (1) NL8104438A (nl)

Families Citing this family (15)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
AU542411B2 (en) * 1981-02-27 1985-02-21 Unilever Plc Producing a spreadable emulsion
FI832415L (fi) * 1982-07-08 1984-01-09 Unilever Nv Foerfarande foer framstaellning av en reducerad fettbredning
FI832413L (fi) * 1982-07-08 1984-01-09 Unilever Nv Reducerad fettbredning och foerfarande foer dess framstaellning
US4840810A (en) * 1985-03-27 1989-06-20 Lever Brothers Company Process for the preparation of an edible fat-containing product
US4849243A (en) * 1987-12-21 1989-07-18 Lever Brothers Company Process for producing low fat spreads by phase inversion
GB8909803D0 (en) * 1989-04-28 1989-06-14 Unilever Plc Process for spread production and apparatus for performance of the process
EP0397247B1 (en) * 1989-05-11 1995-07-26 Unilever N.V. Fat composition for chocolate confectionery
US5080921A (en) * 1990-02-05 1992-01-14 Pfizer Inc. Low calorie fat substitute
US5436021A (en) * 1992-12-31 1995-07-25 Van Den Bergh Co., Division Of Conopco, Inc. Pumpable oleaginous compositions
US5656323A (en) * 1993-07-27 1997-08-12 Van Den Bergh Foods Company, Division Of Conopco, Inc. Low fat spread
SE509920C2 (sv) * 1994-12-23 1999-03-22 Bjoern Sivik Sätt vid och anordning för kontinuerlig kylning av en pumpbar emulsion eller suspension
US6132793A (en) * 1998-06-12 2000-10-17 Olivia Gourmet Ltd. Method of manufacturing a butterlike composition
US6544579B1 (en) * 1999-10-18 2003-04-08 Land O'lakes, Inc. Trans-isomer-free fat blend and a process for forming the trans-isomer-free fat blend
US7641930B2 (en) * 2004-12-08 2010-01-05 The Hershey Company Chocolate products and ingredients and methods for producing novel oil-in-water suspensions
WO2017097505A1 (en) * 2015-12-11 2017-06-15 Unilever N.V. Process for preparing fat continuous emulsions on a small scale

Family Cites Families (12)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE1066406B (de) * 1959-10-01 Unilever N. V., Rotterdam (Niederlande) Verfahren zur Herstellung von Margarine und anderen wasserhaltigen Speisefetterzeugnissen
US904231A (en) * 1907-02-15 1908-11-17 Hans Henrik Schou Process of manufacturing butterin.
US1958975A (en) * 1929-04-12 1934-05-15 Marvin C Reynolds Margarine process
US2143651A (en) * 1938-05-04 1939-01-10 Arthur K Fisher Food spread base
US2973269A (en) * 1959-03-16 1961-02-28 Corn Products Co Method of making margarine
GB1029552A (en) * 1962-03-23 1966-05-11 Unilever Ltd Fatty composition
DE1200113B (de) * 1962-03-23 1965-09-02 Unilever Nv Verfahren zur Herstellung eines proteinreichen, kalorienarmen Streich- oder Backfettes vom Wasser-in-OEl-Emulsionstyp
USRE30086E (en) 1972-05-10 1979-08-28 Lever Brothers Company Plastic emulsion food spread
SE390370C (sv) * 1972-12-15 1986-06-23 Arla Ekonomisk Foerening Forfaringssett for framstellning av lagkalorimargarin med hog proteinhalt, varvid vattenfasen framstelles av ett proteinkoncentrat utvunnet ur pa bakteriell veg syrad kernmjolk och varvid den ferdigbildade emulsionen pa
CH594360A5 (en) * 1974-02-28 1978-01-13 Mjoelkcentralen Ekonomisk Water-in-oil fat emulsion prodn.
US4115598A (en) * 1975-11-07 1978-09-19 Lever Brothers Company Phase inverting low fat spreads
ATE941T1 (de) * 1978-11-16 1982-05-15 Unilever Nv Wasser-in-oel emulsion.

Also Published As

Publication number Publication date
BE890569A (fr) 1982-03-30
IE52211B1 (en) 1987-08-05
FR2490932B1 (fr) 1985-07-12
FR2490932A1 (fr) 1982-04-02
DE3138695A1 (de) 1982-04-29
IE812246L (en) 1982-03-30
CA1166067A (en) 1984-04-24
US4362758A (en) 1982-12-07
DE3138695C2 (nl) 1991-06-06

Similar Documents

Publication Publication Date Title
NL8104438A (nl) Werkwijze voor de bereiding van halvarine.
CA1127000A (en) Emulsions
US4513017A (en) Process for producing a spread starting from a bimodal dispersed phase
DE3884860T2 (de) Verfahren zur Herstellung einer essbaren Dispersion.
JPH0198441A (ja) 食用スプレッドおよびその製造法
CA1201011A (en) Reduced fat spread and a process for the production thereof
GB2084171A (en) Process for producing a low- calorie spread
US4447463A (en) Process for producing a butter/margarine blend product
US4978554A (en) Margarine, spreadable at refrigeration temperature, and having a very low fat content and method of manufacturing same
US5169668A (en) Process for low fat spread production
JPH0644852B2 (ja) 比較的高い乳脂含有量の低カロリ−スプレツドの製造法
NL9100290A (nl) Werkwijze voor het bereiden van een melk en/of plantaardig eiwit- en verdikkingsmiddel-houdend smeersel alsmede inrichting voor toepassing daarbij.
US2526302A (en) Margarine product and method of forming
CA2061059A1 (en) Method for the manufacture of margarine having an extra low fat content
WO1989007893A1 (en) Low fat spread
CA1271364A (en) Method for preparing a low caloric spread having a relatively high content of milk fat
US6171637B1 (en) Inversion process for making fat continuous spreads
US3772447A (en) Method of making butter
US2772976A (en) Method of making margarine
US2674534A (en) Coating composition for frozen confections
JPH0346096B2 (nl)
DE69422504T2 (de) Verfahren zur herstellung eines brotaufstriches
US5133985A (en) Fat spread and the process of manufacture
NL8004520A (nl) Werkwijze ter bereiding van een produkt op basis van botervet.
JPS5963136A (ja) 食用の油および水含有エマルジヨンの製造方法および装置

Legal Events

Date Code Title Description
A85 Still pending on 85-01-01
BA A request for search or an international-type search has been filed
BB A search report has been drawn up
BC A request for examination has been filed
BN A decision not to publish the application has become irrevocable