NL8004331A - Methode voor het weergeven van logische signalen. - Google Patents

Methode voor het weergeven van logische signalen. Download PDF

Info

Publication number
NL8004331A
NL8004331A NL8004331A NL8004331A NL8004331A NL 8004331 A NL8004331 A NL 8004331A NL 8004331 A NL8004331 A NL 8004331A NL 8004331 A NL8004331 A NL 8004331A NL 8004331 A NL8004331 A NL 8004331A
Authority
NL
Netherlands
Prior art keywords
display
logic
logic signals
signals
memory
Prior art date
Application number
NL8004331A
Other languages
English (en)
Other versions
NL187087C (nl
NL187087B (nl
Original Assignee
Tektronix Inc
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Tektronix Inc filed Critical Tektronix Inc
Publication of NL8004331A publication Critical patent/NL8004331A/nl
Publication of NL187087B publication Critical patent/NL187087B/nl
Application granted granted Critical
Publication of NL187087C publication Critical patent/NL187087C/nl

Links

Classifications

    • GPHYSICS
    • G01MEASURING; TESTING
    • G01RMEASURING ELECTRIC VARIABLES; MEASURING MAGNETIC VARIABLES
    • G01R13/00Arrangements for displaying electric variables or waveforms
    • G01R13/40Arrangements for displaying electric variables or waveforms using modulation of a light beam otherwise than by mechanical displacement, e.g. by Kerr effect
    • G01R13/404Arrangements for displaying electric variables or waveforms using modulation of a light beam otherwise than by mechanical displacement, e.g. by Kerr effect for discontinuous display, i.e. display of discrete values
    • G01R13/408Two or three dimensional representation of measured values
    • GPHYSICS
    • G01MEASURING; TESTING
    • G01RMEASURING ELECTRIC VARIABLES; MEASURING MAGNETIC VARIABLES
    • G01R13/00Arrangements for displaying electric variables or waveforms
    • G01R13/20Cathode-ray oscilloscopes
    • G01R13/22Circuits therefor
    • GPHYSICS
    • G06COMPUTING; CALCULATING OR COUNTING
    • G06FELECTRIC DIGITAL DATA PROCESSING
    • G06F11/00Error detection; Error correction; Monitoring
    • G06F11/30Monitoring
    • G06F11/32Monitoring with visual or acoustical indication of the functioning of the machine
    • G06F11/321Display for diagnostics, e.g. diagnostic result display, self-test user interface
    • G06F11/322Display of waveforms, e.g. of logic analysers

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Physics & Mathematics (AREA)
  • General Physics & Mathematics (AREA)
  • Theoretical Computer Science (AREA)
  • Human Computer Interaction (AREA)
  • Quality & Reliability (AREA)
  • General Engineering & Computer Science (AREA)
  • Tests Of Electronic Circuits (AREA)
  • Controls And Circuits For Display Device (AREA)
  • Test And Diagnosis Of Digital Computers (AREA)
  • Testing, Inspecting, Measuring Of Stereoscopic Televisions And Televisions (AREA)

Description

* * - 1 -
Methode voor het weergeven van logische signalen.
De uitvinding heeft betrekking op een methode voor het weergeven van logische signalen voor een logisch signaalmeetapparaat, dat geheugenorganen bevat voor het opslaan van ingangs-logische signalen en weergeefmiddelen 5 voor het weergeven van een deel van de opgeslagen logische signalen, gekenmerkt door het tegelijk weergeven van een aanwijsinformatie voor het aanwijzen van de betrekking van het gekozen deel tot het geheel van de opgeslagen logische signalen.
10 De recente vorderingen op het gebied der digitale technieken maken de meting van digitale signalen in toenemende mate even belangrijk als die van analoge signalen.
Logische signaalmeetapparaten of logische analysatoren zijn in het bijzonder geschikt om te worden aangepast aan 15 of te worden gehouden bij digitale uitrusting zoals digitale computers, bureaucomputers, computerterminals, digitale regeleenheden enz. Het vermogen van logische analysatoren voor het meten van logische signalen voor een trekkersignaal en voor het genereren van een trekkersignaal, wanneer 20 ingangs-logische signalen overeenkomen met een vastgesteld logisch patroon, zijn geschikt om een logisch niveau te meten alsook een tijdsrelatie van logische signalen in data en adreshoofdlijnen van een digitale uitrusting, die wordt onderzocht.
25 Logische analysatoren zijn ontworpen voor het opslaan van een aantal logische signalen in geheugenorganen zoals IC-geheugens, alvorens dergelijke opgeslagen logische signalen weer te geven op geschikte weergeeforganen zoals een kathodestraalbuis. Onder andere geschikte modi bezitten 30 logische analysatoren een paralleltijdsregelingmodus voor het weergeven van de opgeslagen logische signalen in een tijd-geregeld schema. De geheugencapaciteit van logische analysatoren kan betrekkelijk gemakkelijk worden uitgebreid voor het verkrijgen van een groter aantal logische signalen, 35 maar een begrensd weergeefgebied van het weergeeforgaan vermindert de resolutie, wanneer het geheel van opgeslagen 800 4 3 31 * - 2 -ï data in êên keer wordt weergegeven, waardoor het aantal logische signalen, dat kan worden weergegeven in het tijdsschema beperkt is. Dë geheugencapaciteit van gebruikelijke logische analysatoren hangt af van het beschikbare 5 weergeefgebied van het weergeeforgaan en de vereiste resolutie. Met andere woorden: een nadeel van gebruikelijke logische analysatoren is het ontbreken van de mogelijkheid om grote bits van ingangs-logische signalen op te slaan, teneinde deze weer te geven in een tijdsschema.
10 De waarneming in detail van een deel van de opgeslagen logische signalen geschiedt door de weergeeftijd-basis uit te rekken. Er bestaan twee wijzen van aanpak voor het uitrekken van de tijdbasis: een is het verhogen van de versterking van de horizontale versterker onder 15 het regelen van het gelijkstroomniveau voor het selecteren van het te vergroten deel als een oscilloscoop, terwijl de andere er uit bestaat de weergeefklokfrequentie te variëren bij het besturen van het adressignaal van het geheugenorgaan voor het selecteren van de vergrotings-20 locatie. Deze laatste techniek is handiger dan de eerste, omdat de vergrotingsfaktor en de vergrotingslokatie digitaal kunnen worden bestuurd. In toevoeging kan de betrekking tussen de vergrote en niet-vergrote delen, alsook de betrekking tussen het vergrote gedeelte en het 25 trekkerpunt op geschikte wijze worden weergegeven door digitale middelen. Sommige gebruikelijke oscilloscopen hebben een weergeefmodus voor het weergeven van een geselecteerde gedeeltelijke golfvorm, die met hogere intensiteit dan de rest van de golfvorm wordt vergroot alvorens 30 de vergrote golfvorm wordt weergegeven, maar het is niet mogelijk om zowel de vergrote als niet-vergrote golfvormen simultaan weer te geven. Hoewel sommige oscilloscopen een alternatieve modus hebben, in staat om elk van deze golfvormen weer te geven, kan deze techniek niet worden 35 toegepast op logische analysatoren, die een groot aantal ingangskanalen en een beperkt weergeefgebied hebben.
Er zij op gewezen, dat gebruikelijke oscilloscopen gewoonlijk twee ingangskanalen bezitten, terwijl logische analysatoren 8, 16, 32 of meer ingangskanalen hebben.
40 Verder is er geen digitale informatie, die de vergrotings- 8 0 0 4 3 31 Λ * - 3 - faktor en de vergrotingsplaats representeert, beschikbaar bij een vergrotingsmethode, waarbij de versterking van de horizontale versterker wordt bestuurd. Gebruikelijke oscilloscopen geven het ingangssignaal slechts na een 5 trekkerpunt weer, waardoor er geen behoefte is voor het aanwijzen van de relatie tussen het te vergroten ingangsdeel en het trekkerpunt.
Sommige gebruikelijke logische analysatoren gebruiken een markeur in de niet-vergrote modus voor het 10 aangeven van het startpunt van het deel van het ingangssignaal, dat moet worden vergroot. Een groot aantal ingangskanalen maakt het onmogelijk om simultaan de vergrote partiële ingang, alsook de positionele relatie van de ingang voor en na de vergroting weer te geven.
15 Het is daarom een doel van de uitvinding om een methode te verschaffen voor het weergeven van logische signalen voor een logisch-signaal meetapparaat, waarin ëên deel van de logische signalen, opgeslagen in een geheugenorgaan, wordt weergegeven op vergrote schaal, 20 terwijl tegelijk de aanwijsinformatie wordt weergegeven voor het aanwijzen van de relatie van het vergrote deel ten opzichte van het geheel der logische signalen.
Het is een ander doel van de uitvinding om een methode te verschaffen voor het weergeven van logische 25 signalen voor een logisch-signaal meetapparaat, in staat om meer bits op te slaan dan gebruikelijke geheugenbits, die worden bepaald door het weergeefgebied en het oplossend vermogen (resolutie) van weergeeforganen.
Het is een verder doel van de uitvinding om een 30 methode te verschaffen voor het weergeven van logische signalen voor logisch-signaal meetapparaat voor het simultaan weergeven van de vergrote weergave en de aanwijs-informatie, die de relatie aangeeft van het signaal voor en na de vergroting.
35 De aanwijsinformatie, die wordt gebruikt bij de methode volgens de uitvinding, is een lineaire balk (of een aanwijsbalk) van een zekere lengte, die de totale geheugencapaciteit representeert van de geheugenorganen met een aanwijzing voor het aangeven, welk deel van de 40 logische signalen in de geheugenorganen feitelijk wordt 8004331 * - 4 - weergegeven. Er valt evenwel op te merken, dat de aanwijs-balk voldoende smal is om te worden weergegeven met een aantal logische signaalgolfvormen.
De uitvinding zal thans nader worden toegelicht 5 onder verwijzinq naar de tekeninq. In de tekeninq toont, resp. tonen: fiq. 1 een blokschema van een loaisch-siqnaal meetapparaat, waarbij de uitvinding wordt toegepast, fig. 2 t/m 8 voorbeelden van weergaven op de 10 weergeefeenheid uit fig. 1 voor het beschrijven van de uitvinding, en fig. 9 en 10 stroomschema's voor het beschrijven van de uitvinding.
In fig. 1 is een vereenvoudigd blokschema getoond 15 van een logische analysator, die bij de uitvinding te gebruiken is. In dit blokschema stelt 10 een datasonde voor, 12 een ingangsketen, 14 een snel geheugen, 16 een woord-herkenner (word recognizer WR), 18 een klokgenerator, 22 een toetsenpaneel, 24 een centrale verwerkingseenheid 20 (CPU), 26 een hoofdlijn, 28 een programmeerbare teller, 30 een CPU direkt toegankelijk geheugen (CPU RAM), 32 een onuitwisbaar geheugen (ROM), 34 een weergeef RAM, 36 een weergeefeenheid, 38 een weergeefformaatregelorgaan, en 40 een spanningsvoeding.
25 Datasonde 10 omvat acht actieve of passieve sondes, elk verbonden tussen een ingangsterminal voor acht kanalen (kanalen 0 t/m 8) en respectievelijke sonde-punt. De uitgang van datasonde 10 wordt aangelegd aan zowel het snelle geheugen 14, als de woordherkenner (WR 16) 30 via ingangsketen 12. WR 16 ontvangt logische signalen van terminal 20 en tevens een terugstelsignaal van de tweerichtingshoofdlijn 26. De uitgang van WR 16 wordt aangelegd aan de programmeerbare teller 28, waarvan de uitgang vervolgens wordt aangelegd aan het snelle geheugen 35 14. Zoals in fig. 1 te zien is, zijn verbonden aan de hoofdlijn 26 het geheugen 14, de klokgenerator 18, de programmeerbare teller 28, de centrale verwerkingseenheid (CPU) 24, het toetsenpaneel 22, het onuitwisbare geheugen (ROM) 32, het CPU direkt toegankelijke geheugen (RAM) 30, 40 en weergeef RAM 34. De uitgang van weergeef RAM 34 wordt 80 0 4 3 31 - 5 - * aangelegd aan rasterweergeefeenheid 36 voor het weergeven daarvan via videoweergeefaandrijfketen 38. Hoewel dit niet is getoond in fig. 1, zijn de klokgenerator 18 en de spanningsvoeding 40 gekoppeld aan alle of sommige 5 van de bovengenoemde blokken.
In bedrijf schijnt een weergave, zoals getoond in fig. 2, op het weergeefscherm van weergeefeenheid 36, wanneer de hoofdschakelaar wordt aangedraaid. De weergave "PRL TIMING” in fig. 2 betekent een parallelle 10 tijdsregelingsweergeefmodus van parallelle logische ingangssignalen. De hier getoonde logische analysator omvat verder parallelle en serietoestandsmodi en een signatuurmodus."<HEX>” betekent de hexadecimale parameter-instelling uit de andere beschikbare, binaire, octale, 15 en decimale parameterinstellingen. "SMPL" betekent, dat de ingangs-logische signalen worden gemonsterd op de randen van het kloksignaal. In toevoeging aan de "SMPL" modus is er een "LATCH” modus, die identiek is aan de "SMPL" modus, uitgezonderd dat eventuele signaalovergangen 20 zoals nauwe ruispieken gedurende een kloksignaalinterval de volgende logische bit veranderen. "POST" betekent, dat logische signalen achter het trekkersignaal worden gekozen. Behalve de "POST" modus is ook de "PRE" modus voor bedrijf beschikbaar voor het selecteren van logische 25 signalen uitsluitend voor het trekkersignaal. "POS" betekent de positieve logische modus, maar de negatieve logische modus kan eveneens worden gekozen. "DATa[hJ= XX" bij de tweede lijn op het weergeefscherm in fig. 2 laat zien, dat de operateur in WR 16 op de plaats "XX" een 30 ingangs-logische signaalcombinatie (karakteristieke waarde) dient te zenden in hexadecimale vorm ( Jh^J betekent hexa-decimaal) om te worden gegeven aan datasonde 10. Voor het instellen van getallen in binaire, octale of decimale vorm, dient de weergave resp. B , [o] , of Q, te zijn.
35 "DLY H = 0000" geeft aan, dat de operateur de programmeerbare teller 28 instelt op logische vertraging voor het instellen van een karakteristieke waarde op de plaats "0000" in hexadecimaal. "EXT = X" op de derde lijn van het weergeefscherm toont de logische-signaalcombinatie, 40 die möet worden aangelegd aan terminal 20, en de operateur 8004331 - 6 - stelt een hexadecimaal getal bij de plaats "X". "SMPL = 50 ns" geeft aan, dat de beraonsteringsperiode 50 ns is. De getallen 0 t/m 7 aan de linkerzijde van een aantal horizontale lijnen geven de kanaalnuimners.
5 De operateur bedient toetsenpaneel 22 voor het kiezen van noodzakelijke parameters. De CPU 24 verwerkt dan het signaal, dat binnenkomt van het toetsenbord 22 in overeenstemming met de instrukties opgeslagen in ROM 32, en draagt de parameterinformatie over aan de weergeef RAM 34. 10 De informatie, opgeslagen in weergeef RAM 34 wordt periodiek opnieuw opgeroepen (of herinnerd) om te worden weergegeven op weergeefeenheid 36 na omzetting in een televisiesignaal door videoweergeefaandrijfketen 38. Indien zij aangenomen, dat de operateur de volgende parameters laat binnenkomen: 15 de logische combinatie van WR 16 naar datasonde 10 is "3F", het signaal van de uitwendige terminal 20 wordt verwaarloosd (waardoor de weergave rechts van "EXT H " op "X" wordt gelaten), en de digitale vertraging en de bemonsteringsperiode zijn resp. "2A6F" en "5με". De weergave, 20 zoals getoond in fig. 3, zal nu tevoorschijn komen, wanneer de startknop van het toetsenbord 22 wordt ingedrukt.
Het logische niveau van het ingangssignaal, gedetecteerd door de datasonde 10, wordt geconverteerd tot een gewenst niveau zoals TTL (transistor transistor 25 logica), ECL (emittor coupled logic), enz. door ingangs- keten 12, die vergelijkingsorganen bevat voor het beoordelen van het daaraan gegeven logische ingangsniveau. Het qua golfvorm gevormde logische signaal van ingangsketen 12 wordt aangelegd aan het snelle geheugen 14 en WR 16.
30 Geheugen 14 slaat de uitgang op van ingangsketen 12 synchroon met de klokpuls (die een periode heeft van 5 ais of een frequentie van 200 kH in deze speciale uitvoering) van klokoscillator 18. Wanneer het ingangssignaal overeenkomt met de logische combinatie "3F", ingesteld in WR 16, 35 wordt een eerste stuursignaal gegenereerd door WR 16, dat wordt aangelegd aan teller 28. Dit eerste stuursignaal initieerd teller 28 om de klokpulsen te tellen. De geheugencapaciteit per kanaal bedraagt 252 bits bij deze speciale uitvoering. De "POST" trekkermodus dient voor 40 het opslaan van 12 bits voorafgaand aan de trekkerpuls.
8004331 - 7 -
Aldus telt teller 28 2A6F (equivalent aan 10863 in decimaal) + (252 - 12) (beide decimaal) alvorens een tweede stuursignaal voort te brengen, dat wordt aangelegd aan geheugen 14.
Indien de "PRE" trekkermodus zou zijn gekozen, worden 12 bits 5 achter het trekkersignaal ook opgeslagen, en teller 28 telt "2A6F" - 12 (decimaal), alvorens het eerdergenoemde tweede stuursignaal voort te brengen. De digitale vertragings-tijd in dit speciale voorbeeld bedraagt 5 ps x 2A6F = 53,15 ms in decimaal. Zowel WR 16 als de programmeerbare teller 28 10 worden bestuurd door het toetsenpaneel 22 door middel van CPU 24 en hoofdlijn 26. Bij ontvangst van het tweede stuursignaal stopt geheugen 14 de ingangs-logische signalen op te slaan. Dit betekent, dat geheugen 14 alleen logische signalen opslaat voor het optreden van het tweede stuursignaal. De 15 data, opgeslagen in geheugen 14, wordt overgedragen naar CPU RAM 30. Zoals eerder opgemerkt, maken de resolutie en weergeef-gebiedbeperkingen van rasterweergeefeenheid 36 het slechts mogelijk om 168 bits weer te geven ongeacht de geheugencapaciteit van 252 bits per kanaal. Dit betekent, dat slechts 20 een fraktie van de opgeslagen data kan worden weergegeven op rasterweergeefeenheid 36 (zie fig. 4) .
Hierdoor ontstaat de noodzaak om de weergegeven data te identificeren met betrekking tot het geheel der opgeslagen data, dat correspondeert met de geheugencapaciteit. 25 Een druk van een vensterknop in het toetsenpaneel 22 doet "WDO" weergeven, dat de venstermodus representeert, 168 bits van de ingangsdata en een aanwijsbalk. De gehele lengte van de aanwijsbalk representeert de maximale geheugencapaciteit, terwijl de witte zone, de blanke zone en "O" resp. het 30 weergeefdeel, het niet weergegeven deel van de opgeslagen logische signalen, en het trekkerpunt betekenen. Deze informaties worden verwerkt door CPU 24 bij ontvangst van instrukties daarvan.
Indien de vensterknop opnieuw wordt ingedrukt, 35 wordt de tijdbasis van de weergave uitgerekt, zoals getoond in fig. 6. De vergrotingsfaktor bedraagt 168/84 = 2. In dit geval wordt elke bit van de data, opgeslagen in CPU RAM 30 overgedragen aan weergeef RAM 34 bij elke twee klokpulsen, waardoor de inhoud van weergeef RAM 34 wordt gemodificeerd.
40 Zoals getoond in fig. 7 zal een andere druk van de vensterknop 800 43 31 r - 8 - de weergeefgolfvorm vergroten met een faktor 4 ten opzichte van fig. 5. Elke bit van de data, opgeslagen in CPU RAM 30 wordt overgedragen aan weergeef RAM 34 bij elke vier klok-pulsen. Een positiebesturing in toetsenpaneel 22 bestuurt 5 het weer te geven deel. Het positiebesturingssignaal van toetsenpaneel 22 wordt afgetast door CPU 24, welke het adres selecteert van CPU RAM 30 in reaktie op het positiebesturingssignaal, wanneer de data in CPU RAM 30 wordt overgedragen aan weergeef RAM 34. Fig. 8 laat zien hoe de 10 aanwijsinformatieweergave varieert, als de weergeefpositie wordt bestuurd. Daarbij zijn de fig. 8A en B getoond in de "POST" trekkermodus, terwijl de fig. 8C t/m G in de "PRE" trekkermodus zijn.
Fig. 9 is een stroomschema voor het toelichten 15 van de methode van weergave van de indicatorinformatie volgens de uitvinding. Wanneer de venstermodus is gekozen, verplaatst de weergeefindicator zich puntsgewijs naar het linkereinde van de aanwijsbalk in stap 50 en CPU 24 beoordeelt in stap 52, of de vergrotingsfaktor eenheid 20 bedraagt of niet. De aanwijsbalk is verdeeld in 21 onderscheiden sekties, die elk 12 byte bevatten. Met de eenheids-vergrotingsfaktor geeft de onvergrote modus 168 byte weer (168 bit x 8 kanalen = 12 bit x 14 sekties). CPU 24 telt 14 sekties in stap 54. Bij elke andere modus dan 25 de eenheidsvergrotingsfaktor beoordeelt CPU 24, of al dan niet de vergrotingsfaktor 2 is. Indien de vergrotingsfaktor op 2 beoordeeld is, worden 84 byte data (84 bit x 8 kanalen = 12 bit x 7 sekties) weergegeven, en telt CPU 24 7 sekties in stap 58. Indien de vergrotingsfaktor niet 2 bedraagt, 30 beoordeelt CPU 24 in stap 60, of de vergrotingsfaktor al dan niet 4 is. In het geval dat de vergrotingsfaktor 4 is, worden 42 byte data (42 bit x 8 kanalen = 12 bit x 4 sekties) weergegeven, terwijl CPU 4 sekties telt in stap 62. Indien de vergrotingsfaktor niet 4 is, leidt stap 64 35 het systeem er automatisch naar, dat de vergrotingsmodus in stap 62 wordt uitgevoerd, waardoor elke systeemfout wordt vermeden.
De hierboven gegeven beschrijving laat zien, dat de weergeefpositie kan worden bestuurd door de positie-40 besturing in het toetsenpaneel 22. CPU 24 tast nu de 8004331 - 9 - weergeefpositie in stap 66, en de daarop volgende stap 68 trekt 12 af van de weergeefpositie. Stap 70 beoordeelt, of het resultaat positief of negatief is.
Een zwarte sektie ^ zal resulteren bij het 5 weergeefindicatorpunt in stap 72, indien dit positief is.
Na het weergeven van de zwarte sektie gaat de weergeef-indicatorpunt naar de volgende sekties in stap 74, alvorens terug te keren tot stap 68. Indien echter de aftrekking in stap 70 negatief is, wordt stap 76 uitgevoerd om 12 op 10 te tellen bij het resultaat van de aftrekking. Een beoordeling wordt gemaakt in stap 78, of de optelling gelijk is aan 0 of niet. Indien deze 0 is, wordt een aantal witte sekties Q] weergegeven in stap 80. Het aantal witte sekties hangt uitsluitend af van de gekozen vergro-15 tingsfaktor, en bedraagt 14, 7 en 4 resp. voor de vergro-tingsfaktoren 1, 2 en 4. Na het weergeven van een aantal witte sekties wordt één zwarte sektie weergegeven in stap 22, en de weergeefindicatorpunt gaat naar de volgende sektie in stap 84. CPU 24 beoordeelt in stap 86, of de 20 weergave van de indicatie-informatie al dan niet is voltooid. De operatie keert terug naar stap 82, indien deze niet is voltooid, maar stopt, indien deze wel is voltooid.
Terugkerende naar stap 78, zal een eerste zwart en witte sektie ]|f] met zwart aan de linkerhelft 25 en wit aan de rechterhelft worden weergegeven in stap 88, indien het resultaat van de optelling niet 0 is. De weergeefindicatorpunt gaat naar de volgende sektie in stap 90 en geeft een witte sectie QJ in stap 92 overeenkomstig aan stap 80. Vervolgens wordt een tweede zwart en 30 witte sektie T| met tegenovergestelde zwarte en witte relatie ten opzichte van de eerste zwarte en witte sektie weergegeven in stap 94. De weergeefindicatorpunt gaat naar de volgende sektie in stap 96 voor het uitvoeren van stap 86. De aanwijsbalk is daartoe verdeeld in 21 35 sekties, welke twee zwart en witte sekties omvatten in de stappen 88 en 94.
Fig. 10 toont een stroomschema voor het toelichten, hoe een trekkerpunt wordt weergegeven. Eerst detecteert CPU 24 het trekkerpunt in stap 98, teneinde in stap 100 40 te beoordelen, of de "POST" trekkermodus is gekozen.
800 4 3 31 < - 10 -
De weergeefindicatorpunt beweegt in stap 102 naar het linkereinde in de "POST" trekkermodus, maar naar het rechtereinde in stap 106 in de "PRE" trekkermodus. Een trekkerpuntindicatiemerk "0" wordt weergegeven in stap 5 104 bij het trekkerpunt, waardoor de trekkerpuntweergave is voltooid.
Zoals in het bovenstaande beschreven, is de uitvinding bedoeld om een selecteerbaar deel weer te geven van de logische signalen, opgeslagen in het geheugen, 10 tegelijk met de relatieve positie van het gekozen deel in het geheel van de logische signalen. Een logische analysator, waarbij de uitvinding wordt toegepast, slaat logische signalen op, die de geheugencapaciteit, begrensd door het weergeefgebied en de resolutie van de weergeef-15 eenheid, overschrijden. Verder geeft de uitvinding de operateur middelen voor het op geschikte wijze identificeren van de relatieve positie van het te vergroten deel en de geheugencapaciteit.
Hoewel in het voorgaande één voorkeursuitvoerings-20 vorm is toegelicht en beschreven, zal het duidelijk zijn, dat er tal van modificaties kunnen geschieden zonder daardoor te treden buiten het kader van de uitvinding.
- conclusies - 300 43 31

Claims (7)

1. Methode voor het weergeven van logische signalen voor een logisch-signaal meetapparaat, gekenmerkt door: het opslaan van logische ingangssignalen in 5 een geheugenorgaan, het weergeven van een gekozen deel van de opgeslagen logische signalen in een weergeeforgaan, en het weergeven van een aanwijsinformatie simultaan met het gekozen deel van de logische signalen op het 10 weergeeforgaan, waarbij de indicatie-informatie de betrekking aangeeft van het gekozen deel ten opzichte van de opgeslagen logische signalen.
2. Methode volgens conclusie l,met het kenmerk, dat de indicatie-informatie bestaat uit een 15 aanwijsbalk, die een lengte heeft, welke de geheugencapaciteit van het geheugenorgaan representeert of het geheel der opgeslagen logische signalen.
3. Methode volgens conclusie 2,met het kenmerk, dat de aanwijsbalk wordt gemoduleerd voor het 20 aangeven van het gekozen deel.
4. Methode volgens conclusie l,met het kenmerk, dat deze verder omvat het kiezen van een deel van de logische signalen dat moet worden weergegeven uit de opgeslagen logische signalen. 25
5, Methode volgens conclusie 1 of 4,met het kenmerk, dat deze verder omvat het veranderen van de vergrotingsfaktor van de weergegeven logische signalen door het veranderen van de geheugencapaciteit van het geheugenorgaan voor het weer te geven logische signaal.
6. Methode volgens conclusie 5,met het ken merk, dat deze verder omvat het aangeven van de capaciteit van het geheugenorgaan voor het weer te geven logische signaal in cijfers. 800 4 3 31 ί - 12 -
7. Methode volgens conclusie 1, m e t het ken merk, dat deze verder omvat het weergeven van trekker-informatie simultaan met de aanwijsinformatie op het weergeeforgaan. 300 4 3 31
NL8004331A 1979-08-07 1980-07-29 Methode voor het weergeven van logische signalen. NL187087C (nl)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
JP54100659A JPS5827465B2 (ja) 1979-08-07 1979-08-07 論理信号測定器の論理信号表示方法
JP10065979 1979-08-07

Publications (3)

Publication Number Publication Date
NL8004331A true NL8004331A (nl) 1981-02-10
NL187087B NL187087B (nl) 1990-12-17
NL187087C NL187087C (nl) 1991-05-16

Family

ID=14279925

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NL8004331A NL187087C (nl) 1979-08-07 1980-07-29 Methode voor het weergeven van logische signalen.

Country Status (6)

Country Link
JP (1) JPS5827465B2 (nl)
CA (1) CA1151329A (nl)
DE (1) DE3029839A1 (nl)
FR (1) FR2463456A1 (nl)
GB (1) GB2066030B (nl)
NL (1) NL187087C (nl)

Cited By (1)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US10845389B2 (en) 2018-03-05 2020-11-24 Rohde & Schwarz Gmbh & Co. Kg Measurement device and method for visualization of multiple channels

Families Citing this family (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
GB2114306B (en) * 1981-12-28 1985-07-31 Sony Tektronix Corp Logic analyser
JPS58140899A (ja) * 1982-02-16 1983-08-20 ソニ−・テクトロニクス株式会社 ロジツク信号表示方法
DE3511602A1 (de) * 1985-03-27 1986-10-02 CREATEC Gesellschaft für Elektrotechnik mbH, 1000 Berlin Signalverarbeitungsgeraet

Family Cites Families (1)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3859556A (en) * 1972-11-15 1975-01-07 Nicolet Instrument Corp Digital measurement apparatus with improved expanded display

Cited By (1)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US10845389B2 (en) 2018-03-05 2020-11-24 Rohde & Schwarz Gmbh & Co. Kg Measurement device and method for visualization of multiple channels

Also Published As

Publication number Publication date
DE3029839C2 (nl) 1987-07-30
NL187087C (nl) 1991-05-16
CA1151329A (en) 1983-08-02
GB2066030A (en) 1981-07-01
NL187087B (nl) 1990-12-17
JPS5827465B2 (ja) 1983-06-09
DE3029839A1 (de) 1981-04-09
FR2463456B1 (nl) 1985-01-04
FR2463456A1 (fr) 1981-02-20
JPS5624579A (en) 1981-03-09
GB2066030B (en) 1983-05-11

Similar Documents

Publication Publication Date Title
AU758784B2 (en) Simultaneous display of primary measurement values and derived parameters
US4425643A (en) Multi-speed logic analyzer
US4225940A (en) Oscilloscope system for acquiring, processing, and displaying information
KR100576226B1 (ko) 인터리브형 디지털 피크 검출기
EP1094320B1 (en) A test and measurement instrument having multi-channel telecommunications mask testing capability
US4516119A (en) Logic signal display apparatus
US4560981A (en) Logic waveform display apparatus
NL8004331A (nl) Methode voor het weergeven van logische signalen.
US4673931A (en) Waveform data display
JPS6057266A (ja) ロジツク・アナライザ
NL8202611A (nl) Inrichting voor het meten en afbeelden van golfvormen.
JPS6339875B2 (nl)
JP3407667B2 (ja) データ表示方法及びこれを用いた測定器
US4347434A (en) Hand held data bus analyzer
JPH0132466B2 (nl)
EP0245915A2 (en) Logic signal state and timing display
JP2607028Y2 (ja) デジタルオシロスコープ
JPS5836787B2 (ja) 表示アドレス発生装置
JPH0565831B2 (nl)
JPH06331658A (ja) デジタルオシロスコープ
JPH04291164A (ja) ロジックアナライザ
JPS6251430B2 (nl)
JPS63186153A (ja) ロジツクアナライザ
JPS6158784B2 (nl)
JPH03202783A (ja) ロジックアナライザ

Legal Events

Date Code Title Description
BA A request for search or an international-type search has been filed
BB A search report has been drawn up
BC A request for examination has been filed
A85 Still pending on 85-01-01
V4 Lapsed because of reaching the maximum lifetime of a patent

Free format text: 20000729