NL7904978A - Storingsbeveiliging biedende schakelinrichting bij een communicatiestelsel met tijdgleufverwisseling. - Google Patents

Storingsbeveiliging biedende schakelinrichting bij een communicatiestelsel met tijdgleufverwisseling. Download PDF

Info

Publication number
NL7904978A
NL7904978A NL7904978A NL7904978A NL7904978A NL 7904978 A NL7904978 A NL 7904978A NL 7904978 A NL7904978 A NL 7904978A NL 7904978 A NL7904978 A NL 7904978A NL 7904978 A NL7904978 A NL 7904978A
Authority
NL
Netherlands
Prior art keywords
time slot
network
memory
spare
unit
Prior art date
Application number
NL7904978A
Other languages
English (en)
Original Assignee
Western Electric Co
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Western Electric Co filed Critical Western Electric Co
Publication of NL7904978A publication Critical patent/NL7904978A/nl

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04QSELECTING
    • H04Q11/00Selecting arrangements for multiplex systems
    • H04Q11/04Selecting arrangements for multiplex systems for time-division multiplexing

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Computer Networks & Wireless Communication (AREA)
  • Time-Division Multiplex Systems (AREA)
  • Use Of Switch Circuits For Exchanges And Methods Of Control Of Multiplex Exchanges (AREA)
  • Detection And Prevention Of Errors In Transmission (AREA)
  • Monitoring And Testing Of Exchanges (AREA)
  • Data Exchanges In Wide-Area Networks (AREA)

Description

**
It VO 7908 ,--— ————---1—l
Western Electric. Company, Incorporated,
New York, Verenigde Staten van Amerika.
j Storingsbeveiliging biedende schakelinrichting bij een communicatie- stelsel met tijdgleufverwisseling.
1 - * - * I De uitvinding heeft betrekking op een storingsbeveiliging bie- . i dende schakelinrichting in een voor communicatiedoeleinden bedoeld schakelstelsel dat omvat een schakelnetwerk, een groep met het netwerk verbonden lijnkoppeleenheden, een met de koppeleenheden verbonden 5 bijbehorende groep van communicatielijnen, en een met de lijnkoppel- ' eenheden geassocieerd aantal tijdgleufgeheugens met behulp waarvan het transport van data via de lijnkoppeleenheden kan werden bestuurd.
Het Amerikaanse octrooischrift 3.736.331 beschrijft een op basis van tijdverdeling georganiseerd telefoonschakelstelsel waarin ge-10 bruik is gemaakt van een op basis van ruimteverdeling georganiseerd - netwerk dat door tijdtoewijzing beschikbaar is, en oproeptekens met als ingangsbuffer en uitgangsbuffer dienende geheugens en voor bestu- . ringsdceleinden dienende geheugens. Teneinde in een onafhankelijk - werkend telefoonschakelstelsel de gewenste betrouwbaarheidskwaliteit 15 té verkrijgen is het algemeen gebruikelijk om de tot het stelsel be horende componenten die voor het stelsel van essentieel belang zijn te dupliceren en dergelijke componenten in parallel verband werkzaam te doen zijn. Het is gebruikelijk dergelijke componenten nader aan te duiden door de uitdrukkingen ofwel "in de actieve toestand verka-20 rend” ofwel "in de reservetoestand verkerend", waarbij de uitgangs- ' informatie zoals teweeggebracht door de in de actieve toestand verkerende eenheden van het stelsel, slechts als uitgangssignaal van het stelsel wordt herkend. In de situatie dat in een actieve eenheid een storing wordt gedetecteerd worden de toestanden van de desbetreffende 25 twee eenheden omgeschakeld, zodat de eenheid die in de reservetoestand verkeerde de actieve eenheid wordt. Bij normale werking van het stelsel zullen de beide eenheden dezelfde data en besturingsinformatie be- 790 4 9 78 4 ~ 2“ <· vatten aangezien deze beide eenheden voortdurend worden bijgewerkt. Apparatuur kan derhalve vanuit een actieve toestand in de reserve-toestand worden omgeschakeld zonder dat een vertraging van betekenis of een verlies van informatie, ontstaat. Alhoewel gunstig voor de be-5 trouwbaarheid van het geheel betekent een dergelijke duplicatie van apparatuur-aanzienlijke kostenverhoging voor het stelsel, en er bestaat behoefte aan een inrichting met een gelijkwaardige betrouwbaar-heidskwaliteit, zonder dat echter een volledig dupliceren is vereist.
Systemen zoals muüiprocessorconfiguraties zijn bekend waarbij 10 gebruik is gemaakt van meerdere in de actieve toestand verkerende eenheden en een reserve-eenheid. die in het geval dat in één van de actieve eenheden een storing ontstaat voor actief gebruik wordt opgeroepen. In het algemeen geven dergelijke systemen geen bevredigende resultaten bij communicatieschakelstelsels die op basis van werkelijke 15 tijd dienst moeten verlenen, aangezien een aanzienlijke hoeveelheid data verloren kan gaan gedurende de tijd die vereist, om een reserve-eenheid in de actieve toestand te brengen, hetgeen in het bijzonder geldt wanneer besturingsinformatie die met de tijd verandert, moet worden getransporteerd naar de reserve-eenheid.
20 Bij schakelstelsels die werken op basis van tijdverdeling en zoals beschreven in bovenvermeld Amerikaans octrooischrift, worden PCM-rdatawoorden representatief voor spraak-proeven, vanaf een tijd-verdeling-transmissielijn in serievorm ontvangen, in een buffer ingevoerd en. in serievorm door een netwerk geroteerd. Bij een ander be-25 kend stelsel zoals beschreven in het Britse octrooischrift 1.349.823 worden de datawoorden gelijktijdig over parallel verlopende banen geroteerd. Een 8 bits bevattend woord zal b.v. gelijktijdig 8 schakel-banen in beslag nemen waarbij voor elke bit één schakelbaan beschikbaar is. In verband met de bedrijfsbetrouwbaarheid is voor elk 8 bits 30 bevattend woord één extra baan aangebracht die als een reservebaan kan worden gebruikt indien in een der 8 andere banen een storing ont-Een dergelijke met parallelbanen uitgevoerde schakelinrichting.is echter te kostbaar wanneer het erom gaat een schakelstelsel met grote capaciteit op economische wijze te realiseren.
35 Voor de in het voorafgaande geschetste problematiek wordt een 790 4 9 78 * - 3- oplossing beschikbaar gesteld met een storingsbeveiliging biedende schakelinrichting waarvan deel uitmaken een storingsdetectieketen voor het detecteren van storingen in de koppeleenheden en voor het genereren van foutsignalen die duiden op een storing in een te iden-5 tificeren koppeleenheid van de groep van eenheden, een reservekoppel- eenheid dis is verbonden met al de lijnen van de groep van lijnen, een met deze rsservekoppeleenheid geassocieerd tijdgleuf-geheugen voor het besturen van het transport van data via deze reservekoppel-eenheid, en ketenvoorzieningen die in responsie op de foutsignalen 10 data tussen de reserve-eenheid en een lijn die is verbonden met een eenheid behorende tot de groep van eenheden zoals geïdentificeerd door de foutsignalen overdraagt, alsook informatie vanaf een tijd-gleufgeheugen behorende bij de koppeleenheid die is geïdentificeerd, door de foutsignalen overdraagt naar het tijdgleufgeheugen behorende 15 bij de reserve- en koppeleenheid.
In het kader van de onderhavige uitvinding zijn communicatielijnen die zijn verbonden met een op basis van tijdverdeling werkend schakelstelsel en hun bijbehorende lijnkoppeleenheden, verdeeld in groepen, waarbij voor elke groep van lijnen een reservelijnkoppel-20 eenheid is aangebracht. Een storingsdetectieketen is aangebracht voor het detecteren van storingen in de lijnkoppeleenheden en voor het teweegbrengen van foutsignalen die een bepaalde eenheid waarin een staring is ontstaan, identificeren. Daarbij zijn ketenvoorzienin-gsn aangebracht die in responsie op de foutsignalen data vanaf een 25 lijn die is verbonden met een gestoorde eenheid afleiden naar de re serve-eenheid, en die verder het netwerk besturen teneinde banen die naar de reserve-eenheid verlopen in plaats van naar de gestoorde eenheid, te vormen.
Bij een bepaalde uitvoeringsvorm van de uitvinding is elke 30 tijdverdelingslijn voorzien van een ingangskcppeleenheid die is ver bonden met de ingangszijde van het schakelnetwerk, en een uitgangs-koppeleenheid die is verbonden met de uitgangszijde van het schakelnetwerk. Elke ingangskcppeleenheid is ingericht om een binnenkomende strocm van in serievorm aangeboden databits om te zetten in datawocr-35 den die elk meerdere bits bevatten, alsook om datawoorden tijdelijk 7904978 * “ 4" 4 αρ te slaan. Bij het te behandelen voor de uitvinding illustratieve tijdverdeling-telefoonschakelstelsel is elk van deze datawoorden representatief voor een segment van gecodeerde spraak dat vanaf een ingangs-koppeleenheid via een in tijd toegewezen, op basis van ruimte-5 verdeling, georganiseerd netwerk wordt getransporteerd naar een uit- gangstijdgleuf-koppeleenheid, en wel onder het bestuur van tijdgleuf-geheugens. Bij de uitgangstijdgleufkoppeleenheid worden datawoorden . . ' : in multiplexvorm gebracht en als een stroom van data in serieverband •,· uitgezonden over een uitgaande tijdverdelingmultiplexlijn.
10 In elke koppeleenheid is een staringsdetectieketen aangebracht, en wanneer in een actieve eenheid een storing is gedetecteerd wordt . een-foutsignaal gegenereerd dat eenduidig· bepalend is voor de gestoor de eenheid. Het fautsignaal wordt gebruikt voor het activeren van een transpartbesturingsketen die is ingericht om verdere binnenkomende 15 data vanaf de gestoorde eenheid te roteren naar de reserve-eenheid.
Hierna zullen dergelijke binnenkomende PCM-datawoorden via de reserve-eenheid worden geroteerd naar de netwerkaansluiting waarmee het re-serve-eenheidgeheugen is verbonden. Oe door het foutsignaal geactiveerde transpartbesturingsketen verandert tevens de in de tijdgleufgeheu-20 gens aanwezige informatie teneinde verandering in de netwerkverbindin gen te veroorzaken. Volgens de onderhavige uitvinding wordt een dergelijke verandering tot stand gebracht door middel van een autonome besturingsketen en zonder dat andere oproepbehandelingsfuncties van het stelsel warden beïnvloed. Bovendien wordt de verandering van appa-25 ratuur tot stand gebracht zonder dat een verlies van betekenis aan gecodeerde spraak optreedt.
Bij een illustratieve uitvoeringsvorm van een tijdverdelings-schakelstelsel zoals beschreven in bovenvermeld octrooischrift, omvat een.datastroom 123 PCM-kanalen; een netwerkcyclus is onderverdeeld 30 in 128 tijdgleuven en het schakelnetwerk wordt gedurende elke cyclus 128 malen van configuratie veranderd. In dit stelsel hebben de tijd-gleufgeheugens die informatie bevatten die wordt gebruikt voor de besturing van het transport van datawoorden naar en via het netwerk, 128 ingangen. Teneinde in het geval van een staring van een koppel-35 eenheid de door het netwerk verlopende databaan te wijzigen, moeten 7904978 5~ 128 tijdgleufgeheugeningangen worden gewijzigd. Voor het wijzigen van al de 123 ingangen onder het bestuur van de tot het stelsel behorende centrale processor, zal een aanzienlijKe tijdelijke tijd zijn*· vereist, hetgeen aanleiding zou geven tot een aanzienlijk verlies 5 van data die via het stelsel worden geschakeld. Verder betekent de processortijd die voor een dergelijk transport is vereist een interruptie en belasting ten aanzien van voornormale oproepbehandeling benodigde operaties van de centrale processor. Volgens de onderhavige uitvinding wordt met voordeel gebruik gemaakt van ketenvoorzleningen 10 waarmee het mogelijk is om binnen één netwerkcyclus de tijdgleufinfor matie van een volledig geheugen autonoom te wijzigen. Aangezisn gedurende elke netwerkcyclus ten hoogste één spraaksteekproef vanaf elk van een aantal spraakfrequentlijnen via het netwerk wordt getransporteerd, zal de ene netwerkcyclusperiode die voor het wijzigen van de 15 tijdgleufgeheugeninformatie is vereist tot gevolg hebben dat ten hoogste één spraaksteekproef van elke conversatie die via het netwerk is geschakeld, verloren' zal gaan. Bij normale spraakconversatie zal het verlies van één zulk een segment onopgemerkt blijven.
0e uitvinding zal in het onderstaande nader worden toegelicht 20 met verwijzing naar de tekening. In de tekening is:
Fig.l een blokschema van een tijdverdelingsschakelstelsel met ingangs- en uitgangstijdgleufverwisselingseenheden, met reserve-eenheden,·
Fig.2 een schema van een groep van tijdgleufkcppelketens; 25 Fig.3 een schema van tijdgleufgeheugens voor het opslaan van besturingsinformatie voor ingangstijdgleufverwisselingseenheden;
Fig.4 een reserve-ingangstijdgleufverwisselingseenheid volgens de uitvinding, met besturingsketens voor het activeren van de reserve-eenheid; 30 Fig.5 en 5 een schema ter illustratie van netwerktijdgleuf-ge heugens voer het opslaan van informatie voor het besturen van de netwerkschakelinrichting; en met ketenvoorzieningen voor het wijzigen van de geheugeninhouden;
Fig.7 uitgangstijdgleuf-geheugens vcor het opslaan van infor-35 matie voor het besturen van de uitgangstijdgleufverwisselingssenheden; 7904978 - ' 6~
Fig.. 8 een groep van uitgangstijdgleufverwisselingseenhedenj
Fig.9 een reserve-uitgangstijdgleufverwisselingseenheid volgens de uitvinding, voorzien van besturingsketens voor het activeren van de reserve-eenheids 5 Fig.10 een schema van een netwerkschakelinrichting; en
Fig.ll een diagram aangevende de wijze waarop de fig.2 t/m 10 moeten worden gerangschikt.
Fig.l geeft een schema van^een tijdverdelingsschakelstelsel . soortgelijk aan dat zoals beschreven in bovenvermeld Amerikaans oc-10 trooischrift. Een dergelijk stelsel kan zijn voorzien van een multi plex eindeenheid 153 die zoals algemeen bekend is informatie afkom-• stig van een aantal communicatielijnen 152 in multiplexverband omzet op een tijdverdelingsbaan, en vice versa. Bij het geïllustreerde stelsel kan ingangsinformatie a'fkomstig van 128 communicatielijnen, zoals 15 de lijnen 152, in: multiplexverband worden gezet op een enkele tijdver delingsbaan 154. Een groep van dergelijke tijdverdelingsbanen 154 is verbonden met ingangstijdgleufverwisselingseenheden, die op hun * beurt zijn verbonden met een netwerkschakelinrichting 180. De uifcgangs-aansluitingen van deze netwerkschakelinrichting 180 zijn verbonden 20 met uitgangstijdgleufverwisselingseenheden 170, en uitgangssignalen van deze eenheden 170 worden via tijdverdelingcommunicatiebanen 155 overgedragen naar de multiplex-eindeenheid 153.
Een centrale processor 150 kan de werking van het stelsel besturen zodat via een periferiebus 158 toegang kan worden verkregen 25 tot de diverse eenheden van het stelsel. De processor 150 kan b.v.
van een uitvoering zijn soortgelijk aan die van de lA-processor zoals beschreven in BSTJ, vol.56, No.2, blz.119 - 312, februari 1977.
Door middel van een eenheid 151 die is uitgevoerd als een gecombineerde onderzoekingsinrichting-signaalverdeler, waarvan de functies op 30 het gebied van de telefoontechniek algemeen bekend zijn, kan de cen trale processor 150 de operationele toestanden van de met het stelsel verbonden communicatielijnen bepalen en de multiplex-eindeenheid 153 besturen. De tijdgleufverwisselingseenheden 110 en 170, alsook het netwerk 180 staan onder het bestuur van resp. de tijdgleufgeheugens 35 125, 165 en 145. De tijdgleufgeheugens ontvangen besturingsinformatie 7904978 ff ~ 7~ vanaf de centrale processor 150 via de periferiebus 158. Het stelsel omvat verder een systeemklok 130 en een tijdgleufteller 131. Deze eenheden verzorgen samen de voor het stelsel benodigde tijdsignalering een en ander op een wijze die op dit gebied van de techniek algemeen 5 bekend is. Bij het illustratieve stelsel is elke systeemcyclus of elk tijdfreem onderverdeeld in 128 tijdgleuven. In dit stelsel is de tijd-gleufteller 131 een voor 8 bits gedimensioneerde binaire teller die vanaf 0 tot 255 kan tellen. Met behulp van een dergelijke teller kunnen de verschillende ketens van het stelsel tot twee pulsen per tijdig gleuf ontvangen.
Een ccmmunicatieschakelstelsel waarin de in het voorafgaande • omschreven beginselen in het' algemeen zijn toegepast is beschreven in The Bell System Technical Journal, september 1977, vol.56, No.7, bl'z.1015 - 1320.
15 Fig.2 geeft een schema van zeven tot een groep verenigde in- gangstijdgleufverwisselingseenheden TSI-0 t/m TSI-6. In'fig.4 is een reserve-eenheid TSI-7 weergegeven. De eenheden TSI-0 t/m TSI-6 zijn structureel identiek zodat in het onderstaande slechts één van deze eenheden nl. TSI-0 zal worden beschreven. De eenheid TSI-7 bevat ex-20 tra poortketens en zal in het onderstaande nader worden behandeld.
Bij normale werking van het stelsel zullen de eenheden TSI-0 t/m TSI-S werkzaam zijn betrokken bij het behandelen van ingangsdata terwijl de reserve-eenheid vrij zal zijn. Deze bepaalde groep van zeven eenheden en één reserve-eenheid is bedoeld als illustratie, waarbij 25 wordt cpgemerkt, dat in een schakelstelsel van grote omvang meerdere van dergelijke groepen aanwezig zijn,· dat de grootte van de groepen al naar gelang de aan het stelsel gestelde vereisten kan worden gevarieerd .
De ingangsgeleiders PC-0 t/m PC-6 komen overeen met de zeven 30 geleiders 154 die in fig.l zijn weergegeven. Zoals is weergegeven in fig.2 is de ingangsgeleidsr PC-0 verbonden met een serie-parallelomzet-ter 21G die de in serievorm aangeboden stroom van databits omzat in een reeks van datawoorden die elk 3 bits bevatten. De uit 8 bits bestaande woorden worden in parallelvorm over de geleiders CO t/m D7 35 dis een verbinding vormen tussen de keten 210 en een buffergeheugen 7904978 * ~ 8“ * 220, aangeboden. De geleider:: PC-0 is tevens verbonden met een schrijf-adresteller 211 die telkens nadat vanaf de geleider PC-0 8 bits in serievorm zijn ontvangen een direct volgend, sequentieel adres voor het buffergeheugen 220 genereert. Het gegenereerde adres wordt door mid-5 del van de adreskiesketen 221 toegevoerd aan het buffergeheugen 220 en een van de datawoorden die in parallelvorm op de geleiders DO t/m D7 verschijnt, wordt, in het. buffergeheugen ingeschreven telkens wan-; neer een nieuw schrijfadres wordt aangelegd.
Voor elke ingangstijdgleufverwisselingseenheid is een tijd-10 gleufgeheugen aangebracht. Acht tijdgleufgeheugens TSM-0 t/m TSM-7, zoals in weergegeven in fig.3, corresponderen met de tijdgleufeenhe-dea resp. TSI-0 t/m TSI-7. Elk tijdgleufgeheugen bevat een aantal datawoorden die elk een afleesadres voor een buffergeheugen voorstellen. Eenmaal gedurende elk tijdgleuf-tijdsinterval wordt vanaf elk 15 van de tijdgleufgeheugens een van deze adressen overgedragen naar de bijbehorende tijdgleufverwisselingseenheid. Een dergelijk adres wordt aan het geheugen 220 aangelegd door middel van de adreskeuzeketen 221.
De adreskeuzeketen 221 kan in responsie op signalen, afkomstig van de tijdgleufteller 131 en die verschijnen op de geleider TSCNT, 20 schrijf- en leesbesturingssignalen, alsook schrijf- en leesadressen aan het buffergeheugen 220 toevoeren. De tijdgleufteller 131 geeft gedurende elk tijdgleuf-tijdsinterval twee signalen af die zoals eerder werd opgemerkt, voor elke tijdgleuf een eerste helft en een tweede helft bepalen. De adreskiesketen 221 wordt gedurende de eerste 25· halve cyclus van een tijdgleuf-tijdsinterval geactiveerd teneinde aan het buffergeheugen 220 een schrijfadres en bijbehorende schrijfbestu-ringssignalen aan te leggen, en welke keten gedurende de tweede halve cyclus van het desbetreffende tijdgleuf-tijdsinterval wordt geactiveerd teneinde aan het buffergeheugen 220 een leesadres en bijbehoren-3D de leesbesturingssignalen aan te leggen.
Pariteitsketens 224, 225 en 226 zijn aangebracht teneinde pariteiten te vormen en pariteitsfouten te detecteren. De ketens van deze soort zijn op het gebied van de techniek algemeen bekend. De pa-riteitketen 224 ontvangt de acht in parallelvorm op de geleiders 35 DO t/m D7 verschijnende databits en het schrijfadres, en genereert 7904978 * ~ g~ « sen pariteitsbit bij het gecombineerde adres en datawoord. Wanneer het schrijfsignaal en het adres door middel van de adreskeuzeketen 221 warden aangelegd aan het buffergeheugen 220, worden het uit acht bits gevormde datawocrd dat verschijnt op de geleiders DO - D7 en 5 de pariteitsbits die door de pariteitsketen 224 op de geleider PAD1 is gegenereerd, opgeslagen in het buffergeheugen. Wanneer het buffergeheugen 220 wordt afgéfezen wordt een uit 8 bits gevormd datawoord overgedragen naar de parallel-serieomzetter 240 en wordt aangelegd aan de pariteitsketen 225. Bovendien wordt de opgeslagen pariteits-10 ’ bit toegevoerd aan de pariteitsketen 225 op de geleider PAD2.
De pariteitsketen 225 ontvangt tevens via de kabel MO het afleesadres.
' Γη de pariteitsketen 225 wordt over het datawoordgeheugen en het afleesadres een nieuwe pariteitsbit berekend waarbij een vergelijking wordt uitgevoerd met de pariteitsbits die vanaf het geheugen wordt 15 ontvangen op de geleider PAD2. Indien uit. deze vergelijking blijkt dat geen overeenstemming bestaat, wordt op de geleider EO1 een fout-signaal gegenereerd. De pariteitsketen 225 vormt tevens pariteit over de 8 databits afgezonderd van het adres, en draagt deze pariteitsbit via de geleider PD over naar de parallel-serieomzetter 240.
20 Deze omzetter voegt de pariteitsbits in in een stroom van in serie vorm gebrachte data afgeleid uit de in parallelvorm aangeboden bits zoals ontvangen van het buffergeheugen 220 via de geleiders R0 t/m R7.
De pariteitsketen 226 ontvangt vanaf de geleider 10 de stroom van in serievorm gebrachte data en de pariteit, berekend uitsluitend ten 25 aanzien van de datapariteit, en maakt een vergelijking met de bijbe horende pariteitsbit. Elke misaanpassing zal tot gevolg heb ben dat op de geleider EQ2 een foutsignaal wordt gegenereerd. De configuratie waarbij gebruik wordt gemaakt van de pariteitsketens 224, 225 en 226 is slechts bedoeld als een uitvoerihgsvoorbeeld van een foutdetectie-30 schema. Voor het teweegbrengen van de foutsignalen kunnen willekeu rigs andere foutdetectieschema’s worden gebruikt. In plaats van twee foutsignalen zoals in het voorafgaande is behandeld, kan het ook voldoende zijn om in plaats daarvan gebruik te maken van een enkel foutsignaal.
35 De tijdgleufverwisselingseenheden TSI-1 t/m TSI-S zijn op 7904978 / « - ία- een soortgelijke wijze als de eenheid TSI-G uitgevoerd en zijn inge- richt om op de leidingen Ell, E12 t/m ESI, resp. EB2 foutindicatiea te genereren (in de tekening zijn slechts de lijnen E61 en E62 weergegeven). De foutleidingen E01, EQ2 t/m E61, E62 zijn verbonden met 5 de in fig.4 weergegeven besturingsketenvoorzieningen die nog zullen worden behandeld. De foutsignalen worden bovendien via de omtreks-bus 158 overgedragen naar de processor 150 voor onderhoudsdoelèinden.
»
Het. biedt voordeel om volgens de onderhavige uitvinding, in de situa- : tie. dat zich een storing voordoet, een reserve-eenheid autonoom te 10 activeren zonder dat de processor hierbij is betrokken, zodat enig verlies van betekenis aan tijd of data wordt vermeden.
Fig.4 geeft een. schema van de ingangstijdgleufverwisselings- Ί eenheid TSI-7 welke de reserve-eenheid is voor de tijdgleufverwisse-lingseenheden TSI-0 t/m TSI-6. De eenheid TSI-7 omvat ketenvoorzie-15 ningen voor het autonoom activeren van de reserve-eenheid wanneer op een willekeurige van de geleiders EDI, E02 t/m E61, ES2 staring is ontstaan. De in fig.4 weergegeven, ketenvoorzieningen omvatten een aantal DF-poorten 450, een aantal EN-poorten 452 en een corresponderend aantal, fip-flops ENO t/m EN6. Een op een willekeurige van de foutlei-20 dingen E01, E02 t/m ESI, E62 verschijnend foutsignaal zal een van de OF-poorten 450 en een van de EN-poorten 452 activeren zodat een corresponderend exemplaar van de flip-flops END t/m EN6 wordt gezet.
B.v. zal een foutsignaal op de geleider E61 of E62 tot gevolg hebben, dat de flip-flop EN6 wordt gezet. Op soortgelijke wijze zal een fout-25 signaal op de geleider E01 of E02 tot gevolg hebben dat flip-flop END
wordt gezet. De Q-uitgangen van deze twee flip-flops en bijbehorende flip-flops EN5 t/m EN1 (niet weergegeven in de tekening) zijn verbonden met de OF-poort 453, waarvan het uitgangssignaal wordt gebruikt voor het zetten.van de flip-flop 455. De uitgang van deze flip-flop 30 is verbonden met de EN-poorten 452 en wordt gebruikt om deze EN-poor- ten blokkerend te maken teneinde te verhinderen dat meer dan één van de flip-flops ENO t/m EN6 wordt gezet in de situatie dat meer dan -één—.......
van de tijdgleufverwisselingseenheden een foutsignaal doet ontstaan. Wanneer het gewenst is een alternatieve route beschikbaar te stellen 35 in de situatie dat meerdere storingen in de koppeleenheden zijn ont- 7904978 ~ 11“ « staan, kunnen extra reserve-eenheden worden aangebracht en op soortgelijke wijze warden apgeraepen.
De uitgangsgeleiders van de flip-flops ENO t/m EN6 zijn resp. verbonden met de desbetreffende exemplaren van een aantal van EN-poor-5 ten 461. Elk van de EN-poorten 461 heeft een ingangsaansluiting die is verbonden met een van de geleiders PC-0 t/m PC-6, via wélke geleiders in serievorm gebrachte databitstromen vanaf de multiplexaanslui-ting 153 worden getransporteerd naar corresponderende ingangstijd-gleufeenheden. De uitgangsaansluitingen van de EN-poorten 461 zijn 10 via de OF-poort 462 verbonden met de serie-parallelomzetter 410 en de schrijfadresteller 411. Wanneer een van de EN-poorten 461 wordt geactiveerd door een signaal op een van de geleiders EN01 t/m EN61, heeft zulks tot gevolg dat data vanaf de corresponderende van de geleiders PC-0 t/m PC-6 worden overgedragen naar de omzetter 410 en de 15 schrijfadresteller 411. De laatstgenoemde eenheden zijn werkzaam op een wijze soortgelijk aan die van de serie-parallelomzetter 210 en de schrijfadresteller 211 in de ingangseenheid TSI-0 waarnaar in het voorafgaande in verband met fig.2 werd verwezen. Het buffergeheugen 420, de parallelserieamzetter 440, de adreskiesketen 421 en de pari-2G teitsketen 424, 425 en 426 verrichten op soortgelijke wijze dezelfde functies als de evenzo benoemde ketens volgens fig.2 die in verband met die figuur reeds zijn beschreven.
Ter nadere illustratie van de werking van de in fig.4 weergegeven keteninrichting zal worden verwezen naar een specifiek voor-25 beeld. 9ij wijze van voorbeeld is aangenomen dat een door de pari- teitsketen 225 gedetecteerde fout een foutsignaal doet ontstaan op de geleider E01, hetgeen tot gevolg heeft dat de flip-flop ENO in fig.4 wordt gezet. Als gevolg van het via de 0F-poort 453 zetten van deze flip-flop wordt de voorbereidingsflip-flop 455 gezet terwijl de 30 EN-poort 452 blokkerend wordt gemaakt teneinde te verhinderen dat storingen die ontstaan in andere van de bijbehorende tijdgleufverwis-selingsesnheden een verdere activering van de ketens veroorzaken.
Het zetten van de flip-flop END zal verder tot gevolg hebben, dat een van de EN-poorten 461 waarvan een van de ingangen is verbonden 35 met de geleider PC-G doorlatend wordt gemaakt. Nadat de desbetreffende 7904978 - 12- * EN-poort doorlatend is gemaakt, zal de seriestroom van databits die normaliter bestaat op de geleider PC-0 worden toegevoerd aan de ssrie-parallelomzetter 410 en de schrijfadresteller 411 en wel via de geleider 412. Door de serie-parallelomzetter 410 zullen de in de 5 stroom in serievorm bevindende databits worden omgezet in 8 bits be- 4 · vattende woorden die in parallelvorm op de geleiders 415 worden aange boden en overgedragen naar het buffergeheugen 420. Gelijktijdig zal 'de. schrijfadresteller 411 een adres aanbieden-aan de adreskiesketen • 421 die door middel van de geleider 422 is verbonden met het buffer-10 geheugen 420, als .gevolg waarvan onder het bestuur van signalen afkom stig van de tijdgleufteller 131 en· aanwezig op de geleider TSCNT, i | datawoorden in- de achtereenvolgende adressen- in het buffergeheugen 42Q worden ingeschreven.
De uitgangssignalen van de flip-flops ENO - EN6 worden tevens 15 via de geleiders ENQ1 - EN06 toegevoerd aan een aantal EN-poorten 320 die in fig.3 zijn weergegeven. Elk van deze EN-poorten is met een van zijn ingangen verbonden met een van de tijdgleufgeheugen TSM-0 -TSM-6,, waarbij als het gevolg van het activeren van een willekeurige van de EN-poorten 320 de inhoud van een geheugenplaats van een van de tijd-20 gleufgeheugens en zoals gepresenteerd op de corresponderende geheugen- uitgangsgeleiders MG - M6* via de geactiveerde EN-poort 320 en de OF-poort 321 wordt doorgelaten naar het tijdgleufgeheugen TSM-7. Gedurende de normale werking wordt de inhoud van één geheugenplaats van elk tijdgleufgeheugen naar zijn uitgangsgeleider Cb.v. MO) in el-25 ke tijdgleuf en onder het bestuur van een signaal dat vanaf de tijd gleufteller 131 op de geleider TSCNT wordt afgegeven, doorgelaten.
In een tijdsfreem van 128 tijdgleuven, kan de inhoud van één tijdgleufgeheugen van een. gestoorde eenheid derhalve worden getransporteerd naar het tijdgleufgeheugen TSM-7.
30 Bij het in het voorafgaande beschreven uitvoeringsvoorbeeld heeft het zetten van de flip-flop ENO tot gevolg dat één van de EN-poorten 320 waarmee de geheugenuitgangskabel MO is verbonden wordt geactiveerd, en de daarop aanwezige informatie zal sequentieel en onder het bestuur van pulsen die op de geleider TSCNT bestaan, wor-35 den getransporteerd naar het geheugen TSM-7. De inhoud van het tijd-' 7904978 “ 13“ gleufgeheugen TSM-7 zal worden doorgelaten naar de adreskiesketen 421, waardoor de inhoud van het buffergeheugen 420 via de geleiders 416 en de parallal-serieomzetter 440 wordt overgedragen naar de geleider 17. Oe pariteitsketens 424 - 426 kunnen dienen voor het vormen van 5 pariteit en voor controlefuncties een en ander op dezelfde wijze zo als in verband met fig.2 is beschreven voor de pariteitsketens 224 -226. Deze zich in de eenheid TSI-7 bevindende pariteitsketens genereren echter geen signalen die een activeren van de ketenvoorzieningen van TSI-7 tot gevolg hebben. Deze pariteitsketens doen uitsluitend 10 dienst om via de omtreksbus 153 aan de centrale processor 150 storing kenbaar te maken. Foutsignalen zoals aanwezig op de geleiders E71 en E72 worden evenals foutsignalen zoals aanwezig op de geleiders EQ1, Ξ02 - ESI, ES2 via de omtreksbus 15Θ overgedragen naar de signaalprocessors.
15 Fig.10 geeft een basisschema van een schakelmatrix 180 van het formaat 8x8, met grote EN-poorten als kruispunten die onder het bestuur van informatie zoals afgeleid van tijdgleufgeheugens 145 zo-£ls ^weergegeven in de fig.5 en 6, naar keuze kunnen worden geactiveerd. Een groep van zeven tijdgleufgeheugens is gevormd waarbij met 20 elke ingangsaansluiting van de schakelmatrix 180 één tijdgleufgeheu- gen is geassocieerd. De geheugens ΝΜ0 - NM6 van fig.5 zijn b.v. geassocieerd met de ingangsaansluitingen 10 - 16 van de schakelmatrix 180. Bovendien is een achtste geheugen, nl. het geheugen NM7 dat in fig.S is aangegsven in het door S00 aangeduide blok, geassocieerd met 25 de ingangsaansluiting 17 van de schakelmatrix 180. De in fig.S weer gegeven geheugens NMQ - NM6 zijn structureel identiek, en bevatten elk voor geheugenveranderingen die in de stuurketenvoorziéningen 500 die in het volgende nog zullen worden beschreven. Eenvoudigheidshalve zullen slechts de ketenvoorzieningen van het geheugen NMO worden be-30 schreven. Het zal duidelijk zijn dat de ketenvoorzieningen van de an dere geheugens, nl. de geheugens NM1 Cniet weergegeven] - ΝΙΊ6 structureel hetzelfde zijn en equivalente functies cp dezelfde wijze verrichten. Het geheugen NMO omvat een geheugeneenheid 503 en een lees/ schrijftoegangsketen 501 die zoals is weergegeven, met één ingang 35 is verbonden met de omtreksbus 158; met één ingang is verbonden met de 7904978 * - 14- tijdgleufteller via de geleider-TSCNT. Het geheugen Kan door middel van de processor en uitgaande van de omtreKsbus worden beschreven doordat een schrijfadres en data worden toegevoerd aan de lees/schrijf-toegangsketen 501 die zal bewerkstelligen, dat onder het bestuur van 5 een puls, afkomstig, van de tijdgleufteller 131 en verschijnende op • de geleider TSCNT, de data· in het geheugen op het aangeduide adres worden ingeschreven. Zoals in het voorafgaande reeds is opgemerkt komt in- elke tijdgleuf op de geleider TSCNT een puls tweemaal voor en. de lees/schrijftoegangsketenh501 zal op een eerste puls reageren 10 om informatie in het geheugen in te schrijven en in responsie op. een tweede puls informatie uit het geheugen aflezen. Gedurende elk tijdgleuf- tijdsinterval kan derhalve nieuwe informatie in het geheugen worden ingeschreven, ofwel is het mogelijk dat indien een inschrijving niet is vereist, de informatie in het geheugen ongewijzigd zal 15 blijven. Door de lees/schrijftoegangsketen wordt bewerkstelligd, dat het geheugen dan zijn geheugenplaats sequentieel afleest zodat eenmaal voor elk tijdgleuf-tijdsinterval aan de geheugenuitgangsaansluiting 504 een datawooijd wordt geproduceerd. Deze informatie wordt aangelegd aan de decodeerinrichting 505 waar deze informatie wordt gedecodeerd 20 zodat op de kabel 506 een uniek uitgangssignaal wordt gegenereerd voor het activeren van de EN-poort 620 of een van de zeven EN-poorten 630 die met de kabel 506 zijn verbonden. Na te zijn geactiveerd zal een van deze EN-poorten een stroomban data in serievorm welke data verschijnen op de geleider 10 overdragen· naar een van de uitgangsge-25 leiders 00 - 07.
Zoals in het voorafgaande reeds in verband met de fig.2 en 4 werd behandeld, zal een foutsignaal op de foutgeleiders E01, E02 -E61, E62 tot gevolg hebben dat een van de flip-flops EN0-EN6 wordt gezet en op de corresponderende van de geleiders EN01 - EN61 een 30 uitgangssignaal ontstaat. Zoals is weergegeven in fig.6 zijn deze geleiders verbonden met een corresponderende groep van EN-poorten SOI. Elk van deze EN-poorten is op zichzelf genomen een symbool voor •meerdere EN-poorten. Van de EN-poort 601 waarmee de geleider EN01 is verbonden, is b.v. een andere ingang verbonden met de kabel 504. Bij 35 deze illustratieve uitvoeringsvorm is deze kabel samengesteld uit 7904978 “ 15* drie geleiders en is in staat om een uit drie bits gevormd datawoord te transporteren welk woord door middel van de decodeerinrichting 505 kan worden gedecodeerd teneinde op de geleiders van de kabel 506 een één-uit-acht signaal te produceren. Als gevolg van een op de geleider 5 ENQ1 aanwezig signaal zullen de meerdere EN-poorten 601 waarmee deze geleider is verbonden, worden geactiveerd waardoor een vanuit de ge-heugeneenheid 503 afgelezen, uit drie bits samengesteld datawoord via de EN-poorten 601 en de OF-poort 603 die een symbool is voor drie afzonderlijke 0F-poorten elk met zeven ingangen, zal worden doorgela-10 ten naar de lees/schrijftaegangsketen 605. Op soortgelijke wijze kan een op de geleider EN61 aanwezig signaal warden gebruikt om een uit drie bits gevormd datawoord afkomstig van het geheugen NM6 door te laten naar de lees/schrijftaegangsketen·. 805. De lees/schrijftaegangs-keten 605 ontvangt vanaf de geleider TSCNT bestuiingssignalen die zijn 15 geproduceerd door de tijdgleufteller 131, teneinde gedurende een eer ste gedeelte van een tijdgleuf-tijdsinterval in het geheugen 610 informatie in te schrijven in sequentiële adressen daarvan en bij activering door middel van een signaal zoals teweeggebracht door de QF-poort 604. De OF-poort 604 is werkzaam om de signalen zoals aanwezig 20 op de geleiders ENQ1 - EN61 te combineren teneinde een activerings- signaal te vormen wanneer op een willekeurige van deze geleiders een signaal verschijnt, m.a.w. wanneer storingstoestand is ontstaan en een van de fout-flip-flops EN0-EN6 is gezet. Zoals reeds eerder werd vermeld is de tijdgleufteller 131 een 8-bits binaire teller waarmee 25 net mcgelijk is om tot 256 te tellen. Wanneer de telwaarde zoals gege ven door de geleiders van de kabel TSCNT 0 bereikt, zal wanneer de lees/schrijftaegangsketen 605 door middel van de OF-poort 604 wordt geactiveerd deze keten een begin maken met het inschrijven van een datawoord verschijnende aan de uitgang van de OF-poort 603, in het 30 geheugen en meer in het bijzonder in de plaats 0. Aangezien het sy steem op basis van 123 tijdgleuven werkt, kan bij elke andere vooruitgang in de telling van de teller 131, in de direct volgende geheu-genplaats van dit geheugen een nieuw woord worden ingeschreven. Op deze wijze is het raogelijk dat gedurende een eerste helft van elke 35 tijdgleuf een datawoord in het geheugen 610 kan worden ingeschreven 7904978 - 16~ terwijl de lees/schrijftoeg.angsketen 605 in responsie op een uitgangssignaal van de tijdgleufteller gedurende de tweede helft van elke tijdgleuf en wanneer geactiveerd vanuit de OF-poort 604, werkzaam is om een datawoord uit het geheugen 610 af te lezen en dit data-5 woord aan te leggen aan de decodeerinrichting 612.
: ' Zoals, in het' voorafgaande in verband met de fig.2 t/m4 reeds i is behandeld, zal het ontstaan van een staring in een van de ingangs-! tijdgleufverwisselingseenheden tot gevolg hebben, dat ingangsinforma-tie wordt aangelegd aan de reserve-ingangstijdgleufverwisselings-10 : eenheid TSI-r7, terwijl verder deze informatie met de juiste volgorde : wordt aangelegd aan de geleider 17. £e op de geleider 17 verschijnen- j de- informatie, wordt onder meer toegevoerd aan de EN-poorten 631 die door middel van besturingssignalen die door de. werking van de deco-; deerinrichting 612 op, de geleider 613 verschijnen, worden geactiveerd. 15 De informatie die door de tijdgleufverwisselingseenheid TSI-7 aan de geleider 17 werd aangelegd, werd verkregen onder het bestuur van signalen zoals aanwezig op een van de geleiders EN01 - EN61. Dezelfde signalen worden gebruikt voor de ketenvoorzieningen volgens fig.6 ' teneinde de EN-poorten 601 te activeren teneinde informatie vanaf 20 de corresponderende van de netwerktijdgleufgeheugens, nl. de geheu gens NMD - NM6, te transporteren naar het reserve-netwerktijdgleuf-geheugen ΝΙΊ7. Een storing die b.v. is ontstaan in de tijdgleufverwisselingseenheid TSI-0 heeft tot gevolg, dat informatie vanaf de geleider PC-0 wordt overgedragen naar de ingangstijdgleufverwisselings-25 eenheid TSI-7, waarbij deze informatie wordt toegevoerd aan de gelei der 17 onder het bestuur van tijdgleufinformatie die vanaf hettijdgleuf geheugen TSM-0 is overgedragen naar het tijdgleufgeheugen TSM-7 zoals weergegeven in fig.3. Gelijktijdig hiermee wordt tijdgleufinformatie vanaf het in fig.5 weergegeven geheugen NMÖ overgedragen naar 30 het netwerk-tijdgleufgeheugen, nl. het geheugen Ν1Ί7 zoals weergegeven in fig.6. Op deze wijze wordt bereikt, dat informatie die aanwezig is op de geleider 17 als gevolg van de selectieve werking van de EN-poort 631 door de tijdverdelingsschakelmatrix 180 wordt geroteerd en volgens exact dezelfde wijze wordt aangelegd aan één van de uit-35 gangsgeleiders 00 - 06, en onder het bestuur van dezelfde informatie 7904978 - 17“ als die aanwezig zou zijn bij afwezigheid van een storing in de tijd-gleufverwisselingseenheid TSI-0. Het zal duidelijk zijn dat voor transporteren van de data enige werkelijke tijd is vereist. Het datatransport tussen de tijdgleufgeheugens vindt echter gelijktijdig plaats en 5 de volledige tijdgleufgeheugenoverdracht kan plaats vinden gedurende één tijdfreem dat 128 tijdgleuven bevat. Gedurende dit transport-interval kan bepaalde informatie die op de geleider PCOO wordt ontvangen verloren gaan. Dergelijke informatie betekent echter spraaktsteek-proeven van 128 verschillende telefoongesprekken en een.dergelijk verin lies zal bij de meeste telefoongesprekken onopgemerkt blijven.
De geleiders 0D - 07 van fig.S zijn verbonden met de uitgangs-tijdgleufverwisselingseenheden die meer gedetailleerd zijn weergegeven in de fig.8 en 9, Bij deze illustratieve uitvoeringsvorm is een uitgangstijdgleufverwisselingseenheid samengesteld uit zeven identieke 15 keteninrichting in fig.8 aangeduid als TSI-0 - TSI-6, en een reserve- eenheid aangeduid door TSI-7. Eenvoudigheidshalve zal slechts één van deze zeven identieke eenheden worden beschreven, nl. de in fig.S weergegeven uitgangseenheid TSI-0. Zoals uit het voorafgaande duidelijk is geworden voert de geleider 00 een stroom van in serievorm ge-20 brachte databits welke bits worden aangelegd aan de serie-parallelom- zetter 810. Door deze omzetter wordt de stroom van seriebits omgezet in een datawocrd in parallelvorm welk woord omvat zeven databits die worden tcegevoerd aan een even groot aantal geleiders in fig.8 aangeduid door 821, en een pariteitsbit over deze data en die wordt taege-25 voerd aan de geleider PDN aan de uitgang van de omzetter 810. Het zeven bits bevattende datawocrd wordt via de geleiders 821 toegevoerd aan het buffergeheugen 820,. terwijl schrijfadres- en besturingssigna-len vanaf de adreskiesketen 812 over de geleider 813 aan het geheugen wordt tcegevoerd. Vanaf het tijdgleufgeheugen TSMO-O dat eenmaal gedu-30 rende elke tijdgleuf een nieuw schrijfadres beschikbaar stalt, wordt op de kabel 710 een passend schrijfadres aangelegd aan de adreskiesketen 612. Het schrijfadres wordt eveneens toegevoerd aan de pariteits-keten 824. In deze keten wordt de op de geleider PDN aanwezige pariteitsbit vergeleken met de op de geleiders 821 en over het datawoord 35 berekende pariteit, waarbij wanneer een storing is aangetroffen op de 7904978 ~ 18~ / geleider EQ4 een foutsignaal wordt gegenereerd. Bovendien wordt pari- text over het schrijfadres en het datawoord gegenereerd en aangelegd aan de geleider PADIM1 teneinde in het geheugen te worden ingeschreven op het moment dat de schrijfoperatie wordt uitgevoerd. De adreskies-5 keten Θ12 is onder het bestuur van signalen afkomstig van de tijd- gleufteller en geproduceerd op de kabel TSCNT, werkzaam om gedurende een eerste gedeelte van elk tijdgleuf-tijdsinterval een schrijfadres ite kiezen en gedurende een tweede gedeelte van het desbetreffende j tijdgleuf-tijdsinterval leesadres te kiezen. Eenmaal voor elke tijd-10 gleuf wordt een leesadresteller 811 vooruit geschakeld teneinde een volgend leesadres van een reeks te produceren welk volgend leesadres ! moet worden aangelegd aan- het buffergeheugen 820, zodat de inhoud van · · ï , 'het geheugen waaruit wordt afgelezen en in de volgorde waarin deze was opgeslagen in het geheugen wordt, aangelegd aan de geleiders 823.
15 Tijdens de leesoperatie wordt de pariteitsinformatie die ten tijde van het inschrijven werd opgeslagen, aangeboden over de geleider PADN2, waarbij de pariteitsketen 825 deze pariteitsinformatie tegelijk met de pariteit over het leesadres en de data, waarbij in het geval dat' een staring wordt gedetecteerd op de geleiders EQ3 door deze keten fout-20 signalen worden teweeggebracht. Het vanaf het buffergeheugen afgele zen datawoord dat over de geleiders 823 in parallelvorm wordt aangeboden, wordt in de parallel-serieomzetter 840 omgezet teneinde op de uitgangsgeleider PCOO een stroom van in serievorm gebrachte data te doen ontstaan. Op een soortgelijke wijze kan informatie die wordt 25 ontvangen vanaf de geleiders 01 (niet weergegeven) t/m 06 worden verwerkt door de bijbehorende uitgangstijdgleufverwisselingsketens TSI-1 (niet weergegeven) t/m TSI-6, waarbij foutsignalen en data kunnen worden gegenereerd op de bijbehorende foutsignaalgeleiders en data-geleiders.
30 Een op een willekeurige van de foutgeleiders EQ3, E04 - E63, E64 verschijnend foutsignaal zal tot gevolg hebben dat via de 0F-poorten 950 en EN-poorten 952 een desbetreffende van de flip-flops ΕΧ0 - EX6 wordt gezet. Van de EN-poorten 952 zijn ingangsaansluitingen verbonden met een uitgangsvoorbereidingsflip-flop 960 teneinde deze 35 poorten voor te bereiden wanneer de flip-flop wordt gezet. Aangenomen 7904978 "19 “ wordt dat deze flip-flop bij afwezigheid van storingen wordt gezet onder het bestuur vanaf de centrale processor afkomstige signalen die worden overgedragen via de omtreksbus die is verbonden met de zet-ingang van de voorbereidingsflip-flop 960. Wanneer een willekeurige 5 van de flip-flops EXO - EX6 is gezet, wordt de voorbereidingsflip-flop teruggezet door tussenkomst van de OF-poort 962 waarmee elk van de flip-flops EXO - EX6 is verbonden. 0e EN-poorten 952 zullen blokkerend worden wanneer de flip-flop 960 wordt teruggezet. Als gevolg van een .storing in een willekeurige van de uitgangstijdgleufverwisselings-10 eenheden, welke storing zich zal manifesteren door een foutsignaal op een van de foutsignaalleidingen EQ3, E04 - E63, E54, zal de gestoorde tijdgleufverwisselingseenheid van de transmissiebaan worden ontkoppeld waarbij de data die via het schakelnetwerk 180 worden geroteerd moeten worden getransporteerd naar de uitgang TSI-7. Dit ver-15 eist een wijziging van de informatie die bepalend is voor de werking van een van de poorten 630, welke wijziging zodanig is , dat een van de poorten 520 wordt geactiveerd zodat informatie die verschijnt op een van de ingangsgeleiders 10 - IS wordt getransporteerd naar de uit-gangsgeleider 07. Zoals eerder werd opgemerkt en is weergegeven in 20 de fig.5 en 6 bestuurt de informatie van een van de tijdgleufgeheugens NM0-NM6 al de poorten die zijn geassocieerd met een enkele bijbehorende van de ingangsgeleiders 10 - 16, en onafhankelijk van de uitgangsbestemming. Indien de reserve-uitgangstijdgleufverwisselings-eenheid al de data die zijn bestemd voor een van de andere eenheden 25 meet ontvangen, kan het derhalve vereist zijn dat de zich in al de geheugens NMO - Ν1Ί6 bevindende informatie moet worden gewijzigd. Bij wijze van voorbeeld wordt verondersteld, dat een staring is gedetecteerd in een uitgangstijdgleufverwisselingseenheid TSI-0 hetgeen zich manifesteert door een foutsignaal op een van de geleiders EG3 of EG4.
30 Verder werdt verondersteld, dat geen eerdere storing aanwezig was in de tijdgleufverwisselingseenheden, en dat de voorbereidingsflip-flop 930 zal worden gezet, waardoor het mogelijk wordt dat de flip-flop EXO wordt gezet. Als gevolg hiervan zal de voorbereidingsflip-flop 9S0 docr de werking van de 0F-pcort 9S2 worden teruggezet, waardoor 35 verders werking van de EN-poorten 952 wordt verhinderd. Verder zal 7904978 ~ 20 ' als gevolg van het zetten van de flip-flop EXO, en de werking van een / van de omkeerketens 961 die is verbonden met de flip-flop EXD en de corresponderende van de EN-poorten 951, de vanaf TSI-0 afkomstige informatiestroom op de geleider PC00 worden geblokkeerd. Gelijktijdig 5 hiermee zal het doorlatend worden van een van de EN-poorten 954 die is verbonden met de flip-flop EXQ en de werking van de corresponderende van de OF-poorten 956 bewerkstelligen dat informatie die op de geleider PC07 verschijnt zal worden getransporteerd-:naar de uitgangsgeleider PC10, die met de multiplexeindaansluiting 153 is verbonden .10 als een van de in fig.l weergegeven geleiders 155.
.... De uitgangsgeleiders EX01 - EX61 van de flip-flops EXO - EX6 t ’ · zijn verbonden met elk van de netwerktijdgleufgeheugenketens-ΝΙΊ0 -NM6, die elk een voor geheugenwisseling dienende besturingsketen 500, zoals weergegeven in fig.5, omvatten. Het geheugen NMQ is represents-15 tief voor een van de netwerktijdgleufgeheugens. Zoals eerder werd op gemerkt bevat de geheugeneenheid 503 12Θ uit drie bits gevormde woorden die bepalen welke van de poorten 630 van de schakelmatrix 180 verbonden met de geleider 10, moet worden geactiveerd. In het geval van het in het voorafgaande behandelde voorbeeld waarbij een storing is 2o gedetecteerd in de uitgangstijdgleufverwisselingseenheid TSI-O, dienen al de zeven EN-poorten 630 die zijn verbonden met de uitgangsgeleider 00 blokkerend te zijn en in plaats daarvan moet een corresponderende van de EN-poorten 620 die is verbonden met de uitgangsgeleider 07 naar keuze worden geactiveerd. Teneinde zulks te bereiken dient elke 25 zich in hét geheugen bevindende code die de uitgangstijdgleufverwisse- lingseenheid 0, b.v. 000 aanwijst, worden gewijzigd, zodat de uit-• gangstijdgleufverwisselingseenheid 7, b.v. 111 wordt aangewezen. De uitgangsgeleiders EXOl - EX61 van de foutflip-flops EXO - EX6 zijn verbonden met een codeerinrichting 520 die een uit drie bits bestaand 30 binair datawoord produceert waardoor een van de decimale waarden 0 t/m 6 kan worden aangegeven. Bij het behandelde voorbeeld zal de decodeer-inrichting een binair woord 000 produceren dat moet worden opgeslagen in het vergelijkingswoordregister 522. Zoals eerder werd vermeld wordt het netwerktijdgleufgeheugen 503 vanaf opeenvolgende plaatsen afgele-35 zen onder het bestuur van klokpulsen en wel zodanig, dat elke plaats 7904978 - 21“ zal worden afgelezen gedurende elk tijdfreem dat 128 tijdgleuven bevat. Elke datawoord wordt wanneer dit vanaf het geheugen 503 wordt af-gelezen, tcegevoerd aan de comparator 524 en in het geval dat overeenstemming bestaat tussen het woord zoals afgéL'een uit het geheugen 503 5 en dat zoals afgelezen uit het vergelijkingswoordregister 522 Cb.v.
000], wordt door de comparator bij de EN-poorten 525 een uitgangssignaal gegenereerd. Een van deze EN-poorten, b.v. de poort die is verbonden met de geleider EX01, zal doorlatend worden en een van de ap-telketens 527, b.v. de optelketen aangeduid door "+7", zal werkzaam 10 worden. Hierbij wordt ervan uitgegaan dat deze keten is uitgevoerd als een optelketen van standaarduitvoering die het decimale getal 7 zal optellen bij de data die- verschijnen, op de kabel 504, b.v. 000, teneinde een datawoord, in het bijzonder 111, te genereren. Oit data-wocrd zal worden aangelegd aan de QF-keten 528 via welke dit data-15 woord en een geschikt inschrijfvoorbereidingssignaal worden aangelegd aan de lees/schrijftoegangsketen 501 teneinde in het geheugen te worden ingevoerd onder hst bestuur van een klokpuls en in een tijdsinterval 'dat direct volgt op het tijdsinterval waarin toegang voor afle-zen werd verkregen,, een en ander zoals in het voorafgaande reeds is 20 uiteengezet. In plaats van de EN-poorten 525, de optellers 527 en de GF-keten 528 kan gebruik worden gemaakt van een keteninrichting die in responsie op een signaal afkomstig van de comparator 524 het data-wcord 111 produceert.
Uit inspectie zal blijken dat bij de ketenvoorzieningen volgens 25 fig.5 een binair woord, representatief voor een van de decimale getal len 1 t/m 7, zal worden toegevoegd bij woorden afgelezen van het geheugen en met decimale waarden tussen 0 en 6, in afhankelijkheid van de toestanden van de geleiders EX01 - EX61, een en ander zodanig, dat een datawoord met de decimale waardè 7 wordt gevormd ter vervanging van het nummer van de gestoorde tijdgleufverwisselingseenheid en zo-3G als aangegeven door de toestanden van de geleiders EX01 - EXS1. Zoals ciz da voorgaande beschrijving blijkt, wordt het bijwerken van de geheugens autonoom uitgevoerd en in elk van de netwerktijdgleufgeheugen-ketens ΝΝ0 - NN6 wordt dezelfde reeks van operaties doorlopen. Op deze wijze wordt bereikt dat al de geheugens worden bijgewerkt in een tijds- 7904978 t - 22“ interval dat bij het behandelde uitvoeringsvoorbeeld één cyclus is met 128 tijdgleuven. Een dergelijke autonome werking betekent een duidelijk voordeel aangezien de geheugens kunnen worden bijgewerkt en vanaf een gestoorde tijdgleufverwisselingseenheid naar een reserve-5 tijdgleufverwisselingseenheid kan worden overgeschakeld binnen één ‘ cyclus, zonder dat rekening wordt gehouden met vertragingen die door de elektronische ketenvoorzieningen bij het activeren van de compara-torketen en'dergelijke worden geïntroduceerd en die in verhouding tot de tijdsduur van één cyclus minimaal zullen zijn. In het slechtste .10 geval kunnen data die via het schakelnetwerk worden geleid gedurende één freem gedeeltelijk of geheel verloren gaan. Dergelijke data zijn
V
; echter representatief voor een enkel gecodeerd element van een enkele van een groot aantal gelijktijdig plaatsvindende telefoongesprekken en een dergelijk verlies zal bij normaal .gesprek niet worden opgemerkt.
15 ’ De in het voorafgaande beschreven uitvoeringsvorm is slechts bedoeld als illustratie van een toepassing van de beginselen van de uitvinding; talrijke andere uitvoeringen kunnen door de vakman op dit gebied worden gerealiseerd zonder het kader van de uitvinding te verlaten.
7S04978

Claims (6)

1. Storingbeveiliging biedende schakelinrichting voor een communi-catieschakelstelsel omvattende: een schakelnetwerk C180]j een groep van lijnkoppeleenheden (110, 170] die met het netwerk zijn verbonden? een bijbehorende groep van communicatielijnen (1543 die zijn verbon-5 den met de koppeleenheden? en een aantal tijdgleufgeheugens (125, 165. die met de lijnkoppeleenheden zijn geassocieerd en dienen om de overdracht van data via de lijnkoppeleenheden te besturen, met het kenmerk, dat van de storingbeveiliging-biedende schakelinrichting deel uitmaken storingdetectieketens voor het detecteren van staringen in IQ de lijnkoppeleenheden en voor het genereren van foutsignalen die in dicatief zijn voor een storing in een te identificeren koppeleenheid van een groep van eenheden; een reserve-koppeleenheid (TSI-7) die met al de lijnen van een groep van lijnen is verbonden? een tijdgleuf-geheugen (TSM-7) dat is geassocieerd met de reserve-koppeleenheid en 15 dat dient, om overdracht van data via deze reserve-koppeleenheid te besturen? en ketenvoorzieningen (ENO - EN6, 450, 452, 453, 461, 462) die in responsie op foutsignalen data kunnen overdragen tussen de reserve-eenheid en een lijn die is verbonden met een van de groep van eenheden deel uitmakende eenheid zoals geïdentificeerd door de fout-20 signalen, alsook voor het overdragen van informatie vanaf een tijd- gleufgeheugen dat is geassocieerd met de koppeleenheid zoals geïdentificeerd dcor de foutsignalen, naar het tijdgleufgeheugen dat is geassocieerd met de reserve-lijnkoppeleenheid.
2. Storingbeveiliging biedende schakelinrichting volgens conclu-25 sie 1, met het kenmerk, dat van de ketenvoorzieningen (ENO - EN6, 450, 452, 453, 461, 462) deel uitmaken: foutsignaalflip-flops (ENO - EN6) voor het opslaan van foutindicaties? en poortketenvoorzieningen (452, 453) die in responsie op de werking van deze flip-fIcps keuzegewijze ___ informatie kunnen doorlaten vanaf de lijnen naar de reserve-koppel- 30 eenheid, en die data kunnen overdragen vanaf de tijdgleufgeheugens die zijn geassocieerd met de lijnkoppeleenheden van genoemde groep van eenheden, naar het tijdgleufgeheugen dat is geassocieerd met de 7904978 “ 24- rsserve-eenheid. / . 3. Storingbeveiliging biedende schakelinrichting volgens conclu sie 1 of 2, verder omvattende een klokketen [130) voor het teweegbrengen van een serie van op elkaar volgende klokpulsen die elk een tijd-5 gleuf bepalen in elke systeemtijdcyclus die een vooraf bepaald aantal tijdgleuven bevat, welk aantal gelijk is aan het aantal adresplaatsen van de tijdgleufgeheugens van de-koppeleenheden, waarbij de tijdgleuf-j geheugens van de koppeleenheden zijn verbonden met de klokketen, alsook· zijn ingericht om tenminste één geheugenoperatie in elke tijd-10 ' gleuf uit te voeren, met het. kenmerk, dat de storingbeveiliging bie- ' dende schakelinrichting is. ingaricht om in responsie op foutsighalen \ de gehele inhoud van een tijdgleufgeheugen van een koppeleenheid die is- geïdentificeerd door de foutsignalen, binnen één systeemtijdcyclus over te dragen naar het tijd g,leufgeheugen van de reserve-eenheid. 15 4. .. Storingbeveiliging biedende schakelinrichting volgens conclu sie I, omvattende tijdgleufgeheugens C1453 voor het opslaan van informatie die bepalend is voor verbindingen in het netwerk voor het vormen van banen tussen lijnkoppeleenheden, met het kenmerk, dat de storingbeveiliging biedende schakelinrichting in responsie op de foutbestu-20 ringssignalen de inhoud van de netwerkbesturingsgeheugens wijzigt teneinde in plaats van een koppeleenheid zoals geïdentificeerd door de foutsignalen de reserve-koppeleenheid aan te sluiten.
5. Storingbeveiliging biedende schakelinrichting volgens conclusie 4, gekenmerkt door comparatorketens voor het vergelijken van de 25 inhoud van adresplaatsen van de netwerkgeheugens en data die corres ponderen met een door het foutsignaal geïdentificeerde koppeleenheid, en voor het inschrijven van data corresponderende met de reserve-koppeleenheid in die geheugenplaats die data bevat corresponderende met de eenheid zoals geïdentificeerd door de foutsignalen.
6. Storingbeveiliging biedende schakelinrichting volgens conclusie 1, waarbij van het sohakelnetwerk deel uitmaken: ingangsaansluitin-gen (10 - 16) en uitgangsaansluitingen (00 — 06)-;- en de groep van lijnkoppeleenheden omvat een groep van ingangskoppeleenheden (110: TSI-0 - TSI-6) en een groep van uitgangskoppeleenheden (170: TSI-0 -35 TSI-6), waarbij met elke ingangsaansluiting van het netwerk een in- 7904978 - 25- gangskoppeleenheid is geassocieerd en met elke uitgangsaansluiting van het netwerk een uitgangskoppeleenheid is geassocieerd; en het schakelstelsel omvat een netwerktijdgleufgeheugen (145: NMO - NR163 corresponderende met elke netwerkingangsaansluiting en dienende om 5 informatie die bepalend is voer een verbinding vanaf de geassocieerde netwerkingangsaansluiting en een gekozen netwerkuitgangsaansluiting op te slaan, met het kenmerk, dat de reserve-lijnkoppeleenheid omvat: een ingangssectie en een uitgangssectie; het schakelnetwerk omvat een reserve-ingangsaansluiting CI7] die is verbonden met de ingangssectie 10 van de reserve-koppeleenheid, en een reserve-uitgangsaansluiting (07) die is verbonden met de uitgangssectie van de reserve-koppeleenheid; en het netwerk verder omvat: een tijdgleufgeheugen dat is geassocieerd met de reserve-ingangsaansluiting, en dienende voor het opslaan van informatie die bepalend is voor verbindingen vanaf de reserve-ingangs-15 aansluiting verlopende naar gekozen uitgangsaansluitingen; en de sto- ringbeveiliging biedende inrichting is ingericht om in responsie cp de foutsignalen informatie over te dragen vanaf een netwerktijdgleufgeheugen dat is geassocieerd met de netwerkingangsaansluiting die is verbonden met een koppeleenheid zoals geïdentificeerd door de fout-20 signalen, naar het tijdgleufgeheugen dat is geassocieerd met de re- serve-netwerkingangsaansluiting.
7. Storingbeveiliging biedende schakelinrichting volgens conclusie 5, met het kenmerk, dat de inrichting is ingericht om informatie over te dragen vanaf een tijdgleufgeheugen dat is geassocieerd met 25 de uitgangssectie van een koppeleenheid zoals geïdentificeerd door de foutsignalen, naar het tijdgleufgeheugen van de uitgangssectie van de reserve-koppeleenheid, welke inrichting verder omvat: een geheugen-wijzigingsketen die is ingericht om de inhouden van al de netwerk-tijdgleufgeheugens te wijzigen, ter*bepaling van de reserve-netwerk-3G uitgangsaansluiting in elk geheugenwoord dat bepalend is voor de uit gangsaansluiting die is verbonden met de lijnkoppeleenheid zoals ge-icentificeerd door de foutsignalen.
8. Storingbeveiliging biedende schakelinrichting volgens conclusie 7, met het kenmerk, dat de geheugenwijzigingsketen omvat een 35 optelketen die is ingericht cm informatie die bepalend is voor uit- 790 4978 - 26~ gangsaansluitingen op: te tellen een waarde die gelijk is aan het ver-' schil tussen de waarde zoals gegeven door de aanwijzing van een uit- gangskoppeleenheid die is geïdentificeerd door de foutsignalen, en de waarde zoals gegeven door de aanwijzing van een reserve-uitgangs-- 5 koppeleenheid.- • 9. Storingbeveiliging biedende schakelinrichting volgens conclu-, sie Θ, omvattende een klokketen voor het teweegbrengen van een serie j van opeenvolgende klokpulsen die elk een tijdgleuf bepalen in elke systeemtijdcyclus die een vooraf bepaald aantal tijdgleuven bevat, 10. welk-aantal gelijk is· aan het aantal adresplaatsen van de netwerk- tijdgleufgeheugens, waarbij de-netwerktijdgleufgeheugens zijn verbon- j.- den met genoemde klokketen,. alsook- zijn ingericht om tenminste één ; gehëugenoperatie in elke tijdgleuf uit te voeren, met het kenmerk, i dat de geheugenwijzigingsketen is ingericht om de volledige inhoud 15 van al de netwerktijdgleufgeheugens binnen één systeemtijdcyclus te veranderen. , * 7904978
NL7904978A 1978-06-27 1979-06-26 Storingsbeveiliging biedende schakelinrichting bij een communicatiestelsel met tijdgleufverwisseling. NL7904978A (nl)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US91944478 1978-06-27
US05/919,444 US4160127A (en) 1978-06-27 1978-06-27 Time-slot interchange with protection switching

Publications (1)

Publication Number Publication Date
NL7904978A true NL7904978A (nl) 1980-01-02

Family

ID=25442092

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NL7904978A NL7904978A (nl) 1978-06-27 1979-06-26 Storingsbeveiliging biedende schakelinrichting bij een communicatiestelsel met tijdgleufverwisseling.

Country Status (12)

Country Link
US (1) US4160127A (nl)
JP (1) JPS555596A (nl)
BE (1) BE877190A (nl)
CA (1) CA1120570A (nl)
CH (1) CH646562A5 (nl)
DE (1) DE2925823A1 (nl)
ES (1) ES481887A1 (nl)
FR (1) FR2430151B1 (nl)
GB (1) GB2024566B (nl)
IT (1) IT1121919B (nl)
NL (1) NL7904978A (nl)
SE (1) SE437321B (nl)

Families Citing this family (25)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
GB1582583A (en) * 1977-04-05 1981-01-14 Gen Electric Co Ltd Digital switching arrangements for stored programme control telecommunications systems
CA1130900A (en) * 1978-02-01 1982-08-31 Kanzi Tawara Time division telephone switching systems
JPS5843955B2 (ja) * 1979-09-20 1983-09-30 富士通株式会社 時分割電子交換機
US4406005A (en) * 1980-12-23 1983-09-20 Gte Automatic Electric Labs Inc. Dual rail time control unit for a T-S-T-digital switching system
US4402077A (en) * 1980-12-23 1983-08-30 Gte Automatic Electric Labs Inc. Dual rail time and control unit for a duplex T-S-T-digital switching system
US4399534A (en) * 1980-12-23 1983-08-16 Gte Automatic Electric Labs Inc. Dual rail time and control unit for a duplex T-S-T-digital switching system
US4392223A (en) * 1980-12-23 1983-07-05 Gte Automatic Electric Laboratories, Inc. Dual rail time and control unit for a T-S-T-digital switching system
US4399533A (en) * 1980-12-23 1983-08-16 Gte Automatic Electric Labs Inc. Dual rail time and control unit for a T-S-T-digital switching system
US4399369A (en) * 1980-12-23 1983-08-16 Gte Automatic Electric Labs Inc. Dual rail time and control unit for a duplex T-S-T-digital switching system
US4417244A (en) * 1981-09-01 1983-11-22 International Business Machines Corp. Automatic path rearrangement for blocking switching matrix
US4382294A (en) * 1981-10-26 1983-05-03 Bell Telephone Laboratories, Incorporated Telephone switching control arrangement
US4413335A (en) * 1981-11-27 1983-11-01 Gte Automatic Electric Labs Inc. Fault recovery apparatus for a PCM switching network
JPS58137391A (ja) * 1982-02-10 1983-08-15 Fujitsu Ltd 時間スイツチ回路
IT1159090B (it) * 1982-09-01 1987-02-25 Italtel Spa Rete di commutazione pcm ridondata a ripartizione di traffico
US4497054A (en) * 1983-04-29 1985-01-29 Honeywell Inc. One-for-N redundancy in a digital switch matrix
JPS62253231A (ja) * 1986-01-07 1987-11-05 Fujitsu Ltd 現用予備切換システム
US4700340A (en) * 1986-05-20 1987-10-13 American Telephone And Telegraph Company, At&T Bell Laboratories Method and apparatus for providing variable reliability in a telecommunication switching system
JPH0821926B2 (ja) * 1987-01-12 1996-03-04 株式会社東芝 情報通信ネツトワ−ク
US5229990A (en) * 1990-10-03 1993-07-20 At&T Bell Laboratories N+K sparing in a telecommunications switching environment
US5991312A (en) * 1997-11-03 1999-11-23 Carrier Access Corporation Telecommunications multiplexer
US6879559B1 (en) * 2000-10-31 2005-04-12 Chiaro Networks, Ltd. Router line card protection using one-for-N redundancy
US6799281B1 (en) * 2001-01-19 2004-09-28 Winbond Electronics Corp. DSP system for capturing data at a fixed rate
US6973024B1 (en) 2001-02-28 2005-12-06 Utstarcom, Inc. Method for modem element switchover using multicast groups
US7443789B2 (en) * 2001-11-21 2008-10-28 Adc Dsl Systems, Inc. Protection switching mechanism
US7266128B1 (en) 2002-12-06 2007-09-04 Integrated Device Technology, Inc. Time-slot interchange switches having efficient block programming and on-chip bypass capabilities and methods of operating same

Family Cites Families (6)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FR2188924A5 (nl) * 1972-06-15 1974-01-18 Constr Telephoniques
FR2246136A1 (en) * 1973-10-02 1975-04-25 Constr Telephoniques Telephone exchanges with bit parallel switch of coded signals - has cct. for safeguarding of completed connections
ES430741A1 (es) * 1973-10-05 1976-10-01 Standard Electrica Sa Un dispositivo de prueba para una malla de conmutacion por division de tiempo.
US3959596A (en) * 1975-05-30 1976-05-25 Gte Sylvania Incorporated Time division switching network
AU1515376A (en) * 1975-06-23 1978-01-05 Ericsson L M Pty Ltd Digital data switch with spare switch group structure
US4074072A (en) * 1976-05-24 1978-02-14 Bell Telephone Laboratories, Incorporated Multiprocessor control of a partitioned switching network by control communication through the network

Also Published As

Publication number Publication date
DE2925823C2 (nl) 1987-05-07
SE7905437L (sv) 1979-12-28
CH646562A5 (de) 1984-11-30
JPS555596A (en) 1980-01-16
IT1121919B (it) 1986-04-23
FR2430151A1 (fr) 1980-01-25
US4160127A (en) 1979-07-03
FR2430151B1 (fr) 1986-09-12
ES481887A1 (es) 1980-02-16
BE877190A (fr) 1979-10-15
IT7923842A0 (it) 1979-06-25
GB2024566A (en) 1980-01-09
DE2925823A1 (de) 1980-01-10
GB2024566B (en) 1982-06-09
CA1120570A (en) 1982-03-23
SE437321B (sv) 1985-02-18

Similar Documents

Publication Publication Date Title
NL7904978A (nl) Storingsbeveiliging biedende schakelinrichting bij een communicatiestelsel met tijdgleufverwisseling.
US4683564A (en) Matrix switch system
US4128883A (en) Shared busy means in a common bus environment
US4723241A (en) Data transmission arrangement including a reconfiguration facility
US6038618A (en) Bypass circuit for bypassing host computer which are connected to plurality of devices via two individual ports upon detecting lack of communication at both ports
DE3275595D1 (en) Digital data processor with fault-tolerant bus protocol
GB1452154A (en) Switching system
US4096565A (en) Integrated circuit data handling apparatus for a data processing system, having a plurality of modes of operation
US4081611A (en) Coupling network for time-division telecommunication system
JPS598120B2 (ja) デイジタルスイツチング装置
US4616360A (en) Peripheral control for a digital telephone system
US5659681A (en) Bus monitor circuit for switching system
JPS6123717B2 (nl)
EP0302055A1 (en) Network for message switching between a plurality of processing units
CA1151754A (fr) Dispositif de raccordement de multiplex dans un central de commutation temporelle
JPS5986991A (ja) 制御可能に通信接続を設定する回路および方法
JP2924713B2 (ja) 二次群ディジタル回線収容装置
SE461432B (sv) Tidsmultiplexkopplingssystem med utrustning foer testning av ledig tidsluckevaeg
US4399534A (en) Dual rail time and control unit for a duplex T-S-T-digital switching system
US4402077A (en) Dual rail time and control unit for a duplex T-S-T-digital switching system
US4174468A (en) Digital coin circuit
US3916389A (en) Communication switching system data reformatting arrangement
US5933259A (en) Remotely disposed high speed switches for high speed connection between computers and peripheral devices
KR0171005B1 (ko) 고속 패킷 라우터의 노드버퍼 제어장치
SU1564637A1 (ru) Многоканальное устройство дл обмена информацией

Legal Events

Date Code Title Description
BA A request for search or an international-type search has been filed
BB A search report has been drawn up
A85 Still pending on 85-01-01
BC A request for examination has been filed
BV The patent application has lapsed