NL194530C - Takhouder, alsmede plano voor het vormen hiervan. - Google Patents

Takhouder, alsmede plano voor het vormen hiervan. Download PDF

Info

Publication number
NL194530C
NL194530C NL9201324A NL9201324A NL194530C NL 194530 C NL194530 C NL 194530C NL 9201324 A NL9201324 A NL 9201324A NL 9201324 A NL9201324 A NL 9201324A NL 194530 C NL194530 C NL 194530C
Authority
NL
Netherlands
Prior art keywords
arm
branch
hook member
branch holder
hook
Prior art date
Application number
NL9201324A
Other languages
English (en)
Other versions
NL9201324A (nl
NL194530B (nl
Inventor
Marinus Giovanni Poortvliet
Original Assignee
Marinus Giovanni Poortvliet
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Marinus Giovanni Poortvliet filed Critical Marinus Giovanni Poortvliet
Priority to NL9201324A priority Critical patent/NL194530C/nl
Publication of NL9201324A publication Critical patent/NL9201324A/nl
Publication of NL194530B publication Critical patent/NL194530B/nl
Application granted granted Critical
Publication of NL194530C publication Critical patent/NL194530C/nl

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A01AGRICULTURE; FORESTRY; ANIMAL HUSBANDRY; HUNTING; TRAPPING; FISHING
    • A01GHORTICULTURE; CULTIVATION OF VEGETABLES, FLOWERS, RICE, FRUIT, VINES, HOPS OR SEAWEED; FORESTRY; WATERING
    • A01G17/00Cultivation of hops, vines, fruit trees, or like trees
    • A01G17/04Supports for hops, vines, or trees
    • A01G17/10Holders for boughs or branches

Landscapes

  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Botany (AREA)
  • Environmental Sciences (AREA)
  • Catching Or Destruction (AREA)
  • Package Frames And Binding Bands (AREA)

Description

1 194530
Takhouder, alsmede plano voor het vormen hiervan
De uitvinding heeft betrekking op een takhouder voor het beïnvloeden van de stand van een tak ten opzichte van een stam, omvattende een armvoorziening bestaande uit drie zich in hoofdzaak in een richting 5 uit het vlak van de arm uitstrekkende haakorganen, waarvan een eerste en een tweede haakorgaan in het gebied van een eerste uiteinde van de arm zijn gelegen met een tussenafstand in dwarsrichting ten opzichte van de arm en een derde haakorgaan in langsrichting van de arm op afstand van het voorgenoemde eerste uiteinde van de arm is gelegen, waarbij het eerste haakorgaan van het derde haakorgaan afgericht open is, het tweede haakorgaan naar het derde haakorgaan toe gericht open is en het derde haakorgaan open is in 10 een richting dwars op de arm naar de zij de van de takhouderwaaraan het tweede haakorgaan is gelegen. Een dergelijke takhouder is bekend uit het Duitse Gebruiksmodel 9.114.006.
De hieruit bekende takhouder is vervaardigd uit een staafvormig materiaal en is voorzien van een arm met een onderling op afstand van elkaar gelegen drietal haken, geschikt voor het uitbuigen van boomtakken. Deze bekende takhouderheeft als nadeel dat wanneer deze in grote aantallen worden aangebracht 15 op bomen, zoals bijvoorbeeld fruitbomen, worden opgeslagen in een emmer of bak en daarbij onderling ineenhaken, zodat het uiterst lastig is een enkele takhouder uit de bak te nemen. Bovendien treedt bij toepassing van deze bekende takhouder schavielslijtage aan de bomen op.
De onderhavige uitvinding beoogt de bovengenoemde bezwaren te ondervangen door een takhouder te verschaffen die eenvoudiger is op te slaan door een daartoe geschikte vormgeving en die geen of althans 20 slechts onbeduidende beschadigingen aan de boom aanricht.
De takhouder van de in de aanhef genoemde soort is daartoe gekenmerkt, doordat de takhouder is gevormd uit plaatmateriaal, waarbij de haakorganen zijn uitgevoerd als omgevouwen panelen van het plaatmateriaal.
Hiermee wordt bereikt, dat de takhouder volgens de uitvinding eenvoudig in grote aantallen kan worden 25 opgeslagen, omdat deze in nog niet uitgebogen toestand, dat wil zeggen als plano, vlak is. Door het gebruik van plaatmateriaal zijn de fabricagekosten laag, hetgeen bijzonder voordelig is omdat de takhouder in grote aantallen wordt vervaardigd. Bovendien is de verschafte takhouder in gemonteerde toestand zodanig stijf, dat deze stevig aangrijpt op de boom, ook onderbelasting door bijvoorbeeld wind. Desondanks blijft schavielslijtage aan de boom achterwege. Een verder voordeel van de takhouder volgens de uitvinding is, 30 dat deze zowel geschikt is voor het omhoog als het omlaag buigen van takken, waartoe het eerste haakorgaan respectievelijk vanaf de bovenzijde of vanaf de onderzijde op de tak dient te worden aangebracht.
De uitvinding is tevens belichaamd in een plano voor het vormen van een takhouder en is daartoe gekenmerkt, doordat deze een langwerpig armpaneel omvat waaraan langs vouwlijnen drie haakorganen 35 grenzen, waarvan een eerste en een tweede haakorgaan nabij een eerste uiteinde aan weerszijden van het armpaneel zijn gelegen en een derde haakorgaan in langsrichting van het armpaneel op afstand van het voornoemde eerste uiteinde van het armpaneel is gelegen, waarbij de bij het eerste en het tweede haakorgaan behorende vouwlijnen in hoofdzaak in langsrichting van het armpaneel zijn gericht en de bij het derde haakorgaan behorende vouwlijn ongeveer dwars op het armpaneel is gericht, het eerste haakorgaan 40 van het derde haakorgaan afgericht open is, het tweede haakorgaan naar het derde haakorgaan toe gericht open is en het derde haakorgaan open is in een richting dwars op het armpaneel aan de langszijde van het armpaneel waaraan het tweede haakorgaan grenst.
Deze plano’s kunnen tegen zeer lage kosten worden vervaardigd en opgeslagen.
45 Navolgend wordt de uitvinding nader toegelicht aan de hand van enkele uitvoeringsvoorbeelden, waarbij wordt verwezen naar de tekening. Daarbij tonen: figuren 1-3 in perspectivisch aanzicht, opeenvolgende stadia van het aanbrengen van een takhouder volgens een eerste uitvoeringsvoorbeeld, figuur 4 een frontaal aanzicht van een gedeelte van een plano voor het vormen van een takhouder 50 volgens de figuren 1-3, figuur 5 een vergroot weergegeven aanzicht in doorsnede volgens de lijn V-V in figuur 4, figuur 6 een frontaal aanzicht van een plano voor het vormen van een takhouder volgens een tweede uitvoeringsvoorbeeld, figuur 7 een aanzicht in doorsnede volgens de lijn VII—VII in figuur 6, 55 figuur 8 een aanzicht overeenkomstig figuur 7 van een takhouder volgens een derde uitvoeringsvoorbeeld, figuur 9 een aanzicht in doorsnede volgens de lijn IX-IX in figuur 6, waarbij het plano tot een takhouder 194530 2 is gevouwen en aan een stam is bevestigd, en figuur 10 een perspectivisch aanzicht van een takhouder volgens een vierde uitvoeringsvoorbeeld.
De uitvinding wordt in eerste aanleg toegelicht aan de hand van het in de figuren 1-5 weergegeven 5 uitvoeringsvoorbeeld van de takhouder. Daarna worden de takhouders volgens de andere weergegeven uitvoeringsvoorbeelden besproken. In de figuren zijn overeenkomende delen met dezelfde verwijzingscijfers aangeduid.
In figuur 3 is een takhouder 1 weergegeven in bevestigde toestand, waarin deze de stand van een tak 2 ten opzichte van een stam 3 beïnvloedt.
10 De takhouder omvat een arm 4 voorzien van drie zich in hoofdzaak in dwarsrichting uitstrekkende haakorganen 5-7.
Van deze haakorganen zijn een eerste en een tweede haakorgaan 5 resp. 6 in het gebied van een eerste uiteinde 8 van de arm 4 gelegen met een tussenafstand in dwarsrichting ten opzichte van de arm 4. Een derde haakorgaan 7 is in langsrichting van de arm 4 op afstand van het voornoemde eerste uiteinde 8 15 van de arm 4 gelegen. Het eerste haakorgaan 5 is van het derde haakorgaan 7 af open en het tweede haakorgaan 6 is naar het derde haakorgaan 7 toe open. Het derde haakorgaan 7 is open in een richting dwars op de arm 4 naar een zijde van de takhouder 1 waaraan het tweede haakorgaan 6 is gelegen.
In de weergegeven toestand oefent de tak 2 die omlaag is gebogen, op het derde haakorgaan 7 een opwaarts gerichte kracht uit. Deze opwaarts gerichte kracht resulteert erin, dat het eerste en het tweede 20 haakorgaan 5 resp. 6 tegen de stam 3 worden gedrukt, zodat rotatie van de takhouder 1, waardoor het derde haakorgaan 7 omhoog zou bewegen wordt verhinderd. Doordat het eerste en het tweede haakorgaan 5 resp. 6 met kracht tegen de stam 3 worden gedrukt, wordt tevens een zodanige normaalkracht op de stam uitgeoefend, dat verschuiven van de takhouder 1 in langsrichting van de stam eveneens wordt tegengegaan. Een geringe verschuiving kan optreden, doordat het eerste en/of het tweede haakorgaan in 25 een uitsparing in de stam 3 glijden. Daarna zal echter geen verdere verschuiving in langsrichting van de stam optreden.
De kracht waarmee het eerste en het tweede haakorgaan 5 resp. 6 tegen de stam 3 worden gedrukt is groter dan de door de tak 2 op het derde haakorgaan 7 uitgeoefende kracht, doordat de lengte van de arm van het derde haakorgaan 7 tot de stam 3 groter is dan de afstand tussen het eerste en het tweede 30 haakorgaan 5 resp. 6. Hierdoor is een relatief lage wrijvingscoëfficiënt tussen de stam 3 en de eerste en tweede haakorganen 5 resp. 6 voldoende om verschuiven van de takhouder langs de stam te verhinderen. Dit verschuiven zal voorts in de praktijk weinig voorkomen, omdat ten minste één van de eerste twee haakorganen 5, 6 in het algemeen in een oneffenheid in de stam 3 of een tak zal blijven hangen.
De mate waarin de tak 2 door de takhouder 1 omgebogen wordt gehouden, kan eenvoudig gewijzigd 35 worden door de takhouder 1 langs de stam 3 te verschuiven. Teneinde verschuiven te vergemakkelijken kan eerst de tak 2 uit het derde haakorgaan 7 worden gehaakt of iets verder omlaag worden gebogen, zodat de normaalkracht, die door het eerste en het tweede haakorgaan 5 resp. 6 op de stam 3 wordt uitgeoefend, wegvalt. In veel gevallen zal het ook voldoende zijn op de takhouder 1 met de hand een moment uit te oefenen tegen het door de tak 2 uitgeoefende moment in, teneinde de door het eerste en het tweede 40 haakorgaan 5 resp. 6 op de stam 3 uitgeoefende krachten voldoende te beperken om verschuiven van de takhouder 1 eenvoudig mogelijk te maken.
De takhouder 1 kan eenvoudig aan een boom worden aangebracht door eerst het eerste of het tweede haakorgaan 5 resp. 6 om de stam 3 te haken, waarbij de takhouder 1 in een zodanige stand wordt gehouden, dat de open zijde van de andere van de eerste twee haakorganen 5, 6 voor de stam 3 komt te 45 liggen (figuur 1). Vervolgens kan door rotatie van de takhouder 1 in de met de pijl 10 aangeduide richting het andere van de eerste twee haakorganen 5, 6 om de stam 3 worden gehaakt, zodat de in figuur 2 weergegeven toestand wordt bereikt. Tenslotte kan door de tak 2 om te buigen in de met een pijl 11 aangeduide richting en deze in het derde haakorgaan 7 te haken, de in figuur 3 weergeven toestand worden bereikt, waarin de takhouder aan de boom is bevestigd en de tak 2 in een omlaag gebogen stand houdt.
50 Tenslotte kan de stand van de tak 2 nog gewijzigd worden, zoals hiervoor reeds is beschreven.
Indien het gewenst is een tak te steunen in plaats van deze omlaag te buigen, dient de takhouder ondersteboven ten opzichte van de in figuur 3 weergegeven stand te worden aangebracht.
De takhouder 1 volgens de figuren 1-5 is vervaardigd uit plaatmateriaal, waarbij de haakorganen 5-7 zijn uitgevoerd als omgevouwen panelen van het plaatmateriaal.
55 Een dergelijke takhouder is eenvoudig en tegen lage kosten te vervaardigen en neemt in plano-vorm weinig ruimte in beslag, hetgeen voordelig is voor opslag en transport.
Alle haakorganen 5-7 zijn naar eenzelfde zijde van een armpaneel 12 omgevouwen. Hierdoor kan de tak 3 194530 2 zich langs het armpaneel uitstrekken wanneer de takhouder 1 is aangebracht. Zou het derde haakorgaan naar de andere zijde van het armpaneel 12 zijn omgevouwen dan de beide andere haakorganen 5 en 6, dan dient, van bovenaf gezien, de tak 2 het armpaneel 12 te kruisen. Dit zou een gecompliceerde vorm van het armpaneel 12 vergen.
5 Het eerste haakorgaan 5 gaat over in een ribbe 13 in langsrichting van de arm 4, waarbij het haakorgaan 5 en de ribbe 13 deel uitmaken van eenzelfde omgevouwen paneel. Hierdoor wordt op eenvoudige wijze een vergroting van de buigstijfheid van de arm 4 en extra steun voor het haakvormige orgaan 5 verkregen.
In plaats van of in aanvulling op het eerste haakorgaan zou ook het tweede haakorgaan over kunnen gaan in een ribbe die zich in langsrichting van de arm uitstrekt. Aan de zijde van het eerste haakorgaan 5 biedt 10 de ribbe 13 echter het meeste voordeel, omdat die zijde van de arm 4 op druk wordt belast en daardoor tot uitknikken neigt. Dit wordt op doeltreffende wijze bestreden door de vergroting van de buigstijfheid aan die | zijde van de arm 4 waar de ribbe 13 is gelegen.
Doordat de ribbe zich in geplaatste toestand langs de bovenzijde van de arm uitstrekt, vormt deze tevens I een bescherming van één zijde van de arm tegen regen. Dit is voordelig indien tegen die zijde van de arm 4 ! 15 kokers met insectenlarven - bijvoorbeeld larven van de sluipwesp - worden aangebracht ter bestrijding van rupsen. De takhouder 1 kan aldus tevens met voordeel worden gebruikt als drager voor larven van nuttige insecten. Voor het verkrijgen van grotere afgeschermde ruimte voor het aanbrengen van insectenlarven kan de takhouder ook zijn voorzien van een schuin omlaag of omhoog gerichte flap als bescherming en eventueel tevens als drager voor de insectenlarven. Deze flap kan zich langs een langsrand van de arm 4 20 uitstrekken, waardoor deze kan zijn uitgevoerd als een voortzetting van de hiervoor beschreven ribbe 13.
De takhouder kan tevens zijn voorzien van bevestigingsmiddelen, waaraan een houder met een bestrijdingsmiddel kan worden bevestigd. Een dergelijke houder kan bijvoorbeeld zijn voorzien van overloopgaten, zodat bij regen bestrijdingsmiddel uittreedt en langs de stam van de boom vloeit. Hierdoor wordt automatisch, en onmiddellijk als door regen besproeien van de boom nodig wordt, een behandeling 25 van de boom met bestrijdingsmiddel verkregen, waardoor minder vaak of althans minder intensief hoeft te worden gesproeid. In plaats van een houder met een bestrijdingsmiddel kunnen ook andere zaken aan de takhouder worden bevestigd, zoals inrichtingen voor het afschrikken van vogels.
De takhouder volgens de figuren 1-5 is voorzien van een geleidearm 14 nabij het derde haakorgaan 7. Deze geleidearm 14 gaat over in de opening van het derde haakorgaan 7. Bij het inhaken van de tak 2 kan 30 deze langs de geleidearm 14 worden verplaatst, hetgeen het inhaken vereenvoudigt.
Zoals is te zien in de figuren 1-3, zijn de randen van de openingen van de haakorganen 5-7 flexibel uitgevoerd, zodat deze zich voegen naar de vorm van de stam 3 en de tak 2. Hiertoe sluit op de rand van de opening van elk van de haakorganen 5-7 een dunwandig harmonicavormig uitgevoerde zone 15 aan. Deze zone is het duidelijkst weergegeven in de fign. 4 en 5, die een eerste haakorgaan 5 resp. een 35 gedeelte daarvan tonen. Een dergelijke dunwandige harmonicavormig uitgevoerde zone 15 kan eenvoudig in plaatmateriaal worden geperst, eventueel bij het uitsnijden van het plano en/of het aanbrengen van de vouwrillen. Ook bij een spuitgegoten takhouder kan een dergelijke zone 15 eenvoudig worden meegevormd.
Aan de zijde van de opening wordt de harmonicavormige zone 15 begrensd door een pees 16 met een ronde dwarsdoorsnede. Hierdoor wordt enerzijds inscheuren van het harmonicavormige dunwandige 40 gedeelte 15 tegengegaan en wordt anderzijds tegengegaan, dat het dunwandige materiaal in de bast van de boom snijdt.
In de figuren 6 en 7 is een plano voor het vormen van een takhouder (figuur 9) volgens een tweede uitvoeringsvoorbeeld weergegeven. Dit uitvoeringsvoorbeeld geniet op dit moment de meeste voorkeur.
Het plano omvat een langwerpig armpaneel 12 waaraan langs vouwlijnen 17-19 de drie haakorganen 45 5-7 grenzen. Het eerste en het tweede haakorgaan 5 resp. 6 zijn nabij een eerste uiteinde 8 aan weerszijden van het armpaneel 12 gelegen.
Het derde haakorgaan 7 is in langsrichting van het armpaneel 12 op afstand van het voornoemde eerste uiteinde 8 van het armpaneel gelegen. De bij het eerste en het tweede haakorgaan 5 resp. 6 behorende vouwlijnen 17 resp. 18 zijn in hoofdzaak in langsrichting van het armpaneel 12 gericht en de bij het derde 50 haakorgaan 7 behorende vouwlijn 19 is ongeveer dwars op het armpaneel gericht. Voorts zijn de haakorganen zodanig gevormd, dat ook wanneer het plano in vlakke toestand verkeert, het eerste haakorgaan 5 van het derde haakorgaan 7 afgericht open is, het tweede haakorgaan 6 naar het derde haakorgaan 7 toe open is en het derde haakorgaan open 7 is in een richting dwars op het armpaneel 12 aan een langszijde van het armpaneel 12 waaraan het tweede haakorgaan 6 grenst. Door omvouwen van de haakorganen 5-7 55 kan een takhouder met de onderlinge configuratie van de haakorganen 5-7 als hiervoor beschreven worden verkregen.
Evenals de takhouder 1 volgens het eerste uitvoeringsvoorbeeld (figuren 1-5) is de takhouder gevormd

Claims (5)

194530 4 uit het in de fign. 6 en 7 weergegeven plano gevormd uit plaatmateriaal en voorzien van een geleidearm 14. De geleidearm 14 vormt hierbij tevens een begrenzing van de opening van het derde haakorgaan 7, waardoor wordt vermeden, dat de tak 2 in de richting van de arm 4 van het derde haakorgaan 7 los kan raken. 5 Ter vergroting van de buigstijfheid van de arm 4 is het plano volgens de figuren 6 en 7 resp. de takhouder 1 volgens figuur 9 voorzien van een doorgedrukt gedeelte 20. Het doorgedrukte gedeelte 20 bevindt zich nabij het eerste uiteinde 8 van de arm 4, waar het op de arm 4 uitgeoefende buigende moment, wanneer de takhouder 1 in een boom is aangebracht, het grootst is. Het doorgedrukte gedeelte kan uiteraard ook verder in de richting van het derde haakorgaan 7 doorlopen indien het gewenst is de arm 10 4 verder in die richting te verstevigen. In figuur 8 is een alternatieve versteviging van de arm 4 weergegeven in de vorm van een opstaande ribbe 21. Deze versteviging van de arm 4 kan met voordeel worden toegepast indien de takhouder is uitgevoerd als een spuitgietproduct. De haakorganen 5-7 van de takhouder 1 volgens figuur 9 gevormd uit het plano volgens de figuren 6 en 15 7 hebben elk een asymmetrisch gevormde opening, waarbij het diepste punt 22, 23 resp. 24 van die opening naar de zijde van de arm 4 uit het midden is gelegen. Dit biedt het voordeel, dat de takhouder 1 bij het plaatsen uit zichzelf een positie inneemt, waarbij de tak en de stam dicht bij de arm 4 zijn gelegen. Hierdoor worden de via de haakorganen op de arm 4 uitgeoefende momenten beperkt. De positie die de takhouder 1 ten opzichte van de stam 3 inneemt, blijkt het duidelijkst uit figuur 9. De arm 4 is tegen of 20 althans zeer dichtbij de stam 3 gelegen. Opgemerkt wordt nog, dat bij het plano volgens de figuren 6 en 7 en de takhouder volgens figuur 9 de openingen van de haakorganen niet zijn vernauwd, zoals het geval is bij de takhouder 1 volgens de figuren 1-5. Doordat de takhouder 1 in geplaatste toestand met voorspanning in een stabiele driepuntsophanging is ingeklemd blijft deze ook zonder vernauwing betrouwbaar op zijn plaats, terwijl door het ontbreken van de 25 vernauwingen het aanbrengen van de takhouder verder wordt vergemakkelijkt. In figuur 10 tenslotte is een vierde uitvoeringsvoorbeeld van de takhouder weergegeven. De takhouder 1 volgens dit uitvoeringsvoorbeeld is gebogen uit rond draad- of stafmateriaal, bijvoorbeeld staaldraad. Doordat het draadmateriaal een afgeronde vorm heeft wordt beschadiging van de boom voorkomen. De takhouder volgens dit uitvoeringsvoorbeeld kan worden verbogen indien dit vanwege de vorm van de 30 boom gewenst is. Het kan bijvoorbeeld zo zijn, dat daar waar men het tweede haakorgaan 6 om de stam zou moeten haken, teneinde de juiste verbuiging van de tak te verkrijgenden andere tak aanwezig is. Door de arm 4 iets omlaag of omhoog te buigen kan dan bij een hogere resp. een lagere positie van de tweede haak 6 eenzelfde verbuiging van de om te buigen tak worden verkregen. 35
1. Takhouder voor het beïnvloeden van de stand van een tak ten opzichte van een stam, omvattende een armvoorziening bestaande uit drie zich in hoofdzaak in een richting uit het vlak van de arm uitstrekkende 40 haakorganen, waarvan een eerste en een tweede haakorgaan in het gebied van een eerste uiteinde van de arm zijn gelegen met een tussenafstand in dwarsrichting ten opzichte van de arm en een derde haakorgaan in langsrichting van de arm op afstand van het voorgenoemde eerste uiteinde van de arm is gelegen, waarbij het eerste haakorgaan van het derde haakorgaan afgericht open is, het tweede haakorgaan naar het derde haakorgaan toegericht open is en het derde haakorgaan open is in een richting dwars op de arm 45 naar de zijde van de takhouder waaraan het tweede haakorgaan is gelegen, met het kenmerk, dat de takhouder is gevormd uit plaatmateriaal, waarbij de haakorganen (5-7) zijn uitgevoerd als omgevouwen panelen van het plaatmateriaal.
2. Takhouder volgens conclusie 1, waarbij ten minste één van de eerste twee haakorganen overgaat in een ribbe in langsrichting van de arm, met het kenmerk, dat het genoemde haakorgaan (5) en de ribbe (13) deel 50 uitmaken van eenzelfde omgevouwen paneel.
3. Takhouder volgens één der voorgaande conclusies, met het kenmerk, dat ten minste één van de haakorganen (5-7) een asymmetrisch gevormde opening heeft, waarbij het diepste punt (22-24) van die opening naar de zijde van de arm (4) uit het midden is gelegen.
4. Takhouder volgens één der voorgaande conclusies, met het kenmerk, dat de rand van de opening van 55 ten minste één van de haakorganen (5-7) over gaat in een dunwandig harmonicavormig uitgevoerde zone (15).
5. Takhouder volgens conclusie 4, met het kenmerk, dat aan de zijde van de opening de harmonicavormige
NL9201324A 1992-07-23 1992-07-23 Takhouder, alsmede plano voor het vormen hiervan. NL194530C (nl)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL9201324A NL194530C (nl) 1992-07-23 1992-07-23 Takhouder, alsmede plano voor het vormen hiervan.

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL9201324A NL194530C (nl) 1992-07-23 1992-07-23 Takhouder, alsmede plano voor het vormen hiervan.
NL9201324 1992-07-23

Publications (3)

Publication Number Publication Date
NL9201324A NL9201324A (nl) 1994-02-16
NL194530B NL194530B (nl) 2002-03-01
NL194530C true NL194530C (nl) 2002-07-02

Family

ID=19861096

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NL9201324A NL194530C (nl) 1992-07-23 1992-07-23 Takhouder, alsmede plano voor het vormen hiervan.

Country Status (1)

Country Link
NL (1) NL194530C (nl)

Families Citing this family (5)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
CN105638270B (zh) * 2016-01-12 2019-03-26 安徽科技学院 一种“w”型弧形弓连体树体拿弯造型器
CN105493921A (zh) * 2016-01-12 2016-04-20 安徽科技学院 一种树体拿弯造型器
CN105519370A (zh) * 2016-01-12 2016-04-27 安徽科技学院 一种树体拿弯器
CN105706760A (zh) * 2016-03-14 2016-06-29 安徽科技学院 一种新型树体拿弯造型器
CN105746204A (zh) * 2016-03-14 2016-07-13 安徽科技学院 一种s型弧形弓连体树体拿弯造型器

Family Cites Families (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
GB947432A (en) * 1961-12-18 1964-01-22 William Stoner Improvements in plant supports
DE3307136A1 (de) * 1983-03-01 1984-09-06 Josef Friedrich 7990 Friedrichshafen Locher Vorrichtung zur abstuetzung von an einem baumstamm angewachsenen aesten
US4918860A (en) * 1989-05-09 1990-04-24 Dennis Breadner Tree branch spreader
DE9114006U1 (nl) * 1991-11-12 1992-03-19 Reisinger, Manfred, 7121 Gemmrigheim, De

Also Published As

Publication number Publication date
NL9201324A (nl) 1994-02-16
NL194530B (nl) 2002-03-01

Similar Documents

Publication Publication Date Title
EP2161989B1 (en) Aquaculture basket and attachment system
AU2018274940B2 (en) Fruit collector featuring scales with limited displacement and scale intended for such a collector
NL194530C (nl) Takhouder, alsmede plano voor het vormen hiervan.
US6173875B1 (en) Sheath for secateurs
US4573310A (en) Horticultural aid
US4006914A (en) Lawnmower handle for mowing terraces
US4259833A (en) Crop catching floor for harvesting machines
US4615075A (en) Poultry leg retainer
US2261454A (en) Tree protector
EP0665709B1 (de) Vorrichtung zum halten eines blumentopfes oder dergleichen in einer erhöhten stellung gegenüber dem boden eines übertopfes oder dergleichen
US3003283A (en) Means for collecting pitch from a tree
DE3207835C2 (de) Sichelrasenmäher mit Heckauswurf
US1187336A (en) Cover for sap-buckets.
NL1005207C2 (nl) Werkwijze en inrichting voor het trekken en oogsten van witlof.
KR200488853Y1 (ko) 농작물 가지 유인구
JPH0521529B2 (nl)
EP1159865A1 (en) Harvester for plants with an underground part
DE4307747C2 (de) Vorrichtung zur Präsentation von Waren und hierfür vorgesehener Hinterfütterungszuschnitt mit Haltebügel
JPH0210901Y2 (nl)
JP2594987Y2 (ja) 茶葉摘採機における摘採茶葉収容袋の装着装置
JPH0719219Y2 (ja) コンバインの引起し装置
US1035048A (en) Automobile-trunk.
JPH0339005Y2 (nl)
JPH0425939Y2 (nl)
JPS5822488Y2 (ja) コンバインの引起し装置

Legal Events

Date Code Title Description
A1B A search report has been drawn up
BC A request for examination has been filed
V1 Lapsed because of non-payment of the annual fee

Effective date: 20060201