NL1033214C2 - Servies met identificator en hierop gebaseerd kassasysteem en werkwijze van toepassing van het servies. - Google Patents
Servies met identificator en hierop gebaseerd kassasysteem en werkwijze van toepassing van het servies. Download PDFInfo
- Publication number
- NL1033214C2 NL1033214C2 NL1033214A NL1033214A NL1033214C2 NL 1033214 C2 NL1033214 C2 NL 1033214C2 NL 1033214 A NL1033214 A NL 1033214A NL 1033214 A NL1033214 A NL 1033214A NL 1033214 C2 NL1033214 C2 NL 1033214C2
- Authority
- NL
- Netherlands
- Prior art keywords
- identifier
- dishes
- plates
- dish
- information
- Prior art date
Links
Classifications
-
- G—PHYSICS
- G07—CHECKING-DEVICES
- G07G—REGISTERING THE RECEIPT OF CASH, VALUABLES, OR TOKENS
- G07G1/00—Cash registers
- G07G1/0036—Checkout procedures
Landscapes
- Physics & Mathematics (AREA)
- General Physics & Mathematics (AREA)
- Cash Registers Or Receiving Machines (AREA)
- Management, Administration, Business Operations System, And Electronic Commerce (AREA)
Description
SERVIES MET IDENTIFICATOR EN HIEROP GEBASEERD KASSASYSTEEM EN WERKWIJZE VAN TOEPASSING VAN HET SERVIES
5 De onderhavige uitvinding betreft diverse aspecten, welke samenhangen met bereiding van gerechten in een keuken, en de verkoop daarvan.
Volgens bekende technieken vindt verkoop van gerechten of artikelen, etcetera, plaats op servies, waarbij 10 een caissière de gerechten aan moet slaan op een kassasysteem, wanneer deze voor afrekening aan de kassamedewerker worden aangeboden door een cliënt. De gerechten worden in een keuken op het servies geplaatst, na bereiding daarvan. In het algemeen wordt hier naar gerechten 15 verwezen, waar duidelijk zal zijn dat hiermee artikelen, producten, etcetera, en al wat op het servies kan worden geplaatst om verkocht te worden.
Daarbij kunnen verschillende misverstanden en problemen ontstaan, die kunnen leiden tot verliezen of 20 althans fouten en/of problemen, welke ongewenst zijn.
Zo kan een kassamedewerker het verschil ontgaan tussen gefrituurde producten en producten of gerechten uit een oven, of verse maaltijden of maaltijdcomponenten. Bij sommige producten of gerechten is dit met het blote oog 25 nauwelijks waarneembaar. Wel zijn er prijsverschillen tussen dergelijke producten en verkeerd afrekenen op basis van een verkeerde visuele waarneming betekent meestal, dat de verkoop hieronder te lijden heeft.
Dergelijke problemen worden nog versterkt, wanneer 30 onbemande kassasystemen worden toegepast. Dan moet de klant zelf aangeven welke gerechten moeten worden afgerekend. Vaak wordt daartoe een met een touch screen uitgerust kassasysteem toegepast. Anders dan het neerzetten van een controleur is er 1033214 2 eigenlijk geen manier om daarbij fraude tegen te gaan. Het plaatsen van een controleur schiet echter voorbij aan het doel van onbemande kassasystemen, te weten het vermijden van de personeelskosten voor een kassamedewerker. Dergelijke 5 onbemande kassassystemen zijn derhalve onvoldoende fraudebestendig.
Met de onderhavige uitvinding, die diverse aspecten kent, is beoogd om een verbetering te bewerkstelligen ten opzichte van de bekende technieken. Hiertoe onderscheidt 10 servies volgens de onderhavige uitvinding zich door het aanbrengen van een uitleesbare identificator in, op of aan het lichaam van het servies, dat overigens een draagvlak omvat voor het daarop dragen of plaatsen van telkens een gerecht.
15 Dergelijk servies is te gebruiken in een omgeving, die hieronder in het algemeen zal worden aangeduid als een bedrijfsrestaurant of counter of balie, etc.. Een bedrijfsrestaurant of counter of balie, etc. omvat een keuken en een uitgifte of opschepgedeelte, en verder een 20 kassasysteem. Volgens de uitvinding kan daarmee op diverse manieren worden gewerkt.
De identificator in het servies is uitleesbaar, en daarbij kan het bij sommige soorten identificatoren, zoals een RFID chip, mogelijk zijn om naast een unieke 25 identificatiecode ook informatie op te slaan.
In de keuken of in een uitgifte en opschepsectie kan van elk serviesstuk, in het bijzonder een bord, de unieke identificatie worden geregistreerd op het moment van opscheppen of uitstallen. Op afstand van de identificator, 30 bijvoorbeeld in een centraal computersysteem, kan vervolgens de unieke identificatiecode worden gekoppeld aan het gerecht. Als een dergelijk bord wordt aangeboden bij een kassasysteem, zal de unieke identificatiecode worden gelezen uit de 3 idenficator aan het desbetreffende bord. Uit het centrale computersysteem kan vervolgens informatie worden herwonnen over het gerecht, dat zich dan dus op het bord moet bevinden, omdat deze informatie geregistreerd is bij het opscheppen of 5 produceren daarvan.
Tevens is het mogelijk om, als de identificator ook schrijfbare geheugenruimte omvat, informatie over het betreffende gerecht te schrijven in een daartoe geschikte geheugenruimte van de identificator. Als het bord dan bij een 10 kassasysteem wordt aangeboden, kan de unieke identificatiecode mogelijk zelfs geen enkele rol spelen, en hoeft alleen de informatie uitgelezen te worden met betrekking tot het gerecht op het bord.
In weer een andere mogelijke werkingsvorm zullen bij 15 een kassasysteem zowel een unieke identificatiecode als informatie over een desbetreffend gerecht op het bord worden uitgelezen, om deze beide gegevens te toetsen tegen een combinatie van dezelfde gegevens.in een centraal computersysteem. Aldus kan worden voorkomen, dat de 20 schrijfbare gegevens in de identificator zijn aangepast, al dan niet op frauduleuze wijze.
Wanneer de geheugenruimte van een identificator, die bedoeld is om daarin informatie te schrijven met betrekking tot het betreffende gerecht op een serviesstuk, in het 25 bijzonder een bord, is het een gunstige uitvoeringsvorm, wanneer de inhoud van althans dat gedeelte van de geheugenruimte van de identificator wisbaar is. Als alternatief of als aanvulling kan de identificator verwijderbaar zijn aangebracht aan het serviesstuk, of kan 30 zelfs vervangen worden. Dit kan echter nadelen hebben met betrekking tot de fraudebestendigheid van het aldus verwezenlijkte systeem. Die fraudebestendigheid hoeft echter geen hoofddoel van de onderhavige uitvinding te zijn; het 4 gaat voornamelijk om het gebruiksgemak en het voorkomen van vergissingen, maar het voorkomen van fraude kan tevens een doel zijn.
Zo blijkt, dat de onderhavige uitvinding diverse 5 aspecten kent. Zo omvat de uitvinding een bijzonder servies, en diverse werkwijzen voor het reguleren van de productie van een keuken en de verkoop van die productie in een als bedrijfsrestaurant of counter of balie, etc. aangeduide omgeving. Een dergelijke bedrijfsrestaurant of counter of 10 balie, etc. omhelst op zich weer een systeem van een keuken met tenminste bereidingsstation, een uitgifte en/of opschepsectie en een vervolgens ook nog een kassa-inrichting. Volgens de onderhavige uitvinding zal dan in ieder geval een uitleessysteem moeten worden verschaft in samenhang met de 15 kassa-inrichting voor het uitlezen van de identificatoren aan de serviesstukken, wegwerpserviesstukken en/of de producten. Bij voorkeur kunnen dan tevens ook nog lees- en/of schrijfmiddelen zijn verschaft in samenhang met tenminste één van de bereidingsstations.
20 In het bijzonder het verschaffen van schrijfmiddelen in samenhang met een bereidingsstation is een optie voor het geval, dat de gebruikte identificatoren beschrijfbaar zijn met informatie over betreffende gerechten op de serviesstukken, waarmee de manipulatie van gegevens, 25 identificatiecodes van de identificatoren en informatie over de betreffende gerechten op de serviesstukken aanzienlijk kan worden vereenvoudigd, doordat de informatie over de betreffende gerechten op de serviesstukken wordt opgeslagen in de identificatoren in, aan of bij de serviesstukken, maar 30 dat neemt niet weg, dat dan alsnog gebruik zou kunnen worden gemaakt van een centrale registratie van unieke identificatiecodes van de identificatoren in samenhang met 5 ook in de identificatoren geschreven informatie over de betreffende gerechten.
Hieronder zal een uitvoeringsvorm van de onderhavige uitvinding in twee secties worden beschreven, elk in één 5 figuur, waarbij gelijke of gelijksoortige onderdelen en/of componenten worden aangeduid met dezelfde referentienummers, en waarin:
Fig. 1 een schematisch aanzicht toont van de bereidingszijde van een bedrijfsrestaurant of counter of 10 balie, etc.; en
Fig. 2 enerzijds een uitgifte en opschepsectie toont, en anderzijds een kassa-inrichting.
In fig. 1 is een bereidingszijde van een bedrijfsrestaurant of counter of balie, etc. getoond. Op 15 schematische wijze is weergegeven, dat een stapel borden 2 een spoel- of wasinrichting 3 verlaat om gedistribueerd te worden over verscheidene bereidingsstations 4 aan de bereidingszijde 1 van een bedrijfsrestaurant of counter of balie, etc..
20 Elke van de borden 2 draagt een zogenaamde RFID chip 5 op de achter- of onderzijde van het bord 2. Het bord 2 omvat derhalve een lichaam met een draagvlak 6 voor het daarop dragen van gerechten, terwijl aan de tegenovergelegen zijde een RIFD chip 5 is aangebracht. De RFID chip 5 is te 25 benaderen met behulp van een antenne 7, waarbij draadloos contact mogelijk is tussen de RIFD chip 5 en de antenne 7.
De antenne 7 staat in het getoonde uitvoeringsvoorbeeld verder in contact met een antenne 8 van een centraal computersysteem 9.
30 Met de antenne 7 van de spoelinrichting 3 kan worden gedetecteerd welke borden 2 hier doorheen zijn gepasseerd en kunnen worden gedistribueerd over de bereidingsstations 4. Wanneer de borden 2 door de spoelinrichting 3 heen zijn 4 6 gepasseerd, wordt dit aan de centrale computer 9 doorgegeven via de antennes 7 en 8, zodat kenbaar kan worden gemaakt dat de betreffende borden 2 zijn teruggebracht en gereinigd, en weer beschikbaar zijn voor gebruik in een kringloop langs de 5 bereidingsstations en door het uitgifte en opschepgedeelte in fig. 2 langs de tevens daarin getoonde kassa-inrichting.
Zoals reeds is opgemerkt, worden de borden 2 uit de spoelinrichting 3 genomen en gedistribueerd over de bereidingsstations 4. Elke van de bereidingsstations 4 is 10 uitgerust met een eigen antenne 10, 11.
Volgens de onderhavige uitvinding kunnen nu diverse mogelijkheden worden gekozen. Elke van de antennes 10, 11 kan registreren welke borden 2 bij een betreffende van de bereidingsstations 4 terechtkomt. Deze informatie kan 15 draadloos of via kabels worden doorgegeven aan de centrale computer 9. Als de centrale computer 9 weet, of informatie bevat over, welke gerechten bij de betreffende van de bereidingsstations 4 worden geprepareerd, kan in de informatie in de centrale computer 9 een verband worden 20 gelegd tussen de unieke identificatiecode van elke RIFD chip 5 bij een betreffende van de bereidingsstations 4, en de gerechten, die bij de betreffende bereidingsstations 4 worden geprepareerd. Deze informatie kan daarna worden gebruikt bij de kassa-inrichting.
25 Als een kok overschakelt van een ene naar een ander gerecht, kan dit worden ingegeven via een invoer, bijvoorbeeld een touch screen 12, 13 bij elke van de bereidingsstations 4. Ook deze informatie kan worden overgeseind naar de centrale computer om daar gekoppeld te 30 worden met informatie met betrekking tot de unieke identificatiecode van de afzonderlijke RFID chips 5. Ook een andere werkwijze is mogelijk.
7
Zo kan elke van de antennes 10, 11 worden gebruikt om informatie te schrijven in een schrijfbaar gedeelte van het geheugen van de RFID chips 5. Aldus kan direct informatie over een gérecht op een bord 2 worden geschreven in een RFID 5 chip 5 op, in, aan of onder het desbetreffende bord 2. Deze gerechtinformatie kan wederom worden ingegeven door een kok via een invoer 12, 13. Verder kan de gerechtinformatie ook nog steeds worden doorgegeven aan de centrale computer 9, al dan niet in samenhang met de unieke identificatiecode van 10 elke van de RFID chips 5 aan de borden 2.
Een verdere mogelijkheid is dat keukenpersoneel en/of productiemedewerkers met behulp van de invoermiddelen, in het bijzonder de touch-screens 12, 13, een selectie kunnen maken uit diverse serviesstukken, al dan niet wegwerpbaar, in 15 combinatie met daardoor te dragen gerechten en/of producten, in het bijzonder als er diverse stuks of soorten servies bij een productiestation beschikbaar zijn.
In fig. 2 is enerzijds een uitgifte en opschepsectie 14 getoond, en anderzijds een kassa-inrichting 15.
20 In de sectie 14 staat een koeling 16 met dranken in flessen 17 .
Verder omvat de sectie 14 counters 18, waarop borden 2 zijn uitgestald of kunnen worden opgeschept. Bij de het meest vooraan weergegeven counter 18 worden gerechten 25 geschept op de borden 2, en de betreffende counter 18, waar gerechten worden opgeschept, is uitgerust met een eigen antenne 19. Aldus is het mogelijk om op een vergelijkbare wijze als die, welke in samenhang met fig. 1 is beschreven met betrekking tot de bereidingsstations 4, gegevens te 30 verzamelen over de samenhang tussen gerechten op de borden 2 en de unieke identificatiecode van de RFID chip 5 onder de borden.
8
Bij de het meest achteraan weergegeven counter 18 zijn borden 2 uitgestald, waarop reeds gerechten zijn opgeschept bij de bereidingsstations 4 in fig. 1. Aldus behoeft bij deze achterste counter 18 geen afzonderlijke 5 antenne te zijn verschaft.
De kassa-inrichting 15 omvat een terminal 19 met een touch screen 20 en een kassalade 21 en/of een kaartlezer 22. Verder is de terminal 19 voorzien van een antenne 23, welke geschikt en ingericht is om RFID chips 5 onder, aan of in 10 borden 2 uit te lezen. Opgemerkt wordt, dat in het bijzonder in een configuratie van een onbemande kassa-inrichting, waar de gebruikers of klanten zelf zorg dragen voor de correcte invoer of controle daarvan, het scherm 20 naar de gebruikers of klanten zal zijn georiënteerd in de plaats van naar een 15 kassamedewerker, zoals in figuur 2 is getoond.
Aldus is het mogelijk om automatisch informatie in te lezen in de terminal 19 met betrekking tot gerechten op de borden, of althans de unieke identificatiecode van de RFID chips 5. De uitgelezen informatie kan in beeld worden 20 gebracht in een beeldscherm, bij voorkeur het touch-screen 20, zonder dat de gerechten of artikelen handmatig afzonderlijk in het kassasysteem ingevoerd hoeven te worden. Aldus wordt de snelheid van afrekenen verhoogd en wordt gelijktijdig de kans op fouten en fraude verminderd.
25 Wanneer de RFID chips 5 slechts een unieke identificatiecode bevatten, maar geen informatie met betrekking tot de gerechten op de borden, moet gebruik worden gemaakt van de gekoppelde informatie uit de centrale computer 9, waarin de unieke identificatiecodes zijn gekoppeld aan de 30 gerechten, die bij de counter 18 daarop zijn geschept, of bij de bereidingsstations 4 op de betreffende borden 2 zijn geschept en naar de achterste counter 18 zijn vervoerd.
9
Het touch screen 20 kan verder dienen om gasten, klanten, cliënten of gebruikers van een bedrijfsrestaurant of counter of balie, etc. in staat te stellen om aanvullende producten te kopen, die niet zijn uitgerust met een RFID chip 5 5 of andere uitleesbare identificator, zoals de flessen 17 in het koelschap 16. Ook kassamedewerkers - in het geval van een bemande kassa-inrichting - kunnen dergelijke producten handmatig invoeren. In het koelschap 16 kan verder ook beleg worden verstrekt, of andere producten, die mogelijk aan de 10 kassa-inrichting 15 kenbaar te maken zijn aan de hand van een barcode. Vandaar, dat als optie de kassa-inrichting 15 ook kan zijn uitgerust met een barcodelezer, als aanvulling of als alternatief op het touch screen 20 en de antenne 23. Tevens kan handmatige invoer via bijvoorbeeld een 15 toetsenboord zijn verschaft. Dit kan aan de klanten worden overgelaten, of daartoe kan alsnog een caissière worden ingezet. In het algemeen geldt, dat de uitvinding toepasbaar is bij zowel bemande als onbemande kassasystemen.
Opgemerkt wordt, dat na kennisneming van het 20 voorgaande, zich vele alternatieve en aanvullende uitvoeringsvormen en toepassingsmogelijkheden zullen opdringen aan de vakman, die allen moeten worden beschouwd als gelegen binnen het bereik van de uitvinding, zoals die is gedefinieerd in de bijgevoegde conclusies, of althans de 25 geest daarvan. Zo is het mogelijk, dat niet borden worden uitgerust met identificatoren, maar ook soepkommen, koffiemokken, etc.. Het servies of de serviesstukken kan of 1/nnnon 7o1 f q r> f7 Hi 7i in Ππ V i "in hwa f* voorgaande telkens naar een RFID chip 5 verwezen als 30 mogelijke uitvoeringsvorm van een uitleesbare identificator. Daarvan zijn echter ook vele andere uitvoeringsvormen mogelijk. Zo gebruik worden gemaakt van een transponder of enig ander apparaat of inrichting, die al dan niet 10 contactvrij kan worden uitgelezen. Ook is zeker niet vereist, dat er een geheugen in de identificatoren aanwezig moet zijn, doch een unieke identificatie kan al volstaan. Daarentegen hoeft ook geen unieke identificatie uitleesbaar in de 5 indentificator te zijn opgeslagen, wanneer gebruik wordt gemaakt van de schrijfbare opslag van informatie met betrekking tot de gerechten op betreffende serviesstukken. Verder wordt nog opgemerkt, dat de identificator kan zijn aangebracht aan een verpakkingsmateriaal, dat als servies kan 10 worden aangemerkt, wanneer dat een gerecht of product draagt. Nog weer verder wordt ook nog opgemerkt, dat een identificator kan zijn aangebracht - binnen het kader van de onderhavige uitvinding - aan een plastic of ander kunststof bedekking over een serviesstuk kan zijn aangebracht, zoals 15 een vel cellofaan over een bord met daarop een gerecht of product.
.1 033 2 1 4 *1
Claims (12)
1. Servies, omvattende: 5. een lichaam met een draagvlak voor het dragen van telkens een gerecht of artikel; en - een uitleesbare identificator in, op of aan het lichaam.
2. Servies volgens conclusie 1, waarbij de uitleesbare identificatie programmeerbaar is met informatie, 10 welke bij het uitlezen daarvan een aanduiding geeft van een betreffend gerecht of artikel op het draagvlak.
3. Servies volgens conclusie 1, waarbij de identificator een uitleesbare unieke identificatie-code omvat.
4. Servies volgens conclusie 1, 2 of 3, waarbij de inhoud van de identificator wisbaar is.
5. Servies volgens ten minste één van de voorgaande conclusies, waarbij de identificator althans verwijderbaar en bij voorkeur vervangbaar is.
6. Servies volgens ten minste één van de voorgaande conclusies, waarbij de uitleesbare identificator een RFID chip omvat.
7. Werkwijze voor het administreren van ten minste één van de inkoopbehoefte, productie en afzet van een keuken, 25 omvattende: - het verschaffen van servies met telkens één identificator met een uitleesbare identificatie bij een bereidingsstation, waar een gerecht wordt geprepareerd; - het uitlezen van identificaties uit identificatoren in, aan 30 of bij servies, dat bij het bereidingsstation verschaft of te verschaffen is; en - het registreren van de identificaties in samenhang met aan het bereidingsstation geprepareerde gerechten. 1033214
8. Werkwijze voor het administreren van de productie en afzet van een keuken, omvattende: - het verschaffen van servies met telkens één programmeerbare identificator bij een bereidingsstation, waar een gerecht 5 wordt geprepareerd; en - het programmeren van informatie met betrekking tot de aan het bereidingsstation geprepareerde gerechten in de identificatoren.
9. Werkwijze volgens conclusie -1, verder omvattende: 10. het bij het programmeren van informatie uitlezen van een unieke identificatie uit de identificator, en - het registreren van de unieke identificatie in samenhang met het bij het bereidingsstation geprepareerde gerecht.
10. Werkwijze voor het aan een kassa registreren van 15 en afrekenen voor gerechten op servies met een identificator, omvattende - het uitlezen van een ten minste één van een unieke identificatie-code en informatie over het gerecht op het servies; en 20. het daarmee genereren van een overzicht.
11. Systeem, omvattende: - servies met een uitleesbare identificator; - leesmiddelen in samenhang met ten minste één bereidingsstation; en 25. leesmiddelen in samenhang met een kassa-inrichting.
12. Systeem volgens conclusie 11, waarbij de leesmiddelen in samenhang met het ten minste éne bereidingsstation verder schrijfmiddelen omvatten, althans daarmee samenhangen. 1033214
Priority Applications (1)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
NL1033214A NL1033214C2 (nl) | 2007-01-12 | 2007-01-12 | Servies met identificator en hierop gebaseerd kassasysteem en werkwijze van toepassing van het servies. |
Applications Claiming Priority (2)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
NL1033214 | 2007-01-12 | ||
NL1033214A NL1033214C2 (nl) | 2007-01-12 | 2007-01-12 | Servies met identificator en hierop gebaseerd kassasysteem en werkwijze van toepassing van het servies. |
Publications (1)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
NL1033214C2 true NL1033214C2 (nl) | 2008-07-15 |
Family
ID=38330705
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
NL1033214A NL1033214C2 (nl) | 2007-01-12 | 2007-01-12 | Servies met identificator en hierop gebaseerd kassasysteem en werkwijze van toepassing van het servies. |
Country Status (1)
Country | Link |
---|---|
NL (1) | NL1033214C2 (nl) |
Citations (4)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
DE4321962A1 (de) * | 1993-07-01 | 1995-01-12 | Electrolux Therma Gmbh | Vorrichtung zum Erfassen von Geschirr- und Besteckteilen |
US20010013539A1 (en) * | 1997-10-16 | 2001-08-16 | Ken Hashimoto | System and method for charging using data carrier |
EP1657688A1 (de) * | 2004-11-15 | 2006-05-17 | Kurt Deppert | Warenwirtschaftssystem eines Gastronomiebetriebes |
EP1717749A1 (en) * | 2005-04-19 | 2006-11-02 | International Business Machines Corporation | Self-checkout |
-
2007
- 2007-01-12 NL NL1033214A patent/NL1033214C2/nl not_active IP Right Cessation
Patent Citations (4)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
DE4321962A1 (de) * | 1993-07-01 | 1995-01-12 | Electrolux Therma Gmbh | Vorrichtung zum Erfassen von Geschirr- und Besteckteilen |
US20010013539A1 (en) * | 1997-10-16 | 2001-08-16 | Ken Hashimoto | System and method for charging using data carrier |
EP1657688A1 (de) * | 2004-11-15 | 2006-05-17 | Kurt Deppert | Warenwirtschaftssystem eines Gastronomiebetriebes |
EP1717749A1 (en) * | 2005-04-19 | 2006-11-02 | International Business Machines Corporation | Self-checkout |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
EP1883907B1 (en) | Storage-cabinet and method for selling frozen and/or refrigerated goods from such a locked storage-cabinet | |
EP2577624B1 (en) | Networked vendor for workplace or controlled environment | |
JP2007241926A (ja) | 量り売り商品清算処理方法および量り売り商品清算システム | |
US8796564B2 (en) | Produce transaction system and method including a scale and a computer separate from a checkout computer | |
JP4666615B2 (ja) | 惣菜販売システム | |
CN107862798A (zh) | 基于光电传感器的商品货架及智能柜 | |
JP2007316958A (ja) | 情報表示装置および情報表示プログラム | |
JP5023445B2 (ja) | 販売データ処理装置 | |
NL1033214C2 (nl) | Servies met identificator en hierop gebaseerd kassasysteem en werkwijze van toepassing van het servies. | |
JP5077700B2 (ja) | 買物システム | |
CN207601921U (zh) | 一种重量感应商品货架及智能柜 | |
CN110706424A (zh) | 一种智能自助无人超市 | |
JP2007172445A (ja) | 物品提供システム | |
JPH10162244A (ja) | 買上商品登録装置及びこの登録装置を用いた買上商品決済システム | |
GB2457315A (en) | Self-service checkout terminal | |
JP3066373B1 (ja) | 回転すしシステム | |
JP2009193399A (ja) | 配膳用トレイ、無線タグリーダ、無線タグリーダの表示制御方法およびそのプログラム | |
CN207440901U (zh) | 基于光电传感器的商品货架及智能柜 | |
JP2004021412A (ja) | 自動精算システムおよび精算方法 | |
JP4972130B2 (ja) | 物品取分具及び計量販売システム | |
JP5077696B2 (ja) | 買物システム | |
JP2021108898A (ja) | 器搬送システム | |
EP1064610B1 (fr) | Procede et dispositif pour le paiement automatique d'au moins un article pris par un consommateur dans un restaurant self-service | |
JP2000097755A (ja) | 取り降ろし秤及び計量販売システム | |
JP2000321120A (ja) | 取り降ろし計量装置 |
Legal Events
Date | Code | Title | Description |
---|---|---|---|
PD2B | A search report has been drawn up | ||
V1 | Lapsed because of non-payment of the annual fee |
Effective date: 20100801 |