NL1020742C2 - Voertuig met weegmiddelen. - Google Patents

Voertuig met weegmiddelen. Download PDF

Info

Publication number
NL1020742C2
NL1020742C2 NL1020742A NL1020742A NL1020742C2 NL 1020742 C2 NL1020742 C2 NL 1020742C2 NL 1020742 A NL1020742 A NL 1020742A NL 1020742 A NL1020742 A NL 1020742A NL 1020742 C2 NL1020742 C2 NL 1020742C2
Authority
NL
Netherlands
Prior art keywords
vehicle
frame
height
axle
load
Prior art date
Application number
NL1020742A
Other languages
English (en)
Inventor
Guido Gilbert Schoeman
Original Assignee
Terberg Techniek B V
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Terberg Techniek B V filed Critical Terberg Techniek B V
Priority to NL1020742A priority Critical patent/NL1020742C2/nl
Application granted granted Critical
Publication of NL1020742C2 publication Critical patent/NL1020742C2/nl

Links

Classifications

    • GPHYSICS
    • G01MEASURING; TESTING
    • G01GWEIGHING
    • G01G19/00Weighing apparatus or methods adapted for special purposes not provided for in the preceding groups
    • G01G19/08Weighing apparatus or methods adapted for special purposes not provided for in the preceding groups for incorporation in vehicles

Landscapes

  • Physics & Mathematics (AREA)
  • General Physics & Mathematics (AREA)
  • Vehicle Body Suspensions (AREA)

Description

?
VOERTUIG MET WEEGMIDDELEN
5 De onderhavige uitvinding betreft een voertuig, zoals een vrachtwagen, een vuilniswagen of een aanhangwagen, dat rijdbaar of verrijdbaar is o,m een lading te transporteren.
Dergelijke voertuigen zijn algemeen bekend, en omvatten een gestel met daarop een laadruimte voor de lading; een 10 assenstelsel met ten minste één as en wielen aan de uiteinde van de as onder het' gestel voor over de wielen rollende verplaatsing van het voertuig; een veersysteem tussen het gestel en het assenstelsel; en weegmiddelen voor het verkrijgen van informatie over ten minste één van de gewichtsparameters uit 15 de groep, die omvat: het gewicht van althans de lading in de laadruimte; de verdeling van het gewicht over de as of assen; een aslast per as, etc.
Meer in het bijzonder is een dergelijk voertuig bekend, waarbij het veersysteem pneumatisch of hydraulisch is 20 vormgegeven. Hierbij wordt in het hydraulisch of pneumatische veersysteem de betreffende van de gewichtsparameters bepaald aan de hand van of op basis van een in het veersysteem heersende druk. Voor voertuigen met vaste veersystemen zoals bladveren, zijn, voorzover de uitvinders bekend is, geen 25 weegmiddelen beschikbaar. Het ontbreken van dergelijke weegmiddelen voor voertuigen met vaste veersystemen is op zichzelf al een aanzienlijk nadeel. Het is namelijk wenselijk om ten minste enkele van de genoemde gewichtsparameters beschikbaar te hebben. In het bijzonder in verband met de wegbelas-30 ting, en de daaromtrent door overheden gehanteerde regels.
Het overschrijden van toegestane gewichtsparameters kan aanzienlijke boetes met zich meebrengen. Wellicht erger is, dat het overschrijden van toegestane belastingen een verergerde 1U2Ü7 42 2 slijtage van het voertuig met zich mee kan brengen, hetgeen kan leiden tot schade aan het voertuig, etc.
Zelfs voor voertuig met pneumatische of hydraulische veersystemen gelden deze nadelen nog, vanwege de inherente 5 onnauwkeurigheid bij het meten van druk in het medium, dat wordt gebruikt in het veersysteem. Zonder aanvullende maatregelen zal namelijk de druk in het veersysteem overal hetzelfde zijn. Dat betekent, dat de gewichtsverdeling per as bijv.' al niet, of niet afdoende nauwkeurig te registreren 'is aan de 10 hand van alleen de druk. Bovendien is de druk in het veersysteem afhankelijk van een aantal factoren, die niet direct gerelateerd zijn aan de betreffende gewichtsparameters, zoals de hoeveelheid medium in het systeem, die veelal gereguleerd wordt met een compressor, en dus kan variëren hetgeen in de 15 bepaling van de gewichtsparameter verdisconteerd moet worden.
Met de onderhavige uitvinding is beoogd de bovengenoemde nadelen van de bekende techniek te verhelpen, waartoe een voertuig volgens de onderhavige uitvinding zich onderscheidt, doordat de weegmiddelen een met het gestel en de 20 laadruimte samenhangende meetinrichting voor het meten van de hoogte van het gestel omvatten. Opgemerkt wordt, dat dergelijke weegmiddelen voor een voertuig op zich ook een object zijn binnen het kader van de beschermingsomvang voor de onderhavige uitvinding.
25 De onderhavige uitvinding resulteert derhalve uit de behoefte aan informatie over de gewichtparameters, voordat het voertuig het beoogde transport van een lading over de weg aanvangt, nadat het voertuig is geladen. Verder berust de uitvinding op het inzicht, dat dergelijke informatie kan 30 worden verkregen uit de hoogte van het gestel met de laadruimte voor de lading. Deze hoogte is een betrouwbare indicatie van de gewenste gewichtsparameters, en is lokaal vast te stellen langs de horizontale omtrek van het voertuig, 1020742 3 zodat bijv. ook de gewichtsverdeling van het gewicht van de lading over de as of assen en aslasten per as te registreren zijn. Bovendien is de uitvinding toepasbaar voor voertuigen, met zowel vaste als hydraulisch en pneumatische veersystemen, 5 waar een dergelijke mogelijkheid voor voertuigen met vaste veersystemen in het verleden zelfs geheel ontbrak.
Binnen het kader van de aldus geschetste uitvinding zijn diverse uitvoeringsvormen mogelijk, die zijn gedefinieerd in de afhankelijke conclusies. Zo is het mogëlijk, dat 10 een voertuig volgens de onderhavige uitvinding ten minste één meetinrichting omvat, die is aangebracht tussen het gestel en ten minste één as van het assenstelsel. Met een dergelijke configuratie is een nog hogere mate van betrouwbaarheid te bereiken met de meetinrichting, omdat hierbij dan bijv. de 15 bandenspanning, en andere variërende factoren, hierbij geen rol spelen. Dit wil echter geenszins zeggen, dat een meetinrichting is uitgesloten van de onderhavige uitvinding, die de hoogte bepaalt van het gestel ten opzichte van de ondergrond, waarover het voertuig dient te rijden. Bijvoorbeeld'kan ge-20 bruik worden gemaakt van optische registratiemiddelen om een dusdanige hoogte te registreren en daaruit de gewenste van de gewichtsparameters te destilleren.
In een andere uitvoeringsvorm kan het gunstig zijn, wanneer de meetinrichting een overbrenging omvat tussen het 25 gestel en de as voor aanpassing van een te registreren hoogte van het gestel aan een meetbereik van een meter in de meetinrichting. Een mogelijke uitvoeringsvorm van een dusdanige overbrenging kan een hefboomconstructie omvatten. Door aanpassing aan het meetbereik van de meter, hoeft de meter niet 30 gekozen te worden op basis van de hierdoor te registreren hoogte, en kunnen de hiermee samenhangende kosten worden verlaagd. Bovendien kan hiermee een gunstige aanpassing worden gerealiseerd voor de op een dusdanige meter inwerkende 1 y / y ί ί 9 4 krachten. Deze kunnen met de overbrenging aanzienlijk worden verlaagd, waardoor geen gebruik hoeft te worden gemaakt van zware en robuuste meters en kan worden volstaan met goedkope, doch gevoelige meters. Een bovengenoemde hefboomconstructie 5 kan eerste en tweede onderling scharnierend verbonden benen omvatten, waarvan een eerste met het assenstelsel is verbonden en de tweede met het gestel is verbonden. De overbrenging kan hierin zijn verwezenlijkt, in het bijzonder waar het krachtverlaging en aanpassing aan het meetbereik betreft, 10 doordat de meter vast is aangebracht aan de as of het gestel en met resp. het eerste of het tweede been is gekoppeld op afstand van de onderlinge verbinding tussen het eerste been en het tweede been. Het zal duidelijk zijn, dat hiermee de gewenste aanpassing aan het meetbereik en de beoogde kracht-15 verlaging of aanpassing zijn verwezenlijkt. Dit op voorwaarde, dat een geschikte dimensionering van de benen en de afstanden wordt gekozen.
In nog een andere uitvoeringsvorm kan de meetinrich-ting zijn ingericht om een met de hoogte samenhangend signaal 20 uit te sturen naar een besturing, die verder informatie beschikbaar heeft over hoogte-gewichtskarakteristieken, waarmee de besturing in staat is om een bij een hoogte behorende waarde van ten minste één betreffende van de gewichtsparame-ters te bepalen. De hoogte-gewichtskarakteristieken kunnen 25 zijn opgeslagen in een geheugen of op een informatiedrager, zoals een floppy, een CD-ROM, etc. De hoogte-gewichtskarakte-ristieken hangen daarbij nauw samen met het soort veersys-teem. In het geval, waarbij het veersysteem bijv. een bladve-ring omvat, kan de veerconstante daarbij een relevante factor 30 zijn. In ieder geval zullen de hoogte-gewichtskarakteristie-ken een eenduidige samenhang bevatten tussen de hoogte tussen de grond en het gestel of tussen de assen van het assenstelsel en het gestel, en het geladen gewicht. Aan de hand van 1 u k Ü 7 4 2 5 een dergelijke eenduidige relatie kan dus ook op eenduidige wijze de betreffende de gewichtsparameters worden geregistreerd. De nauwkeurigheid van het aldus verschafte systeem hangt samen met de nauwkeurigheid, waarmee de hoogte-ge-5 wichtskarakteristieken zijn vastgelegd. Het is mogelijk, deze proefondervindelijk te bepalen, maar het is ook mogelijk een adaptief systeem te verwezenlijken. Dit kan gunstig zijn in verband met veranderende veerconstanten of andere veranderende aspecten, die van invloed zijn op de bepaling van de ge-10 wenste van de gewichtsparameters.
In een uitvoeringsvorm, waarbij de meetinrichting een meter omvat, kan de meter worden geselecteerd uit de groep, die omvat: een potentiometer, een druksensor; een elektro-optische meter; etc. Er zijn nog vele alternatieve uitvoe- i 15 ringsvormen mogelijk, die alle zijn gelegen binnen het normale kunnen en voorstellingsvermogen van de gemiddelde vakman.
In een uitvoeringsvorm, waarbij het voertuig een compensatie omvat voor het op een op voorhand bepaalde rij-hoogte instellen van de hoogte van het gestel, waarbij het 20 veersysteem bijv. hydraulisch of pneumatisch is, en waarbij de compensatie tijdens het laden van het voertuig met de lading duidelijk buiten werking te stellen is, totdat de waarde van de betreffende van de gewichtsparameters is verkregen. Daarna wordt de compensatie bij voorkeur weer vrijge-25 geven om de gewenste rijhoogte in te stellen, nadat de benodigde en gewenste informatie aldus is verkregen. Dit is tegenstelling tot de gebruikelijke pneumatische en hydraulische veersystemen, die een momentane, directe compensatie uitvoeren. Aldus vergt een voertuig volgens de onderhavige uitvin-30 ding, wanneer dat uitgerust is met een hydraulisch of pneumatisch veersysteem, een aanpassing ten opzichte van dergelijke bekende voertuigen, hetgeen echter geen onoverkomelijke problemen met zich mee hoeft te brengen. Door het buiten werking 1 ^ " 6 stellen van de compensatie op een tijdelijke basis, kan de gewenste informatie worden verkregen, zonder hierbij afhankelijk te zijn van de druk in het veersysteem van het daarin toegepaste medium, zoals lucht of hydraulische vloeistof.
5 De uitvinding zal hieronder nader worden toegelicht aan de hand van een voorkeursuitvoeringsvorm, waartoe de onderhavige uitvinding echter niet is beperkt, zoals die in de bij gevoegde tekeningen is getoond, waarin: fig. 1 een gedeeltelijk opengewerkt zijaanzicht toont 10 van een voertuig volgens de onderhavige uitvinding; en fig. 2 een schematisch aanzicht toont van weegmidde-len met een meetinrichting volgens de onderhavige uitvinding, zoals die in een voertuig van fig. 1 kan worden toegepast .·
In fig. 1 is een vrachtwagen 1 getoond. De vrachtwa-15 gen 1 omvat een trekker 2 en een aanhanger 3. Zowel de trekker 2 als de aanhanger 3 zijn verrijdbaar over wielen 4, die zijn gemonteerd aan assen 5.
Hieronder zal in het bijzonder de aanhanger 3 worden beschreven in verband met de onderhavige uitvinding.' Opge-20 merkt wordt, dat dezelfde maatregelen volgens de onderhavige uitvinding als die, welke in samenhang met de aanhanger 3 worden getroffen, in de trekker 2 kunnen zijn voorzien.
De aanhanger 3 omvat een gestel 7, waarop een laadruimte 8 is aangebracht om daarin lading 9 te kunnen trans-25 porteren. Zoals in het weggebroken gedeelte van de weergave van fig. 1 is getoond, is tussen het gestel 7 en de as 5 een symbolisch als schroefveer 6 getoond veersysteem aangebracht. In werkelijkheid kan het veersysteem, in de plaats van de getoonde veer 6, bladveren of dergelijke systemen omvatten, 30 evenals pneumatische of hydraulische veersystemen. Hieronder zal aan de hand van fig. 2 een uitvoeringsvorm van weegmidde-len volgens de onderhavige uitvinding voor het voertuig 1 in fig. 1 worden beschreven. Wanneer gebruik wordt gemaakt van 1020742 7 een hydraulisch of pneumatisch veersysteem met een compensatie voor het handhaven van een gewenste rijhoogte, dient een dergelijke compensatie duidelijk buiten werking gesteld te worden in afwachting van een resultaat van de weegmiddelen.
5 De in fig. 2 getoonde weegmiddelen zijn in het algemeen aangeduid met referentienummer 10. De weegmiddelen 10 strekken zich uit tussen het gestel 7 en de as 5, bij wijze van spreken parallel aan de veer 6 van het veersysteem. In fig. 2 zijn de weegmiddelen 10 weergegeven in een uiteengenomen 10 aanzicht, maar de samenhang hiervan zal een vakman direct duidelijk zijn.
Aan het gestel 7 is een beugel 11 aangebracht op een geschikte wijze, zoals een lasverbinding, een schroefverbinding, etc. Aan de beugel 11 is een hefboomconstructie aan te 15 brengen, die een eerste been 13 en een tweede been 12 omvat. Het eerste been 13 is scharnierend met de as 5 verbonden, en het tweede been 12 is scharnierend met de beugel 11 verbonden. Het eerste been 13 en het tweede been 12 zijn onderling ook scharnierend verbonden. De hefboomconstructie vormt aldus 20 een overbrenging voor de hoogte tussen de as 5 en het gestel 7 naar een potentiometer 14 via een scharnierend met het tweede been 12 verbonden arm 15. De potentiometer 14 is via contact 16 met de arm 15 verbonden en de stand van het contact 16 is een indicatie van de hoogte van het gestel 7 ten 25 opzichte van de as 5 en daarmee voor de mate, waarin het veersysteem, dat schematisch met veer 6 is weergegeven in fig. 1, wordt ingedrukt. Derhalve is de stand van het contact 16 van de potentiometer 14 indicatief voor een aantal gewicht sparameters, die samenhangen met het gewicht van de 30 lading in de laadruimte. Per as kan aldus een indicatie worden verkregen aan de hand van de stand van het contact 16 van de potentiometer 14 voor de aslast per as 5, maar in combinatie met weegmiddelen 10 voor overige van de assen 5 kan een 1 υu 7 4 2 8 indicatie worden verkregen voor het totale gewicht van de lading 9, net zo goed als andere, met het gewicht van de lading 9 samenhangende parameters.
Opgemerkt wordt, dat de potentiometer 14 wordt be-5 schermd door middel van een kap 17, die net als de potentiometer 14 aan de beugel 11 wordt aangebracht.
Door de aldus getoonde vormgeving van de hefboomcon-structie, die een overbrenging vormt, met het eerste been 13 en het tweede been 12 en de scharnierende verbindingen onder-10 ling en met het gestel 7 en de as 5, en doordat de potentiometer 14 via beugel 11 is bevestigd aan het gestel 7, terwijl de arm 15 op korte afstand van het gestel 7 met het tweede been 12 is verbonden, wordt een aanzienlijke hoogteverande-ring van het gestel 7 ten opzichte van de as 5 omgezet in een t 15 relatief kleine kantelbeweging van het contact 16 van potentiometer 14. Aldus wordt een dergelijke aanzienlijke hoogte-verandering omgezet in een kantelbeweging van het contact 16 van de potentiometer 14 die ligt binnen het meetbereik van de potentiometer 14.
20 Van de potentiometer 14 worden aldus signalen verkre gen, die in verhouding staan tot een hoogteverandering van het gestel 7 ten opzichte van de as 5.
Opgemerkt wordt, dat in fig. 2 een zuiver mechanische meetconstructie als uitvoeringsvorm van de weegmiddelen vol-25 gens de onderhavige uitvinding is weergegeven. Aanvullend of als alternatief kunnen ook andere constructies worden gebruikt. Tussen de as 5 en het gestel 7 kan een druklichaam worden aangebracht en kan met een druksensor de opgebouwde druk in dat druklichaam worden geregistreerd als indicatie 30 van een hoogteverandering van het gestel 7 ten opzichte van de as 5. In nog een andere uitvoeringsvorm kan gebruik worden gemaakt van bijv. een elektro-optische meter, waarmee de afstand van kan worden bepaald tussen het gestel 7 en de as 9 5, zonder een mechanische of elastische koppeling daartussen. In het bijzonder met een elektro-optische meter kan ook als indicatie van het geladen gewicht van de lading 9 gebruik worden gemaakt van de afstand tot de grond, maar dat is min-5 der gunstig en potentieel minder nauwkeurig, omdat dan bijv. ook de spanning van de lucht in de banden 4 van belang is en meegenomen moet worden in de berekening van het gewicht,van de lading 9.
Het signaal van de potentiometer 14 wordt naar een 10 rekeneenheid 18 gestuurd, die deel uitmaakt van een besturing 19. De besturing 19 omvat verder een beeldscherm 20, dat bijv. in de cabine van de trekker 2 kan zijn geplaatst. Hetzelfde geldt voor een als toetsenbord 21 vormgegeven invoer-medium, dat kan worden gebruikt om diverse weergaven op het 15 beeldscherm 20 te laten verschijnen. Verder is een geheugen 22 verbonden met de rekeneenheid 18 of maakt daar deel van uit. Het geheugen 22 omvat informatie over hoogte-gewichtska-rakteristieken. De rekeneenheid 18 combineert het signaal van de potentiometer 14 met deze hoogte-gewichtskaraketeristieken 20 om daaruit actuele informatie te destilleren over het daadwerkelijke gewicht van de lading 9 in de laadruimte 8. Deze informatie in het geheugen 22 is in essentie gebaseerd op de veerkarakteristieken van het veersysteem, dat in fig. 1 schematisch is weergegeven als schroefveer 6. Aldus kunnen in de 25 cabine van de trekker 2 gegevens worden afgebeeld op het beeldscherm 20 m.b.t. de aslast per as 5, het totale geladen gewicht van de lading 9, etc.
Bij voorkeur is de besturing 19 een adaptief systeem, waardoor rekening kan worden gehouden met variërende omstan-30 digheden. Zo is het mogelijk, dat diverse factoren een invloed hebben op de veerkarakteristieken van het veersysteem, zoals temperatuur, vochtigheid, etc., die met sensoren kunnen worden geregistreerd en in rekening kunnen worden gebracht, 102074? 10 wanneer de rekeneenheid 18 één van de betreffende gewichtspa-rameters bepaalt. Ook kan dan rekening worden gehouden met variërende veerkarakteristieken van het veersysteem in de tijd, bijv. als gevolg van slijtage, etc.
5 In het voorgaande is een specifieke uitvoeringsvorm van de onderhavige uitvinding beschreven in samenhang met de figuren. Opgemerkt wordt, dat, na kennisneming van het voorgaande, zich diverse alternatieve en aanvullende uitvoeringsvormen zullen opdringen aan de vakman. Voorbeelden hiervan 10 zijn al deels vermeld in de voorgaande beschrijving van de specifieke uitvoeringsvorm. Opgemerkt wordt echter, dat het verder mogelijk is, om de uitvinding ook toe te passen in vrachtwagens, die één geheel vormen en niet zijn onderverdeeld in een trekker en een aanhangwagen. Ook is het mogelijk 15 om gebruik te maken van een spanningsmeter in een bladvering, om de spanning in bladveren te registreren en aan de hand van de geregistreerde spanning in de bladveer een indicatie te krijgen van een gewenste van de betreffende gewichtsparame-ters. Zo blijkt, dat er een grote verscheidenheid aan moge-20 lijkheden is voor uitvoeringsvormen, die alle zijn gelegen binnen het bereik van de beschermingsomvang voor de onderhavige uitvinding, zoals dat is gedefinieerd in de bij gevoegde conclusies.
: 1 ; / i ? 4 y

Claims (9)

1. Voertuig, zoals een vrachtwagen, een vuilniswagen of een aanhangwagen, dat rijdbaar of verrijdbaar is om een lading te transporteren, omvattende: - een gestel met daarop een laadruimte voor de lading; - een assenstelsel met ten minste één as en wielen aan de 10 uiteinden van de as onder het gestel voor over de wielen rollende verplaatsing van het voertuig; - een veersysteem tussen het gestel en het assenstelsel; en - weegmiddelen, waarmee informatie te verkrijgen is over ten minste één gewichtsparameters, zoals het gewicht van althans * 15 de lading in de laadruimte, waarbij de weegmiddelen een met het gestel en de laadruimte samenhangende meetinrichting voor het meten van de hoogte van het gestel omvatten.
2. Voertuig volgens conclusie 1, waarbij ten minste 20 één meetinrichting is aangebracht tussen het gestel en ten minste één as van het assenstelsel.
3. Voertuig volgens conclusie 1 of 2, waarbij de meetinrichting een overbrenging omvat tussen het gestel en de as voor aanpassing van een te registreren hoogte van het 25 gestel aan een meetbereik van een meter in de meetinrichting.
4. Voertuig volgens conclusie 3, waarbij de overbrenging een hefboomconstructie omvat.
5. Voertuig volgens conclusie 4, waarbij de hefboomconstructie omvat: een eerste, scharnierend met de as verbon- 30 den been; en een tweede, scharnierend met het gestel verbonden been, waarbij het eerste en het tweede been onderling scharnierend zijn verbonden. i020742 “ · 1 a 6-. Voertuig volgens conclusie 4 en 5, waarbij de meter vast is aangebracht aan de as of het gestel, en met resp. het eerste of het tweede been is gekoppeld op afstand van de onderlinge verbinding tussen het eerste been en het 5 tweede been.
7. Voertuig volgens ten minste één van de voorgaande conclusies, waarbij de meetinrichting is ingericht om e.en met de hoogte samenhangend signaal uit te sturen naar een besturing, welk verder informatie beschikbaar heeft over 'hoogte- 10 gewichtskarakteristieken, waarmee de besturing in staat is om een bij een hoogte behorende waarde van ten minste één betreffende van de gewichtsparameters te bepalen.
8. Voertuig volgens één van de conclusies 3 tot en· met 7, waarbij de meter er één is uit de groep, die omvat: 15 een potentiometer; een druksensor; een electro-optische meter, etc.
9. Voertuig volgens ten minste één van de voorgaande conclusies, dat verder een compensatie omvat voor het op een op voorhand bepaalde rijhoogte instellen van de hoogte van 20 het gestel, waarbij het veersysteem bijv. hydraulisch of pneumatisch is en waarbij de compensatie tijdens het lading van het voertuig met de lading tijdelijk buiten werking te stellen is, totdat de waarde van de betreffende van de gewichtsparameters is verkregen.
10. Weegmiddelen voor een voertuig, omvattende een meetinrichting volgens ten minste één van de voorgaande conclusies . I U c J ,
NL1020742A 2002-06-03 2002-06-03 Voertuig met weegmiddelen. NL1020742C2 (nl)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL1020742A NL1020742C2 (nl) 2002-06-03 2002-06-03 Voertuig met weegmiddelen.

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL1020742 2002-06-03
NL1020742A NL1020742C2 (nl) 2002-06-03 2002-06-03 Voertuig met weegmiddelen.

Publications (1)

Publication Number Publication Date
NL1020742C2 true NL1020742C2 (nl) 2003-12-08

Family

ID=30439505

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NL1020742A NL1020742C2 (nl) 2002-06-03 2002-06-03 Voertuig met weegmiddelen.

Country Status (1)

Country Link
NL (1) NL1020742C2 (nl)

Citations (8)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3508623A (en) * 1969-04-23 1970-04-28 Earl C Nolan Ultrasonic type net weight load indicator for vehicles
US3955636A (en) * 1973-06-01 1976-05-11 Malcolm Anthony Askew Weighing apparatus for truck and vehicle loads
GB2178546A (en) * 1985-06-20 1987-02-11 Softlife Limited Vehicle load-measuring system
US4756374A (en) * 1987-03-31 1988-07-12 Bailey John D Vehicle load sensing device
WO1991002953A1 (en) * 1989-08-24 1991-03-07 Stichting Centra Voor Micro-Elektronica System for determining the load of a vehicle or the like
GB2249184A (en) * 1990-04-05 1992-04-29 Rene Pennington Axle weight indicator
GB2313203A (en) * 1996-05-14 1997-11-19 Ronald Keith Brind Measurement of vehicle loading
US20010009206A1 (en) * 1997-07-21 2001-07-26 Lines Anthony Jack Vehicle load detection apparatus

Patent Citations (8)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3508623A (en) * 1969-04-23 1970-04-28 Earl C Nolan Ultrasonic type net weight load indicator for vehicles
US3955636A (en) * 1973-06-01 1976-05-11 Malcolm Anthony Askew Weighing apparatus for truck and vehicle loads
GB2178546A (en) * 1985-06-20 1987-02-11 Softlife Limited Vehicle load-measuring system
US4756374A (en) * 1987-03-31 1988-07-12 Bailey John D Vehicle load sensing device
WO1991002953A1 (en) * 1989-08-24 1991-03-07 Stichting Centra Voor Micro-Elektronica System for determining the load of a vehicle or the like
GB2249184A (en) * 1990-04-05 1992-04-29 Rene Pennington Axle weight indicator
GB2313203A (en) * 1996-05-14 1997-11-19 Ronald Keith Brind Measurement of vehicle loading
US20010009206A1 (en) * 1997-07-21 2001-07-26 Lines Anthony Jack Vehicle load detection apparatus

Similar Documents

Publication Publication Date Title
EP0942839B1 (en) System and method for the detection of vehicle rollover conditions
US20090069951A1 (en) Method and a system for determining the load transferred from a semi-trailer to a first axle of a towing vehicle
AU623635B2 (en) Vehicle mounted load indicator system
US8188385B2 (en) Determination of the mass of a vehicle
CA1044713A (en) Method of indicating a load placed on a load-carrying vehicle platform and corresponding apparatus
US20110093239A1 (en) Vehicle weight sensing methods and systems
EP0684150A1 (en) System for determining the stability of a vehicle
WO2003044471A2 (en) Load calculating system for a goods vehicle
NL1020742C2 (nl) Voertuig met weegmiddelen.
JPH08210905A (ja) 貨物自動車の積載重量測定装置
EP0898696A1 (en) Load measuring device for a vehicle
WO2007082931A1 (en) Load measurement system
TR201808854A2 (tr) Şasi̇ kali̇brasyonlu araç veya römork
NL8700885A (nl) Werkwijze en inrichting voor het bewerkstelligen van een regeling van de remdruk en de luchtvering, alsmede voor het bewerkstelligen van een overbelastingsbeveiliging in een bedrijfsvoertuig.
US20220136889A1 (en) Real-Time Commercial Vehicle Weight Measurement and Use
EP2075145A1 (en) Method and system for detecting the load of a vehicle equipped with non-pneumatic suspensions
JPH1054751A (ja) 貨物自動車の積載量を計量するシステム
KR100455038B1 (ko) 차량의 축중 측정 방법 및 장치
NL2009633C2 (nl) Weegsysteem voor het bepalen van het gewicht van een lading van een transportvoertuig, en een transportvoertuig uitgerust met een dergelijk weegsysteem.
NL8902146A (nl) Stelsel voor het bepalen van de belasting van een voertuig of dergelijke.
RU2311620C2 (ru) Устройство контроля массы груза, перевозимого самосвалом, и подвески карьерного самосвала
IT202000008911A1 (it) Sistema di pesatura di un veicolo e relativo metodo
NL1032951C2 (nl) Systeem voor het bepalen van het gewicht van een lading van een voertuig en transport-voertuig uitgerust met een dergelijk systeem.
JPH0545154A (ja) ダンプトラツクのタイヤ半径計測システム
JP3606849B2 (ja) 大型運搬車両

Legal Events

Date Code Title Description
PD2B A search report has been drawn up
V1 Lapsed because of non-payment of the annual fee

Effective date: 20110101