NL1017301C2 - Werkwijze en systeem voor efficiÙnte verspreiding van informatie. - Google Patents

Werkwijze en systeem voor efficiÙnte verspreiding van informatie. Download PDF

Info

Publication number
NL1017301C2
NL1017301C2 NL1017301A NL1017301A NL1017301C2 NL 1017301 C2 NL1017301 C2 NL 1017301C2 NL 1017301 A NL1017301 A NL 1017301A NL 1017301 A NL1017301 A NL 1017301A NL 1017301 C2 NL1017301 C2 NL 1017301C2
Authority
NL
Netherlands
Prior art keywords
information
server
user
information block
information server
Prior art date
Application number
NL1017301A
Other languages
English (en)
Inventor
Jan Gerard Snip
Cornelis Casparus Bijsterveld
Ate Sander Van Steenbergen
Koen Jozef Smeets
Original Assignee
Koninkl Kpn Nv
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Priority claimed from NL1017087A external-priority patent/NL1017087C2/nl
Application filed by Koninkl Kpn Nv filed Critical Koninkl Kpn Nv
Priority to NL1017301A priority Critical patent/NL1017301C2/nl
Priority to PCT/EP2002/000276 priority patent/WO2002056512A1/en
Priority to JP2002557050A priority patent/JP2004530963A/ja
Priority to EP02703546A priority patent/EP1354434A1/en
Priority to US10/451,283 priority patent/US20040064524A1/en
Application granted granted Critical
Publication of NL1017301C2 publication Critical patent/NL1017301C2/nl

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04HBROADCAST COMMUNICATION
    • H04H20/00Arrangements for broadcast or for distribution combined with broadcast
    • H04H20/86Arrangements characterised by the broadcast information itself
    • H04H20/93Arrangements characterised by the broadcast information itself which locates resources of other pieces of information, e.g. URL [Uniform Resource Locator]

Description

Werkwijze en systeem voor efficiënte verspreiding van informatie ACHTERGROND
De uitvinding heeft betrekking op een werkwijze voor de verspreiding 5 van informatie, waarin door een distributiesysteem informatie wordt gezonden naar een veelvoud van gebruikers. Tevens betreft de uitvinding een systeem dat middelen omvat voor het uitvoeren van de werkwijze volgens de uitvinding. Een dergelijke werkwijze resp. systeem is van algemene bekendheid als bijvoorbeeld radio- of 10 televisie-omroep. Auditieve resp. visuele informatie wordt in de vorm van berichten, nieuws, muziek, reclame etc. uitgezonden door een omroepsysteem dat studio's omvat waarin programma’s worden vervaardigd en zendinstallaties via welke een en ander wordt uitgezonden. Aan ontvangstzijde wordt de uitgezonden informatie door middel van 15 "omroepterminals" -radio- resp. TV-ontvangers- door "gebruikers" ontvangen.
Thans is het zo dat als een gebruiker, luisterend of kijkend naar zijn radio- resp. TV-ontvanger, op zeker moment informatie hoort of ziet waarover hij graag meer zou willen weten, dit doorgaans op omslachtige 20 wijze verwezenlijkt kan worden. Zelfs al wordt -bijvoorbeeld in een reclameblok- een telefoonnummer of internetadres (www- of email-adres) opgegeven, dan nog is het aanvragen van nadere informatie gebrekkig en omslachtig: men moet namelijk een telefoonnummer of adres opschrijven en dat naderhand -via een telefoontoestel of PC- benaderen. Ook doet 25 zich soms de behoefte gevoelen om bepaalde informatie, bijvoorbeeld TV-beelden van een sportevenement naderhand nogmaals te kunnen bekijken resp. beluisteren.
Behalve op een radio- of televisie-omroepsysteem, is de uitvinding ook toepasbaar op andere distributiesystemen, bijvoorbeeld een klassiek 30 distributiesysteem waarbij informatie via gedrukte media als kranten, reclamefolders etc. worden verspreid, of andere, thans nog niet te voorziene informatiedistributiesystemen, bijvoorbeeld via internet, satelliet, etc. Ook informatieverspreiding via affiches, reclameborden, lichtkranten etc. valt onder de scope van de vinding.
35 In het navolgende wordt in het bijzonder ingegaan op de uitvinding zoals die bruikbaar is bij informatiedistributie via radio en televisie. Echter wordt ook ingegaan op de mogelijkheden bij 1017301 -2- informatiedistributie via andere media.
DE UITVINDING Doel 5 De uitvinding stelt een werkwijze resp. systeem voor waarin een gebruiker bij het lezen, beluisteren of bekijken van via het distributiesysteem gedistribueerde informatie (hierna: "primair informatieblok") zonder menselijke tussenkomst verdere informatie (hierna: "secundair informatieblok") kan bestellen. De onderhavige 10 werkwijze is zowel in het belang van de afnemers van informatie -klanten, kijkers, luisteraars- als in het belang van de informatieaanbieders, i.c. reclamebureaus, dienst- en productaanbieders, radio-en TV-exploitanten etc. De werkwijze en het systeem zijn toepasbaar voor verschillende media: radio, televisie, internet, drukwerk, 15 "billboards".
Informatieserver
In het kort komt de uitvinding erop neer dat een luisteraar, kijker of lezer -de "gebruiker"- nadat deze een interessant nieuws-item -het "primaire informatieblok"- hoort, ziet of leest, via zijn (mobiele) 20 telefoontoestel verbinding maakt met een informatieserver en daaraan zonder menselijke tussenkomst een selectiecode doorgeeft die betrekking heeft op het betreffende nieuws-item, aan de hand waarvan de informatieserver met de selectiecode overeenkomende (nadere) informatie -het "secundaire informatieblok"- aan de gebruiker 25 toezendt. Voor het "labelen" van de informatieblokken met een selectiecode zijn verschillende opties. De informatieserver moet voorts een adres (incl. aanduiding van het transmissiemediurn) hebben waarheen (en hoe) de secundaire informatie moet worden verzonden; ook daarvoor zijn verschillende opties.
30 De onderhavige uitvinding behelst dus een werkwijze resp. systeem voor de verspreiding van informatie, waarin door een distributiesysteem informatie wordt gedistribueerd naar een veelvoud van gebruikers, waarin de volgende de stappen worden uitgevoerd: a. een gebruiker -die een interessant primair informatieblok hoort, 35 ziet of leest- selecteert dat primaire informatieblok door via een telecommunicatieterminal een oproep naar een informatieserver te doen; b. de informatieserver registreert een selectiecode, gerelateerd aan 1017301 -3- het primaire informatieblok; c. de informatieserver selecteert aan de hand van de selectiecode een secundair informatieblok en zendt dat naar de gebruiker.
Selectiecode 5 De selectiecode kan handmatig en in sommige gevallen automatisch aan de informatieserver wordt overgedragen. Bij handmatige overdracht van de selectiecode moet de gebruiker de code weten waarmee het primaire informatieblok wordt gelabeld. Die code kan bijvoorbeeld bij het betreffende informatieblok vermeld worden ("Meer info: stuur een SMS-10 je naar "Snapshot" (0900SNAPSHOT) met als selectiecode 1234"). Vooral als het "Snapshot"-nummer ("Snapshot" zou de naam van de voorgestelde dienst kunnen zijn) algemeen bij. het publiek bekend is -en het telefoonnummer van "Snapshot" in de meest mobiele telefoontoestellen ingeprogrammeerd- kan worden volstaan met: "Meer info: Snapshot 1234". 15 De gebruiker hoeft alleen maar die selectiecode over te nemen en via SMS naar de "Snapshot"-server (de informatieserver) te zenden. Overigens kan een "Snapshot"-code ook uit letters bestaan.
Radio en TV
20 Hierna wordt eerst ingegaan op bijzondere aspecten van de uitvinding die toepasbaar zijn bij informatiedistributie via een omroepsysteem.
Bij radio en televisie is het in principe mogelijk dat een koppeling -direct of via infrarood, DECT of "Bluetooth"- wordt aangebracht tussen de radio- of TV-ontvanger en het telefoontoestel, waardoor de 25 gevraagde selectiecode "onder water" aan de telecommunicatieterminal en verder aan de informatieserver wordt doorgegeven. Als het telefoontoestel en radio- of TV-ontvanger gecombineerd zijn tot één apparaat is directe doorgifte van de selectiecode van de radio/tv-ontvanger-deel naar het telefonie-deel wel heel eenvoudig.
30 Tijdcode
Indien er evenwel geen koppeling tussen radio- of TV-ontvanger en telefoontoestel is, is het een goede mogelijkheid dat de informatieserver als selectiecode een tijdcode registreert die verwant is aan het tijdstip waarop het primaire informatieblok werd 35 uitgezonden. De informatieserver moet dan middelen omvatten om - eventueel tezamen met het omroepsysteem- aan de hand van de tijdcode enerzijds en de in het omroepsysteem resp. in de informatieserver 1017301 -4- bekende tijden waarop verschillende programma-onderdelen werden uitgezonden anderzijds, te bepalen over welk programma-onderdeel nadere, secundaire informatie gevraagd wordt. Een optie is dat de gebruiker de tijdcode (i.c. het uitzend-tijdstip) aan de 5 informatieserver doorgeeft. Het voordeel is dat de gebruiker dat op een later tijdstip kan doen. Een nadeel is dat de gebruiker dat uitzendtijdstip moet onthouden of noteren en dat die tijd handmatig moet worden ingevoerd, hetgeen -zeker bij gebruikmaking van een telefoontoestel- niet zo snel gaat. Een andere optie is dat de 10 tijdcode wordt bepaald in afhankelijkheid van het tijdstip van de naar de informatieserver gedane oproep, hetzij het tijdstip waarop de telecommunicatieterminal de oproep naar de informatieserver doet (zend-tijdstip, te registreren door het telefoontoestel), hetzij het tijdstip waarop de informatieserver de oproep van de telecommunicatie-15 terminal ontvangt (ontvang-tijdstip, te registreren door de informatieserver). in het laatste geval is het op zich voldoende dat de gebruiker slechts een oproep naar de informatieserver doet (zonder verdere codes) daar immers het door de informatieserver geregistreerde tijdstip een indicatie is voor het geselecteerde primaire 20 informatieblok.
Tijdvenster
Daar bij gebruikmaking van een tijdcode die afgeleid is van het moment waarop de oproep naar de informatieserver wordt gedaan, die tijdcode altijd later zal zijn dat het moment waarop het primaire 25 informatieblok wordt uitgezonden, zal de informatieserver bij de selectie van het gevraagde secundaire informatieblok een tijdvenster moeten hanteren dat in voldoende mate waarborgt dat de informatie waarin de gebruiker geïnteresseerd is, daarbinnen valt, bijvoorbeeld een tijdvenster van vijf minuten. De gebruiker dient dan zelf uit de 30 ontvangen informatie (over een programmatijd van i.c. vijf minuten) de door hem bedoelde informatie selecteren.
Distributiemodules
Het distributiesysteem, i.c. omroepsysteem omvat normaliter verschillende "distributiemodules" -zendkanalen en -stations 35 (bijvoorbeeld 101 MHz) resp. omroepproviders (bijvoorbeeld RTL4) etc.-via welke de informatie wordt verspreid. Als dan ook de gebruiker via een bepaalde distributiemodule, een interessant primaire 1017301 -5- informatieblok hoort of ziet en dat primaire informatieblok selecteert door via de telecommunicatieterminal en het telecommunicatienetwerk een oproep naar de informatieserver te doen, dient de selectiecode te worden aangevuld met een distributiemodule-code die correspondeert met 5 de distributiemodule via welke het primaire informatieblok werd ontvangen.
Een alternatief voor het gebruik van een distributiemodule-code is het gebruik van verschillende telefoonnummers (algemeen: netwerkadressen) waarmee de informatieserver kan worden opgeroepen waarbij de 10 verschillende netwerkadressen corresponderen met de verschillende distributiemodules. De gebruiker die, via zijn ontvangterminal, via een bepaald distributiemodule een interessant primaire informatieblok hoort of ziet, selecteert dat primaire informatieblok dan door met zijn telecommunicatieterminal een oproep naar het netwerkadres van de 15 informatieserver te doen dat correspondeert met de distributiemodule via welk hij het interessante primaire informatieblok hoorde of zag.
Gebrui kersadres
De gevraagde secundaire informatie moet door de informatieserver 20 verzonden worden via een bepaald medium naar een bepaald adres. Indien nodig of gewenst geeft de gebruiker in een initiële aanmeldstap een adres aan de informatieserver op waarheen het secundaire informatieblok moet worden gezonden. Dat biedt de mogelijkheid dat het adres waarheen het secundaire informatieblok moet worden gezonden kan 25 worden afgeleid van een identificatiecode van de telecommunicatieterminal -bijvoorbeeld een "Calling Line Identifier" (CLI)- die door de gebruiker wordt gebruikt voor het oproepen van de informatieserver. Desgewenst kan de informatieserver het adres van de gebruiker herleiden uit een speciale server die een register omvat met 30 dergelijke CLIs en gebruikersadressen; een dergelijk systeem wordt voorgesteld in een eerdere octrooiaanvrage ten name van KPN.
Overigens is het ook mogelijk -zonder noodzaak van een initiële aanmelding- om de informatie naar de oproepende terminal te zenden, namelijke via het telecommunicatienetwerk naar de CLI van die 35 oproepende terminal. Met name bij meer geavanceerde (WAP, I-Mode, handhelds) terminals is dan een goede mogelijkheid.
1017301 -6-
Informatieblokken
De secundaire informatieblokken kunnen -gerelateerd aan de selectie-of tijdcodes of aan de primaire informatieblokken- opgeslagen en bijgehouden worden in een register binnen het distributiesysteem, i .c.
5 het omroepsysteem, of een register in de informatieserver. Dit register kan ook bijvoorbeeld in de vorm van een gedistribueerde database over het distributiesysteem en de informatieserver verdeeld zijn, waarbij het distributiesysteem en de informatieserver via bijvoorbeeld een IP datanetwerk met elkaar samenwerken.
10 De secundaire informatieblokken kunnen het primaire informatieblok of een deel daarvan bevatten. In het bijzonder is dat het geval wanneer een herhaling van een deel van het uitgezonden programma (primaire blok) gevraagd wordt, bijvoorbeeld de herhaling (secundaire blok) van een belangwekkend doelpunt in een voetbalwedstrijd. De secundaire 15 informatieblokken kunnen ook informatie omvatten die additioneel is bij de informatie van de betreffende primaire informatieblokken, bijvoorbeeld bestelinformatie van een CD die deels via de radio te beluisteren was. De secundaire informatieblokken kunnen voorts verwijzingen naar één of meer verdere informatieblokken omvatten, 20 bijvoorbeeld door middel van het in het secundaire informatieblok opnemen van hyperlinks.
IMPLEMENTATIE
Hieronder zal de uitvinding aan de hand een tweetal geïllustreerde 25 implementatievoorbeelden nader worden besproken.
Figuur 1 toont een implementatievoorbeeld voor radio en televisie. Figuur 1 toont een omroepsysteem 1 -inclusief een omroepserver 2- voor het distribueren (uitzenden) van informatie naar een veelvoud van omroepterminals, zoals radio-ontvangers 3 en televisie-ontvanger 4.
30 Figuur 1 toont voorts een (mobiel) telecommunicatienetwerk 5 (met basisstations 6) via welk telecommunicatieterminals 7 met elkaar kunnen coumminceren. Figuur 1 toont voorts een (IP) netwerk 9 (internet) via welk terminals 10 -via een toegangsserver ("Internet Service Provider”) 11- met elkaar en met op het netwerk 9 aangesloten 35 servers informatie kunnen uitwisselen, zoals met een op het netwerk 9 aangesloten informatieserver 12, die via het netwerk 9 samenwerkt met de omroepserver 2. De informatieserver 12 is via het 1017301 -7- telecommunicatienetwerk 5 toegankelijk voor de telecommunicatie-terminals 7.
Werking 5 Een gebruiker die middels zijn omroepterminal 3 of 4 informatie ("primair informatieblok") hoort resp. ziet die hij (M/V) graag nogmaals zou horen/zien of waar hij graag nadere informatie ("secundair informatieblok") zou ontvangen, selecteert dat primaire informatieblok door via zijn telecommunicatieterminal 7 en het 10 telecommunicatienetwerk 5 een oproep naar de informatieserver 12 te doen. De informatieserver 12 omvat middelen voor het met het ontvangen van die oproep registreren van een selectiecode gerelateerd aan dat primaire informatieblok, alsmede van een adres van de oproepende gebruiker. Voorts omvat de informatieserver 12 middelen voor het aan 15 de hand van de ontvangen selectiecode selecteren van een secundair informatieblok en het zenden van dat geselecteerde secundaire informatieblok naar de gebruiker.
De selectiecode kan handmatig door de gebruiker aan de informatieserver 12 (de "Snapshot server") worden overgedragen; de gebruiker 20 moet dan echter een code weten waarmee hij het programma kan specificeren, bijvoorbeeld een code die in het radio- of TV-programma wordt vermeld ("Meer weten: Stuur via SMS code 12345 naar "Snapshot"). Een andere optie is dat er een koppeling -via IR, DECT of "Bluetooth"-wordt aangebracht tussen de omroepterminal 3 resp. 4 en de 25 telecommunicatieterminal 7 waardoor de gevraagde selectiecode "onder water" aan de telecommunicatieterminal en verder aan de informatieserver wordt doorgegeven. Te verwachten is dat er terminals op de markt zullen komen die als omroepontvanger (3,4,) en als telecommunicatie- (7) en informatie/data-terminal (10) zullen kunnen 30 werken; in dat geval is koppeling tussen het omroepontvangdeel van een dergelijke gecombineerde terminal en het telecommunicatiedeel uiteraard geen enkel probleem en kan de selectiecode uit de instelling (ontvangkanaal, afgestemde zender etc.) van het omroepontvangdeel (3,4) direct aan het telecommunicatiedeel (7) en aan de 35 informatieserver 12 worden doorgegeven. Bovendien kan de van de informatieserver 12 de gevraagde secundaire informatie naar die zelfde gecombineerde terminal, namelijk naar het informatie/data-deel (10) 1017301 -8- worden teruggezonden.
Indien en zolang er echter geen koppeling tussen radio- of TV-ontvanger en het telefoontoestel is. is het een optie dat de informatieserver 12 als selectiecode een tijdcode registreert die 5 verwant is aan het tijdstip dat het primaire informatieblok werd uitgezonden. In dat geval omvat de informatieserver 12 middelen om -in samenwerking met de omroepserver 2- aan de hand van de ontvangen tijdcode enerzijds en de in het omroepsysteem resp. in de informatieserver bekende tijden waarop verschillende programma-10 onderdelen werden uitgezonden te bepalen over welk programma-onderdeel nadere, secundaire informatie gevraagd wordt. Een optie is dat de gebruiker de tijdcode (i.c. het uitzend-tijdstip) aan de informatieserver overdraagt. Het voordeel is dat de gebruiker dat op een later tijdstip kan doen. Een nadeel is echter dat de gebruiker dat 15 uitzendtijdstip moet onthouden of noteren en dat die tijd handmatig moet worden ingevoerd, hetgeen -zeker bij gebruikmaking van een telefoontoestel- niet zo snel gaat. Een andere optie is dat de tijdcode wordt bepaald in afhankelijkheid van het tijdstip van de naar de informatieserver gedane oproep, hetzij het tijdstip waarop de 20 telecommunicatieterminal de oproep naar de informatieserver doet (zend-tijdstip, te registreren door het telefoontoestel), hetzij het tijdstip waarop de informatieserver de oproep van de telecommunicatie-terminal ontvangt (ontvang-tijdstip, te registreren door de informatieserver). In het laatste geval is het op zich voldoende dat 25 de gebruiker slechts een oproep naar de informatieserver doet (zonder verdere codes) daar immers het door de informatieserver geregistreerde tijdstip een indicatie is voor het geselecteerde primaire informatieblok. Daar bij gebruikmaking van een tijdcode die afgeleid is van het moment waarop de oproep naar de informatieserver wordt 30 gedaan, die tijdcode altijd later zal zijn dat het moment waarop het primaire informatieblok wordt uitgezonden, zal de informatieserver bij de selectie van het gevraagde secundaire informatieblok een tijd-"window" moeten hanteren die in voldoende mate waarborgt dat de gevraagde secundaire informatie daarbinnen valt, bijvoorbeeld een 35 tijdvenster van vijf minuten. De gebruiker dient dan zelf uit de ontvangen informatie (over een programmatijd van i.c. vijf minuten) de door hem bedoelde informatie selecteren.
1017301 -9-
Het omroepsysteem 1 verspreidt de uit te zenden informatie via verschillende omroepmodules, waarmee bedoeld wordt verschillende kanalen en verschillende omroeporganisaties. Bijvoorbeeld wordt een eerste kanaal achtereenvolgens door omroeporganisaties A, B en C 5 gebruikt, een tweede kanaal door organisaties B,D en E etc. Teneinde bij de goede informatieleverancier uit te komen, doet de gebruiker een oproep naar de informatieserver 12 onder vermelding van een distributiemodule-code die correspondeert met de omroepmodule via welke het primaire informatieblok, waarin de gebruiker geïnteresseerd 10 was, werd ontvangen. De informatieserver 12 omvat middelen voor het met de ontvangen oproep registreren van -behalve de selectie- of tijdcode- de distributiemodule-code en het aan de hand daarvan selecteren van het secundaire informatieblok. In deze optie wordt de informatieserver 12 steeds via eenzelfde netwerkadres (telefoonnummer) 15 benaderd. De informatieleverancier wordt aangeduid door de distributiemodule-code. Een andere optie is om geen distributiemodule-code te gebruiken maar een verwijzing naar de betreffende informatieleverancier te verkrijgen door middel van het aankiezen van de informatieserver 12 via verschillende netwerkadressen, die elk 20 representatief zijn voor een informatieleverancier (omroepmodules). De informatieserver 12 omvat middelen voor het aan de hand van het door de gebruiker gekozen netwerkadres selecteren van het secundaire informatieblok.
De informatieserver 12 omvat middelen voor het in een (initiële) 25 aanmeldstap registreren van een door de gebruiker opgegeven adres waarheen het secundaire informatieblok moet worden gezonden. De informatieserver 12 omvat daartoe middelen voor het uit een identificatiecode -bijvoorbeeld de CLI- van de telecommunicatie-terminal afleiden van het adres waarheen het secundaire informatieblok 30 gezonden moet worden.
Overigens is het ook mogelijk om de gevraagde secundaire informatie(blokken) niet naar een (afzonderlijke) informatie/data-terminal 10 de informatie terug te sturen naar de telecommunicatie-terminal 7, bijvoorbeeld in de vorm van een SMS ("Short Message 35 System") bericht. Als de terminal 7 geschikt is voor ontvangst en weergave van meer geavanceerde (en breedbandige) informatie -de terminal 7 is dan in feite een gecombineerde 1017301 -10- telecommunicatie/informatie-terminal (7/10)- bijvoorbeeld door toepassing van WAP, I-Mode etc. kan de informatieserver 12 alle (of de meeste) soorten secundaire informatie naar de terminal 7 terugsturen. Daarbij kan eenvoudig gebruik worden gemaakt van de "reply"-functie 5 van SMS, waarbij de informatie wordt teruggezonden naar het bronadres (de CLI) van de terminal 7 die de oproep naar de informatieserver 12 deed. Bij gebruikmaking van de "reply"-functie is het uiteraard niet nodig om de gebruiker in een initiële aanmeldstap zijn ("reply"-) adres te laten opgeven, immers de informatieserver 12 kan zelf het 10 adres vinden waarheen de informatie moet worden gezonden. In dat geval wordt de secundaire informatie niet via het netwerk 9 naar de gebruiker gezonden (namelijk naar zijn terminal 10), maar via het netwerk 5. Informatie die vanuit het internet 9 moet komen -van server 2 of andere op het internet aangesloten servers- wordt dan naar de 15 informatieserver 12 geleid en die stuurt de informatie vervolgens via het netwerk 5 naar de terminal 7 die middels de oproep naar de informatieserver 12 om nadere, secundaire informatie verzocht.
Teneinde de informatieserver 12 in staat te stellen om de gevraagde secundaire informatieblokken bij de door de selectiecode etc.
20 aangeduide primaire informatieblokken te vinden, kan de informatieserver 12 of het omroepsysteem -in het bijzonder de omroepserver 2- of beide tezamen een register omvatten van secundaire informatieblokken gerelateerd aan de verschillende primaire informatieblokken. De secundaire informatieblokken in het register 25 kunnen de betreffende primaire informatieblokken -of een deel daarvan-omvatten; in het bijzonder is dat het geval als -als onderdeel van de selectiecode- om een herhaling van het primaire informatieblok wordt gevraagd. De secundaire informatieblokken kunnen voorts informatie omvatten die additioneel is bij de informatie van de betreffende 30 primaire informatieblokken. De secundaire informatieblokken kunnen verwijzingen naar één of meer verdere informatieblokken omvatten. Er kan daarbij gebruik worden gemaakt van één of meer (IP gebaseerde) hyperli nks.
Naar aanleiding van de figuur wordt nog opgemerkt dat de secundaire 35 informatie naar de gebruiker kan worden gezonden per post naar zijn postadres (opgegeven in de initiële aanmeldstap), per e-mail naar zijn terminal 10 of -zie de terminal 7' boven in de figuur- naar een 1017301 -11- (mobiele) terminal die zowel geschikt is voor telecommunicatie als voor data of multimedia, zoals WAP en I-mode terminals etc.
Overigens is het uiteraard nu reeds mogelijk om de gevraagde secundaire informatie(blokken) niet naar een informatie/data-terminal 5 10 te sturen maar naar de de telecommunicatieterminal 7, bijvoorbeeld in de vorm van een SMS ("Short Message System") bericht. Als de terminal 7 geschikt is voor ontvangst en weergave van meer geavanceerde (en breedbandige) informatie -de terminal 7 is dan in feite een gecombineerde telecommunicatie/informatie-terminal (7/10)-10 bijvoorbeeld door toepassing van WAP, I-Mode etc. kan de informatieserver 12 alle (of de meeste) soorten secundaire informatie naar de terminal 7 terugsturen. Daarbij kan eenvoudig gebruik worden gemaakt van de "reply"-functie van SMS, waarbij de informatie wordt teruggezonden naar het bronadres (de CLI) van de terminal 7 die de 15 oproep naar de informatieserver 12 deed.
Als secundaire informatie kan een complete internet-pagina worden gestuurd of de URL van zo'n pagina, die dan via de terminal 10 of WAP-terminal 7 kan worden opgevraagd via het internet 9 bij de informatieserver 12, de omroepserver 2 of bij een andere server. In 20 het bijzonder als slechts volstaan wordt met het verzenden van de secundaire informatie in de vorm van een URL of hyperlink.
Voorbeelden
Hierna zal de werking nader worden geïllustreerd aan de hand van een 25 paar voorbeelden.
Gesteld dat een gebruiker op woensdag 3 januari 2001 om ongeveer 11:45 via zijn radio 3 naar de zender Classic FM (FM 90.7) luistert en een muziekstuk hoort waarover hij graag meer zou willen weten, bijvoorbeeld informatie over de CD waar het ten gehore gebrachte stuk 30 op staat. Tot op heden is deze -alleszins logische- wens doorgaans op erg omslachtige wijze te verwezenlijken. Voor zowel geïnteresseerde luisteraars als voor CD-producenten en handelaars is het honoreren van die wens evenwel zeer aantrekkelijk.
Onder toepassing van de onderhavige uitvinding doet de luisteraar 35 tijdens of na het horen van het muziekstuk (het "primaire informatieblok") via zijn mobiele telefoontoestel 7 en het netwerk 5 een oproep naar de informatieserver 12 en geeft daarmee door graag 1017301 -12- nadere informatie, i.c. over de CD (het "secundaire informatieblok") te willen ontvangen. De gevraagde secundaire informatieblok wordt gekenmerkt door een selectiecode, in dit voorbeeld een tijdcode die door de informatieserver 12 zelf wordt geregistreerd aan de hand van 5 het tijdstip waarop de informatieserver 12 de oproep van de gebruiker ontvangt, bijvoorbeeld 2001.01.03-11:48. Daar bij gebruikmaking van een tijdcode die afgeleid is van het moment waarop de oproep naar de informatieserver wordt gedaan, die tijdcode altijd later zal zijn dat het moment waarop het primaire informatieblok wordt uitgezonden, zal 10 de informatieserver bij de selectie van het gevraagde secundaire informatieblok een tijd-"window" moeten hanteren die in voldoende mate waarborgt dat de gevraagde secundaire informatie daarbinnen valt, bijvoorbeeld een tijdvenster van vijf minuten. Aldus selecteert de informatieserver 12 een tijdvenster van 11:43 - 11:48 en zend 15 secundaire informatie over die periode. Als voorbeeld moge dienen het aan de gebruiker toe te zenden vijf-minuten venster uit "Playlist" van Classic FM (NL) van woensdag 2001.01.03:
Geachte luisteraar, 20 Wij ontvingen uw bericht op 2001.01.03 om 11:48 met het verzoek om nadere informatie over de muziek die "Classic FM" uitzond op tussen 11:43 en 11:48. Door het aanklikken van de hyperlinks kunt u via het internet verdere informatie informatie opvragen.
Wij wensen u veel verder luistergenot - Classic FM 25 11:40 5:56 Robert Schumann - Arabeske in C gr.t. op. 18 - Joop Stokkerman5 piano - Arcade 99179 11:46 6:45 Gioacchino Rossini - Petite messe solennelle - Kyrie Riccardo Chaillv - Orchestra e coro del Teatro Comunale di Bologna -30 Decca 444 134 2
De gebruiker dient zelf de door hem bedoelde informatie -als hij het om 11:45 hoorde, moet het in dit voorbeeld Schumann’s "Arabeske in C” zijn geweest- selecteren. Als extra informatie kan het bericht -zoals 35 hierboven aangegeven met de onderstrepingen- hyperlinks bevatten naar verdere informatiebronnen over de verschillende bericht-items inclusief een hyperlink naar een besteladres bijvoorbeeld f017301 -13- http://www.nl .bol.com/cec/cstage?eccookie=&ecaction:=bolDrdi tmview&Prdl d=1000004001235475. Dergelijke hyperlinks zijn uiteraard behalve voor de "luisteraars", ook zeer van belang voor CD-distributeurs als BOL, AMAZON, BARNESANDNOBLE etc.
5 Bij het doen van de oproep naar de informatieserver 12 kan de gebruiker een code ("distributiemodule-code") bij de informatieserver 12 invoeren (eventueel via een "Voice Responce"-systeem) die correspondeert met het radiokanaal, -zender of omroepvereniging via welke het primaire informatieblok werd ontvangen, bijvoorbeeld "907" 10 voor de zender/operator "Classic FM (NL)" (die op 90,7 MHz uitzendt. Een alternatief voor het gebruik van een distributiemodule-code is het gebruik van verschillende telefoonnummers waarmee de informatieserver kan worden opgeroepen en die corresponderen met de verschillende omroepmodules. De gebruiker kiest in dit geval 0900 907 of -via 15 "naambellen"- 0900 CLASSICFM, waarmee hij de informatieserver oproept. Aan de hand van het gekozen nummer detecteert de informatieserver via welke omroepmodule het interessante primaire informatieblok door de gebruiker werd ontvangen. Op dezelfde wijze kan de gebruiker aangeven nadere informatie te willen ontvangen over een programma dat via Radio 20 I werd uitgezonden, namelijk door het aan de informatieserver 12 doorgeven van een distributiemodule-code (bijvoorbeeld) "1007" (Radio I zendt op 100.7 MHz uit) of door het (zonder distributiemodule-code) aankiezen van de informatieserver 12 via een specifiek telefoonnummer, bijvoorbeeld 0900 1007 of 0900 RADI01.
25 De door de gebruiker gevraagde secundaire informatie moet door de informatieserver verzonden worden via een bepaald medium naar een bepaald adres. Daartoe geeft de gebruiker in een initiële aanmeldstap een adres aan de informatieserver 12 op waarheen en hoe het secundaire informatieblok moet worden gezonden, bijvoorbeeld via het internet 9 30 naar het e-mailadres van de gebruiker of in de vorm van een SMS- bericht via het telecomunicatienetwerk 5 naar de de terminal 7 van de gebruiker. Het adres waarheen het secundaire informatieblok moet worden gezonden kan de informatieserver 12 afleiden van de "Calling Line Identifier" (CLI) van de terminal 7 die door de gebruiker wordt 35 gebruikt voor het oproepen van de informatieserver. Desgewenst kan de informatieserver 12 het respons-adres van de gebruiker herleiden uit een (niet getekende) TTP- ("Trusted Third Party") of andere 1017301 -14- adressenserver die een register omvat met CLIs en gebruikersadressen. De secundaire informatieblokken worden -gerelateerd aan de selectie-of tijdcodes of aan de primaire informatieblokken- opgeslagen en bijgehouden in een register in de omroepserver 2, in de 5 informatieserver 12 of gedistribueerd over beide. Een voorbeeld van een register met secundaire informatie moge het onderstaande dienen. Let wel, de primaire informatieblokken bestaan uit de uitgezonden muziekwerken, de secundaire informatieblokken uit de CD-gegevens etc. die hieronder echter in verkorte vorm zijn weergegeven. Uitgebreidere 10 "playlists" zijn in dit voor "Classic FM" uitgewerkte voorbeeld te vinden onder httD://www.classicfm.nl/dezeweek. De aldaar geregistreerde informatie is niet voorzien van bestel-informatie. Dergelijke bestel-informatie -ondermeer bestaande uit hyperlinks zoals hierboven werd getoond- kan bijvoorbeeld worden ondergebracht in de 15 informatieserver 12; de beheerder van de informatieserver 12 kan daartoe contracten afsluiten met CD-leveranciers zoals B0L.com etc.
Playlist 2001.01.03: 00:01 Carnaval des animaux (14) - Camille Saint-Saëns 20 00:03 Cent mille chansons - M.Magne/E.Marnay 00:07 Klarinetconcert in A gr.t. KV 622 (3) - Wolfgang Amadeus Mozart 00:15 Holberg suite op. 40 (3) - Edvard Grieg 00:18 Titanic - Distant memories - James Horner 00:21 Vioolsonate in A gr.t. (4) - César Franck 25 00:26 Symfonie no. 1 in D gr.t. "Titan" (2) - Gustav Mahler 00:34 Cantate BWV 156 - Johann Sebastian Bach 00:36 Wiegenlied - Johannes Brahms 00:39 De vuurvogel - Berceuse - Igor Stravinsky 00:42 Het betoverde meer op. 62 - Anatole Liadov 30 00:50 Pianokwintet in A gr.t. "Forellenkwintet" (2) - Franz Schubert 01:00 Pianoconcert no. 5 in Es gr.t. op. 73 (2 en 3) - Ludwig van Beethoven 35 .
23:12 Orgelconcert in Bes gr.t. op. 4 no. 1 (2) - Georg Friedrich 1017301 -15-
Handel 23:18 A midsummer night's dream op. 61 - Entr'acte - Felix Mendelssohn-Bartholdy 23:21 Serenade no. 10 in Bes gr.t. KV 361 (3) - Wolfgang Amadeus 5 Mozart 23:26 Rêverie , op.24 - Alexander Scriabin 23:30 Lakmé - Bloemenduet - Léo Delibes 23:36 Das wohltemperierte Klavier - Prei. en Fuga no. 1 - Johann Sebastian Bach 10 23:39 Rondo a capriccio in G gr.t. op. 129 - Ludwig van Beethoven 23:45 La vie est belle - André Rieu 23:48 Symfonie no. 36 in C gr.t. KV 425 "Linzer" (2) - Wolfgang Amadeus Mozart 15 De secundaire informatieblokken kunnen elk het betreffende primaire informatieblok omvatten of een deel daarvan. Bijvoorbeeld zou in dit voorbeeld een deel ("een intro") van het betreffende muziekstuk ("Arabeske") in de vorm van een MP3-bestand aan de gebruiker worden gezonden.
20 Het bovenstaande voorbeeld is eenvoudig te wijzigen naar een voorbeeld waarin de gebruiker bij het zien -via zijn TV-ontvanger 4- van belangwekkende informatie meer informatie -of herhaling ervan- wenst, bijvoorbeeld de herhaling van een belangwekkend doelpunt in een voetbalwedstrijd. Op dezelfde wijze als bovenstaand geïllustreerd kan 25 de gebruiker nadere "content" bij of via de informatieserver 12 bestellen en naar zich laten toezenden.
Het zal duidelijk zijn dat de onderhavige uitvinding op velerlei wijze toepasbaar is. Zo kunnen ook in "reclame-blokken" van radio- en TV-uitzendingen producten en diensten worden aangeprezen waarover 30 luisteraars resp. kijkers graag nader geïnformeerd willen worden. Door tijdens of direct na het reclameblok via hun telefoontoestel 7 de informatieserver 12 te bellen (voice of SMS) kan die aan de hand van de selectiecode (i.c. de tijdcode) bepalen in welk reclameblok (en via welk radio- of TV-kanaal) de beller geïnteresseerd was. Vervolgens 35 zorgt de informatieserver 12 ervoor de nadere, secundaire informatie over het betreffende reclameblok te vergaren (uit de omroepserver 2 of een andere "reclame-server") en die nadere informatie naar de terminal 1017301 -16- 7, 7' of 10 van de gebruiker te sturen. Vervolgens kan de luisteraar/kijker uit de ontvangen secundaire informatie dat selecteren wat interessant voor hem is en eventueel -bijvoorbeeld via de hyperlinks daarin- weer verdere informatie, bijvoorbeeld 5 bestelinformatie, oproepen.
Figuur 2 toont een illustratie van de werkwijze volgens de uitvinding, waarbij de primaire informatie niet via een radio- of televisie-omroepsysteem wordt gedistribueerd maar via andere media, in casu een folder of krant resp. een reclamebord. Figuur 2 toont een gebruiker 13 10 die in de krant of folder 14 voor haar belangwekkende informatie heeft gevonden, bijvoorbeeld een reclame-uiting "Mobiel bellen via KPN beter en goedkoper", waarin, na een korte uiteenzetting vermeld staat: "Volledig tarievenoverzicht: SMS <12345> naar 0900SNAPSH0T" Als de "SNAPSHOT" service algemene bekendheid geniet -en het inkiesnummer 15 ervan algemeen bekend is- kan volstaan worden met "Volledig tarievenoverzicht: Snapshot <12345>", De gebruiker 13 verzendt vervolgens via haar telefoon 7 een SMS-bericht naar "Snapshot"-server 12 (die overigens deel kan uitmaken van een -generieke- 0900-server). Aan de hand van de CLI van de gebruikerstelefoon 7 kan de server 12 20 -of een distributieserver 15, te vergelijken met de omroepserver 2 in figuur 1- het adres van de gebruiker 14 opzoeken (uit de publieke telefoondirectory of na een eerdere aanmelding van de gebruiker bij de server 12) en het in het vooruitzicht gestelde volledige tarievenoverzicht -per post of op andere wijze- naar dat adres 25 toezenden.
Figuur 2 illustreert ook een automobilist 16 die een "billboard" 17 passeert waarop een aantrekkelijke auto getoond wordt. Op het bord wordt een "Snapshot"-code (selectiecode) getoond via welke nadere, secundaire informatie kan worden verkregen door een SMS-bericht met 30 als (enige) inhoud selectiecode "NEWCAR" te vermelden. Nadat de automobilist dat bericht naar de "Snapshot"-server 12 heeft gezonden, zorgt die ervoor dat de door de code "NEWCAR" geselecteerde secundaire informatie bij de automobilist thuis -ervan uitgaand dat de bij zijn als CLI herkend telefoonnummer in de server 12 verwijst naar zijn 35 thuisadres- wordt afgeleverd.
Aldus vormt de onderhavige uitvinding een geavanceerd, krachtig en efficient platform voor de marketing van producten en diensten van 1017301 -17- velerlei soort.
1017301

Claims (35)

1. Werkwijze voor de verspreiding van informatie, waarin door een distributiesysteem informatie wordt gedistribueerd naar een veelvoud van gebruikers, gekenmerkt door de stappen: 5 a. een gebruiker selecteert een primair informatieblok door via een telecommunicatieterminal (7) een oproep naar een informatieserver (12) te doen; b. de informatieserver registreert een selectiecode, gerelateerd aan het primaire informatieblok; 10 c. de informatieserver selecteert aan de hand van de selectiecode een secundair informatieblok en zendt dat naar de gebruiker.
2. Werkwijze volgens conclusie 1, met het kenmerk dat de selectiecode door de gebruiker aan de informatieserver wordt overgedragen.
3. Werkwijze volgens conclusie 1, met het kenmerk dat de informatieserver als selectiecode een tijdcode registreert die verwant is aan het tijdstip dat het primaire informatieblok werd uitgezonden.
4. Werkwijze volgens conclusie 3, met het kenmerk dat de gebruiker de genoemde tijdcode aan de informatieserver overdraagt.
5. Werkwijze volgens conclusie 3, met het kenmerk dat de tijdcode wordt bepaald in afhankelijkheid van het tijdstip van de naar de informatieserver gedane oproep.
6. Werkwijze volgens conclusie 5, met het kenmerk dat de tijdcode wordt afgeleid van het tijdstip waarop de telecommunicatieterminal (7) 25 de oproep naar de informatieserver (12) doet.
7. Werkwijze volgens conclusie 5, met het kenmerk dat de tijdcode wordt afgeleid van het tijdstip waarop de informatieserver (12) de oproep van de telecommunicatieterminal (7) ontvangt.
8. Werkwijze volgens conclusie 1, met het kenmerk dat het 30 distributiesysteem verschillende distributiemodules omvat via welke de informatie wordt verspreid, waarbij de gebruiker die via een bepaalde distributiemodule een interessant primaire informatieblok hoort of ziet, dat primaire informatieblok selecteert door via de telecommunicatieterminal (7) en het telecommunicatienetwerk (5) een 35 oproep naar de informatieserver (12) te doen, onder vermelding van een distributiemodule-code die correspondeert met de distributiemodule via welk het primaire informatieblok werd ontvangen. 1017301 -19-
9. Werkwijze volgens conclusie 1, met het kenmerk dat het distributiesysteem verschillende distributiemodules omvat via welke de informatie wordt verspreid, en de informatieserver (12) via verschillende netwerkadressen op te roepen is, welke verschillende 5 netwerkadressen corresponderen met de verschillende distributiemodules, waarbij de gebruiker die via een bepaald distributiemodule een interessant primaire informatieblok hoort of ziet, dat primaire informatieblok selecteert door via de telecommunicatieterminal (7) en het telecommunicatienetwerk (5) een 10 oproep naar de informatieserver te doen, geadresseerd aan het netwerkadres dat correspondeert met de distributiemodule via welk het primaire informatieblok werd ontvangen.
10. Werkwijze volgens conclusie 8 of 9, met het kenmerk dat de verschillende distributiemodules gevormd worden door verschillende 15 zendkanalen of zendstations.
11. Werkwijze volgens conclusie 8 of 9, met het kenmerk dat de verschillende distributiemodules gevormd worden door programmablokken van verschillende omroeporganisaties.
12. Werkwijze volgens conclusie 1, met het kenmerk dat een adres 20 waarheen het secundaire informatieblok moet worden gezonden wordt afgeleid van een identificatiecode (CLI) van de telecommunicatieterminal (7) die door de gebruiker wordt gebruikt.
13. Werkwijze volgens conclusie 1, met het kenmerk dat de gebruiker in een initiële aanmeldstap een adres aan de informatieserver (12) 25 opgeeft waarheen het secundaire informatieblok moet worden gezonden.
14. Werkwijze volgens conclusie 1, met het kenmerk dat het secundaire informatieblok naar de telecommunicatieterminal (7,7') van de gebruiker wordt gezonden.
15. Werkwijze volgens conclusie 1, met het kenmerk dat het secundaire 30 informatieblok naar een informatie/dataterminal (10,7') van de gebruiker wordt gezonden.
16. Werkwijze volgens conclusie 1, met het kenmerk dat het distributiesysteem (1,2) een register onderhoudt van secundaire informatieblokken.
17. Werkwijze volgens conclusie 1, met het kenmerk dat de informatieserver (12) een register onderhoudt van secundaire informatieblokken. 1017301 -20-
18. Werkwijze volgens conclusie 1, met het kenmerk dat het secundaire informatieblok het primaire informatieblok of een deel daarvan omvat.
19. Werkwijze volgens conclusie 1, met het kenmerk dat het secundaire informatieblok informatie omvat die additioneel is bij de informatie 5 van het primaire informatieblok.
20. Werkwijze volgens conclusie 1, met het kenmerk dat het secundaire informatieblok verwijzingen naar één of meer verdere informatieblokken omvatten.
21. Werkwijze volgens conclusie 1. met het kenmerk dat het secundaire 10 informatieblok één of meer hyperlinks omvatten.
22. Systeem voor de verspreiding van informatie, omvattende een distributiesysteem met een distributieserver (2,5), voor het distribueren van informatie naar een veelvoud van gebruikers, gekenmerkt door een via een telecommunicatienetwerk (5) toegankelijke 15 informatieserver (12), waarbij een gebruiker een primair informatieblok selecteert door via een telecommunicatieterminal (7) en het telecommunicatienetwerk (5) een oproep naar de informatieserver (12) te doen, waarbij de informatieserver middelen omvat voor het met het ontvangen van die oproep registreren van een selectiecode gerelateerd 20 aan dat primaire informatieblok, en voorts middelen voor het aan de hand van de ontvangen selectiecode selecteren van een secundair informatieblok en het zenden van dat geselecteerde secundaire informatieblok naar de gebruiker.
23. Systeem volgens conclusie 22, gekenmerkt door middelen voor het 25 als selectiecode registreren van een tijdcode die overeenkomt met het tijdstip waarop de van de telecommunicatieterminal (7) naar de informatieserver (12) gedane oproep plaatsheeft.
24. Systeem volgens conclusie 22, met het kenmerk dat het distributiesysteem verschillende distributiemodules omvat via welke de 30 informatie wordt verspreid, waarbij de gebruiker het primaire informatieblok selecteert door via de telecommunicatieterminal (7) en het telecommunicatienetwerk (5) een oproep naar de informatieserver (12) te doen, onder vermelding van een distributiemodule-code die correspondeert met de distributiemodule via welk het primaire 35 informatieblok werd ontvangen en waarbij de informatieserver middelen omvat voor het met de ontvangen oproep registreren van de distributiemodule-code en middelen voor het aan de hand van de 1017301 -21- ontvangen selectiecode selecteren van het secundair informatieblok.
25. Systeem volgens conclusie 22, met het kenmerk dat het distributiesysteem verschillende distributiemodules omvat via welke de informatie wordt verspreid, en de informatieserver (12) via 5 verschillende netwerkadressen met het telecommunicatienetwerk (5) verbonden is, welke verschillende netwerkadressen corresponderen met de verschillende distributiemodules, waarbij de gebruiker het primaire informatieblok selecteert door via de telecommunicatieterminal (7) en het telecommunicatienetwerk een oproep naar de informatieserver te 10 doen, geadresseerd aan het netwerkadres dat correspondeert met de distributiemodule via welk het primaire informatieblok werd ontvangen en waarbij de informatieserver middelen omvat voor het aan de hand van het door de gebruiker gekozen netwerkadres selecteren van het secundair informatieblok.
26. Systeem volgens conclusie 22, met het kenmerk dat de informatieserver (12) middelen omvat voor het afleiden, uit een identificatiecode (CLI) van de telecommunicatieterminal (7) die door de gebruiker wordt gebruikt, van een adres waarheen het secundaire informatieblok moet worden gezonden wordt 20
27. Systeem volgens conclusie 22. met het kenmerk dat de informatieserver (12) middelen omvat voor het in een initiële aanmeldstap registreren van een door de gebruiker opgegeven adres waarheen het secundaire informatieblok moet worden gezonden.
28. Systeem volgens conclusie 22, met het kenmerk dat de 25 distributieserver (2,15) een register van secundaire informatieblokken omvat.
29. Systeem volgens conclusie 22, met het kenmerk dat de informatieserver (12) een register van secundaire informatieblokken omvat.
30. Systeem volgens conclusie 22, met het kenmerk dat de 30 distributieserver (2,15) en de informatieserver (12) een over beide, de distributieserver en de informatieserver, gedistribueerd register van secundaire informatieblokken omvatten.
31. Systeem volgens conclusie 28 tot 30, met het kenmerk dat de secundaire informatieblokken in het register de betreffende primaire 35 informatieblokken of een deel daarvan omvatten.
32. Systeem volgens conclusie 28 tot 30, met het kenmerk dat de secundaire informatieblokken informatie omvatten die additioneel is Γ10 1 7 3 0 1 -22- bij de informatie van de betreffende primaire informatieblokken.
33. Systeem volgens conclusie 28 tot 30, met het kenmerk dat de secundaire informatieblokken verwijzingen naar één of meer verdere informatieblokken omvatten.
34. Systeem volgens conclusie 22, gekenmerkt door middelen (1,2,4,5) voor het distribueren van informatie via een draadloos medium.
35. Systeem volgens conclusie 22, gekenmerkt door middelen (14,15,17) voor distribueren van informatie in gedrukte vorm. 1017301
NL1017301A 2001-01-12 2001-02-07 Werkwijze en systeem voor efficiÙnte verspreiding van informatie. NL1017301C2 (nl)

Priority Applications (5)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL1017301A NL1017301C2 (nl) 2001-01-12 2001-02-07 Werkwijze en systeem voor efficiÙnte verspreiding van informatie.
PCT/EP2002/000276 WO2002056512A1 (en) 2001-01-12 2002-01-11 Method and system for efficient dissemination of information
JP2002557050A JP2004530963A (ja) 2001-01-12 2002-01-11 情報の効率的な普及のための方法及びシステム
EP02703546A EP1354434A1 (en) 2001-01-12 2002-01-11 Method and system for efficient dissemination of information
US10/451,283 US20040064524A1 (en) 2001-01-12 2002-01-11 Method and system for efficient dissemination of information

Applications Claiming Priority (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL1017087A NL1017087C2 (nl) 2001-01-12 2001-01-12 Werkwijze en systeem voor efficiÙnte verspreiding van informatie.
NL1017087 2001-01-12
NL1017301A NL1017301C2 (nl) 2001-01-12 2001-02-07 Werkwijze en systeem voor efficiÙnte verspreiding van informatie.
NL1017301 2001-02-07

Publications (1)

Publication Number Publication Date
NL1017301C2 true NL1017301C2 (nl) 2002-07-15

Family

ID=26643280

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NL1017301A NL1017301C2 (nl) 2001-01-12 2001-02-07 Werkwijze en systeem voor efficiÙnte verspreiding van informatie.

Country Status (5)

Country Link
US (1) US20040064524A1 (nl)
EP (1) EP1354434A1 (nl)
JP (1) JP2004530963A (nl)
NL (1) NL1017301C2 (nl)
WO (1) WO2002056512A1 (nl)

Families Citing this family (24)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
JP2005516503A (ja) * 2002-01-24 2005-06-02 ニューポート コースト インヴェストメンツ エルエルシー 無線周波数(rf)通信の動的選択およびスケジューリング
US7043214B2 (en) * 2002-12-11 2006-05-09 Microsoft Corporation Tower discovery and failover
WO2005015794A1 (ja) 2003-07-14 2005-02-17 Sony Corporation 通信方法
CA2755957A1 (en) 2004-03-09 2005-09-22 Google Inc. Dynamic data delivery apparatus and method for same
US20050283795A1 (en) * 2004-05-14 2005-12-22 Ryan Steelberg Broadcast monitoring system and method
US7751804B2 (en) * 2004-07-23 2010-07-06 Wideorbit, Inc. Dynamic creation, selection, and scheduling of radio frequency communications
US7363001B2 (en) 2005-03-08 2008-04-22 Google Inc. Dynamic data delivery apparatus and method for same
US8099326B2 (en) * 2005-06-01 2012-01-17 Google Inc. Traffic estimator
US20070130009A1 (en) * 2005-06-01 2007-06-07 Chad Steelberg System and method for media play pricing
US20110029373A1 (en) * 2005-06-01 2011-02-03 Chad Steelberg Media play optimization using make good strategies
US7676405B2 (en) * 2005-06-01 2010-03-09 Google Inc. System and method for media play forecasting
US8099327B2 (en) * 2005-06-01 2012-01-17 Google Inc. Auctioneer
CN101496046A (zh) 2005-06-01 2009-07-29 谷歌公司 媒体播放优化
US20070178865A1 (en) * 2005-12-15 2007-08-02 Steelberg Ryan S Content Depot
DE102006019842A1 (de) * 2006-04-05 2007-10-18 Cosmin-Gabriel Ene Vorrichtung und Verfahren zur Bestellung
US8468561B2 (en) * 2006-08-09 2013-06-18 Google Inc. Preemptible station inventory
US20080255686A1 (en) * 2007-04-13 2008-10-16 Google Inc. Delivering Podcast Content
US7925201B2 (en) * 2007-04-13 2011-04-12 Wideorbit, Inc. Sharing media content among families of broadcast stations
US7826444B2 (en) 2007-04-13 2010-11-02 Wideorbit, Inc. Leader and follower broadcast stations
US7889724B2 (en) * 2007-04-13 2011-02-15 Wideorbit, Inc. Multi-station media controller
US8031464B2 (en) * 2008-09-08 2011-10-04 Intergraph Technologies Corporation Ruggedized computer capable of operating in high-temperature environments
US8744338B2 (en) * 2009-11-20 2014-06-03 Blackberry Limited Broadcast receiver metadata augmentation with mobile transceiver
EP2339767A1 (en) * 2009-11-20 2011-06-29 Research In Motion Limited Broadcast receiver metadata augmentation with mobile transceiver services to wireless devices
ITMI20111100A1 (it) * 2011-06-17 2011-09-16 Cristiano Leila Sistema e procedimento radiofonico/telematico per la trasmissione, distribuzione e acquisto di contenuti radiofonici in tempo reale: aggiornamenti e integrazioni al brevetto per invenzione industriale n° 0001382326

Citations (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4829372A (en) * 1987-08-20 1989-05-09 Telaction Corporation Presentation player
GB2312591A (en) * 1996-04-22 1997-10-29 James Franklin Carruthers Automatically connecting TV viewers to information services
US5703795A (en) * 1992-06-22 1997-12-30 Mankovitz; Roy J. Apparatus and methods for accessing information relating to radio and television programs
WO1999035771A1 (de) * 1998-01-09 1999-07-15 Swisscom Ag Verfahren zur interaktiven telekommunikation

Family Cites Families (7)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US6199206B1 (en) * 1995-10-24 2001-03-06 Sony Corporation Television transmitter, television transmitting method, television receiver and television receiving method
JPH09153912A (ja) * 1995-11-30 1997-06-10 Nippon Telegr & Teleph Corp <Ntt> 情報提供方法及びシステム
JP4032402B2 (ja) * 1996-10-14 2008-01-16 ソニー株式会社 情報提供装置および方法、表示制御装置および方法、情報提供システム
EP1033655A4 (en) * 1998-09-01 2005-07-06 Mitsubishi Electric Corp INFORMATION PROCESSOR AND CORRESPONDING METHOD
US6317784B1 (en) * 1998-09-29 2001-11-13 Radiowave.Com, Inc. Presenting supplemental information for material currently and previously broadcast by a radio station
US6323804B1 (en) * 2000-06-06 2001-11-27 Motorola, Inc. Method and apparatus for GPS time determination
US6507727B1 (en) * 2000-10-13 2003-01-14 Robert F. Henrick Purchase and delivery of digital content using multiple devices and data networks

Patent Citations (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4829372A (en) * 1987-08-20 1989-05-09 Telaction Corporation Presentation player
US5703795A (en) * 1992-06-22 1997-12-30 Mankovitz; Roy J. Apparatus and methods for accessing information relating to radio and television programs
GB2312591A (en) * 1996-04-22 1997-10-29 James Franklin Carruthers Automatically connecting TV viewers to information services
WO1999035771A1 (de) * 1998-01-09 1999-07-15 Swisscom Ag Verfahren zur interaktiven telekommunikation

Also Published As

Publication number Publication date
JP2004530963A (ja) 2004-10-07
US20040064524A1 (en) 2004-04-01
WO2002056512A1 (en) 2002-07-18
EP1354434A1 (en) 2003-10-22

Similar Documents

Publication Publication Date Title
NL1017301C2 (nl) Werkwijze en systeem voor efficiÙnte verspreiding van informatie.
US7340249B2 (en) Use of radio data service (RDS) information to automatically access a service provider
CN100505925C (zh) 用于提供与广播媒体流相关的内容项的媒体系统、用户终端和方法
US20180189800A1 (en) Radio broadcast content synchronization
US20080066098A1 (en) Phone-based targeted advertisement delivery
TW571199B (en) Data collection system
US7082469B2 (en) Method and system for electronic song dedication
US8918333B2 (en) Method, system and apparatus for interactive radio advertising
US20080293393A1 (en) System and Method for Providing Commercial Broadcast Content Information to Mobile Subscribers
US8768747B2 (en) System for transmitting syndicated programs over the internet
US20140046775A1 (en) Method, system and apparatus for synchronizing radio content and external content
US20080049704A1 (en) Phone-based broadcast audio identification
US20020184339A1 (en) System and method for coordinating supplemental materials with broadcast material
US20080051029A1 (en) Phone-based broadcast audio identification
WO2006102448A1 (en) System and method for acquiring on-line content via wireless communication device
CN1977480A (zh) 用于传送和接收模拟信号中的数字数据的方法与装置
US20130034147A1 (en) Public interactive personalized radio networking method
CN1729691A (zh) 使用可拆装介质用于内容重放的移动设备
NL1017087C2 (nl) Werkwijze en systeem voor efficiÙnte verspreiding van informatie.
JP2002006860A (ja) 音楽配信システム及び音楽配信仲介方法
US20130030911A1 (en) Public interactive personalized radio network
US20230299863A1 (en) Advertising audience monitoring in a content distribution system
JP4488923B2 (ja) 楽曲データ配信システム、及び端末装置
JP2003101498A (ja) テレビ又はラジオの放送番組情報のインターネット配信システム
TWI238612B (en) User terminal, media system and method of delivering objects relating to broadcast media stream to user terminal

Legal Events

Date Code Title Description
PD2B A search report has been drawn up
V1 Lapsed because of non-payment of the annual fee

Effective date: 20100901