NL1016758C2 - Pakbon. - Google Patents

Pakbon. Download PDF

Info

Publication number
NL1016758C2
NL1016758C2 NL1016758A NL1016758A NL1016758C2 NL 1016758 C2 NL1016758 C2 NL 1016758C2 NL 1016758 A NL1016758 A NL 1016758A NL 1016758 A NL1016758 A NL 1016758A NL 1016758 C2 NL1016758 C2 NL 1016758C2
Authority
NL
Netherlands
Prior art keywords
packing slip
sheet
packing
adhesive
package
Prior art date
Application number
NL1016758A
Other languages
English (en)
Inventor
Harold Alexander Robe Stringer
Original Assignee
Nl Speciaal Drukkerijen B V
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Nl Speciaal Drukkerijen B V filed Critical Nl Speciaal Drukkerijen B V
Priority to NL1016758A priority Critical patent/NL1016758C2/nl
Application granted granted Critical
Publication of NL1016758C2 publication Critical patent/NL1016758C2/nl

Links

Classifications

    • GPHYSICS
    • G09EDUCATION; CRYPTOGRAPHY; DISPLAY; ADVERTISING; SEALS
    • G09FDISPLAYING; ADVERTISING; SIGNS; LABELS OR NAME-PLATES; SEALS
    • G09F3/00Labels, tag tickets, or similar identification or indication means; Seals; Postage or like stamps
    • G09F3/02Forms or constructions
    • G09F3/0288Labels or tickets consisting of more than one part, e.g. with address of sender or other reference on separate section to main label; Multi-copy labels

Landscapes

  • Physics & Mathematics (AREA)
  • General Physics & Mathematics (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Theoretical Computer Science (AREA)
  • Packages (AREA)

Description

Pakbon
De onderhavige uitvinding betreft een pakbon voorzien van een bewaardeel voor het aanbrengen van informatie, zoals bijvoorbeeld tekst, en een bevestigingsdeel, voor-5 zien van bevestigingsmiddelen zoals kleefmiddel, voor het aanbrengen van de pakbon op een ondergrond, zoals een pakket.
Een pakbon volgens het in de aanhef genoemde soort is bekend in de stand van de techniek. Een bekende pakbon wordt gevormd door een envelop waarin een los vel kan worden geplaatst. De envelop kan in zijn geheel op een ondergrond, zoals bijvoor-10 beeld een pakket worden geplakt. In het gebruik zal de gebruiker de envelop openen, een vel papier met daarop bijvoorbeeld informatie over de inhoud van het pakket in de envelop aanbrengen, vervolgens de envelop sluiten en de envelop in zijn geheel op het pakket aanbrengen. Degene die het pakket ontvangt zal de pakbon vervolgens in zijn geheel van het pakket afnemen. Daarna wordt de envelop geopend en komt de infor-15 matie, bijvoorbeeld over de inhoud van het pakket, weer vrij. De ontvanger kan de informatie over de inhoud van het pakket vervolgens archiveren in zijn eigen administratie. Bij de ontvanger zal van ieder pakket een envelop overblijven als afval.
Een belangrijk nadeel van pakbonnen volgens de stand van de techniek is dat zowel het aanbrengen als het afnemen van de pakbonnen relatief veel handelingen en 20 daardoor veel tijd kost. Bovendien vragen de pakbonnen volgens de stand van de techniek relatief veel materiaal. Bij de gebruiker zal voor ieder pakket een relatieve grote hoeveelheid afval overblijven die door de ontvanger moet worden afgevoerd.
Gezien de nadelen van de pakbonnen van de stand van de techniek is het het doel van de onderhavige uitvinding om te voorzien in de pakbon volgens de in de aanhef 25 genoemde soort, waarbij de genoemde nadelen zoveel mogelijk worden vermeden.
Dat doel wordt volgens de onderhavige uitvinding bereikt doordat het bewaardeel en het bevestigingsdeel gezamenlijk een in hoofdzaak vlak orgaan vormen, waarbij het bewaardeel met de hand losneembaar aan het bevestigingsdeel is bevestigd.
Daarbij is het mogelijk dat het bewaardeel met behulp van een scheurlijn aan het 30 bevestigingsdeel is verbonden.
Verder is het mogelijk dat het bevestigingsdeel is afgedekt met een met de hand verwijderbare schermfolie.
• '·· ' O / O
: 2
De pakbon volgens de onderhavige uitvinding wordt bijvoorbeeld gevormd door een vel met de grootte van een A4. Ten minste een gedeelte van de rand van dit A4 is voorzien van kleefmiddel. Tussen het kleefmiddel en het overige gedeelte van het vel is een scheurlijn aangebracht met behulp waarvan het van een kleefmiddel voorziene deel 5 van het overige deel kan worden gescheiden. Voorafgaande aan het gebruik zal het kleefmiddel zijn afgedekt door een schermfolie.
Wanneer een gebruiker de pakbon volgens de uitvinding wil aanbrengen op een pakket neemt deze met de hand de schermfolie weg van het kleefmiddel. Het kleefmiddel komt daarbij vrij en met behulp daarvan kan de pakbon op een ondergrond zoals 10 een pakket worden aangebracht. De ontvanger kan uiteindelijk met de hand het be-waargedeelte van de pakbon losscheuren van het bevestigingsgedeelte, dat voorzien is van het kleefmiddel. Op deze manier wordt een zeer eenvoudig uitgevoerde en zeer eenvoudig aan te brengen en te verwijderen pakbon voorzien. De enige handeling die een gebruiker van de pakbon hoeft uit te voeren is het lostrekken van de schermfolie. 15 De enige handeling die de ontvanger van de pakbon moet uitvoeren is het losscheuren van het bewaargedeelte van het bevestigingsgedeelte. Omdat het bevestigingsgedeelte achterblijft op het pakket, zal de ontvanger ook geen last hebben van afval dat ontstaat bij het wegnemen van de pakbon.
Volgens de uitvinding is het mogelijk dat het bewaardeel in hoofdzaak de vorm 20 heeft van een rechthoek, waarbij het bevestigingsdeel aansluit op ten minste twee zijden van die rechthoek. Daarbij is het mogelijk dat het bewaardeel twee in hoofdzaak parallelle tegenoverliggende eindranden omvat en twee in hoofdzaak tegenoverliggende zijranden, waarbij het bevestigingsdeel aansluit op een eerste eindrand en ten minste een gedeelte van een van de zijranden nabij die eerste eindrand. Door deze 25 maatregelen wordt het vervaardigen van de pakbon sterk vereenvoudigd. De pakbon kan bijvoorbeeld worden gemaakt uit een standaard film met standaard afmetingen, zoals bijvoorbeeld A4. Dit standaardvel wordt nabij een eindrand voorzien van kleefmiddel, om het bevestigingsgedeelte van de pakbon te voorzien. Dit kleefmiddel wordt vervolgens begrensd met behulp van een scheurlijn om het bevestigingsgedeelte los-30 neembaar te bevestigen aan de rest van het vel. Om te waarborgen dat de pakbon gedurende het gebruik en gedurende het transport van de ondergrond (zoals bijvoorbeeld een pakket) goed met de ondergrond verbonden blijft, is het voordelig dat ten minste twee eindranden van het bewaargedeelte aansluiten op het bevestigingsdeel.
i 4.
3 i
Volgens de uitvinding is het verder mogelijk dat in het bewaardeel een vouwlijn is aangebracht, voor het samenvouwen van het bewaardeel.
Daarbij is het mogelijk dat de vouwlijn in hoofdzaak parallel verloopt aan de eerste eindrand.
5 Om voldoende informatie kwijt te kunnen op het bewaargedeelte van de pakbon is het voordelig dat als basismateriaal een relatief groot vel, zoals bijvoorbeeld een A4 gebruikt wordt. Om te waarborgen dat deze pakbon ook op pakketten kan worden aangebracht die een kleinere afmeting hebben dan A4 is het voordelig om de pakbon voorafgaande aan het aanbrengen op een ondergrond, zoals een pakket, te kunnen samen-10 vouwen. Om de pakbon te kunnen samenvouwen is het voordelig de vouwlijn aan te brengen in het bewaargedeelte van de pakbon. Het is mogelijk dat de vouwlijn het bewaargedeelte in hoofdzaak in twee gelijke delen verdeelt. Het bevestigingsgedeelte kan vervolgens een van deze delen aan ten minste twee of drie zijden begrenzen. Het bewaargedeelte wordt samengevouwen en vervolgens op de ondergrond bevestigd. Ver-15 volgens kan de pakbon op de ondergrond worden bevestigd zodat het bewaargedeelte als geheel omsloten en op een zekere manier op de ondergrond bevestigd kan worden.
Volgens de uitvinding is het verder mogelijk dat de vouwlijn op een afstand van de eerste eindrand is aangebracht, die ten minste overeenkomt met de afstand tussen die eerste eindrand en het uiterste gedeelte van het bevestigingsdeel, gerekend vanaf die 20 eerste eindrand.
Door deze maatregel wordt bereikt dat het bewaargedeelte gerekend vanaf de eerste eindrand daarvan uitsteekt ten opzichte van het bevestigingsdeel. Door deze maatregel is het eenvoudiger om het bewaargedeelte vast te grijpen, door bijvoorbeeld de vingers onder het bewaargedeelte te steken, om het bewaargedeelte van het daarom-25 heen liggende bevestigingsdeel te kunnen scheiden.
Volgens de uitvinding is het verder mogelijk dat de vouwlijn een eerste deel van de pakbon verbindt met een tweede deel van de pakbon, waarbij het eerste deel breder is uitgevoerd dan het tweede deel.
Deze maatregel maakt het mogelijk om de pakbon volgens de uitvinding te ver-30 vaardigen uit een vel met standaard afmetingen, zoals bijvoorbeeld A4. Met behulp van een stanshandeling kan men twee delen voorzien waarvan het eerste deel breder is dan het tweede deel. De verschillende delen kunnen met elkaar verbonden zijn door middel van de vouwlijn, die hierboven al besproken is. Door het samenvouWen van het be- mi R7 5ö':‘ 4 waargedeelte over de vouwlijn ontstaat de situatie dat het bredere eerste deel uitsteekt buiten de randen van het smalle tweede deel. Juist het gedeelte waar het eerste deel breder is dan het tweede deel kan worden benut voor het aanbrengen van het kleefmid-del, voor het bevestigen van de gehele op een ondergrond.
5 Volgens de uitvinding is het verder mogelijk dat de pakbon een eerste vel omvat met een kleefzijde, dat is voorzien van een kleefmiddel, en een tweede vel, aangebracht op die kleefzijde van dat eerste vel.
Deze maatregel maakt het mogelijk om de pakbon volgens de uitvinding via een eenvoudige handeling te vervaardigen. Als basismateriaal wordt bijvoorbeeld een zelf-10 klevend materiaal gebruikt, dat aan de kleefzijde is voorzien van een kleefmiddel. Op dit zelfklevende materiaal wordt een tweede vel aangebracht waarop bijvoorbeeld informatie aangebracht is, of later aangebracht kan worden. Het eerste vel kan men bijvoorbeeld uitvoeren in een doorzichtige kunststof. Wanneer de pakbon op een ondergrond is aangebracht is het gewenst dat deze kunststof laag naar de buitenzijde gericht 15 is, waarbij deze buitenzijde de daaronder gelegen niet-waterbestendige zijde beschermt tegen de inwerking van vocht.
Volgens de uitvinding is het verder mogelijk dat in het tweede vel een snijlijn is aangebracht, welke snijlijn een schermfolie scheidt van het overige deel van het tweede vel.
20 Wanneer men een pakbon heeft vervaardigd uit een eerste en een tweede vel kan men met behulp van een stanshandeling in het tweede vel een snijlijn aanbrengen. Langs deze snijlijn kan een gedeelte van het tweede vel worden losgetrokken om een daaronder gelegen zelfklevende laag weer vrij te geven. Deze vrijkomende laag kan vervolgens worden benut als bevestigingsdeel voor het bevestigen van de pakbon op 25 een ondergrond.
Volgens de uitvinding is het mogelijk dat het kleefmiddel een hotmelt omvat.
Als alternatief is het mogelijk dat het kleefmiddel een met UV-licht activeerbare inkt omvat.
Naast de hierboven beschreven pakbon voorziet de onderhavige uitvinding ook in 30 een pakket, zoals bijvoorbeeld een doos of envelop, of een overeenkomstige verpakking, die is voorzien van een pakbon volgens de uitvinding.
In een volgend aspect betreft de onderhavige uitvinding een werkwijze voor het vervaardigen van een pakbon, welke werkwijze wordt gekenmerkt doordat men een [ 5 eerste vel, aan een zijde voorzien van een kleefmiddel, bekleedt met een tweede vel dat wordt aangebracht op dat kleefmiddel van dat eerste vel, waarna men met behulp van een stanshandeling een eerste deel van de pakbon voorziet dat breder is dan het tweede deel van de pakbon, welke delen met elkaar verbonden zijn door middel van een vouw-5 lijn, waarbij men in het tweede vel in het eerste deel van de pakbon een snijlijn aanbrengt voor het begrenzen van een schermfolie en men in het eerste vel en het tweede vel een scheurlijn aanbrengt, voor het scheiden van een bewaargedeelte van de pakbon en een aanbrenggedeelte van de pakbon.
De uitvinding zal verder worden beschreven aan de hand van de bijgaande figu-10 ren, waarin: '
Fig. 1 een aanzicht toont van een doos, waarop de pakbon volgens de onderhavige uitvinding is bevestigd.
Fig. 2 een eerste stap weergeeft van de vervaardiging van een pakbon volgens de uitvinding.
15 Fig. 3 het vervolg weergeeft van het vervaardigingsproces van een pakbon volgens fig.
2.
Fig. 4 het samenvouwen van het bewaargedeelte van een pakbon weergeeft, volgens de uitvinding,
Fig. 5 het verwijderen weergeeft van een schermfolie, voorafgaande aan het aan-20 brengen van een pakbon volgens de uitvinding op een ondergrond.
Fig. 6 het aanbrengen weergeeft van een pakbon volgens de uitvinding op een doos.
Fig. 7 het scheiden weergeeft van een bewaargedeelte van het bevestigingsge-deelte van de pakbon.
25 Fig. 8 een aanzicht weergeeft van een pakbon overeenkomstig aan fig. 3 waarbij het bewaargedeelte uitsteekt ten opzichte van het bevestigingsgedeelte.
Fig. 9 de pakbon weergeeft volgens fig. 8, in samengevouwen toestand.
Fig. 10 een bovenaanzicht weergeeft van de pakbon volgens fig. 9.
Fig. 11 het verwijderen van een afdekvel weergeeft bij het vervaardigen van 30 pakbonnen uit twee stroken.
Fig. 12 het eindproduct weergeeft dat resulteert uit de strook volgens fig. 11, na een stanshandeling.
%! » .
6
In fig. 1 is een pakbon 1 afgebeeld volgens de uitvinding die is aangebracht op een doos 2. De pakbon 1 omvat een voorzijde 3, waarop informatie is aangebracht, zoals bijvoorbeeld adresgegevens van de ontvanger.
De pakbon 1 omvat verder een scheurlijn 4. De scheurlijn 4 verbindt het bevesti-5 gingsgedeelte 5 van de pakbon en het bewaargedeelte 6 van de pakbon. Uit fig. 1 is te zien dat het bevestigingsgedeelte 5 het bewaargedeelte 6 niet geheel omsluit. Aan de onderzijde is het bewaargedeelte 6 niet op de doos 2 bevestigd. Dat wil zeggen dat de gebruiker met de vingers onder het bewaargedeelte 6 kan om het bewaargedeelte 6 vast te grijpen en het losscheuren van het bevestigingsgedeelte 5.
10 Een mogelijke werkwijze voor het vervaardigen van een plakbon volgens de uit vinding wordt getoond aan de hand van de fig. 2-5.
In fig. 2 is het geval weergegeven dat op een eerste vel 10, dat aan de bovenzijde is voorzien van een kleefmiddel 11 een tweede vel 12 wordt bevestigd. In het gebruik zal de onderzijde van het eerste vel 10 de voorzijde 3 van de pakbon volgens de uitvin-15 ding vormen. Het tweede vel 12 vormt in het gebruik de binnenzijde van de pakbon. Nadat de vellen 10 en 12 op elkaar zijn bevestigd wordt de uiteindelijke vorm van de vellen bepaald door middel van een stanshandeling. Dit is weergegeven aan de hand van fig. 3. Door middel van de stanshandeling zijn de delen 13 van het oorspronkelijke materiaal verwijderd. Bovendien is in zowel het eerste vel 10 als het tweede vel 12 een 20 scheurlijn 4 aangebracht. Deze scheurlijn is ook te zien in fig. 1. Tussen de scheurlijn 4 en de zijranden van de pakbon is bovendien een snijlijn 14 aangebracht. Deze snijlijn 14 is alleen aanwezig in het zich aan de bovenkant bevindende tweede vel 12. De snijlijn 14 is niet aangebracht in het daaronder gelegen eerste vel 10. De snijlijn 14 voorziet aan de buitenzijde daarvan een schermfolie 15, waarvan het gebruik wordt aange- 25 toond aan de hand van fig. 5.
Het basismateriaal heeft bij voorkeur de afmeting van een A4, zodat het kan worden verwerkt in standaardprinters e.d.
In fig. 5 is de pakbon afgebeeld volgens fig. 3, op een moment dat de schermfolie 15 wordt verwijderd. Door het verwijderen van de schermfolie 15 komt daaronder een 30 gedeelte 16 vrij dat deel uitmaakt van de bovenzijde van het eerste vel 10. Het gedeelte 16 is aan de bovenzijde voorzien van het kleefmiddel 11. Door het verwijderen van de schermfolie komt het kleefmiddel vrij. In de fig. 3, 4 en 5 is te zien dat de pakbon volgens de uitvinding tevens is voorzien van een vouwlijn 17. Met ..behulp van deze 101 07 3 8»: 7 i ! vouwlijn kan men het bewaargedeelte 6 dubbelvouwen. Het samenvouwen van het bewaargedeelte 6 wordt getoond in fig. 4.
Opgemerkt wordt dat in de fig. 3, 4, en 5, net als in fig. 1 het bewaargedeelte 6 van het bevestigingsgedeelte 5 wordt gescheiden door middel van de scheurlijn 4.
5 Om te waarborgen dat de schermfolie 15 van het kleefmiddel kan worden losgetrokken, is het gewenst dat het vel 12 op dat gedeelte dat de schermfolie 15 vormt, aan de naar het kleefmiddel gerichte zijde voorzien is van een gesiliconiseerde bekleding. Door de aanwezigheid van deze siliconen wordt bewerkstelligd dat er geen permanente hechting kan ontstaan tussen het kleefmiddel en het oppervlak van de 10 schermfolie 15. Als alternatief is het mogelijk dat gewerkt wordt met een niet-permanente lijm. Het nadeel daarvan is wel dat deze niet-permanente lijm ook gebruikt wordt voor de bevestiging van de pakbon op een pakket. Bij het wegnemen van de pakbon zou in dat geval de gehele pakbon dat wil zeggen het bewaargedeelte inclusief het bevestigingsgedeelte onbedoeld kunnen worden verwijderd.
15 In fig. 6 wordt het geval weergegeven dat de pakbon 1 volgens de uitvinding wordt geplakt op de zijkant van de doos 2. De pakbon 1 zal op de doos 2 worden bevestigd met behulp van het gedeelte 16 waarvan het kleefmiddel is vrijgegeven door het verwijderen van het gedeelte 15 (zie fig. 5).
Nadat een pakket, zoals een doos, bij de ontvanger is aangekomen kan deze ont-20 vanger het bewaargedeelte 6 losscheuren via de scheurlijn 4 van het bevestigingsgedeelte 5. Dit wordt getoond in fig. 7. Omdat het bewaargedeelte aan de onderzijde niet is bevestigd tegen de zijkant van de doos 2 kan de gebruiker de vingers onder het bewaargedeelte 2 steken om grip te krijgen op het bewaargedeelte 6. Vervolgens kan de gebruiker met de hand het bewaargedeelte 6 van het bevestigingsgedeelte 5 scheiden.
25 Het bewaargedeelte 6 kan door de ontvanger vervolgens worden gearchiveerd. Op het bewaargedeelte 6 kan bijvoorbeeld informatie staan over de inhoud van het pakket 2, welke informatie in de administratie van de ontvanger moet worden opgeslagen.
Uit fig. 7 blijkt nogmaals dat de bovenzijde van de pakbon 1 nauw aansluit op het oppervlak van het pakket 2. Dat wil zeggen dat water, bijvoorbeeld in de vorm van regen, 30 niet aan de bovenzijde de pakbon 1 kan binnendringen. Wanneer men het eerste vel 10 (zie fig. 2) uitvoert in een water afstotend materiaal wordt bewerkstelligd dat ook het binnengedeelte van de pakbon 1 onder invloed van bijvoorbeeld regen niet nat kan worden.
i 8 ί !
In fig. 8 is nogmaals een pakbon afgebeeld overeenkomstig aan fig. 3. De pakbon volgens fig. 8 omvat een bewaargedeelte 6 dat aansluit via een scheurlijn 4 op een daarnaast gelegen bevestigingsgedeelte 5. De pakbon volgens fig. 8 heeft een vouwlijn 27 die zodanig is geplaatst dat na het samenvouwen van het gedeelte 6 (zoals afgebeeld 5 is in fig. 9) wordt bereikt dat het bewaargedeelte 6 uitsteekt ten opzichte van het bevestigingsgedeelte 5. Dit is nogmaals afgebeeld in fig. 10.
In figuur 8 is bovendien een venster 30 afgebeeld. Dit venster kan bestaan uit een doorgang die is aangebracht in het materiaal van de pakbon. Dit venster kan naar keuze worden afgedicht met een bekleding uit bijvoorbeeld doorzichtig kunststof om te 10 voorkomen dat door het venster water in de pakbon kan komen. Het voordeel van de aanwezigheid van het venster 30 is dat de adresgegevens op het in de figuur rechts weergegeven deel van het bewaargedeelte 6 kunnen worden aangebracht. Door het samenvouwen van het gedeelte 6 worden de adresgegevens zichtbaar door het venster.
Uit fig. 10 blijkt dat het bewaargedeelte 6 aan de onderzijde uitsteekt buiten het 15 bevestigingsgedeelte 5. Door deze maatregel wordt het gemakkelijk voor de gebruiker om de vingers onder het bewaargedeelte 6 te plaatsen om het bewaargedeelte 6 te scheiden van het bevestigingsgedeelte 5.
In de fig. 8, 9 en 10 zijn verder ogen 20 te zien. Deze ogen zijn zodanig in het materiaal van het bewaargedeelte 6 aangebracht dat op deze manier bevestigingsogen 20 worden voorzien voor het bevestigen van het bewaargedeelte 6 in bijvoorbeeld een ordner. Dat betekent dat een gebruiker het bewaargedeelte 6 van het bevestigingsgedeelte 5 kan verwijderen en het bewaargedeelte 6 zonder verdere handeling in een ordner kan aanbrengen. Door deze maatregel wordt het gebruik van de pakbon volgens de uitvinding verder vereenvoudigd.
25 Als alternatief kan een pakbon worden voorzien die net als de pakbon volgens de fig. 2, 3 en 4 twee vellen 10,12 omvat. Voordat het vel 12 op het vel 10 geplakt wordt, kan men een gedeelte van het kleefmiddel 11 bedekken met een zogenaamde lijmkiller. Daarmee wordt bereikt dat er geen hechting ontstaat tussen de lagen 10 en 12 ter plaatse van het bewaargedeelte 6. Een mogelijke werkwijze voor het maken van een 30 pakbon, waarbij gebruik wordt gemaakt van lijmkiller staat weergegeven in de figuren 11 en 12. De werkwijze is bijvoorbeeld als volgt. Een zelfklevende laag 10, die is afgedekt met een beschermlaag 12 wordt in een vervaardigingsproces toegevoerd naar een positie waarin de lagen 10 en 12 van elkaar worden gescheiden. Vervolgens wordt i -·4 9 ! i ί op het zelfklevende oppervlak van de laag 10 (in figuur 11 de bovenzijde van de laag 10) een lijmkiller aangebracht waarbij de lijmkiller de U-vormige delen 15 vrij laat.
Vervolgens wordt de laag 12 weer op de laag 10 bevestigd. De lagen 10 en 12 zullen over het grootste deel van het oppervlak niet met elkaar worden verbonden door de 5 aanwezigheid van de lijmkiller. Alleen ter plaatse van de U-vormige afdekschermen 15 zal een hechting ontstaan.
Nadat de lagen 10 en 12 weer op elkaar zijn bevestigd wordt in de laag 12 een snijlijn aangebracht die overeenkomt met de buitenranden van het U-vormige lichaam | 15. Nadat deze snijlijnen zijn aangebracht wordt het schermvel 12 van het vel 10 10 losgetrokken. De laag 10 wordt bijvoorbeeld toegevoerd in de met de pijl aangegeven richting waarbij men met een rol de schermlaag 12 van de onderlaag 10 afneemt. Door de aanwezigheid van de U-vormige snijlijnen zullen schermlagen 15 op de laag 10 achterblijven. In figuur 11 is duidelijk te zien dat zowel de onderlaag 10 als de bovenlaag 12 breder zijn uitgevoerd dan de totale breedte van de U-vormige lichamen.
15 Op deze manier wordt bewerkstelligd dat bij het wegnemen van de schermlaag 12 een continue baan overblijft die van de onderlaag 10 kan worden weggenomen. Na het wegnemen van de schermlaag 12 blijft de baan 10 over met daarop achter elkaar geplaatste U-vormige lichamen. Vervolgens worden uit deze baan pakbonnen uitgestanst zoals te zien is in figuur 12. In deze pakbon zijn weer de snijlijn 14 en de 20 scheurlijn 4 te zien. De snijlijn 14 strekt zich alleen uit in het materiaal van de schermfolie 15. Omdat de baan 10 breder is dan de totale breedte van de schermfolie 15, ontstaat een continue stroom restmateriaal op het moment dat de verschillende pakbonnen uit de baan 10 worden gestanst.
Als alternatief kan voorafgaande aan het wegnemen van de schermlaag 12 (zoals 25 is afgebeeld in figuur 11) een andere snijlijn worden aangebracht in de baan 12. Deze snijlijn kan zo worden uitgevoerd dat het gedeelte 6 van de pakbon dubbel is uitgevoerd. Hierbij ontstaat een pakbon waarbij het bewaargedeelte een gedeelte 6 omvat dat bestaat uit materiaal van de strook 12 en een gedeelte 6 omvat dat bestaat uit materiaal van de strook 10. Aan elk van deze onderdelen kan een gewenste functie 30 worden gegeven. Zo kan een gebruiker het gedeelte 6 wegnemen en archiveren.
Verder is het mogelijk om de pakbon volgens fïg. 4 te voorzien door een enkel vel te voorzien van een strip kleefmiddel 16. Op deze strip wordt vervolgens een schermlaag 15 aangebracht. Het kleefmiddel kan in deze toepassing een hotmelt om- 101 £7- .9-7* ! 10 vatten. Het is ook mogelijk dat als kleefmiddel bijvoorbeeld door UV-licht geactiveerde inkt wordt gebruikt. Een dergelijke door UV-licht te activeren inkt kan op een eenvoudige wijze door middel van druktechnieken op de pakbon worden aangebracht. Vervolgens wordt deze inkt afgedekt met een schermlaag. Om de 5 kleefkracht van de inkt te stimuleren, wordt de inkt blootgesteld aan UV-licht en vervolgens gebruikt om de pakbon volgens de uitvinding te bevestigen op een ondergrond.

Claims (15)

1. Pakbon voorzien van een bewaardeel voor het aanbrengen van informatie, zoals ' bijvoorbeeld tekst, en een bevestigingsdeel, voorzien van bevestigingsmiddelen zoals 5 kleefmiddel, voor het aanbrengen van de pakbon op een ondergrond, zoals een pakket, met het kenmerk, dat het bewaardeel en het bevestigingsdeel gezamenlijk een in hoofdzaak vlak orgaan vormen, waarbij het bewaardeel met de hand losneembaar aan het bevestigingsdeel is bevestigd. 1
2. Pakbon volgens conclusie 1, met het kenmerk, dat het bewaardeel met behulp van een scheurlijn aan het bevestigingsdeel is verbonden.
3. Pakbon volgens conclusie 1 of 2, met het kenmerk, dat het bevestigingsdeel is afgedekt met een met de hand verwijderbare schermfolie. 15
4. Pakbon volgens conclusie 1-3, met het kenmerk, dat het bewaardeel in hoofdzaak de vorm heeft van een rechthoek, waarbij het bevestigingsdeel aansluit op ten minste twee zijden van die rechthoek.
5. Pakbon volgens conclusie 4, met het kenmerk, dat het bewaardeel twee in hoofdzaak parallelle tegenoverliggende eindranden omvat en twee in hoofdzaak tegenoverliggende zijranden, waarbij het bevestigingsdeel aansluit op een eerste eindrand en ten minste een gedeelte van een van de zijranden nabij die eerste eindrand.
6. Pakbon volgens conclusie 1-5, met het kenmerk, dat in het bewaardeel een vouwlijn is aangebracht, voor het samenvouwen van het bewaardeel.
7. Pakbon volgens conclusie 6 en 7, met het kenmerk, dat de vouwlijn in hoofdzaak parallel verloopt aan de eerste eindrand. 30
8. Pakbon volgens conclusie 7, met het kenmerk, dat de vouwlijn op een afstand van de eerste eindrand is aangebracht, die ten minste overeenkomt met de afstand tus- Ï0i£ï.-.;.y* sen die eerste eindrand en het uiterste gedeelte van het bevestigingsdeel, gerekend vanaf die eerste eindrand.
9. Pakbon volgens conclusie 6-8, met het kenmerk, dat de vouwlijn een eerste deel 5 van de pakbon verbindt met een tweede deel van de pakbon, waarbij het eerste deel breder is uitgevoerd dan het tweede deel.
10. Pakbon volgens conclusie 1-9, met het kenmerk, dat de pakbon een eerste vel omvat met een kleefzijde, die is voorzien van een kleefmiddel, en een tweede vel, aan- 10 gebracht op die kleefzijde van dat eerste vel.
11. Pakbon volgens conclusie 10, met het kenmerk, dat in het tweede vel een snijlijn is aangebracht, welke snijlijn een schermfolie scheidt van het overige deel van het tweede vel. 15
12. Pakbon volgens een van de voorgaande conclusies, met het kenmerk, dat het kleefmiddel een hotmelt omvat.
13. Pakbon volgens een van de conclusies 1-11, met het kenmerk, dat het 20 kleefmiddel een met UV-licht activeerbare inkt omvat.
14. Doos voorzien van een pakbon volgens een van de conclusies 1-13.
15. Werkwijze voor het vervaardigen van een pakbon, met het kenmerk, dat men 25 een eerste vel, aan een zijde voorzien van een kleefmiddel, bekleedt met een tweede vel dat wordt aangebracht op dat kleefmiddel van dat eerste vel, waarna men met behulp van een stanshandeling een eerste deel van de pakbon voorziet dat breder is dan het tweede deel van de pakbon, welke delen met elkaar verbonden zijn door middel van een vouwlijn, waarbij men in het tweede vel in het eerste deel van de pakbon een snij-30 lijn aanbrengt voor het begrenzen van een schermfolie en men in het eerste vel en/of het tweede vel een scheurlijn aanbrengt, voor het scheiden van een bewaargedeelte van de pakbon en een aanbrenggedeelte van de pakbon. V 'e.· · Λ·
NL1016758A 2000-11-30 2000-11-30 Pakbon. NL1016758C2 (nl)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL1016758A NL1016758C2 (nl) 2000-11-30 2000-11-30 Pakbon.

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL1016758 2000-11-30
NL1016758A NL1016758C2 (nl) 2000-11-30 2000-11-30 Pakbon.

Publications (1)

Publication Number Publication Date
NL1016758C2 true NL1016758C2 (nl) 2002-05-31

Family

ID=19772500

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NL1016758A NL1016758C2 (nl) 2000-11-30 2000-11-30 Pakbon.

Country Status (1)

Country Link
NL (1) NL1016758C2 (nl)

Citations (6)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4598935A (en) * 1983-02-14 1986-07-08 Stewart Gary E Business form with packing label and method of use
GB2248598A (en) * 1990-09-13 1992-04-15 Rocco Zampogna Sticker with confidential information
US5520990A (en) * 1994-06-10 1996-05-28 Printing For Systems, Inc. Shipping label
US5547227A (en) * 1992-10-15 1996-08-20 The Standard Register Company Laminated label form with removable portions
DE29818726U1 (de) * 1998-10-21 1999-05-12 Jung, Gerhard, Dr., 72070 Tübingen Versand-Aufkleber mit einer integrierten Tasche und einem oder mehreren anhängenden Vordrucken und/oder leeren Papieren
EP1033695A1 (en) * 1999-03-03 2000-09-06 Ncr International Inc. Returnable shipping label

Patent Citations (6)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4598935A (en) * 1983-02-14 1986-07-08 Stewart Gary E Business form with packing label and method of use
GB2248598A (en) * 1990-09-13 1992-04-15 Rocco Zampogna Sticker with confidential information
US5547227A (en) * 1992-10-15 1996-08-20 The Standard Register Company Laminated label form with removable portions
US5520990A (en) * 1994-06-10 1996-05-28 Printing For Systems, Inc. Shipping label
DE29818726U1 (de) * 1998-10-21 1999-05-12 Jung, Gerhard, Dr., 72070 Tübingen Versand-Aufkleber mit einer integrierten Tasche und einem oder mehreren anhängenden Vordrucken und/oder leeren Papieren
EP1033695A1 (en) * 1999-03-03 2000-09-06 Ncr International Inc. Returnable shipping label

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US6213520B1 (en) Tamper evident resealable extended text label
US4871265A (en) Resealable bag
US6398263B2 (en) Tamper evident resealable extended text label
JP2001504069A (ja) たばこ物品のためのパッケージ
US5975575A (en) Labels and manufacture thereof
JP2003514729A (ja) 見本バッグの閉塞装置
CN103101665A (zh) 封套密封条
EP2571008A2 (en) Two-sided direct thermal label with pouch
JP3011765B2 (ja) 封筒の改良
NL1016758C2 (nl) Pakbon.
FR2562515A1 (fr) Emballage pour produits alimentaires en forme de plaque
EP1451792B1 (fr) Etiquette multi-informative et son procede de realisation
BE1020621A3 (nl) Etiket voor een recipient met een afsluitdop en recipient voorzien van zulk etiket.
HUT72113A (en) Sale package for paper rolls
EP1604343A1 (en) A folded self-adhesive label
JP4039573B2 (ja) 封筒及びその製造方法
EP0656614A2 (fr) Dispositif pour certifier l'authenticité ou l'absence de violation d'un objet tel qu'un document ou un emballage
GB2435026A (en) Package for mailing items such as DVDs and CDs
JP4672200B2 (ja) カード台紙
JP3772289B2 (ja) 帳票
NL1002375C2 (nl) Tabaksverpakking.
JP3772288B2 (ja) 隠蔽用ラベルシート
NL1010998C2 (nl) Doos voor wattenstaafjes.
JP3756227B2 (ja) 隠蔽葉書
GB2261865A (en) Envelope with opening means

Legal Events

Date Code Title Description
PD2B A search report has been drawn up
VD1 Lapsed due to non-payment of the annual fee

Effective date: 20050601